thoralf

Direktlänk till inlägg 12 november 2018

HENRIK RYDSTRÖMS FACIT

Av Thoralf Alfsson - Måndag 12 nov 16:51

Det är sällan att jag skriver ett blogginlägg om enbart fotboll men ibland händer det. Det kanske kommer hända oftare i framtiden.


Allsvenskan har precis avslutats och Kalmar FF klarade även detta år av att behålla sin plats i allsvenskan. Trots att det gått väldigt tungt under hösten efter att Henrik Rydström fick ta över som tränare när Nanne Bergstrand sjukskrev sig för utmatningsdepression i månadsskiftet juli/augusti.


De läsare som har följt min blogg under många år vet att jag och Henrik Rydström har haft våra duster på insändarsidorna i media och på våra bloggar. Det kröntes väl med hela 4 helsidor i Sydsvenskan i januari 2010.

https://www.sydsvenskan.se/2010-01-17/lagkaptenen-tar-strid-med-andra-inlaggSedan tror jag att Henrik Rydström blev uppmanad av ledningen för Kalmar FF att taga ned sitt politiska engagemang då det kunde påverka sympatierna för föreningen och intresset från sponsorerna.


Henrik Rydström har som sagt haft ansvaret som tränare sedan början av augusti. Han har valt att förändra spelsättet men det tog säkert några veckor innan spelarna i laget började förverkliga Rydströms spelidé. Från läktaren har det inte sett speciellt roligt ut. Jag har upplevt det som tråkigt, viljelöst, utan kreativitet, ingen initiativförmåga men framförallt helt utan spelglädje. Fotbollsmallen har varit fullständigt fastspikad och stel.


Henrik Rydström har någon form av kultstatus i Kalmar efter alla sina år som spelare i KFF. Det tycks ge honom någon slags immunitet mot kritik, framförallt från sportjournalisterna i lokaltidningarna. Experterna borde också kunna läsa och sammansätta statistik på resultatet under hösten och inse att det inte sett bra ut. Nu diskuteras det vem som skall träna Kalmar FF under nästa säsong och många tycks anse att Henrik Rydström är det bästa valet. Säkert också det billigaste. Jag blir minst sagt orolig för det valet av tränare till kommande säsong, inte minst när jag ser resultatet under hösten.


Om man bortser från resultaten de första matcherna efter Nanne Bergstrands sjukskrivning då säkert Nennes spelidé fortfarande gällde, utan ser hur resultaten sett ut efter vinsten mot Djurgården borta med 2-0 i mitten av augusti. Då bör Henrik Rydströms spelidé börjat slå rot i truppen. Statistiken för de senaste 12 matcherna skrämmer mig!


 


8 inspelade poäng och 7 gjorda mål på 12 matcher och dessutom 16 insläppta mål. En vinst, fem oavgjorda och sex förluster. Det lockar ingen publik till Guldfågeln arena.

 

Ett målsnitt på 0,58 mål/match. Med det målsnittet under nästa säsong med 30 matcher skulle inbära 17 gjorda mål. Poängsnittet på 0,67 poäng/match skulle ge 20 poäng totalt.


Det skulle innebära respass till superettan och en ekonomisk katastrof för föreningen och Kalmar kommun, som nyligen tagit över Guldfågeln arena för 245 miljoner kronor.


Jag tror inte på Henrik Rydströms spelidé. Jag tror inte på Henrik Rydström som chefstränare under 2019.

 
 
Ingen bild

Överste Senap

Måndag 12 nov 17:16

Jag tror inte på gossen varken som person eller tränare.
Såg figuren i somras på systembolaget... Inget fel med det, men
hans klädsel, så kallade, sneakers, billigt skräp, som
om han ville bli tonåring på nytt.

 
Ingen bild

Vax

Måndag 12 nov 22:03

Läst på Lars Berns blogg
Detta initiativ ledde i juli i år till att FN:s medlemsstater godkännande ett dekret om Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration som är ett överstatligt avtal som etablerar en gemensam syn på alla aspekter på internationell migration och ett ramverk för övergripande internationellt samarbete

Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.

I sin förlängning innebär en implementering av detta ett avskaffande av alla nationalstater som vi känner dem. Länderna avtalar med denna deklaration bort sina folks suveränitet över sina respektive länder.

Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning."

Som man alltid gjort tidigare, debaclet med regeringen är ett effektivt sätt att få oss och vända bort blicken.

Ett klassiskt trick de hela tiden använder sig av. Se på Me-too tex titta på den skändligen vite mannen. Det är han som våldtar.

 
Ingen bild

Rambo

Måndag 12 nov 22:21

Rydström är ju en riktig vänsterflummare. Har ingen TV, ingen tidning och hade förr inte ens en dator. Det har han uppenbarligen numera och sedan en tid tillbaka. Kalmar FF kommer nog använda sig av snikvarianten och låta Rydström få behålla jobbet. Ekonomin tillåter inget annat.

 
Ingen bild

Micael Foghagen

Måndag 12 nov 22:36

Såg matchen tillsammans med Thoralf ( tack än en gång ) och Kalmar trillade boll många ggr mellan varandra - i sidledes och ofta bakåt. Sällan eller aldrig framåt med något oväntat. Det fanns hlet enkelt inget alls för AIK att oroa sig för, extremt lättläst spel... Nästa års tränare i KFF måste ingjuta mod i spelartruppen att vara explosiva framåt, göra det oväntade, få motståndarna konfunderade - vad händer nu? Blir det inlägg? Vill han finta mig och gå runt? Skifta kanter, icke bollförande måste röra sig mer, göra sig mer spelbara, förvirra motståndarna. Igår var KFF extremt lättlästa - en säsong till med samma spelide kan sluta med en katastrof!

 
Ingen bild

Molle

Måndag 12 nov 22:44

KFF är inget bra lag och blir absolut inte bättre med Rydström.
Det är bara en stor trut på honom. Helt värdelös.

 
Ingen bild

Lasse P

Måndag 12 nov 22:52

Han kommer aldrig och bli någon chefstränare så länge det finns bättre folk att sätta dit. Det var bara en manöver som KFF gjorde.
Det var det billigaste alternativet.

 
Ingen bild

En småländska

Måndag 12 nov 23:02

Håller med, såg i en artikel idag att han fick epitetet spelarikon, det blir man inte bara för att man varit länge i en förening. Han har ingen personlighet och är mest känd för bakåtpass. Nytt blod måste in i Kalmar FF så att alla kopplingar minskar, blir bara låsningar i organisationen när alla är kompisar.

 
Ingen bild

Thomas

Måndag 12 nov 23:14

Kalmar borde hämta sin tränare nere i Skåne.Finns en ledig man.
Du får gissa vem jag menar.

 
Ingen bild

Sotare

Måndag 12 nov 23:15

@En småländska:
Men i Kalmar handlar ju allt om svågerpolitik tyvärr!

 
Ingen bild

Laglydig

Måndag 12 nov 23:51

Det är väl sällan eller aldrig som man pratar fotboll på en politisk blogg, men eftersom du Thoralf bjuder in till det så...

Mitt lag har sedan jag första gången i början av 70-talet hörde talas om fotboll varit Djurgården!

Men man kan ju hålla på flera lag, nä det kan man ju INTE! Men om det ena laget ligger i Allsvenskan och det andra ligger i division IV så är det väl OK tänkte jag när jag runt 1980 började hålla även på min mammas hemstads lag Falkenbergs FF.
Ja, vem som helst som är lite insatt i fotboll förstår problematiken...

Har dessutom en X-fru från Kalmar vars far var god vän med några spelare i Kalmar födda i mitten av 40-talet. Så Kalmar har man ju följt lite till och från.

Den här Henrik Rydström bör Kalmar FF naturligtvis omedelbart sparka! Annars blir det intressanta möten med Frej och Norrby 2020. Men man får se det positiva även i det. Du kanske får en intressant pratstund med Jimmie när hans Mjällby gästar Kalmar.

Bara Kalmar ger fullständigt fan i att försöka ta tillbaka Hasse Eklund!!!

 
Ingen bild

En småländska

Tisdag 13 nov 00:55

@Sotare
Det är det jag menar, och inte bara inom fotbollen. Inom kommunen, byggbranschen, nöjesbranschen osv osv

 
Ingen bild

Stefan A

Tisdag 13 nov 08:10

Att plocka tränare från de egna leden från spelare som nyss avslutat sin egen karriär verkar inte vara någon höjdare i någon sport utan hör mera hemma i div.V , men billigt blir det förstås...

OT, vem behöver kriminella ligor när vi har länsstyrelsen i det röda norrbotten, 200 000 för att ta livet av några katter..fy fan....
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/katterna-ruinerade-91-ariga-ture-har-inte-rad-med-sin-egen-begravning

 
Ingen bild

Tupp

Tisdag 13 nov 12:53

Löjligt av KFF att kräva ersättning vid prisutdelning, som var förbundets idé.

 
Ingen bild

Ulf

Tisdag 13 nov 13:56

Det är bara en stor trut på honom. En fråga. Betalade KFF till Halmstad BK för planstormningen 2008?

 
Ingen bild

Pål

Onsdag 14 nov 14:33

Kalmar FF har inget annat val än Rydström. Det finns inga pengar till annat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se