thoralf

Direktlänk till inlägg 21 januari 2017

PINSAM KRÖNIKÖR

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2017 20:50

Krönikören i Östra Småland, Björn Samuelsson raljerar i dagens krönika över att jag publicerar statistik på min blogg. Han är nog först och främst irriterad över att så många läser min blogg. Fler än vad som läser hans krönika i Östra Småland.


Som mina läsare vet är alltid mina källor myndigheter som Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen, Domstolsverket, SCB, SMHI eller Åklagarmyndigheten. Jag gillar också att presentera statistiken grafiskt då det ofta ger ett bättre perspektiv än bara lite siffror i en tabell. Det retar uppenbarligen Björn Samuelsson.


Björn Samuelsson sänker sig själv till en väldigt låg nivå genom sitt ”pekfinger i Kalmarsund” för att kolla om vi har några klimatförändringar. Det är minst sagt pinsamt! Det visar med all tydlighet hur seriös Björn Samuelsson är i verkligheten.


 


Men han kanske inte förstår att statistiken kommer från SMHI, en svensk myndighet. Jag litar på deras statistik men jag är mer fundersam och bekymrad över SMHI:s prognoser som sträcker sig 85 år framåt och den inverkan dessa prognoser har på beslutsfattandet idag. Så i praktiken är det statistiken från SMHI som Björn Samuelsson raljerar över ;-)


Sedan kan inte Björn Samuelsson hålla sig ifrån att även blanda in Donald Trump.


 

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över Björn Samuelssons krönika. Jag väljer att skratta då den mest är pinsam. Men Östra Småland behöver väl lite mer klick och då får jag bjuda på det!
Den statistik som Björn Samuelsson raljerar över är faktiskt från ett blogginlägg i januari 2014. Med andra ord tre år gammal.


 

Sedan dess har vi haft tre år med en årsmedeltemperatur över snittet de senaste 25 åren i Kalmar och det gör att trendkurven ändrats men det bryr sig givetvis inte Björn Samuelsson om det minsta.


 


När jag får lite tid skall jag granska Björn Samuelsson krönikor i Östra Småland. Det finns mycket att säga om vad vänsterradikalen Björn Samuelsson skrivit i dessa krönikor. Slutsatsen är ändå att de på vänsterkanten är oroliga över hur stort  genomslag min blogg har och hur många som läser den! Men som de säger all publicetet är bra publicetet.Sverigedemokraterna har nekats hålla sitt årsmöte på Svenska Kyrkans kursgård Flämslätt i Skara stift. Som vanligt handlar det om alla människors lika värde som argument. Idag har pensionerade prästen Dag Sandahl har idag kommenterat det på sin blogg.

 

”Jag misslyckades med fromhetslivet i går när jag läste nyheten, att SD inte fick komma samman på Flämslätt för ett möte och äta lunch. Förklaringen var SD:s människosyn. Men är detta verkligen sant? Har SD en annan människosyn än vi andra?”

 

Dag Sandahl funderar på om den som röstat på socialdemokraterna eller moderaterna i alla tidigare val fått en helt annan människosyn när dessa istället börjat rösta på Sverigedemokraterna. Den funderingen behöver nog fler fundera på än företrädare för Svenska Kyrkan. Han funderar vidare.


”Nu funderar jag på några av SD:s riksdagsledamöter som också är ledamöter av Kyrkomötet. Julia Kronlid och Aron Emilsson kan knappast misstänks för en annan människosyn än t ex Stefan Löfvens. Snarast har Julias och Arons människosyn en djupare begrundning än FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Märker ni att jag inte kommer från tanken att SD alls inte ska hindras från att hyra lokaler med hänvisning till frågan om människosyn. Vad menar Skara stift om människosynen hos dem som säger ja till abort, om man frågar. Och "ja" säger en riksdagsmajoritet.”

 

Läs hela hans blogginlägg.

http://bloggardag.blogspot.se/2017/01/sverigedemokraternas-manniskosyn.html


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars Åhlin

21 januari 2017 23:24

Heja, Thoralf. Du slår Östra Småland på alla distanser och i alla grenar. Och det är kul att en präst offentligt tar avstånd från SD-mobbningen.

 
Ingen bild

s29

21 januari 2017 23:55

Ja vi icke PK korrekta har ju så taskig värdegrund. Istället för att gulla med ett fåtal som har haft råd att ta sig hit,och i många fall har pengar kvar i sina hemländer.Detta VET jag efter att själv ha umgåtts med invandrare från åtskilliga länder.Så vill ju vi hjälpa desto fler på hemmaplan eller närområden.Så en korrekt värdegrund är alltså att offra en massa tokfattiga på hemmaplan,och hips vips så är man GOD. Som sagt konsekvensanalys är inte vänsterns starka sida.

 
Ingen bild

Kalle

22 januari 2017 00:01

Går ej att lämna en kommentar utan att rutan bliur vit och all text försvinner. Har försökt 2 ggr nu med samma resultat. Kanske lyckas nu.
Gör något ät det!!!

Thoralf Alfsson

22 januari 2017 00:04

Tyvärr kan jag inte göra något åt det. Utan det är de som driver bloggportalen (bloggplatsen)
som kan det.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 januari 2017 00:40

Självförvållade problem avhandlas i kvällens Agenda för er som betalar TV-licens. Jag avstår till och med SVT Play. Vilken skada psykopaten Reinfeldt åsamkat landet vet jag redan.

1.Varför vill Moderaternas ledare söka stöd från Sverigedemokraterna i riksdagen?
2.Sveriges finansminister oroas över de växande klyftorna i Sverige
3.Malmös arbetslöshet och bidragsberoende

Mycket nöje?

https://www.tv.nu/p/1Cvp41-Q-47h5

 
Ingen bild

en småländska

22 januari 2017 01:20

Denne krönikör hade en drapa om Ann Heberlein för ett tag sen, ang hennes människosyn!

 
Ingen bild

Makrillen

22 januari 2017 03:47

Krönikörer och andra må vara ena tomtar men jag förstår dock inte denna fixering vid medeltemperatur och klimatfrågan. Vi har ju en enorm mängd miljöproblem oavsett om detta är riktigt eller inte; plast i våra hav, hormoner som påverkar fisken, problem i Östersjön, föroreningar lokalt i Asien för att all industri som tidigare fanns här lokaliserats dit, ett konsumtionssamhälle här som påverkar lokalmiljön i låglöneländer o.s.v Hur skulle det vara att i stället skriva något konstruktivt om hur vi skall påverka miljön till det bättre än detta ständiga skrivande om att klimatfrågan skulle vara en bluff?

Thoralf Alfsson

22 januari 2017 08:07

Har aldrig skrivit att klimatetförändringar skulle vara en bluff. Däremot anser jag att det finns andra frågor om miljö som borde uppmärksammas mer. Det läggs alldeles för mycket pengar på onödiga projekt som subventioner till vindkraft.

 
Ingen bild

Observer

22 januari 2017 04:52

......Men... Att SVT får sända ens en minut till, är obegripligt.
-Att ingen tar initiativ att åka dit och rensa ut TV-Huset är helt otroligt. Ingen normal tittare skulle tycka att det vore dåligt.
Upproret på himmelska fridens torg i Kina vågade t.o.m Kineserna göra. -I Sverige törs man likt Nordkoreanerna inget göra..
Regeringen svinar vidare i full fart mot undergången.

 
Ingen bild

Ludvig

22 januari 2017 07:51

Förr tyckte jag att ledaren i Östra Småland kunde läsas utan att bli förargad. Nu är det precis så, att arg och ledsen blir man vid läsning av densamma. Detta hat mot SD som kommer fram är mycket tråkigt. För övrigt kan man undra hur pass vuxna dessa skribenter är med denna människosyn.

 
Ingen bild

X

22 januari 2017 08:32

Vänsterliberala agenda-"journalister" har sin sista tid...
Heja Trump 🇺🇸!!
(Glöm inte att avanmäla TV-innehav).

 
Ingen bild

Bo

22 januari 2017 08:51

Om det är någon som har en dålig människosyn så är det den svenska kyrkan. Det är bara bra att det blir färre medlemmar. Det gör ju att förre människor understöder svenska kyrkans hatbudskap.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 januari 2017 09:25

Björn Samuelsson blandar samman kvalitet med kvantitet. Att 1.400 amerikanska professorer tycker en sak gör den inte sann. Dessa 1.400 övertrumfas lätt av 1.500.000 muslimer som vet att evolutionen bara är en hypotes och inte en sann teori. De tror även att jorden är platt och att guden skapade allt för 6.000 år sedan. Så de vinner i antal med 1.000-1

Men har de rätt för det?

Såg igår en debatt med en iman som med pondus bestred evolutionen och "människans" tillkomst.

P.S
Tack till dig Thoralf för att du låter oss ta del av tyckna tyckare.

 
Ingen bild

Mr. T

22 januari 2017 09:51

Här i södra Spanien har vi haft mycket dåligt väder i januari med översvämningar och snöstormar som man inte har haft på 92 år, enligt spansk tv. Man hjälper uteliggare med varma lokaler så att de inte fryser ihjäl. Bayern i Tyskland har också haft det kallaste vädret på 90 år. Enligt tysk tv behöver man bara ett par dagar till med kalt väder för att slå rekord i hela södra Tyskland.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

22 januari 2017 10:06

Fick ett erbjudande från Östran om en 3 månaders
prenumeration. Det blir naturligtvis inget med det.
Vem vill läsa en infantil krönika av det slag som
Björn Samuelsson ”presterar”.

Pekfingret B. S. har med den här krönikan
tagit Östran till en smått skrattretande
ny lägsta nivå.

 
Ingen bild

Hacke

22 januari 2017 10:13

"Krönikör" i mainstreammedia! Kan man sjunka lägre på tovärdighetsskalan än dessa allmänna vänsterflummare som det går tretton på dussinet av idag.

 
Ingen bild

pg

22 januari 2017 10:45

Träffande?


http://www.bonton.se/sv/dagens


 
Ingen bild

osborn

22 januari 2017 11:14

Pinsamma krönikörer går det ju 13 på dussinet den ene värre än den andre. Se bara på pisstabloiderna DN, AB, Expressen där tävlar man om vem som är pinsammast. Även på landortstidningar har man småpåvar som försöker överträffa de stora med sina pinsamheter.

 
Ingen bild

alf

22 januari 2017 11:18

@ Mr.T
Skrev dom något i tidningarna om att det var bilismens fel, att det var så kallt för 90 år sedan?

 
Ingen bild

Kommunist-Javisst

22 januari 2017 11:33

Vänsterforum på Öland
Kl.10.30-12.00 Björn Samuelsson Kulturutvecklare Kalmar Kommun.
Kultur varför då ?
http://kalmarlan.vansterpartiet.se/2011/05/13/vansterforum-pa-oland/

Thoralf Alfsson

22 januari 2017 12:26

Tack för den informationen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 januari 2017 11:49

@pg. Bonton.se är alltid en källa till skratt, men också eftertanke. Han ger rallarsvingar åt alla håll, även mot de politiskt korrekta :-)
SVT Agenda ikväll ska ta upp lite om Malmö. Kan bli intressant..

 
Ingen bild

Rejält präktig och intellektuell individ

22 januari 2017 11:49

Du kommer att möta många spännande föreläsare bl a Björn Samuelsson som är impro-introduktör, regissör och kulturutvecklare.
https://lnu.se/kurs/teater-fran-ide-till-fardig-forestallning/kalmar-deltid-ht/
Björn Samuelsson Bor i Öland i Färjestaden 66 år Regissör
https://www.hitta.se/bj%C3%B6rn+samuelsson/f%C3%A4rjestaden/person/VSgPs4nnnO
Han är kulturveteraren och tvåbarnspappan från Öland som helt enkelt vill ta tempen på tiden.
http://www.ostrasmaland.se/nyheter/bjorn-samuelsson-vill-ta-tempen-pa-samtiden/

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 januari 2017 12:55

Kalle, ett tips till dig och andra:

Innan du börjar skriva kommentar - ladda om sidan så får du lite längre tid att använda.

Thoralf, du är bara BÄST!!!

 
Ingen bild

Lotta_1

22 januari 2017 13:22

Sveriges justitieminister blåljuger. Anstår det verkligen en justitieminister?

http://www.friatider.se/aftonbladet-och-johansson-ljuger-om-sd

 
Ingen bild

s29

22 januari 2017 15:59

Ni som har problem att skriva på sidan kanske skulle byta webbläsare? Själv så använder jag Mozilla Firefox,gratis och funkar .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se