thoralf

Alla inlägg den 21 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2017 20:50

Krönikören i Östra Småland, Björn Samuelsson raljerar i dagens krönika över att jag publicerar statistik på min blogg. Han är nog först och främst irriterad över att så många läser min blogg. Fler än vad som läser hans krönika i Östra Småland.


Som mina läsare vet är alltid mina källor myndigheter som Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen, Domstolsverket, SCB, SMHI eller Åklagarmyndigheten. Jag gillar också att presentera statistiken grafiskt då det ofta ger ett bättre perspektiv än bara lite siffror i en tabell. Det retar uppenbarligen Björn Samuelsson.


Björn Samuelsson sänker sig själv till en väldigt låg nivå genom sitt ”pekfinger i Kalmarsund” för att kolla om vi har några klimatförändringar. Det är minst sagt pinsamt! Det visar med all tydlighet hur seriös Björn Samuelsson är i verkligheten.


 


Men han kanske inte förstår att statistiken kommer från SMHI, en svensk myndighet. Jag litar på deras statistik men jag är mer fundersam och bekymrad över SMHI:s prognoser som sträcker sig 85 år framåt och den inverkan dessa prognoser har på beslutsfattandet idag. Så i praktiken är det statistiken från SMHI som Björn Samuelsson raljerar över ;-)


Sedan kan inte Björn Samuelsson hålla sig ifrån att även blanda in Donald Trump.


 

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över Björn Samuelssons krönika. Jag väljer att skratta då den mest är pinsam. Men Östra Småland behöver väl lite mer klick och då får jag bjuda på det!




Den statistik som Björn Samuelsson raljerar över är faktiskt från ett blogginlägg i januari 2014. Med andra ord tre år gammal.


 

Sedan dess har vi haft tre år med en årsmedeltemperatur över snittet de senaste 25 åren i Kalmar och det gör att trendkurven ändrats men det bryr sig givetvis inte Björn Samuelsson om det minsta.


 


När jag får lite tid skall jag granska Björn Samuelsson krönikor i Östra Småland. Det finns mycket att säga om vad vänsterradikalen Björn Samuelsson skrivit i dessa krönikor. Slutsatsen är ändå att de på vänsterkanten är oroliga över hur stort  genomslag min blogg har och hur många som läser den! Men som de säger all publicetet är bra publicetet.



Sverigedemokraterna har nekats hålla sitt årsmöte på Svenska Kyrkans kursgård Flämslätt i Skara stift. Som vanligt handlar det om alla människors lika värde som argument. Idag har pensionerade prästen Dag Sandahl har idag kommenterat det på sin blogg.

 

”Jag misslyckades med fromhetslivet i går när jag läste nyheten, att SD inte fick komma samman på Flämslätt för ett möte och äta lunch. Förklaringen var SD:s människosyn. Men är detta verkligen sant? Har SD en annan människosyn än vi andra?”

 

Dag Sandahl funderar på om den som röstat på socialdemokraterna eller moderaterna i alla tidigare val fått en helt annan människosyn när dessa istället börjat rösta på Sverigedemokraterna. Den funderingen behöver nog fler fundera på än företrädare för Svenska Kyrkan. Han funderar vidare.


”Nu funderar jag på några av SD:s riksdagsledamöter som också är ledamöter av Kyrkomötet. Julia Kronlid och Aron Emilsson kan knappast misstänks för en annan människosyn än t ex Stefan Löfvens. Snarast har Julias och Arons människosyn en djupare begrundning än FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Märker ni att jag inte kommer från tanken att SD alls inte ska hindras från att hyra lokaler med hänvisning till frågan om människosyn. Vad menar Skara stift om människosynen hos dem som säger ja till abort, om man frågar. Och "ja" säger en riksdagsmajoritet.”

 

Läs hela hans blogginlägg.

http://bloggardag.blogspot.se/2017/01/sverigedemokraternas-manniskosyn.html


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards