thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Lördag 3 feb 08:14

Östran verkar vara den tidning som bäst redovisar vad som händer i kommunpolitiken i Kalmar. Jag har lämnat in flera motioner under årets första veckor men det verkar bara vara Östran som har något intresse att redovisa det för sina läsare. Barometern verkar ha lagt ner denna delen i sin verksamhet. Idag fanns denna artikel i Östran.


 


Vill du läsa motionen i sin helhet kan du göra det på följande länk.

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 1 feb 22:43

Hultsfreds kommun är en av de kommuner som har haft stor utflyttningen av befolkningen under de senaste decennierna. Kommunen hade för några decennier flera stora industrier som Noack/Vartas batterifabrik, Hultsfredshus, Silverdalens pappersbruk och Spånskivefabriken Swedspan. Idag finns bara Spånskivefabriken kvar som tagits över av IKEA som också byggt ut fabriken som nu även tillverkar garderober.


 


Jag jobbade själv på Silverdalens pappersbruk under 80 och 90-talet. 1987 tror jag det fanns mellan 600-700 anställda vid bruket. Det var en trevlig tid som jag kan se tillbaka på med många fina minnen och arbetskamrater. Men som med flera andra företag flyttades tillverkning till större enheter och i detta fall till Husum och andra fabriker inom koncernen.


Hultsfred kommun har idag drygt 14 000 invånare. Andelen personer med utländsk bakgrund har ökat kraftigt de senaste åren. Antalet som flyttade till kommunen var så stor för drygt ett år sedan att kommunen stängde sitt socialkontor och inga nya bidragstagare togs emot.


Hultsfred kommuns budget omfattade under 2017 totalt ca 830 miljoner kronor i nettokostnader. Skatteintäkterna från kommunens alla invånare beräknades till ca 570 miljoner kronor under 2017.


Migrationsverket hade under 80 och 90-talet lokaler i Hultsfred och det har gett negativa effekter på kommunen även om Migrationsverket flyttade till Högsby för ca 10 år sedan.


   

 Siffrorna för 2017 finns inte tillgängliga ännu men utveckling har med stor sannolikhet fortsatt på samma sätt.


Eftersom det finns väldigt få enkla jobb i en kommun utan några större industrier och att utveckling även är den att det krävs utbildning för de flesta arbeten idag så stiger arbetslösheten våldsamt fort i Hultsfred kommun och då enbart bland utrikes födda.


 


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Hultsfred kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 44 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

 

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


På grund av det stora antalet asylsökande som bosatt sig i Hultsfred kommun har utvecklingen i den så kallade Etableringsreformen även den varit dramatisk sedan den infördes av Alliansregeringen 2011. Etableringsreformen ger kommunerna ett andrum under två år innan det ekonomiska ansvaret för dessa personer helt går över på kommunen.


   


Till Etableringskostnaderna skall också läggas försörjningsstöd på minst 9 miljoner kronor (2016).


Sedan skall vi inte tala om utvecklingen av ersättningen till Hultsfred kommun från Migrationsverket under de senaste åren. Nedanstående grafiska bild över utvecklingen talar väl sitt eget språk och behöver egentligen inte kommenteras mer. Den skall ställas i relation till Hultsfreds kommuns samlade skatteintäkter som är ca 570 miljoner kronor enligt budget för 2017.

  

Ökning sedan 2012 är ca 900 procent. Från 16 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 145 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 230 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under de första tre åren i Hultsfred kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 570 miljoner kronor så utgör det ca 40  procent.


Om Hultsfred kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 40 procent. Det vill säga från dagens 21,91 kronor till 30,70 kronor. En höjning med nästan 9 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 42 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserad. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Hultsfred kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Hultsfred kommun måste ta hela ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Hultsfreds kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

 

Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 Av Thoralf Alfsson - Torsdag 1 feb 18:11

 


Kalmar kommuns vindkraftverk i Rockneby  Foto Thoralf Alfsson


Kalmar kommuns vindkraftverk kommer sannolikt ge en förlust på närmare 10 miljoner kronor för 2017. Dels handlar det om ett minusresultat på ca 1 miljon kronor för driften under 2017. Men den stora förlusten beror på att Kalmar kommun kommer tvingas skriva ner värdet på vindkraftverket från ca 23 miljoner kronor till 14,4 miljoner kronor. En nedskrivning på 8,6 miljoner kronor som kommunen vill lägga på resultatet för Serviceförvaltningen under 2017.


Anledningen till nedskrivningen är att Kalmarhem vill köpa 4/32 delar av ett vindkraftverk i samma vindkraftspark till ett pris av 1,8 miljoner kronor. Det innebär att det aktuella värdet på ett helt vindkraftverk är 14,4 miljoner kronor. Det är alltså det marknadsvärde som gäller för dessa vindkraftverk som för bara 5 år sedan kostade ca 30 miljoner kronor.


Därmed blir förlusten ca 9,6 miljoner kronor för Kalmar kommuns vindkraftverk under 2017.


En minst sagt usel affär för Kalmar kommuns skattebetalare. En kommun skall enligt min uppfattning inte ägna sig åt att vara elproducent och därmed riskera att förlora av skattebetalarnas pengar. Pengar som skall vara till för skola, vård och omsorg som är kommunernas kärnverksamhet!


Tänk om 7-klöverns politiker lyssnat på Sverigedemokraterna i Kalmar kommunfullmäktige!

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 31 jan 23:23

 

 

”Det är valår 2018 och då är det viktigare än någonsin att informationen som människor ska basera sina val på utgår från sanningar, inte propaganda eller påverkanskampanjer. Därför vill vi dra igång Faktajouren så fort som möjligt efter nyår, säger Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.”

 

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/nyheter/2017/fojo-startar-faktajouren-for-att-motverka-spridning-av-falska-nyheter/

 

”Medieinstitutet Fojo startar ”Faktajouren”, ett kunskapscenter med syftet att utbilda och vara ett stöd för journalister i allt från hur man undviker att luras av desinformation som sprids av organiserade så kallade "trollfabriker" till hur man avslöjar falska konton på sociala medier. "Faktajouren" ska lanseras i början av nästa år, och finansieras till en början av Anderstiftelsen.”

 

Frågan är vem som sprider mest desinformation och propaganda. Handlar inte en politisk valrörelse om väldigt mycket propaganda och påverkanskampanjer? Eftersom ca 80 procent av alla journalister har vänstersympatier eller rödgröna politiska värderingar gissar jag att ”Faktajouren” kommer vara väldigt politiskt snedvriden.


När kommer de rödgröns inrätta en ”sanningsmyndighet” som talar om vad som är sant och vad som folk inte får läsa, lyssna eller titta på.


Om du vill jobba med ”Faktajouren” så söker nu Linneuniversitetet en projektledare i en platsannons på Arbetsförmedlingen. För anställning från den 1 mars till 31 december. Sedan tycks någon ”faktajour” inte behövas längre. Syftet är minst sagt uppenbart.


Att påverka det svenska valet den 9:e september i politiskt korrekt riktning!

 

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/7550646

 

Så här skrev några Linnestudenter som studerade journalistik efter att de hade fått närvara vid distriktets valvaka 2014. Fina journaliststudenter.


 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 31 jan 16:55

Har tittat på Donald Trumps State of the union tal. Man måste titta på talet, det räcker inte att lyssna. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av Donald Trump. Pratade han helt och hållet utan skrivet manus? Utan möjligen bara några stolpar. Imponerande med så många namn och detaljer. Sedan finns det en del som påstår att han inte skulle vara frisk. Vilka losers!

 

Trump har teleprompter till sin hjälp med texten till talet som knappast syns i videoklippet som jag tittat på. Så nu behöver ni inte skriva det i era kommentarer. Men det gör inte talet sämre.


Jag måste erkänna att det även kom en tår när Trump berömde några av de hjältar han lyfte fram under sitt tal. När får vi höra något liknande i Sverige från en statsminister. Troligen aldrig om inte det svenska folket vaknar upp.


 


Citatet som DN använder talar sitt eget språk.


”Talskrivaren kan räkna med löneförhöjning”

 

När Obama höll sina tal nämndes aldrig någon talskrivare. Då var det Obama som lovordades för sina tal. Men samtidigt avslöjar det att man även på DN tycker att Donald Trumps tal var väldigt bra men man klarar inte av att ge Trump kred för talet. Vilka losers!


Ett fantastiskt tal som jag rekommenderar alla att ta del av. Jag förstår att det kommenteras så kort i svensk media. Jag kan tänka mig rubrikerna om Obama hållit ett tal på den nivån.


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 31 jan 09:56

Har idag fått en debattartikel publicerad i Barometern angående hur den politiska majoriteten fortsätter att försöka bygga en mindre "flyktingby" i Påryd. Trots invånarnas motstånd och DDT i markprover från tomten.


http://www.barometern.se/debatt/nej-till-flyktingby-i-paryd/


Ingen plusartikel.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 30 jan 15:15

Jag låter bilderna tala sitt eget språk.


 

Idag vid ca 11:50


 

Fredag den 19 januari vid lunchtid.


Sedan bör det också nämnas att Kalmars alla kommunalråd sitter med fin utsikt från stadshuset över Stortorget. De behöver inte ens gå utanför dörren för att se det hela. De har alla sina kontorsfönster i den gula byggnaden bakom det högra torgståndet. Se bilden nedan.


Jag vet att de i varje fall inte är blinda!


 Av Thoralf Alfsson - Måndag 29 jan 22:30

Det hände ännu mer vid dagens kommunfullmäktige än det jag skrev i föregående blogginlägg. Jag ställde även en interpellation till kommunalrådet Dzenita Abaza om vilken krav som Kalmar kommun ställer på nyanlända i kommunen. Enligt följande formulering.


”Ställer Kalmar kommun några krav på nyanlända som bosätter sig i Kalmar?

Om det finns några krav, hur följs dessa i så fall upp och hur redovisas att kraven nås?”

 

Första frågan besvarades relativt utförligt men den andra frågan blev egentligen inte besvarad men det kommer jag följa upp. Tyvärr hoppade vänsterpartisten Bertil Dahl in i debatten och började som Mattias Adolfsson anklaga mig för rasism på grund av mina frågeställningar.


Att fråga vilka krav som ställs på nyanlända anser uppenbarligen Vänsterpartiet för att vara rasistiskt. Bertil Dahls utfall var så hätskt och syftet var uppenbarligen att tysta debatten och det lyckades han helt och hållet med då ingen annan vågade sig upp i talarstolen. Förutom Björn Brändewall som yttrade sig men det var lite svårt att förstå vad han ville ha sagt.


Fick detta sms under debatten i kommunfullmäktige från en politiker i ett annat parti ;-)


 


Bertil Dahl är i mina ögon en riktig hycklare. Han sitter i en politisk majoritet tillsammans med Socialdemokrater och Centerpartister. En majoritet som beslutat privatisera ca 100 personliga assistenter som idag jobbar inom kommunen. Bertil Dahl ingår i den majoritet som tvingar över dessa 100 anställda till företaget Humana. Det kallar jag hyckleri av Vänsterpartiet i Kalmar. Det handlar om Vänsterpartiets viktigaste ideologiska fråga om vinster i välfärden.


Dessutom driver han igenom skatteplanering i det kommunal bostadsbolaget Kalmarhem!


Om Vänsterpartiet menar allvar med sina krav på att förbjuda vinster i välfärden kan det inte vara möjligt att sitta kvar i en majoritet som ägnar sig åt just privatisering. Hyckleri av Bertil Dahl.

 

Jag kommer inte vika ner mig en enda tum på grund av dessa låga angrepp från Socialdemokrater och Vänsterpartister. Det gör mig bara ännu mer motiverad och samtidigt visar det med all tydlighet att de inte har några egna argument än att skrika rasism. Men mig tystar de inte. Jag lovar att betydligt fler av Kalmars invånare skall få veta hur verkligheten ser ut!


Blir intressant att se om Barometern kommer producera ännu en oseriös rubrik angående min interpellation.Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

988 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se