thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Fredag 8 sept 11:58

I måndagskväll blev en kvinna som rastade sin hund nedslagen av en trio män som försökte råna kvinnan.

Jag har idag fått både mejl och kommentarer till att Barometern i sin artikel utelämnar uppgifter om signalementet på rånartrion. Varför döljer Barometern dessa uppgifter? Försöker Barometern skydda rånartrion? Vill inte Barometern att polisen skall få bästa möjliga hjälp att lösa brott som begås i Barometerns utgivningsområde?


Vad menar Barometerns ansvariga utgivare med att dölja dessa uppgifter som andra medier tar med det i sin rapportering?


Citat från Barometern.

”Polisen har ett signalment på de tre männen men saknar i nuläget några misstänkta. Männen ska ha haft mörka kläder och varit i 25-årsåldern.”


Citat från Östran.

”Männen uppges ha varit i 25-årsåldern och mörkt klädda. De pratade inte svenska. Polisen tror sig ha tillräckligt med signalement för att kunna gå vidare med ärendet.”


Citat från 24Kalmar.

”Hon hade inga värdesaker på sig vilket fick männen att springa iväg. Polisen ska ha signalement på de tre männen men saknar misstänkta. De ska ha haft utländskt utseende, mörka kläder och varit i 25-årsåldern.”

 

De pratade inte svenska och hade ett utländskt utseende! Varför utelämnar Barometern dessa uppgifter i sin artikel.

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 7 sept 23:24

Det är stort hyckleri när politiker kandiderar till kyrkovalet under ett icke politiskt namn och kallar sig politiskt obunden och samtidigt kritiserar de politiker som är ärliga och hederliga och kandiderar under sitt riktiga partinamn.


Birgitta Axelsson Edström är en självgod men hatisk person mot alla som inte delar hennes vänsterliberala värderingar. I det förra kyrkovalet kandiderade hon för Vänstern i Svenska kyrkan (Visk) och hon företräder fortfarande den nomineringsgruppen.


Inför årets kyrkoval kandiderar hon för Öppen kyrka. I en av stiftets kyrkovalstidning skriver hon att,


”Öppen kyrka är ett partipolitiskt obundet alternativ”


Problemet är bara att Birgitta Axelsson Edström är talesperson för Feministiskt initiativ i Kalmar. F! främsta person lokalt menar att hon är politiskt obunden. Det är den största sortens hyckleri och det är bedrövligt att det ens får förekomma. Det är bara att besöka hennes blogg så inser man hur stort hyckleriet är.


http://birgittaaxelsson.blogspot.se/


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 7 sept 10:55

Nu har det ta mig tusan gått för långt! SVT är public service och inte någon lekstuga för vänstersympatisörer som är anställda på SVT.UPPDATERING.


"Hatterrornätverket #jagärhär har satt i system att okynnesanmäla olika användare och grupper på Facebook som inte vill ha ohämmad massinvandring.

När Granskning Sverige kunde visa hur hela verksamheten styrdes inne från SVT, gick nätverket till motattack och började massanmäla Granskning Sveriges Facebooksida. Facebook föll till föga för trycket och stängde ned kontot för all framtid.


Censuren styrs alltså från SVT. Skriv gärna om detta.


MVH Johan Andersson


Här är en länk till Youtube om hur det styrs från SVT. Dela innan youtubekontot kanske är borta.


https://youtu.be/Uid9h_4SqE4


Ps. Kanske dags för oss att lära oss hur vi ska bemöta vänsterkrafterna. Anmäl bort dem från nätet." 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 6 sept 15:51

 


Mitt blogginlägg om att till och med förskolor med barn i 2-3 årsåldern har pridetema i Kalmar under den pågående Prideveckan fick många kommentarer och även att Samhällsnytt tog upp det i en artikel. Läs artikel


Jag var igår runt och kollade hur de olika skolorna flaggade med prideflaggor. Jag kunde konstatera att de flesta skolorna hade hissat en eller flera prideflaggor.


 

Lindöskolan.


Det var dock några skolor som inte gjort det. Thoren Framtid i Oxhagen, Funkaboskolan och Kalmarsundsskolan. Funkaboskolan och Kalmarsundsskolan är kommunala skolor. Det gemensamma för dessa tre grundskolor är att de ligger i invandrartäta områden!


     


Thoren framtid flaggade inte, Funkaboskolan hade en vimpel med svenska flaggan och Kalmarsundsskolan hade enbart sin egen flagga på en flaggstång men de två andra var tomma.


Jag skickade ett mail till rektorn på den stora Kalmarsundsskolan, Ulf Nilsson och frågade varför man inte flaggade med prideflaggan. Svaret var att man hade en prideflagga i matsalen och att det fanns en pridesymbol på skolans infoskärmar. Det var med andra ord ett aktivt val att inte ha några prideflaggor utomhus i invandrartäta Norrliden. Jag har min egen teori bakom detta beslut.


Idag fick jag dock detta mail från Ulf Nilsson.


 


Så lätt var det att påverka 😉


Men jag tror mina läsare förstår det hyckleri jag vill påvisa med detta blogginlägg.

Nu får vi se hur det går med flagga och flaggstång.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 6 sept 12:08

Idag skriver Östran om ännu en oförklarlig bilbrand. De senaste veckorna har det varit ett antal oförklarliga bilbränder som oftast sker mellan 22:00 på kvällen och fram till 06:00 på morgonen. De flesta eller kanske nästan alla har också inträffat i den norra delen av Kalmar.


Den här bilen fotograferade jag i förra veckan i Norrliden när jag lämnade in valsedlar till kyrkovalet. Den stod parkerad på kyrkans parkering i Norrliden.


 


Jag undrar varför inte media börjar dra samma slutsatser som jag gör. Varför sammanställer inte media den senaste tidens bilbränder i Kalmar i en artikel och var de inträffat och sedan ställer frågor till polisen och ansvariga på brandkåren. Är frågan för känslig?

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 5 sept 19:36

I förra veckan delades vår kyrkovalsfolder ut till samtliga hushåll i Kalmar län och det har fått ett fåtal personer att vara i allra högsta grad otrevliga. Samtidigt har vi också fått flera ansökningar om medlemskap i Sverigedemokraterna. Riktigt roligt!


I Kalmar har vi också delat ut några tusen kyrkovalsfoldrar innehållande även våra valsedlar. Idag delade jag ut de sista och besökte då ett av Kalmarhems hyreshusområden i norra delen av staden. Jag nämner inte vilket. Eftersom det handlar om det svenska kyrkovalet och att vi har ett begränsat antal foldrar att dela ut så valde jag att inte dela ut till lägenheter där namnen antydde att hyresgästen kom från något MENA-land. Det vill säga Muhammed, Ahmed, Ali eller från Afghanistan med namnet Haidari o.s.v Då dessa hyresgäster med allra största sannolikhet inte är medlemmar i svenska kyrkan och därmed inte får rösta.


I vissa trapphus blev det inte många kyrkovalsfoldrar utdelade. I samband med valet 2014 delade jag ut foldrar i samma hyreshusområde och förändringen i området är enorm. Jag blev dessutom antastad av en person som undrade vad jag gjorde där. Jag var beredd på bråk men som tur var valde personen att lämna mig i fred. Nedskräpningen är bedrövlig vid vissa trapphus. Uppenbarligen slänger man allt precis där man står och går, för att inte tala om cigarettfimpar. Undrar vem de anser skall plocka upp skräpet efter dem. Vaktmästarna på Kalmarhem?


Sedan kunde jag också konstatera att dessa personer kommunicerar på sitt eget sätt. Med andra ord så högljutt som möjligt, utan hänsyn till andra hyresgäster. Att se dessa stora, kraftiga och välmående kvinnor med dyra barnvagnar och mobiltelefoner domdera omkring gör mig minst sagt bedrövad. Jag misstänker att de aldrig kommer kunna utföra något arbete i Sverige, förutom möjligen om Arbetsförmedlingen står för lönekostnaden. Ett låtsas jobb. Hur många nya asylsökande från dessa kvinnors hemländer kommer inte lockas till Sverige när de ser i vilket överflöd dessa kvinnor lever och sannolikt också skryter om till hemlandet.


När jag gick emellan husen undrade jag vad de svenskar som fortfarande bor kvar i området tänker. Trivs de? Tycker de att det var bättre förr? Har de integrerats med de nya grannarna? Jag bara undrar!


Beror den stora förändringen i hyreshusområdet på att en "white flight" har startat och som dessutom tycks eskalera?


Hur kommer de kvarvarande svenskarna rösta i nästa val? Hur kommer de som redan flyttat ut från detta område rösta? Kommer de rösta på Socialdemokraterna i Kalmar? I förra valet, 2014 röstade mellan 50-60  procent i dessa områden på Johan Persson (S) i kommunvalet. Kommer de rösta på de politiker som har skulden till utvecklingen i dessa hyreshusområden? Kommer de rösta på något parti inom 7-klövern? Jag tror tyvärr faktiskt att många kommer att göra det!


Det är den stora frågan? Jag tror tyvärr att väldigt många i dessa områden är så vänsterindoktrinerade att de inte förstår sambandet mellan orsak och verkan! Samtidigt minskar antalet svenskar i dessa områden snabbt och hur de nya svenskarna röstar vet vi ju!


Jag känner mig fullständigt bedrövad efter jag har haft denna upplevelse i ett hyreshusområde i norra Kalmar under eftermiddagen som genomgått en enorm förändring på några år.


Under förmiddagen idag var jag på kommunstyrelsemöte. Jag kan bara konstatera att flera av ledamöterna borde ge sig ut i dessa hyreshusområden och gå runt och se verkligheten. Då kanske de skulle förstå vartåt utvecklingen barkar. Istället för att käbbla om klimatförändringar, laddstolpar, att det inte får heta tjänsteman längre utan att det skall heta tjänsteperson, valkretsindelning och tusen andra skitsaker samtidigt som Sverige, vårt land och vår stad, Kalmar är på väg att gå under i ett invandrings och integrationskaos.


Jag är bedrövad idag! Kyrkovalet kommer bli en mycket intressant temperaturmätare på den svenska opinionen i vårt land!

 

PS

Jag tar mig friheten att plocka ett inlägg från Mattias Karlssons facebook. Många av mina läsare har säkert inte facebook.


Mattias Hans Karlsson

3 tim ·


"Insåg att jag glömt dela med mig av en ganska speciell händelse som inträffad för några veckor sedan. Jag satt på ett tåg som rullade in på stationen i en av våra större städer. På perrongen stod uniformerad säkerhetspersonal. När tåget stannade fick de syn på mig genom fönstret. De äntrade tåget ställde upp sig på ett led framför mig, gjorde honnör, skakade min hand och sade "Tack, du är vårt sista hopp", sedan gick de ut igen och tåget rullade vidare. Halva vagnen bestod av turister som tittade väldigt nyfiket på mig och undrade om jag var en medlem av kungafamiljen eller nåt :)"


J
Av Thoralf Alfsson - Måndag 4 sept 23:20

Som jag skrivit tidigare går Kalmar kommuns vindkraftverk väldigt dåligt ekonomiskt. Värdet på vindkraftverket har minskat dramatiskt men det bokförda värdet är många miljoner högre.


Driften för 2017 pekar på en förlust på ca 1,5 miljoner kronor. Som i huvudsak beror på låga energipriser och väldigt låg elcertifikatsersättning.


Kalmar kommun mörkar dock utveckling genom att man tillämpar ett internpris inom förvaltningarna och kommunens olika abonnenter som får betala ett elpris på 77 öre per kwh, exklusive skatter. Detta när samma pris från Kalmar Energi är ca 31 öre per kwh.


150 procent högre pris internt än marknadspriset per kwh. Den stora kommunala bluffen!

 

 

Ikväll skriver Barometern om den stora förlust som kommunerna Högsby, Hultsfred och Mönsterås  riskerar i sin satsning på ett vindkraftverk som riskerar att gå i konkurs.


”Om det blir konkurs riskerar de tre ägarkommunerna, Högsby, Mönsterås och Hultsfred att i bästa fall bara förlora 10 miljoner kronor. Men det kan också bli uppemot 26 miljoner kronor.

 

Det framkom under måndagens sammanträde i Högsby kommunfullmäktige.

 

– Aktiekapitalet är förbrukat. Kontrollbalansräkning ska upprättas. Till nästa sammanträde i kf kommer Mönsterås kommuns kommunchef Fredrik Johansson att informera vilka alternativ vi har, sa kommunalrådet Sthina Johansson Evertsson (C).”

 

– En extrastämma ska också hållas inom kort.


Det var 2014 som de tre kommunerna gick in i vindkraftsparken Nötåsen i Sundsvall. Prislappen var 33 miljoner kronor,

 

 


Av Thoralf Alfsson - Måndag 4 sept 13:16

Jag fick igår en kopia på ett brev som skickats till föräldrar till barn på förskolor i Kalmar. Kan inte barn få vara barn när det verkligen är barn. Jag blir beklämd när föräldrar hör av sig om detta.

I brevet finns följande formulering.


”Varje avdelning kommer under veckan att arbeta med detta utifrån barnens ålder och kunskapsnivå.”

 

Barn i förskolan skall inte indoktrineras av någon pridepropaganda!


Jag är förvånad att inte fler föräldrar reagerar över detta! Men det kanske är som vanligt att svenskarna reagerar genom att knyta nävarna i fickan och sedan tiga.


Undrar dessutom hur vissa invandrargrupper reagerar på detta informationsbrev? Men de kanske har sina egna förskolor där pridepropagandan inte ingår i någon likabehandlingsplan.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

863 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se