thoralf

Direktlänk till inlägg 21 december 2018

ÅSIKTSKORRIDOREN

Av Thoralf Alfsson - 21 december 2018 23:28

Efter att Jimmie Åkesson införde den så kallade nolltoleransen och därmed gav Expo, Inte rasist men och kvällspressen ett alldeles utmärkt vapen för att söndra Sverigedemokraterna, har uteslutningarna duggat tätt. Jimmie Åkesson la upp bollen på straffpunkten för framförallt Expo och IRM. Vi vet idag också att Expressen och den så kallade Researchgruppen tog chansen att kunna få många SD-medlemmar uteslutna genom den så kallade nolltoleransen. Den kostade också någon livet.


Jag hade åsikter om detta redan 2013 vilket inte gillades av partiledningen. Jag läste idag mitt blogginlägg från 2013 och jag anser att jag hade väldigt rätt med facit i handen. Läs mitt drygt 5 år gamla blogginlägg och kommentera det gärna.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/04/17/9741108-uteslutningar/


När SD kom in i riksdagen 2010, fanns det många Sverigedemokrater som hade en blogg. Kent Ekeroth var säkert den mest lästa. Robert Stenkvist och Stefan Olsson är några andra. Det fanns även en blogg där flera riksdagsledamöter skrev inlägg på samma sida, riksdagsbloggen. Idag vet nog alla hur det ser ut. Jag har ställt frågan till flera Sverigedemokrater om hur många SD-bloggar de känner till idag. Svaret är att det bara är Thoralf Alfsson kvar. Alla andra har slutat. Varför? Det enkla svaret enligt mig är nolltoleransen.


Som bloggare har du inte bara en granskare eller fiende. Inte bara media och dina politiska motståndare. Du har också nolltoleransen och den interna åsiktskorridoren emot dig, där gränserna är minst sagt flytande. För den självständige finns en gräns och för rövslickarna finns en helt annan gräns.

Ett typexempel på detta är riksdagsmannen som uttryckte sig enligt följande där han kallar svarta afrikaner för "satans jävla aphelveten" och "efterblivna jävla pensionsräddare!" Han avslutar sitt utfall med att säga att han "vill döda folk".


Jodå, han sitter kvar i riksdagen, trots ovanstående och så mycket mer.  


Facebook är ett annat exempel på åsiktskorridoren inom Sverigedemokraterna. Många har gjort bort sig på Facebook, inklusive mig själv. Användandet av Facebook har förändrats kraftigt under de senaste 5 åren. Från att ha varit ett forum där sd-politiker uttryckt sina egna åsikter både när det gäller nationella frågor, som kommunala frågor så har det idag nästan bara blivit ett forum där man länkar enbart ”godkända” artiklar från säkra källor som t.ex kvällspressen (ironi).


Många gånger utan att ens kommentera dem. För säkerhets skull gillar man alltid ”ledarnas” inlägg på Facebook och delar dem gärna för att samla ”godhetspoäng”. Facebook är väldigt avslöjande i detta avseende. Jag tycker det är bedrövligt med politiker som inte skriver ett enda politiskt inlägg utan bara ägnar sig åt att länka till andras inlägg och gilla ledarnas artiklar. Förr i tiden kallades det ”ögontjänare”.

Vissa politiker har helt slutat vara aktiva på sociala medier andra politiker lägger bara upp bilder på sina husdjur. Det är tryggast så.


Jag kanske är alldeles för hård i mina omdömen men jag tycker faktiskt att debatten inom Sverigedemokraterna håller på att dö fullständigt.


Jag har många gånger deltagit på det som idag kallas för Landsdagarna, vilket är Sverigedemokraternas partikongress som inträffar vartannat år. Jag har var med 2005, då Jimmie Åkesson valdes till partiordförande i Norrköping men sedan även 2007, 2009, 2011, 2013, 2015 och 2017. Jag har sett förändringen. Det normala hade varit att antalet motioner till Landsdagarna skulle ha ökat under dessa år då medlemstalet gått från ca 2 000 personer till mellan 25 000 – 30 000 medlemmar i partiet. Utvecklingen har snarare varit den motsatta. Antalet motioner har minskat och dessutom har de motioner som lämnats in varit mer och mer politiskt korrekta. Ingen vågar lyfta kontroversiella frågor längre! Risken för att hamna utanför köttgrytorna är stor. Det är väl nu 10 år sedan som det lämnades in en riktigt kontroversiell motion till landsdagarna, Joakim Larsson skrev en motion om införande av dödsstraff.


En motion om skoluniformer röstades igenom på landsdagarna 2015 mot partiledningens vilja men den la partiledningen i malpåse under två år för att sedan vid nästa Landsdagar rätta till misstaget.


Ett parti mår bra av en levande och aktiv debatt där åsikter och nya idéer kan debatteras utan risk för negativa konsekvenser. Jag upplever själv hur åsiktstaket inom SD, sakta med säkert sjunkit tills jag började slå huvudet i taket för några år sedan och på den senaste tiden har jag ständigt fått kröka rygg och huka mig då taket sakta men säkert tryckt mig djupare och djupare ned.


En fri och aktiv interndebatt inom SD har känts mer och mer avlägsen för varje år som gått och därmed har också lusten och viljan att skriva debattartiklar minskat och minskat. Årets valrörelse är ett slående exempel på detta i våra lokaltidningar, Barometern och Östra Småland. Jag tror att Mattias Bäckström Johansson stod för säkert 70 procent av alla debattartiklar. Väldigt få andra Sverigedemokrater vågade skicka in något material då de säkert var osäkra på åsiktskorridorens gränser. Varje misstag kan stå dig dyrt, i synnerhet under en valrörelse.


Det här är ingen positiv utveckling för ett parti som vill vara ”på riktigt” och få folkets stöd. När folket och gräsrötterna hela tiden trampas ned så kommer de heller aldrig växa sig höga, stora och starka. De blir istället nedtryckta och svaga.

 

En diktator för aldrig folket med sig, utan oftast emot sig.


 
 
Ingen bild

Pajas

21 december 2018 23:36

Skulle aldrig rösta på SD, även om jag tycker de har många rätt. Det är liksom inte ett stabilt eller seriöst parti. Dessutom slickar de röv på Ulf Krustersson gång på gång.

 
Ingen bild

goga

22 december 2018 00:07

"Pajas"
Ja JÅ kärlek till Ulf Kristersson är vidrigt. SD har blivit ett stödparti till M!

 
Ingen bild

Pajas

22 december 2018 00:52

@Goga

Hans rövslick är näst intill patetiskt. Det känns som att "nu fjäskar jag järnet för Uffe, så får jag nog vara med och leka så småningom". Han är otroligt naiv dessutom och blir ständigt förnedrad av Uffe. Detsamma gäller för sektledaren Ebba. Han fattar ändå inget. Det han säger och hotar med är ständigt lösa skott. Otroligt.

 
Ingen bild

Oscar

22 december 2018 01:26

Du är varmt välkommen till AfS Thoralf :)

 
Ingen bild

Björn

22 december 2018 01:48

Men då kan man ju undra varför det är så här, åsiktskorridoren.

Man kan ju ha en viss förståelse för att man i partiet inte vill ha vilka stollar om helst som medlemmar, men ribban måste ju sättas på rätt höjd. Man anklagar andra politiker för att sakna
konsekvenstänk, men visar nu att man själva kanske inte är så duktiga på att rätt analysera vad det är man håller på med.
Varför röstar folk egentligen på SD. Vet man det i partiledningen? Vilka vill man ha som partimedlemmar? För att bli ett starkare parti, måste man ha en bred förankring.

Eller så kanske det är som så att man är nöjda med tillvaron som den är. Välbetalt och bra. Slippa ta ansvar för något. Bara glida med i riksdagen. Man kanske helt enkelt har insett att man inte klarar av att leda in Sverige på rätt spår igen. Börjar nästan tro att det är så!

Ang bloggen från 2013. undrar om du då visste hur rätt du skulle få. Börjar nu förstå varför du har blivit obekväm. Det verkar som att man länge har velat, men kanske inte riktigt vågat förrän nu efter valet, då man fick ett svepskäl i form av blogg inlägget.
SD borde ha varit stolta över att ha dig som medarbetare. Borde ha gett dig uppdraget att utbilda lokalföreningarna hur de ska ta fram och lägga upp statistik på sina lokala hemsidor.
Är det något som folk bryr sig om, så är det pengar. Och att veta vart mina skattepengar tar vägen är viktigt

 
Ingen bild

KungFy

22 december 2018 01:52

Gick ur SD redan 2014 pga att trycket blev hårdare; man fick inte länkas till olika sidor, inte citera vissa skribenter, inte gilla diverse inlägg eller skriva vad man ville. Allt inom lagens gränser men utanför SD;s "nolltolerans".

Som en fri människa kan man inte leva med ett sån´t förtryck...

 
Ingen bild

Observer

22 december 2018 01:55

Haha.. " och för rövslickarna finns en helt annan gräns. "
Ja, nog syns det att du är släkt med kung Gustav Vasa!

På din sida vill vi hellre vara än ynkliga uppkomlingar som nu sitter i partitoppen som saknar popularitet så pass att de måste bygga upp ett "Högsta Sovjet" runt sig.

 
Ingen bild

Observer

22 december 2018 01:57

Vi tar hellre en tuffing som är släkt med Gustav Vasa än ynkliga och lismande fekskitar 7-dar i veckan 24-7, Åren om.

 
Ingen bild

KungFy

22 december 2018 01:57

...man får inte ens läsa det man vill och nämna det offentligt... Vem vill vara med i ett dylikt parti?

 
Ingen bild

Hellboy

22 december 2018 01:57

En mycket beklaglig utveckling. Ren statistik och magkänsla som pekar åt fel håll. Hoppas partitoppen inte bara viftar bort detta utan förstår att SD är en folkrörelse...utan folket med sig är det kört.

 
Ingen bild

Ulf Sawert

22 december 2018 02:12

Hej Thoralf. Jag föreslår nu följande, vi startar ett nytt parti som vi kallar Republikanerna! Du blir partiledare. Vi bjuder in storheter som Kent Ekeroth, Katarina Janouch, Jenny Piper att vara med i styrelsen, även jag kan vara med.

 
Ingen bild

Observer

22 december 2018 03:00

Ja, Nu när partitopparna i SD nått fram till köttgrytorna "Hyschar man bort" folket i folkrörelsen som fört fram dem med hårt arbete under många år!

-Vilka bedrövliga ynkryggar! -Vill ni ha dem?

 
Ingen bild

Laglydig

22 december 2018 04:09

Fantastiskt klarsynt redan för drygt 5 år sen om vad som kunde och skulle komma att ske!

Vissa av oss har denna egenskap, att hela tiden ligga ett, eller flera, steg före. Att inte bara kunna förutse vad som kommer att hända utan också ganska exakt kan formulera vad som är att vänta och vad som bör göras för att undvika det.

Vid den här tiden (2013) var jag sedan flera år bosatt utomlands och brottades med det företag jag startat där och dess problem. Jag hade kopplat bort Sverige (för gott, trodde jag). Även om jag kunde se "in i framtiden" för vad som väntade så hjälpte det föga liksom i Thoralfs fall.

Det behöver således inte alls vara en fördel att ha denna egenskap även om jag trots allt hellre lever med den än utan den.
Om man inte får leva efter de förutsättningar och egenskaper som man besitter så blir man bara en zombi precis som vissa SD politiker idag.

Jag har ju bara följt din blogg Thoralf under knappt två år och bodde 2013 utomlands efter att "ha gett fan i Sverige" eftersom jag insåg vart det barkade hän, men efter att först ha läst din träffsäkra förutsägelse från 2013 och därefter det här blogginlägget så måste jag erkänna, att du trots att du håller en hög klass med faktabaserade inlägg i en takt som man knappt hinner läsa, nu lyckats överträffa mina mycket högt ställda förväntningar och SKRIVIT DET BÄSTA BLOGGINLÄGGET JAG HAR LÄST!

Det är precis så här det är! Nästan alla är rädda för att säga sin mening för att de antingen skall bli uthängda av moståndarsidan, på jobbet, i bekantskapskretsen eller och ännu värre av SD själva. Riktiga Sverigevänner är förföljda av ALLA i sitt eget land!

Jag känner en enorm frustration och jag tror absolut inte att jag är ensam om detta bland politiskt verksamma Sverigedemokrater. Vem kan man lita på? Vem kan man anförtro sig hos? Och man anar att just de personerna man känner sig ha mest förtroende för är på väg ut i kylan. Man lever i ett vakuum.

Det här blogginlägget Thoralf träffar precis huvudet på spiken eller rakt in i det Sverigevänliga hjärtat om man så vill.

I skolan fick man sig intutat "det får aldrig hända igen" (syftandes på Förintelsen). Det stog redan då klart för mig att det kommer att hända igen men att det kommer att drabba en annan "grupp". Föga insåg jag då att det just skulle bli patriotiska svenskar som skulle bli nästa offer och dessutom i sitt eget fosterland som skulle offras på "de godas altare".

SD kommer att tyna bort men den Sverigevänliga rörelsen kommer ALDRIG att dö även om den riskerar att splittras i diasporan.

Thoralf Alfsson

22 december 2018 09:58

I min bok kommer jag utveckla mitt blogginlägg från 2013 betydligt mer. Det finns en lång historia angående blogginlägget som sträcker ända fram till dags dato.

Jag tror det kommer bli ett läsvärt kapitel i boken.

 
Ingen bild

Tobbe S

22 december 2018 08:23

Ett friskt och vitalt SD skulle behöva vara befolkat med många av Thoralf Alfssons kaliber... Känn dig fri nu Thoralf, för taket revs.

 
Ingen bild

Bledius

22 december 2018 08:29

Det som förundrar mig mycket i uteslutningen av Thoralf Alfsson är de lögner som SDS ledning kommer med. De påstår att brevet till Thoralf skrivits av en ny och oerfaren medarbetare. Brevet är undertecknat av en Charlotte Qvick som tydligen varit verksam sedan 2011. Den svenska som hon skriver hör naturligtvis inte hemma i ett brev från ett riksdagsparti. Illa uppbyggda meningar och allmän oklarhet. Hon eller hennes uppdragsgivare förstår heller inte att man skall hålla denna typ av brev så korta som möjligt. Det skall inte ges några krokar som mottagaren kan hänga upp sin argumentation på. Dessa två brev från SD består ju bara av krokar. Den/de som skrivit dessa brev framstår som begåvningsunderpriviligierade.
Se till att förpassa dessa personer ut ur partiledningen.

 
Ingen bild

Martin

22 december 2018 08:42

Alltså, att ett parti tolererar att en företrädare råkat uttrycka sig plumpt är inte samma sak som att partiet har ett etnocentriskt partiprogram. Det är två olika saker.

Människan är naturligt etnocentrisk. Det är helt enkelt bara en medfödd drift. Nolltoleransen förbjöd den delen av människans natur för SD politiker. Och lämnade över nycklarna till partiet till Expo. Det hela har lett till en nedåtgående spiral av intolerans och politisk korrekthet och en snarast bolsjevikisk atmosfär i partiet. Det var ganska förutsägbart.

Läs gärna även Stefan Thorsells granskning av SD. Som jag uppfattar det så står Thorsell SD väldigt nära politiskt. Den här granskningen är ett resultat av flera års misströstan från hans sida tror jag. Han skrev även debattartiklar i samnytt där han krävde att AFS skulle bli sionistiskt. Min tro är att han desperat sökte efter ett parti att stödja istället för SD. Hursomehelst tycker jag granskningen är läsvärd för den som börjat känna sig undrande inför vad SD blivit.

https://www.torssell.today/sekt-maffia-eller-brodraskap-del-1/
https://www.torssell.today/sd-sekt-maffia-eller-brodraskap-del-2/
https://www.torssell.today/sd-sekt-maffia-eller-brodraskap-del-3/

 
Ingen bild

Martin

22 december 2018 08:45

@Björn
SDs utveckling var uppenbar från JÅs nolltoleransmejl.

 
Ingen bild

Uppgiven

22 december 2018 08:54

I Sverige finns det inte längre demokrati.
Mitt förakt för svensk politik och svenska politiker i allmänhet och SD i synnerhet är enormt.
Jag hoppas kunna lämna detta land och bosätta mig någonstans där man har minimalt med interaktion med andra människor.

 
Ingen bild

Putte

22 december 2018 09:13

Ja, nolltoleransbeslutet var verkligen ett urbota korkat självmål. Tyvärr Finns det inga reella alternativ till SD. Det får bli alternativet ”det minst onda”.

 
Ingen bild

Frholt

22 december 2018 09:14

Det där uteslutningsbrevet, med naivt formulerad och förvirrad text, förefaller likna något som en person skrivit på fyllan.

 
Ingen bild

Tony

22 december 2018 09:14

Om det nu är som Paula Bieler sagt att landsbyggdens folk ka dra dit Pepparn växer, så¨undrar jag hur många röster SD får vid nästa val ?

 
Ingen bild

drängen

22 december 2018 09:35

Tony: var har hon sagt det? Är det sant vill jag hemskt gärna ha en källa. Citatet är för bra för att inte användas mot henne och utvecklingen i SD.

 
Ingen bild

Karl

22 december 2018 09:51

Jag skulle gärna vilja se Thoralf i riksdagen igen och få revansch mot SD.
Jag tror Afs kan komma in i riksdagen 2022 eller 2026 senast.
Frågan är om Thoralf har orken?

Jag tror Afs kommer lyfta om Thoralf blir medlem där.
Dock så är många som röstar på SD ovetandes vad som händer inom partiet osv, inte många som vet vem Thoralf är tyvärr.

 
Ingen bild

Rune

22 december 2018 10:02

"Man kanske helt enkelt har insett att man inte klarar av att leda in Sverige på rätt spår igen."
Motar man bort dugliga människor så har man ju gjort sig själva regeringsodugliga. SD har tydligen blivit ett levebrödsparti för en begränsad skara nära partiledningen.

 
Ingen bild

Tony

22 december 2018 10:02

Drängen:

Källan var från en insändare här på bloggen, som enligt en bekant som talat med henne påstod att hon uttryckt sig så, tycker själv att det
är märkligt ifall hon sagt så, men i dagens SD vet man inte.

 
Ingen bild

V

22 december 2018 10:09

https://detgodasamhallet.com/2018/12/21/var-hyllning-till-efterblivenheten/
Många inom pk-väldet är nog faktiskt undermåligt intellektuellt utrustade, men framför allt är de maktberusade och har skaffat sig positioner som är svåra för folket, som utsätts för deras politik, att ta ner dem ifrån. Decennier av infiltrering av samhällsinstitutionerna inkl media plus politisk konsensus från vänster till höger om globalisering både inåt och utåt, gör att allmänna val bara har blivit ett irriterande gupp på vägen för politikerväldet.
Nu måste de låtsas tänka under jullovet. Med utdragen hantering kan man kanske få röstande skattebetalarna att tro att man tar sakpolitiken som handlar om deras väl och ve, på allvar. Fast Annies förtrupp i form av Johanna Jönsson har i och för sig redan nu gått ut med att det vore naturligt att regera med S. Så det är nog snarare vi skattebetalare som får jullovet på oss att vänja oss vid vad Annie har bestämt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 december 2018 10:23

Det du skrev 2013 och din inlaga idag sammanfattar på ett ytterst trovärdigt sätt partiets utveckling.
Inte nog med att man ska vara skiträdd för att folk ska få veta att man röstat på SD, nu ska uppenbarligen de som är medlemmar också vara rädda för att "tycka" fel. Klämda mellan två sköldar. Inte roligt alls.

Som jag flera gånger skrivit så beror inte SD´s framgångar på att de är bra. Utan det beror bara på att övriga är så djävla dåliga att människor ställer sitt hopp till SD.
SD har inte gjort något rejält sedan de körde "Stoppa det organiserade tiggeriet". Partiets ras från opinionssiffrorna före valet till resultatet ger en fingervisning vartåt det lutar. Årets resultat torde för evigt utgöra all-time-hight.

Jag känner med alla som har decennier kvar att leva i detta land.

 
Ingen bild

Frholt

22 december 2018 10:31

@drängen 09:35 Hon är raka motsatsen till Tonys påstående. Rätt måste ändå vara rätt och ingenting blir bättre av att man fäster osanningar på någon.

 
Ingen bild

Stig Rydmark

22 december 2018 11:08

Din röst/blogg Thoralf, är en spegel av det SD som de flesta sympatiserat och röstat för. Problemet är partiledningen som i "smyg" ändrat och förvandlat partiet i en riktning vi inte vill ha.

 
Ingen bild

Dumle

22 december 2018 11:32

Passar ännu bättre på denna postning:)

Sverigedemokraterna är fångar i sin egen historia. Partiet skapades i Skåne och byggdes upp av en grupp människor som med rätta ser det som sitt livsverk. De mest framträdande är Björn Söder, Jimmie Åkesson, Richard Jomshof och Mattias Karlsson. De vill styra sin skapelse med full kontroll och accepterar inga oliktänkare som kan bli ett hot mot ledarskapet eller driva politiska frågor på ett sätt dessa ogillar. Det blir alltså extremt lågt i tak och de som vågar sticka ut hakan och tala klarspråk på ett sätt som hotar den inslagna kursen eller skapar rubriker i den vänsterliberala pressen rensas ut. Hela SDU åkte ut på oklara grunder, där Kasselstrand visat starkast ledarskap. Kent Ekeroth och Thoralf är de senaste utrensningarna, men inte de sista. De som skapade partiet kommer aldrig att tolerera någon att bli så tongivande och stark att han eller hon kan utmana om makten och riktningen för partiet.
Sedan får var och en bedöma vad detta innebär för sitt personliga engagemang.

 
Ingen bild

Jonatan

22 december 2018 11:44

I årets valrörelse hade sd, åtminstone i Göteborg, endast valplakat på betalplats, och utan något budskap. Så jag undrar - vill sd något idag?

 
Ingen bild

Martin

22 december 2018 11:53

@Dumle
Nej, SD skapades inte i Skåne och det byggdes inte av de fyras gäng. De kuppade till sig makten i SD med hjälp av en interndemokrati som de sedan dess fuskat bort.

 
Ingen bild

Rune

22 december 2018 13:13

Nej Dumle!
Ett politiskt parti kan inte vara någons eller ett fåtals privata egendom. Rösträtten är ju allmän. Ett politiskt parti tillhör ju förstås alla dess medlemmar som har rösträtt i partiet.

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

22 december 2018 14:03

Ja du har så rätt i din analys i hur SD har utvecklats.Man får se vad som kommer ur detta och vilka man kan rösta på.Tidigare var det bara SD att välja på för mig men de har gjort bort sig en gång för mycket med din uteslutning.

 
Ingen bild

Karl

22 december 2018 14:09

Gustav Kasselstrand (AfS)
More
En efter en offras de på den politiska korrekthetens altare. Vem är nästa populära sverigedemokrat att uteslutas när Mattias Karlsson förverkligar sin dröm om ett "antirasistiskt mittenparti"?

Ta ett snack med Gustav nu om att bli medlem där!

 
Ingen bild

Uppgiven

22 december 2018 14:10

Utanför ämnet.
Ska bli underhållande att höra betongsossar försvara urholkad arbetsrätt och ökad massinvandring samt Centerpartisterna kommentera Lööfskans skoätningslöfte när de bildar vänsterliberal regering ihopa...

 
Ingen bild

Lasse

22 december 2018 14:10

Har läst allt du skrivit de senaste 10 åren. Jag avslutade mitt medlemskap samma dag som du blev utesluten. Har stöttat partiet med sammanlagt 11700 kr.Bortkastat

 
Ingen bild

Gunnar

22 december 2018 15:07

Kommentar till Runes inlägg 13:13.

Självfallet skall ett politiskt parti inte vara någons eller ett fåtals privata egendom, det är vi helt överens om! Men som Dumle mycket riktigt påpekar så tror och agerar SD:s partiledning, trojkan eller Politbyrå, som om de äger partiet, det är just det som är det riktigt stora problemet! Denna totala frånvaro av en demokratiskt styrd ledning av SD kommer med stor sannolikhet bli dess undergång.

Gunnar

 
Ingen bild

calle

22 december 2018 15:15

vad bra Donald Trump är. han skriver inte på budgeten , om inte muren byggs. han håller sitt vallöfte till Småfolket. bra

http://www.friatider.se/trump-st-nger-ner-staten-kr-ver-pengar-till-sin-mur

att myndigheter stängs ner drabbar ju bara politisk korrekta höjdare och deras fjäskande undersåttar. de fattiga som jobbar och sliter kommer ju inte märka nån skillnad, dom har det lika svårt oavsett

 
Ingen bild

Frholt

22 december 2018 15:20

Mattias Karlsson kan inte komma ut från det Blå Skåpet för en nyanställd på kansliet har glömt att beställa papper.

 
Ingen bild

Lena1

22 december 2018 15:42

Vi är alla besvikna på hur utvecklingen i SD mot hur interndemokratin fungerar och yttrandefriheten som beskurits så att endast ledarskiktet idag sitter säkert kvar. vi har också fått insyn i hur det inre arbetet i organisation haltar, det har varit mycket avslöjande.

Men jag kan inte låta bli att jämföra med hur de andra s k partierna också mer än haltar i sin interndemokrati, för att inte tala om hur usel journalistiken fungerar i detta land som så till den milda grad fokuserar allt på SD. Tittar man på de inlägg som flera av SD-toppen gjort under åren så förstår man att de jobbat i motvind hela tiden.

Den här sorgen och besvikelsen måste nu få ha sin gång. Jag hoppas att SD återigen kan bli ett "helt" parti, som inte bara söndrar och sållar bort människor som de är rädda för på ett personligt plan. Egentligen har vi ju samma grundsyn, så synd att vi måste skilja oss åt. Det skadar ju oss själva mest, bara för att ALLA synpunkter inte är samma som SD-toppens.

 
Ingen bild

Lena1

22 december 2018 15:45

Med ovanstående sagt förstår jag att Thoralf nu måste få köra sitt "race" och det är ju dessutom bra att alla korten kommer på bordet. Då har ju också ledningen möjlighet att ändra på en del saker som de troligen inte varit tillräckligt mogna för att inse.

 
Ingen bild

Lena1

22 december 2018 15:47

Många bra inlägg som visar på de olika vinklar detta har haft för oss. Vi hade stora förhoppningar på SD, men får nu sänka dem, men jag försöker se mer positivt och allt är möjligt, det går att ändra på sådant som är fel.

 
Ingen bild

Tony

22 december 2018 15:55

Efter FN s Global Kompakt kan väl FN numera betyda "Förinta Nationerna"

 
Ingen bild

Tony

22 december 2018 16:09

Konstigt, dina åsikter om Islam passar inte SD, men på Facebook kallar Mattias hans Karlsson IS för satans mördar pack, vilket dom är. men tydligen skillnad på vem som uttalar vad?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 december 2018 16:14

Det är väldigt tyst i svensk media om halshuggningen i Marocko. Två blonda flickor i 25-års åldern har halshuggits av muslimer och borde vara en större nyhet än; "En fånge har rymt från fängelset Brinkeberg i Vänersborg"

https://tinyurl.com/yb8ooxcz
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6519527/ISIS-fanatics-sent-video-showing-Scandinavian-tourist-beheaded-friends.html

 
Ingen bild

Pepparholm

22 december 2018 16:49

Jag har hört Jimmie säga i något TV-inslag, att vi kan inte stötta en regering där Annie Lööf har inflytande över invandringen. Jag minns, att jag tyckte det var mycket bra sagt. Liksom att jag alltid uppskattat helheten och trott på Jimmies tal.

Efter de senaste veckornas utsagor från partihögkvarteret och med informationen om kamaraderi så tvivlar jag på att jag kommer att applådera Jimmies tal nästa gång. Jag kommer nog att tänka, det där litar jag inte på.


 
Ingen bild

Martin

22 december 2018 17:37

@Lena1
SDs partiledning har skapat nuvarande situation. Förändring börjar med deras avgång. Men om de avgår finns bara opportunister och liberaler kvar. SD är slut.

 
Ingen bild

lol

22 december 2018 18:02

Hoppas du följer kommentarerna på Samnytt. Vi är många som står på din sida och ilskan mot Sd ledningen är tydlig.

 
Ingen bild

M

22 december 2018 18:10

Två skandinaviska kvinnor barbariskt slaktade av mordiska muhammedaner i Marocko.
Inte ett knyst från #metoo?!

#metoo-feministfjollor silar mygg och sväljer kameler, i dubbel bemärkelse.

 
Ingen bild

Magnus

22 december 2018 18:18

Snälla Thoralf, gå med i Afs. Jag vill att du gör comeback i riksdagen.
Afs har goda möjligheter att plocka många röster från SD om du ansluter dig.

 
Ingen bild

Svante1

22 december 2018 18:46

Jag har röstat på SD i tre val 2010-2014-2018..och har varit medlem sen i våras....fy fan..Extra val röstar jag på AfS.. Kasselstrand som partiledare

 
Ingen bild

Björn

22 december 2018 19:11

Cosmik Debris
Lördag 22 dec 16:14

Klart inte tidningarna skriver om det. Tänk om alla muslimer i Sverige då plötsligt skulle känna sig utpekade som halsskärare.
Det är ett undflyende som är sorgligt.

Likadant var det när IS krigarna började komma till Sverige. Det var inte heller då så mycket protester mot det, varken från tidningarna eller ledande politiker.
De skulle självklart aldrig släppas in i Sverige, utan skickas tillbaka till Syrien eller Irak och där ställas inför rätta.

Tänker på baltutlämningen. Alla vi som har gjort vår militärtjänstgöring under kalla krigets epok, vi vet att den lede fi då alltid kom från öst.
Men balter och tyska soldater som krigat mot sovjet lämnades ut till en i många fall säker död i Sibiriska läger. Om de nu inte sköts direkt.
Men is krigare tas emot i många kommuner med öppen famn och många fick gå före i bostadskö och man gav dem bidrag (våra skattepengar).

Vad säger man?

 
Lars Johansson

Lars Johansson

22 december 2018 19:15

Svar till V.Bra insändare,men det är inte bara makt det gäller utan det gäller även personen i frågas försörjning.Då kröker många rygg även om man tycker annorlunda! Där har vi ett stort problem!

http://asqb

 
Lars Johansson

Lars Johansson

22 december 2018 19:25

Jag tycker att alla riksdagsledamöter ska tvingas att se de hemska bilder när de 2 turisterna mördas! De visar islams ansikte och vilka vi inbjuder och vilka som finns här och nu,och vad de är kapabla till.Jag har inte sett bilderna,men har sett Armstrongs avrättning,det räcker för mej,så vidrig den var!

http://aryi

 
Ingen bild

DuGamlaDuOFria

22 december 2018 19:34

Thoralf
Jag hoppas du lägger ut Mattias brev där han skulle klargöra de verkliga skälen till din uteslutning. Ser med spänning framemot detta.

 
Ingen bild

Stockholm

22 december 2018 20:05

@Karl

Känner flera utöver mig själv i Stockholm som följer Thoralfs blogg. Jag är säker på att han är känd långt utanför Kalmars gränser.
Thoralf i en ledande roll i Afs skulle locka många väljare runt om i landet.

 
Ingen bild

Kalle

22 december 2018 20:34

Thoralf, har du kontaktat något förlag som kommer ge ut boken än?
Kan man förhandsboka boken? Vad kommer kostnaden bli?
Namn på boken kan vara "Min tid inom Sverigedemokraterna" ?

 
Ingen bild

Erik Svensson

22 december 2018 20:54

Thoralf, jag känner inte dig men mitt intryck är att du är en hederlig människa med goda avsikter.

Det är absolut sådana makthavare vi behöver. Men allt tyder på att det tillhör ovanligheterna. Sd's partiledning verkar tyvärr inte heller bestå av hederliga människor. Tråkigt.

Kan man hoppas på AfS?

 
Ingen bild

Molle

22 december 2018 22:04

Alla politiker har nog hederliga och ärliga avsikter i början.
Men sedan kommer girighet och maktbegäret fram och de glömmer bort sitt folk.

Thoralf har varit politiker i många år nu och är fortfarande ärlig med goda avsikter för folket. Han har fortfarande INTE blivit korrumperad. Sådana som Thoralf finns det inte många av tyvärr.

Resande från Kalmar län mot Göteborg:

– Just nu har vi ett nederbördsområde med snö som är på väg bort från Kalmar län och som även dragit bort från Växjöområdet. Vägbanorna ligger på minustemperatur hela vägen mot Västra Götaland. Det finns risk för lättare snö- eller ishalka lokalt. Det ser mest ut att bli uppehåll, men några enstaka snöflingor lokalt, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog vid SMHI.
Jonatan Bergöö
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.
Läs mer om dessa ämnen
Väder Kalmar län Kalmar Oskarshamn Nybro Öland Torsås Högsby Emmaboda Hultsfred
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik:
Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

ed i många år nu

 
Ingen bild

Anders Eriksson

22 december 2018 23:08

SD har blivit korrumperat och viker sig för den politiska korrektheten. I nästa val (2019 eller 2022) röstar jag på AfS. Anslut dig til AfS, Thoralf!

 
Ingen bild

Molle

23 december 2018 00:01

Hur hamnade stycket: Resande från Kalmar län mot Göteborg i mitt inlägg?????

Thoralf Alfsson

23 december 2018 00:12

Fråga inte mig. Jag kan inte redigera i kommentarerna

 
Ingen bild

Observer

23 december 2018 01:48

Alla ni som förespråkar AFS -Vill ni jobba häcken av er för att om 10+ år få se de i ledningen som nyss fått 100-tusen plus i lön börja bli rätt om sin nyvunna slant!! -Vad tror ni kommer att hända? ..Det lär bli samma trista visa!

Politik har blivit som med idrott! Få idrottar på hög nivå ideellt.

Politiken måste sluta med höga arvoden -Annars blir det så här.

 
Ingen bild

Observer

23 december 2018 01:49

Jobba istället för att byta ut de politiska systemet mot en app där folk kan tycka till och rösta med bank-id så slipper vi allt fånigt spel & trams.

 
Ingen bild

joffe

23 december 2018 03:57

Droppen fick bägaren att rinna över. Min besvikelse över SD ledningens agerande är monumentalt och för mig är SD nu lika falskt som 7-klövergänget. Min etusiasm är totalt bruten och för mig är SD svekfulla och det partiet kommer förintas efter denna tarvlighet mot Thoralf Alfsson jag beundrat sedan hans start i partiet. Hans blogg är och har varit en källa för uppmuntran och med relevanta faktauppgifter för mig boende utomlands i 36 år. Det fanns ett hopp att SD skulle vara en vinnare med en stjärna som Thoralf i partiet. Med denna uteslutning anser jag SDs framtid besudlad och rösteantalet som stöd för partiet kommer def.kraftigt reduceras när man kastar ut en person med denna kraftfullhet som skaffat SD mängder av nya röster. Även SD bör nu se om sin egen ledning och det är där man borde rensa ut. Inte i ledet av kraftfulla individer som med stor framgång LEDER en stor grupp av väljare. Men jag personligen tror loppet är kört i det här fallet och Partiet har tappat mig och många många fler sympatisörer...

 
Ingen bild

Kopian

23 december 2018 08:12

Tony längre upp. Jag kan bara bekräfta att Paula Bieler har en fräck attityd mot folk på landet. När jag träffade henne på ett valmöte sa hon att hon ogillade att lämna tullarna och att folk på landet är incestuösa till sin natur.

 
Ingen bild

Ludvig

23 december 2018 08:12

0-toleransens införande var ett stort misstag, men det största misstagen var att utesluta Thoralf Alfsson.

 
Ingen bild

Kalle

23 december 2018 08:19

Thoralf, orkar du satsa på riksdagen 2022 med ett nytt parti?

 
Ingen bild

Annette

23 december 2018 08:24

Det är Sd själva som sänker partiet inte pkjournalister.
Sedan min vän som var oerhört driftig och kunnig blev utesluten på mycket konstiga grunder så tappade jag tron på Sd och när Kent Ekeroth blev petad från riksdagslistan så fick jag nog. Nu är det Afs helhjärtat för mig. Gustav Kasselstrand känns mera rakryggad och inte så rädd för att ta strider mot pk Sverige

 
Ingen bild

Frholt

23 december 2018 09:07

@Kopian 08:12 Hon bor utanför tullarna - i Uppsala!

 
Ingen bild

Tony

23 december 2018 09:10

Kopian:

I så fall är hon en utmärkt sänkare för partiet, ifall hon inbillar sig att SD kan bli ett stort parti utan landsbygdens väljare, sen det där 08 beteendet att klassa ner landsbygden och upphöja Stockholm var där en annan politiker som körde med, det har hon fått äta upp många gånger, och det kommer P.B . också att få göra.

Thoralf Alfsson

23 december 2018 09:30

LB pratade om "bondläppar" vid ett tillfälle.

 
Ingen bild

Grutt

23 december 2018 09:54

Till Tony,

Det är inte ett 08 beteende att göra så. Det är bara inflyttade lantiskvinnor som tror de är något. De "kan" alla uteställen och är högljudda och stillösa. Tyvärr är det så.

 
Ingen bild

Gunnar

23 december 2018 10:07

Både FriaTider och Samnytt har tagit upp fallet med Thoralf, och nu är MK ordetligt pressad, ett par tuffa haksmällar från Mats Dagerlind på Samnytt gör att nästan tagit räkning. Hade SD varit ett normalt parti hade nog MK inte varit kvar så länge till, men man ju alltid hoppas att Åkesson äntligen kommer till insikt om vissa i partiledningen inte är mogna uppgiften.

http://www.friatider.se/mattias-karlsson-i-br-k-med-samh-llsnytt

https://samnytt.se/mattias-karlsson-saknar-fog-for-sin-kritik-mot-samhallsnytt/


Gunnar

 
Ingen bild

Tony

23 december 2018 11:25

Annie Lööf säger att hon mått psykiskt dåligt?? Ja hur tror hon att Svenska folket gör av hennes och sju klöverns politik då?? Hon hade kanske mått bättre ifall hon hade berättat om varför en högt uppsatt politiker behöver vara medlem i ett hemligt sällskap?? Men i vilket fall som helst borde kommunistkanalen SVT göra det men där är det tyst, lika tyst som det är om de Nordiska kvinnor som fick halsarna avskurna av IS idioter, det blev bara till att dom fått knivskador? Otroligt ynkligt av en kanal sdom ska betalas via skattesedeln!

 
Ingen bild

Boris

23 december 2018 23:51

Jag hyser inga tvivel om att du är en rättskaffens och hederlig person som med all rätt är förbannad på utvecklingen i Sverige och du liksom många andra inklusive jag själv har ibland svårt att tygla vår ilska. Det är väldigt mänskligt. Men det är uppenbart att det utöver massor av människor som gett dig sitt stöd på bloggen också finns en massa bittra och förbannade Afsare som inte har någon annan syfte än att bespotta SD.
Vad du än gör härnäst Thoralf så låt dig ledas av en vilja att förändra och förbättra och inte en vilja att hämnas. Din blogg är bäst. Låt det förbli så

Thoralf Alfsson

24 december 2018 00:05

Varför skall jag hämnas? Jag anser att SD är förlorare i dubbel bemärkelse ;-)

Dels har de misslyckats i hanteringen av mitt ärende. En riksdagsledamot kallade det för en katastrof.

Dels har de förlorat min kapacitet när det gäller att gräva fram fakta, statistik och annat som jag publicerar på min blogg.

Så jag har inga planer på att hämnas.

Men jag ansåg att uteslutningsbrevet var så sensationellt att det skulle publiceras. När sedan Mattias Karlsson fortsätter att trampa i klaveret så får man ta konsekvenserna av det.

 
Ingen bild

LaJo

24 december 2018 10:11

Genom uteslutningen av Thoralf har SD ledningen visat både på inkompetens och toppstyrning, som inte bådar gott för framtiden. Denna blogg har jag dagligen studerat under 10 år och Thoralfs inlägg har alltid varit oklanderliga och värdefulla med stor kunskap och med gott politiskt omdöme samt med konsekvent pålitliga värderingar, som tyvärr saknas hos SD. Det är glädjande, att bloggen fortsätter och att vi får möjlighet att rösta på Thoralf i kommande val, senast 2022.Vi bloggläsare kan stödja bokprojektet, så vi får ta del av Thoralfs upplevelse under SD tiden.
Hoppas, att AFS finns i övervägandena om nytt parti.
Thoralf och Sverigevänner önskas en riktigt God Jul och Gott Nytt År !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards