thoralf

Alla inlägg den 20 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2017 20:44

Moderaternas oppositionsråd i Kalmar, Christina Fosnes uttalar sig häpnadsväckande om Anna Kinberg Batra i Barometern. Det handlar om en historieförfalskning i minst sagt hästväg!

 

”Oppositionsrådet Christina Fosnes (M) har efter ett dygns funderande konstaterat att Anna Kinberg Batras närmande var nödvändigt. Hon menar att partiledaren ärvde decemberöverenskommelsen och att det nu är dags för en ny tid där man inte kan låta det rödgröna blocket regera i fred.”

 

Christina Fosnes menar att Anna Kinberg Batra ärvde decemberöverenskommelsen! Det är ett häpnadsväckande uttalande! Det var ju framförallt Anna Kinberg Batra som drev igenom decemberöverenskommelsen som oppositionsledaren och största oppositionsparti. Jag tar mig för pannan!


Sedan säger Christina Fosnes att det inte är aktuellt med något samarbete med SD på kommunalnivå. Uppenbarligen menar Christina Fosnes att de rödgröna då skall få regera i fred i Kalmar. Någon annan slutsats går knappast att dra av artikeln i Barometern.


Liberalernas Carl-Henrik Sölvinger och kristdemokraternas Christopher Dywik vill heller inte samarbete med SD på kommunalnivå. Jag beklagar restalliansens inställniing till samarbete med SD!



Det här kan också kallas för historieförfalskning när SVT aldrig visar hur anarkister i USA protesterar mot Trump. Varför visas inte dessa idioter i svensk TV? Det är dessa idioter som uppenbarligen SVT och svenska journalister håller om ryggen. Är det inte till och med en AFA-flagga som syns i klippet.



SVT:s journalist PeterRawet skämmer ut sig när han inte kan skilja på Obama och Trump. Inte undra på att kvinnan som blir intervjuad blir misstänksam och tystlåten över Peter Rawets påståenden om "Obamas" politik. Det är minst sagt pinsamt!


Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2017 09:52

Har nu fått samtliga arbetslöshetssiffror för kommunerna i Kalmar län. Det är en skrämmande läsning när det gäller utrikes födda. Samtidigt vet vi att det först under 2017 som det stora antalet asylsökande som kom 2015 även börjar få uppehållstillstånd och blir skrivna i en kommun och därmed kommer in i statistiken genom etableringsreformen.


”Den främsta anledningen är att Kalmar län är ett mottagningslän för nyanlända. Många av dem som kom hit 2015 har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen nu, säger Carina Lindgren, arbetsförmedlingschef i Kalmar.”


Nedanstående diagram visar att antalet utrikes födda som är arbetslösa i Kalmar län har ökat med ca 400 procent sedan 2008. När det gäller inrikes födda har antalet däremot minskat något. Integrationen har med andra ord fullständigt misslyckats om man anser att ett arbete är ett bra mått på god integration. Jag hävdar att det inte stämmer. Idag jobbar väldigt många utrikes födda inom invandringsindustrin.


 


Statistiken på kommunnivå är ingen rolig läsning för någon kommun i Kalmar län. För de flesta kommuner är utvecklingen katastrofal. I synnerhet för Hultsfred och Högsby. Jag blir minst sagt bedrövad när man inser vilka konsekvenser detta kommer få för välfärden och hela samhället. Varje kommun riskerar att bli ett Malmö i miniatyr.


 


Lägger man även in statistiken i ett linjediagram kan man säga att det inträffade något historiskt och mycket negativt under april-maj då antalet arbetslösa utrikes födda för första gången i historien översteg antalet arbetslösa inrikes födda. Detta trots att de utrikes födda ”bara” utgör ca 11-12 procent av befolkningen i Kalmar län.


Diagrammet avslöjar också den bluff som ansvariga på AF försökte med i samband med att statistiken publicerades. De sade nämligen att de ökande siffrorna för utrikes födda kunde bero på säsongsvariationer. Kalmar län är ett utpräglat turist och jordbrukslän.


”En annan anledning till den ökande arbetslösheten tros vara att det finns fler arbetstillfällen i länet under sommarhalvåret än under vintern. Carina Lindgren menar att säsongsjobben är en liten del av förklaringen.”


Diagrammet avslöjar att det gäller enbart inrikes födda där syns säsongsvariationen väldigt tydligt. Kurvan för utrikes födda visar dock inga säsongsvariationer.


 


Vem är det som skall betala för de arbetslösa utrikes födda? Ersättningen för denna grupp måste sänkas! T.ex om de inte haft ett heltidsarbete under minst fyra år i Sverige eller ett halvtidsarbete under minst åtta år!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards