thoralf

Alla inlägg under januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2017 09:52

Har nu fått samtliga arbetslöshetssiffror för kommunerna i Kalmar län. Det är en skrämmande läsning när det gäller utrikes födda. Samtidigt vet vi att det först under 2017 som det stora antalet asylsökande som kom 2015 även börjar få uppehållstillstånd och blir skrivna i en kommun och därmed kommer in i statistiken genom etableringsreformen.


”Den främsta anledningen är att Kalmar län är ett mottagningslän för nyanlända. Många av dem som kom hit 2015 har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen nu, säger Carina Lindgren, arbetsförmedlingschef i Kalmar.”


Nedanstående diagram visar att antalet utrikes födda som är arbetslösa i Kalmar län har ökat med ca 400 procent sedan 2008. När det gäller inrikes födda har antalet däremot minskat något. Integrationen har med andra ord fullständigt misslyckats om man anser att ett arbete är ett bra mått på god integration. Jag hävdar att det inte stämmer. Idag jobbar väldigt många utrikes födda inom invandringsindustrin.


 


Statistiken på kommunnivå är ingen rolig läsning för någon kommun i Kalmar län. För de flesta kommuner är utvecklingen katastrofal. I synnerhet för Hultsfred och Högsby. Jag blir minst sagt bedrövad när man inser vilka konsekvenser detta kommer få för välfärden och hela samhället. Varje kommun riskerar att bli ett Malmö i miniatyr.


 


Lägger man även in statistiken i ett linjediagram kan man säga att det inträffade något historiskt och mycket negativt under april-maj då antalet arbetslösa utrikes födda för första gången i historien översteg antalet arbetslösa inrikes födda. Detta trots att de utrikes födda ”bara” utgör ca 11-12 procent av befolkningen i Kalmar län.


Diagrammet avslöjar också den bluff som ansvariga på AF försökte med i samband med att statistiken publicerades. De sade nämligen att de ökande siffrorna för utrikes födda kunde bero på säsongsvariationer. Kalmar län är ett utpräglat turist och jordbrukslän.


”En annan anledning till den ökande arbetslösheten tros vara att det finns fler arbetstillfällen i länet under sommarhalvåret än under vintern. Carina Lindgren menar att säsongsjobben är en liten del av förklaringen.”


Diagrammet avslöjar att det gäller enbart inrikes födda där syns säsongsvariationen väldigt tydligt. Kurvan för utrikes födda visar dock inga säsongsvariationer.


 


Vem är det som skall betala för de arbetslösa utrikes födda? Ersättningen för denna grupp måste sänkas! T.ex om de inte haft ett heltidsarbete under minst fyra år i Sverige eller ett halvtidsarbete under minst åtta år!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2017 18:45

 


En minst sagt intressant politisk dag!


Jag blev ändå lite förvånad när jag läste att Anna Kinberg Batra nu äntligen var villig att fälla den rödgröna regeringen. Jag blev dock inte det minsta förvånad över att Annie Lööf inte tänkte stödja moderaterna utan hellre vill behålla Stefan Löfven som statsminister. Sedan har även Liberalerna anslutit sig till denna linje. Det är med andra ord lite hela havet stormar just nu.


Moderaternas utspel sätter dock saker och ting på sin spets. Centerpartiet och Liberalerna vet uppenbarligen inte åt vilket håll de skall gå och därför skall deras svar idag uppfattas som ”pass”. Eller i varje fall hoppas de säkert att deras väljare skall uppfatta det på det sättet. Om deras väljare däremot uppfattar det som att de stödjer den rödgröna regeringen kommer vi sannolikt få se en väljarflykt från Centerpartiet och Liberalerna. För Liberalerna kan det innebära att de hamnar under fyra procent spärren. Jag tror att dagens svar från Liberalerna kan vara rena katastrofen för partiet! Många Liberalernas väljare kommer nog fundera på att gå över till Kristdemokraterna.


Centerpartiet har vunnit ganska många väljare under det senaste året och frågan är vad dessa tycker om Annie Lööfs flört med Stefan Löfven och de rödgröna. Annie Lööf skulle ju som sagt hellre äta upp sin högra sko än att bli stödhjul till Stefan Löfven. Idag blev hon faktiskt ett stödhjul på riktigt!


Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna samlar idag enligt Inizios opinionsundersökning 46,5 procent tillsammans. Det fattas bara 3,5 procent för att nå egen majoritet.


Centerpartiet behövs inte riksdagen för att fälla den rödgröna regeringen. Om M, KD, SD och L går samman och Centerpartiet lägger ned sina röster åker Löfven bort. Förvånad över att ingen nämnt den möjligheten i media idag.


Jag gissar att ett antal väljare från Centerpartiet och Liberalerna kommer byta parti inför nästa opinionsundersökning!

 

PS

Har idag bokat min årliga Mallorcaresa. Känns väldigt bra!ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2017 21:21

 

 

Nu vet vi vad männen sysslade med under tiden kvinnorna tiggde utanför Kalmars affärer. Enligt medieuppgifter åtalas sex män för omfattande stölder inom Kalmar län.


Det var Kustbevakningen som stoppade två skåpbilar strax innan de skulle köra på en färja i Trelleborg och det visade sig att skåpbilarna innehöll en stor mängd stöldgods som har kunnat spåras till ett 15-tal inbrott i Kalmar län och värderades till ca 400 000 kronor.


Barometern skriver följande i sin artikel.


”Utredningen visade att männen haft sin bas i det numera stängda Salvelägret utanför Kalmar och därifrån gjort sina stöldraider till bland annat Öland, Kalmar, Fårbo och Rockneby.”

 

”Det har också visat sig att männen under sin tid i Sverige gjort ett flertal resor ner till Rumänien för att sedan återvända.

– Min tolkning är att det inte var första gången de skulle lämna landet med stöldgods, säger Kjell Janneson.”

 

Detta innebär med andra ord att Kalmar kommun och Stadsmissionen finansierat denna organiserade brottslighet genom att erbjuda dessa brottslingar fri bostadsetablering vid Salvelägret med tillgång till kök, el/värme, toaletter, dusch och tvätt bekvämligheter vid Salvelägret och dessutom helt gratis.

En kostnad som Kalmars skattebetalare har fått stå för. En kostnad som sannolikt rör sig om minst 500 000 kronor med tanke på att Kalmar kommun även betalat Stadsmissionen för att de skulle ta ett ordningsansvar för Salvelägret.


Det innebär också att alla som lagt pengar i dessa pappersmuggar utanför Kalmars affärer egentligen bara finansierat grov brottslighet. Man kan utan tvivel kalla tiggeriet för en kamouflage för den brottsliga verksamheten som uppenbarligen gett de ”stora intäkterna”.


Jag hoppas att invånarna i Kalmar nu helt slutar med att ge dessa kvinnor några pengar i sina muggar!  Det är ett mycket bra sätt att bli av med tiggeriet!

 

Imorgon kommer jag begära ut stämningsansökan från Kalmar tingsrätt för dessa sex män. Det skall bli intressant at se i hur många snyftreportage i media dessa tjuvar och kriminella män förekommer.

 

Läs även artikel i 24Kalmar.


Expressen har nu också kommit med en artikel men de skriver givetvis inget om att det handlar om tiggarlägret Salve i Kalmar. Den detaljen skall givetvis mörkas! De kallas istället för "kalmartjuvarna" i artikeln.

 

Biskopen var dock imponerad över Stadsmissionen. Undrar om biskopen är lika imponerad idag eller om biskopen är faktaresistent!


 

Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2017 10:14

 

 

”SVT:s rundringning visar: Majoritet i riksdagen ratar brottsstatistik över ursprung.”


”En tydlig majoritet i riksdagen säger nej till att ge Brottsförebyggande rådet i uppdrag att uppdaterad statistiken om vilka länder personer som är brottsmisstänkta kommer ifrån.”

 

Läs artikel SVT.

 

Enligt SVT är det bara Sverigedemokraterna som vill att BRÅ skall ta fram en ny rapport. Den senaste kom 2005 men det är viktigt att poängtera att rapporten från 2005 grundar sig på statistik mellan 1997-2001. Så i praktiken är inte rapporten 11 år gammal utan mellan 15 och 20 år gammal. Det är en mycket viktig aspekt som glömts bort av media! 

 

Det förvånar mig också mycket att partierna inom 7-klövern inte lärt sig något och i synnerhet Moderaterna och Anna Kinberg Batra. Att nu till och med förneka att färsk statistik sammanställs för att öka kunskapen och få adekvat information på bordet inför kommande politiska beslut är horribelt.


Jag är övertygad om att en majoritet av svenska folket anser att en ny rapport från BRÅ vore i allra högsta grad befogad idag.


Men det gäller som vanligt att tycka tvärtemot Sverigedemokraterna. Har de inte lärt sig något?

 

Förnekarna fortsätter uppenbarligen sin ökenvandring, trots att antalet mord och skjutningar ökar i vårt land och att både polisen och åklagarmyndigheten går på knäna!

 

 

 

Jerzy Sarnecki fortsätter påstå att brottsligheten minskat sedan 1990-talet. Det finns dock andra källor som påstår något helt annat. Jag har ju själv erfarenhet av att anmäla brott. Det kräver i många fall att du tar ledigt från jobbet och räknar med en telefonkö på någon timma eller samma timma/timmar i väntrummet hos polisen.


Under de senaste tio åren har antalet poliser ökat från ca 16 000 till ca 19 000 poliser, räknar man även in civilanställda har ökningen varit från ca 24 000 till ca 29 000 anställda inom polismyndigheten.


Åklagarmyndigheten hade 2005 en budget på ca 850 miljoner kronor. Förra året var budgeten 1 450 miljoner kronor. En ökning med ca 70 procent!


Trots att Jerzy Sarnecki påstår att brottsligheten minskat har alltså resurserna ökat dramatiskt inom polismyndigheten och åklagarmyndigheten, dessutom har deras resultat av uppklarade brott försämrats. För mig är det en ekvation som inte går ihop. Någonstans finns det ett fel. Jag tror inte poliserna eller åklagarna är latare idag eller jobbar mindre, har en känsla av att de istället jobbar mer.


Jag tror felet istället är personer som Jerzy Sarnecki! Personer som vägrar se sanningen och konsekvenserna av massinvandringen. Media och politiker föredrar sedan att lyssna på just dessa personer!

 

Av Thoralf Alfsson - 16 januari 2017 09:52

”Justitieminister Morgan Johansson avböjde att delta – och hans stab vägrar berätta varför.

– Jag har ingen kommentar till det, säger hans pressekreterare Miriam Abu Eid.”

 

”På Twitter klagar dock en annan av Morgan Johanssons pressekreterare, Adriana Haxhimustafa, på SVT:s upplägg som justitieministern nobbat.

 

- Hur tänker Agenda när de skapar ett reportage som helt spelar på ett visst partis planhalva? Tycker de att SD fått för lite utrymme i media?”

 

Vilka intelligenta kommentarer från Morgan Johansson pressekreterare!

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p8QEj/s-vagrar-kommentera-varfor-man-vagrar-debattera-med-sd

Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2017 16:33

Julia Ceasar sågar idag Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski jämns med fotknölarna i sin söndagskrönika med rubriken ”Hämnaren i Marieberg”.. Det är skönt att läsa och se att Julia Ceasar fortsätter trots uthängningen av henne och avslöjandet av hennes identitet. Peter Wolodarski och Tomas Mattsson ska inte tro att de kan stoppa det fria ordet!


Ett socialkontor i Hultsfred utsattes igår för en raketattack enligt media. Ingen är väl egentligen förvånad eftersom Hultsfreds kommun tagit det drastiska beslutet att helt enkelt stänga ner flyktingmottagningen under minst sex månader. I artikeln kan man också läsa att detta socialkontor ligger på Granitvägen. Det är som att placera socialkontoret i Rosengård, mitt i smeten med andra ord. Trodde inte Hultsfreds kommun var så dumma att man placerade ett socialkontor på Granitvägen men de ville väl vara nära sina mest trogna ”kunder”.


Mattias Hans Karlsson

3 tim · 

Ikväll medverkar jag i SVT Agenda för att debattera frågan om huruvida Brottsförebyggande rådet borde göra en ny studie kring invandrares brottslighet eller inte. Motdebattör är kriminologen Jerzy Sarnecki.

 

Debatt innan debatten enligt Nyheter idag.

http://nyheteridag.se/raseri-infor-kvallens-svt-agenda-statistik-om-invandrares-brottslighet-ska-debatteras/


Får vi nu istället se Mattias Karlsson i försvarsposition?


Jag skrev en motion om detta varje riksdagsår under min tid i riksdagen. Den röstades alltid ner av 7-klövern. Jag hoppas att Mattias Karlsson står på sig och angriper Jerzy S hårt om han motsäger sig att BRÅ får ta fram fakta.


Jag är dessutom väldigt trött på att se ett SD som alltid kommer i försvarsställning i de flesta debatter. Anfall är bästa försvar. Jag tror den devisen stämmer väldigt bra i detta fall!


Så här såg min motion ut under riksdagsåret 2013/2014.


Motion till riksdagen

2013/14:Ju324

av Thoralf Alfsson (SD)

Nytt uppdrag till Brottsförebyggande rådetFörslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att ge Brottsförebyggande rådet i uppdrag att genomföra en ny studie om hur brottsligheten bland personer födda i Sverige och i utlandet har utvecklats sedan den senaste studien från Brå.


Motivering

Brottsförebyggande rådet har vi två tillfällen tagit fram statistik angående brottslighet bland svenskar och invandrare som sedan utmynnat i två rapporter. Den första rapporten publicerades 1996 och hade rubriken Invandrare och invandrares barns brottslighet – en statistisk analys. Den andra rapporten publicerades 2005 med rubriken Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet. Rapporten från 1996 byggde på statistik från åren 1985–1989 och rapporten från 2005 byggde på statistik från åren 1997–2001. Då rapporten från 2005 har varit mycket omdiskuterad och det faktum att Brå i sin rapport från 2005 inte gör någon uppdelning i nationell tillhörighet eller regiontillhörighet som Brå gjort i sin rapport från 1996 har en rad ifrågasättanden och tillit till rapporten kommit i dagen.


Som motiv för studien 2005 angav Brå följande motivering.

De senaste tillgängliga uppgifterna om personer som är misstänkta för brott med svensk respektive utländsk bakgrund och sträcker sig fram till och med år 1989. Sedan dess har närmare 300 000 flyktingar kommit till Sverige. Även antalet personer födda i Sverige med en eller två utrikes födda föräldrar har ökat. Samtidigt har 1990-talets lågkonjunktur inneburit ökade svårigheter för dessa grupper. Andelen av den som var arbetslösa och beroende av socialbidrag ökade liksom boendesegregationen.


Med tanke på ovanstående formulering anser vi att det idag är av än större vikt och motiverat att genomföra en ny studie då antalet personer med utländsk bakgrund som fått uppehållstillstånd i Sverige sedan 2001 är mycket stort. Detsamma gäller även antalet personer födda i Sverige med en eller två utrikes födda föräldrar. Vi vet också att antalet utanförskapsområden ständigt ökar och att antalet boende i dessa områden också ökat i antal.


Det är av stor vikt att beslutsfattare och lagstiftare har adekvata underlag för att fatta riktiga och effektiva åtgärder mot brottslighet och brottsförebyggande åtgärder. Därför anser vi att det är hög tid att ge Brå i uppdrag att genomföra en ny studie av hur brottsligheten bland svenskar och invandrare och invandrares barn utvecklats sedan senaste studien. I uppdraget skall även ingå en indelning av invandrare likt den som gjordes i studien från 1996. Det skulle även vara av värde för beslutsfattare och lagstiftare om det även gjordes en adekvat uppdelning i studien av boendeort i Sverige som t.ex stad, landsbyggd och s.k utanförskapsområden för att även de socioekonomiska effekterna skall kunna vägas in.


Stockholm den 2 oktober 2013

 

Thoralf Alfsson (SD)

 

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2017 18:00

 

Besökare vid fredagsbönen i källarmoskéen.


Islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar har vid ett flertal tillfällen nonchalerat bestämmelserna om antalet personer som får befinna sig i källarmoskéen på Storgatan i Kalmar. Efter att Räddningstjänsten gjort kontroller under april och upptäckt flera brister så sänktes antalet tillåtna personer i lokalen från 149 personer till 50 personer tills föreskrivna åtgärder var genomförda.


Vid en ny tillsyn/kontroll fredagen den 20 maj räknades det till hela 280 personer i källarmoskéen.

 

Detta trots att ansvarige Mohamud Salad lovat att man skulle räkna antalet personer som gick in i lokalen och sedan stoppa ny besökare när det tillåtna antalet personer uppnåtts. Detta nonchalerades fullständigt av de ansvariga för källarmoskéen.


 

Utdrag från Räddningstjänstens protokoll.


Under hösten fick Räddningstjänsten och Polisen information om att Islamiska kulturföreningen Salam återigen använde lokalen för fredagsbön och att antalet besökare var väldigt många. Polisen gjorde då en kontroll fredagen den 11 november av antalet besökare i källarmoskéen.


 

Mejl till Räddningstjänsten.


Det visar utan minsta tvivel att det inte går att lita på de ansvariga Mohamud Salad och Choukri Naji. De följer inte de förelägganden som gäller. Svensk lagstiftning gäller uppenbarligen inte för Islamiska kulturföreningen Salam. Är det enbart sharialagar som respekteras av islamiska kulturföreningen Salam och dess företrädare?


Räddningstjänsten har nu utfärdat ett föreläggande om max 149 personer. Föreläggandet vinner laga kraft på onsdag den kommande veckan om inte islamiska kulturföreningen Salam överklagar föreläggandet.


På en fråga till Räddningstjänsten från mig om vad som händer om föreningen inte följer detta föreläggande fick jag följande svar.


”Om man trots detta använder lokalen för fler personer så finns det enligt Lagen om skydd mot olyckor möjlighet att utfärda ett föreläggande med vite eller att förse lokalen med nyttjandeförbud.”

 

Jag tror att det inte kommer dröja så många veckor innan Räddningstjänsten eller polisen konstaterat att islamiska kulturföreningen inte följer föreläggandet. Koranen går med andra ord före något föreläggande från en svensk myndighet som dessutom inte grundar sig på sharialagar. Då blir det intressant om man väljer ett vite eller väljer nyttjandeförbud med tanke på den nonchalans som islamiska kulturföreningen Salam tidigare visat.

 

Min slutsats blir att inom en ganska snar framtid kommer islamiska kulturförening sannolikt flytta till en annan lokal eller kanske bygga en ny moské i Kalmar med minaret och därmed också böneutrop! Anledningen är inte föreläggandet från Räddningstjänsten utan att antalet sunnimuslimer i Kalmar ökar i snabb takt. Man behöver sannolikt inom något år en lokal för minst 500 personer.

 

Det har vi 7-klöverns vansinniga massinvandringspolitik att tacka för. Hoppas att alla som röstat på partierna inom 7-klövern känner sig väldigt nöjda och belåtna. Jag gör det definitivt inte!

 

Barometerns ledarsida skrev redan en artikel om denna utveckling den 16 december och undrade varför de muslimska samfunden inte använder möjlighet till en moskéskatt på samma sätt som kyrkoskatten. Men man noterade också att de muslimska samfunden oftast använder andra sätt för att finansiera sina moskéer.


”Pengar söks ofta från den icke-demokratiska arabvärlden. Det tyder på en djup oförståelse för demokratiska värden och på en acceptans av beroende till extrema former av islam.”

 

Man skulle kunna tro att Martin Tunström på ledarredaktionen är islamofob.

 

En person ställde för en tid sedan en fråga till islamiska kulturföreningen Salams ordförande, Choukri Naji. Varför man inte bygger en egen och ny moské i Kalmar?


Choukri Naji skall då ha pekat på domkyrkan på Stortorget och sagt att vi skall ta över domkyrkan!

 

Med tanke på hur den svenska kyrkans företrädare agerar och vilket medlemstapp som dessa företrädares agerande inneburit så kanske Choukri Naji någon gång i framtiden får rätt. 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se