thoralf

Direktlänk till inlägg 21 december 2018

DÅLIGA BORTFÖRKLARINGAR

Av Thoralf Alfsson - 21 december 2018 09:14

Nu har protesterna uppenbarligen blivit så stora och omfattande angående formuleringarna i brevet att partitoppen tvingats ut i ljuset.


Mattias Karlsson skyller nu formuleringarna i uteslutningsbrevet på en ”helt nytillträdd tjänsteman”. Charlott Qvick är ingen helt nytillträdd tjänsteman hon har jobbat på Sverigedemokraternas riksdagskansli sedan 2010/2011 tror jag. Hon jobbade i varje fall där under min tid i riksdagen 2010-2014. Brevet är underskrivet av Charlott Qvick.


Om sedan rutinerna brister i riksdagskansliet när det gäller medlemsutskottet och partistyrelsens administrativa arbete så är det ytterst anmärkningsvärt efter 8 år i riksdagen och många tjänstemän. Med riktiga rutiner hade brevet aldrig nått mig men det har ju revisorerna redan uppmärksammat partiledningen på. Men personalomsättningen är ju extremt stor så det är sannolikt svårt att få någon kontinuitet i arbetet.


Det är ganska omoget att skylla på en ”helt nytillträdd tjänsteman” enligt mig. Det är till och med pinsamt lågt agerat. Matttias Karlsson har ett stort ansvar för att det finns rutiner och arbetssätt så att all dokumentation som skickas ut är kvalitetssäkrad.


Mattias Bäckström Johansson skyller dock inte på en ”helt nytillträdd tjänsteman”. Utan här blir det en helt annan förklaring i Barometerns artikel.


”Kritik mot islamisering utifrån religionens ideologiska och imperalistiska dimension är i allra högsta grad berättigad som även partiet står bakom. Men det skiljer sig från att direkt överföra detta på alla som är muslimer, vilket är det som brevet försöker ge uttryck för”, skriver Mattias Bäckström Johansson.

http://www.barometern.se/kalmar/bloggande-om-islamisering-fick-alfsson-utesluten/


Det är nog väldigt få som uppfattar brevet på samma sätt som Mattias Bäckström Johansson. Jag tror till och med att det endast är Mattias Bäckström Johansson som gör den tolkningen. I varje fall om jag skall tolka alla reaktioner på sociala medier och hur journalister tolkar brevet.


Nu har jag aldrig överfört detta på alla muslimer som Mattias Bäckström Johansson skriver utan detta är ännu ett fult angrepp på mig. Jag har tagit upp det som jag anser vara fundamentalistisk utövning av islam, oavsett om det gällt sunnimuslimer eller shiamuslimer. Jag anser att alla som t.ex vill leva efter sharialagar i Sverige har just fundamentalistiska åsikter. Personer med åsikten att inte acceptera Sveriges rikes lag utan som vill införa en särlagstiftning för den egna religiösa tillhörigheten.


Mattias Karlsson skriver på Facebook att ”misstaget skall korrigeras”. Hur då undrar jag? Skall uteslutningen dras tillbaka?


Men det blir värre än så! Nu kommer det som är mest hårresande från Mattias Karlsson!

 

 

 

”Jag vill dock förtydliga att uteslutningen skedde av andra skäl än vad som speglades i brevet och att den enligt mig skedde på goda grunder.”

 

Mattias Karlsson 2018-12-21

 

Detta är en helt sanslös kommentar från Mattias Karlsson. Så det partistyrelsen skriver i sitt brev är alltså inte sanningen och det verkliga skälet till uteslutningen. Nu skall man skriva ett nytt brev med de korrekta grunderna. Detta är fullständigt sanslöst enligt min mening och totalt rättsvidrigt. Det visar samtidigt att partiledningen inte är mogen sina uppgifter.


Vem kan någonsin tro på något som kommer från Sverigedemokraternas partistyrelse i framtiden!

 

 
 
Ingen bild

Ivar Andersson

21 december 2018 09:30

Mattias Bäckström Johansson läser mellan raderna och bryr sig inte om texten i brevet.

 
Ingen bild

Robban

21 december 2018 09:36

Intressant! Mattias "Expo" Karlsson säger alltså att de nu ska berätta "sanningen"!
Mattias egen trovärdighet står ju inte direkt på topp!
Så gissningsvis fortsätter det hoppa grodor ur munnen på honom!
Har trots honom och Bieler fortsatt stödja SD, men nu är det slut med det!

 
Ingen bild

Fruktkakan

21 december 2018 09:40

Alla vet vad som ligger bakom din uteslutning från partiet, men det kanske inte kommer med i nya brevet heller för då måste man medge att man numer vill ha invandring till Sverige något deras väljare inte vill se. Thoralf, vi tycker inte du skall gå tillbaks till det partiet även om de upphäver uteslutningen. Det är något skumt med SD idag.

 
Ingen bild

O´ Hyra

21 december 2018 09:42

När man inte trodde det kunde bli värre...

 
Ingen bild

hunter

21 december 2018 09:43

känner mig förbannad,uppgiven,mm... detta jävla parti har jag trott på..varit på vårtal,sommartal och i almedalen för att lyssna på jimmy åkesson. nu känner jag bara avsky mot partiledningen. behandla en av våra främsta företrädare såhär.. vore nog klokt att flytta ifrån det här dårhuset till land..

 
Ingen bild

Lars

21 december 2018 09:46

Har de börjat med julglöggen redan hos partiledningen i SD.
Man tappar förtroendet helt för denna ledning.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 december 2018 09:51

Nu sparkade två Mattias proppen ur tunnan!!!

 
Ingen bild

Tobbe S

21 december 2018 09:57

De går inte från klarhet till klarhet, om man så säger....
Snarare tvärsom.
Mitt beslut att gå över till AFS kvarstår.

 
Ingen bild

Svante1

21 december 2018 09:58

Förhoppningsvis får vi ett extra-val och många SD-röster valt att rösta på AfS !!!!!

 
Ingen bild

Martin

21 december 2018 10:01

”Jag vill dock förtydliga att uteslutningen skedde av andra skäl än vad som speglades i brevet och att den enligt mig skedde på goda grunder.”

Hm, tänker verkligen Karlsson och Åkesson och Bieler och Jomshof erkänna att anledningen till uteslutningen är att Thoralf är hederlig, omtyckt, modig och hårt arbetande? Och att han därför skulle kunna bli ett hot mot de trötta gamla föredettingarna som klamrar sig fast vid makten i SD? Verkligen spännande...

 
Ingen bild

Peter

21 december 2018 10:01

Detta är ju värre en såpoperor på TV. Krystade bortförklaringar till bortförklaringarna! SD kommer att tappa stort pga deras kraftiga kursändring samt uppvisning i "demokrati"!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

21 december 2018 10:09

Ska man skratta eller gråta, eller båda?
En parodi, ett galet tragikomiskt fulspel.

 
Ingen bild

Yrsa Bernecker

21 december 2018 10:12

Jag håller med Svante 1 . SD behöver en riktig blåslampa i rumpan för att inte tappa kompassen varför de är invalda !

 
Ingen bild

alf

21 december 2018 10:14

Man brukar ju tala om ”en ulv i fårakläder” men i det är fallet liknar det mer en ”fårskock i ulvakläder”.
Utesluta Thoralf för att han är kritisk mot islam är väl som att utesluta Jonas Sjöstedt från (V) för att han är kritisk mot (M).

 
Ingen bild

Svenne

21 december 2018 10:15

Tänk om du skulle få ett brev.

Bäste Thoralf
Vid noggrann genomgång av detta ärende har vi beslutat att du blir kvar som medlem. Vi glömmer vad som varit och ser framåt.
Bästa hälsningar

Vad skulle du svara?

 
Ingen bild

tristidag

21 december 2018 10:18

Betalade livslångt medlemskap. Känns inte helt bra idag. Förvånansvärt oskickligt 'spel' av SD sista tiden. Jag har svårt att tro på det jag läser här på din blogg.

När JÅ valtalade i Kalmar såg jag din glädje när du fotade lite över folkhavet.. Så det här känns mycket märkligt alltsammans.

Thoralf Alfsson

21 december 2018 10:28

Ja, det var en upplevelse att så många kom till cellgraven trots småregn hela dagen.

Det känns väldigt sorgligt idag.

 
Ingen bild

albert

21 december 2018 10:22

Läser på Fria Tider att uteslutningen beror på att du varnat för Islamisering. Tur att man inte är medlem för då hade även jag blivit utesluten. Islam är det vidrigaste gift som drabbat Europa sen digerdöden. Sen att Mattis Karlsson siktar på att SD ska bli ett menlöst mittenparti. Ja då återstår väl att rösta på Afs nästa gång om detta stämmer.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 december 2018 10:39

Intressant att Dick Erixon i dag skriver i Samtiden att ”Sverigedemokraterna stärker demokratin”. Jag uppfattar Samtiden som ett organ för Sverigedemokraterna även om de säger sig vara fristående.

”Demokrati betyder folkstyre. Folket ska styra. Folket ska välja. Hittills har väljarkåren haft begränsade möjligheter i sitt val. Med Sverigedemokraterna kan man nu välja bort flummet….”

Om Dick Erixon anser sig vara fristående så borde han som journalist granska den inre demokratin hos Sverigedemokraterna. Inte vad som står i partiprogram och instruktioner utan konkret hur man har hanterat uteslutningen av Thoralf. Från början till slut. Vilka har sagt och gjort vad. Hur har folket kunnat påverka. Det torde ha varit samma mall i andra motsvarande fall.

Som väljare vill man lita på ett parti. Sverigedemokraternas ledning har på kort tid efter valet tappat allt mitt förtroende. Dessutom torde övriga partiledare vara mycket lyckliga över att bollen nu lagts på straffpunkten.

 
Ingen bild

Tony

21 december 2018 10:39

Lögnare snärjer förr eller senare in sig i sina egna lögner, dom
hade nog inte trott att ditt stöd är så stort. För övrigt tycker även jag att islamiseringen är skadlig, men mej kan dom inte utesluta för jag har redan gått ur

 
Ingen bild

Frholt

21 december 2018 10:52

Hur vore det om Karlsson bjöd upp Thoralf till SD för samtal i lugn och ro? Något som man uppenbart missat så här långt. Risken är att det nu går så mycket prestige i det här att SD inte kan krypa ur det med hedern i behåll. Prestige är ett dödligt gift i sådana här sammanhang.

 
Ingen bild

Frholt

21 december 2018 10:56

Hur vore det om Karlsson bjöd upp Thoralf till SD för ett samtal i lugn och ro. Risken är att det nu går prestige i ärendet och då kommer aldrig SD att vilja krypa ur.
I förhandling gäller att ingen part ska behöva tappa ansiktet om fortsättningen skall bli lyckad.

 
Ingen bild

Calle

21 december 2018 11:06

@ hunter
Instämmer helt med dig i det du skriver.

 
Ingen bild

KS

21 december 2018 11:07

Uteslutningsbrev;
Brev 1 från november, ej giltigt!
Brev 2 från december, ej giltigt!
Brev 3, som inte kommit än, giltigt?
Snacka om stolpskott!!

 
Ingen bild

Rune

21 december 2018 11:27

"Tycker ni inte om mina principer så har jag andra principer", var det någon som sa.

 
Ingen bild

Carl

21 december 2018 11:37

Lär inte vara den första personen som har sagt detta, men det är i sådana fall värt att upprepas.

Om inte SD kommer med en riktigt bra förklaring, såsom att Thoralf skulle ha förskingrat/begått ett brott eller liknande (vilket jag inte tror på en sekund) så kommer dom att förlora en fruktansvärd massa medlemmar.

Jag tror gott om SD, jag tror fortfarande att dom vill Sveriges bästa, men efter att Ekeroth petades från listan, efter att Thoralf petades från listan och nu en uteslutning av Thoralf, tja, det blir problematiskt.

För även om jag tror att SD vill Sveriges bästa, så kan man inte bete sig hur som helst, jag är övertygad om att Thoralf är den bästa valarbetaren som SD någonsin har haft.

Vad händer?

 
Ingen bild

Leif

21 december 2018 11:48

Först som sist så vill jag upplysa Mattias Karlsson om att det enda skälet till att jag röstat SD är att jag vill få ett slut på invandringen och dess katastrofala följdverkningar. I det innefattar allt: kriminaliteten, bostadsbristen, låtsasjobben, sjukvårdskollapsen, skatteunderskotten som tär på alla verksamheter, osv, osv, osv. Om Mattias Karlsson anser mig vara rasist för det så säger det mer om honom och om vad partiet står för idag!

Märk sen väl jag lastar INTE, invandrarna för allt negativt, jag lastar PK politikerna FÖR det, som i sin flathet låter allt ske och tydligen så verkar SD numera ingå i det laget. Dessutom tror jag de flesta som röstat SD håller med mig i detta!

Vi har i alla fall inte röstat SD för att vi tycker ni är snygga, fantastiska, och guds utvalda till era höga poster. Vi röstade för att jobbet skulle bli gjort, inget mer, inget mindre!

 
Ingen bild

malle

21 december 2018 11:57

Jag ångrar bittert att SD fått min röst de sista 3 valen, nu får det bli AFS för mig.

 
Ingen bild

Hacke

21 december 2018 11:58

Tycker sd-ledningen kan ta Groucho Marx's berömda uttalande som valspråk:
"Detta är mina principer men om du inte gillar dom har jag flera".

Att reda ut en lögn betyder oftast att man bara gräver sig ännu djupare i skiten. Den här affären går från stank till odör.

 
Ingen bild

Uppgiven

21 december 2018 12:01

SD styrs av farliga människor.

AfS eller sofflocket framgent.

 
Ingen bild

Christer

21 december 2018 12:04

Det är något så sorgligt över partiledningens uteslutande av Thoralf Alfsson. Att stänga av en hederlig, lojal, och hårt arbetande eldsjäl som Thoralf är ett beslut bortom all vett och sans. De bägge Mattias hoppas på att kunna skita ner Thoralfs rykte, men dom lyckas bara solka sitt eget.
Jag tror att Thoralf blev ett hot på något sätt för partiet. Och att knuffa ut honom skulle nog inte innebära något reellt hot mot SD, trodde man. MSM skulle nog inte bli så upprörda över ett uteslutningsärende internt inom SD, så tror jag man resonerade i partiet. Men det är inte skymfen mot en lojal medarbetare som upprör mest, utan det faktum att det är möjligt på dessa grunder! Vilket internt regelverk är det som gör detta möjligt. Ett parti som i det fördolda tillåter en hantering av lojala medlemmar på detta vis kan jag aldrig mer tänkas stödja, eller rösta på! Hur resonerade man egentligen inom partiet?
Jag reste och verkade i Nordafrika under början på 70-talet, och blev minst sagt tveksam till Islam väldigt tidigt. Människorna där var oftast fantastiska som medmänniskor betraktat, men det var deras religion tillsammans med deras traditioner som höll tillbaka all positiv utveckling av deras samhälle. Den politiska religionen islam var deras största hinder. I vårt samhälle har detta varit svårt att framföra, vi har inte velat stöta oss. Det var därför jag genast gillade Thoralfs blogg när jag kom i kontakt med den. Thoralf talade klarspråk! Det fanns flera, b.la Staffan Torssell som också var en frisk fläkt. Nu vill SD:s partiledning tysta den kritiken av islam.
Mina tankar går till 30-talets Sovjetunionen där Stalin, på fyllan, under en enda natt kunde underteckna 40-50 dödsdomar på helt godtyckliga grunder. De bägge Mattias har gjort något liknande, fast jag tror inte dom agerat på fyllan. Dom behövde ingen alkohol.
Jag kommer nog aldrig mer att rösta överhuvudtaget i ett svenskt val. Och definitivt aldrig mer på SD!

 
Ingen bild

Hans-Olof Karlsson

21 december 2018 12:26

Det är uppenbart att alla riktiga sverigedemokrater står snart utanför partiet. Det säger en del om tillståndet i det samma. Om man börjar springa vänsterliberalers ärenden för att man skall få inflytande över en eventuell borgerlig regering är man helt fel ute. Risken är att partiet imploderar. AFS nästa!!

 
Ingen bild

Pellesnick

21 december 2018 13:02

Nu har jag klippt medlemskortet med en slö sax. Jag ska skicka skiten till partiet. Detta med din uteslutning blir bara mer och mer likt en stor jävla lekstuga.
Mvh
Pellesnick

 
Ingen bild

Gunnar

21 december 2018 13:04

Det här blir bara värre och värre, börjar förstå varför Åkesson var så angelägen att försvinna till Thailand..... Nu har förtroendekapitalet för partiledningen totalt eroderats...

Mattias Karlsson har jag sedan jag såg och hörde honom första gången instinktivt tyckt mycket illa om, saknar både ryggrad och visioner, en lismande typ av värsta sorten, vad gör han i ledningen för ett av Sveriges största Riksdagspartier??

Skall SD komma vidare efter denna totala genomklappning krävs en ordentlig upprensning och demokratisering av partiet på alla nivåer. SD kommer aldrig att kunna bli någon folkrörelse om partiet skall toppstyras av en liten trojka som ser som en av sina uppgifter att diktera vad medlemmarna skall tycka och tänka. Ett framgångsrikt parti kräver intern dynamik och debatt, inte toppstyrd likriktning, läsa gärna Knapptryckarkompaniet av Anne-Marie Pålsson!

Tyvärr är det inträffade inte det första klavertrampet partiledningen gör under 2018 i sin iver att kväva den interna debatten och likrikta partiet. Vad de styrande i partiet totalt verkar ha missat är att det idag finns många tiotusentals, kanske hundratusentals, som troget röstat på SD som nu är besvikna eller mycket besvikna på partiledningens agerande, och att steget inte är speciellt stort för dessa besvikna att istället lägga sin röst på AfS vid ett eventuellt extraval eller i framtiden..

 
Ingen bild

Stefan

21 december 2018 13:08

När jag först hörde talas om att SD öppnat ett personärende ang. Thoralf blev jag ganska förvånad men som utomstående känner jag inte till allt som föregår internt i SD eller allt som Thoralf sagt, skrivit eller gjort.

Jag tänkte att det kanske finns skäl till detta som man inte känner till, Thoralf verkar ju vara en mycket rak och energisk person som går sina egna vägar men som får saker gjorda och når resultat.

Sådant går ju inte alltid hem i en större organisation, speciellt inte om den är toppstyrd och ledningen har ett stort kontrollbehov. Man kan ju tycka vad man vill om regler och kontroll men som medlem i en organisation måste man ju följa demokratiskt antagna regler och riktlinjer.

Men när man sedan får ta del av hur det gått till med Thoralfs uteslutning så häpnar man!

Först initieras det hela av en person som verkar hysa någon form av personligt agg eller avund mot Thoralf. Kanske någon form av lokal maktkamp i SD Kalmar. Bara detta borde fått varningsklockorna att ringa hos medlemsutskott och partiledning.

Thoralf får sedan ett brev med anklagelser att bemöta innan medlemsutskottet tar ställning.

Efter detta utesluts Thoralf och får senare ett brev skrivet på dålig svenska som bekräftar uteslutningen och i detta anförs helt andra skäl än de anklagelser som han fick möjlighet att bemöta.

När detta blir allmänt känt och protester hörs så kommer det dåliga bortförklaringar från partiledningen och besked om att ett nytt brev med de verkliga skälen till uteslutning ska skrivas. Om det nu är en nytillträdd tjänsteman som gjort fel så visar det ju bara att organisationen inte fungerar och att de som rekryterar personal är helt inkompetenta.

Det är rent beklämmande att se detta utspelas. SD's politiska motståndare gnuggar säkert händerna och bänkar sig med popcorn och dricka för att se fortsättningen av farsen!

Jag trodde faktiskt att SD mognat som parti och organisation men ack vad fel jag hade.

Vilka ska nu rädda Sverige från undergång? SD verkar ju inte ens kunna rädda sig själva från att gå under!

 
Ingen bild

Gruvmor i Stråssa

21 december 2018 13:09

Gammalt ordspråk: Att dölja ett fel med en lögn är som att ersätta en fläck med ett hål. - Ferdinand von Schirr

Visst är det synd att SD gåt mot fel riktning. Fallet med Thoralf är bara ett symptom.

 
Ingen bild

Jonatan

21 december 2018 13:09

Jag hoppas att det blir extraval och att alternativmedia då jagar sd för att få besked om var partiet verkigen står. Vi är många som undrar.

Om alternativmedia i det läget inte agerar på ett journalistiskt korrelt sätt och ställer sd:s ledning mot väggen så kan de glömma mitt blygsamma ekonomiska stöd.

Om sd duckar så kommer jag i första valet detta årtusende inte att ge partiet min röst.

 
Ingen bild

Lena1

21 december 2018 13:10

Det blir bara värre och värre.. Nu blir man ju verkligen förvånad att Sd verkar sakna all hederlighet och ÄVEN en inte organisation som inte fungerar. Hur ska de då kunna skaffa sig trovärdighet för att hjälpa till att styra ett land?

Man har ju hört att det är extremt viktigt att utesluta en del som "hittat på dumheter", detta för att det i slutändan handlar om partiets TROVÄRDIGHET!! Det är ju sd-toppen själva som ställer till trovärdigheten!

 
Ingen bild

Lena1

21 december 2018 13:15

Det är ju lögner från början till slut!

Jag har lyssnat en del på youtubefilmer med Jordan Peterson. I en av dem berättar han som professor i psykiatri, att många människor idag känner en meningslöshet. Det gör de för att om man är tillvand till att ljuga (även manipulativa lögner som att undanhålla fakta, förvränga, ligga i vassen och vänta på att agera, baktala etc), dessa personer kommer framgent att få stora problem själva. Därför att till slut börjar man förakta sig själv och därav kommer meningslösheten som ett brev på posten.

 
Ingen bild

Janne W

21 december 2018 13:15

Har skickat ett par mejl till SD och frågat om jag skall fortsätta vara medlem i SD då jag delar Thoralf Alfssons åsikter. Detta verkar inte vara det SD jag gick med i för fyra år sedan.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 december 2018 13:35

Radio Svegot om Thoralfs uteslutning (tidskod 52:00)

Vansinniga argument för att utesluta Thoralf
https://tinyurl.com/ya5zo5fk
https://svegot.se/2018/12/20/mms93-vad-jobbar-stefan-lofven-med/

 
Ingen bild

GG

21 december 2018 14:05

Nu börja det brinner rund knutarna i SD huset. Annars kann man inte tolka reaktionen från partiledningen.Man har uppenbarligen underskattat reaktionerna hoss sina trogna väljare. Att nu kommer med bortförklaringar gör saken bara värre.
Om någon skall uteslutas för att har skadat partiet i dagsläge är det definitivt inte Thoralf utan några andra "Streber"
M.Karlssons stälningstagande är klart den andra spiken i SD,s kista.
Undra hur mycket Åkesson hade vetskap om hela processen?

 
Ingen bild

Totte

21 december 2018 14:18

Jag börjar förstå de andra partierna som inte vill ha med SD att göra. Faktiskt!

 
Ingen bild

Gustaf

21 december 2018 14:27

Tycker att M K och M B J ska överväga sina platser i partiet.
Att sedan inte kunna skriva korrekt svenska är förödande för kommunikation i politiska sammanhang.
Förstår övriga partier som inte ser SD som en möjlig samarbetspartner.
Mycket besviken sympatisör eller före detta.

 
Ingen bild

DuGamlaDuOFria

21 december 2018 14:43

Besvikelsen är stor på SD. Ett parti som man trodde skulle rädda Sverige ha visat sig bestå av lögnare och förrädare. Aldrig mer en röst på er. Var är Afs?

 
Ingen bild

DuGamlaDuOFria

21 december 2018 14:49

Ser framemot brev 3. Detta börjar anta formen av en fars..

 
Ingen bild

Laco

21 december 2018 14:52

Tomma tunnor skramlar högst.

 
Ingen bild

Kivik

21 december 2018 14:56

Fan vad Karlsson ljuger på Facebook.

 
Ingen bild

Peter

21 december 2018 15:01

Nu kokar det i SD´s medlems/sympatisörled https://samnytt.se/skal-att-utesluta-thoralf-alfsson-ur-sd-ifragasatts-var-kritisk-till-islamisering-och-invandring/

Detta var nog SD´s "En bro för mycket"...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 december 2018 15:12

Mattias Bäckström Johansson: "Men det skiljer sig från att direkt överföra detta på alla som är muslimer,"

Varför sker det då muslimska terrordåd? Jo, därför att man vet inte vilka muslimer som för dagen är beredda att begå blodiga terrordåd.

 
Ingen bild

Tony

21 december 2018 15:20

Såg precis Mattias Bäckströms bild i Barometern, jaha, då vet man hur en lismande förrädare ser ut.

 
Ingen bild

Bengt

21 december 2018 15:21

Ska de skicka ett nytt BREV till dig?
VAD F*N är detta?

 
Ingen bild

Quo Vadis

21 december 2018 15:21

Ett parti som behandlar en trotjänare som SD har behandlat Thoralf, är inte värt att engagera sig i. Inte lönt att hoppas på att de omprövar sitt beslut. Skadan är ändå skedd! Men rakryggade personer som Thoralf är en bristvara i svensk politik av idag. Hoppas att du kan komma igen och fortsätta ditt politiska arbete på något sätt. En memoarbok i all ära, men du Thoralf har många år kvar, fortsätt ditt goda arbete!!

 
Ingen bild

Inge Sandén

21 december 2018 15:24

Nu har jag läst alla kommentarer och kan konstatera att partistyrelsen gjort sitt största misstag någonsin.
Att utesluta en helt igenom äkta Sverigedemokrat vittnar om att något hänt som vi gamla medlemmar inte fått kännedom om.Min dator krånglar och allt försvinner helt plötsligt.Skriver i stycken.

 
Ingen bild

Sven

21 december 2018 15:27

Uppenbarligen vill man utesluta Thoralf men vill inte berätta varför. Spännande ser fram mot nästa avsnitt.

 
Ingen bild

Inge Sandén

21 december 2018 15:32

Fortsättning på första stycket.
Har tidigare krävt att partiledningen måste bekräfta eller dementera.
Nu har Mattias Karlsson bekräftat det jag tidigare vägrade tro var sant.
Det måste ligga väldigt djupa motsättningar som än inte verka att vi skall få vetskap om.
Har alltid hållit Mattias Karlsson högt och SD ännu högre.Men är så besviken så jag är helt ställd om vad som skall göras.

 
Ingen bild

Inge Sandén

21 december 2018 15:38

Fortsättning på inlägg 2.
Vi alla sanna och ärliga Sverigedemokrater måste på något sätt kraftsamla oss och visa partiledningen att vi är tusental som är djup besvikna över uteslutningen av Thoralf och kräver att beslutet skall omprövas.
Om så inte sker har partiet skadat sig själv så mycket att jag inte kan se hur förtroendet skall kunna återskapas.

 
Ingen bild

I klartext

21 december 2018 15:39

Begreppsförvirring
Debatten kring Thoralfs uteslutning har blottat i dagen den begreppsförvirring och de oklarheter som råder inom SD kring hur man ska förhålla sig till islam.
Mattias Bäckström fördömer islam men tar de som bekänner sig till islam i försvar!
Mattias Karlsson hävdar i sin tur att SD är emot islamismen samtidigt som partiet utesluter Thoralf just för att han är emot islamiseringen!
Högtid för SD att gå ut och förklara för väljarna vad som egentligen gäller.
Vad är skillnaden på islam, islamism, muslim, islamisering mm och vad är man för respektive emot.

 
Ingen bild

Inge Sandén

21 december 2018 15:52

Fortsättning på inlägg 2.
Vi alla sanna och ärliga Sverigedemokrater måste på något sätt kraftsamla oss och visa partiledningen att vi är tusental som är djupt besvikna på uteslutningen av Thoralf en till 100% lojal kraft mot partiet.
Vi kräver att uteslutningen omprövas om så inte görs har partiet skadats så mycket att jag kan inte se hur förtroendet skall kunna återskapas.

 
Ingen bild

Kurtan

21 december 2018 16:07

Ursäkta mig men jag ger inte mycket för dessa SD-representanters tolkning av det massiva problemet vi i väst stå inför.

Har mer förtroende för den som räddade Europa från Nazityskland nämligen Winston Churchill som konkluderade bl.a:

Islam in a person, is like rabies in a dog.

Är det tillåtet att återge vad han sa i dagens uppochnervända värld?!
Mvh

 
Ingen bild

Didrik

21 december 2018 16:41

Samhällsnytt har en artikel om uteslutningen,
där kan man också kommentera.

https://samnytt.se/skal-att-utesluta-thoralf-alfsson-ur-sd-ifragasatts-var-kritisk-till-islamisering-och-invandring/

 
Ingen bild

Wilhelm

21 december 2018 16:47

Jag tror att detta är början på en rejäl tillbakagång för partiet.
Själv har jag troget följt Thoralfs blogg varje dag och uppskattat hans förnuftiga och klarsynta kommentarer till det politiska skeendet iSverige. Jag är bestört över uteslutningen som verkar ske på synnerligen lösa grunder. Mattias inlägg verkar som ett mycket valhänt försök att slippa tala om vad som egentligen ligger bakom. Pratar inre partiledningen med varandra? Kommer framledes att följa Thoralfs blogg om den forsätter, men SD får aldrig mer min röst om man inte kan lösa upp detta på ett snyggt och anständigt sätt.

 
Ingen bild

Frholt

21 december 2018 17:00

Kan inte några goda SD:are från Kalmar få till en slags fristående förhandlingsdelegation och be att få träffa Mattias Karlsson efter helgerna? Han har målat in sig i ett hörn och kommer inte att ta sig ur det hörnet av egen kraft om han inte får en chans att rädda ansiktet.

Jag vet egentligen inte vad som skulle kunna ändra på en befarad prestigeförlust för SD inför öppen ridå, men förtroligt positiva samtal, kan ibland leda till utvägar.

 
Ingen bild

Anders

21 december 2018 17:16

Någon som minns Stellan Bojerud? När han 2009 anslöt sig till DS betydde det oerhört mycket för SD:s trovärdighet. Bojerud som var överstelöjtnant och militärhistoriker var högt respekterad, och gjorde en röst på SD rumsren hos en mycket stor väljarkår. När Bojerud gick bort hade jag förväntat mig att SD:s partiledning skulle komma med något uttalande och uttrycka sin uppskattning för det han gjort för partiet. Inte ett ord. Total tystnad. Säger allt. Så jag är inte minsta förvånad över behandlingen av Thoralf.

 
Ingen bild

Didrik

21 december 2018 17:19

Det blir ingen förnyelse av medlemskapet i SD.
Även "Samnytt" kommer att få ett brev om anledningen
till varför min månadsdonation upphör.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

21 december 2018 17:23

Kurtan
Se dej som bannlyst.

 
Ingen bild

Överste Senap

21 december 2018 17:32

Kurtan
Dom som räddade Europa från Nazi-Tyskland var
ett annat folk, under en annan diktator: Stalin.

Nu kände väl inte det Europa som hamnade under rysk
överhöghet sej som befriade. Men även utan Winston,
även utan USA, Ryssland hade klarat att ta hand om
Nazi helt på egen hand.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 december 2018 17:35

Friholt - Klokt förslag. Då måste nog också den andre Mattias, grundmålaren vara med och någon tuff advokat som läst in sig på hela träsket.

 
Ingen bild

esteige@gmail.com

21 december 2018 17:35

En mängd goa kommentarer för Thoralf. Hur många är det som läser men inte kommenterar? Den som borde uteslutits är naturligtvis budbäraren Mattias Bäckström Johansson som "förvanskat" budskapet. Mattias Karlsson lyssnar på budbären. I så motto är det budbäraren som skall skjutas.

Många är de som såg SD som partiet som vågade stå upp mot den okontrollerad invandringen och dess konsekvenser. Det finns en samsyn att det är inget fel på den som bidrar oavsett hudfärg eller kön.

Nu delas samhället upp: De som tänker och de som känner, låt oss därför inte tro att Afs är lösningen. Med sina 0,3 % kan man lika gärna ligga på sofflocket. Kommunalt är det annan sak "Calmars väl" kommer att med Thoralf få SD att rysa. Är själv osäker om ett nyval också innebär att omval av kommunala och landstings ledamöter. Om så bör MBJ förpassas till historien där han hör hemma.

Själv bidrar jag som "utomläning" att sprida Thoralfs anstötliga uteslutning till andra bloggar. Sätt #SnöDollenirullning.

Internet är globalt, t.o.m Jimmie har tid nu på semestern att vara nyfiken på vad som händer här hemma.

Här mörknar det dock trots att dagarna nu blir längre. En centerparist Johanna Jönsson, migrationspolitisk representant pratar ut. Hon gillar Löfven.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

21 december 2018 17:40

Dessa överviktiga i SD:s ledning,
denna tendens till självgodhet,
ungefär som valrossar som svalt ett paket jäst.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 december 2018 17:51

esteige@gmail.com - Du skriver att MBJ bör förpassas till historien. Jag har läst att han är reaktortekniker. Då blir jag verkligen rädd.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

21 december 2018 17:55

Tack Thoralf för att du publicerade min kommentar 17:40
Du är fri nu. Frihet är det bästa ting...

 
Ingen bild

Christer P

21 december 2018 18:03

Som jag sagt tidigare, att lämna partiet och förtroendeuppdrag var helt rätt.
Nu blir det inga fler röster heller på SD

 
Ingen bild

Liknar ditt vapen

21 december 2018 18:05

Har du skyddat din logo?
Grönt ljus för Kalmars nya kommunvapen
http://d6jf7ok6u1qis.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=eb154488-2a09-5059-a133-e3fee7eb93f8&type=preview&source=false&function=cropresize&width=960&height=480&q=75&x=0.0&y=0.12962962962962962&crop_w=1.0&crop_h=0.7407407407407407&z=1

Thoralf Alfsson

21 december 2018 18:16

Kalmars kommunvapen är rött, blått och guldfärg

 
Ingen bild

Björn

21 december 2018 18:17

Med all den uppmärksamhet detta uteslutningsärende har fått så vore det väl inte mer än rätt att man från SD´s ledning delger den rätta anledningen till just uteslutningen. Åtminstone till Toralf. Som det är nu verkar man ju bara likt en katt gå runt den heta gröten.

Det här är inte bra för SD. Det är inte bra för Sverige och de enda som kan gotta sig i det hela är 7 klöverns partier och muslimerna som fortsätter sin expansion i landet. Många tycker att man nu ska rösta på AFS, men är vi då inte tillbaka där SD var 1994 ? Om vi ska ha någon möjlighet att rädda vår välfärd (det som nu finns kvar) och någotsånär trygga landet för våra barn så behövs ett starkt parti. SD är idag ett starkt parti och kan bli än starkare. Men då får man inte hålla på så här. Ett parti behöver sitt fotfolk och dessa ska man värna om, inte jävlas med. Fotfolket är grunden och utan dessa …………

7 klövern har förstört detta landet tillräckligt. Vill inte tro att man gjort det medveten, utan tror mer på att det beror på allt för naiva politiker. Sverige kan inte ha naiva politiker som styr skutan. Då går det som med Titanic.

 
Ingen bild

Viveka

21 december 2018 18:24

En sådan fadäs som Thoralfs uteslutning är inte alls bra för SD. Men, så är det faktiskt, att man inte är sämre än att man kan ändra sig. Det bör adresseras till partiledningen. Jag tycker att man bör ta upp saken igen och granska uteslutningen, på vilka grunder den tillämpats. Må vara att Thoralf uttalat sig på facebook på ett klumpigt sätt, efter provokation, något han bett om ursäkt för. Men det arbete han lagt ned för partiet, och den nytta han gjort måste räknas honom till godo.
Som saken utvecklat sig så är det mycket skadligt för partiet, med partimedlemmar och andra sympatisörer som undrar vad som egentligen utspelar sig inför öppen ridå Är partiet på väg att
implodera precis som Ny demokrati en gång i tiden?
Det skulle vara mycket synd på ett parti som haft så goda intentioner, men som kommit snett på det.
Så mitt råd till partiledningen är; Gör om och gör rätt. Svårare än så är det inte.

 
Ingen bild

valentin

21 december 2018 18:36

Håll ut sanningen segrar till slut, god jul Thoralf

 
Ingen bild

Pepparholm

21 december 2018 18:54

Jag kan inte låta bli att skriva för jag är så förbannad och besviken. Nu läser jag i Samtiden (SD) om de hemska morden på de skandinaviska tjejerna i Marocko. Man tycker att videon när man sakta skär huvudet av en danska och skriker det är Allahs vilja borde visas i riksdagen.

Ja – men den borde först visas för Mattias och Mattias innan de skriver nästa brev till Thoralf.

 
Ingen bild

Frholt

21 december 2018 18:57

@Pepparholm 17:35 Ja, kanske det, fast i samtal av den karaktären som jag egentligen avser, skall man undvika utomstående meningsmotståndare såväl som advokater och låsta motsättningar.

Man skall förklara sin uppfattning i all förtrolighet och lyssna på den andres uppfattning och respektera den, även om man gör klart att man tycker annorlunda.

Jag tror att såväl Mattias Karlsson som SD-ledningen numera vill komma bort från det här. Men att erkänna ett misstag av den här digniteten när man har makten? Aldrig! Man måste rädda ansiktet till varje pris.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

21 december 2018 19:11

Det hela handlar nog om att SD vill betraktas som rumsrena, deras mål är att få hoppa i säng meds moderaterna. Thoralf beskriver saker som det är och partiledningen riskerar att få se ärligare formuleringar i Thoralfs texter än vad de själv kan producera. Thoralf är dessutom ett hot då han har många strängar på sin lyra, kunnig i mycket, gör bra analyser och utmärkta grävartiklar.

Tvärt emot vad någon skrev här, tror jag på AFS som ett alternativ. Jag har tidigare delat ut Thoralfs broschyrer (inför förra valet), jag tror att dessa gör att folk får upp ögonen för verkligheten. I detta val röstade jag på AFS i Riksdagsvalet, SD i Landstingsvalet och Kommunvalet. Får vi ett Extraval den 26 maj så röstar jag på AFS igen och röstar inte alls i Landsting och Kommunvalet. (Inga blankröster).

Inget av Riksdagspartierna förtjänar min röst. Kleptokrater allihopa (enligt mitt sätt att se det). Roffarmentalitet. Jobbar inte för folket utan satsar på att skaffa sig egna fördelar.

SD såg jag länge som de enda alternativet, men det är bara ännu ett parti som vill in i värmen. Matthias Karlsson som tar hjälp av Expo, petningen av Kent Ekeroth och uteslutningen av Thoralf plus tillhörande falsarier i form av uteslutningsbreven. Nu är det nog.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

21 december 2018 19:13

Enligt SD är det inte okej att länka till Den kokta grodan - men jag tycker det här är sköna killar. Varsågod, sköna sanningar som PK-eliten inte tål.

https://denkoktagrodan.podbean.com/

 
Ingen bild

Lena1

21 december 2018 19:27

#Viveka 18.24 Håller med dig (eller hoppas i alla fall) men kanske ska man tillägga att MK och MBJ borde avgå för det verkar som om de är de värsta "trollen" i Sd-ledningen.

 
Ingen bild

Hans

21 december 2018 19:28

Thoralf, har du skrivit till Mattias karlsson och frågat honom vad dom håller på med? varför ska dom skicka ett nytt brev? jag hade blivit förbannad och skällt ut dom om jag varit dig.

 
Ingen bild

Conjak

21 december 2018 19:43

Om det kan vara till någon glädje för dig Thoralf så har jag idag gått ur SD i protest... jag blev så j*** förbannad. SD i dag är ett islamist parti... ett folkförrädar parti.

 
Ingen bild

Frholt

21 december 2018 19:49

@Hans 19:28 Ursäkta en ödmjuk fråga, men du kanske kan hjälpa till?

 
Ingen bild

Österlenbo

21 december 2018 19:51

”Jag vill dock förtydliga att uteslutningen skedde av andra skäl än vad som speglades i brevet och att den enligt mig skedde på goda grunder.”

Så alltså väljer Expo-Karlsson & Co ändå att skicka brevet, trots att inte alla "skäl" för uteslutningen inkluderades. Det finns uppenbarligen en hel del lösa skruvar hos partiledning och medlemsutskott.

 
Ingen bild

En som vet

21 december 2018 20:05

Thor Alf tala om för dom som inte fatta varför SD uppstod!!!!!!!!!!
TACK PÅ FÖRHAND. ghwx

 
Ingen bild

P.Larsson

21 december 2018 20:15

Det är när man gillar SD som man röstar på partiet och kanske sträcker sig till att försöka bli medlem i sekten.

Det är när man ogillar SD och dess ledning som man slutar rösta på partiet men stannar kvar som medlem.

SD skiter ju fullständigt om någon säger upp sitt medlemsskap. Värre är ju att behöva bjuda in till fest och glamm samt informera alla dessa som
ju bara använder all info mot dem . Alltså gå inte ur utan stanna kvar.
De kan väl öppna ett ärende för var och en av den som inte passar in men det kostar ju en massa jobb för nollorna.

 
Ingen bild

Molle

21 december 2018 20:25

Tredje gången gillt....
Har aldrig varit med om att någon fått tre helt olika förklaringar varför de blivit sparkade.
Det kanske kommer ett antal till innan det är klart?
Samma antal skäl som det finns folk! i medlemsutskottet?
Vilka skitstövlar. Hoppas på nyval och att SD rasar neråt.

 
Ingen bild

Broder Adam

21 december 2018 22:02

Det här medlemsutskottet böjar likna NSDAP:s Partidomstol, eller har det varit det hela tiden?

 
Ingen bild

Dumle

21 december 2018 22:48

Sverigedemokraterna är fångar i sin egen historia. Partiet skapades i Skåne och byggdes upp av en grupp människor som med rätta ser det som sitt livsverk. De mest framträdande är Björn Söder, Jimmie Åkesson, Richard Jomshof och Mattias Karlsson. De vill styra sin skapelse med full kontroll och accepterar inga oliktänkare som kan bli ett hot mot ledarskapet eller driva politiska frågor på ett sätt dessa ogillar. Det blir alltså extremt lågt i tak och de som vågar sticka ut hakan och tala klarspråk på ett sätt som hotar den inslagna kursen eller skapar rubriker i den vänsterliberala pressen rensas ut. Hela SDU åkte ut på oklara grunder, där Kasselstrand visat starkast ledarskap. Kent Ekeroth och Thoralf är de senaste utrensningarna, men inte de sista. De som skapade partiet kommer aldrig att tolerera någon att bli så tongivande och stark att han eller hon kan utmana om makten och riktningen för partiet.
Sedan får var och en bedöma vad detta innebär för sitt personliga engagemang.

 
Ingen bild

Ludvig

22 december 2018 08:15

Det verkar inte hjälpa att SD fjantar för M, SD blir inte insläppt i värmen i alla fall.

 
Ingen bild

Paul Nilsson

22 december 2018 11:40

Det är pinsamt och dåligt av SD att utesluta dig, Thoralf. Det är märkligt att en tjänsteman har kunnat skriva detta brev utan att det har godkänts av SD:s partistyrelse. Det verkar som att SD har bristande rutiner när de ska hantera uteslutningsärenden.

 
Ingen bild

Sigge

22 december 2018 14:00

Stå på dig Thoralf. Det är slut med SD för min del!

 
Ingen bild

Gunnar

22 december 2018 19:40

Kommentar till Lena1:s inlägg 19:27

Delar helt din analys att MK & MBJ är de två värsta trollen (inga citationstecken här !), i nämnd ordning, men tyvärr finns det fler troll som myglat sig in på höga positioner. Börjar tyvärr starkt tvivla på SD:s förmåga att komma på rätt köl.

Gunnar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards