thoralf

Direktlänk till inlägg 29 december 2018

INGA TERRORISTER PÅ VÅRA GATOR

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33

Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.


Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter att de häktades och dömdes i Danmark. De har under flera år suttit i svenska fängelser där de absolut inte varit några mönsterfångar om man skall tro på kvällspressen. Den saktfärdige och naive justitieministern Morgan Johansson (S) har fullständigt misslyckats när det gäller islamister och terrorister. Nu välkomnas de ut bland befolkningen av Morgan Johansson efter att endast avtjänad 8 år av sina 12 åriga fängelsestraff.


 


Morgan Johansson (S)             Foto Thoralf Alfsson


Oavsett brott och strafflängd så friges uppenbarligen alla efter att de avtjänat 2/3-delar av straffet. De har uppenbarligen inte varit några skötsamma individer om man skall tro Expressens korta sammanfattning.


”Mounir Dhahri, 52

Utpekad som drivande i terrorplanerna mot Jyllands-Posten. Har enligt Kriminalvården försökt radikalisera medfångar, vilket ska ha lett till konflikter med dem. Mounir Dhahri har nekat till påståendet. 

Har fått flera varningar för dödshot mot personal och medfångar. 2014 ska han ha sagt ”Jag svär jag ska döda dig vid Allah” till en medfånge. 

 

Munir Awad, 37

Har enligt Kriminalvården ”försökt att påverka andra intagna på ett sätt som allvarligt stör ordningen och säkerheten”. 

Awad ska vid flera tillfällen ha försökt att manipulera samtalslinjen när han ringt till sin fru. Kriminalvården var orolig för att han försökt komma i kontakt med personer som han inte hade tillåtelse att prata med.

 

Omar Abdalla Aboelazm, 38 

Har fått ett flertal varningar, framför allt för arbetsvägran och olämpligt uppträdande. 

Enligt sajten Doku, som granskar jihadism, ska han under tiden i danskt häkte ha planerat nya terrordåd.

 

Sahbi Zalouti, 45

Har fått flera varningar, bland annat för olämpligt uppträdande, hot och våld. Ibland har varningarna lett till perioder av isolering. 

I juli i år slog han en kriminalvårdare när han försökte frita en medfånge som hölls fast av personalen.” 

 

Expressen

 

Den stora frågan jag ställer mig är varför det släpps fria efter 2/3 delar av strafftiden på 12 år. Varför? Har de gjort sig förtjänta av det. Jag anser att de borde sitta inlåsta även under de sista 4 åren för att skydda allmänheten. Praxis måste förändras. Sedan måste även lagarna förändras när det gäller utländska terrorister eller terrorister med utländsk bakgrund.


När det sedan är dags för frigivningen, skall medborgarskapet återkallas och samtliga utvisas från Sverige på livstid. Det finns gott om länder med islamistiska terrorister, där de säkert skulle trivas bra. Där kan de också utöva sin tro och leva i en miljö som bättre passar deras religiösa uppfattning och religiösa lagstiftning som de längtar efter.


Dessa individer skall aldrig få vandra fritt bland befolkningen i Sverige. 

 

Det gäller även alla IS-krigare som återvänt till Sverige. De skall dömas för krigsbrott och sedan fråntas sina uppehållstillstånd och eventuella medborgarskap. Sedan skall de utvisas på livstid. De skall helt enkelt inte finnas inom våra gränser. De skall bort! Så långt som möjligt från Sverige.


När jag hör hur naiva och rent ut sagt korkade svenskt rättsväsende uppträder idag så tvivlar jag på att dessa personer lider av någon allvarlig åkomma. För att inte tala om de politiker som bär det stora ansvaret. Det handlar framförallt om socialdemokraten Morgan Johansson. Den personen tycker jag mycket illa om! Han har kostat svenska skattebetalare enormt mycket pengar.


Inga islamister våra gator.

  

 
 
Ingen bild

Uppgiven

29 december 2018 21:44

Svensk vänsterliberal PK-elit avskyr Sverige och det svenska.
Deras mål är att förstöra vårt land.
De är på god väg att lyckas med sina ondskefulla avsikter.

 
Ingen bild

Tony

29 december 2018 22:25

Han är ytterligare ett bevis på att vilken fjant som helst kan få en hög post i en Sosseregering bara man har partibok. Dan Eliasson ett annat exempel.

 
Ingen bild

Rune

29 december 2018 23:12

Man kan ju inte bara släppa ut dem? De måste ju naturligtvis utvisas för all framtid!

 
Ingen bild

Björn

30 december 2018 00:05

" …..släpps fria efter 2/3 delar av strafftiden ….." Håller med om att man ska sitta hela tiden. Vad är annars vitsen med att utdöma ett 8 årigt straff. Och fångarna sitter ju inte inne hela tiden. Om de inte missköter sig å de grövsta så har de ju permissioner, dessto fler ju närmare frigivningen.

Lagarna behöver ändras. Kriminalvården idag är en vårdinrättning inte en straffinrättning och fängelsevistelsen syftar till att vårda den frihetsberövade , så att denne ska kunna återgå till samhället som en skötsam medborgare. Låter ju hiskeligt bra. Men… fungerar det? Nja. Tror att återfallsfrekvensen av vissa brottslingar är för stor för att det borde vara acceptabelt.

Tror att det kanske skulle vara bättre om man delade upp kriminalvårdsstyrelsen i 2 delar. Där den ena delen ombesörjde fängelserna och att man där fick sitta av sitt straff, utan permissioner. Och sen efter 2/3 av tiden om man då hade skött sig så slussades man vidare till en enhet som skulle försöka vårda ut fångarna i frihet under den sista 1/3 av tiden. Detta kunde gott och väl vara privata inrättningar.

Vet inte varför man bara ska sitta av 2/3 av straffet. Gissar att det kan bero på att tillgången är begränsad på just platser. Idag får många vänta på att få krypa in och avtjäna sina straff.

Och sen dessa villkorliga domar som det verkar ha gått inflation i. Gissar att dessa också har ett samband med tillgången på platser.
Du skrev ju om det här den 13 december "Parodi på svenskt rättsväsende".
Man ska inte kunna få dömas till fängelse 4 gånger på 10 månader.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 december 2018 01:26

Wikipedia: De första dokumenterade fallen av ebolafeber hos människor noterades i Zaire 1976

SVT: ”–Jag är väldigt glad för att vi gemensamt kan ta ansvaret för att bygga en så viktigt verksamhet, så att både allmänheten kan känna sig trygga och kunskapen hos vår personal kan komma till användning, säger Maria Josephson, verksamhetschef vid Skånes universitetssjukhus.”


”Jag är väldigt glad för att vi gemensamt kan ta ansvaret”

Detta måste vara något av det värsta jag hört. Snacka om nyspråk! Fanns det ingen journalist som vågade ställa den självklara frågan; - Varför i helvete, ska vi i Sverige 2018 - vara glada för en ebolaklinik?

Detta är ett gigantiskt misslyckande eller ett djävulskt och noga planerat folkmord. Jag är tyvärr övertygad om det senare. Hur kommer Annie Lööf utrycka sig tror ni? ”- Jag är väldigt stolt som Centerpartist för att vi i Sverige ligger i framkant i bekämpandet av ebola.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/efter-ebolaepidemin-sodra-sjukvardsregionen-bygger-hogisoleringsenhet

Jag går och lägger mig igen. :-(

 
Ingen bild

Robban

30 december 2018 02:12

Hyr fängelseplatser i ex Ryssland!
Det behöver inte alls ha samma standard som spa och hotellanläggningarna som i Sverige kallas för "fängelse"!
Det ska vara avskräckande att hamna i fängelse!
Att som nu förorda vård, kortare straff mm för att fången ska snabbare kunna "komma in i samhället igen" efter avtjänat straff hjälper inte offren!
Sådana här "människor" ska hållas borta från vanligt folk och sina offer! Dvs ev hänsyn ska tas med offren, INTE med gärningsmannen, så som idag sker!
Att bekosta utökade platser inom kriminalvården för att kunna hålla brottslingarna inlåsta fulla strafftiden! Bekostas lätt av hyrda platser alt och helst av stängd gräns för ekonomiska lycksökare och bedragare! Win Win och vi får på köpet ca97% färre berikare om året om man väletablerad att minska på antalet välfärdsmigranter(kallat flyktingar i vår media), då de som tagit sig in i Sverige de sista decennierna, består av ungefär 97% som inte räknas som flyktingar enligt UNHCR!

 
Ingen bild

oveg

30 december 2018 03:40

Personer som "ska utvisas efter avtjänat straff" skulle kunna hanteras mer kostnadseffektivt och utan permissioner - de ska ju ändå inte anpassas till det svenska samhället. Pragmatiskt sett vore det billigast att bara skicka iväg dem till hemlandet, direkt efter domen, och med förbud om att någonsin komma tillbaka till Sverige. Då är kostnaderna borta. Men ofta vägrar hemlandet att ta emot dem t.f a. oklara identiteter. Ibland är den utvisade tillbaka i Sverige redan innan transporttjänstens vårdare hunnit hem - nån gränskontroll har vi ju inte.

Men samhället behöver skyddas från personer som inte borde befinna sig i Sverige, agera hårt mot de hårda.

Vi kan inrätta barackläger långt ut på de reinfeldska vidderna i norr, med landningsbana och kringgärdat av militärt skyddsområde så att fritagningsförsök avstyres. Baracker med rimlig svensk basstandard - de ska inte framstå som nåt Gulag - men ändå graderade, med ett rustikt fängelse för de värsta, så att våldsverkare och islamister hindras från att terrorisera sina medfångar.

Det här kan utvecklas till att även omfatta Migverkets förvar för personer som ska utvisas. Och även avskräckande för personer som ertappats med att ha brutit mot inreseförbud. Området får bli så stort som det behöver vara; "vi har ju gott om plats".

 
Ingen bild

Martin

30 december 2018 04:20

Tja, svenskarna växte ju upp indoktrinerade av kommunister såsom Hasse och Tage. Så varför förvånas?
https://www.youtube.com/watch?v=OhNVP164hSQ

 
Ingen bild

Bengan

30 december 2018 04:24

Kommer ihåg när jag såg i cellgraven inför valet. Ögonen fullkomligt lös från dig. Du blev aldrig tackad, trodde JÅ skulle kalla fram dig så att du kunde få greppa tag i mikrofonen men så blev inte fallet.

Tråkigt att bli utesluten några månader senare.

 
Ingen bild

Detta kan vi inte heller hindra

30 december 2018 05:55

Klimathotalarmisterna missar kurvan som pekar rakt ner i en ny istid

https://torbjornsassersson.com/2009/12/klimathotalarmisterna-missar-kurvan-som-pekar-rakt-ner-i-en-ny-istid/

 
Ingen bild

Intressant-Bör ses

30 december 2018 06:29

The History of Europe: Every Year

https://www.youtube.com/watch?v=UY9P0QSxlnI

 
Ingen bild

Svenne

30 december 2018 07:05

Man känner sig hjälplös. Dessa fanatiska religiösa dårar som efter att ha planerat att mörda och halshugga ett stort antal människor släpps fria efter 8 år. Ingen tror att de blivit ett dugg bättre. Kan inte utvisas. Nu kommer de ut som kungar i sina kretsar. För resten av livet försörjda av svenska dumskallar.

 
Ingen bild

SM811

30 december 2018 08:37

"När det sedan är dags för frigivningen, skall medborgarskapet återkallas och samtliga utvisas från Sverige på livstid."

Helt rätt.

 
Ingen bild

Olle

30 december 2018 09:21

Sahbi Ben Mohamed Zalouti
19730521-XXXX
Juridiskt kön: Man
Gift med en 34-årig person .

Vad är det för FRU som vill vara GIFT med en terrorist?? Svara Thoralf

Thoralf Alfsson

30 december 2018 09:25

Varför skall jag svara på det?

 
Ingen bild

Hacke

30 december 2018 09:39

Vårt rättssystem, liksom våra samhällsfunktioner i övrigt, är anpassade till ett civiliserat och homogent samhälle av traditionell västerländsk modell, inte till ett samhälle med massimport från ointegrerbara dysfunktionella kulturer från världens alla oroshörn.
Ett normalbegåvat barn kan räkna ut att detta huvudlösa experiment bara kan gå på ett sätt, mot kaos och förfall på alla områden. Det är svårt att ta in att det är vuxna och till synes fullt fungerande människor i övrigt som nu går runt som en flock hönor, likt Morgan, kring denna sin Gordiska knut och tror att den skall lösas upp av sig själv om man bara fortsätter att snällt mata det egenskapade monstret.
Ännu svårare är det att få in i medvetandet att det är till synes fullt vuxna och friska medborgare som val ut och val in fortsätter att rösta på denna samlade galenskap. För nog borde de väl med så förödande tydligt facit i hand inse att galna hens är just galna hens om än med nyansskillnader i fjäderdräkten.

 
Ingen bild

Ludvig

30 december 2018 09:48

Svenskt rättsväsende har ju blivit ett skämt.

 
Ingen bild

Palle

30 december 2018 09:52

Olle, det kan jag svara på.

Hajer Raouafi heter hon!

 
Ingen bild

Uppgiven

30 december 2018 10:32

Med anledning av "Olle"s inlägg.

Det vore bra om alla försökte skriva inlägg som är begripliga och tydliga...

 
Ingen bild

Hm

30 december 2018 12:12

En aning OT men bra.
Tomas Brandberg skriver visserligen för Samtiden men har ofta bra krönikor. Utmärkt parallell med homo sovjeticus.

https://samtiden.nu/2018/12/homo-suedicus-styr-samhallet/

 
Ingen bild

Martin

30 december 2018 12:16

@Uppgiven
Du, jag tror de avskyr den svenska etniciteten allra mest. Alltså "Svenskarna".

 
Ingen bild

dajevlar

30 december 2018 13:34

För att få folk att förstå, så kan vi ju säga såhär: Om ingen av dessa blivit inblandad i någon brottslighet under de kommande 5 åren, så erkänner jag att jag(vi) trodde fel. Men OM motsatsen sker, så har politiker och rättsväsende fel. OK? Tyvärr är det försent då, och vem vet vilken 'valör' på brottet det kommer vara.

(Jag är rätt säker på att vi har rätt och de som bestämmer har fel. Fasen vad jobbigt det är att ha den insikten).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 00:19


Varit lite kulturell idag och gjorde en avstickare från E4:an när jag var på väg från min dotter till min son i Motala, till en känd runsten som finns mellan Ödeshög och Väderstad. Rökstenen. Tänk om dessa stenar kunde tala, förutom de kryptiska runo...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards