thoralf

Direktlänk till inlägg 26 april 2013

SKUGGBUDGET

Av Thoralf Alfsson - 26 april 2013 17:35


En bra artikel på SVT om vår skuggbudget som presenterades idag.


Jag noterar också att de flesta artiklar om Markus Weichel utelämnar orsaken till hans illa valda kommentarer. Personligen anser jag att man skall titta på videoklippet innan man dömer Markus.

Det är nog något av det vidrigaste jag sett och man undrar hur mycket ondska det finns i människor. Att det dessutom är en stor folksamling som beskådar denna dödsmisshandel och bränning av tre människor utan att ingripa gör det än mer avskyvärt. Samtidigt är det jämförbart med stening som förekommer inom en annan kultur och religion. Där har liknande avrättningar filmats och lagts upp på nätet. Bland annat av unga flickor vars enda brott är att de blivit våldtagna av vuxna män och som sedan stenats efter sumariska shariarättegångar.


Jag mår riktigt illa och undviker alltid att se dessa videoklipp då de etsar sig fast på näthinnan. Men idag har jag tittat på det aktuella videoklippet som fick Markus Weichel att gå i taket. Jag förstår honom. Den som inte reagerar på detta videoklipp måste vara empatiskt retarderad.


"Läser att det är rasistiskt att reagera med avsky när mörka afrikaner bränns levande. Jamen det verkar ju rimligt, Expressen! Klockren kvällstidningslogik."
 
Nasrin Sjögren på FB
 
Jag lägger normalt sätt inte upp länkar till liknande videoklipp men idag tvingar media mig att göra detta då de själva inte ens nämner videon i vissa artiklar. Videoklippet finns på nedanstående länk. Jag vill dock varna alla från att titta på det!

http://www.youtube.com/watch?v=6NB7HryI8UE  


Det finns dock ett antal personer som uttalat sig om Markus Weichel i media. Dessa personer borde dock tvingas se videoklippet och sedan ombedas att kommentera vad de sett! En av dessa är Göran Hägglund!


Fredrik Reinfeldt kallade idag till presskonferens när Djurgårdens ordförande lämnade sitt uppdrag på grund av hot. Hur många tror att Fredrik Reinfeldt hållit presskonferens om Kalmar FF eller Åtvidabergs ordförande avgått. Alliansregeringen var motvilliga till den huliganutredning som gjordes och har varit motvilliga till de mesta åtgärder som föreslagits när det gäller läktarvåld. Det vet den somföljt debatten i riksdagen. Ett av mina allra första anföranden och debatt i kammaren gällde just huliganvåldet.


Böneutrop i Fittja. Sveriges väg tillbaka till medeltiden!


"Sharialag är som demokrati" 
ANNONS
 
Ingen bild

Pär Green

26 april 2013 18:31

Visst,
men fiskodling och återförande av militärtjänst är enbart fantasier!

 
Ingen bild

tonfisken

26 april 2013 18:35

Thoralf jag reagerade precis på samma sett.
..Underbar humor med länken till Svt angående skuggbudgeten.
Om filmen hade kunna setts på diverse bloggar så hade jag inte velat se skiten...jag vill inte ha sådana bilder på näthinnan helt enkelt.
Markus är så ung så han kan nog inte låta bli att se....och att sedan bli arg är förståeligt...precis som poliserna i Malmö...

Sjukvården-Skola-Äldreomsorg-rättsväsende...osv osv havererar....medan Fredrik Reinfeldt pratar om fotboll!!??
Vad tryckt det känns med en sådan Statsminister.
Jag önskar dig en bra fotosommar och tackar för allt du gör för vårt avlånga stackars land.
Stor heder min Sverigevän.

 
Ingen bild

Thoralf A

26 april 2013 18:51

tonfisken

Det är SVT som bjuder på den humorn ;-)

 
Ingen bild

S.Småland

26 april 2013 19:26

SD:s förslag om kraftigt sänkt pensionärsskatt måste det komma ut info om så vi gamlingar kan lägga våra röster på SD !

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 april 2013 20:13

Är det någon som tror att det var en slump att påhoppet på Markus Weichel kom sent igår? Allt för att punktera SD,s skuggbudget.

Bra att SD,s partiledning stödjer honom. Det måste sättas stopp för avgångar från riksdagsgruppen pga. några få förflugna ord. Ord som säkerligen var välmotoverade.

Partiet behöver alla sina politiker och efter nästa års val kommer ännu flera kunniga SD-politiker att sitta i riksdagen.

 
Ingen bild

Jeppe

26 april 2013 20:48

Innan man dömmer Weichel bör man sett videoklippet. Tycker att Markus skulle tagit upp detta till orsaken om hans skrivna kommentar. Ingen normal maänniska kan vara oberörd efter detta videoklipp.

 
Ingen bild

Johan

26 april 2013 21:23

Jag får intrycket av att Thoralf och SD har idéer om att om de får makten så kommer de att ändra den svenska grundlagen så att religions och yttrandefriheten begränsas rörande böneutrop. Hur exakt tänker ni er att de nya lagarna ska skrivas så att det blir förbjudet att ropa ut att "Gud är stor", låt höra!

 
Ingen bild

Tobbe S

26 april 2013 21:36

Jag tror att Expressens försök att starta drev sket sig denna gången. Som vanligt underskattar de folks förmåga att kolla upp nyheterna nu för tiden. För det är ju så, insåg de flesta, att satans apor är en underdrift och, rent av, en förolämpning mot våra fridfulla och växtätande kusiner. För min del hade nog "vidriga jävla monster" passat bättre.

 
Ingen bild

Speaker

26 april 2013 22:08

@Johan, enkelt. Eftersom villkoret för Hallundamoskéns tillkomst var inga böneutrop så blir det bara att stänga av oljudet.

Detta när vi fått en riksdag som respekterar svenska lagar. För närvarande så bryter riksdagen mot ett antal lagar vilket kommer att förändras. Underskatta inte svenska folkets kraft.

 
Ingen bild

Inge

26 april 2013 22:23

@ Johan

Om muslimerna ökar som de gör nu och att de så småningom blir i majoritet i Sverige, vilken lag kommer då att tillämpas. Och hur lång tid tror du att det tar, som i alla andra länder där man tagit makten, att införa sharialagar. Var nu inte blyg utan (för att använda din egen terminologi) kom igen och låt oss andra få höra vad du i din visdom har för uppfattning om detta?

 
Ingen bild

Inge

26 april 2013 22:30

Jimmie Åkesson vårtal i morgon lördag.

https://sverigedemokraterna.se/2013/03/22/familjedag-med-vartal-av-jimmie-akesson/

Alla "välkammade" personer är inbjudna till en lugn och trevlig familjedag.

 
Ingen bild

Bättre länk till filmen som MW fick spel på

26 april 2013 22:42

Ses på egen risk!
https://twitter.com/rolandxsweden/status/327513004277121024

 
Ingen bild

Magentan

26 april 2013 22:47


@ Johan
Det finns redan lagar och regler som kan åberopas för förbud av böneutrop. Man behöver alltså inte ändra på någon grundlag för detta.

I den här länken får du ytterligare information:
http://avpixlat.info/2013/04/26/boneutrop-ar-en-del-av-islamiseringen/#more-56354

 
Ingen bild

Johan

26 april 2013 23:01

Fortfarande tomt på konkreta förslag till lagskrivningar som ska förbjuda utropanden av "Gud är stor" och som samtidigt ska ge den fria marknadens blåa glassbilar rätt att trumpeta ut sitt budskap. Ja, jag förstår att den nöten inte är lätt att knäcka.

Två kommentatorer verkar indirekt indikera att man ska lösa detta med detaljplaner som förbjuder högljudd verksamhet. Betänk dock att detta kommer att hindra SD när de ska ut och hålla möten med högtalare nästa valrörelse.

 
Ingen bild

Inge

26 april 2013 23:10

@ Johan

Jag ställde en enkel fråga till dig som du undviker att svara på och det enda du åstadkommer är en massa löjligt svammel. På samma sätt har du agerat under ett antal tidigare pseudonymer och som är så typiskt för ett nättroll.

 
Ingen bild

Lotta

26 april 2013 23:10

Noterade att statsminister Reinfeldt kallade till presskonferens gällande hot mot fotbollsklubben Djurgårdens tränare. Hur många gånger har samma statsminister kallat till presskonferens gällande alla våldtäkter där många dessutom är gruppvåldtäkter?

 
Ingen bild

Johan

26 april 2013 23:13

Inge, din fråga hoppade jag eftersom muslimerna aldrig kommer att bli i majoritet.

 
Ingen bild

Morningstar

26 april 2013 23:14

Det finns gott om videos på bisarra avrättningar. Oftast på LiveLeak eftersom YouTube och Vimeo förmodligen inte tillåter sådant. Hursomhelst så hade det inte skadat att köra ner lite sådant i halsen på dom 329 politiskt korrekta på din arbetsplats. Ge deom ett väl avvägt potpurri av halshuggningar, hängningar, steningar, arkebuseringar o dyl. Det är lika bra att dom vänjer sig, ty det kommer att bli vardagsmat om bara 10-12 år även i Sverige. Ej heller kan dom skylla SD på detta då det är dom själva som håller på att införa sådana här barbariska sedvänjor i vårt land. Visa eländet och ställ dem mot väggen efteråt. Förmodligen kommer det bli en föreställning där flosklerna droppar som aldrig tidigare och på något sätt kommer dom nog ändå att lyckas eller åtminstone försöka att klistra det på SD i sedvanlig form.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

26 april 2013 23:22

Vad var det för fel i att säga pensionsräddare? I förra valet var det ett ord som man fick höra i tid och otid för att försvara invandringen ifrån sjuklövern. Det var människor i andra länder som skulle rädda våra pensionärer och se hur det gick! Pensionsåldern har höjts och vilka behöver räddas, jo det är alla som kommer hit och ska få allt och vilka ger dem det? Svenska folket som får jobba hårt och allt längre för att för att hålla alla dessa s.k pensionsräddare under armarna! Nej sluta med ursäkter för uttalanden som media hoppar på och stå för vad ni säger inom SD!
P.s Gäller inte dig Thorvald du är den som vågar och inte böjer dig. Ha en trevlig helg.

 
Ingen bild

Lotta

26 april 2013 23:42

@Johan
"Inge, din fråga hoppade jag eftersom muslimerna aldrig kommer att bli i majoritet." Hur vet du det?

 
Ingen bild

Johan

26 april 2013 23:46

Lotta, läs vad som står på Thoralfs och andra SD:ares bloggar och du kommer snabbt att förstå att ingen majoritet kommer att ansluta sig till ideologin islam.

 
Ingen bild

Lotta

27 april 2013 00:01

@Johan
Jag förstår inte vad Thoralf eller övriga SD-bloggar har att göra med ditt självsäkra uttalande om att muslimerna aldrig kommer bli i majoritet. Förklara gärna hur du tänker.

 
Ingen bild

World Traveller

27 april 2013 05:32

@ Johan
Det ar mycket enkelt. Boneutrop och nazistisk och kommunistisk propaganda forbjuds enligt lag. Tre ondsinta ideologier som inte hoer hemma i civiliserade samhallen. Du tycker forstas det ar ''mer spannande'' om vi faar det som i Egypten, Libyen och Syrien. Regeringen stodjer ju samma manniskor som du, Muslimska Bordraskapet och alla dess falanger (Al-Qaida, Ennhada, Hezb-i-Islami, Jamaat Islamyia, Al Shabab m.fl) Njut du saa lange du kan av boneutropen. Vi inom SD ska jobba for att de forbjuds. Hatspridande fran dodskulten islam hoer inte hemma haer.

 
Svensson

Svensson

27 april 2013 07:03

Expressen gör bort sig, man undrar vilken människosyn dom har ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

mullis

27 april 2013 07:38

som vanligt,
klockrent,
mer behöver inte sägas

 
Ingen bild

Stefan A.

27 april 2013 07:39

Journalisterna fick gråta ut i uppdrag granskning om näthatet, samtidigt verkar de göra allt för att sabotera SD,s nolltolerans,genom att dra upp flera år gamla kommentarer mm. är det någon som ser någon logik i det? nästa gång kan UG ta upp det omfattande partihatet som florerar i media, inte minst i expressen.
Den stockholmska statsministern Reinfeldt är som en amerikansk president...dvs. han kan inte bli omvald till en tredje period, en lame duck som amerikanen säger, finns nog inget valfläsk i världen som kan rädda kvar denna regering,och när det mångkulturella inbördeskriget härjar hos sossarna så finns det bara det tredje blocket kvar, SD , för de som fortfarande vill bevara ett välfärdsland och inte vill skapa ett mångkulturellt moras som inte fungerar någonstans i världen.

 
Ingen bild

Irene

27 april 2013 08:33

Jag hòr till dem som professor Hjelm, Umeå universitet önskar livet ur och han har dragit rätt slutsats ty så länge jag lever kommer jag att rösta på SD. Idag ska jag gå och lyssna på Åkessons vårtal, härlig dag blir det! För övrigt anser jag att böneutrop bör förbjudas.

 
Ingen bild

Jeppe

27 april 2013 09:24

Vilken fruktansvärd människosyn dessa journalister har som tog upp Markus Weichel kommentarer efter det avskyvärda videoklippet. Dessa journalister bryr sig mer om kommentarerna är de människor som brändes levande på bål.

 
Ingen bild

Skånepåg

27 april 2013 09:30

@ Lotta

Johan är ett typiskt nättroll som använt sig av många alias under lång tid här på bloggen och som hela tiden kommer med nya provokativa meningslösa frågor och som en normalt tänkande person inte behöver ha någon hjälp med att förstå. En annan egenskap är att han antingen inte besvarar motfrågor eller komma med nya påståenden gripna direkt ur luften. Oavsett vad han skriver om, är allt utformat som en s.k ad hominemargumentation (personangrepp) i sina kommentarer och då i synnerhet riktat mot Thoralf Alfsson eller Sd i största allmänhet. En person som det definitivt inte är meningsfullt att ta på allvar och som med sitt evinnerliga tjat visar att ”något inte står rätt till” och inte är värd att ödsla tid på att bemöta och överhuvudtaget bry sig om.

Alla har rätt att yttra sig, men på det flagranta sätt som han missbrukat denna blogg med olika alias och märkliga kommentarer har han absolut inget att tillföra av värde. Däremot kan nya läsare få en negativ uppfattning av bloggen genom hans kommentarer, och jag hoppas därför att Thoralf snarast fullföljer sin varning till denna person beträffande konsekvenserna.

 
Ingen bild

tonfisken

27 april 2013 09:54

Thoralf vi kanske skall påpeka att din länk till svt inte gäller samma ämne längre...för nytillkomna läsare.

 
Ingen bild

Johan

27 april 2013 11:50

Någon som kallar sig "World Traveller" kommer med den enda substansen i denna debatt, enligt honom ska SD upphäva den grundlagstadgade yttrandefriheten och de kommer alltså att bli straffbart att uropa att "Gud är stor". Finns det någon SD-are här (Thoralf t.ex.) som är sugen på att förklara för honom att detta INTE är partiets linje?

Vad beträffar Lotta, även jag som måttlig Islamkritiker ser det som mindre sannolikt att denna religion kommer att dra till sig en majoritet av den svenska befolkningen; de kommer nog att i högre grad vända sig till övriga religioner och/eller sekulära ideologier. Jag tycker det är lite märkligt att du, "Inge" och övriga personer med en så grundmurad antiislamisk inställning kan göra bedömningen att fria individer i Sverige kommer att ansluta sig till Islam; tror ni inte svenskarna om att klara av att göra kloka och väl övervägda val?

 
Ingen bild

Lotta

27 april 2013 12:39

@Johan
Jag tror heller inte att en majoritet av svenska folket skulle kunna tänka sig att ansluta sig till islam. Men, om du studerar informationen du får om du följer länken tror jag mer på ett annat scenario: http://www.examiner.com/article/as-muslim-population-grows-what-can-happen-to-a-society
När det gäller svenskens kapacitet att klara av att göra kloka val är det bara att kolla senaste valresultatet, 94.3 röstar för fortsatt massinvandring och fortsatt nedmontering av vårt svenska välfärdssystem.

 
Ingen bild

Johan

27 april 2013 12:46

Om det finns "Muslimsk befolkning", då är ju islam att betrakta som en etnicitet, är du verkligen så du menar?

Eller pratar du också om "moderat befolkning" och "socialdemokratisk befolkning", dvs, att ideologin är en genetisk nedärvd egenskap?

 
Ingen bild

Lotta

27 april 2013 13:02

@Johan förstår inte vem ditt senaste inlägg är riktat till? Har du följt länken? Kommentar till det som står?

 
Ingen bild

Johan

27 april 2013 14:26

"As Muslim population grows...", det kan den väl endast göra om fler individer tar ställning för ideologin slash religionen islam?

 
Ingen bild

Lotta

27 april 2013 17:35

@Johan
Population betyder även invånare vilket torde vara den korrekta betydelsen i detta fall.

""As Muslim population grows...", det kan den väl endast göra om fler individer tar ställning för ideologin slash religionen islam?"

Du menar att fortsatt stor invandring från muslimska länder inte kan orsaka samma sak?

 
Lassekolja

Lassekolja

27 april 2013 17:57

@Johan, det måste vara underbart att leva i ett "multikulti-töcken" med övertygelsen att SveaRikesLag aldrig kommer att ersättas med sharia-lagar. Ingen har påstått att "pursvenskar", om Du ursäktar uttrycket, kommer att införa sharia, naturligtvis inte. Det har heller ingen påstått. Faran ligger i när dagen nalkas att muslimerna i Sverige blir i majoritet och i ett sista demokratiskt val avskaffar densamma. Frågan är inte OM utan NÄR detta sker. Med fortsatt massinvandring + medföljande nativitet, kan man matematiskt räkna ut när detta sker. Nu tror jag emellertid att svensken vaknar i god tid innan demokratin byts mot sharia, och genom valsedeln stoppar detta skräckscenario.
Än så länge tänker dessvärre >80% som Du Johan. Jag är faktiskt inte helt övertygad att "Johan" inte bara driver med oss Sverigevänner. Man vägrar nästan tro att någon är så naiv.
Må SD´s siffror öka så kraftigt att skräckscenariot aldrig inträffar!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Johan

27 april 2013 19:58

Märkligt att Thorvald fan club har så dåligt självförtroende. De ägnar hela dagarna till att på nätet beskriva hur hemsk islam är trots att de uppenbarligen är övertygade om att deras upplysning inte kommer att hjälpa; befolkningen i Sverige kommer trots den "upplysning" som vi utsätts för att frivilligt bli muslimer.

Men skitsamma, min fråga gällde hur SD praktiskt skulle gå tillväga för att göra det brottsligt att utnyttja den grundlagsfästa yttrandefriheten till att meddela sina medmänniskor att "Gud är stor". OOch det klarar ingen av att svara på.

 
Ingen bild

ålahue

27 april 2013 20:24

@ Johan

Tack för kommentaren och vilken fantastisk humor du har. Detta var nog din bästa och mest världsfrånvarande kommentar du hitintills har presterat!

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 april 2013 22:00

Johan...
Tänk dig 50 år framåt. Dina barnbarn är vuxna och lever i ett Sverige där 70% av befolkningen är Muslimer. Landets största parti är Sharia för Sverige. Det näst största är Miljöpartiet.

Det är ett helt annat Sverige än det vi ser idag.

Vill DU Johan ha det så? Vill du ge dina barnbarn den framtiden? Två enkla frågor som bara kräver JA eller NEJ.

 
Ingen bild

Micke

27 april 2013 22:02

Fy fan rent ut sagt för dessa infödingar....och media som vrider och vänder på allt som har ned SD att göra!!!!

 
Erica

Erica

5 maj 2013 20:56

Hej!
Jag är riktigt nyfiken på hur detta bönrop i Fittja påverkar dig negativt? Om det inte sker i ditt vardagsrum ser jag inte riktigt vad problemet är eftersom ingen tvingar dig att delta. Förklara gärna med ett enkelt svar på frågan: HUR påverkar bönrop i Fittja DITT liv negativt?

http://ericagilbertson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se