thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Söndag 3 juni 23:11

Peter Kadhammars artikel är ett skolexempel på ”guilt by association”. Detta skriver han utan att ha några som helst fakta.


På Facebook skrev ordföranden för den branddrabbade moskén så här dagarna efter branden.


”Ismail Darragi tror inte att branden har anlagts av högerextremister, utan tror snarare att den är en hämnd för att föreningen polisanmält två utomstående personer som stulit en insamlingsbössa från moskén”

 

Men vad Ismail Darragi tror bryr sig inte Aftonbladets Peter Kadhammar om. Han har uppenbarligen redan bestämt vilka som ligger bakom den anlagda branden, utan några som helst fakta från polisen.


Ismail Darragi talar inte svenska trots 12 år i Sverige, så hans 11-årige son får tolka åt Peter Kadhammar. Det borde istället Peter Kadhammar ägna en hel artikel åt. Varför har Ismail Darragi inte lärt sig svenska under 12 år i Sverige. Dags att dra in bidragen!


Jag har i några blogginlägg den senaste veckan tagit upp moskébränder och hur media gärna vinklar sina artiklar utan att de har några som helst bevis eller kunskaper om detta.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/05/31/11538063-moskbrander/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/01/11538189-kalmarpolisen-morkade-mordbrand/


När det sedan visar sig att en moskébrand varit anlagd av en tidigare muslimsk moskébesökare tystnar media mer eller mindre fullständigt. Det blir dödstyst! Det vill säga tills nästa moskébrand inträffar.


Jag tror att Peter Kadhamar hade behövt göra lite mer research om hur det sett ut i Hässleholm de senaste åren innan han skrev sin artikel. Läs nedanstående artiklar så förstår ni hur shia och sunnimuslimer bråkar med varandra. Att de till och med hatar varandra så mycket att de har försökt döda varandra.


http://www.nsk.se/2017/06/08/extrema-budskap-oroar-i-hassleholm/

https://www.dn.se/nyheter/sverige/hade-vi-varit-i-daraa-hade-jag-skurit-halsen-av-dig/Barometern hade i helgen ett helt uppslag där två förstagångsväljare fick vara med på det senaste mötet med landstingsfullmäktiga och sätta betyg på de debatterande ledamöterna. Barometern glömde dock bort att berätta för alla läsare att den ena förstagångsväljaren var ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Kalmar län. En ytterst viktig detalj i min värld.


Var det ett misstag eller helt medvetet gjort av Barometerns journalist?


PS

Har haft en långhelg tillsammans med mina barn och barnbarn i Sälen med lite aktiviteter. Därför har aktiviteten på bloggen var låg.Av Thoralf Alfsson - Fredag 1 juni 18:00

Tidigt på morgonen den 23 september 2016 utbröt en brand i en samlingslokal i Smedby utanför Kalmar. Källarlokalen användes av shiamuslimer som bönelokal eller moské. Branden inträffade bara veckan innan shiamuslimerna skulle börja fira sin stora högtid Aashura som firas under 10 dagar till minne av Husayns död i Karbala. Frågan man måste ställa sig är om det finns något samband mellan branden och den kommande högtiden för shiamuslimer.


Polisen och media var dock snabba med att bedöma brandorsaken. Branden inträffade vid ca 05 på morgonen men redan vid 09 hade polisens tekniker fastställt brandorsaken till ett elelement innanför dörren.


Östra Småland uppdaterade sin artikel väldigt snabbt på morgonen.


”Polisen misstänkte inledningsvis att branden kunde vara anlagd och rubricerade därför händelsen som mordbrand, men efter att tekniker gjort en brottsplatsundersökning kunde man konstatera att det med högsta sannolikhet inte ligger något brott bakom.

– Branden tros ha startat av ett tekniskt fel i ett av elementen i lokalen, säger Catarina Bandt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/brand-i-kallarmoske/


Jag tyckte det var väldigt märkligt att polisen så snabbt gick ut med brandorsaken. Polisen brukar vara väldigt försiktiga med att uttala sig om brandorsaken och vänta till alla undersökningar är klara innan man uttalar sig om brandorsaken, vilket kan ta flera veckor.


I artikeln i Östra Småland fanns även ett foto som gjorde det ännu märkligare då man kunde se att dörren hade brunnit men även ett skärmtak och ett staket utanför lokalen. Medan skadorna inne i lokalen inskränkte sig till strax innanför entredörren.


Eftersom det varit ett antal moskébränder under de senaste åren, där andra muslimer misstänks för att ha anlagt branden så började jag för några månader sedan fundera över branden i Smedby.


Jag började med att begära ut förundersökningen från polisen och fick då ett mycket märkligt svar.


 


Polisen ansåg att förundersökning var sekretessbelagd. Nu blev jag än mer nyfiken eftersom man gått ut till media med att det var ett element som var brandorsaken och då kan väl knappast finnas något behov av sekretess.


Därför begärde jag få ett beslut från polismyndigheten om sekretess som jag kunde överklaga.


Efter några veckor kom i stort sett hela förundersökningen istället i ett brev. Det var bara namnen på ansvariga för källarmoskén som var överstrukna och därmed sekretessbelagda. Men jag var/är totalt ointresserade av namnen.


När jag läste förundersökningen så blev jag inte så mycket klokare på brandorsaken. Men så uppmärksammade jag att polisen hade skickat elmaterial tillhörande elementet till NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) för undersökning. Men polisen hade valt att inte skicka med svaret på undersökningen. Det måste utan tvivel ha funnits och ingått i förundersökningen.


Jag begärde då att få kopia på svaret från NFC. Det dröjde ytterligare någon vecka så kom svaret. Här nedan kan du läsa svaret.


 ”Resultatet talar starkt för att något elektriskt fel på det insända materialet inte har orsakat brand.”

 

Med andra ord så talar allt för att det var en anlagd mordbrand som polisen i Kalmar av någon underlig anledning ville dölja!

 

Eftersom branden inträffade bara en vecka innan shiamuslimer skulle börja fira Aashura så är min gissning att det var sunnimuslimer som låg bakom brandattentatet!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 1 juni 13:52

Säg inget negativt om islam och twittra definitivt inte ”Fuck islam” om du är hockeytränare.


”Kalmar HC:s nye tränare kanadensaren Duane Smith har hamnat i blåsväder redan innan han har landat i Kalmar. Anledningen är att han på sitt twitterkonto ska ha skrivit fler än tio inlägg med främlingsfientligt innehåll. Det rapporterar nu P4 Kalmar. Man uppger bland annat att Duane Smith ska ha skrivit att Nigeria är världens Aids-huvudstad och han undrar om Kanadas utrikesminister är där för att bjuda in fler sjuka migranter. Han konstaterar även att ”islamofobi är ett nödvändigt ont”.”

 

http://www.barometern.se/sport/sparkade-khc-tranaren-duane-smith-polisanmald/

 

Duane Smith har uppenbarligen inte förstått hur den politiska korrektheten fungerar i Sverige, där vänsterkrafterna styr media och kan dra igång ett drev för minsta lilla uttalande eller text på sociala medier.


Enligt min mening är islam absolut inte kärlekens religion! Något som alla borde förstå om de bemödar sig med att skaffa sig lite kunskap. Islam är snarare ondskans religion om man ser till antalet terrorattentat i islams namn och där terroristerna bekänner sig till islam.


När det gäller Aids/HIV kan följande läsas på Wikipedia om Nigeria.


”As of 2014 in Nigeria, the HIV prevalence rate among adults ages 15–49 was 3.17 percent. Nigeria has the second-largest number of people living with HIV.”

Wikipedia


Att Nigeria är världens aidshuvudstad är nog väldigt nära sanningen och därmed kan det knappast vara främlingsfientligt eller rasistiskt. I så fall är även Wikipedia rasistisk!


Duane Smith gillar uppenbarligen inte Kanadas utrikesminister men det kan knappast vara vare sig rasistiskt eller främlingsfientligt.


Läs Radio Kalmars artikel. Jag tolkar det som att Sveriges Radio försvarar islam, hedersförtryck och inte minst kvinnoförtrycket som ingår i islam. För att inte tala om hur islam ser på jämställdhet och jämlikhet.


Det kvinnoförtryck som Danmarks regering/folketinget igår beslutade att förbjuda vissa uttryck för, som burka och nikab.


Anser Radio Kalmars reportrar att även detta är rasistiskt och främlingsfientligt.


När man läser slutraderna i Radio Kalmars artikel blir jag fundersam över det svenska tillståndet.  Vad var det i artikeln som var våldsbejakande?


”Sveriges Radio tar avstånd från våldsbejakande och rasistiska uttalanden men har ändå valt att ta med dem eftersom de ger en förklaring till hur den refererade tränaren har uttryckt sig i sociala medier.”

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 31 maj 22:17

Under de senaste åren har det inträffat ganska många bränder i moskéer. Media har i flera fall försökt vinkla det som att det skulle vara högerextremister som ligger bakom bränderna men när man synar de olika moskébränderna så framkommer en helt annan bild.


”Polisen utesluter nu att ett brott ligger bakom moskébranden i Eskilstuna. Det är fortfarande oklart hur den har uppstått, men utredningen avslutas.

– Vi har kommit fram till att det kan uteslutas att det handlar om ett attentat utifrån, säger Fredrik Wallén, presstalesman vid polisen i Södermanland.”

 

https://www.expressen.se/nyheter/polisen-inget-brott-bakom-moskebrand/


 

”Mannen åtalas för två gärningar. Dels grov mordbrand då han misstänks för att uppsåtligen ha anlagt branden i Örebro moské. 20-åringen ska enligt uppgifter i åtalet ha besökt moskén ofta och känt till lokalen.”

”Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott och misshandel till samhällstjänst, något som omvandlades till fängelsestraff på två månader. Han är inte svensk medborgare, men hemmahörande i Örebro.”

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/moskebrannaren-atalas”En 30-årig man åtalas idag misstänkt för att ha kastat brandbomber mot en bönelokal i Malmö förra året. Mannen misstänks ha utfört dådet i terrorsekten Islamiska statens (IS) namn.

 

Nu avslöjar tingsrättsdokument att den misstänkte gärningsmannen är sunnimuslim och IS-sympatisör. "Avsikten med gärningen har varit att, i IS namn, injaga allvarlig fruktan hos en befolkningsgrupp, i detta fall muslimska shiiter", skriver åklagaren i sin stämningsansökan. Under den aktuella kvällen pågick det en shiitisk fest i lokalen som mannen misstänks ha kastat en brandbomb mot.”

 

https://www.op.se/artikel/inrikes/is-sympatisor-atalas-for-terrorbrott-efter-moskebrand-i-malmo


 

”Sveriges största shiamuslimska moské – Imam Ali Islamic Center i Järfälla – har skadats i en brand.

En man har anhållits misstänkt för att ha anlagt branden.

– Det finns en hat- och hotbild mot oss, säger Haider Ibrahim, ordförande för Islamiska shiasamfunden i Sverige.

Det finns alltid en hat- och hotbild mot oss eftersom IS ser oss som deras största fiende samtidigt som högerextrema tittar på oss muslimer som en homogen grupp, säger Haider Ibrahim.”

 

https://www.svd.se/moske-brinner-i-jakobsberg

 

Det är endast ett fåtal av dessa moskébränder som klaras upp men av de som ändå klaras upp är det en väldigt stor andel där andra muslimer misstänks eller döms. I flera fall verkar det vara konflikten mellan sunni och shiamuslimer som ligger bakom brandattentaten.


Har Kalmar haft någon moskébrand? Ja, så är det men det tystades ner av polisen i Kalmar. Mer om detta i nästa blogginlägg.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 30 maj 14:33

 


De dömda för den grova överfallsgruppvåldtäkten i Norrliden vill slippa utvisning till Afghanistan. Det skulle de ha tänkt på innan de begick gruppvåldtäkten.


Jag ger dem ”fingret” och jag hoppas att hovrätten även ger dem ”fingret” de förtjänar inget annat än skärpta straff. De har förbrukat all rätt till uppehållstillstånd i Sverige. De skall efter avtjänat straff förpassas direkt till Kabul!

 

I domen från Kalmar tingsrätt kan följande läsas.


 


Jag blir minst sagt upprörd och förbannad av att läsa detta och jag har också fått fotografiet beskrivet för mig av personer som har fått se det.

 

Personligen anser jag att den dom som utdömdes vid Kalmar tingsrätt är ett skämt. Ungdomsvård i 14 respektive 11 månader, där två månaders häktningstid redan kan avräknas och villkorlig frigivning efter att 2/3 delar av straffet avtjänats kan inte annat än betraktas som ett rent skämt.

 

Att de ensamkommande ungdomarna har mage att överklaga domen gör mig helförbannad. Nu hoppas jag Göta hovrätt tar chansen och skärper straffen rejält och att sedan domen överklagas och hamnar i högsta instans så att rättspraxis kan förändras.


Svenskt rättsväsende behöver reformeras!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/domda-i-gruppvaldtakt-vill-fa-stanna-i-sverige/


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 29 maj 20:06


Fantastikt bra tal till nationen!

 

Detta tal skall vi pumpas ut många gånger fram till valdagen den 9:e september!

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 29 maj 12:50

 


Johan Persson (S)


I den allmänpolitiska debatten under måndagen i kommunfullmäktige kom det flera märkliga uttalanden från majoritetens företrädare Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Ingemar Einarsson (C).


Barometerns ledarredaktion lyckades faktiskt fånga några av dessa uttalanden och analysera dem i en artikel.


”Till och med integrationen går enligt den styrande majoriteten galant - Einarsson hävdade att Sveriges demografiska utmaningar till betydande del alltid har lösts genom invandring, och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson framställde inrikes födda svenskar som en större kostnad för det offentliga än redan vuxna invandrare. Om de förra tar 27 år att få ut på arbetsmarknaden, tar de senare numera bara fem. ”Då kan vi börja räkna pengar.” Det är inte utan att man undrar varför Perssons egen partiledare Stefan Löfven drar i den migrationspolitiska nödbromsen när det är svenska barn och ungdomar som skapar de ekonomiska utmaningarna.”

 

Johan Perssons uttalande är minst sagt häpnadsväckande! Jag hoppas att svenska ungdomar i Kalmar förstår vad Johan Persson ansåg.


Johan Persson prioriterar invandrade ungdomar före svenska ungdomar. De utländska kostar helt enkelt mindre enligt Johan Persson.

 

"Då kan vi börja räkna pengar."


Det är så korkat att klockorna stannar och blommorna vissnar som en socialdemokratisk politiker i Värmland uttryckte det för något år sedan. 

 

Johan Persson har uppenbarligen inte funderat över hur mycket inkomstskatt, kapitalskatt, moms, bensinskatt, fordonsskatt, energiskatt, alkoholskatt, tobaksskatt o.s.v som den svenska ungdomens föräldrar betalat under sina barns uppväxt. För att inte tala om alla skatter, moms och punktskatter som ungdomen själv bidraget med under sin uppväxt och studieår.


Hur mycket skatter har det svenska samhället fått in av en invandrare som efter i allra bästa fall fått ett skattesubventionerat jobb efter fem år i Sverige? Kostnaden är enorm och den kommer sannolikt inte hamna på plussidan förrän efter flera decennier i bästa fall. I många fall blir det aldrig ett plus för samhället om man skall tro utredningar från Norge.


Vilket korkat uttalande av en ledande socialdemokrat!

 

 

 

Ledarredaktionen har även uppmärksammat konsekvensen av en röst på Centerpartiet i Kalmar.


”Att man får en S-V-C-koalition om man röstar på något av partierna i höstens kommunalval framgick tydligt av den allmänpolitiska debatten. Men vad man egentligen får för slags politik lämnades öppet. En centerpartistisk väljare kan få det säregna privilegiet att rösta fram utpräglad vänsterpolitik.”

 

Att den som röstar på Centerpartiet inte vet vad de får är uppenbart och det i flera olika avseenden. Något jag kommer återkomma till.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 29 maj 11:23

 


Att SD inte kommer från någon ”hjälp” från lokalmedia i valrörelsen förstår jag när jag läser dagens artiklar från måndagens kommunfullmäktige.


Barometerns journalist Birgitta Hultman tycks inte förstått debattreglerna. Speciellt den regeln om att man var tvungen att bli apostroferad för att få ta en replik. Alla ledamöter var väldigt duktiga på att inte uttala mitt namn så att jag inte kunde ta replik på deras inlägg.


Att invandringsfrågan och de enorma kostnaderna är tabu på lokaltidningarnas redaktioner kan jag konstatera efter att jag läst artiklarna i Barometern och Östra Småland. Mina totalt ca 8 minuter i talarstolen under de två timmar som den allmänpolitiska debatten pågick omnämns endast i ett ”konstruerat” citat i Barometern. Östra Småland nämner inte ett ord i sin artikel.

 

 ”Vi är öppna för samarbete med alla partier. Och man måste fundera på vad vi i kommunen hade kunnat göra för de dryga 300 miljoner som flyktingmottagandet kostar.”

Barometern


Det var allt som lokalmedia lyckades skriva, dessutom var det en bildtext. Att invandringens kostnader är tabubelagda och skall mörkas råder det inte det minsta tvivel om i lokalmedia.


Under mina ca 8 minuteri talarstolen, uppdelade på tre olika tillfällen tog jag upp invandringens kostnader under 2017 vilka är minst 320 miljoner kronor inom Kalmar kommun. Jag ställde frågan vad vi kunde gjort med dessa dryga 300 miljoner kronor istället och gav exempel på detta inom skolan, förskolan, äldreomsorgen, funktionshindrade o.s.v


Jag tog upp skuggsamhället och de parallella samhällsstrukturer som byggs även i Kalmar. Bara det faktum att 1 200 barn har modersmålsundervisning och av dessa har ca 700-800 modersmålsundervisning på språk som hör hemma i MENA-länder. Grupper som är de mest svårintegrerade i det västerländska samhället och som bäddar för kommande parallella samhällsstrukturer.


Moskébyggen med minareter och böneutrop och att socialförvaltningen i Kalmar köper in halalslaktade lamm till integrationsfester i invandrartäta stadsdelar ingick också i mina anföranden i talarstolen.


Jag tog upp Socialdemokraterna och Moderaternas helomvändningar i migrationspolitiken på riksdagsnivå och undrade när vi skulle märka något av detta även i kommunpolitiken men jag mötes av samma gamla argument eller bara tystnad.


Jag tog upp Centerpartiets naiva inställning till islamiseringen inom de egna leden. Tog bland annat Aldebe och Solna tingsrätt som exempel och ifrågasatte om Centerpartiet var lika naiva på lokal nivå. Mycket tyder på att Centerpartiet är just det! Men möttes av tystnad eller helt sjuka argument från majoriteten. Detta kommer jag ta upp i ett nytt blogginlägg framåt kvällen.


Ändå har Barometerns journalist mage att skriva att ”talespersonen Thoralf Alfsson var inte särskilt framträdande i själva debatten”.


Nu är jag dock inte det minsta överraskad över hur media agerar men det motiverar mig bara ännu mer att driva Sverigedemokraternas politik och frågor ännu hårdare genom de kanaler som jag har möjlighet att använda. Framförallt i socialmedier men även direkt i brevlådan hos medborgarna. 

 

Vill du stödja min valkampanj så finns uppgifter i högermarginalen.


Men väljarna har dock fått ett klart besked från socialdemokraterna och Johan Persson i både en debattartikel i Barometern och han utlovade samma sak under debatten.


”Johan Persson deklarerade att han hellre går i opposition än regerar passivt eller aktivt med stöd av SD.”

 

En intressant utfästelse från Johan Persson som kan innebära att oppositionen kan få en möjlighet att ta över makten i Kalmar vid ett valresultat som inte går socialdemokraternas väg. Man skall komma ihåg att vi i valet den 9:e september för första gången har en 3-procentspärr i valet till kommunfullmäktige. Det finns flera partier i kommunpolitiken som kan få problem med att nå 3 procent om man ser till utvecklingen på nationell nivå.


Jag tror dessutom att Socialdemokraterna inte kommer att klara av att hålla sin starka ställning i kommunpolitiken. 


 

Jag är också övertygad om att F! med Birgitta Axelsson Edström kommer dra en hel del röster från V och MP på kommunal nivå. Vilket kan dra ner både MP och V under 3-procentspärren.


Ett drömscenario om alla dessa tre partier hamnar under spärren!


Jag noterar också att vare sig Barometern eller Östra Småland nämner ett enda ord om min motion angående Kalmar kommuns vindkraftverk och den internprissättning som man använder och som jag ville avskaffa genom min motion och yrkande.


Men nu är man givetvis luttrad och vet hur Sverigedemokraterna blir behandlade i medierna under en valrörelse. Även om det kanske blir bättre på nationell nivå i denna valrörelse när vi nu når över 20 procent i opinionen.


Men på lokalnivå ligger man minst en valrörelse efter och man brukar dessutom var väldigt försiktig med att kritisera Johan Persson och socialdemokraterna.


Jag tror dock att Sverigedemokraterna kommer vara den stora vinnaren i Kalmar på kvällen den 9:e september!

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se