thoralf

Alla inlägg den 14 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2017 18:00

 

Besökare vid fredagsbönen i källarmoskéen.


Islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar har vid ett flertal tillfällen nonchalerat bestämmelserna om antalet personer som får befinna sig i källarmoskéen på Storgatan i Kalmar. Efter att Räddningstjänsten gjort kontroller under april och upptäckt flera brister så sänktes antalet tillåtna personer i lokalen från 149 personer till 50 personer tills föreskrivna åtgärder var genomförda.


Vid en ny tillsyn/kontroll fredagen den 20 maj räknades det till hela 280 personer i källarmoskéen.

 

Detta trots att ansvarige Mohamud Salad lovat att man skulle räkna antalet personer som gick in i lokalen och sedan stoppa ny besökare när det tillåtna antalet personer uppnåtts. Detta nonchalerades fullständigt av de ansvariga för källarmoskéen.


 

Utdrag från Räddningstjänstens protokoll.


Under hösten fick Räddningstjänsten och Polisen information om att Islamiska kulturföreningen Salam återigen använde lokalen för fredagsbön och att antalet besökare var väldigt många. Polisen gjorde då en kontroll fredagen den 11 november av antalet besökare i källarmoskéen.


 

Mejl till Räddningstjänsten.


Det visar utan minsta tvivel att det inte går att lita på de ansvariga Mohamud Salad och Choukri Naji. De följer inte de förelägganden som gäller. Svensk lagstiftning gäller uppenbarligen inte för Islamiska kulturföreningen Salam. Är det enbart sharialagar som respekteras av islamiska kulturföreningen Salam och dess företrädare?


Räddningstjänsten har nu utfärdat ett föreläggande om max 149 personer. Föreläggandet vinner laga kraft på onsdag den kommande veckan om inte islamiska kulturföreningen Salam överklagar föreläggandet.


På en fråga till Räddningstjänsten från mig om vad som händer om föreningen inte följer detta föreläggande fick jag följande svar.


”Om man trots detta använder lokalen för fler personer så finns det enligt Lagen om skydd mot olyckor möjlighet att utfärda ett föreläggande med vite eller att förse lokalen med nyttjandeförbud.”

 

Jag tror att det inte kommer dröja så många veckor innan Räddningstjänsten eller polisen konstaterat att islamiska kulturföreningen inte följer föreläggandet. Koranen går med andra ord före något föreläggande från en svensk myndighet som dessutom inte grundar sig på sharialagar. Då blir det intressant om man väljer ett vite eller väljer nyttjandeförbud med tanke på den nonchalans som islamiska kulturföreningen Salam tidigare visat.

 

Min slutsats blir att inom en ganska snar framtid kommer islamiska kulturförening sannolikt flytta till en annan lokal eller kanske bygga en ny moské i Kalmar med minaret och därmed också böneutrop! Anledningen är inte föreläggandet från Räddningstjänsten utan att antalet sunnimuslimer i Kalmar ökar i snabb takt. Man behöver sannolikt inom något år en lokal för minst 500 personer.

 

Det har vi 7-klöverns vansinniga massinvandringspolitik att tacka för. Hoppas att alla som röstat på partierna inom 7-klövern känner sig väldigt nöjda och belåtna. Jag gör det definitivt inte!

 

Barometerns ledarsida skrev redan en artikel om denna utveckling den 16 december och undrade varför de muslimska samfunden inte använder möjlighet till en moskéskatt på samma sätt som kyrkoskatten. Men man noterade också att de muslimska samfunden oftast använder andra sätt för att finansiera sina moskéer.


”Pengar söks ofta från den icke-demokratiska arabvärlden. Det tyder på en djup oförståelse för demokratiska värden och på en acceptans av beroende till extrema former av islam.”

 

Man skulle kunna tro att Martin Tunström på ledarredaktionen är islamofob.

 

En person ställde för en tid sedan en fråga till islamiska kulturföreningen Salams ordförande, Choukri Naji. Varför man inte bygger en egen och ny moské i Kalmar?


Choukri Naji skall då ha pekat på domkyrkan på Stortorget och sagt att vi skall ta över domkyrkan!

 

Med tanke på hur den svenska kyrkans företrädare agerar och vilket medlemstapp som dessa företrädares agerande inneburit så kanske Choukri Naji någon gång i framtiden får rätt. 

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2017 00:20

Östra Småland har börjat publicera som maktlista för Kalmar län. Något förvånande behåller jag min plats på listan som nummer 47. Alltid bra med lite reklam och då speciellt att man har uppmärksammat antalet besökare på bloggen ;-)


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards