thoralf

Direktlänk till inlägg 23 december 2018

PÅ RIKTIGT

Av Thoralf Alfsson - 23 december 2018 10:13

Nu inväntar jag med spänd förväntan på brev nummer 3, med nya anklagelser som skall styrka orsakerna till att jag blev utesluten från Sverigedemokraterna. Nu kommer sannolikt Mattias Karlsson själv skriva brevet och partisekreterare Richard Jomshof eller kanske till och med partiordförande Jimmie Åkesson underteckna brevet. Så det blir tredje gången gillt och ”på riktigt”.


I brevhuvudet finns också uppgiften att brevet skickats för kännedom till SD Kalmar län. Det vill säga till distriktsordförande Mattias B Johansson. Jag fick brevet den 6 december och det borde även gälla MBJ, så frågan är varför han inte reagerade på formuleringarna i brevet och agerade. Eller var det helt enkelt så att MBJ låg bakom den nya skrivningen i brevet. Det skulle faktiskt inte förvåna mig det minsta. Någon kritiker av islam är definitivt inte MBJ.


Jag har också fått uppgifter om att när mitt uteslutningsärende behandlades i partistyrelsen den 26 november så diskuterades det inte ens, det bara klubbades av partiordförande. Därför är det ännu mer märkligt att grunderna för uteslutningen ändrades i brevet från partistyrelsen. Vem beordrade denna ändring! MBJ?


Undrar om Mattias Karlsson och Mattias B Johansson idag ångrar att de drog igång uteslutningsärendet mot mig. Det hade besparat SD så mycket negativ uppmärksamhet både lokalt och nationellt. Uppmärksamhet som är minst sagt partiskadlig. Det stora medlemstappet lär komma den 1 april då medlemsåret gått ut.


Men tills jag får ett nytt brev så tänker jag fira jul och glömma bort det mesta av detta för några dagar. Skall umgås med mina barn och barnbarn från juldagen och fram till lördagen. Julafton kommer jag dock vara ensam. Hos min son blir det obligatoriskt bastubad med pilsner och förhoppningsvis bjuder han på sin fina porterstek. Sedan blir det hockey i Linköping på fredag kväll med LHC mot Färjestaden. Det blir skoj.


Det här blir mitt blogginlägg nummer 2 991 på bloggplatsen. När jag skriver och publicerar nummer 3 000 kommer jag sluta att publicera på bloggplatsen och gå över till wordpress. Det kan bli den 1 januari som jag börjar med något nytt. Den viktigaste orsaken till bytet är de utökade möjligheter som finns på wordpress. Jag får också en möjlighet att utveckla bloggen.


Från den 1 januari kommer min livssituation också förändra sig ganska dramatiskt och jag vet ännu inte riktigt vilken väg jag skall gå för att förtjäna mitt livsuppehälle. Jag har flera olika alternativ, en del lockande men osäkra, andra som är mindre lockande men säkra. Det återstår att se vad jag hamnar och var det slutar. Det är en del frågetecken som måste rätas ut innan jag börjar välja vilken väg som jag skall gå.


Redan 2014 råkade jag nämna för en journalist, mina tankar om att skriva en bok om min tid inom SD. Löpsedeln är alltså från oktober 2014. Nu skall jag förverkliga dessa tankar.


 


Efter helgerna kommer jag jobba några timmar varje dag med mitt bokprojekt. Jag har börjat lite smått och upplever det väldigt inspirerande att börja nysta i det förflutna och sätta ord till alla upplevelser, både tråkiga och roliga händelser. Jag kommer även göra en del research och kontakta en del personer och kanske även intervjua en del personer för att få lite mer bakgrundsfakta till saker och ting som berört mig på ett eller annat sätt under mina 13 år som medlem i partiet.


Jag får en del frågor angående bokprojektet. Jag kommer inte hasta fram något utan det får ta den tid det tar. Jag vet inte om boken blir på 100, 200 eller 400 sidor. Jag tror i varje fall att den kommer bli intressant och innehålla flera nya uppgifter och ett och annat avslöjande. Media var redan 2014 intresserade av om jag skulle skriva om Sverigedemokraterna efter petningen från riksdagslistan. Idag finns ytterligare 4 år av intressanta händelser och erfarenheter att skriva om. Det kanske kan bli en julklappsbok till 2019.


Ett stort tack till alla som visat mig sitt stöd under de senaste veckorna och månaderna. Det har betytt väldigt mycket för mig. Det gör också att jag är redo för nya utmaningar och jag kommer fortsätta att driva min blogg och vara politiskt aktiv även i fortsättningen. På ett eller annat sätt kommer mitt namn finnas på valsedlar även 2022.


Jag vill önska alla mina läsare av bloggen en riktig God Jul o Gott Nytt År!

Thoralf Alfsson

 
 
Ingen bild

Leif

23 december 2018 10:33

Jag önskar dig en väldigt god Jul och likaså ett väldigt Gott Nytt År.
Tack för en väldigt bra och intressant blogg!

 
Ingen bild

World Traveller

23 december 2018 10:53

Ha en riktigt God Jul Thoralf

Jag önskar bara att du fick en plats i en ny regering.

 
Ingen bild

Tobbe S

23 december 2018 10:54

God Jul och Gott Nytt År du också.

 
Ingen bild

Kalle

23 december 2018 11:03

Du har alltså fått fel uteslutningsgrunder??? Helt sjukt.

GOD JUL ALFSSON , intressant blogg.

 
Ingen bild

Broder Adam

23 december 2018 11:04

Kan man ekonomisk stödja ditt bokprojekt?

Thoralf Alfsson

23 december 2018 11:32

Ja, det går givetvis bra. På högersidan av bloggen finns uppgifter om både Swish och kontonummer.

 
Ingen bild

Pepparholm

23 december 2018 11:12

Jag önskar Thoralf och andra som förtjänar det en God Jul och ett Gott Nytt År.

 
Ingen bild

Vadan och varthän?

23 december 2018 11:14

Jag önskar dig en vilsam God Jul och ett Gott Nytt År!
Underbart att du inte viker ned dig även om det kostar på.
"Över dumheten kämpar själva gudarna förgäves"! Goethe

 
Ingen bild

alf

23 december 2018 11:18

Jag önskar dig en riktigt God och Fridfull Jul, Thoralf.
Har du vägarna förbi så har jag alltid kall öl i kylen.
Du ser nog på mitt Ip-nummer var jag är.

 
Ewa

Ewa

23 december 2018 11:23

Har svårt att förstå alla dumheter (ett alltför milt ord) som du har blivit utsatt för. Om det blir ett extraval kommer jag inte att rösta på SD, det är en sak som är säker. Ser fram emot din bok! Lycka till med vad du än kommer att göra framöver! Stort tack för din blogg som jag varje dag läser före allt annat!

http://.

 
Ingen bild

Quo Vadis

23 december 2018 11:23

Väldigt roligt att läsa att du Thoralf kommer fortsätta kämpa och finnas kvar som en viktig röst i politiken. Hoppas du kan släppa allt ett tag nu, inte minst de sjuka intriger som utmärker ditt fd parti (ett parti som för övrigt förefaller mer och mer besynnerligt!). Ta väl hand om dig. EN RIKTIGT GOD JUL!

 
Ingen bild

Tony

23 december 2018 11:33

Funderingar så här inför julen: Tänk ifall Thoralf går över till Afs, och tar massvis med medlemmar med sig? Hur säker blir då Mattias B på att få behålla sin plats i SD. Svinhugg brukar gå igen?

 
Ingen bild

AWSvensson

23 december 2018 11:35

Får men besvära om en god jul o se fram emot din bok liksom jag läst din blogg ett antal år ,besvikelsen överSD är stort o de kommer nu att behandlas som vilket parti som helst med fel o brister, O en god jul till alla namn man känt igen genom ären ,en tillbaka blick o många namn väcker minnen.

 
Ingen bild

SM811

23 december 2018 11:39

God Jul och Gott Nytt År Thoralf.
Koppla av med svenska traditioner och ladda batterierna.

 
Persson

Persson

23 december 2018 11:46

Tveksam var man skall lägga sin röst nästa gång blir väl som vissa vänner Soffliggare, välkommen o hälsa på i Linköping om Du vill hos en sann Ölandsvän o fågelskådare av rang sedan 70 talet född i Hultsfreds kommun.

http://Thoralfs blogg

Thoralf Alfsson

23 december 2018 12:13

Det finns ju fler fågelskådare av rang ifrån Hultsfred i Lifvens vänner.

 
Ingen bild

Sven

23 december 2018 11:48

Detta borde inte ske med brev. Det bästa var om man satte sig ned och pratade igenom det hela.

Du säger att man kommer att få se det stora tappet av medlemmar 1 april, men många av oss är inte medlemmar. Så det "tappet" kommer man inte se, kanske då i extra valet 2019.

Thoralf Alfsson

23 december 2018 12:14

Det är många som skriver att de inte kommer förnya medlemskapet när fakturan kommer för 2019 under februari och mars.

 
Ingen bild

Grutt

23 december 2018 11:52

Jag önskar alla en fin jul. Precis alla utom utlänningarna som lever

 
Ingen bild

Sven

23 december 2018 11:52

Inför valet försökte jag få tag på valsedlar med namn på så jag kunde kryssa, men på SD kansli ville man inte sända mig sedlarna. Undrar om det var medvetet så att man inte skulle "föstöra" partiets nomineringsordning.

Jag fick av C och M, listor med namn - utan jag bett om det.

(Jag bor utomlands)

 
Ingen bild

Yri

23 december 2018 11:58

Sent skall syndarn vakna. Du är en syndare som överger SD.

Thoralf Alfsson

23 december 2018 12:16

Yri, jag tror bestämt att du borde vakna och framförallt läsa på lite. Sedan kan du rikta din kritik mot rätt håll.

 
Ingen bild

malle

23 december 2018 12:07

Jag önskar er alla en riktigt God jul och ett gott nytt år, speciellt till dig Thor-Alf, nu jävlar ska du vinna 2022 med AFS....Till SD SÄGER JAG F-U

 
Ingen bild

Lasse med sleven

23 december 2018 12:27

Det här åter var fyllt av besvikelser och svinhugg. Jag tror ingen vill se det upprepas under 2019. SD har infiltrerats av EXPO (borde vara olagligt) IRM och andra PK institutioner.

Det fulaste jag sett var när omröstningen manipulerats av "någon". Låt det aldrig hända igen, ge inte krokodilerna luft!

 
Ingen bild

Pellesnick

23 december 2018 12:28

Jag önskar dig en riktig God Jul & Gott Nytt År.
Jag klipper mitt medlemskort och köper hellre några kalla öl istället för att betala Medlemsavgiften nästa år. Ta hand om dig och njut av livet.
Mvh
Pelle Friberg

 
Ingen bild

Gunnar

23 december 2018 12:37

Jag måste erkänna att jag missat denna artikel på FriaTider, men när jag av slump halkade in på den idag så blev jag riktigt matt!!

Jobbar den här pajasen åt Expo??

http://www.friatider.se/karlssons-plan-sd-ska-bli-ett-antirasistiskt-mittenparti

Gunnar

 
Ingen bild

SHL

23 december 2018 12:40

Hockey är bra mycket roligare än fotboll, händer betydligt mer! Hoppas LHC kan ta ledningen i SHL igen. Sedan har vi junior-VM i mellandagarna. =)

God jul!

 
Ingen bild

Kajsa

23 december 2018 12:46

Omröstningen var inte manipulerad men den visade något som herr Alfons inte var nöjd med.

 
Ingen bild

x orginalet.

23 december 2018 12:49

Återigen bekräftas att
"Revolutionen äter sina barn"

God jul Thoralf.

 
Ingen bild

Bullen

23 december 2018 12:53

Just denna gången vet jag att dina misstankar är i fel riktning. En viss Kaplan skryter med att han "fixade" omröstningen. Så det så!

Till alla som läser bloggen vill jag önska God Jul och Gott Nytt År!

 
Ingen bild

Beo

23 december 2018 13:00

God Jul o Gott Nytt År Thoralf!
Du fick mig att gå med i SD tack vare din blogg med intressanta fakta.
Lägger nästa års medlemsavgift i SD som bidrag till din bok istället.
Ser fram emot fakta om hur det ser ut bakom kulisserna.....

 
Ingen bild

Bo

23 december 2018 13:28

Vad var det William Shakespeare skrev i skådespelet Julius Cesar?
"Jag vill se feta människor omkring mig,
Slätkammat folk, som sover gott om natten;
Den Cassius har en mager, hungrig uppsyn;
Han tänker mycket; sådant folk är farligt.

 
Ingen bild

Martin

23 december 2018 13:36

En av anledningarna till motviljan mot Thoralf är säkert att han är oberoende, han kan tjäna bra med pengar utan SD. Oberoende är inte någonting som maktmänniskor tycker om.

En tanke om finansiering av bokprojektet är Kickstarter. Tino Sannadaji har fått ekonomiskt utrymme för tre böcker på det sättet. Nackdelen är möjligen att om man inte skrivit böcker tidigare kan man få en överväldigande moralisk press på sig att verkligen prestera. Vilket skulle riskera att leda till en låsning i somliga personligheter (såsom min egen) :D

 
Ingen bild

Ibbe

23 december 2018 13:53

Sedan valet i sept. har tystnaden i viktiga politiska frågor varit totalt dominerande. Den som tiger samtycker som bekant. Det verkar som om man njuter av att utsättas för politisk mobbning. Bottnar kanske i den stora önskan att få komma in i de politiska finrummen. 7 klöver är på väg att 8 klöver är ingen vågad gissning. Då kan man inte låta en stark bloggplats som Thoralf Alfssons få ha någon koppling till SD. Att SD genomgår en gigantisk kursändring är inte svårt att notera.Det är på sin plats att partiets ledning nu står för denna och tar de negativa konsekvenser som med all säkerhet följer.
God Jul och Gott Nytt År Thoralf Alfsson!

 
Ingen bild

Pepparholm

23 december 2018 13:55

Jag såg en bok på biblioteket av Anna Funder, Stasiland, som jag kände att jag måste låna. Hon är australiensiska och fick 2004 Storbritanniens tyngsta facklitterära pris.

Det är i sig inga nyheter om Stasi. Men hennes berättelser grundade på intervjuer med dem som var med ger ånyo illamående. Särskilt när jag tänker på hur elaka och baksluga karriärister beter sig även i dag.

 
Ingen bild

Vidar

23 december 2018 13:56

https://samnytt.se/mattias-karlsson-saknar-fog-for-sin-kritik-mot-samhallsnytt/

Det var alltså någon annans underskrift i brevet???

Thoralf Alfsson

23 december 2018 14:35

Det var Charlott Qvicks signatur!

 
Ingen bild

oveg

23 december 2018 14:15

Det stora, nästan oöverstigliga, hindret för AfS i det ev. kommande extravalet torde vara distributionen av valsedlar till alla vallokaler - valsedlar som sen på nåt sätt måste försvaras mot överläggning och bortplockning.

Ett sätt att komma runt problemet vore att uppmana väljarna att använda en s.k "Blank valsedel" och på den skriva partinamnet (se till att stava rätt!)

 
Ingen bild

Folklig

23 december 2018 14:46

Mitt tips. Ha ett vanligt jobb. Du var väl typ den absolut enda yrkespolitiker jag hade förtroende för, när du var sådan. Sluta inte jobba politiks. Även krav från min sida att du framöver går med i ett annat konservativt parti eller startar eget lokalt. Kram på dig och vet om att vi rekorderliga konservativa i Sverige lider med dig.

 
Ingen bild

Inge Sandén

23 december 2018 14:47

God Jul och Gott Nytt År.
Tack för allt du gjort för partiet.
Läser på Samhällsnytt en artikel av Mats Dagerlind som svarat Mattias Karlsson på hans Facebook inlägg.

 
Ingen bild

Hacke

23 december 2018 15:02

Om Mattias B Johansson inte är en kritiker av islam följer den givna frågan om det inte finns andra partier som passar honom betydligt bättre. Han tycks ha hamnat fel på alla sätt. Eller är detta verkligen den nya linjen hos det parti jag trott på och satt allt mitt framtidshopp till?
Sd-ledningen har onekligen en helt avgörande fråga att reda ut en gång för alla.

Oavsett vilket så går hut hem. Jag tror MBJ:s framtid i partiet är körd i o m detta ogenomtänkta uteslutningsärende som försatt hela partiet i gungning.
Den som gräver en grop åt andra...

Till folkhjälten Thoralf önskar jag en riktigt God Jul och ett Gott nytt år. Det ser onekligen spännande ut framöver att fortsatt ha förmånen att följa en av landets bästa politiska bloggar och en Sverigevän av sällsamt god kaliber.

Thoralf Alfsson

23 december 2018 16:00

Jag kan i varje fall inte dra mig till minnes en enda gång som Mattias B Johansson har kritiserat islam i en insändare eller debattartikel. Inte heller på sociala medier. Om han nu inte i något sammanhang tvingats ta ställning angående islam.

Rätta mig gärna om jag har fel.

 
Ingen bild

Robban

23 december 2018 15:08

Önskar dig en riktigt god jul Thoralf!

 
Ingen bild

Uppgiven

23 december 2018 15:14

"Yri" yrar i inlägget ovan...

God Jul, Thoralf.

Sponsrar nog din bok lite :-)

 
Ingen bild

B Johansson

23 december 2018 15:43

Nu gäller det för Mattias Karlsson att han formulerar sig noga. Det här uteslutningsärendet har satt igång en rörelse och mobilisering hos partimedlemmar och sympatisörer som partistyrelsen inte väntade sig.
Det måste bli ett slut på krypandet för partiets motståndare och fiender, både externt och internt, och en återgång till de ursprungliga idealen. Annars kanske Mattias själv bör fundera på om han inte gjort sitt i partiet.
God Jul Thoralf.

 
Ingen bild

Mikael Karlsson

23 december 2018 15:48

Trevlig fortsättning!

 
Ingen bild

Tony

23 december 2018 15:52

Skriv boken efter dina upplevelser i partiet, tror ändå inte att du blir inbjuden till bokmässan där det tillgjorda folket visar upp sina trynen.
Anledningen till att reaktionerna här på bloggen blivit så starka är väl att många har kunnat följa vilket hästjobb du lagt ner, och att då få skit från dem man jobbat för upprör många!

Så en riktigt GOD JUL THORALF, och kom igen 2019, och
kanske får vi se boken senast 2020!

Thoralf Alfsson

23 december 2018 16:02

Nej, någon bokmässa har jag inte tänkt besöka.

 
Ingen bild

Nils Dacke

23 december 2018 15:55

Min ansökan om utträde från SD daterad och skickad den 26/11 2018 kvarstår. Det kanske inte är någon på partikansliet som skrivit breven till dig, med tanke på den dåligt skrivna svenskan så är det sannolikt MBJ som är författaren? När partiet låter extremister från expo och IRM har inflytande över sina beslut så finns bara en väg och den bär utför.

 
Ingen bild

Karl

23 december 2018 16:01

Thoralf. Du är en oerhört skicklig politiker. Jag kommer aldrig mer rösta på SD när jag läste att du blivit utesluten.
Nästa val kommer jag rösta på Afs. Gustav Kasselstrand verkar vara rak i ryggen till skillnad från vissa andra. Jag tror du behövs i Afs. Jag tror de på sikt kan utmana SD i nästa val. Om du går med i partiet kommer Afs få ett stort lyft. Jag hoppas du går med i Afs. Jag vill se dig i riksdagen igen. Gustav har uppmärksammat dig på twitter.

 
Ingen bild

llarsson

23 december 2018 16:02

Mattias Karlsson Sverigedemokraterna på Instagram önskade alla en God Jul.
Jag gav en kommentar "SD delar ut hårda klappar i år. Thoralf Alfson tackar så mycket".
Kommentaren blev borttagen :-)

 
Ingen bild

jörgen

23 december 2018 16:04

Jag hoppas verkligen SD tar sitt förnuft tillfånga jag läser din blogg Varje dag Du är så ofattbart duktig att ta fram statistik, jag önskar alla politiker vore som dig , Jag fattar inte varför SD inte förstår vad du Tillför och att du Uppfattas som genuint äkta se nu bara som Strandhäll dubbla Twitterkonton det är dig fjärran.. måtte du få en Förlåtelse och bli kvar annars går min röst Till AFS

 
Ingen bild

calle

23 december 2018 17:05

god jul thoralf och alla bloggläsare. tack vare thoralf har man hoppet kvar att ärliga och förnuftiga politiker, ännu finns kvar.

annars får väl dom som jobbar och bygger upp samhällets grund, bara sluta med det, och bli som Amish people. då kan 7 klöverns kreatur försöka att fortsätta med att bli rika på andras bekostnad!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 december 2018 17:31

Det är många som reagerar över att SVT,SR,DN,SvD,Exp,AB och GP mörkar och tystar ned ett brutalt muslimskt terrordåd.

"Det är faktiskt väldigt talande hur media i Sverige rapporterade med hyfsat stora rubriker om två döda turister, sen när motiv och gärningsmän börjar stå klart släpper man det som en het potatis och smusslar in det man redan skrivit bakom betalväggen. Den som inte ser detta är ta mig fan helt blind. "

https://tinyurl.com/y8nr43dj
https://www.flashback.org/sp66178230

 
Ingen bild

Åke Nordlöf

23 december 2018 17:32

Var livstidsmedlem i SD men när dom började vara otydliga i ett antal frågor som var viktiga för mig.Fanns bara ett alternativ för mig afs är nu medlem där.Röstade på dom i årets val,deras partiprogram var klockrent för mig,dessutom en mycket kompetent partiledare

 
Ingen bild

Micke

23 december 2018 17:37

Ha en riktigt God Jul! Julafton firas väl bäst med sina nära och kära, men jag hoppas du finner glädje ändå i din ensamhet.
Har passivt följt din blogg under lång tid och har haft stor behållning av den. Det har mer eller mindre blivit en morgonrutin att se om det finns något nytt att läsa.
Försök trots allt glömma det inträffade nu under julhelgen för att ta nya tag när firandet är över. Största förlusten har ändå SD gjort.
Jag upphörde som medlem redan för ett antal år sedan när jag såg vart partiet var på väg.

 
Ingen bild

J B Doe

23 december 2018 17:54

Oavsett vad SD:s ledning kan tänkas dikta ihop i brev 3 till Thoralf, så kan de inte slingra sig ifrån ansvaret för att ha handlat svinaktigt mot honom. Detta har jag nu upplyst dem om samtidigt som jag returnerade mitt sönderklippta medlemskort.
Kommer att skänka en slant till bokprojektet.

Thoralf Alfsson

23 december 2018 18:51

Tack J B Doe.

 
Ingen bild

DuGamlaDuOFria

23 december 2018 17:55

Jag är så besviken på SD så finner inga ord. Men jag tänker följa dig Thoralf och önskar dig en riktig God Jul trots allt.
Ser framemot det tredje brevet ;)

 
Ingen bild

Lena1

23 december 2018 18:00

En riktigt skön och fridfull Jul till dig Thoralf!

Såg inlägget och bråket från MK på "Samhällsnytt". Mats Dagerlinds krönika är värd att läsa, och MK har ännu en gång visat sitt rätta ansikte, vilken belastning den mannen är för den Sverigevänliga rörelsen...

 
Ingen bild

Svenne

23 december 2018 18:05

Tänk om SD skulle våga sig på att ge ut en lista på tillåtna resp förbjudna åsikter för 2019?

Karlsson/Jomshof/Åkesson! Vad säger ni?

Thoralf Alfsson

23 december 2018 18:54

Och vilka sajter/bloggar som medlemmar får länka till, utan att riskera uteslutning.

Undrar om min blogg nu hamnat på en lista som SD-medlemmar inte får besöka eller länka till på Facebook?

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

23 december 2018 19:08

Jag tror jag ska ta alla mina gamla medlemskort och skicka till SD i april och skriva att så här blir det när man beter sig som praktarslen.

 
Ingen bild

Ola

23 december 2018 19:49

Karlssons plan: SD ska bli ett "antirasistiskt mittenparti"
Publicerad 25 mars 2015 kl 14.45
INRIKES. SD ska bli ett "antirasistiskt mittenparti" – och alla som motsätter sig den utvecklingen ska bekämpas stenhårt.
http://www.friatider.se/karlssons-pl...kt-mittenparti

Tyvärr Thoralf, du ingår inte i Mattias planer. Därav utesluten, tråkigt.

 
Ingen bild

Kettil

23 december 2018 20:01

God jul Thoralf! Och tack för ditt hårda arbete inom SD! Till skillnad från topparna som bara gör sig mer och mer ovän med sina egna så har du gräsrötternas stöd och det som har hänt/händer inom SD är väldigt olyckligt för de flesta lägger ju sitt hopp på partiet..

Man tror tyvärr att SD är utan problem och att kritik mot partiet är att gå etablissemangets ärenden när det egentligen är tvärtom.. Att om man köper lögnerna som partiet kommer med när dom gång på gång utesluter vettiga personer utan att sätta sig i ärenden själv så skjuter man sig själv i foten.

God jul! Kämpa på oavsett vad du planerar inför framtiden.

 
Ingen bild

Magnus Andreasson

23 december 2018 20:12

Jag håller på dig Thoralf.

God Jul önskar en SD-medlem som besöker precis vilka sidor jag vill.

 
Ingen bild

Nisse

23 december 2018 20:33

God Jul o Gott Nytt År på dig Thoralf.
Kan inte förstå mig på vad som händer med SD.
Har de styrande blivit så förblindade av att ha makt så att de såg dig som ett hot ?
Tror detta kommer straffa sig rejält.
Han den där MBJ. Vad är det för en fjant ?
Har knappt hört talas om honom.

 
Ingen bild

Rolf Hansson

23 december 2018 20:33

God Jul och Gott Nytt År, Thoralf.

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 december 2018 21:30

God Jul och Gott Nytt År, Thoralf!

Du är BÄST och vet att vi är många som följer dig ... med eller utan grep ...

Ha sköna stunder med din familj och koppla av trots debaclet - se det som en bumerang!

Även jag ser fram emot din bok ...

 
Ingen bild

Anders

23 december 2018 21:31

God Jul, och strunta i Sorosdemokraterna.

 
Ingen bild

Sverigedemokrat!

23 december 2018 21:40

Ärligt talat toralf... är det inte dags att släppa det här nu!! Fattar du inte att du helt enkelt fortsätter skada partiet mer än det du redan gjort? Nu tycker partiet att du har gjort fel och då kanske man kan ta det och gå vidare, varför fortsätta tjata i all oändlighet????? Vad är det du egentligen vill uppnå med allt det här, vill du att partiet ska gå ner på knä och ta tillbaka dig Efter allt som har hänt?

Thoralf Alfsson

23 december 2018 21:56

Jag har varit väldigt lojal med partiet trots deras sätt att behandla mig under en rad år. Idag är jag inte lojal längre. Det får faktiskt du och andra acceptera. Kommer det ett tredje brev med nya anklagelser, vilket Mattias Karlsson flaggat för så blir det givetvis en fortsättning. Skyll inte det på mig. Skriv istället till Mattias Karlsson!

 
Ingen bild

Molle

23 december 2018 22:05

GOD JUL och Ett GOTT NYTT ÅR Thoralf

Såg en bild av MBJ i tidningen. Närmare än en psykopat kan man knappast beskriva den mannen. Ögon utan känslor.. usch

 
Ingen bild

Jnudan

23 december 2018 22:33

Jag röstade på SD i valet 2018 och det var mycket pga denna bloggen och Thoralf. Men när partiet uppför sig som de gjort så kan de glömma min röst i fortsättningen.

 
Ingen bild

Ola

23 december 2018 23:00

Karlsson: SD ska bli ett "antirasistiskt mittenparti" – och alla som motsätter sig den utvecklingen ska bekämpas stenhårt.

Är det möjligtvis därför de uteslöt dig? De vet ju om att du aldrig kan stå bakom den utvecklingen.

 
Ingen bild

en småländska

23 december 2018 23:39

Vilken utveckling i ärendet med dig Thoralf, partiet har ju noll koll på gräsrötterna som bär partiet framåt. Partiets totala misslyckande med handläggningen av ärendet och hur den skulle tas emot kräver nog nåt mer än ett tredje brev!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 december 2018 00:27

God Jul till alla, speciellt till Thoralf. Förutsättningar för att önska ett gott nytt år finns inte i dagens Sverige.

Gens Ganman:
"Efter inbördeskriget. Och efter den oundvikliga balkanisering av ett fullt fungerande land som blir följden av de senaste trettio årens låtsasaltruistiska godhetspsykos. Säg hejdå till PRIDE och hästgalopperande ungfeminister på Götgatsbacken – säg hej till arga farbröder med långt svart skägg och kvinnosyn från anno dazumal"

Instämmer.


https://tinyurl.com/yancnbjv
https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10156164840483251

 
Ingen bild

Ölandsbonde

24 december 2018 00:54

Dataprogram som buggade ur.

I en bok av D Adams redogörs för hur en programmerare blir mångmiljonär genom konstruktionen av dataprogrammet "Beslutsunderlag".

Programmet såldes bara på rekommendationer till ett mycket högt pris.

Det fungerade så att bossen/vd:n skrev in vilket resultat som önskades och så satte programmet igång med att skapa ett beslutsunderlag som passade till det önskade resultatet.

Jag tror SD´s styrande har det programmet men det har nu levererat buggiga resultat inte mindre än två gånger! Uppgiften för svår?

Nu krävs manuell hantering och det blir knepigt värre då det torde vara mycket svårt att få fram ett önskvärt beslutsunderlag.

 
Ingen bild

Galne Gunnar

24 december 2018 01:09

God jul & gott nytt år! till Thoralf och alla läsare.

 
Ingen bild

Observer

24 december 2018 01:39

MATTIAS KARLSSON: Jag var en av alla dom som låg inkallade i lumpen på 80-talet. "Secret Service Cry softly" Ljöd i korridoren på logementet en Lördasmorgon. Jag har investerat + 25 år i en förändring av vårt land.
TROR DU ATT JAG VILL ATT DET LEDS AV EN FEGSKIT SOM SKYLLER IFRÅN SIG!??

-Jag vill att du erkänner Thoralf! Eller att du avgår!

..Så är det Mattias!

Jag var i flygvapnet. ..Gör nu det som är rätt, Eller försvinn från min radar!

 
Ingen bild

Observer

24 december 2018 01:48

Mitt råd till Mattias Karlsson: Bjud upp Thoralf för samtal er emellan. Alternativet är både otänkbart och ogenomtänkt, eftersom det kommer att skada er gruvligt.

 
Ingen bild

Observer

24 december 2018 01:52

Sett till vidden av detta: Karlsson och partiledningen kommer att måsta agera (På ett klokt sätt, får vi hoppas)

-VARFÖR är man rädd för Thoralf!?

Han kan hjälpa SD att nå mycket längre, MED folkligt stöd!


 
Ingen bild

Jag

24 december 2018 06:09

GodJul & GottNyttÅr Thoralf! Gick med i SD delvis pga dig. Är aktiv i min kommun och som de behandlar dig så börjar jag känna tvivel. Men men .... Sköt om dig/er. Hälsa så varmt

 
Ingen bild

Svenne

24 december 2018 07:14

Du Sverigedemokrat, 23/12 kl 21:40! Toralf har värvat många röster till SD. Skadat partiet minst av allt. Men SD har uppträtt svinaktigt. Det kommer inte att vara glömt till nästa val.

God jul och gott nytt år Toralf!

 
Ingen bild

Iceman

24 december 2018 07:35

God Jul och Gott Nytt År!

 
Ingen bild

Ludvig

24 december 2018 07:57

Tack för allt intressant du delger oss på din eminenta blogg.
GOD JUL!

 
Ingen bild

Richard

24 december 2018 09:02

God jul och gott nytt år!

 
Ingen bild

Sverigedemokrat!

24 december 2018 14:46

Toralf! Som svar på ovan: Jag vill inte starta någon form av oändlig meningslös discussion på nätet, men vill än en gång poängtera att hela den här cirkusen, som bevisligen du har startat, inte leder till något annat än en negativ spiral som tyvärr ämnar att ge partiet på huvudet. På vilket sätt är det OK att fortsätta ällta? Varför måste man skita på landgången när man väl lämnar?
Handen på hjärtat toralf: ska man kanske inte rannsaka sig själv någon gång med, med sig själv så menar jag naturligtvis dig? På vilket sätt är det ok att uttrycka sig som du gjort ett x antal gånger? Anser man sig representera sverigedemokraterna så får man följa partiets riktlinjer! Med all respekt, du har gjort fel och det är dags att acceptera det och acceptera konsekvenserna för Sina handlingar, gå vidare nu! Ingen tjänar på mer pajkastning!

Thoralf Alfsson

24 december 2018 15:00

För att inte vilja starta någon diskussion, så borde du vara mer försiktig. Till att börja med är det fegt att gömma sig bakom ett alias som "Sverigedemokrat".

Kryp stället fram och stå för vad du skriver och anklagelserna. Nej, jag har inte startat denna "negativa spiral", det har ansvariga inom partiet klarat på alldeles egen hand. Framförallt genom sina fullständiga brist på kommunikation.

Jag har träffat Mattias Karlsson, Richard Jomshof, och Björn Söder många gånger varje är i olika sammanhang och jag kan berätta för dig att de aldrig diskuterat min blogg eller olämpliga blogginlägg. Jimmie Åkesson diskuterade däremot min blogg vid ett tillfälle 2013 efter att jag skrivit ett blogginlägg om uteslutningar. Sedan dess har det varit tyst.

Om de haft åsikter om min blogg under de senaste åren har det dock inte nått fram till mig och det kan faktiskt inte jag ta ansvar för. Eller anser du det?

 
Ingen bild

Sverigedemokrat!

24 december 2018 15:29

Varför är det fel att ha ett alias som heter Sverigedemokrat men ok att heta ”icman”, ”jag”, ”svenne” etc? Hur som helst, det är inte det vi diskuterar här.. därför är lika bra att sätta punkt!

Som svar på ovan: får jag fråga en sista fråga? Om du nu med handen på hjärtat kollar dig i backspegeln och sedan i spegeln; anser du inte att du någon gång gick över gränsen? Är det ok att kalla någon för morsk...?

Personligen röstade jag, och kommer fortsätta rösta på sverigedemokraterna för att jag anser att vi behöver en förändring, inte för att mina företrädare ska härja på fejsbook och på nätet där man slänger ur sig det ena ogenomtänkta efter det andra. Jag tycker personligen att partiet har valt en rätt väg att gå genom att lägga tydliga regler för vad som är ok och vad som inte är acceptabelt!

Hur som helst, önskar dig en god jul och ett gått nytt år!

Thoralf Alfsson

24 december 2018 17:51

Om jag skall diskutera min egen person och någon angriper mig vill jag veta vem det är. Annars anser jag inte det vara en diskussion på lika villkor.

När det gäller "knulla era mammor" så var det givetvis fel och jag har bett om ursäkt för den kommentaren. Jag anser dock att den skall ses i sin hela kontext. Men även att den kom i en pressad situation i valrörelsens slutsked efter många verbala påhopp i både sociala medier och på torgmöten där tempot var hårt uppskruvat och hjärnan slutkörd. Men det förstår sannolikt ingen som aldrig varit i den situationen.

Jag anser dessutom inte att en kommentar i den situationen skall få de konsekvenser som den uppenbarligen fick. Man bör titta i båda vågskålarna och se vad som väger tyngst. Partiledningen gör tydligen en bedömning, medlemmarna en helt annan, även om inte alla medlemmar vågar uppge det offentligt men till mig är de väldigt tydliga med vad de anser.

 
Ingen bild

Sverigedemokrat!

24 december 2018 18:28

Jag hör vad du säger, men Om en politiker inte klarar av att hantera en stressad situation på valdagen/dagarna så kanske denne borde ägna sig åt något helt annat. Jag tror hur som helst att det hela handlar om mer än bara en kommentar.. Och det handlar definetivt mer om vilken väg vi i partiet måste ta, uppenbarligen är den väg du valt och den partiet valt, två olika...

Hur som helst, lycka till med din framtida politiska karriär, tror för övrigt att SD kommer klara sig väldigt bra framöver...

/ M.T

Thoralf Alfsson

24 december 2018 18:53

Är inte lika säker på det. Idag framstår både M och KD som vassare i vissa frågor och det trodde jag aldrig skulle hända.

SD har mest ägnat sig åt att titta på sedan valet i september och Jimmie Åkesson är för det mesta frånvarande i debatten.

Vi gör alla misstag. Ingen är felfri. Vissa tillåts göra misstag och till och med begå allvarliga brott utan att uteslutas, andra utesluts för rena bagateller.

 
Ingen bild

Tony Kyrk

25 december 2018 00:31

Jag skev till Mattias Karlsson 24/12 - 2018 att mitt medlemskap i SD ska omedelbart upphöra på grund av uteslutningen Thoralf. Bildar du ett nytt parti, Så har du min röst.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

25 december 2018 10:23

Det behövs en bok om SD som inte per default tar utgångspunkt i att på ett generaliserande och populistiskt sätt fördöma allt och alla som har med dem att göra. Ett förutsättningslöst angreppssätt.

Vi vanliga medborgare behöver dessa pusselbitar för att på så vis lyckas skapa oss en bild av det politiska klimatet i Sverige - varför är det som det är, helt unikt i vissa avseenden? Varför skiljer vi oss så mycket från våra grannländer då det gäller tex migrationsfrågorna?

Det blir svårt att förklara de senaste decennierna flr mina barn när de växer upp och börjar ställa frågor. En bok om SD, om den skrivs på rätt bevekelsegrunder, skulle vara en liten pusselbit i den förklaringen.

 
Ingen bild

Uppgiven

25 december 2018 13:05

Hoppas att "Sverigedemokrat" är försiktig framgent och inte gör, skriver eller säger något som anses opassande av eliten inom partiet.
Då blir processen kort...
Fast känner man rätt personer eller förser sig med "intressant" material om rätt personer så kan man klara sig ändå...
Tips i all vänlighet.

Lidande blir Moder Svea men det betyder tydligen inget när det verkligen gäller.

 
Ingen bild

Michael Ståhlberg

26 december 2018 10:40

Det började med att SD för några år sen skulle tona ned invandringskritiken och lyfta andra frågor. Varför skulle man i så fall alls rösta? Enda orsaken till att någon röstar på SD är ju för invandringskritiken. Sedan har man varit väl foglig, när det gällt att kriminalisera förolämpningar mot politiker via Jonas Åkerlund (tror jag han heter). SD:s agerande i internetfrågor har alltid tyckts mig vara åt det auktoritära och populistiska hållet. Sedan har vi inställningen till SVT/SR. Att avskaffandet av detsamma röstades ned på senaste kongressen. Rädslan för att framstå som "extrem" och "kufisk" sken igenom. Förutom rädslan för att bråka med SVT/SR. Så initialt stödde SD skattefinansiering. Skandal. Vidare senfärdigheten om Global Compact. Droppen blev emellertid kritiken mot dig för att ha kritiserat den islamisering vi alla kan se och läsa om. Det här kommer definitivt skada SD. Jag har röstat SD sen 2006. No more. Det blir sofflocket. Så Karlsson har ägnat sig åt partiskadlig verksamhet. Borde uteslutas. Konstigt att detta sammanfaller med skandalen på Ledarsidorna.se. Två för makten skadliga institutioner oskadliggjorda. Mullvadar, som man säger på spionserien?

 
Ingen bild

Michael Ståhlberg

26 december 2018 12:52

P.S Petitess, men "ordkorrigeringen" på surfplattan på vilken jag skrev inlägget ovan ändrade ursprungliga "på spionspråk" till "på spionserien".

 
Ingen bild

Micke

30 december 2018 18:32

Gott Nytt År! Hoppas vi blir partikamrater igen, men denna gång i AFS.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards