thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 18 jan 00:05

Vi är säkert många som undrar över varför pk-media startar upp projekt som skall motverka fake news och gradera nyheter. Att sedan staten via myndigheten dessutom delar ut ett antal miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till dessa projekt gör mig väldigt nyfiken.


I slutet av oktober gick Vinnova ut med ett pressmeddelande som inleddes enligt detta.


”Flera ledande svenska mediebolag går nu samman för att utveckla en digital plattform som ska förebygga att falska nyheter får stor spridning och spelar en avgörande roll i valet nästa år.”

 

Bara inledning gör mig väldigt fundersam. Pressmeddelandet fortsätter med flera anmärkningsvärda uppgifter jag citerar delar av texten.


”Projektet får finansiering i en satsning Vinnova gör på nya digitala tjänster för produktion, konsumtion och användning av nyhetsmedia. Totalt får åtta projekt finansiering med 13,5 miljoner kronor i satsningen. Fyra projekt får finansiering där Sveriges Television, NTM, Bonnier, Schibsted Sverige och Sveriges Radio samarbetar.”

 

”I ett unikt utvecklingsprojekt ska flera ledande svenska nyhetsredaktioner motverka att "fake news" och ogrundade påståenden får spridning och spelar en avgörande betydelse i det svenska valet 2018.”

 

”Ska utveckla en "personaliseringsmotor" för att automatiskt matcha innehåll, funktionalitet, design och publicering efter faktiska digitala konsumtionsbehov. Personaliseringen ska erbjuda nya och alternativa perspektiv i avsikt att slå hål på filterbubblor.”

 

”Projektet ska utveckla ett digitalt verktyg som automatiserar processer och flöden för faktakontroll på nyhetsredaktionerna som kan användas för att höja kvaliteten och minska risken för att falska och irrelevanta fakta når publiken.”

 

Nu ringer larmklockorna verkligen hos mig. Vem skall avgöra vad som är ”irrelevanta fakta”? Är det inte läsarens eller tittarnas sak att bedöma och avgöra det? Ska nu Jan Helin och Tomas Mattsson också börja avgöra vad som är irrelevanta fakta. Hur tänker de stoppa att irrelevanta fakta kommer fram i nyhetsrapporteringen? Det känns mycket obehagligt med den erfarenhet som jag har fått av media och journalister de senaste dryga 10 åren.


Så här fördelas pengarna till dessa 4 samarbetsprojekt.


Faktaassistenten   1 900 000 kronor

Valkollen 1 922 586 kronor

Personaliseringsmotorn 1 870 000 kronor

Automatiserad nyhetsvärdering  2 000 000 kronor


Totalt 7 692 586 kronor av skattemedel lägger Vinnova i dessa tvivelaktiga projekt med tvivelaktiga aktörer.


Jag begärde nu ut ansökningarna av bidrag till dessa projekt från Vinnova men det mötte på patrull dels skulle det sekretess prövas och sedan ville Vinnova ha betalt för att lämna ut ansökningarna enligt den statliga taxan, vilket skulle kostat ett antal hundra kronor, beroende på hur mycket jag ville få ut.

Risken var ju dessutom att de mest intresserade skulle vara sekretessbelagda när jag fick dokumenten i min hand och då skulle jag ha kastat pengarna i sjön kan man säga. Jag hittade dock en annan möjlighet att få tag i dokumenten.


Mycket riktigt så var stora delar av ansökningarna sekretessbelagda. Jag undrar bara varför? Här kommer några smakprov av hur dokumenten ser ut i det projekt som fått namnet ”Faktaassistenten”


 


Vad kan det vara i projektsammanfattning som måste sekretessbeläggas?


 


Målet med projektet är till och med sekretessbelagt! Helt makalös. Hur vet vi att den beskrivning av projektet som finns i pressmeddelandet från Vinnova är sann och riktig? Då hade inte målet behövt sekretessbeläggas. Här stinker det rejält!


 


Till och med hur mycket pengar som SVT, SR och de övriga deltagarna bidrar med själva utöver projektbidragen har sekretessbelagts av Vinnova.


Men genom att jämföra flera olika dokument så kommer jag fram till att utöver bidragen bidrar företagen med egna medel enligt nedanstående lista.


SVT, bidrag 320 000 kronor, egna medel 340 000 kronor, totalt 660 000 kronor

SR, bidrag 200 000 kronor, egna medel 215 000 kronor, totalt 415 000 kronor

Bonnier, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Schibsted, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Upsala nya tidning, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Södertörns högskola, bidrag 900 000 kronor


Du läste rätt! Vinnova mörkade i sitt pressmeddelande att Södertörns högskola ingår i två av dessa projekt. Södertörns högskola mörkas av Vinnova! Varför? På grund av den vänstervridning som finns vid Södertörns högskola?

 

 


Dessutom är Södertörns högskola ensam projektägare av projektet som fått namnet ”Automatiserad nyhetsvärdering”. Södertörns högskola har beviljats 2 miljoner kronor för detta projekt. Jag blir mörkrädd när jag läser detta i dokumenten. Södertörns högskola får alltså mest bidrag, 2,9 miljoner kronor totalt men däremot nämns inte Södertörns högskola i pressmeddelandet. Det stinker också!


 


Hur många tror att media kommer granska hur arbetet fortlöper i dessa projekt?


Det handlar sannolikt om att intensifiera indoktrineringen av det svenska folket! Det sovande folket!

 

Under tisdagen debatterades en interpellation från Josef Fransson (SD) i riksdagen i detta ämne. Alice Bah Kuhnke försvarade de statliga bidragen från Vinnova. Ingen annan riksdagsledamot valde att deltaga i interpellationsdebatten.

http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/statliga-institutioner-och-fake-news_H510218UPPDATERING

 

 Av Thoralf Alfsson - Tisdag 16 jan 20:25

Idag uppmärksammade jag att Östra Småland aldrig publicerat artikeln med mina reaktioner på lördagens ledarartikel skriven av Joakim Carlsson i den tryckta upplagan. Därmed finns den ju ej heller tillgänglig för alla som har tidningen som enbart pdf-tidning.


Idag på förmiddagen såg listan ut med mest lästa artiklar på webben ut så här. Tre av tio artiklar har anknytning till ledarartikeln och min reaktion. Artiklarna låg på plats 1, 3 och 8. Därmed har detta givetvis rönt stor uppmärksamhet bland läsarna på nätet.


 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/alfsson-helt-befangt-att-skylla-pa-mig/


http://www.ostrasmaland.se/ledare/julhalsningar-fran-en-kloak/


http://www.ostrasmaland.se/ledare/brev-till-jimmie-akesson/


Jag mejlade därför journalisten som skrivit artikeln ”Helt befängt att skylla på mig” idag på morgonen och frågade varför inte artikeln publicerats i den tryckta upplagan. Jag skickade även en kopia på mejlet till Chefredaktören och ansvariga utgivaren. Men har inte fått något svar från någon under dagen. Uppenbarligen vill de inte ge den bedrövliga ledarartikeln mer uppmärksamhet. De vill tysta ner detta klavertramp från Joakim Carlsson. Man kan ju tänka sig att de fått ta emot en del reaktioner. Jag hade dock förväntat mig ett svar ☹


Gå gärna in på ovanstående länkar så åker artiklarna upp högt på listan igen ;-)Väldigt bra att Socialdemokraterna bjuder alla pensionärer på fika och bulle under fredag förmiddag på Kvarnholmen. Då kan pensionärerna även passa på att besöka den muslimska torghandeln på Stortorget i samband med fredagsbönen. Lite extra mångkultur kommer säkert dessa pensionärer uppskatta då de säkert också vill slå ett slag för "integrationen" i Kalmar 😉

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/vi-har-tankt-att-upprepa-konceptet/Idag lyssnade jag på lunchekot! Jag kan få hjärtklappning och högt blodtryck för mindre. Dels handlar det om vilka skrämmande nyheter som framkommer men sedan blir man ju fullständigt förbannad på hur man vinklar dessa nyheter och vem som ständigt och jämnt får kommentera dessa nyheter från oppositionen. Idag tycks Moderaternas Tomas Tobé få kommentera allt som rör brottslighet och kriminalitet, Liberalernas Jan Björklund allt som rör skola och försvaret och Centerpartiets Annie Lööf allt som rör miljöfrågor och till sist Kristdemokraternas Ebba Busch Thor allt som rör familjepolitik. Sverigedemokraterna får aldrig kommentera någon fråga i första hand utan det kan komma ett klipp på 5 sekunder i andra hand, mest för syns skull. Och framförallt för att SVT och SR på något mystiskt sätt skall leva upp till sändningsvillkoren!


Det är hög tid att protestera mot den falska nyhetsförmedlingen och nyhetsurvalet!

 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 16 jan 00:11

Känner mig faktiskt riktigt trött. Tänk om åtminstone solen kunde lysa några timmar varje dag. Då skulle man säkert känna sig både piggare och mer motiverad. Jag är väldigt bekymrad av många olika anledningar. Bekymrad för saker som egentligen inte borde vara ett bekymmer överhuvudtaget.


Ikväll tog islamiseringen ytterligare ett steg framåt i vårt samhälle. En kvinna i den kvinnoförtryckande slöjan fick äran att presentera vinnaren av årets ledare inom svensk idrott på Idrottsgalan som sändes i SVT. Uppenbarligen så var man rädd för att männen i salongen skulle bli så upphetsade sexuellt av kvinnan om hon inte täckte sitt hår och övriga behag.


Jag är så fullständigt trött på medias fokusering på ensamkommande unga eller gamla från Afghanistan och deras förljugna åldrar, likaså är jag trött medias fullständigt okritiska rapportering om metoo-rörelsen. Det var för övrigt skönt att höra Katarina Barrling ifrågasätta mediernas okritiska hållning till alla uppgifter från kvinnor i SVT under söndagskvällen. För att inte tala om alla negativt vinklade artiklar, inslag och reportage om Donald Trump. Det stor mig upp till halsen. Jag kräks.


Jag brukar lyssna väldigt mycket på P1 när jag kör bil men idag fick jag nog under förmiddagen. Hör och häpna jag bytte till P4 Kalmar. Där hade människor fått skicka in typ medborgarförslag till redaktionen via sociala medier. Jag blev riktigt glad när fick höra grunderna i vårt lokala SD partiprogram läsas upp i P4 Kalmar som en av våra medlemmar skickat in. Tack Mika Kotanen! När jag sedan hörde alla olika förslag läsas upp insåg jag så småningom att inte ett enda förslag handlade om invandring, ensamkommande unga eller gamla, USA och Trump, inte ens metoo. Vilken befrielse! Samtidigt visar det vad folket tycker är viktigt. Det är inte det som pk-media dag ut och dag in tvingar på oss.


De flesta är nog rent ut sagt jävligt trötta på det. Men jag tror samtidigt att många inte förstår att det handlar om indoktrinering. Åsikterna skall tvingas in i vårt medvetande. Det var därför en kvinna med slöja och heltäckande klädsel fick presentera årets idrottsledare på Idrottsgalan.

Enda sättet att slippa är att stänga av radio och TV, sluta läsa de flesta tidningar och dessutom undvika pk-media när du surfar på nätet.


Mötet som kallas Folk o Försvar pågår just nu i Sälen. Nu tävlar partiledarna inom 7-klövern om vem som vill satsa mest pengar på försvaret. Under de senaste åren eller sedan SD kom in i riksdagen har SD föreslagit ökade anslag till försvaret men det har medvetet nästan hånats från vissa ledamöter i riksdagen och definitivt inte fått något stöd från något annat parti. Alla förslag från SD om att stärka försvaret har i princip röstats ner i riksdagen. Hur många tror att någon journalist i Sverige lyfter fram detta? Nej, det finns inte på kartan. Journalisterna är så jäkla rädda om sin egen position och inkomst att de inte vågar gå utanför de osynliga ramarna eller åsiktskorridoren. Det gör mig spyfärdig när jag ser dessa ryggradslösa personerna springa omkring med sina mikrofoner i Sälen för att jaga politiskt korrekta uttalanden. Inte en enda vågar gå åt motsatta hållet!


Egentlige är det fullständigt bedrövligt att vi kallar dessa enfaldiga och enkelspåriga journalister för den tredje statsmakten. Det handlar nästan uteslutande om agendajournalistik idag, den grävande journalistiken finns det inte tid för idag. Istället springer alla journalister åt samma håll i en stor skock med den infantila förhoppningen att kunna hitta sitt eget scoop.


Det bedrövliga är ju att detta även drabbar ledarsidorna i tidningarna i lika hög grad. Joakim Carlsson på Östra Småland är bara ett av många exempel på detta. Även om han råkar aspirerar på en pallplats!


Vart är vi på väg?

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 jan 13:13

Så här inledde ledarskribenten Joakim Carlsson på Östra Småland sin dikt riktad till Jimmie Åkesson lagom till julhelgen.


”SD, SD, gamle vän

tråkigt att du lever än

men du ser brunaktig ut

så du borde varit slut”

 

Jag uppmärksammade detta på min blogg och undrade om Joakim Carlsson önskade livet av Jimmie Åkesson, dessutom på Östra Smålands ledarsida. Reaktionerna blev väldigt många både på min blogg och på Facebook.


Bakgrunden till min fråga beror ju på allt annat som Joakim Carlsson skrivit tidigare om SD och Jimmie Åkesson. Då Joakim Carlsson brukar svinga sitt svärd, förlåt sin penna i våldsamma piruetter titt som tätt på Östra Smålands ledarsida.


Hur många minns detta utfall? I en ledare från 24 juni 2016 går Joakim Carlsson till en grov attack på Jimmie Åkesson där nazism, Hitler, antisemitism, Mein Kampf, biologisk rasism och andra epitet haglar i texten. Vem som hatar framgår utan tvekan i den texten. Läs gärna texten och bilda er en egen uppfattning om ledarskribenten Joakim Carlsson och vad han tycker om Jimmie Åkesson och alla sverigedemokrater och hur han respekterar andra åsikter.


http://www.ostrasmaland.se/ledare/brev-till-jimmie-akesson/


Om du nu läst ledaren så kan du ju fundera över hans ordval i ovanstående ”dikt”. Hur skall den tolkas?


Tydligen fick Joakim Carlsson tillsänt sig ett julklappsrim tillägnad honom också.


”Till dig jag önskar ett paket

Som smäller som en raket”

 

Det gjorde tydligen Joakim Carlsson upprörd och han kände det som ett hot och han har nu polisanmält julklappsrimmet. Östra Småland och Joakim Karlsson ger nu uppenbarligen och på något märkligt sätt mig skulden för detta på lördagens ledarsida. Helt befängt!


Rubriken på hans ledarartikel är dessutom "Julhälsning från en kloak". Vilket visar på vilken nivå Joakim Carlsson befinner sig. Om ni nu inte litar på mig så lägger jag även in länken.

http://www.ostrasmaland.se/ledare/julhalsningar-fran-en-kloak/


  


Nu är jag i och för sig inte det minsta förvånad över Joakim Carlsson slutledningsförmåga. Efter terrordådet i Nice där 84 oskyldiga människor dödades som firade Frankrikes nationaldag skrev Joakim Carlsson följande på Östra Smålands ledarsida.


”Hela attacken påminner betänkligt mycket om scenariot i en bok av Stephen King, ”Mr Mercedes”, där människor mejas ner med hjälp av en bil när de står i kö till en jobbmässa. Jag bara påpekar det eftersom många kommer att tro att dådet inspirerats av islam och Koranen. Det kan faktiskt lika gärna ha inspirerats av Stephen King.”

http://www.ostrasmaland.se/ledare/en-man-som-bara-ar-vard-forakt/

 

Jag tror inte att jag behöver kommentera detta mer. Det talar för sig självt.


På ledarsidan i Östra Småland lördagen (5 september 2015) försvarar Joakim Carlsson uteslutningen av Sammy Augustsson. Han använder sig till och med av den döde 3-åringen Aylan Kurdi för att motivera uteslutningen av Sammy ur Transportarbetarförbundet endast på grund av att han är aktiv Sverigedemokrat. Det är så fruktansvärt lågt och beklämmande och i synnerhet ohederligt eller till och med ännu värre.


Den ledaren verkar dock Östra Småland raderat från webben. Jag kan i varje fall inte få fram den genom att söka på Östra Smålands webbsida. Det kanske beror på den tvärvändning som socialdemokraterna gjort i migrationspolitiken efter 2015 och det kaos som uppstod under hösten 2015. Undrar om Joakim Carlsson har kritiserat socialdemokraterna för tvärvändningen i migrationspolitiken?


I lördagens artikel letar jag efter det minsta spår av självkritik från Joakim Carlsson men tyvärr kan jag inte finna en tillstymmelse till det. Den egenskapen besitter sannolikt inte Joakim Carlsson. Det närmaste han kommer är att jag tolkat hans dikt helt fel. Men det tolkningsutrymmet har Joakim Carlsson själv gett utrymme för inte bara i dikten utan under en lång rad av ”hatiska” artiklar på ledarsidan, inte bara mot Jimmie Åkesson och SD. Utan mot allt som inte är vänsterpolitik och vänsterföreträdare.


Dessutom kallar han mycket nedlåtande mina läsare för ”Thoralfs svans”.


Vill du kommentera det hela så har Östra Småland lagt upp lördagens artikel på Facebook. Det finns redan en del kommentarer men vi får se hur länge artikeln får ligga kvar på Facebook om ”fel” kommentarer börjar strömma in. Tänk bara på språket!

https://www.facebook.com/ostranlokaltidningen/posts/2043179632375681


Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 jan 20:02

 

En rubrik från DN och hör och häpna den har slagit ut Trump som toppnyhet! I varje fall under några minuter. Det dröjer säkert inte så länge innan Trump är tillbaka på tronen :-)


"En orsak till dagens problem är politiska beslut som gått från den ena extremen till den andra. Dagens armé på 15 000 personer kan jämföras med de 530 000 man armén kunde mobilisera för 25 år sedan, 1993. Arméns anfallsförband utgjordes då av 19 brigader, en brigad är 4 000 soldater och officerare. 


Riksdagens försvarsbeslut från 1996 och framöver ledde till att alla brigader lades ned. Då upphörde försvarsplaneringen, mobiliseringsförråden tömdes och materielen såldes eller förstördes."


Vem fan har ansvaret för detta?

 

Det undviker skribenten väldigt noga i sin långa artkel. 


Inte ens Wikipedia redogör för vilka partier som stod bakom försvarsbeslutet 1996.

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsbeslutet_1996


En ledtråd. Göran Persson var statsminister!


Jag vet var de ekonomiska resurserna lagts sedan 1996 och det är i varje fall inte på pensionärerna. Dem stal Göran Persson flera hundra miljarder ifrån. Inte heller på sjukvården, rättsväsendet, äldreomsorgen eller skolan.


Någon mer som vet?

 

UPPDATERING

 

Hittade detta i ett protokoll från debatten den 13 december 1996 i riksdagen.

 

Anf. 192 ANDERS YGEMAN (s):

 Fru talman!

”Efter denna luciadags långa debatt, där ett antal debattö- rer har slagit vakt om hemortens eller hemlänets regemente, vill jag som ung socialdemokrat framföra min beundran för det arbete som försvarsministern och försvarsutskottet utfört för att anpassa försvarsmakten till nuvarande och framtida hotbilder. Jag hade naturligtvis gärna sett att försvaret i högre grad hade anpassats till den nuvarande hotbilden, vilket hade lett till en större neddragning av försvarsutgifterna och fler nedlagda regementen. Därmed hade mer pengar frigjorts till andra angelägna framtidsprojekt. Men de avvägningar som har gjorts är bra och riktiga, och neddragningen av försvarsutgifterna gör att Sverige står väl rustat att möta framtidens utmaningar. Fru talman! Det är ingen hemlighet att de unga socialdemokraterna sedan länge har motsatt sig JAS-projektet, den utan konkurrens största gökungen i det svenska försvaret.”

 

Här har ni en riktig "landsförädare", Anders Ygeman!

 


Däremot sa Kalmars dåvarande riksdagledamot Nils-Fredrik Aurelius nedanstående. Jag brukar prata då och då med Nils-Fredrik Aurelius ;-)Anf. 131 NILS FREDRIK AURELIUS (m):

Herr talman!

Socialdemokraterna och Centern verkar för en nedrustning som helt saknar proportioner. I försvarsbeslutet 1992 genomfördes den neddragning av försvaret som var säkerhetspolitiskt motiverad. De omvärldsförändringar som av åtskilliga talare nu än en gång anförs som motiv för en omfattande nedrustning var kända redan då, 1992. Genom denna ytterligare neddragning kommer staten inte att på ett tillfredsställande sätt kunna sköta en av sina mest grundläggande uppgifter, nämligen att svara för den yttre tryggheten.


 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 jan 10:35

I Koranen nämns i tre olika verser, (2:191, 5:33 och 8:12) att anhängare av andra religioner bör dödas. Anser du att det därför är en oriktig beteckning att kalla islam ”fredens och kärlekens religion”? Ja/Nej


Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.

 

”Allahu akbar” ropade terroristerna när de iscensatte sitt blodbad inne på den franska satirtidningen Charlie Hebdo. Deras dåd drog igång en världsvid debatt om terror i religionens namn.

 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 12 jan 20:50

Jag besökte Stortorget och torghandeln idag. Jag mötes av tre parkeringsvakter på torget, varav två uppenbarligen höll koll på alla bilar som försökte parkera på Stortorget för att handla vid den muslimska torghandeln.


 


Fick mitt blogginlägg från förra veckan en sådan effekt?

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/05/11505834-mangkulturell-lagstiftning-pa-stortorget/


Det var till och med helt rent från parkerade bilar på de delar av torget där det inte är tillåtet att parkera.


 


Jag såg dock inte att parkeringsvakterna satte några parkeringsböter på någon bil utan insatsen gick uppenbarligen ut på att tala om att det var parkering förbjuden som gällde.


Vissa försökte parkera på de fyra handikapp platser som finns på den tillåtna delen av Stortorget men de blev snabbt avvisade om de inte hade ett tillstånd att parkera på en plats för handikappade.


 


Men så snart parkeringsvakterna avlägsnade sig så började det fyllas på med bilar med nysvenskar som uppenbarligen inte vill parkera lagligt och sedan promenera till Stortorget. Men när det fyllde på med bilar kom även en och annan svensk som uppenbarligen trodde att det var ok att parkera på torget.


 


Varför visar dessa personer ingen respekt för våra lagar och trafikregler? Eller handlar det om att visa att man inte respekterar svenska lagar? Att visa att man som muslim står över svensk lagstiftning? Jag börjar faktiskt att undra eller jag är nog mer eller mindre övertygad om att det varje fall inte kan bero på okunskap. Utan det har andra orsaker! 


Jag träffade dessutom en bekant på torget som kommit in till stan för att se hur det såg ut. Han förundrades över att det var så många som uppenbarligen inte jobbar eller råkar vara ledig på en fredag och kan gå på fredagsbönen eller bara torghandla. Men det kanske är så att många svenska arbetsplatser har ändrade arbetstider på fredagar. Vad vet jag?


Jag kommer fortsätta att besöka Stortorget de fredagar jag har möjlighet ;-)


Av Thoralf Alfsson - Fredag 12 jan 14:30

Det var intressant att höra hur Jan Helin definierade fake news i Opinion live igår. Han uttryckte sig ungefär så här att dels kan det vara rent felaktiga uppgifter eller kunde det också vara när man inte berättar hela sanningen utan undanhåller vissa fakta i en nyhet.


På alternativa medier har det de senaste dagarna förekommit ett foto på den asylsökande som knivhögg en polis på Medborgarplatsen i samband med att ensamkommande demonstrerade under hösten 2017.


Jag passade på att söka efter vad svensk media skrivit om detta brott under de senaste dagarna och hittade nästan bara detta från SVT. Det är dessutom endast en lokalnyhet för Stockholm.


”Den här övervakningsfilmen utgör bland annat bevisningen mot den man som åtalats misstänkt för mordförsök på polisen Ted Eriksson i Björns trädgård i slutet av augusti förra året.

Det var när polismannen Ted Eriksson och hans kollega patrullerade vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm som en ung man kom bakifrån och knivhögg polisen i nacken.

Efter attacken flyr den misstänka gärningsmannen från platsen och tappar då kniven. Den flyende mannen grips kort där efter av polis och står nu åtalad misstänkt för mordförsök. Mannen förnekar försök till mord.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/se-knivattacken-mot-polisen-vid-medborgarplatsenHanif Bali har läst förundersökning som nu ligger till grund för åtalet och har därefter kommenterat förundersökningen på Facebook. Jag citerar hela hans inlägg.


”Möt Muhammed Husseini, den ”17-åriga” afghanska medborgare som greps vid Medborgarplatsen när han knivhögg en polis i nacken. Jag har nu läst hela förundersökningsprotokollet.

 

Han har tillfälligt uppehållstillstånd, och har varit bosatt i Iran innan han december 2015 migrerade till Sverige, då uppgav han sig vara 16 år. I samtliga anteckningar vuxenvärlden har om honom tycker de alla att han verkar och ser ut att vara mycket äldre än sin uppgivna ålder. Ändå stoppar ingen charaden.

 

Via sin kurator framkommer även till socialtjänst, god man och HVB-hem att han egentligen är 25 år - samtliga larmar Migrationsverket. Han beskriver i detalj att han både jobbat inom textilindustrin och som specialistsvetsare inom höghuskonstruktioner i Iran med personalansvar.

 

Trots detta får han fortsätta dalta runt på barn och ungdomspsykiatrin, man tar honom till barnakuten när han vägrar äta mat och han ej sköter sin personliga hygien.

 

BUP lyckats kontakta hans familj i Iran där de pratar med hans lillasyster som är 23 år gammal. Hans andra lillasyster är 21. De bekräftar att han är det äldsta barnet. Tid är relativt som Einstein sa, så vi inväntar nobelpriset i fysik till killen som uppenbart uppfunnit en tidsmaskin.

 

Han erkänner själv att han är mycket äldre än 17 - han säger sig vara 25 - och att han vill återvända till sin familj i Iran - trots att han sökt asyl för skydd mot läget i Afghanistan.

 

Trots detta får han uppehållstillstånd i Sverige av Migrationsverket och plockar ut ett främlingspass - socialtjänsten bokar honom nästan omgående en hemresebiljett med öppen återresa. Efter några månader i Iran återvänder han.

 

När han kommer tillbaka från Iran dyker han upp hos migrationsverkets reception i Basiji-uniform, en shiaextrem paramilitär milis underställd Sepah, den islamska revolutionens väktares armé. Kort och gott är det prästerskapets egna privata armé på 125 000 man.

 

Inne hos Migrationsverket repeterar han återigen att han inte är 17 år utan är 25 år gammal. Ändå lyfter ingen ett finger för att flytta åldersbedragaren från HVB-hemmet.

 

När han börjar skolan till hösten lyckas han på första veckan både hamna i slagsmål och hota ett par elever.

 

Både God man, HVB-boende och HVB-vårdare berättar i förhör att han flertal gånger var på demonstrationen. Husseini vittnar själv att han varit på demonstrationen vid 8-10 dagar.

 

Efter att han huggit polisen i nacken på sittdemonstrationen på Medborgarplatsen sprang SVT till asyl- och vänsteraktivisten Fatemeh Khavari och helt utan kritiska frågor lät henne förneka all form av koppling mellan knivmannen och demonstrationen.

 

I förundersökningningen kan vi läsa att en av Husseinis vänner sagt Khavari kontaktat honom och sagt att hon ska ordna advokat åt honom. Det är kanske därför hans försvarsadvokat egentligen är expert på migrationsjuridik och ej brottsmål.

 

Ibland får jag frågan varför jag utrycker mig så provokativt om åldersfusket - detta är orsaken. Om åldersfusket ej vore så tabubelagt av de ”anständiga” hade denna individ inte varit på fri fot i Sverige och kunna attackera poliser och misshandlat elever.

 

Bästa sättet att bryta ett tabu är att attackera det rakt på. Charaden måste få ett slut.”

 Enligt min uppfattning har SVT lika stor tillgång till förundersökningen som Hanif Bali och borde därmed kunnat ange mer fakta i sin artikel. Jag anser därmed att SVT har ägnat sig åt fake news enligt den definition som programdirektören vid SVT angav i Opinion live på torsdags kvällen.


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri!

 


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

988 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se