thoralf

Alla inlägg den 29 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 29 januari 2017 20:48

Vänstermänniskorna blev uppenbarligen helt tossiga av att jag länkade till videoklippet med bandybråket i matchen mellan Somalia och Tjeckien. Anklagelserna mer eller mindre haglar från de som stödjer det mångkulturella samhället. De kallar till och med mina faktauppgifter och statistikuppgifter från BRÅ, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, SCB o.s.v för hatpropaganda och lögnaktig propaganda.


Godhetsmänniskorna som vill dela ut våra skattemedel till hela världens befolkning tål uppenbarligen inte att sanningen och verkliga fakta publiceras och sprids i sociala medier. De är uppenbarligen frustrerade över att inte längre ha kontroll över ”pk-sanningen”.


Men de är ju i de flesta fall väldigt unga och barn av sin tid. Den kravlösa och flumskolan som vänstern infört. De kommer sannolikt få lära sig ett och annat den hårda vägen. Det är patetiskt när 20-åriga socialdemokrater som knappt har någon livserfarenhet överhuvudtaget och aldrig jobbat på en riktig arbetsplats eller har haft en familj och barn skall försöka uppfostra mig. Dessutom utom att de vet ett enda dugg om min bakgrund och livserfarenhet. Vem tror de att de är?


Jag vill mena att dessa vänstermänniskor är fullständigt faktaresistenta och försöker nu försvara något som de trott på under många år men som nu håller på att rämna. Uppvaknandet kommer bli brutalt för dessa. De som har lite förstånd har redan börjat sitt uppvaknande men för vissa liknar det mest ett komatillstånd!


För de faktaresistenta kan jag vissa några fina grafer som visar kostnadsutvecklingen för dels Försäkringskassan utbetalningar av etableringsstöd till nyanlända som placerats i någon av Kalmar läns kommuner.

Jag tänkte också vissa på Migrationsverkets utbetalningar av ersättningar till Kalmar läns kommuner under de senaste åren.


Nu förväntar jag mig inte att de faktaresistenta vänstermänniskorna skall förstå denna grafik och vad det innebär för övrig verksamhet inom välfärdssektorn i Kalmar län när nästan 1 500 miljoner kronor försvinner till asylhanteringen!

 

 

 

 

 



Av Thoralf Alfsson - 29 januari 2017 00:37

       

Ny logotype                       Befintligt stadsvapen.


Antingen är det Johan Persson som lägger ut dimridåer på sin blogg efter den massiva kritiken eller är det underlagen till beslutet i KSAU som är felaktiga. I underlagen från KSAU står det följande.


”Kalmar kommun är en stor koncern med många skilda verksamheter. En grafisk profil behövs för att alla olika förvaltningar ska kunna visa upp ett enhetligt ansikte utåt.”

 

Här står det klart och tydligt att det gäller Kalmar kommuns förvaltningar. Johan Persson skriver dock något helt annat på sin blogg då han försöker slingra sig och påstår att inget stadsvapen skall ändras eller bytas ut.


”Det som nu diskuteras och som arbetsutskottet tagit ett enhälligt beslut om handlar om kommunens och bolagens logotyper, texter och dylikt.”

 

Enligt Johan Persson så innefattas även de kommunala bolagen! Men i handlingarna nämns överhuvudtaget inte de kommunala bolagen, som har sina egna logotyper som t.ex Kalmarhem och Kalmar Vatten AB. Vill verkligen styrelserna för Kalmarhem AB, Kalmar Vatten AB och det andra kommunala bolagen byta ut sina logotyper mot ovanstående?


Det blir dock än mer knepigt när Johan Persson skriver så här på sin blogg.


”Nej. Kalmars stadsvapen ska inte bytas ut. Det ser visserligen inte ut som vårt ursprungliga stadsvapen men ska alltså inte bytas ut.”


”Den stora frågan för tjänstemännen som nu ska jobba med frågan är sålunda inte om det nuvarande stadsvapnet ska bytas ut eller ej. Frågan är om kommunen därutöver ska ha en logotype och om den ska vara i enlighet med det förslag som presenterats eller det nuvarande stadsvapnet.”

 

Läs sista stycket några gånger så ni förstår innebörden. Antingen skall det nuvarande stadsvapnet behållas eller skall man införa en ny logotype parallellt som liknar och utgår från stadsvapnet. I praktiken kommer den nya logotype givetvis användas fullt ut i kommunens verksamheter och vårt befintliga stadsvapen kommer alltså få vara kvar men användas väldigt begränsat eller inte alls. Stadsvapnet är kvar men läggs i ”malpåse”. När det sedan gått några år med den nya logotypen kan man skrota stadsvapnet med motiveringen att det ändå inte används.


Det kallar det socialdemokratiska kommunalrådet, Johan Persson på sin blogg för att stadsvapnet inte skall bytas ut. Nog märks det att han är en riktigt kommunalpamp som försöker ”blåsa” kritikerna och Kalmar kommuns invånare på ett fint stadsvapen.

 

PS

 

I min omröstning om stadsvapnet som finns i högermarginalen har i skrivande stund har 457 personer röstat. Utav dessa har 455 röstat för att behålla befintligt stadsvapen. Endast två personer vill ha den nya logotypen.  99,6 procent mot 0,4 procent. 


Frågan är om kommunalpampen Johan Persson ändå kommer driva igenom den nya logotypen? Jag gissar att han kommer göra det. Han har uppenbarligen stöd för det hos oppositionspartierna Moderaterna och Liberalerna.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards