thoralf

Alla inlägg under januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2017 00:20

Östra Småland har börjat publicera som maktlista för Kalmar län. Något förvånande behåller jag min plats på listan som nummer 47. Alltid bra med lite reklam och då speciellt att man har uppmärksammat antalet besökare på bloggen ;-)


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 januari 2017 16:46

”För DN förklarar socialchefen Ann-Gret Silén att det handlar om signalpolitik.

 

– Det är så vi pratar om det. Det går kanske inte att stå vid kommungränsen och begära inträde, men vi pratar faktiskt i de termerna att vi borde stänga Hultsfreds gräns precis som vi stängde Sverige, säger hon.”

 

Situationen tycks vara dramatisk i lilla Hultsfreds kommun. I december stängde kommunen sin flyktingmottagning på grund av att personalen inte längre klarade av sin situation och arbetsmiljö.


Idag har DN skrivit om detta vilket Fria Tider tar upp i en artikel. Läs artikeln och begrunda!

http://www.friatider.se/over-2000-invandrare-till-hultsfred-nu-stoppar-kommunen-invandrarbidragen


Idag är jag glad att jag flyttade från Hultsfreds kommun 2002 och istället började jobba och bosatte mig i Kalmar. Även om utvecklingen i Kalmar är på väg åt samma håll är det ännu ej lika illa som i Hultsfred.


Nedanstående diagram ger en fingervisning om framtiden för skattebetalarna i Hultsfreds kommun.


SD borde få egen majoritet i Hultsfred! Om det bara vore svenskar som fick rösta i kommunvalet.


 

 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2017 16:24

Kommunledningen i Oskarshamn gör uppenbarligen allt för att behålla de asylsökande inom kommunen när Migrationsverket stänger sina asylboenden i kommunen. Uppenbarligen är det hela 7-klövern i Oskarshamn som nu gör ett gemensamt upprop för att hitta boenden till de asylsökande.


Undrar om de aldrig funderar över konsekvenserna för skattebetalarna och den verklighet som finns?  Östra Småland skriver i en artikel om 7-klöverns initiativ.

 

”Kommunledningen tillsammans med Rädda barnen och Röda korset gör därför ett upprop för att hitta boende i kommunen till dessa personer.”

 

"Av medmänskliga skäl vill vi skapa möjligheter för dem att stanna kvar i vår kommun som de har lärt känna och knutit kontakter i. En förutsättning är att de har någonstans att bo", skriver kommunstyrelsens ordförande Peter Wretlund (S), kommunstyrelsens vice ordförande Eva-Marie Hansson (M), kommundirektör Rolf Persson, Ida Cronquist från Rädda barnen och Eva Nilsson från Röda korset i ett pressmeddelande.”

 

Hur ser då verkligheten ut i Oskarshamn?

Arbetslöshet. Hur mycket kommer arbetslösheten öka? Inte minst med tanke på att OKG beslutat stänga kärnkraftreaktor O1 och O2.


 


Etableringsersättning (utgår de första 24 månaderna, sedan får kommunen ta över kostnaden). Hur stora blir kostnaderna då för skattebetalarna?


 


Migrationsverkets ersättningar utbetalade till Oskarshamns kommun. Vilka effekter får detta på kommunens ekonomi när ersättningarna försvinner men de asylsökande fortfarande finns kvar i kommunen? Tänk om dessa nästan 100 miljoner kronor under 2016 istället används till att förbättra skola, vård och omsorg inom Oskarshamns kommun!


 


Av Thoralf Alfsson - 11 januari 2017 15:55

 


Spännande att en detalj i Sverigedemokraternas budgetmotion som är över en månad gammal plötsligt blir högaktuell och att det skrivs om den i alla tidningar och alla lokaltidningar publicerar samma TT-artikel. TT:s journalister bedriver dock aldrig något journalistiskt arbete utan rewritar alltid andra tidningars artiklar. Jag har aldrig blivit uppringd av en journalist från TT. Det framgår heller aldrig vem som skrivit TT:s artiklar. Mycket märkligt av en så stor nyhetsbyrå.


Jag fick äran att vara med i TT:s artikel och det tackar jag för. Den enda tidning som faktiskt gjorde sig besväret att ringa upp var faktiskt Östra Småland. Det blev en betydligt bättre artikel än vad som publicerades i andra tidningar.


Till sakfrågan. Bedriver SMHI propaganda? Agerar SMHI som klimatalarmister? Eftersom jag varit intresserad och följt denna fråga under ganska många år har jag också bildat mig en uppfattning om hur SMHI presenterar sitt deltagande i bland annat IPCC.


SMHI agerar ofta genom att enbart föra fram det värsta scenariot ur deras prognoser och dagens sensationsjournalister är inte sena att hänga på och lyfta fram dessa skräckprognoser. SMHI vill gärna skapa rubriker. Under året har man åkt runt med något man kallar för ”geodomen” där man visat animerade filmer om klimatförändringar med uppenbarligt syfte att skrämma upp unga människor inför framtiden. Väldigt många unga människor vittnar om att de idag lider av klimatångest. Enligt en artikel i SvD känner 80 procent av Sveriges unga klimatångest.


SMHI är nu ute i skolorna och värvar elever för att kunna nå ut med sin propaganda till ännu fler unga. Uppenbarligen vill att fler skall drabbas av klimatångest. Detta inslag sändes igår på Östnytt.


Att en majoritet av de anställda på SMHI röstar på Miljöpartiet är väl knappas en djärv gissning. Det kanske är det enda partiet som ”accepteras” på den myndigheten. En del kanske minns denna valaffisch från Miljöpartiet.


 


Tyvärr så är det ingen i media som är intresserad av att publicera mitt diagram som visar den faktiska utvecklingen sedan 1880-talet fram till idag när det gäller havsnivån i Karlskrona. Jag har kompletterat med SMHI:s prognos enligt RCP8.5 om en meter högra havsnivå 2100. Det blir en ganska dramatisk förändring. Detta trots att vi redan haft en klimatförändring sedan 1800-talet men som inte syns överhuvudtaget i mätdata från Karlskrona.


 


PS

Jag har frågat tidningar om de vill publicera mitt diagram tillsammans med en debattartikel från mig men fått ett nekande svar vid alla förfrågningar. En bild säger mer än tusen ord! Det gillar uppenbarligen inte insändarredaktionerna.

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2017 17:49

De politiskt korrekta journalisterna blåser faran över. Godhetspolitikerna blåser faran över och flera av vänsterpartierna inklusive Centerpartiet vill återgå till Sveriges generösa invandringspolitik. Alla dessa individer är fullständigt faktaresistenta och lyssnar bara på sina inre godhetskänslor. Jag säger som Tino Sanandaji att det är dags att ta ifrån dessa faktaresistenta individer deras snuttefilt så de tvingas se verkligheten.


Faran har precis börjat för vårt välfärdsystem! Men är man faktaresistent har man nog svårt att se det.

 

Följande diagram borde väl ändå vara tillräckligt upplysande även för en faktaresistent vänsterpartist, Miljöpartist eller centerpartist. För Feministiskt initiativs medlemmar har jag inga som helst förhoppningar om ett tillfrisknande.


 


Ersättningarna från Migrationsverket till Kalmar kommun ökade från 67,0 miljoner kronor under 2015 till helt sanslösa 210 miljoner kronor under 2016. Det är en ökning med drygt 200 procent.


Förstår inte 7-klöverns ledamöter att detta är den mest allvarligaste signal man kan få att hela välfärdsystemet är på väg att krackelera när asylprocessen nu kostar astronomiska summor bara i lilla Kalmar kommun. En kommun av 290 i vårt land. Ändå tillkommer kostnader till landstinget och privata asylboenden inom kommunens gränser.


Det här är helt enkelt sjukt och ett resultat av Fredrik Reinfeldts ”öppna hjärtan politik” och migrationsuppgörelse med Miljöpartiet! Personligen vet jag inte om jag vill ha att göra med hycklarna inom Moderaterna.


Utöver dessa 210 miljoner kronor har dessutom Försäkringskassan bara i Kalmar kommun betalat ut ca 24 miljoner kronor i etableringsersättningar till asylsökande som fått uppehållstillstånd och bosatt sig i kommunen. Dessa kostnader vältras så småningom över på kommunens skattebetalare om inte personer kan försörja sig själva efter 24 månader i kommunen.

Statens och den rödgröna regeringens tvångslagstiftning när det gäller utplaceringen av asylsökande som fått uppehållstillstånd och som bostadsmarknad som råder i Kalmar tyder på en fortsatt kraftig ökning av etableringsersättningarna i Kalmar kommun.


Det går med andra ord inte att blåsa faran över! Det är först nu som de negativa ekonomiska effekterna kommer för kommunerna och landstingen. Skola, vård och omsorg kommer drabbas av stora besparingar de kommande åren men vi kommer dessutom få se skattehöjningar. 

 

Här kommer en sammanställning på kostnaderna.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2017 07:39

Jag har börjat samla in statistik från olika myndigheter för verksamhetsåret 2016. 


Under 2015 fick Kalmar kommun drygt 67 miljoner kronor i ersättningar från Migrationsverket.


Hur stor tror du ersättningen var under 2016? Skriv en kommentar och gissa beloppet. Svaret kommer under eftermiddagen.

Av Thoralf Alfsson - 9 januari 2017 12:03

För ett halvår sedan fick jag också ett samtal från en muslim som sa sig företräda islamiska kulturföreningen i Kalmar. Han var irriterad och arg över att jag skrev om deras förening och källarmoské och att jag hade publicerat en bild på min blogg på en kvinna i niqab. Kvinnan skulle vara hans fru!


Det blev ett ganska långt samtal (ca 40 minuter) där jag ställde frågor om kvinnoförtryck och hedersvåld, framförallt det som brukar kallas för ”balkongflickor”. Det han då sa fick mig att häpna!


”Jag tog upp att kvinnor som råkar ”ramla” från balkonger i betydligt högre idag mot hur det var för 20-30 år sedan och om orsaken till detta berodde på hederskultur och förtrycket av kvinnor. Men hans svar var att kvinnorna är psykiskt sjuka och hoppar själva från balkongerna.”


Vi pratade också om koranen vs bibeln och hans inställning var obehaglig.


”När vi kom in på koranen var han väldigt kritisk mot att vi kristna ändrat och reformerat innehållet i bibeln. Koranen var skyddad från förändringar och därför var den betydligt bättre och mer sann än bibeln. Argumentet att samhället förändrats och därmed bör man reformera och förändra koranen var inget argument enligt den här muslimska mannen.”

 

Det innebär bland annat att han står bakom t.ex sharialagar fullt ut! Med alla dess ohyggligheter!


Läs hela mitt blogginlägg ifrån den 2 juni.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/06/02/11322626-samtal-fran-en-muslim-i-kalmar/

 


Nu har jag kollat upp från vilket telefonnummer som samtalet kom den 2 juni. Det var från samma mobilnummer som samtalet på nyårsdagen. I samtalet i juni berättade han också att han varit i Sverige i 25 eller 27 år och att han var frisör.Det var alltså Choukri Naji som ringde mig även i juni. Det fyller mig med än större obehag över vad som pågår i källarmoskén i Kalmar. Det är då inga ”moderata” muslimer som sitter i ledningen för islamiska kulturföreningen i Kalmar.

Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2017 23:14

 


På nyårsdagen fick jag ett telefonsamtal från Choukri Naji, ordförande för islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar. Föreningen driver en sunnimoské på Storgatan i Kalmar.


Han förbjöd mig att skriva om honom på min blogg och jag blev också förbjuden att skriva om islamiska kulturföreningen Salam och den sunnimuslimska källarmoskén på Storgatan i Kalmar. Jag blev minst sagt överraskad av samtalet och förvånad över på vilket sätt detta "förbud" uttalades. Han uttalade också att ”invandringen och islam inte kan stoppas”. Choukri Naji påstod dessutom också att han kontaktat Säpo för att kunna stoppa mig från att skriva om Islamiska kulturföreningen och källarmoskén.

 

Ju mer jag funderat på samtalet desto mer obehagligt anser jag att samtalet och budskapet var. Jag vet ju inte om islamister eller fundamentalister också besöker sunnimoskén i Kalmar och vad som ligger bakom dessa krav. Jag är dock helt övertygad om att det även finns islamister i Kalmar och det gör det väldigt obehagligt, även om inget hot uttalades. Jag fick ju bara för en vecka sedan ett dödshot som avslutades med ”Döda, döda, döda, länge leve IS” och i augusti var det en explosion bara 5 meter utanför mitt köksfönster.


Uppenbarligen har Choukri Naji inte klart för sig att vi har yttrandefrihet i vårt land och att yttrandefriheten även gäller i Kalmar och att jag som politiker har en stor rätt till yttrandefrihet. Nu tror uppenbarligen sunnimuslimer i Kalmar att de kan sätta sig över en av våra viktigaste grundlagar som nyligen firade 250 år. Det verkar som de tror att även sharialagar kan tillämpas i Kalmar. Vårt rättssamhälle måste säga ifrån till dessa individer.


Kommer lokalmedia och lokala journalister ställa frågor till Choukri Naji vad han menade med sitt telefonsamtal till mig och om han förstår att han befinner sig Sverige och inte i Marocko eller Somalia. Jag förväntar mig faktiskt en reaktion från lokalmedia eller är de bara nöjda om min blogg tystas på ena eller andra sättet.


Choukri Naji intervjuades för några veckor sedan av SVT Småland då islamiska kulturföreningen inte följer de föreläggande som Räddningstjänsten utfärdat för källarmoské när det gäller hur många personer som får vistas i källarmoském. Du kan se intervjun på följande länk.

I intervjun framgår det att Choukri Naji inte vill vara med på bild. Varför vill han inte det? Jag frågade om jag fick fotografera honom om vi träffades för ett samtal. Svaret blev att då skulle han ”slänga min kamera i golvet”.


Jag passade även på att ta upp det uppgifter jag hört om IS-sympatisörer som varit aktiva i källarmoskén och andra incidenter som enligt andra muslimer skall ha inträffat i källarmoskén. Alla dessa uppgifter förnekades av Choukri Naji eller hans kollega som jag även pratade med. Jag uppfattade inte namnet på hans kollega men det kan möjligen ha varit Mahmud Salad.


Vad har Choukri Naji att dölja? Varför får han inte förekomma på bild eller videoklipp? Varför förbjuds jag att skriva om Choukri Naji och Islamiska kulturföreningen Salam? Vad pågår i källarmoskén i Kalmar?

 

Lokalmedia borde utan tvivel granska Islamiska kulturföreningen! Jag kommer granska dessa ljusskygga individer på alla upptänkliga sätt genom att begära ut offentliga handlingar och andra möjligheter som finns för att få fram uppgifter. Beter man sig på detta sättet får de finna sig i att de också kommer granskas ännu mer och grundligare. 


PS


Lyssna även på Julia Ceasars senaste krönika om "Ångerparaden"!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se