thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 17 maj 10:39

Den moderata riksdagsledamoten Patrik Reslow lämnar Moderaterna och går till Sverigedemokraterna!


Hur många kommer följa efter? 


Mats Knutssons kommentarer i SVT Forum efter nyheten var pinsamma! Var Mats Knutsson kränkt? Eller blev han på så dåligt humör att han inte klarade av att vara objektiv i sina kommentarer. Väldigt avslöjande!

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 16 maj 23:29

Vid senaste kommunfullmäktige behandlades en motion från moderaten Jonas Lövgren angående barnäktenskap. Jag skrev om detta i ett tidigare blogginlägg.


Jag utlovade då att jag skulle presentera voteringslistan över vilka ledamöter som röstade för att motionen skulle avslås. Jag har haft listorna några dagar men tänkte att nu var det dags att publicera namnen. Men först lite bakgrund till vad motionen handlade om.


 


Följande personer röstade för att motionen med de två Att-satserna skulle bifallas.


 


Som ni ser är det SD och M som bifaller motionen men även en ledamot från Liberalerna.

Här kommer listan på de ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige som röstade för att motionen skulle avslås! Om man vill vara riktigt elak kan man säga att de röstade för barnäktenskap, bara de är ingångna i något annat land så är det ok även i Kalmar kommun.


 En ledamot avstod!


 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 maj 22:24

Lyssnat på delar av partiledardebatten en gång till.


Jag hoppas bara att svenska folket genomskådar 7-klöverns partiledare. Som idag säger helt andra saker än man sa för tre år sedan under valrörelsen 2014. Jag hoppas att folket tänker efter vad som är orsakerna bakom de problem i det svenska samhället som debatterades och varför de ändrat ståndpunkt i en rad frågor.


 


Bra av Peter Lundgren!

 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 maj 20:39

Ulf Carlsson på tidningen Östra Småland har idag en skrämmande artikel om polisens agerande vid förra sommarens mest omtalade våldtäkt i Kalmarregionen. Eller snarare polisens icke agerande. I artikel berättar kvinna om hur de med stor sannolikhet blev ofredade av samma gärningsman. Hon ger ett bra eller kanske ett alldeles för bra signalement på gärningsmannen.


”Nordafrikanskt utseende, mustasch, kort krulligt hår, men kal på huvudet. Ganska kort och tunn, med ett härjat ansikte. 20-40 år gammal och klädd i vit skjorta och ljusblå byxor. Mannen talade inte svenska.”

 

Beror det på signalementet som polisen lade ner utredningen omgående. Vad gjorde egentligen polisen för att hitta personen? I varje fall kom inget signalement ut i media!


”Det är oerhört frustrerande, säger hon. Jag är helt övertygad om att de tre män som krävde att jag och min tonårsdotter skulle öppna vår dörr är samma personer som en halvtimma senare begick en våldtäkt 200 meter härifrån.”


Eller var det ingen hos polisen som drog slutsatsen att det kunde vara samma person som även begick våldtäkten bara 200 meter och 30 minuter senare från kvinnans hus.


När jag läser artikeln så undrar jag om det verkligen är så illa ställt inom polisen. Prioriterar man ner en våldtäkt hos Kalmarpolisen?


”Hon är fortfarande tagen över det som skedde i Kolboda och tankarna går åt många håll.

– Jag mår verkligen skitdåligt när jag börjar fundera. Det första man tänker på är förstås vad som hänt om min 15-åriga dotter varit ensam hemma.

– Sen funderar man på hur många gånger den här mannen gjort övergrepp på kvinnor innan han kom till oss och hur många gånger senare, eftersom han inte tagits av polisen.”

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ingen-reaktion-pa-uppgifter-om-valdtaktsman/


Polisen i Kalmar vägrar dessutom svara på Ulf Carlssons frågor. 


Här är de frågor vi tänkt ställa, men som alltså fortfarande är obesvarade:


"1. Tror ni att händelserna som drabbade den 40-åriga kvinnan kan ha något samband med den anmälda våldtäkten i Kolboda?

2. Varför har den 40-åriga kvinnan inte fått göra någon skiss på den misstänkte, eller titta på foton?

3. Det fanns ett mycket tydligt signalement, som den 40-åriga kvinnan lämnade. Varför har ni inte gått ut med det?

4. Har ni haft någon kontakt med HVB-hemmet i Kolboda för att leta efter en misstänkt?

5. Har ni förståelse för att den 40-åriga kvinnan som lämnade signalement och gjorde anmälan är frustrerad över att ingen tycks ha tagit hennes uppgifter på allvar?"

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ingen-kommentar-fran-polisen/

 

 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 maj 21:47

Nu har jag lyssnat på kvällens partiledardebatt. Min känsla är att Alliansens partiledare hade taggat upp sig en del och gjorde det bättre än tidigare. Jan Björklunds kommentar om att Stefan Löfven inte är Jesus kan bli klassisk! Undrar om han fått den från förre KD-ledaren Alf Svensson.


Efter debatten om vården skrev jag följande på Facebook!


”Ingen tycks begripa att den stora invandringen är en av grundorsakerna till krisen inom vården! Dels har belastningen ökat på vården med alla asylsökande, dels finns inte de ekonomiska musklerna då bara invandringens kostnader i statsbudgeten ökat från 10 miljarder till 75 miljarder sedan 2011. Fattar ingen det! Jag vill höra Jimmie Åkesson säga det NU!!!!”Personligen kan jag inte med bästa vilja anse att det var en bra debatt för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, som inte berättade vad Sverigedemokraterna står för och vilka politiska förslag vi driver i de ämnen som debatterades. Jag vill se en partiledare som är inspirerad och driver våra frågor med stort engagemang.


Sverigedemokraterna måste vid en partiledardebatt som ses av så många människor förklara vilka effekter massinvandringen har på de områden som debatterades under debatten. Integration, vården, lag o ordning och skolan. Alla dessa områden har påverkats väldigt negativt på grund av massinvandringen. Det måste sägas av Jimmie Åkesson!


Vad anser du om partiledardebatten?

 

Har du sett debatten kan du rösta i högermarginalen på bloggen.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 maj 09:23

 


Jag tror de flesta har sett dessa skyltar eller information som dyker upp lite varstans i samhället. Inte bara på svenska utan även på andra språk och då inte i första hand på engelska utan väldigt ofta på arabiska eller något annat språk.


Skylten ovan kommer ifrån Hultsfred och fanns vid ett sophus hos Hultsfreds bostäder. Vid senaste mötet i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar delades nedanstående informationsblad ut som uppenbarligen skulle delas ut till boende i några stadsdelar.


 


Skall kommunerna tillhandahålla information på andra språk än det svenska?

 

Gynnar kommunerna integrationen genom att anpassa sig till andra språk? Gynnar kommunerna istället segregationen genom att vara "snälla" och tillhandahålla information på arabiska, dari eller något annat språk. Hur många språk skall i så fall kommunerna tillhandahålla information på? Varför bara arabiska?


Att nyanlända får information på sitt eget språk av Migrationsverket i så stor utsträckning som möjligt är helt ok men när dessa fått uppehållstillstånd är saken en helt annan enligt min uppfattning.


Vad anser egentligen Sverigedemokraterna? Jag blir förvånad när det finns SD-politiker som vill att kommunerna skall informera på flera främmande språk!


Vad anser mina läsare av bloggen? Rösta i högermarginalen.

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 maj 20:29

Jag brukar inte skriva om sport men idag blir det ett blogginlägg om Kalmar FF.


Starten på årets allsvenska har varit en katastrof för Kalmar FF i mina ögon. Jag tillhör den trogna skaran som köper säsongsbiljett och även försöker följa bortamatcherna på TV eller via nätet.


Min egen uppfattning är efter dagens match att Peter Swärdh är en riktig fegis! Och en dålig tränare! Trots att så många är skadade vågar han inte satsa på lite unga spelare som är hungriga. Men det är inte bara Peter Swärdh som är feg. Jag anser att hela laget agerar på ett fegt sätt. Det är endast en spelare som vågar utmana sin motståndare, Romario. De övriga spelar hellre bollen bakåt än försöker utmana sin ”gubbe”. Det är fruktansvärt fegt och ynkligt att behöva bevittna! Kommentarerna blir bara beskare och beskare på läktaren. För att inte tala om suckarna!


Det är tragiskt att se så välbetalda "lirare" med så dåligt självförtroende och vilja!


Fem poäng efter åtta matcher, varav fem matcher på hemmaplan. En målskillnad på 5-16 talar sitt tydliga språk vari Kalmars problem består. När man sedan konstatera att de gjorda målen, 0,6 mål/match tillkommit på två frisparkar, ett på straff och ett på ett mycket vackert långskott och endast ett mål som med lite god vilja kan kallas för ett spelmål (mot Hammarby). Toppforwards har med andra ord inte presterat någonting på åtta matcher. 720 minuter utan ett enda spelmål! Då skall de inte få ingå i startelvan. Så enkelt borde det vara men uppenbarligen inte för Peter Swärdh!


Ändå håller Peter Swärdh fast vid samma toppforwards! Helt obegripligt enligt min mening!

 

Det är dags för Peter Swärdh att avgå. Jag tror att Henrik Rydström skulle göra ett bättre jobb! Tänk er det att jag nu förordar Henrik Rydström! Då är det kris!

 

PS

Sportjournalisterna på Barometern och Östra Småland tycks leva i symbios med Kalmar FF då de uppenbarligen inte vågar kritisera ledningen och tränaren Peter Swärdh. Så är det i småstaden Kalmar. Alla i "toppen" håller varandra om ryggen!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 maj 00:41

Har cyklat hem från Kvarnholmen ikväll och jag undrar var är den globala uppvärmningen? Vi kan läsa om den i varje tidning. TV producerar det ena efter det andra inslaget om klimatuppvärmningen, likt förbannat fryser jag som tusan när jag går ut i mitten av maj. Det är bara en dryg månad till midsommar och sedan vänder det och blir mörkar igen! Ändå fryser jag!


Alla dessa besserwissrar inom miljörörelsen var är ni nu någonstans? Vilket anser ni vara värst? Att det blir ett par grader varmare på jordklotet? Eller om det blir ett par grader kallare? Skall vi vara mer oroliga för lite ökad temperatur och att några glaciärer blir mindre eller smälter bort. Eller är det betydligt värre om det globala klimatet blir kallare med glaciärer som växer, att odlingszonerna flyttar längre söder ut, att Nordeuropa blir obeboeligt?


För mig är svaret väldigt enkelt!

 

Det finns många besserwissrar. Vissa kanske anser att jag är en besserwisser. Det får man sannolikt acceptera när man ger uttryck för sina egna åsikter. Men det finns personer som uppenbarligen bara har för avsikt att skriva andra personer på näsan. Inte en gång, utan gång efter gång. När detta sker även inom mitt eget parti och av partiföreträdare så känns det inte bra. Men som det gamla ordspråket säger. Inga träd växer till himmelen! Dessa personer kommer för eller senare ner på jorden igen. Åtminstone hoppas jag på det! De behöver komma ner på jorden för deras egen skull.


Inom partipolitiken finns det dock många narcissister.

 

Narcissisten strävar att framhålla sig själv i alla sammanhang, vilket gör personen odräglig i andras ögon.” 


Jag har själv blivit utsatt för detta. Vissa saker kan jag ta. Jag är nämligen så gammal och har så mycket livserfarenhet att jag inte bryr mig så mycket om när ”ungtupparna” försöker tala om vad som är rätt eller fel. Det som dock retar mig väldigt mycket är att de inte ber om ursäkt när de kommit med falska anklagelser eller när de helt enkelt gjort bort sig och haft helt fel! Att erkänna att man haft fel i en fråga eller en anklagelse är att vissa sin egen storhet.


Jag kan ta kritik men när kritiken och anklagelserna visar sig vara felaktig och inte ha någon grund så förväntar jag mig faktiskt en ursäkt!


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

805 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av mina bilder till tävlingen Årets Ölandsfotograf anser du är bäst?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se