thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Fredag 28 sept 21:22

Har lyssnat på Sveriges Radios dokumentär om Kent Ekeroth. Det mesta är ju allmänt känt men det finns några intressanta detaljer som jag lägger samma med mina egna erfarenheter i riksdagen och då framträder något som jag funderat över. Tråkigt men uppenbarligen sant. Jag får skriva om det när jag avslutat min politiska gärning.


Av Thoralf Alfsson - Fredag 28 sept 14:30

 


Under måndagen var en av de stora nyheterna att klimatförändringarna när det gäller ökad medeltemperatur i städer. Enligt SR var svenska städer i flera fall de som fått högst temperaturökning i Europa, med Kriruna som toppade med en ökning på 3,4 grader. Här kommer några citat från Sveriges Radios nyhetsartikel.


”En ny analys av hur medeltemperaturen ökat i europeiska städer visar att fem av tio städer på topp tio finns i Sverige, rapporterar Ekot. Kiruna toppar listan, som det europeiska journalistnätverket EDJNet gjort.”

 

Sedan år 1900 har Kiruna blivit 3,4 grader varmare. I Östersund, Sundsvall, Skellefteå och Luleå har medeltemperaturen stigit med över 2,5 grad och de fem städerna finns bland de tio städer i Europa där medeltemperaturen stigit mest, enligt den här analysen.

Nätverket EDJNet har satt samman data från över 100 års väderobservationer över hela Europa.

 

Längre norrut är temperaturökningen större ju längre norrut man kommer, men även i Andalusien och sydöstra Rumänien har temperaturen ökat över tid.” 

 

”Meteorolog Per Undén på SMHI säger att sammanställningen bekräftar klimatforskningarnas bild av att klimatförändringarna accelererat på 2000-talet, och att det går fortare ju längre norrut.

– Det har vi också sett i våra observationer på SMHI, att klimatförändringarna har varit tydligare på de högre latituderna i norra Europa, särskilt vintrarna har blivit mycket mildare, säger Per Undén.”

 

Under torsdagen kom det en rättelse från Sveriges Radio! I en undanskymd nyhetsartikel med rubriken ”Fel om stigande medeltemperatur” förklarar man bristerna.

 

 

”Den undersökning av stigande medeltemperaturer vi publicerade måndagen 24 september visar sig ha brister. Det är beklagligt och vi vill belysa vad som är fel.”

 

”Trenden är dock att medeltemperaturen stigit sedan 1900-talets början, men inte så mycket som 3,4 grader i Kiruna, eller 2,5 grader i flera svenska städer.

Skillnaden i Sverige är 1,1 grads ökning och 1,2 grad om man tittar på norra Norrland, enligt SMHI.”

 

Den här gången hade klimatalarmisterna på Sveriges Radio lite för bråttom. Det är också väldigt märkligt att man använder sig av journalistnätverket EDJNet som källa.

 

UPPDATERING

 

Läs gärna detta inlägg från bloggen Klimatupplysningen som är intressant.


http://www.klimatupplysningen.se/2018/09/27/sveriges-radios-presentation-av-temperaturdata-kiruna/

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 27 sept 10:36

   


Uppenbarligen är det viktigaste för flera partier i Kalmar läns landsting att utestänga SD. Det fick Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna att överge blockpolitiken. Socialdemokraterna kastade bort Vänsterpartiet ut till vänster och Centerpartiet och Liberalerna övergav Alliansen utan de minsta betänkligheter. Väljarna kan känna sig totallurade!


https://www.svtplay.se/video/19449284/lokala-nyheter-smaland/svt-nyheter-smaland-26-sep-19-55-2?info=visa&start=auto&tab=2018


Lyssna på inslaget. Det handlar inte om att dessa tre partier har någon samsyn utan endast om att utestänga och isolera Sverigedemokraterna från inflyttande. Att sedan tidigare vänner i Vänsterpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna åker med ut i kylan av bara farten tycks inte bekymra dem det minsta.


Gör reportern/journalisten sitt jobb i inslaget? Ställer han de rätta frågorna?


Mitt entydiga svar är NEJ.


En riktig journalist hade givetvis ställt frågan varför SD inte skall få något inflyttande.


En riktig journalist hade dessutom inte nöjt sig med svar/floskler som SD:s rötter eller att SD inte står för alla människors lika värde, vilket är totalt fel.


En riktig journalist hade ställt frågor om vad som är så totalt fel med Sverigedemokraternas politik på sjukvårdsområdet så att partiet inte skall få det minsta inflytande.


En riktig journalist hade krävt att få riktiga svar!

 

Inslaget är i grund och botten en uppvisning i hur media är i symbios med de politiska partierna som har makten inom 7-klövern. Media vågar inte ifrågasätta genom att ställa de lite mer svårare frågorna. Definitivt inte en lokaljournalist som vill ha karriärvägarna öppna.


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 26 sept 09:22

 

 

Igår var jag på en lite längre intervju hos Barometern, en lite djupare intervju än brukligt. Huvudtemat var Sverigedemokraternas stora valframgångar i valet. Men det handlade också om utvecklingen i samhället, framtiden och visioner.


Jag är rädd för att jag gav en ganska dyster bild av framtiden. Ett samhälle som blir allt mer segregerat, en mångkulturell kollaps, ett otryggare samhälle för såväl unga som gamla. Helt enkelt en negativ samhällsutveckling som till väldigt stor del beror på den massinvandring som pågått under flera decennier och inneburit stora belastningar på välfärden och de flesta samhällsfunktioner. Resultatet kommer nu. Effekterna vid en kommande lågkonjunktur vågar jag knappast tänka på.


Jag hade hoppats att en betydligt större andel av befolkningen förstått effekterna av det mångkulturella samhället när de röstade i årets allmänna val. Men så blev inte fallet. Personligen tror jag att okunnigheten är väldigt stor ibland befolkningen om vad som pågår i våra invandrartäta områden. Hur olika religioner och kulturer dominerar och styr invandrargrupper och hur dessa grupper sakta men säkert bygger upp segregerade, parallella strukturer i sina enklaver med samhällets goda minne och under naiva och goda politikers aningslöshet.


I Kalmar härjar ungdomsgäng vid Baronen och Centralstation. Köpcentra tvingas nu anställa/hyra in ordningsvakter som patruller under dagtid. Jag såg till och med ordningsvakter vid Giraffens köpcenter under måndagen, något jag aldrig sett tidigare. Jag har fått information om att det behövs ordningsvakter vid flera av kommunens anläggningar och att fritt wifi är en orsak till att vissa ungdomsgrupper uppehåller sig vid dessa områden. Enligt uppgift skall kommunen tvingats ändra tillgången på fritt wifi för att komma runt problemen.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/vanligt-med-tjafs-och-brak-vid-stationen/


Busschaufförer har skrivit till mig om den stora otrygghet som de upplever i sitt arbete och då speciellt under helgerna. Vid Centralstation finns ordningsvakter som kan hjälpa dem när dessa grupper försöker åka grattis eller visar upp ”falska biljetter”. Men när väl bussen avgår från centralstationen så är busschauffören ensam med ungdomsgängen i bussen, vilket innebär en stor otrygghet då ilskan fortfarande kan vara stor när man tvingats betala en bussbiljett. Jag har fått skrämmande redogörelser från busschaufförer.


I samtliga fall som jag fått information om så handlar dessa ungdomsgäng om nästan enbart om invandrarungdomar och i många fall ensamkommande ungdomar som har svårt att respektera regler och lagar i vårt samhälle. En busschaufför ställde frågan till ett gäng varför de ljuger. Svaret blev ”Jo, i mitt hemland ljuger vi!”.


Media fortsätter i väldigt stor utsträckning att kalla dem för ungdomsgäng, det finns dock några undantag som faktiskt skriver invandrargäng, som har en liten svans av unga och minderåriga svenska tjejer. Jag har själv upplevt det vid vår valstuga under valrörelsen.


Det är väldigt många människor som kontaktar mig om olika saker som inte fungerar i samhället och det mesta har en koppling till massinvandringen på ett eller annat sätt. Det är nog helt normalt att bli dyster över samhällsutvecklingen när man översköljs av detta. Samtidigt ser man på den farsartade utvecklingen som pågår i riksdagen där Annie Lööf och Jan Björklunds agerande är sorgligt men de övriga partiledarna inom 7-klövern är inte mycket bättre.


De jobbar definitivt inte för Sveriges bästa utan det handlar bara om sina egna positioner. Nu har valdagen varit och de behöver sannolikt inte lyssna på väljarna förrän om fyra år igen. Då har troligen Sverige sjunkit ännu djupare ned i diverse statistik.

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 sept 22:54

Någon undrar kanske varför jag inte kommenterar det som händer i riksdagen. Men det är så många andra som skriver och kommenterar det bisarra skådespel med omogna partiledare. På sätt och vis är jag glad att slippa deltaga i detta spektakel. Där en majoritet agerar som det knapptryckarkompani de nyligen valts in till.


Förr följde jag mer eller mindre varje nyhetssändning och på webben vad som händer i riksdagen. Måste säga att jag tappat mycket av intresset för vad som händer i riksdagen. Vuxna förtroendevalda som agerar som allt annat än vuxna. Annie Lööf är väl det mest bisarra exemplet. Hon har uppenbarligen redan glömt att hon företräder ett parti som bara fick 8,6 procent av rösterna i riksdagsvalet.


Jag beklagar dock att Björn Söder inte fick fortsätta som talman. Under åren i riksdagen fick jag stort förtroende för Björn Söder. Sedan anser jag att Björn har genomfört sitt uppdrag som 2:e vice talman på ett alldeles utmärkt sätt. I varje fall från min horisont. Skall bli intressant att se vilken ny roll Björn Söder kommer få inom riksdagsgruppen.


Tyvärr finns det mycket fulspel inom politiken! På alla nivåer. Men de som ägnar sig åt detta brukar till slut alltid avslöjas och då kommer räkenskapens timma!


PS


Idag hade vi det sista kommunfullmäktigemötet den innevarande mandatperioden. Jag hade inte förväntat mig att någon från Centerpartiet skulle be om ursäkt för de lögner som Jaafar Al-Jabiri skrivit om mig på Facebook. Men det hade varit en fin gest från centerpartisterna.


Jaafar Al-Jabiri har stängt ner sin Facebook! Ett tyst erkännande av lögnerna. Frågan är om Centerpartiet i Kalmar tänker placera Jaafar Al-Jabiri på kommunala förtroendeuppdrag?

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 sept 21:08

Det var tur att jag inte gav mig in på att uttala mig om vilken rovfågel då det kommer flera olika bud. Roligt att mina läsare försöker hjälpa till att bestämma rovfågeln.


Det efterfrågas om jag har fler bilder på rovfågeln men det har jag inte, bara en bild som är bara någon tiondels sekund tidigare.


Men jag tog en bild på en rovfågel på långt avstånd i samma område bara två dagar tidigare. Det kan kanske vara samma fågel men det är som sagt osäkert.


 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 23 sept 21:13

Gryning på Öland.


 

Idag har det varit den stora trandagen. En strid ström har under eftermiddage och kvällen passerat söderut. Ca var tionde minut kom det ett fågelsträck med tranor på mellan 40-200 tranor i varje sträck. Mäktigt att se och höra dem.


 

En skarv som sträcker ut vingarna i de första solstrålarna.


 

Vågar inte riktigt gissa vad det är för rovfågel. Men det finns säkert någon av mina läsare som kan det.


 


 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 22 sept 09:37

Vi var nog många som reagerade på när domen kom från hovrätten angående attacken mot en synagoga i Göteborg. Flera palestinska män dömdes för attacken men hovrätten upphävde domen om utvisningen för en 22-årig palestinier. Det som upprört många är motivet till att stoppa utvisningen. Tidningen Världen idag skrev en artikel om domen igår.

 

”Att hovrätten beslutade att en av de palestinska män som attackerade synagogan i Göteborg ska få stanna i Sverige efter avtjänat straff skapar rubriker över hela världen. Nu rapporterar tidningen Inblick att en vänsterpartistisk nämndeman, med engagemang i starkt Israelkritiska grupper, deltog i beslutet.”


Världen idag hämtar sina uppgifter från den kristna tidningen Inblick. När man läser Inblicks artikel så häpnar jag över de fakta som läggs fram i artikeln.


”Hovrätten för Västra Sverige beslutade i onsdags för en vecka sedan att häva utvisningsbeslutet för en av de två palestinier som kastade brandbomber på den judiska synagogan i Göteborg för knappt ett år sedan. Den andre palestiniern, som är 24 år, fick tingsrättens dom på 2 års fängelse utan utvisning fastställd. Den 22-årige palestinier som fick fängelse i två år men tack vare hovrättens beslut slapp utvisning, är inneboende hos en 59-årig palestinsk kvinna som stod på Vänsterpartiets valsedel åren 2010 och 2014.
Den kvinnliga hyresvärden är även aktiv i den den palestinska föreningen Al Salam i Göteborg.
En av nämndemännen som deltog i beslutet, Gert Raiml, har en lång karriär i just Vänsterpartiet och har suttit med i styrelsen för Vänsterns internationella forum, som stöder ett antal marxistiska, starkt israelkritiska, organisationer (PPP, DFLP och FIDA) på de palestinska områdena.”

 

”En nyhetsnotis från Reuters som publicerades den 17 maj 1985 i den singaporianska tidningen Straits Times beskriver hur Gert Raiml hotat att förgifta Nestles produkter om han inte fick 700 000 schweiziska francs. Gert Raiml fick enligt Reuters 18 månader villkorligt fängelsestraff för sina hot.
Gert Raiml förnekar att han fick villkorligt fängelsestraff och att han skulle ha krävt pengar.
– Jag gjorde upp med Nestle, de slutade tillverka modersmjölksersättning och jag slutade hota dem, säger han som förklaring till nyhetsnotisen.


Den andra nämndemannen, Yvonne Persson, representerar Socialdemokraterna. Dessutom deltog tre jurister i beslutet.”

 

Varför är Gert Raiml nämndeman överhuvudtaget?

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se