thoralf

Alla inlägg den 17 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2017 21:21

 

 

Nu vet vi vad männen sysslade med under tiden kvinnorna tiggde utanför Kalmars affärer. Enligt medieuppgifter åtalas sex män för omfattande stölder inom Kalmar län.


Det var Kustbevakningen som stoppade två skåpbilar strax innan de skulle köra på en färja i Trelleborg och det visade sig att skåpbilarna innehöll en stor mängd stöldgods som har kunnat spåras till ett 15-tal inbrott i Kalmar län och värderades till ca 400 000 kronor.


Barometern skriver följande i sin artikel.


”Utredningen visade att männen haft sin bas i det numera stängda Salvelägret utanför Kalmar och därifrån gjort sina stöldraider till bland annat Öland, Kalmar, Fårbo och Rockneby.”

 

”Det har också visat sig att männen under sin tid i Sverige gjort ett flertal resor ner till Rumänien för att sedan återvända.

– Min tolkning är att det inte var första gången de skulle lämna landet med stöldgods, säger Kjell Janneson.”

 

Detta innebär med andra ord att Kalmar kommun och Stadsmissionen finansierat denna organiserade brottslighet genom att erbjuda dessa brottslingar fri bostadsetablering vid Salvelägret med tillgång till kök, el/värme, toaletter, dusch och tvätt bekvämligheter vid Salvelägret och dessutom helt gratis.

En kostnad som Kalmars skattebetalare har fått stå för. En kostnad som sannolikt rör sig om minst 500 000 kronor med tanke på att Kalmar kommun även betalat Stadsmissionen för att de skulle ta ett ordningsansvar för Salvelägret.


Det innebär också att alla som lagt pengar i dessa pappersmuggar utanför Kalmars affärer egentligen bara finansierat grov brottslighet. Man kan utan tvivel kalla tiggeriet för en kamouflage för den brottsliga verksamheten som uppenbarligen gett de ”stora intäkterna”.


Jag hoppas att invånarna i Kalmar nu helt slutar med att ge dessa kvinnor några pengar i sina muggar!  Det är ett mycket bra sätt att bli av med tiggeriet!

 

Imorgon kommer jag begära ut stämningsansökan från Kalmar tingsrätt för dessa sex män. Det skall bli intressant at se i hur många snyftreportage i media dessa tjuvar och kriminella män förekommer.

 

Läs även artikel i 24Kalmar.


Expressen har nu också kommit med en artikel men de skriver givetvis inget om att det handlar om tiggarlägret Salve i Kalmar. Den detaljen skall givetvis mörkas! De kallas istället för "kalmartjuvarna" i artikeln.

 

Biskopen var dock imponerad över Stadsmissionen. Undrar om biskopen är lika imponerad idag eller om biskopen är faktaresistent!


 

Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2017 10:14

 

 

”SVT:s rundringning visar: Majoritet i riksdagen ratar brottsstatistik över ursprung.”


”En tydlig majoritet i riksdagen säger nej till att ge Brottsförebyggande rådet i uppdrag att uppdaterad statistiken om vilka länder personer som är brottsmisstänkta kommer ifrån.”

 

Läs artikel SVT.

 

Enligt SVT är det bara Sverigedemokraterna som vill att BRÅ skall ta fram en ny rapport. Den senaste kom 2005 men det är viktigt att poängtera att rapporten från 2005 grundar sig på statistik mellan 1997-2001. Så i praktiken är inte rapporten 11 år gammal utan mellan 15 och 20 år gammal. Det är en mycket viktig aspekt som glömts bort av media! 

 

Det förvånar mig också mycket att partierna inom 7-klövern inte lärt sig något och i synnerhet Moderaterna och Anna Kinberg Batra. Att nu till och med förneka att färsk statistik sammanställs för att öka kunskapen och få adekvat information på bordet inför kommande politiska beslut är horribelt.


Jag är övertygad om att en majoritet av svenska folket anser att en ny rapport från BRÅ vore i allra högsta grad befogad idag.


Men det gäller som vanligt att tycka tvärtemot Sverigedemokraterna. Har de inte lärt sig något?

 

Förnekarna fortsätter uppenbarligen sin ökenvandring, trots att antalet mord och skjutningar ökar i vårt land och att både polisen och åklagarmyndigheten går på knäna!

 

 

 

Jerzy Sarnecki fortsätter påstå att brottsligheten minskat sedan 1990-talet. Det finns dock andra källor som påstår något helt annat. Jag har ju själv erfarenhet av att anmäla brott. Det kräver i många fall att du tar ledigt från jobbet och räknar med en telefonkö på någon timma eller samma timma/timmar i väntrummet hos polisen.


Under de senaste tio åren har antalet poliser ökat från ca 16 000 till ca 19 000 poliser, räknar man även in civilanställda har ökningen varit från ca 24 000 till ca 29 000 anställda inom polismyndigheten.


Åklagarmyndigheten hade 2005 en budget på ca 850 miljoner kronor. Förra året var budgeten 1 450 miljoner kronor. En ökning med ca 70 procent!


Trots att Jerzy Sarnecki påstår att brottsligheten minskat har alltså resurserna ökat dramatiskt inom polismyndigheten och åklagarmyndigheten, dessutom har deras resultat av uppklarade brott försämrats. För mig är det en ekvation som inte går ihop. Någonstans finns det ett fel. Jag tror inte poliserna eller åklagarna är latare idag eller jobbar mindre, har en känsla av att de istället jobbar mer.


Jag tror felet istället är personer som Jerzy Sarnecki! Personer som vägrar se sanningen och konsekvenserna av massinvandringen. Media och politiker föredrar sedan att lyssna på just dessa personer!

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards