thoralf

Direktlänk till inlägg 18 december 2018

NY INRIKTNING

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2018 22:25

Jag har funderat mycket på en del kommentarer som kom på bloggen under tiden jag var avstängd och efter uteslutningen. Flera av dem var säkert rena bluffkommentarer medan andra säkert var skrivna av initierade personer. Några kommentarer fastnade i minnet och idag letade jag upp en av dessa kommentarer.


   


Jag tror det ligger mer i den här kommentaren än vad jag insåg när jag godkände den på bloggen den 27 november.


”En ny inriktning är på väg med fler invandrare”

 

Nu har jag sent om sidor förstått vad det handlar om och vilka det är som uppenbarligen styr in SD på en helt ny inriktning. Jag tror inte jag är ensam om att vara kritisk till den nya inriktningen. Men genom min uteslutning så vet alla vad som väntar om man har en egen åsikt och är kritisk mot invandringen och den pågående islamiseringen. Det kommer bli många uteslutningar och avhoppade medlemmar om de inte är konformistiska.


Imorgon förklarar jag mer i ett häpnadsväckande blogginlägg. Då kanske fler än personen som skrev kommentaren börjar fundera på att lämna partiet.


 (Konformism är rättning efter omgivningens normer och regler och svårigheten att hävda en avvikande åsikt.)

 
 
Ingen bild

Tobbe S

18 december 2018 22:54

Anledningen till att jag röstat på SD är att jag vill ha ett parti som tar till vara svenskarnas intressen. Slutar SD vara ett parti som tar till vara svenskars intressen får jag se mig om efter ett annat parti. Möjligtvis är AFS något att tänka på.

 
Ingen bild

Hacke

18 december 2018 23:05

Det vore högst paradoxalt och kontraproduktivt om sd tar upp kampen med vänsterpartiet på det området.
Men det må vara hänt om nyförvärven heter exempelvis Katerina Janouch, Hanif Bali eller Tino Sanindaji. För jag utgår från att det handlar om kompetens och inte om hudfärg eller etnicitet i partiet som i bästa bemärkelse inte är som övriga. Och definitivt inte på detta område.

 
Ingen bild

Biskop

18 december 2018 23:31

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-haller-ideologiskt-jultal

Vad tycker Åkesson och SD om Uffes "liberala verkstad"?

 
Ingen bild

Ulv

18 december 2018 23:45

Jimmie Åkesson har blivit en riktig cuck. Se bara hur han slickar röv på Uffe. SD sade sig kräva garantier för än det ena, än det andra. Nu röstar de på allt UK lägger fram och säger att "de anpassat politiken efter SD". Vilken fantasivärld lever SD i? Åkessons rövslickande kommer inte leda någon vart.

Som UK sa idag: "SD kan sluta drömma".

Uffe flörtar åter med Rööv och Majoren. Ska SD stödja ett sådant samarbete, en allians också?

Åkesson vill inte ens ha skoj förbud längre. Han vill in i värmen till Ulf och Ebba. Skrattretande!

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

19 december 2018 00:45

Det är något som jag länge haft på känn, och den känslan har ökat ju längre tiden har gått. SD håller på att vika ner sig för den politiska korrektheten, så är det. Kan det vara så att den styrande "klicken" är så sugna på att komma i besittning av de höga inkomster som maktpositionerna ger? Jag är 100% säker på det. Men till syvende och sist: Uteslutningen av Thoralf gav mig den knuff jag behövde för att ta min Mats ur skolan. Jag kommer INTE att rösta på SD i nästa val, det är en sak som är säker. Thoralf, vi riktiga Sverigevänner behöver verkligen kämpar som dig. Så ansluter du dig till ett riksdagsparti på riksplanet, så följer jag efter.

 
Ingen bild

Björn

19 december 2018 01:26

Hacke
Tisdag 18 dec 23:05

Eller så kanske det är som så att man petar in älskarinnor och dylikt. Tänker på Stefan Jakobsson och Ghazal Saberian, vilken fick en plats på partiets valsedel till riksdagen.
Vad jag har förstått hade inte kvinnan någon politisk erfarenhet i partiet sedan tidigare.

 
Ingen bild

Bra reklam

19 december 2018 03:46

I flera kommuner i Skåne och Blekinge har Sverigdemokraterna fått inflytande över styret, antingen i samverkan med andra partier eller i minoritet. SVT har kartlagt vilken politik kommuninnevånarna har att vänta 2019
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-ar-sverigedemokraternas-politik-dar-de-styr

 
Ingen bild

Laglydig

19 december 2018 04:32

Jag observerade själv den kommentaren just när den kom. Att SD är extremt toppstyrt behöver man inte vara särskilt insatt för att inse.

Den "nya inriktningen" har inte varit särskilt tydlig tidigare men tydliga motståndare till islamiseringen har fått träda tillbaka i partiet för mer "lydiga" partimedlemmar. Detta är en mycket farlig utveckling som kanske ger SD fler röster i det korta perspektivet, men de allra mest aktiva Sverige kämparna kommer en efter en att hoppa av och befinna sig i ett vakuum tills det finns ett realistiskt alternativ.

Håller SD Riks på att tappa kontrollen över de trogna gräsrötterna?
Om det är det som SD Riks befarar så är uteslutning och andra påtryckningsmedel INTE rätt väg att gå!
Man bör istället lyssna på lokalavdelningar/gräsrötterna och inte isolera sig i Stockholm. Men tyvärr kommer inte så att ske.

SD har ett starkt program då det gäller socialkonservatism d v s då det gäller att ta hand om de svaga i samhället, gamla sjuka etc som man delar med det gamla Socialdemokratiska partiet. Att flirta med det globalistiska "liberalkonservativa" (som UK utryckte det) Moderaterna är INTE framtiden! Det är ju trots dessa med Reinfeldt i spetsen som bär skuld till helvetet vi nu upplever.

SD bör istället göra så här:
1) Anta en betydligt mer Sverigevänlig inriktning då det gäller islamiseringen (här kan man lära av AFS!). Exempelvis kan man föreslå att förbjuda politisk islam!!!
2) Driva frågorna om nationellt oberoende betydligt hårdare (UT ur EU!) och protestera högljött mot FN:s överstatliga migrationspolitik.
3) Stoppa klimathysterin och dess fruktansvärda konsekvenser med FAKTA! Värna gärna om miljön (det är inte bra att fiskarna i haven blir förgiftade osv) men alla överskatter på CO2-utsläpp som inte har någon som helst vetenskapligt påvisad effekt på klimatet är bara dårskap och masshysteri.

 
Ingen bild

Me

19 december 2018 07:07

Sverige har blivit något som kan liknas vid ett nakenbad. Det låter bra enda tills man kommer dit och ser eländet.

 
Ingen bild

Robban

19 december 2018 07:29

Stödjer JÅ Uffe efter Uffes senaste uttalanden är det klart att SD inte är ett parti för oss Sverigevänner!
Uffe sa med emfas att "Moderaterna" var ett Liberalt... parti, med ett par konservativa verktyg!
Liberalism och socialism, dvs globalism är det som satt oss i skiten! Att stödja sådant måste vara helt uteslutet!

 
Ingen bild

Tony

19 december 2018 08:00

Något jag skrev till SD när jag lämnade in mitt ituklippta
medlemskort,
Jag tror att denna inriktning som SD tagit var fastlagd redan när dom sparkade ut det gamla ungdomsförbundet, där var för många högljudda
personer som kunde störa den nya inriktningen på anpassning till dom andra partierna.ujrf

 
Ingen bild

Läktarexpert

19 december 2018 08:30

"Vill inte kallas politisk vilde". Men det är precis det du är enligt all definition av detta hundraåriga begrepp.

Vill du inte vara politisk vilde kan du avgå och låta någon representant för det parti du blev invald för träda in på deras i val vunna plats.

Thoralf Alfsson

19 december 2018 10:24

Politiskt vilde anser jag de personer vara som själva väljer att lämna sitt parti men sitter kvar på sina förtroendevalda poster.

I mitt fall är jag personvald till både kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Att sedan partiet uteslutet mig direkt efter valet på grunder som i de flesta fall är flera år gamla. Varför fick jag kandidera för partiet trots dessa gamla "synder" enligt partiet. Nej, partiet utnyttjade mig i valrörelsen för att sedan uteslutna mig direkt efter valet väldigt illa gjort av ansvariga inom partiet enligt min mening. Därmed anser jag mig inte vara någon politisk vilde!

 
Ingen bild

Peter

19 december 2018 08:41

Om SD svänger som de gjort och gör är jag inte ett dugg förvånad över. Tecknen på detta har varit många de senaste två åren. Det har fått mig att överge SD. Behandlingen av trotjänare som Thoralf bevisar det ytterligare!

 
Ingen bild

Hacke

19 december 2018 08:44

@Björn 23:05
Precis. Och vi har ju dessvärre fler exempel kopplat till den absoluta ledningen.
Jag förväntar mig betydligt bättre av det parti jag också i fortsättningen hoppas kunna betrakta som "mitt".

@Me 07.07
Tack för ett gott skratt så här på morgonen.


 
Ingen bild

SM811

19 december 2018 09:33

Jag anser att när nu Ulf även vid sitt Jultal fördömde SD skall SD rösta nej till Ulf som statsminister om man blir föreslagen. Om det blir så vid nästa röstning och det endast finns en röstning kvar och Stefan föreslås så får vi se hur liberalcentern väjer. Rösta ned och extraval eller Stefan som Statsminister igen.

Me Onsdag 19 dec 07:07
Vad är det som du ser är "eländet"

 
Ingen bild

Bert

19 december 2018 11:08

Fy Fan för SD:s partitopp, skicka de j... till de gamla GULAG-lägren i Kolymadalen i Östra Sibirien. Där bakom taggtråd kan de flockas runt köttgrytorna som bara kommer att kunna innehålla diskvatten och slubb.

 
Ingen bild

Kalle

19 december 2018 11:53

""I Ipsos decembermätning tappar Centerpartiet lika mycket som Kristdemokraterna går framåt – tre procentenheter. Samtidigt ökar Socialdemokraterna rejält och både Miljöpartiet och Liberalerna klamrar sig fast över spärren.

V 8 (±0)
S 32 (+4)
MP 4 (±0)
SD 18 (-2)
C 7 (-3)
L 4 (-1)
KD 8 (+3)
M 18 (±0)

1 537 personer intervjuades under perioden 5-16 december.""

SD SJUNKER med två procentenheter. Har folk börjat få upp ögonen på hur vårdslös SD är med sina trogna medlemmar och sparkar ut dem???

 
Ingen bild

Uppgiven

19 december 2018 11:56

Jag lämnade SD i mars 2017 på förekommen anledning.
Jag kan inte verka i narcissistiska miljöer.
Tragiskt att det nu saknas parti att engagera sig i som driver mina frågor.
AfS finns men har en lång uppförsbacke.
Drömmer om ekonomiskt oberoende och bosättning långt från allt där man får sköta sig själv.

 
Ingen bild

Svante1

19 december 2018 11:57

Jag har varit medlem i SD sen i våras....men sen en tid tillbaka har jag inget förtroende för parti-toppen..extraval röstar jag för AfS..

 
Ingen bild

alf

19 december 2018 12:01

Jag tycker att SD skall ta sig en funderare över varför mer än en miljon svenskar röstade på dom.
Inte tror jag väl att det var för att dom ville ha en större invandring.

 
Ingen bild

Grodan B

19 december 2018 12:05

No comment, men jag börjar förstå att SD sedan länge varit "kontrollerad opposition". Vore kul att granska den riktiga toppen av partiet.

 
Ingen bild

Ölänningen

19 december 2018 12:24

Jag är fortfarande upprörd å dina vägnar! Detta hade jag aldrig trott om partiet! Det får bli AFS nästa gång.

 
Ingen bild

Roland

19 december 2018 13:46

Nu får Steffe och Uffe tävla om Annies gunst haha!

 
Ingen bild

Sven

19 december 2018 15:42

Jag skulle vilja säga att du är:
Partilös
Oberoende
Opolitisk.

Politisk vilde har en negativ klang, och man ska då gärna ha lämnat sitt parti av egen fri vilja.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

19 december 2018 16:14

Ny "svensk" sport.
Kast med liten handgranat.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 december 2018 16:21

-Hur ska vi stoppa SD?
-Vi kan inte stoppa SD, vi måste förändra SD.


Det är precis det som pågår och något jag har misstänkt länge. Ska bli intressant att få reda på vilka otäckingarna är.

 
Ingen bild

Christian

19 december 2018 16:26

Jag skall ge dig ett tips om en ny inriktning: sluta supa så förbannat och ta tag i ditt liv istället!
God jul och gott nytt år!

Thoralf Alfsson

19 december 2018 17:31

Tack för omtanken Christian!

Men du har nog förväxlat mig med någon annan då jag inte super.

Jag brukar unna mig ett glas vin till maten eller en öl efter ett motionspass. Det kallar inte jag för att supa.

 
Ingen bild

O´ Hyra

19 december 2018 17:14

Räven ska ju vara listig.
Den röda räven Lööf sitter nu själv i rävsaxen.

Kanske orättvist mot räven att jämföra med Lööf.
Det handlar nog snarare om en träbock, som tror sej kunna mjölka.

 
Ingen bild

Åke Nordlöf

19 december 2018 17:19

Blir afs 2019 och 2022

 
Ingen bild

Överste Senap

19 december 2018 17:53

@ Hasse Pannband.
Kanske också.

SM för bilbrännare.
Litet ryck av pensionärers guldhalsband...
Listan kan göras oändlig i "det nya spännande Sverige."

Tack för att ni valde Sverige.


 
Ingen bild

Pepparholm

19 december 2018 18:00

Det är sorgligt när de som jag trodde skulle arbeta för en rimlig utveckling i landet på den grund som skapats av våra förfäder nu visar sig vara lika usla egoister som i andra partier. Att vara så småaktig och rädd att man inte tål en intern debatt. Att kasta ut den som är lojal och står nära gräsrötterna för att slippa överväga alternativa lösningar i högkvarteret. Samtidigt klappa skitstövlar på ryggen och ge dem förtroende.

Problemet för nu besvikna och förbannade väljare som efter decennier övergivit moderaterna för SD är att nu finna något ärligt parti som bejakar demokrati och intern debatt utan åsiktskorridor. AFS synes mig just nu för extremt. Ebba Busch Thor skulle kunna kasta loss från Alliansen och visa vad hon självständigt går för. Jag får se.

Thoralf kan säkert skapa något till båtnad för Kalmarborna.

 
Ingen bild

Tony

19 december 2018 18:11

Ja men finns AFS kvar som parti? Det är i vart fall dödstyst kring dem?

 
Ingen bild

V

19 december 2018 20:28

https://www.nyatider.nu/s-vallofte-om-lagsta-arbetsloshet-i-eu-total-flopp/
Socialdemokraternas absolut viktigaste vallöfte, att Sverige ska ha lägsta arbetslösheten i EU år 2020, ser ut att bli en 20:e plats. Istället har ett EU-land som främjar låga skatter, har en högerstyrd regering, hårda regler för bidrag och låg asylinvandring från MENA tagit förstaplaceringen.

 
Ingen bild

Lena1

19 december 2018 20:33

Det ska bli intressant att se ditt nästa inlägg, Thoralf, och jag kommer självklart att köpa din bok. Du har all rätt att skriva vad du vet som inte har fungerat med Sd.Vi hade alla så höga tankar om detta parti. Nu har de själv skrivit om att de vill vara ett parti bland alla andra. Det är därför de ligger så "lågt" men allt, för att inte störa M o KD med "värdegrunden". Samtidigt kan jag förstå också, för SD kommer aldrig att få 51%, de måste liera sig med andra partier för att få fram några av de idéer som de vill ska bli verklighet. Det är vsd jag sett på inlägg inte bara från i somras. De har prata om detta med att få in invandrare, särskilt kvinnor med "invandrarbakgrund. Ska försöka hitta på inlägget på Youtube.
Ja vad ska man göra om så många redan känner sig som hemma här i norden?

 
Ingen bild

Lena1

19 december 2018 20:40

Ska bli intressant att se nästa inlägg Thoralf, skulle inte bli förvånad om det blev det jag skickade i somras som chockade mig så, och som aldrig publicerades på bloggen. Trodde länge att det var en "tidningsanka", men en företrädare inom SD, lokalt bekräftade, så jag förstår inte varför det aldrig "kommit ut" på riktigt?
Men som sagt du har säkert annat i ditt "material" också, så helt säker är jag inte.

 
Ingen bild

Grutt

19 december 2018 22:19

Verkar som om du har en riktig vän i Stockholm. Man har inte många riktiga vänner så var rädd om de du har/får. Det läskiga är att han förklarar att alla inte var emot dig utan de högljudda (de andra hängde väl på av ren rädsla). Försök få mer information, formell eller informell. Jag vet att SD kan liknas vid en trojansk häst som inte alls levererar vad de blev valda på.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards