thoralf

Alla inlägg den 27 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 27 januari 2017 19:23

Igår kom också information om att majoriteten inom Kalmar kommun uppenbarligen vill byta ut Kalmar stads stadsvapen mot något ytterst simpelt förslag från någon reklambyrå

 

Kalmars stadsvapen har anor från 1200-talet. Det väcker helt naturligt känslor att kommunledningen nu vill förenkla och göra stadsvapnet till en enfärgad logga. Nedan kan du se det stadsvapen som pryder alla dokument från kommunen och det ”färglösa” förslag som en reklambyrå tagit fram på uppdrag av kommunledningen.


   

Befintligt                  Nytt förslag.


”Ett stadsvapen kommunicerar legitimitet, status och myndighet. Vi avser därför att behålla vapenformen i avsändaren, men vi vill förenkla och anpassa till en mer omfångsrik och färgstark profil.”


Så skriver ansvariga på Kalmar kommun. ”En mer omfångsrik och färgstark profil” Den nya layouten på stadsvapnet är i allra högsta grad färglös och liknar mest en vägskylt från Trafikverket men det kanske innebär att den är mer omfångsrik. Den som skrivit ovanstående ägnar sig åt rent löjeväckande ordbajsande!


Det befintliga stadsvapnet utstrålar stil, prakt, seriositet, skönhet och inte minst värdighet. Det nya förslaget är så dåligt så jag tror att det knappast är sant. Har företrädare för majoriteten och kommunledningen inte bättre förstånd. Då är det riktigt illa.

 

I kommunens handlingar framgår det inte någonstans varför man vill byta utseende och färg på stadsvapnet. Jag ställer mig frågan varför?  Eller som Christopfer Dywik (KD) uttrycker det.


”Ibland blir man så trött på denna besatthet att modernisera allt till in i absurdum. Ren och skär idioti.”

 

I mina ögon ser det lika illa ut som vilken jäkla trafikskylt som helst från Trafikverket. Frågan är om det inte är ett patentintrång ;-)


Det är dock förvånande att korset fortfarande är kvar på tornet som symboliserar det försvarstorn som fanns innan Kalmar slott byggdes, i dagens mångkulturella tvångssamhälle. Där alla människors lika värde är lag och där alla dessutom skall tvingas att tycka lika!

 

Varför kan inte majoriteten och kommunledningen vara stolta över vårt befintliga stadsvapen?

 

Delta i min omröstning om stadsvapnet. Rösta i högermarginalen på bloggen!

 

 

 

PS

Idag vill jag först tacka alla som kom till Kalmar slott och Gröna salen för att lyssna på Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson under torsdagskvällen. Det blev en härlig tillställning och det var väldigt många som tackade för kvällen på slottet. En väldigt härlig start på ett nytt år som om Alliansen vore tillräckligt starka kunnat innebära att regeringen Löfven fick kasta in handduken och att vi skulle kunna få ett nyval redan till september.


Men Centerpartiet och Liberalerna fegar ur och agerar istället stödhjul till Stefan Löfven. Ynkligt!

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards