thoralf

Inlägg publicerade under kategorin Opinion

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2015 00:13

De flesta tidningar brukar rapportera om Sifo:s opinionsmätningar men vi får se om det gäller även denna gång när SD slår rekord med 14,7 procent.


Att attityden till SD håller på att förändras radikalt har nog de flesta börjat uppleva. Media vet inte riktigt på vilket ben de skall stå när SD är på väg att bli riktigt stora. Maktbalansen kan förändras ganska kraftfullt de närmaste åren. Att vara SD-hatare kanske inte är den bästa plattformen om några år ;-)


Tidningen Dagens Samhälle börjar redan spekulera när Sverigedemokraterna är Sveriges största parti. Det kan inträffa redan i november 2016 enligt tidningen. Inte mej emot!


 


För de som gillar foto från naturen kommer här ett bild tagen ikväll på väg hem från ett besök vid Knisa mosse.


 

Av Thoralf Alfsson - 24 april 2015 09:43

YouGov ger SD 19,5 procent i sin senaste undersökning, vilket är ett nytt rekord och all time high i en opinionsundersökning.

 

Det innebär att avståndet upp till Moderaterna och Socialdemokraterna minskar. Det är också den långsiktiga trenden. Moderaterna får 23,5 procent och Socialdemokraterna får 26,2 procent. Avståndet upp till Moderaterna är därmed nere på 4,0 procentenheter och än mer intressant är att avståndet upp till Socialdemokraterna i denna undersökning endast är 6,7 procentenheter.


Med den utveckling som råder och den fullständiga handlingsförlamning som råder inom 7-klövern när det gäller migration och integration så kommer sannolikt trenden fortsätta i samma riktning.


Om ingen dramatisk förändring inträffar hos M eller S när det gäller migrationspolitiken kommer sannolikt SD utmana dessa partier i valet 2018 om att bli största parti. Jag anser det vara en högst realistisk utveckling!


 

Av Thoralf Alfsson - 16 april 2015 21:44

 


Lite skämtsamt kan man tacka DÖ och Skavlan för att den goda utvecklingen i opinionen för Sverigedemokraterna. Jag frågar mig återigen var smärtgränsen går för partierna i 7-klövern. Hur stora får Sverigedemokraterna bli innan partierna i 7-klövern inser att flera av dem är på väg att raderas ut från den politiska kartan.


Så här skriver Sentio i det mejl jag fått idag.


”Sverigedemokraterna går framåt 1,2 procentenhet till 17,8% efter Skavlan.

Det är ALL-TIME-HIGH!Partiet behåller sin vågmästarroll.

 

Skillnad borgerliga vs. Socialistiska blocket = 0,1%

Borgerliga blocket 38,7%

Socialistiska blocket 38,6% - ALL-TIME-LOW!

Sverigedemokraterna 17,8% - ALL-TIME-HIGH!

Övriga   5%

 

Moderaterna får 25,5% bästa mätning sedan november 2013 (25,9%)

Miljöpartiet får 5,6%. Värsta mätning sedan november 2007 (5,5%).”


Det är mer än en sak som man kan glädja sig åt i denna mätning. Givetvis får mätningen ingen större uppmärksamhet i svensk media (DN, Expressen, Aftonbladet och SvD). Men det är ju som vanligt!


En tidning lyfter dock upp mätningen, Dagens Samhälle. Vilket är minst sagt intressant. Läs artikeln ”Sverigedemokraterna slår nya rekord


Dagens Samhälle läses främst av politiker och tjänstemän inom den offentliga sektorn. Frågan är om Dagens Samhälle och dess redaktion försöker skicka en signal till alla politiskt korrekta individer att deras tid snart är över och att nya kvastar kommer sopa rent i korridorerna inom en inte alltför avlägsen framtid ;-)


Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2015 13:55

Nu flåsar vi på allvar moderaterna i nacken!


YouGove ger SD 19,0 procent och moderaterna 21,8 procent.


http://www.metro.se/nyheter/ny-matning-kds-och-fps-utspel-har-gynnat-sd-far-rekordstod/EVHobk!EeWAuHKgThfk/


 

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2015 23:31

 


Många är idag lite besvikna på att dagens opinionsundersökning bara gav SD 14,4 procent. En ökning med endast 0,9 procentenheter. Samtidigt ökade S med hela 5,0 procentenheter men då skall man komma ihåg att V + MP minskade med 3,0 procentenheter tillsammans. Dessutom var undersökningsperioden mellan 30 december och 7 januari. Några effekter av terroristdådet i Frankrike finns alltså inte med i undersökningen.


Moderaterna minskade med 1,7 procentenheter men även C och FP minskade kraftigt medan KD klarade av att hålla ställningarna. Väljarna signalerar klart och tydligt vad de tycker om DÖ.


Nu skall alla komma ihåg den ”hatkampanj” som media bedrivit mot SD och Björn Söder i synnerhet under de senaste veckorna. Ändå växer vi och får vårt högsta stöd någonsin i Demoskop. Kom också ihåg att varje ny procentenhet innebär ytterligare ca 60 000 väljare som går över till SD. Jag är övertygad om att det blir fler i de kommande mätningarna.


Norska Sentio är ju annars det opinionsinstitut som prickat mest rätt i de två senaste valen 2010 och 2014. Därför avvaktar jag gärna Sentios mätning i januari. Den mätningen blir säkert väldigt intressant men den får vi vänta på några dagar.


Jag har fått lite bakgrundsfakta angående Sentios mätning i december där SD fick 17,5 procent. Rådata gav SD 18,1 procent.


Bryter man sedan ner det till olika regioner ser det riktigt trevligt ut för oss i Småland. Eller vad säger mina läsare. Inte långt ifrån största parti.


 

Av Thoralf Alfsson - 16 december 2014 23:01

Sverigedemokraterna får 16 procent i TV4 Novus mätning, en uppgång med 3,7 procent sedan november mätningen. Backar man till septembermätningen blir uppgången hela 6,9 procent.


Bästa svaret på medias smutskastning av Sverigedemokraterna!

 

Kalmar kommun är den kommun som får mest i ersättning från Migrationsverket. Närmare 60 miljoner kronor under perioden jan-nov 2014. Vid gårdagens kf-möte beslutade dessutom 7-klövern att öka mottagandet av invandrare från 210 till 320-370 personer per år. Miljonrullning är minst sagt otrolig och det sker med 7-klöverns politikers goda minne.


Kommunfullmäktigeledamöterna till och med applåderade sitt eget beslut som innebär att Kalmar kommun går en besvärlig framtid till mötes i flera avseenden.


Kalmar kommun har erhållit ca 160 miljoner kronor från Migrationsverket de senaste tre åren. Pengar som istället kunde gått till skola och omsorg inom kommunen. Istället urholkas välfärden och undanträngningseffekterna blir bara värre och värre.


 


I sammanställningen finns en post på drygt 8 miljoner kronor för omhändertag enligt LVU. Vad jag kan få fram handlar det bland annat om ett enda beslut där man omhändertagit 6 barn under en tid av ca ett år till en kostnad av ca 6 miljoner kronor. Miljonerna rullar fort!


 


Kalmar kommun kommer snart drabbas av kraftigt stigande kostnader för försörjningsstöd när dessa stora grupper börjar lämna etableringsreformen.


 


Undanträngningseffekter och skattehöjningar väntar Kalmar kommuns skattebetalare.


UPPDATERING


Pia Kjaersgaard har gett sig in i den svenska debatten. Hon skräder inte med orden!


"Spørgsmålet er ikke, hvad man skal kalde Sverigedemokraterna. Det eneste relevante spørgsmål er, hvad man skal kalde Sverige.


Nogle har omtalt det som ”DDR light”. Andre har kaldt det et konsensussamfund. Personligt tror jeg ikke, at det rigtige ord er opfundet endnu. Sverige er så vanvittigt, at det adskiller sig fra alle andre samfund i historien, og i virkeligheden er det måske ikke statsvidenskaben, som skal inddrages i navngivningen, men snarere fagkræfter inden for psykiatrien med speciale i skizofreni og fortrængning af følelser.


Pia Kjærsgaard, MF, værdiordfører, Dansk Folkeparti"


Läs hela artikeln i Den korte avis


Av Thoralf Alfsson - 11 december 2014 23:38

 


Med det valresultat åker FP och KD ut ur riksdagen. Mandatfördelningen blir lite obehaglig men SD behåller vågmästarrollen. SD behöver dock ta rejäl höjd på partiets nya riksdagsvalsedlar för ett väldigt bra valresultat.


 

Av Thoralf Alfsson - 1 december 2014 12:47

Idag presenterades SCB:s stora november mätning och media slår på stora trumman att S + MP går starkt framåt. SCB och media påstår att S + MP ökar med 1,5 procentenheter och att Sverigedemokraterna backar med 0,5 procentenheter.


 



Detta är en stor lögn!

 

Jag anser att det är fullständigt regelvridrigt att jämföra med valresultatet! Inte minst när det gäller Sverigedemokraterna, då många väljare tyvärr är rädda för att uppge vilket parti man tänker rösta på. De politiskt korrekta journalisterna har mer eller mindre skrämt livet ur många svenskar genom sin ensidiga propaganda och hat mot allt som Sverigedemokraterna står för.


Det rätta är givetvis att jämföra med den senaste stora SCB-undersökningen från i maj. Då framträder dock en helt annan bild. En mer verklighetsbaserad bild.


Sverigedemokraterna går starkt fram med hela 4,3 procentenheter, till 12,4 procent. All time high i SCB!

 

Socialdemokraterna backar med hela 3,1 procentenheter och Miljöpartiet backar med 0,8 procentenheter. Regeringspartierna backar med 3,9 procentenheter. Därtill skall också läggas att Vänsterpartiet backar med 2,3 procentenheter.


Det innebär således att det rödgröna blocket backar med hela - 6,2 procentenheter sedan maj mätningen. Ett riktigt katastrofalt ras!


Så här ser verkligheten ut! Den bild som media inte vill informera om.


 

Källa: SCB


Om jag vore statsminister och heter Stefan Löfven skulle jag vara mycket bekymrad och inte delta i de ovationer som förekommer i politiskt korrekt media.


http://www.dn.se/nyheter/politik/s-och-mp-okar-i-stor-matning/

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

806 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av mina bilder till tävlingen Årets Ölandsfotograf anser du är bäst?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se