thoralf

Alla inlägg under januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 25 januari 2017 23:41

Trots att polisen fått IP-nummer och klockslag för dödshotet väljer polisen att lägga ner anmälan. Polisen har sannolikt inte ens försökt att spåra vem som står för detta IP-nummer. Det är tragiskt!


Formuleringarna är egentligen riktigt pinsamma för det svenska rättsväsendet. Brottet kommer sannolikt bara ge böter och därför kan det läggas ned. Behövs det en arbetsinsats och att den bara kan leda till böter så skiter polisen i anmälan. Uppenbarligen jobbar polisen endast med brott som kan ge fängelse. Det lustiga är att ändå minskar antalet personer som sitter i fängelse enligt medieuppgifter. Det borde innebära att vi har en fruktansvärt ineffektiv polismyndighet!


 


”Något väsentligt allmänt eller enskilt intresse åsidosätts inte genom att förundersökningen läggs ned”

 

Enskilt intresse? Det borde väl vara jag! Men ingen har tillfrågat mig. Men gärningsmannen har förstås inget emot att förundersökningen läggs ner. Det kanske är hans enskilda intresse som polismyndigheten syftar på.


I Sverige är det numera helt ok att dödshota förtroendevalda politiker! Polisen utreder det inte ens. Det borde väl betraktas som ett allmänt intresse av polismyndigheten om en politiker dödshotas. Men de förtroendevalda i vårt samhälle är väl inget allmänintresse! Vi är uppenbarligen vare sig ett allmänt eller enskilt intresse!

 

Är det någon som fortfarande undrar varför allmänhetens förtroende för polisen sjunker!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 25 januari 2017 13:39

”På onsdagen i förra veckan greps en 18-åring, misstänkt för våldtäkt i centrala Kalmar. En knapp månad tidigare fälldes hans bror för en annan våldtäkt och dömdes till fängelse och utvisning.”

 

Dessa båda afghanska bröder har gjort sig skyldiga till en rad brott. Brodern dömdes nyligen för våldtäkt och bara fyra månader tidigare fälldes han för att ha överfallit en busschaufför under färd på Ölandsbron. ”Förra våren fälldes han för grov misshandel efter att ha slagit omkull sin flickvän på gatan och sedan sparkat henne flera gånger både då hon låg ned och efter att hon kommit upp på fötterna. ”


18-åringen som nu är misstänkt för våldtäkt dömdes i april 2016 för grov misshandel av sin flickvän. Straffet blev 140 timmars ungdomstjänst. Ett pinsamt lågt straff enligt min åsikt. Nu har han dock fyllt 18 år så jag hoppas att åklagaren yrkar på ett rejält straff.


Hans äldre bror fick ett års fängelse och utvisning under 10 år. Jag hoppas att åklagaren låter 18-åringen göra sin äldre bror sällskap i resan till Afghanistan efter avtjänat straff. Dessa rötägg borde dock utvisas på livstid från Sverige.


Ett klipp från riksdagen 2013 där Richard Jomshof håller ett anförande gällande skärpta lagar för sexualbrott. Väl värt att lyssna på.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 januari 2017 22:42

Leker du med SD! Så får du inte leka med mig.


På den nivån agerar just nu företrädarna för partierna inom Alliansen. När partierna inom Alliansen börjar ställa ultimatum till varandra genom media och presskonferenser är det bara pinsamt och så fruktansvärt oprofessionellt.


Läste faktiskt en bra ledare i Kristianstadsbladet idag med rubriken ”Sluta tjata om SD, tänk själv” som inleds med följande text.


”Sverige har paralyserats av mörkrädda politiker som tycks vara mer måna om att hålla sig undan Sverigedemokraterna än att styra landet enligt sina visioner och övertygelser. Värnandet om den egna självbilden är förödande för framtiden.”

 

Vilka de mörkrädda politikerna är behöver jag väl knappast berätta en dag som denna. Annie Lööf och Jan Björklund är väl två givna kandidater. Men Anna Kinberg Batra och Ebba Thor Busch skall väl också räknas in i denna skara.


”Annie Lööf (C) fick hurra-rop för att vara ”fast besluten om att inte bilda regering med stöd från SD”. Någon skrev: ”Tack för ditt politiska ledarskap. Kapitulera ALDRIG för SD-rasisterna”.

 

Men vad vill hon då? Lööf vägrade inför valet 2014 att samarbeta med S trots Stefan Löfvens ivrigt utsträckta hand. Nu vägrar hon stå upp för en gemensam allianspolitik. Att vända SD ryggen kanske ger poäng i Facebooks skönhetstävling där den med tjusigast åsikter vinner. Men Sverige förlorar. Just nu kan Lööf glida fram i opinionen tack vare sin fria position. Hon kan ta den gamla miljöpartistiska linjen då MP själva tvingats kliva ur sin vilsamma lotusställning och börja jobba, prioritera, acceptera målkonflikter, men för alla som frustrerat står bredvid och ser på när landet dras vänsterut blir hennes linje ganska egoistisk och svekfull.

 

Nu kapitulerar hon inte för SD – men väl för S, MP och V.”

 

Jag kanske inte skall skriva detta men jag funderar faktiskt på om det beror på att Alliansen styrs av tre kvinnor och en man idag. Om det vill sig kanske det snart är fyra kvinnor, om Birgitta Olsson tar över efter Jan Björklund. Men det är ju demokrati i dess ädlaste form. Partimedlemmarna röstar fram sina partiledare och väljarna sätter betyg på partiledarna i de allmänna valen vart fjärde år.


För min del får dessa virrhjärnor gärna ställa ultimatum till varandra och "skrämmas" med SD ända fram till valet 2018. Det gynnar definitivt inte deras egna partier utan det blir sannolikt de rödgröna och SD som får fler väljare. Det kan även bli spiken i kistan för Kristdemokraterna.

Det verkar inte som Alliansen vill ta över regeringsmakten eftersom man nu börjar strida internt om väljarna. Centerpartiet har ju lyckats bra med den taktiken och tuppkammen har uppenbarligen växt på Annie Lööf och gruppledaren Anders W Jonsson.


Frågan är vad väljarna tycker och hur de reagerar. En sak kan jag i varje fall säga och det är att intresset för SD har aldrig varit större än vad det är idag.


Det kommer bli väldigt intressant att följa kommande opinionsundersökningar. Jag kommer kolla lite extra på det fördjupande resultatet från Sentios mätningar.


Vilket parti som har trognaste väljare är en indikation på hur partiet mår! SD i topp och MP i botten. Källa Sentio.

 

 


Av Thoralf Alfsson - 23 januari 2017 23:41

När jag granskade källermoskén i Kalmar under augusti 2013 framkom det att NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet samarbetade med Islamiska kulturföreningen Salam. Bland annat hade man kurser, studiecirklar och kulturaktiviteter i källarmoskén. Läs mitt blogginlägg.


Jag har nu återigen varit i kontakt med NBV och deras nye ordförande Anders Andersson som är tidigare riksdagsledamot för Kristdemokraterna. Jag har ställt frågan om NBV fortfarande samarbetar med Islamiska kulturföreningen och fick då följande svar.


”Jag har idag kollat av med vårt kansli och fått bekräftat att NBV inte har haft något samarbete med den aktuella föreningen under 2016. Enligt de uppgifter jag fått så avbröt NBV all samverkan hösten 2014.”

 

All samverkan avbröts hösten 2014. Jag har givetvis ställt frågan om orsaken till att all samverkan avbröts men endast fått undvikande och diffusa svar. Det är ju inte utan att man undrar vad orsaken var. Jag lär väl inte få svar om inte någon med insyn i NBV informerar mig.


 


Johan Westerholm på Ledarsidorna kommer idag med ett häpnadsväckande avslöjande om hur Mehmet Kaplan uttryckte sig efter att Fadime hade mördats.


”Det var rätt att hon dödades”

 

Läs mer på Ledarsidorna. Betänk att Kaplan var svensk minister i den rödgröna feministregeringen för mindre än ett år sedan. Utsedd av Stefan Löfven. Kaplan for under sitt dryga år som minister som en "skottspole" till Turkiet. Det var inte så många som förstod varför bostadsministern åkte till Turkiet!


Såg ett inslag från BBC om Sverige på nätet för någon dag sedan. Jag har tydligen missat det tidigare men det passar bra i detta blogginlägg.Sedan kan du även se detta inslag vilket kan ge ett uppslag till varför NBV avbröt sin samverkan med Islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar. Inslaget kommer från ett stort möte i Norge. Jag har haft det tidigare på min blogg. Vem tror att dessa människor kommer integreras i vårt samhälle. Det borde få alla att reagera och fundera på om islam hör hemma i vårt västerländska samhälle eller om inte islam borde skickas tillbaka till MENA-länderna!


Av Thoralf Alfsson - 23 januari 2017 11:59

I förra veckan blev jag uppringd av en man som undrade över statistiken för Nybro kommun. Nybro har haft en väldigt negativ utveckling under de senaste två åren. Idag har lilla Nybro kommun hela 420 personer som befinner sig i etableringsreformen och antalet ökar med 10-30 personer varje månad. Hur många av dessa kommer kunna försörja sig själva efter 24 månader i etableringsreformen? 5 procent?


Här kommer lite statistik för Nybro kommun! Fundera vad dessa mång miljoner kronor kunde använts till istället.


 

 

 

 

Inga siffror finns ännu för befolkningsstatistik för 2016.

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2017 13:31

Donald Trump är uppenbarligen mycket värre och hemskare än kvinnoförtryckarreligionen Islam enligt hundratusentals kvinnor som under lördagen demonstrerade mot Trump. Något har gått väldigt fel! När får vi se dessa kvinnor demonstrera mot islam och sharialagar?


I fredags stannade jag till vid ett konditori på Storgatan i Kalmar. Inte ofta jag tar en fika på stan men det blev en semla och en kopp the. Jag kom uppenbarligen vid tiden för fredagsbönen så jag började notera besökarna vid källarmoskén. Tydligen kör man fredagsbönen i två omgångar för att inte överskrida max antalet tillåtna personer i källarmoskén.


Jag noterade ca 250-300 besökare under den tiden jag fikade, utav dessa var endast två kvinnor. Två kvinnor! Är det en religion som är jämställd? Finns det någon jämlikhet mellan könen inom islam? Svaret är att det finns vare sig jämlikhet eller jämställdhet mellan könen inom islam!


Hur många kvinnor demonstrerar eller protesterar över detta och hur islam behandlar kvinnor! Det är väldigt få! Det är inte politiskt korrekt.


Hur ser det ut när en muslimsk familj går till stranden en varm och het sommardag? Kvinnorna fullt påklädda medan männen i badshorts badar med barnen. Helt sjukt!


När jag satt med min semla och en kopp the och iakttog alla dessa män på väg till eller ifrån källarmoskén vid fredagslunchen undrade jag hur många av dessa som har ett riktigt arbete där man betalar både skatt och sociala avgifter korrekt? Jag betvivlar att det är så särskilt stor andel. Får de ledigt från jobbet för att gå till fredagsbönen? Om de nu har ett jobb.


”Svenskheten sitter inte i någon kroppsdel eller i hudfärgen, den sitter i dina värderingar” brukar Jimmie Åkesson säga och han upprepade det i en intervju i Aftonbladet i lördags. Jag vill påstå att de muslimer som går till källarmoskén blir aldrig svenskar enligt den definitionen. De kommer aldrig att få svenska värderingar! Det kommer islam se till! Deras värderingar grundar sig främst på sharialagar och det kommer aldrig förenas med svenska värderingar och svenska lagar.


Hundratusentals kvinnor demonstrerar istället mot Donald Trump! Det är svårt att förstå logiken! Donald Trump har ju precis svurit presidenteden.

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2017 20:50

Krönikören i Östra Småland, Björn Samuelsson raljerar i dagens krönika över att jag publicerar statistik på min blogg. Han är nog först och främst irriterad över att så många läser min blogg. Fler än vad som läser hans krönika i Östra Småland.


Som mina läsare vet är alltid mina källor myndigheter som Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen, Domstolsverket, SCB, SMHI eller Åklagarmyndigheten. Jag gillar också att presentera statistiken grafiskt då det ofta ger ett bättre perspektiv än bara lite siffror i en tabell. Det retar uppenbarligen Björn Samuelsson.


Björn Samuelsson sänker sig själv till en väldigt låg nivå genom sitt ”pekfinger i Kalmarsund” för att kolla om vi har några klimatförändringar. Det är minst sagt pinsamt! Det visar med all tydlighet hur seriös Björn Samuelsson är i verkligheten.


 


Men han kanske inte förstår att statistiken kommer från SMHI, en svensk myndighet. Jag litar på deras statistik men jag är mer fundersam och bekymrad över SMHI:s prognoser som sträcker sig 85 år framåt och den inverkan dessa prognoser har på beslutsfattandet idag. Så i praktiken är det statistiken från SMHI som Björn Samuelsson raljerar över ;-)


Sedan kan inte Björn Samuelsson hålla sig ifrån att även blanda in Donald Trump.


 

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över Björn Samuelssons krönika. Jag väljer att skratta då den mest är pinsam. Men Östra Småland behöver väl lite mer klick och då får jag bjuda på det!
Den statistik som Björn Samuelsson raljerar över är faktiskt från ett blogginlägg i januari 2014. Med andra ord tre år gammal.


 

Sedan dess har vi haft tre år med en årsmedeltemperatur över snittet de senaste 25 åren i Kalmar och det gör att trendkurven ändrats men det bryr sig givetvis inte Björn Samuelsson om det minsta.


 


När jag får lite tid skall jag granska Björn Samuelsson krönikor i Östra Småland. Det finns mycket att säga om vad vänsterradikalen Björn Samuelsson skrivit i dessa krönikor. Slutsatsen är ändå att de på vänsterkanten är oroliga över hur stort  genomslag min blogg har och hur många som läser den! Men som de säger all publicetet är bra publicetet.Sverigedemokraterna har nekats hålla sitt årsmöte på Svenska Kyrkans kursgård Flämslätt i Skara stift. Som vanligt handlar det om alla människors lika värde som argument. Idag har pensionerade prästen Dag Sandahl har idag kommenterat det på sin blogg.

 

”Jag misslyckades med fromhetslivet i går när jag läste nyheten, att SD inte fick komma samman på Flämslätt för ett möte och äta lunch. Förklaringen var SD:s människosyn. Men är detta verkligen sant? Har SD en annan människosyn än vi andra?”

 

Dag Sandahl funderar på om den som röstat på socialdemokraterna eller moderaterna i alla tidigare val fått en helt annan människosyn när dessa istället börjat rösta på Sverigedemokraterna. Den funderingen behöver nog fler fundera på än företrädare för Svenska Kyrkan. Han funderar vidare.


”Nu funderar jag på några av SD:s riksdagsledamöter som också är ledamöter av Kyrkomötet. Julia Kronlid och Aron Emilsson kan knappast misstänks för en annan människosyn än t ex Stefan Löfvens. Snarast har Julias och Arons människosyn en djupare begrundning än FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Märker ni att jag inte kommer från tanken att SD alls inte ska hindras från att hyra lokaler med hänvisning till frågan om människosyn. Vad menar Skara stift om människosynen hos dem som säger ja till abort, om man frågar. Och "ja" säger en riksdagsmajoritet.”

 

Läs hela hans blogginlägg.

http://bloggardag.blogspot.se/2017/01/sverigedemokraternas-manniskosyn.html


Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2017 20:44

Moderaternas oppositionsråd i Kalmar, Christina Fosnes uttalar sig häpnadsväckande om Anna Kinberg Batra i Barometern. Det handlar om en historieförfalskning i minst sagt hästväg!

 

”Oppositionsrådet Christina Fosnes (M) har efter ett dygns funderande konstaterat att Anna Kinberg Batras närmande var nödvändigt. Hon menar att partiledaren ärvde decemberöverenskommelsen och att det nu är dags för en ny tid där man inte kan låta det rödgröna blocket regera i fred.”

 

Christina Fosnes menar att Anna Kinberg Batra ärvde decemberöverenskommelsen! Det är ett häpnadsväckande uttalande! Det var ju framförallt Anna Kinberg Batra som drev igenom decemberöverenskommelsen som oppositionsledaren och största oppositionsparti. Jag tar mig för pannan!


Sedan säger Christina Fosnes att det inte är aktuellt med något samarbete med SD på kommunalnivå. Uppenbarligen menar Christina Fosnes att de rödgröna då skall få regera i fred i Kalmar. Någon annan slutsats går knappast att dra av artikeln i Barometern.


Liberalernas Carl-Henrik Sölvinger och kristdemokraternas Christopher Dywik vill heller inte samarbete med SD på kommunalnivå. Jag beklagar restalliansens inställniing till samarbete med SD!Det här kan också kallas för historieförfalskning när SVT aldrig visar hur anarkister i USA protesterar mot Trump. Varför visas inte dessa idioter i svensk TV? Det är dessa idioter som uppenbarligen SVT och svenska journalister håller om ryggen. Är det inte till och med en AFA-flagga som syns i klippet.SVT:s journalist PeterRawet skämmer ut sig när han inte kan skilja på Obama och Trump. Inte undra på att kvinnan som blir intervjuad blir misstänksam och tystlåten över Peter Rawets påståenden om "Obamas" politik. Det är minst sagt pinsamt!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se