thoralf

Alla inlägg under januari 2017

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2017 10:54

Nytt år och nya krafter för att få SD Calmar att växa och hitta nya medlemmar och utveckla vår organisation.

 

Måndagen den 9 januari kör vi igång med våra Öppet hus möten igen i vår partilokal. Vi bjuder som vanligt på fika och intressanta samtal och ibland föreläsningar eller lite information.


Du kan även köpa Jimmie Åkessons bok ”Tio år som partiledare” på våra öppet hus möten och sedan få den signerad av Jimmie Åkesson på Kalmar slott den 26 januari. Pris 250 kronor.


Glöm inte att anmäla dig till Kalmar slott torsdagen den 26 januari då Jimmie Åkesson kommer på besök till Kalmar län och Kalmar slott. Senaste anmälningsdag 20 januari.

 

Anmälan på mejl till kalmarlan@sd.se eller till Thoralf Alfsson på 072-5179099

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2017 16:02


Tino pratade om utbildningsnivån för personer som kommer från Syrien. 


Nedanstående klipp är ett utmärkt exempel på det haan beskriver. Före detta landshövding Stefan Carlsson ljuger på nationaldagen på Öland. Det är en anledning till att jag sänkte honom som landshövding för hans telefonsexsamtal.Tänk att mina kollegor från östgötabänken i riksdagen mellan 2010-2014 tycker att man var så extrem. Det upplevde jag aldrig under alla våra gemensamma möten tillsammans med landshövding Elisabeth Nilsson i Stockholm eller i Linköping. Eller under våra besök i kommuner i Östergötland. Jag tyckte istället att vi hade väldigt trevliga möten och sammankomster på t.ex slottet i Linköping. Men det är väl så att både Staffan och Finn ändå är politiskt korrekta och lojala med sina partier och kan inte säga något positivt om SD eller någon sverigedemokrat. Där går gränsen även för dem!


Att lyssna på de sista minuterna i denna intervju kan säkert motivera mig att dela ut 20 000 eller 40 000 informationsblad på egen hand. Informationsblad som beskriver hur Moderaterna och Centerpartiet vill fördärva vårt land. Så jäkla upprörd blir jag!


Jag hoppas att det slutar riktigt illa för deras partier i valet 2018!


Av Thoralf Alfsson - 5 januari 2017 23:35

Politik är något mycket märkligt. Ledarskribenter i svensk media är ännu märkligare.


Jimmie Åkesson har varit på semester i Thailand under tre veckor, blev en vecka längre än planerat om jag förstått det rätt. Dessutom gick Jimmie Åkesson på ledighet från riksdagen redan den 9 december enligt uppgifter i media. Det har med andra ord varit helt tyst från vår partiledare under närmare en månad.


Ändå skriver ledarskribenter som aldrig förr om Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Riktigt underhållande hur dessa ledarskribenter vill vara värst eller bäst.  Lena Mellin började med sin ”blodbadetartikel”. Sedan har den följts upp på flera ledarsidor. T.ex Vidar Andersson i Folkbladet från Norrköping med rubriken ”Åkesson är nog snart störst”.


”Jimmie Åkesson lär snart leda Sveriges största parti. Socialdemokraterna kan naturligtvis även fortsättningsvis välja att betrakta SD: s framgångar som ett uttryck för tilltagande nyfascism, rasism och nazism i Sverige. Eller så mognar de på sig och börjar ägna sig åt riktig politik i stället.”

 

Johan Westerholm går ännu längre och förutspår ett blodbad innan valet 2018 i ett blogginlägg.


”På ett personligt plan kommer jag inte sörja Miljöpartiet som politisk kraft i Sverige. Få har ställt till det så mycket på så kort tid. Utöver migrationsområdet, villkoren för glesbygden talar Medieutrednignen, ett av Miljöpartiets Alice Bah Kuhnkes arv, sitt tydliga språk med ett regelverk som närmar sig DDR:s censur- och likriktningsmekanismer.”


Visst är det märkligt hur fort vindflöjlarna ändrar riktning inom politiken och på ledarsidor.


Hur skall det nu bli när Jimmie Åkesson är hemma i Sverige och börjar göra kraftfulla politiska utspel i viktiga frågor! Kommer vindflöjlarna gå i spinn?


Eller började allt med Fogh Rasmussens sågning av svensk demokrati när han intervjuades av landssvikaren Fredrik Reinfeldt. 


Av Thoralf Alfsson - 5 januari 2017 11:34

 


Som vanligt när det gäller TT framgår det inte vem som skrivit artikeln. Alltid anonyma skribenter hos TT. Läs mitt blogginlägg med länkar för att fördjupa dig lite om propagandamaskinen TT.
Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2017 23:34

 


För några dagar sedan läste jag en debattartikel i Östra Småland med rubriken ”Bromsa inte satsningen på förnybar el i länet”. Det handlade i första hand om vindkraft och solel och var skriven av ett helt gäng av jäviga branschpersoner.


Anders Wijkman, avgående ordförande i Miljömålsberedningen

Mattias Goldmann, vd Tankesmedjan Fores

Stefan Henningsson, Klimatexpert Världsnaturfonden

Charlotte Unger Larson, vd Svensk Vindenergi

Johan Lindahl, talesperson Svensk Solenergi

Linda Burenius Magnusson, ordförande 100% Förnybart


Dessa ”branschkunniga” godhetsapostlar inleder sin debattartikel med följande mening.


”Det ger stor klimatnytta eftersom Sveriges elexport minskar utsläppen från kolkraftverk på kontinenten och i Baltikum.”

 

Läs det några gånger och fundera över innebörden.


De skriver med andra ord att svenska skattebetalare och elkonsumenter skall betala stora subventioner till vindkraftverksel och solel för att sedan den elenergin som produceras skall exporteras till kontinenten och Baltikum för att där minska utsläppen från kolkraftverken. En förutsättning för det är ju att priset på vår svenska elproduktion är lägre än vad de på kontinenten och Baltikum kan producera sin egen elenergi för. En synnerligen dålig affär för svenska skattebetalare och elkonsumenter när vi exporterar vår elöverskott till lågt pris.


”För det tredje rimmar det illa med Parisavtalet. Förbränning av kol står för 42 procent av de globala utsläppen av växthusgaser och kolet är det fossila bränsle som är lättast att ersätta med förnybar elproduktion. Sverige har goda förutsättningar att exportera el och därmed minska utsläppen.”

 

De återupprepar samma argument ytterligare en gång. Sverige har redan en elproduktion som är fossilfri till 97-98 procent. Vi skall alltså i Kalmar län bygga fler vindkraftverk för att exportera elen till kontinenten och Baltikum. Inte för vårt eget behov. Vi skall förstöra vår kustmiljö och Öland med hundratals, kanske tusentals vindkraftverk trots av vi redan har en fossilfri elproduktion och vi skall dessutom göra det med stora subventioner till dessa elproducenter.


Det går alldeles utmärkt att även exportera kärnkraftsel till kontinenten och Baltikum för att de skall minska sina utsläpp men de skall betala bra för elenergin. Det bästa är förstås om de själva bygger förnyelsebar elproduktion för sina egna skattemedel och intäkter för elenergi för att minska sina koldioxidutsläpp.


Ovanstående personer tillhör det goda folket som inte bara anser att Sverige är en humanitär stormakt utan även att Sverige skall vara en stormakt av ”godhetsel” också.

 

Jag orkar knappt läsa debattartikel av den här typen. Jag är förvånad att inte fler i samhället säger ifrån.För några veckor sedan under julhelgen slog vindkraften rekord vilket alla tidningar villigt publicerade och media lyfte fram. Vindkraften stod under några timmar för 27-28 procent av elproduktionen i vårt land när det blåste halv storm när Urd drog in över landet. Läs artikel.


Men när situationen är den raka motsatta är media inte ett dugg intresserade av att skriva om vindkraften. När vindkraften står mer eller mindre stilla i hela landet är det dödstyst i media.


Ett exempel på detta kom den 24 augusti 2016. Under några timmar producerade Sveriges ca 3 400 vindkraftverk mindre än 1 procent av den totala elproduktionen i landet (ca 125MW när den totala elproduktionen var ca 16 300MW).


 


Vem skall producera elkraften när det inte blåser? Om det inte blåser i hela Sverige så blåser det sannolikt inte i vare sig Danmark, Norge, Finland eller för den delen inte heller i norra Tyskland. Genom att binda samman alla länders elproduktion kan man utjämna variationerna från olika energislag till en viss del. Men någon måste producera elenergin och fungera som reglerkraft när vädrets makter styr vindkraftselproduktionen.


Idag är det vattenkraften som får fungera reglerkraft och som körs upp och ner i effekt beroende på hur mycket det blåser och om solen skiner (solel). Detta innebär dock en hel rad av problem. Ju fler vindkraftverk som byggs och subventioneras med stora summor så ökar problemen för vattenkraften. Vilken energiproduktion skall stoppas när vindkraftskapaciteten är för stor? Eller när elpriset är för lågt? Vilken elproduktion prioriteras?


Men framförallt vem vill nyinvestera i en elproduktion som inte prioriteras? Utan bara får producera elenergi när det inte blåser så mycket. Den elproduktionen kan heller aldrig bli lönsam, utan mer och stora subventioner.

 

Sverigedemokraterna kommer få rätt även i denna fråga, kan jag lova Lena Mellin. Vi är inte riktigt där än men vi kommer dit inom några år! 

 

PS

 

Nu väntar jag bara på att klimatalarmisterna skall skylla de höga havsnivåerna längs Sveriges sydöstra kust på klimatförändringarna.

Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2017 09:13

"Det här är den mest skrämmande opinionsmätning jag har läst i hela mitt liv. Den visar med vilken styrka, bredd och omfattning som Sverigedemokraterna tar plats i den svenska opinionen. De föser med obönhörlig kraft de andra partierna mot politikens utmarker."

Detta skriver Lena Mellin i Aftonbladet 

 

 

 

Nästa val ett blodbad

"Det är enormt uppseendeväckande. Partistrategerna bör genast tänka ut en grundläggande krisplan om de vill undvika att nästa val blir ett blodbad. Det kan dock redan nu vara för sent. Sverigedemokraternas fäste i den svenska opinionen är långt mer omfattande än väljarbarometrarna, som mäter stödet för partierna, ger intryck av."


Och detta parti vill inget parti inom 7-klövern samarbeta med. Kanske en  god tanke att någon av partierna inom 7-klövern lyssnar på vad Fogh Rasmussen sa i intervjun.


Läs hela artikeln i Aftonbladet.

 

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2017 23:19

Kampanjen för att göra ett skatteavdrag i deklarationen på grund av massinvandringen blev riktigt lyckad förra året. Infobladen trycktes upp i ca 40 000 exemplar och delades ut över hela Sverige. Ett blogginlägg om Skatteavdraget gav också ett rekord i antal unika besökare på bloggen under en månad. Så intresset var stort för Skatteavdraget.


Jag har fått en del information om hur Skatteverket hanterade alla avdrag och det har gett mig en del idéer om hur man skulle kunna göra det svårare för Skatteverket att hitta alla som gör avdraget. Trots att Skatteverket upptäckte detta avdragsförsök var det väldigt många som lyckades få igenom avdraget. Många äldre har skrivit till mig och berättat att de fått igenom avdraget.


Funderar på om jag skall uppdatera infobladet med ny information och beställa ett antal tusen från tryckeriet som jag använder. Vad tycker mina läsare? Har ni några ny idéer?


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se