thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 21 feb 18:55

Har mina läsare något att säga om utformningen av svarsformuläret som YouGov använder vid sina opinionsmätningar? Fick bilden från en läsare av bloggen.


 


Av Thoralf Alfsson - Måndag 20 feb 23:33

Barometerns nyhetschef Jesper Ericsson skriver idag en krönika som skall vara ironisk. Rubriken är ”Så blir du ett riktigt Facebooktroll”. När jag läser de sju reglerna eller budorden som Jesper Ericsson förordar så slår det mig helt plötsligt att det stämmer i väldigt stor utsträckning med något annat. Nämligen med hur media och journalisterna behandlat oss Sverigedemokrater. 


Budord 1. Läs aldrig hela artikeln som delas.

”Detta är fundamentalt. Om du läser hela artikeln finns risken att du förstår vad artikelförfattaren menat. Och då är du illa ute. Läs hellre bara rubriken eller några av kommentarerna.”


Ett väldigt bra typexempel på detta är väl Jimmie Åkesson debattartikel i Aftonbladet 2009. Där var det till och med Aftonbladet som satte rubriken. ”Muslimerna är vårt största utländska hot”. Hela journalistkåren, inklusive etablissemanget blev som tokiga!


Budord 2. Person före sak.

Det gäller att få de andra att tappa konceptet och bli arga. Då säger de saker som är lättare att gå på. Kommentera därför helst inte så mycket fakta. Då kan det bli en seriös diskussion. Gå i stället på själva personen som debatterar. Anklaga denne för att ha något dolt syfte. Detta är ett klassiskt retorikknep. Undergräv den andres förtroende och undvik att kommentera fakta.


Behöver väl knappast någon kommentar. Varenda förtroendevald sverigedemokrat har varit utsatt för detta. Jag tänker särskilt på sista meningen i budord 2. Undergräv den andres förtroende och undvik att kommentera fakta.


Budord 3. Googla ikapp.

Förbered dig innan din diskussion. Det finns alltid någon forskare någonstans som ingen hört talas om men som stödjer din tes. När någon ifrågasätter dina ståndpunkter delar du snabbt länken till forskningsrapporten. Ingen kan i en pågående diskussion ifrågasätta en lång rapport. Dessutom har motparten sällan samma framförhållning. Om de sedan påstår något är det bara att drämma till med: “källa på det?”


Jag kommer utan tvekan att tänka på Expressens Niklas Svensson utfrågning av Jimmie Åkesson i programmet Bar o Politik. Titta ca 1:50 in i klippet. Det är klassiskt.

https://youtu.be/g-i4xASS0lI


Budord 4. Använd triggerord.

Lär dig trollets vanligaste favoritord. Dessa ska du kunna i sömnen: mörka, vänsterpack, batikhäxa, PK-media och svenskhatare. Censur och yttrandefrihet går också att använda om du får mothugg. Dessutom tycks feministhora vara ett bra ord om man vill ha en diskussion som spårar ur.

 

I detta fall behöver du bara byta orden i fet stil med t.ex främlingsfientlig, invandringskritisk, rasist, nazist, nationalist och islamofob. När det gäller censur och yttrandefrihet så brukar det istället vara de pressetiska reglerna som är viktigare än att berätta sanningen. Med de pressetiska reglerna kan allting mörkas.


Budord 5. Var beredd med offerkoftan.

Mycket effektivt, allra helst när många går emot dig. “Det får man väl inte tycka i det här landet”, ger en lagom ödmjuk framtoning, liksom “Man måste väl få kunna diskutera invandringspolitiken utan att bli kallad rasist”. Dessa två kan du använda hur många gånger som helst.


Hur många journalister har vi inte sett ta på sig offerkoftan och gråtit ut efter att de blivit intervjuade av Granskning Sverige. Det är pinsamt att läsa hur kränkta journalisterna blivit efter att någon har haft mage att ställa frågor till dem. Dessutom frågor som inte är politiskt korrekta. De har uppenbarligen blivit helt chockade över att få utstå samma behandling som de älskar att utöva mot sina hatobjekt.


Budord 6. Hitta på konspirationer.

Det gäller att låta fantasin löpa amok. Politiker, journalister, myndigheter ja, vem som helst har suttit i hemliga rum och kokat ihop något för att rädda sitt eget skinn och allra helst för att ta makten från vanligt folk. Det bästa med konspirationsteorier är ingen kan ifrågasätta dem. De som gör det är med i konspirationen, så klart.

 

Peter Wolodarski har ju gått ut helt öppet och sagt att DN ägnar sig åt agendajournalistik. Jag tror inte att det är speciellt många som har någon annan uppfattning om Tomas Mattsson på Expressen eller Jan Helin oavsett om han jobbar för Aftonbladet eller SVT. Det har de bevisat själva mer än en gång. Tyvärr finns det inte många ljuspunkter på den svenska mediehimlen. Även om det på senare tid dykt upp några fler som vill berätta om verkligheten.


Budord 7. Stava som en kratta

Särskriv så ofta som möjligt och använd ogärna punkt mellan meningar. Det visar att du är långt från etablissemanget. Dessutom retar det folk till vansinne utan att de kan säga något. I Sverige får man nämligen anklaga folk för nästan vad som helst utom att de har svårt att skriva.


Som avslutning kom då den nedvärderande tonen mot alla som inte har som yrke att skriva texter för andra. Översittartendens inom etablissemangets godhetsapostlarna är minst sagt utpräglad oavsett om det är Tomas Mattsson, Carina Bergfeldt eller Carl Bildt.


Ni förstår väl att jag bara varit ironisk i min lilla analys av de sju budorden!


Av Thoralf Alfsson - Måndag 20 feb 08:47

Och där tappade jag förtroendet för Björn Mortensen, VD för Kalmar City!


”Kalmar City välkomnar beslutet och är glada för kommunens agerande. Träden orsakar tillgänglighetsproblem och är en sanitär olägenhet för både handlare och konsumenter.”

 

Tillgänglighetsproblem? Men snälla herr Mortensen det är en gågata! Och träden är så stora att både sopbilar och varutransporter tar sig fram, under trädkronorna. Undrar om alla handlare och konsumenter håller med Björn Mortensen?


Det har startats en namninsamling för att rädda träden på Norra Långgatan. Jag har skrivit på som nummer 105. Gör det du också!


 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 feb 22:56

Lessebos förhoppning och bästa chans är precis det som Högsbys centerpartistiska kommunalråd i praktiken uttryckte i ett TV-inslag för några veckor sedan. Den förhoppningen är att alla arbetslösa, utrikes födda och lågutbildade skall flytta bort från deras kommuner. Med stor sannolikhet kommer många av dessa söka sig till "no go områden" där de inte behöver integrera sig i det svenska samhället. Områden med deras egen kultur och religion! Lite trångboddhet som kompenseras av generösa bidrag löser det mesta.


I slutändan kommer segregationen öka och gettoproblemen bli än mer utbredda. När sedan andra generationen inte tar något egenansvar för sin framtid kommer katastrofen vara ett faktum men det kan dröja kanske två decennier ytterligare.


Då kanske jag är död och begraven men hur kommer det bli för mina barn och barnbarn!


Jimmie Åkesson gjorde en väldigt bra insats i Agenda när han lyfte debatten till helt andra nivåer än vad Ylva Johansson och Elisabeth Svantesson klarade av.

Hörde ni hur Ylva Johansson nedvärderade de som jobbar inom industrin, äldreomsorgen eller som fordonsmekaniker när hon sa följande.


”Det kräver inte så lång utbildning att jobba i industrin eller äldreomsorgen eller jobba som fordonsmekaniker”


Jag undrar hur många industrier Ylva Johansson besökt? Äger hon överhuvudtaget en bil eller åker hon enbart taxi, tåg och flyg. Någon kunskap om dagens bilar har hon definitivt inte!


Jag är trött på att höra ordet utmaning i dessa frågor. Använd alltid ordet problem istället.


Den så kallade slöjdebatten var knappast någon debatt. Bila Osman i slöja hade det minst sagt besvärligt mot Jan Björklund. Slöjan är en symbol för kvinnoförtryck!


Eftersom slöjan är en regel inom islams filosofi så är det inte bara kvinnoförtryck utan även ett religionsförtryck!

 

Trump på twitter.

 

"My statement as to what's happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden."

 

 

Här är det omtalade inslaget i Fox News.


 


Ännu en Allah akbar film. Denna gång från Frankrike. Jag förstår dock inte varför svensk media inte visar något om dessa upplopp i Frankrike. När Trump i sitt tal säger "titta på Paris". Så kanske han även menar dessa upplopp. Det är klart att de svenskar som inte kollar på alternativmedia inte förstår något. Jag kan bara hoppas att fler hittar till alternativmedia!


Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 feb 18:22

Idag var jag tvungen att ge mig ut i naturen på en långpromenad. Jag blir minst sagt frustrerad över att läsa allt som media sprider på nätet. Angreppet på Granskning Sverige är minst sagt osmaklig och fylld med osanningar och falska beskyllningar. Julia Ceasar har även tagit upp det i sin söndagskrönika.


Det blev ett antal timmar på strandängarna på östra Öland. Som vanligt var kameran med eller rättare sagt två stycken + mobilen. Alla funkar bra. Här kommer ett litet bildreportage med några korta kommentarer.


 

Byväg ned till strandängarna. Bondbönan (årets ölänning) känner säkert igen sig här.


   

 

Putin måste darra när han ser hur väl rustade ölänningarna är och dessutom siktet inställt mot öster.


 

Fiskebodar finns med jämna mellanrum längs kusten.


 

Såg även tre havsörnar. Här är två av dessa på lite avstånd.

 

Solen behagade att titta fram när jag kommi lite närmare vilket gav ett bättre ljus för fotografering med teleobjektivet.


 

Som avslutning några knölsvanar i de sena kvällsljuset och sista solstrålarna.


Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 feb 11:41

 

Norra Långatan med platanerna som skall fällas.    Foto Thoralf Alfsson


Läser en artikel i Barometern att Serviceförvaltningen beslutat att fälla 15 träd på Norra Långgatan på Kvarnholmen. Dessa plataner är väldigt vackra och jag har alltid fascinerats av att det behåller sina blad så gröna långt fram på hösten nästan till vintern ibland.


Nu skall samtliga 15 träd skövlas från Norra Långgatan. Jag undrar i mitt stilla sinne vem det är som hatar träd och gröna växter av kommunens tjänstemän så till den milda grad att "allt grönt" skall bort. Detta trots att majoriteten marknadsför sig med ”Ett grönare Kalmar”. En sak är i varje fall säker och det är inte några gröna växter och träd som avses.


Det finns ju även planer på att såga ner alla träd längs Kanalgatan då det inte ”mår bra”. Jag har även hört en hög tjänsteman på kommunen uttala att alla häckar och träd vid stadsmuren mot Baronen bord sågas ner. Även de relativt nyplanterade träden vid Ölandshamnen borde sågas ner för att siktlinjen mot slottet skall behållas sa samma tjänsteman.


Anledningen till att platanerna skall sågas ner är att de är för stora och att fåglar trivs i träden och att det blir fågelskit under träden.  Jag anser att träden kan beskäras och att fåglarna inte försvinner från Kvarnholmen bara för att platanerna tas bort. De kommer bara att skita någon annanstans.


Däremot så försvinner en mycket vacker gågata med en egen karaktär. Något som kommer ta minst 10-20 år att återskapa med nya träd. Om man nu inte tänker sätta dit några fula lådor eller jättekrukor med palmer eller liknande. Det är bara för bedrövligt. 


Är det för betungande att beskära träden och ta bort fågelskiten med en soppmaskin vid några tillfällen. Är det så Serviceförvaltningen vill spara pengar? 


Ena dagen vill det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i praktiken skrota vårt stadsvapen och ersätta det med en enkel logga och andra dagen skall stadens skönhet och karaktär raseras. Är det det som kallas för att göra Kalmar attraktivt?


Frågan är om det finns några kalmarbor som kommer protestera mot dessa planer eller om det är först när träden sågats ner som protesterna kommer. Ansvarig för skövlingen är Tomas Lexinger på Serviceförvaltningen. Har du synpunkter kan du mejla honom. Det kommer jag göra!

tomas.lexinger@kalmar.se


PS

Är det någon som kommer ihåg protesterna 2009 när Borgholms kommun tänkte såga ner Allén vid Kungsgårdsbacken ner mot Borgholm efter infarten till slottet. Protesterna stoppade planerna och träden står fortfarande kvar. Kommer vi att få se samma röda hjärtan i Kalmar på Norra Långgatan?

Läs mitt blogginlägg från 2009


 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 18 feb 12:45

Inte helt förvånande går nu gammelmedia till samlad attack mot Granskning Sverige. Jag har vid många tillfällen länkat till intervjuer som framförallt Johan Andersson gjort för Granskning Sverige.

Intervjuer som oftast slutat med att den intervjuade lägger på luren för att undkomma besvärliga frågor. Ett av de allra bästa klippen enligt min mening är det med Expressens Lars Lindström. Klippet har setts av drygt 137 000.Det har varit minst sagt avslöjande att lyssna på dessa intervjuer av både politiker, myndighetspersoner och journalister. Att journalister nu blivit utsatta för samma granskning som de utsätter andra medborgare för kom uppenbarligen som en total överraskning. De ”drabbade” har knorrat och gnällt men nu har tydligen pk-media upplevt att Granskning Sverige tar ett allt större utrymme på sociala medier och tydligen beslutat att gå till motattack genom att sätta en rad negativa epitet och osanningar om Granskning Sverige.


Först ut var vänsterredaktionen på Eskilstuna Kuriren. Sedan har SR genom Studio Ett, SVT med Aktuellt och Tomas Mattsson på Expressen inlett sitt korståg mot Granskning Sverige. Det lär bli fler de kommande dagarna.


Granskning Sverige kallas för ”trollfabrik” och att de sprider desinformation. I reportaget i SVT Aktuellt blandar man av någon anledning in Ryssland, annekteringen av Krim och främmande makt. MSB får också uttala sig och det hela framstår som ett upplägg byggt på ”Guilt by association” när man sedan glider över på Granskning Sverige.


Ledarsidorna var mer eller mindre helt tysta om hur vänsterextremister från Vänsterpartiet och Ung Vänster saboterade Sverigedemokraternas möte i Umeå. Nu går man istället till attack mot Granskning Sverige. Hallands Nyheter kallar det för hatpropaganda och att intervjuerna "klipps ihop" till en "falsk smörja". Jämför gärna med ovanstående intervju med Lars Lindström. Vem är det som sprider falsk smörja? Är det inte Hallands Nyheter!Ett tips till Granskning Sverige är att göra ett klipp med ”Best of Granskning Sverige” för det kommer genereras många nya tittare/läsare när pk-media nu försöker hänga ut ansvariga på Granskning Sverige. Det lär sannolikt inte dröja så länge innan man går till personangrepp och uthängningar av personerna bakom Granskning Sverige. Allt i sann svensk pk-anda med Jan Helin, Tomas Mattsson och Peter Wolodarski i täten.


I mitt förra blogginlägg la jag upp en intervju med Lars Bern. I början av intervjun berättar Lars Bern hur han blev ”person non grata” efter att han ifrågasatt klimatalarmisterna i en debattartikel 2008. Lyssna gärna på intervjun så förstår säkert mina nya läsare hur det fungerar inom pk-etablissemanget i Sverige.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

766 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se