thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 8 december 2018 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011. Men åtalet ogillades i brist på bevis.


Nu döms han för följande brott.


Två fall av misshandel

Grov stöld

Två fall av stöld

Ett fall av olaga hot

Två fall av ofredande

Våldsamt motstånd

Tre fall av ringa narkotikabrott

Två fall av skadegörelse

Tillgrepp av fortskaffningsmedel

Olovlig körning

Smitning från trafikolycksplats

Fyra fall av överträdelse av kontaktförbud


Han har stor tur att det svenska rättssystemet tillämpar mängdrabatt. Något som borde ändras omgående.


Men det som sticker i mina ögon är även andra delar av texten i domen.


När man läser hela detta avsnitt i domen så framgår det tydligt han försöker tvinga sin far att säga/skrika ”Allahu Akbar” och att han både slår och försöker strypa sin far om han inte säger detta.


På frisörsalongen misshandlar han frisören och undrar ”varför ber du inte?”


Har 22-åringen blivit en radikal islamist som odlat upp ett skägg för att understryka sin tro? Islam!


Den här personen har samhället redan stora problem med och de kommer sannolikt bli ännu större i framtiden. Han dömdes i torsdags till 16 månaders fängelse. Om han sköter sig blir det drygt 10 månader i praktiken men sedan skall häktningstiden räknas av, ca 2 månader, Så han är ute igen till mitten av sommaren efter ca 8 månader i fängelse.


Hur många tror att han kommer sluta med sin brottslighet?


 Utan straffrabatter hade han säkert suttit inlåst i minst 2-3 år.

 

PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.


thoralfsblogg.wordpress.com


Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.


 

Av Thoralf Alfsson - 7 december 2018 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brottslingarna i själva verket är.


Jag undrar varför Barometern är så fruktansvärt rädda för sanningen? Varför inte berätta sanningen för alla läsare? Jag skulle skämmas om jag vore anställd på Barometern? I synnerhet om jag var ansvarig utgivare eller ledamot av stiftelsens styrelse. Jag skulle avgå direkt!

 

I fredagens tidning rapporterar båda tidningarna om två separata fall vid Kalmar tingsrätt. I det ena fallet blev det bråk i rättssalen och i det andra fallet rör det sig om en dom som blev offentlig under torsdagen.


Östra Småland ger flera ledtrådare så att läsarna skall förstå vilken bakgrund gärningsmannen har, utan att skriva ut namnet. Barometern däremot låter sina läsare vara helt okunniga.


Så här smarta är Östra Småland för sina läsare. Men det värsta enligt min mening återkommer jag till imorgon.


En rubrik säger det mesta ;-)


 


Eller så smyger Östra Småland in en liten fras i texten så att alla läsare skall förstå vem gärningsmannen är. Även om det i det här fallet inte är helt korrekt när jag läser domen. Det är mycket värre men det återkommer jag till.


 


Missa inte  mitt blogginlägg imorgon.


PS


Nu kan jag kritisera media igen utan att riskera kritik.


Av Thoralf Alfsson - 6 december 2018 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har redan stoppats. Trots att stora investeringar gjorts i O1 och O2. Snart kommer också två reaktorer vid Ringhals stoppas. R1 och R2 kommer vara stoppad årsskiftet 2020/2021.


https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-rapport-karnkraften-maste-oka-for-att-na-klimatmal?


Det kommer innebära att Sverige har stängt ner 4 reaktorer med en samlad produktionseffekt på ca 3000 MW.


Att höra t.ex vänsterpartisten Jonas Sjöstedt i Aktuellt säga att Sverige kan ersätta kärnkraften med förnyelsebar energi och när den inte räcker till skall vi importera el från Norge. Vilket naivt resonemang från Jonas Sjöstedt. Skrämmande! Hur kan någon lita och tro på det som Sjöstedt säger.


Hur många vindkraftverk behövs om 3 000MW kärnkraftsel skall ersättas. Vindkraft har en verkningsgrad på ca 30 procent beroende på att det inte blåser tillräckligt. Det innebär att ett vindkraftverk med en märkeffekt på 3MW i praktiken endast ger 1MW över tid. Det innebär att det behövs ca 3 000 vindkraftverk av storleken 3MW med ca 200 meters höjd, för att ersätta dessa fyra kärnkraftsreaktorer.


Var skall alla dessa vindkraftverk placeras i naturen. Eftersom både Simpevarp och Ringhals ligger i södra Sverige så måste också dessa 3 000 vindkraftverk ligga i Skåne, Halland, Småland, Östergötland och delvis i Västra Götaland. Var skall t.ex.1 000 vindkraftverk placeras i Småland? Skall 100 vindkraftverk placeras på t.ex Öland? Eller 50 vindkraftverk inom Kalmar kommun?


Jag tror att folk inte förstår vad det handlar om i praktiken. Det är lätt att säga att vi skall öka förnyelsebar energi, utan att behöva förklara det mer i detalj.


Hoppas att de som såg Aktuellt ikväll förstår hur naiv och rent ut sagt okunnig Jonas Sjöstedt är. Ebba Busch Thor stod för förnuftet och verkligheten på riktigt.

Av Thoralf Alfsson - 5 december 2018 22:18

 


Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson

 

Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar.

På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partistyrelsen använder kommunikationsplanen för att utesluta medlemmar så är det ingen mening att Hanif Bali ens försöker ansöka om medlemskap. Efter några av hans tweet skulle han vara anmäld till medlemsutskottet och det skulle öppnas ett personärende omgående. Sedan skulle medlemsutskottet föreslå en utslutning som sedan partistyrelsen fastställer.


Partitoppen skulle aldrig vilja ha den konkurrensen från Hanif Bali i de egna leden.


För en dryg vecka sedan intervjuades Hanif Bali av Anna Hedenmo i programmet ”Min sanning”. Jag fastnade för ett avsnitt av programmet där jag kände igen mig väldigt väl. I mitt fall handlar det inte om Twitter utan om min blogg. Jag förstår precis vad Hanif Bali menar. Det är precis det som Sverigedemokraterna inte accepterar. Jag tror att Moderaterna är betydligt smartare.


Jag har skrivit ned den delen av intervjun. Läs den här.


Men det är ändå ett mysterium för mig, måste jag säga. Allt jag läser och hör om dej inför det här programmet och tidigare. Jag förstår, fått helt klart för mig att du har väldigt lätt för dig, människor beskriver dig som särbegåvad till och med. Du hade toppbetyg i skolan, du gör en politisk fantastisk karriär och sen så blir det ändå dom här problemen hela tiden. Vad är det?

Det är Hanif, det är personligheten. Jag gillar och är en personlighet som vill kunna uttrycka mig fritt. Vill kunna säga det jag menar utan att vara livrädd för hur det ska tolkas. Som inte är rädd för att prata direkt med mina följare.

 

Du har 100 000 följare på Twitter.

Och nästan 100 000 på Facebook.

 

Många unga killar. Tänker du på ditt ansvar?

Jo, jag tänker på mitt ansvar. Tänk om någon kunde säga för dom här killarna: ”Var inte rädda. Våga säga er hjärtans mening.”

”Var inte hela tiden rädd för hur media och andra ska tolka vad du tycker och tänker, utan säg din mening.”

Väldigt många av våra problem i Sverige hade kunnat kvävas i sin linda om vi bara vågat varit mer raka och öppna och lite mindre känsliga för vem som tar illa upp.

 

Samtidigt kostar det dig väldigt mycket. Du är ute i kylan nu, inom Moderaterna. Du blev av med din plats i partistyrelsen. Du är nu ersättare i Arbetsmarknadsutskottet, för att tidigare varit ordinarie. Du, Ulf Kristersson verkar få huvudvärk bara han tänker på dig? Varför gör du så här? Är du inte rädd om din riksdagsplats eller vad tänker du?

Det jag märkt är snarare, att ju öppnare jag är med mig själv, desto mer stöd har jag, från väljare och medlemmar. Så jag vann ju t.ex provvalet i Moderaterna, jag kom etta. Jag fick näst flest kryss av alla moderater efter min partiledare, så jag får ju ett starkt stöd.

 

Men partiledningen?

De tycker förmodligen att det är jobbigt att behöva diskutera min person hela tiden, medan dom vill ju prata enligt sin kommunikationsplan, så jag har full förståelse för det. Jag tycker det är jobbigt att dom behöver kommentera min person hela tiden.

 

Kan du inte låta bli med alla dessa tweets?

Det är ju så här, Nej, jag tänker inte låta bli att ha en direktkanal till mina väljare, i och så vara ärlig hur jag är som person och öppen och ”sure” jag är lite slängig ibland men jag vägrar vara den här friserade, liksom, maskinen som bara säger exakt perfekta korrekta saker.

 

Men hur mycket är du beredd att offra? Vilket är viktigast?

Uppenbarligen ganska mycket. För om jag hade, om jag bara suttit still i båten, om jag bara hade varit, många säger att du är så polariserande och du säger bara proviserande saker för att gynna din karriär. Om jag bara hade suttit still i båten och varit som alla andra, liksom, så hade jag förmodligen haft ett väldigt fint uppdrag nu. Jag är inne på min tredje mandatperiod. Jag är en av de mest seniora ledamöterna.

 

Du kunde ha varit minister i en kommande regering?

Liksom, det hade sett mycket ljusare ut än vad det gör nu. Så uppenbarligen är det en uppoffring. Att kunna vara den jag är men jag tror inte jag klarat av det annars heller.

 

Vad är din åsikt om hur du är behandlad?

Ja, men det finns väldigt hårda krav på dem att hantera mig. Att se till liksom att, varje gång en journalist kommer och frågar. Får han bete sig så här? Så säger de de facto Det är så klart att det märks.

 

Kommer du stanna kvar i riksdagen?

Inte för evigt. Jag tycker politik är viktigt och det är något som jag har sysslat med väldigt länge. Men märker jag att jag bara sitter och värmer en bänk. Då finns det roligare saker att göra i livet. Än att vara liksom det främsta hatobjektet för ganska många människor och för den delen också ständigt vara i konflikt och sådana saker. Jag är en datanörd i grunden. Så det är klart någon dag. Jag har mitt företag vid sidan om. Jag programmerar då och då bara för att behålla kompetensen.

 

Är du på väg att lämna din riksdagsplats?

Nej, det är väl jag inte helt, det alternativet finns alltid och har alltid varit öppet för mig. Känner jag att jag står och stampar då drar jag.

 

Är du på väg att tröttna?

Nej, än så länge är det väl roligt, sedan är det kanske inte så kul att hamna i en position där man inte kan påverka policy så mycket och som opinionsbildare. Det klarar jag av att göra utan att vara riksdagsledamot.

 

Så i mina öron låter det som att du står vid ett vägskäl?

Det kan man säga.

 

Du vet inte hur framtiden ser ut riktigt?

Ähh, nej. Jaag, Jag har en förpliktelse mot alla de som har röstat på mig. Det är liksom det ena, men sedan har jag ju också en förpliktelse att inte lura dom, att säga ja ni valde mig av de här anledningarna och trots att mina möjligheter att genomföra dom här, har försvunnit. Så just nu är jag i vägskälet, kommer jag kunna leverera det jag lovat mina väljare eller inte.

 

Har du inte tittat på intervjun med Hanif Bali så kan jag rekommendera den.


https://www.svtplay.se/video/20119600/min-sanning/min-sanning-sasong-11-hanif-bali?start=auto

Av Thoralf Alfsson - 3 december 2018 18:11

Det finns de som varit väldigt irriterade och arga på att jag publicerat brevet från MU, medlemsutskottet där anklagelserna mot mig beskrivs och att jag dessutom publicerat mitt yttrande över dessa anklagelser.


Rent logiskt borde det vara Sverigedemokrater eller i varje fall sympatisörer till Sverigedemokrater som har attackerat mig på olika sätt de senaste dagarna. Här kommer några exempel på kommentarer på min blogg. Väldigt otrevligt!


 

Har inte för avsikt att kommentera dessa kommentarer. De talar för sig själva.


Jag tolkar det som att någon/några inte gillar att jag planerar att skriva en bok om mina 13 år som Sverigedemokrat. Jag kan i och för sig förstå dem. Jag gick med i partiet 2004/2005 och har deltagit på alla Riksårsmöte/Landsdagar sedan dess. Jag var med i partiets första riksdagsgrupp och jag har fortfarande många vänner i partiet från andra delar av landet. Givetvis känner jag till detaljer om vad som har utspelat sig i partiet. Vissa saker har man inte kunnat undgå att få reda på. Men framförallt handlar det ju om mina egna upplevelser och erfarenheter under alla dessa år som kommer utgöra grundstommen i boken. Men ett och annat avslöjande kan jag också bjuda på 😉


Jag kommer ägna mig åt detta bokprojekt under vintern. Har inte det minsta koll på hur lång tid det kommer att ta. Blir det ett extra val så får det också komma med men kanske även EU-valet i maj. Det blir intressant att se hur valsedlarna kommer formeras med tanke på alla händelser som varit under det senaste året och mandatperioden.


Vill du stödja mitt bokprojekt så finns uppgifterna i högermarginalen.

Av Thoralf Alfsson - 2 december 2018 11:48

Jag fick ett tips om att jag skulle starta en omröstning på bloggen. Jag kommer göra ett par omröstningar och börjar med frågan om anklagelserna mot mig var tillräckliga för att jag skulle uteslutas från partiet.


Omröstningen finns i högermarginalen.


UPPDATERING


Omröstningen kapades! Därför är den borttagen.


"Ola

Söndag 2 dec 13:11

Thoralf, någon försöker manipulera omröstningen. JA från 5% till 50% på 20 min..."


Tyvärr stämmer det. Någon grupp på sociala medier kapade omröstningen.

Av Thoralf Alfsson - 2 december 2018 10:39

 


Jag kan inte låta bli att kommentera och bemöta Barometerns skräckpropaganda för klimatförändringarna i lördagens tidning med följande rubrik.


 


http://www.barometern.se/kalmar/klimatforandringar-hotar-dranka-centrala-kalmar/Artiklarna upptar 4 helsidor i tidningen. Syftet med artiklarna tycks vara att skapa är mer klimatångest bland framförallt unga. Helt i onödan!


Till artiklarna har man gjort en animerad bild på hur Kalmar skulle se ut med en tre meter högre havsnivå och dessutom en karta över vilka områden som skulle översvämmas. Som vanligt utgår man från IPCC:s värsta scenario som kallas RCP8.5, det scenario som är absolut minst sannolikt. Enligt RCP2.6 eller RCP4.5 gäller betydligt lägre havsnivåer än i den skräckpropaganda som Barometern sprider. Källa: SMHI Klimatologi nr41, 2017


Det handlar helt och hållet om att blåsa under propagandan för klimatförändringarna och i detta fall havsnivåerna i Kalmar. Men i artikeln finns knappast några fakta överhuvudtaget och i de få fall de finns så är de till och med felaktiga. Som ett exempel skriver Rasmus Jeppsson följande i sin artikel.


”Vid stormen 2017 steg havsnivån på vissa platser i Kalmarsund till omkring 130 centimeter över medelvattenståndet.”

 

Detta är inte sant! Tittar man på data från mätstationerna i Oskarshamn och Karlskrona så är rätt svar ca 108-112 cm. För Karlskrona 121,8-14,1=107,7 och för Oskarshamn 125,8-13,9=111,9. Rasmus Jeppsson gör samma fel som så många andra och tror att medelvattenståndet är noll men i båda fallen (Karlskrona och Oskarshamn) är medelvattenståndet de senaste 30 åren ca 14 cm, vilket givetvis måste subtraheras från det högsta uppmätta havsnivåståndet.


Skulle det vara så att uppgiften kommer från Länsstyrelsens klimatexpert/klimatsamordnare Lars Ljungström är det en katastrof i okunskap.


Det är ändå lite ironiskt att Barometern publicerar artiklarna samma dag som årets lägsta havsnivåvattenstånd inträffar med ca -72 centimeter eller för att vara helt exakt -72+14,1=-86,1 cm. Havsnivåvattenståndet har alltså sjunkit 86 cm under normalvattenstånd vid mätstationen i Karlskrona. Bland det lägsta som uppmätts vid Kungsholmsfortet i Karlskrona under de senaste 50 åren. Det är fakta.


 

Lågvatten 2018-12-01, starndkanten är normalt vid sanden där den svarta kanten av tång ligger.


Studerar men mätdata från just Kungsholmsfortet i Karlskrona under de senaste 50 åren så syns inget av den utveckling som alla klimatalarmister påstår skall hända vid våra kuster.


 

Diagrammet visa det absolut uppmätta maxvärdet och minvärdet (timvärde) under respektive år. Men även årsmedelvärdet.


Jag tror att alla som studerar diagrammet med riktiga fakta förstår att inget dramatsikt hänt de senaste 50 åren. De handlar bara om naturliga variationer beroende på framförallt väder och vind.


Att vi skulle få en så våldsam utveckling i havsnivåerna fram till år 2100 är i allra högsta grad ytterst osannolik enligt väldigt många experter och forskare, som inte "lever på" och får sin inkomst/försörjning genom att vara klimatalarmister.

 

Hur många tror på denna utveckling efter snart 150 års stabila havsnivåer. Jag gör det definitivt inte!

 

 

 


PS
Blogginlägget strider sannolikt mot Sverigedemokraternas kommunikationsplan. Det är nämligen inte ok att kritisera klimatalarmisterna. Jag vet av egen erfarenhet.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards