thoralf

Direktlänk till inlägg 8 november 2018

MIGRATIONSVERKET OCH KALMAR KOMMUN

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 8 nov 19:57

Som avslutning på mina blogginlägg med statistik kommer också siffrorna som berör ersättningar från Migrationsverket till Kalmar kommun.


Kalmar kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen, framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 230 miljoner kronor.


   


Ökning sedan 2012 är nästan 400 procent. Från 47 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 230 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel. Inga pengar som ramlar ner från himlen eller från EU som en del personer tycks tro. Utan det handlar om skattemedel som istället kunde används för att upprätthålla och utveckla välfärden inom skola, sjukvård och äldreomsorg i kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Kalmar kommun under 2017 från Migrationsverket.


 


 
 
Ingen bild

Errbe

Torsdag 8 nov 22:05

Hur många kronor blir det per invandrad invånare ? ?

Thoralf Alfsson

Torsdag 8 nov 22:13

Skall vi gissa ca 250 000 kronor/person

 
Ingen bild

Jude

Torsdag 8 nov 22:11

Tänk "PAPI" vilket arbeta han gör han har han om 600 barn på nova sporthall,han går på stan om kvällarna, CICILIA FRID hon ligger i soffan och tänker vilket kap jag har gjort för framtiden!!!!!!!!!!!

Hon tänker tänk om jag fick anställa mer sådana som "PAPI"

HELA JÄVLA KOMMUNEN KOMMER GÅR ÅT
HELVITA HELVITA HELVITA HELVITA.

 
Ingen bild

Björn

Torsdag 8 nov 22:20

Mycket pengar blev det. Och Kalmar kommun är en av alla 290 kommuner i landet. En del får mindre och en del får mer.

Undrar hur många i detta land som fortfarande undrar hur det kan komma sig att samhällsservicen är så dålig. Skolan blir bara sämre och sämre och till råga på allt så minskar även IQ nivån i landet.
Vad har vi för framtid i detta landet att se fram emot?

Och så en annan sak. Den nya TV avgiften som ska träda ikraft den 1 jan 2019. Enligt nyheter 24.se så ska beloppet bli 1 % av den beskattningsbara inkomsten upp till ett tak, på drygt 1300 kr. Ska bli intressant att se hur det blir med det där taket. 1 % kan annars bli ganska mycket pengar för ganska många människor. Och sen så finns det faktiskt folk i landet som inte har TV.
Undrar om man drar avgiften för invandrarna också?

Thoralf Alfsson

Torsdag 8 nov 23:10

Det är väl en av få fördelar med att det blir en skatt på inkomsten. Nu kommer i varje fall de med inkomst i utanförskapsområdena också vara med att finansiera Public service. Tidigare kunde de bara strunta i TV-avgiften. Ingen från Radiotjänst vågade göra hembesök i dessa områden.

 
Ingen bild

Dollar

Torsdag 8 nov 22:37

Förskräckliga siffror att beskåda. Vad säger kommunen själva om detta?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Fredag 9 nov 00:20

En ”afrikan” som arbetade inom hemtjänsten har använt tjänstebilen till våldtäktsrundor i centrala Stockholm. För detta brott döms ”afrikanen” till tre års fängelse. Efter att ”afrikanen” har kostat svenska skattebetalare ca: 3 miljoner under sin behagliga fängelsevistelse, ska ”afrikanen” ut och pröva sina vingar på arbetsmarknaden igen.

Finns det kanske arbete på någon kvinnojour för den utsatte mannen? Då slipper han jaga runt efter nästa våldtäktsoffer, när det blir dags. In-house så att säga. Möjligtvis kan man locka med någon form av instegsjobb/bidrag för att underlätta återgången till arbetslivet? Här gäller det att visa solidaritet och att hela samhället ställer upp.

I landet som sprack från kant till kant är ingenting omöjligt.

…men är det ingen som tänker på kvinnan som blev våldtagen?

Hemtjänstmannen lurade sig och våldtog flicka i tjänstebilen
http://www.friatider.se/hemtj-nstmannen-lurade-med-sig-och-v-ldtog-flicka-i-tj-nstebilen

 
Ingen bild

Björn

Fredag 9 nov 02:23

Thoralf Alfsson
Torsdag 8 nov 23:10
Å andra sidan tittar de väl knappast på svensk TV. Du som har delat ut flygblad i invandrartäta områden vet att det på de flesta balkongerna sitter i parabol.

Thoralf Alfsson

Fredag 9 nov 07:53

Du menar att svensk lag inte gäller för alla?

 
Ingen bild

Björn Larsson

Fredag 9 nov 04:01

250 000 kr/år är drygt värdet en arbetande svensk får efter skatt. Så varje importarab ogör allt en svensk skapar.

 
Ingen bild

Jude

Fredag 9 nov 08:29

Hej "Cosmik Debris" det öppnas ett ställe i Kalmar som heter Integra som Dzenita Abaza är stolt för, där vet jag att det kommer dom som är misstänkta våldtäktsmän gladeligen vill köra bil.

 
Ingen bild

Hacke

Fredag 9 nov 09:06

Mycket bra där Thoralf även om statistiken får en att fullständigt krevera inombords! Det är först när man ser siffrorna presenterade på det här viset som man kan föreställa sig hela den groteska vidden av svindleriet med våra skattemedel.
Detta är kalla fakta och bevis på det som i varje fall i min värld är landsförräderi. Ja, värre än så med tanke på hur mycket blod på sina händer de ansvariga dessutom har som resultat av deras uppmuntran och finansiering med våra pengar av dessa bidragsdrivna folkförflyttningar som i sin omfattning obönhörligt resulterar i folkutbyte.
Om inte detta är definitionen av landsförräderi så vet i varje fall inte jag när den beteckningen passar bättre.

 
Ingen bild

SM811

Fredag 9 nov 09:06

SD är emot skattefinansierad SVT om inte vissa krav är uppfyllda har jag läst någonstans.

 
Ingen bild

X orginalet.

Fredag 9 nov 09:34

Vad jag minns så är kostnaden TV-licensen schabloninbakad i Socialbidraget ( försörjningsstöd ) och liknande skattefinansierade försörjningar. Detta gäller oavsett om hushållet betalar TV-licensen eller inte. Då Radiotjänst inte vågar skicka sina kontrollanter till områden med många socialhjälpsmottagare så kan dessa hushåll om de så önskar låta bli att betala TV-licensen och istället använda dessa 200 kr. i månaden till något annat.
Det intressanta blir om myndigheterna nu vågar att sänka socialbidraget med 200 kr. per månad och hushåll, eller om detta istället kommer att bli en smyghöjning av socialbidraget?
Någon som vet?

 
Ingen bild

Sven

Fredag 9 nov 09:53

Rejält hopp från 2015 till 2016. Från 67 miljoner till 210 miljoner. Vad är det som tillkommit eller är det bara mer på alla poster?

 
Ingen bild

Lotta_1

Fredag 9 nov 10:15

Med tanke på de hisnande kostnader massinvandringen medför är det löjeväckande att höra 7-klövernpolitiker stå och slå sig för bröstet och påstå att de tänker på skattebetalarnas pengar. Tittade på Efterlyst igår kväll där man tog upp en våldtäkt i Malmö. Hasse Aaro frågade om ”vi har något signalement” Ja polisen har den här gången valt att gå ut med ett signalement, upplyste reporten på plats triumferande. Gärningsmannen är ca 170 cm lång bar mörka kläder och keps var det sensationella signalementet.

 
Ingen bild

Isbjörn

Fredag 9 nov 13:32

Fan vad tragisk läsning!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 dec 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fal...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fung...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se