thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Måndag 14 maj 22:35

Funderar på om jag skall åka till Almedalen i år. Har varit på plats de senaste 10 åren. Det var först 2011 som SD fick en egen dag. 2008 var jag på plats och lyssnade på nästan alla tal i Almedalen och kommenterade dem på min gamla blogg. Jag minns speciellt Göran Hägglunds tal där han ägnade nästan 10 minuter av sitt tal åt Sverigedemokraterna som då inte ens var representerade i Sveriges riksdag, något av ett rekord.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/july/goran-hagglund-desperat.html


Det är ju lite tråkigt med att SD har lördagen i år. På något sätt håller Almedalen lite att ta död på sig själv när nästan alla aktiviteter är koncentrerade till måndag-torsdag, redan på fredagen är det avslaget. På fredagen talar Ebba Busch Thor, på lördagen Jimmie Åkesson och på söndagen Isabella Lövin. Jag tror knappast lobbyister och msm kommer satsa så mycket på lördagen och söndagen. Jag gissar att de kommer ge SD och Jimmie Åkesson så lite uppmärksamhet som möjligt denna gång.


Jag tror också att antalet seminarier kommer vara minimalt under fredagen och lördagen, precis som vanligt. Det brukar vara väldigt få men i år kommer säkert vara ännu mindre. Jag kanske är väldigt negativ men jag har mina farhågor om årets Almedalsvecka.


Dessutom tillhör jag inte den gruppen som blir inbjudna på mingel och rosévin på kvällarna. Jag tror faktiskt att jag aldrig under 10 år druckit ett enda glas rosévin eller varit på ett enda mingel arrangerat av ”etablissemanget”.


Jag passade på att googla årets program lite för att se hur många träffar jag fick på olika sökord. Media har ju redan utnämnt migration och brottslighet/kriminalitet som de viktigaste frågorna i valrörelsen. Det överensstämmer knappast med hur många träffar jag fick på respektive sökord.


 Det visar med all tydlighet hur politiskt korrekt det mesta är i Almedalen!

 

Vi får se om jag är på plats när det är dags.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 13 maj 22:31

Jag har ett troll som ställer en hel mängd frågor under olika namn och delvis olika IP-nummer. I början försökte jag svara men sedan insåg jag att ”trollet” troligen är ute efter att jag skall slinta vid tangenterna för att ”trollet” ska kunna anklaga mig för någon åsikt eller något felaktigt påstående. Jag har slutat svara!


Här kommer några exempel. Någon kan kanske komma från någom är seriös, T.ex Anders.

+


       

Av Thoralf Alfsson - Söndag 13 maj 09:19

 


Det är bara för sorgligt att se Vänsterpartiet på marknadsdag i Sandvik på Öland. Detta bara dagar efter att Mahmoud Abbas antisemitiska uttalande om judar och förintelsen.


”Abbas sa att judar i Europa utsatts för massakrer som kulminerade i förintelsen, men varför skedde detta? Frågade Abbas. Det berodde inte på religion utan på judarnas sociala funktion, deras bankverksamhet och ocker.”

 

Läs artikel.


Palestinas flagga vajar hos Vänsterpartiet som ett stöd för Mahmoud Abbas. Men det är ju ingen hemlighet att lika barn leka bäst!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 12 maj 09:51

Jag är inte det minsta förvånad över att Joakim ”inbitet sekulär socialistisk ateist” Carlsson, ledarskribent på Östra Småland försvarar böneutrop vid moskén i Växjö i lördagens ledarartikel.


Ateister brukar ju i normala fall vara kritiska mor religioner men det gäller uppenbarligen inte Joakim ”inbitet sekulär socialistisk ateist” Carlsson. I synnerhet om det gäller islam. När det gäller kristendom brukar det ofta vara ett annat ljud skällan.


Jag är helt emot böneutrop och skulle det bli aktuellt i Kalmar så kommer jag utan tvekan stå på barrikaderna för att stoppa både böneutrop och byggande av moskéer.


Frågan är betydligt djupare än så. Jag tror vi borde, inte bara borde, vi måste lyssna på de människor som flytt från muslimska länder på grund av att de har en annan religion. Islam accepterar ingen annan religion när islam har nått en viss nivå utövare, det vill säga när muslimer är större än andra grupper. Islam behöver inte vara i majoritet, det ordnar dess utövare själva genom att trakassera oliktänkande,


I Sverige har vi redan börjat se exempel på detta i invandrartäta områden. I veckan kunde vi läsa om barn vid skolor som mobbades för att de äter fläskkött och att de vuxna inte bär slöja. Vem tror ni lärt barnen detta och hur man mobbar. Läs artikel i Expressen.


I ett skrämmande reportage i P1 fick vi höra hur arabiskan tar över i förskolor i invandrartäta förskolor och svenskan trängs undan mer och mer. Vissa förskolor har inte ens en enda lärare med svenska som modersmål. Vad tror ni händer på dessa förskolor? Lyssna på inslaget!I veckan kunde vi också läsa om Hoda som vägrade ta av sig sin slöja på jobbet hos Securitas. Nu var hon förvisso inte tillsvidareanställd men hon beklagade sig stort över att inte kunna jobba lite extra och att hon nu skulle få det problematiskt ekonomiskt. Hon hade dock inte jobbat sedan jul hos Securitas så det var knappast så illa. Men ta av sig sin slöja ville hon absolut inte, den är viktigare än att tjäna lite pengar. Läs artikel i Aftonbladet.

I artikel citeras Hoda enligt nedan.


”Det är tragiskt att man väljer att se vad en individ har på huvudet och inte vad den har i huvudet, säger hon.”

 

Det är faktiskt ett väldigt talande citat. Islam förvrider huvudet på dess utövare. Muslimer som Hoda står i första ledet för att islamisera Sverige och utmana de normer som gäller i det svenska samhället. Nu är det enormt viktigt att vi som nation står upp för våra värderingar och inte lägger oss platt av ren bekvämlighet inför alla krav som muslimer i allt större utsträckning ställer i olika avseenden.


I många, kanske i flertalet av Sveriges moskéer jobbas det inte för integration, det jobbas för segregation. Det anordnas kurser i hur man behåller segregationen och inte integreras i det svenska samhället!


Den muslimska minoriteten jobbar hårt för att bygga upp parallella samhällen, parallella strukturer med andra normer och värderingar. Dessa grupper tvingar även ”sekulära” muslimer in i dessa parallella samhällen och strukturer.


Muslimerna i moskéerna jublar över okunniga och naiva ledarskribenter som Joakim ”inbitet sekulär socialistisk ateist” Carlsson.

 

I nästa vecka börjar ramadan, dags för en ny islamiseringsmånad i Sverige. Grattis alla naiva och okunniga svenskar!

 

PS

Stölderna av får har redan börjat. Jag råder alla som har får att helst ta in dem över natten och hålla ett vakande öga över sina får nattetid och kolla upp alla främmande bilar. På Öland brukar fårstölder vara vanliga under tiden "vissa tider" på året.


https://www.sydsvenskan.se/2018-05-11/stoppades-med-stulet-lamm-i-bakluckan


https://nyheteridag.se/fyra-personer-gripna-efter-spektakular-lammstold/

Av Thoralf Alfsson - Fredag 11 maj 08:35

För en tid sedan började leta och eftersöka statistik angående koldioxidutsläpp för den svenska elproduktionen men till min förvåning kunde jag inte hitta någon statistik där enbart elproduktion ingick. Elproduktion är alltid hopslagen med fjärrvärmeproduktion i statistiken. Varför? Jag har min egen teori varför SCB och andra aktörer som Naturvårdsverket gör på det här sättet.


Med tanke på hur vi satsar enorma summor på att subventionera förnyelsebar energi borde det ju vara väldigt adekvat information att följa hur koldioxidutsläppen förändras över tid. Inte minst för aktörerna på elmarknaden och framförallt för regering och riksdag. För att se att satsningar som görs verkligen också får effekt i minskade koldioxidutsläpp. Men tyvärr så kan jag inte hitta någon sådan statistik.


Personligen tror jag att man inte vill visa denna statistik då effekten inte är den som svenska folket eller åtminstone den delen av befolkningen som litar på partierna inom 7-klövern förväntar sig.


Jag har därför gjort några egna beräkningar av koldioxidutsläppen per energislag som utgår från producerad elenergi under åren 1995-2016 (Källa SCB).


Under dessa år har den totala elproduktionen pendlat mellan ca 140-160 Twh och el producerat vid vindkraftverk ökat från ca 0,1 Twh under 1995 till att vara ca 15,5 Twh under 2016. Solenergi är bara ca 0,1 TWh under 2016. Statistiken för 2017 saknades fortfarande hos SCB.


Med tanke på den starka utvecklingen för vindkraften som helt grundar sig på subventioner som betalas av elkonsumenterna borde vi kunna förvänta oss en minskning av koldioxidutsläppen totalt sett enligt alla klimatalarmister.


I beräkningen har jag utgått från de livscykelanalyser som finns för respektive energislag. Där t.ex svenska Vattenfall uppger följande siffror för koldioxidutsläpp.


Vattenkraft,  ca 7gr/kWh

Kärnkraft, ca 4gr/kWh

Värmekraft,  ca 16gr/kWh

Vindkraft,   ca 12gr/kWh

Solkraft,  ca 28gr/kWh

Fossil,  ca 700gr/kWh


Jag har även utgått från organisationen SKGS siffror och de uppgifter som även Luleå Energi redovisar för koldioxidutsläpp för respektive energislag. Men effekten blir detsamma, vilket jag redovisar i diagrammet. Så här skriver SKGS på sin webbsida.


"En livscykelanalys tar hänsyn till hela kedjan från byggande till rivande av kraftverket, framtagande av bränsle samt själva driften. En sådan analys visar att kärnkraften släpper ut knappt 3 gram koldioxid per kWh, vattenkraften drygt 5 gram, vindkraften drygt 10 gram och ett biobränsleeldat kraftverk knappt 16 gram. I jämförelse släpper ett kolkraftverk över sin livscykel ut ungefär 700 gram koldioxid per kWh."


Först redovisar jag dock ett diagram över elproduktionen under dessa drygt 20 år. Som ni kan se pendlar elproduktionen mellan 140-160 TWh/år.

 


Men sedan blir det riktigt intressant att se ett diagram över det totala koldioxidutsläppet för Sveriges elproduktion.

 

 

 

Trenden är helt klar! Det totala koldioxidutsläppet har tvärtemot alla syften ökat! Trots investeringar och subventioner i förnyelsebar energi.

 

I diagrammet finns givetvis också svaret på varför inte denna statistik förs av SCB och Naturvårdsverket. Utan istället ”bakas” ihop med fjärrvärme.


När det gäller fjärrvärme så vet vi ju att man under de senaste decennierna övergått från fossila bränslen till biomassa/avfall i väldigt stor utsträckning vilket medfört minskade koldioxidutsläpp. En minskning som överstiger ökningen av koldioxidutsläpp för elproduktionen. Vilket då är praktiskt att slå samman dessa för att det skall se bra ut rent statistiskt.

 

Vilket lurendrejeri från SCB och Naturvårdsverket!


Men så här går det när man ersätter kärnkraft och vattenkraft som är de absolut effektivaste elproduktionsslagen med extremt låga koldioxidutsläpp och ersätter dem med vindkraft och solkraft som har högre koldioxidutsläpp i livstidcykelvärde.


Så går det när klimatalarmister tillåts styra regeringen! Den 9:e september kan du ändra på detta!


PS

Jag kommer ställa frågor till SCB och Naturvårdsverket angående detta.


UPPDATERING


Det har kommit en del synpunkter i kommentarerna gällande att elproduktionen ökar av olika anledningar över tiden. Så är faktiskt inte fallet riktigt men för att alla skall vara nöjda har jag även gjort en graf över CO2-utsläpp i ton/GWh. Även den för alla tre definitioner av CO2-utsläpp för de olika energislagen som jag hittat.


 

Det råder ingen tvekan om hur trenden ser ut trots att de investerats enorma summor i vindkraft de senaste tio åren.


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 10 maj 07:25

Miljöpartiet har ännu inte lämnat in några namn till kommunvalet i flera kommuner i Kalmar län. Det gäller bland annat Borgholm Torsås och Högsby kommun. Efter mycket om och men har man fått ett par namn i Mörbylånga kommun. Det finns uppenbarligen inget större intresse för att ställa upp på deras lokala valsedlar. Nu kör MP med nedanstående annons för att locka till sig nya namn.


 


Jag frågar mig vem det är som man vänder sig till?

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 9 maj 21:56

För några veckor sedan startade jag min personvalskampanj på Facebook. Där har det blivit många visningar och interaktioner redan. Ca 8 000 visningar på Facebook så här långt och då styr jag det bara till personer bosatta i Kalmar län. Många har också valt att klicka på länken för att besöka min blogg.


Igår och idag gick jag igång med en andra del av min personvalskampanj genom att börja dela ut infoblad i postlådor. Syftet med infobladet är att få mer läsare av min blogg. Jag tror att största chansen för mig att någon skall välja att kryssa mig på riksdagsvalsedeln är om de vet vad jag står för och vad jag vill lyfta för frågor i riksdagen. Genom att nya personer hittar min blogg så tror jag också att jag kan få underlag för kryss på riksdagsvalsedeln.


 

Min annons som just nu ligger ute på Facebook


Jag har en egen sida på Facebook för min personvalskampanj. Det är faktiskt en sida som startades redan 2014. Besök den! Och "gilla" den och dela ;-)

https://www.facebook.com/pg/thoralfiriksdagen/posts/Jag har inte tidigare riktat mig mot Torsås kommun så det var dags för detta under gårdagen och idag. Söderåkra, Bergkvara och Torsås med omkringliggande landsbygd har nu fått min infofolder. Jag gissar att ca 80 procent av hushållen fått infobladet. Det har krävts ca 380 km på trehjulingen för att kunna få ut ca 2500 infoblad under tisdagen och onsdagen.


Nu siktar jag på en liten större kommun i nästa steg. Mönsterås kommun!


Ett stort tack till alla som stödjer min personvalskampanj!

 

 

Piaggio MP3, 400 kubik, körs på B-kort

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se