thoralf

Alla inlägg den 31 januari 2017

Av Thoralf Alfsson - 31 januari 2017 23:24

Lokalmedia skriver idag på sina webbsidor att Kalmar kommun gör ett mycket bra resultat på hela 166 miljoner kronor. Kommunen har också lyckats finansiera investeringar på 447 miljoner kronor utan att behöva låna en enda krona och dessutom betalat av 250 miljoner kronor på sina lån.  Det låter som sagt för bra för att vara sant. Då brukar det heller inte vara sant! Läs artikel i socialdemokratiska Östra Småland.


Jag tycker dock att det är väldigt tråkigt att jag som ledamot i kommunstyrelsen får informationen genom media och inte direkt från kommunledningen. Numera presenteras uppenbarligen Kalmar kommuns resultat först på kommunalpampen Johan Perssons blogg. Jag får sannolikt vänta till torsdag eller fredag innan jag får ta del av detta i kommunens handlingar men det är så Johan Persson brukar hantera information.


Jag undrar dock vad de ca 130 personliga assistenter som är anställda av Kalmar kommun men som just nu tvingas över till privata företagare efter att majoriteten bestående av S, V och C med stöd av Alliansen beslutat spara några miljoner kronor genom att privatisera alla personliga assistenter och ställa till stor oreda och oro förbrukarna. Undrar vad alla anhöriga till dessa brukare tycker om den rödgröna majoriteten som nu slår sig för bröstet över rekordresultatet. Jag undrar också hur representanter för Kommunalarbetarförbundet ser på sina politiker inom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet när det gäller denna privatisering. Men det är som jag brukar säga att Johan Persson är ingen riktig socialdemokrat, han är numera bara i kommunalpamp!


Det är svårt att kommentera de ekonomiska siffrorna utan att jag har några underlag men jag skall ändå göra ett försök. Jag är även ledamot av Samhällsbyggnadsnämnden och Samhällsbyggnadsförvaltningen gör ett överskott på 6,8 miljoner kronor. Den absolut största anledningen till detta överskott är underbemanning. Vakanta tjänster har inte blivit tillsatta framförallt på grund av svårigheter att hitta rätt kompetenser och få sökande. Det har inneburit en hård belastning på personalen och det gäller på flera förvaltningar. Följden har blivit ökande sjuktal!


Kommunstyrelsen hade i oktober en prognos på ett överskott på 39 miljoner kronor. Ett överskott som till väldigt stor del beror på försäljning av mark till Linneuniversitetet och andra bostadsprojekt.


Men det som inte nämns i artiklarna är ett antal engångsposter.


Statsbidrag för ökat bostadsbyggande, 24 miljoner kronor

Flyktingpengar från 2015 (mutpengar), 25 miljoner kronor

Välfärdsmiljarderna, kompensation flyktingmottagning, 39 miljoner kronor

 

Bara ovanstående tre poster ger ca 88 miljoner kronor extra i kommunkassan.


Sedan skall vi också komma ihåg att Migrationsverket har under 2016 betalat ut hela 210 miljoner kronor till Kalmar kommun. Hur kommunen har använt dessa 210 miljoner kronor vet nog bara den innersta kärnan i kommunledningen!

 

 


Av Thoralf Alfsson - 31 januari 2017 18:27

Aftonbladets Oisin Cantwell har det inte lätt med logiken. Igår skrev han om BRÅ:s rapport från 2005 om brottslighet bland invandrare och svenskar. Hans slutsats var att vi skulle vara lugna då det bara vara 2,2 promille av invandrarna som hade begått grova brott. Han tycks mena att det är försumbart.

 

”2,2 promille av invandrarna hade varit föremål för polisens intresse för de grövsta sexualbrotten. Ja, ni läste rätt. 2,2 promille.”


Idag skriver Oisin Cantwell med rubriken ”Varför så tyst om våldsvågen i Göteborg”. Två bombdåd och en hittat tredje sprängladdning kallar Oisin Cantwell för våldsvåg. Dessa händelser är väl mindre än 0,1 promille av alla brott i Göteborg så det är väl knappast något att oroa sig för. Det måste väl upp till minst 1 procent innan man kan kalla det våldsvåg enligt Oisin Cantwells egen logik. Eller vad menar Oisin Cantwell egentligen. Eller beror det på att det är extremvänstern och flyktingboende som utsatts för brott som Oisin Cantwell kallar det för en våldsvåg. Vilket hyckleri!


Är det även en våldsvåg när 2,2 promille av invandrarna begår allvarliga och grova brott? Nej, inte enligt Oisin Cantwell.


Oisin Cantwell måste ju även mena att vi inte skall bry oss om de kvinnor som utsatts för grova sexuella brott. Dessa brottsoffer utgör sannolikt inte ens 1,0 promille av befolkningen och då är det väl försumbart enligt Oisin Cantwell!


Att en promille innebär 10 000 kvinnor i Sverige är väl fullständigt ointressant för hycklaren Oisin Cantwell då han räknar allt i promille!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards