thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 juli 23:00

 

Framsidan.


Är nu färdig med årets sommarfolder som jag tänker dela ut på Öland under sommaren. Foldern är i första hand till för att få nya läsare intresserade av min blogg. Först vill jag rikta ett stort tack till de som stödjer bloggen med bidrag/gåvor som gör det möjligt för mig att trycka upp min sommarfolder i en upplaga på 10 000st.


I år blir det en 8-sidig folder med lite nya grepp. Mittuppslaget kommer innehålla 15 frågor om klimatförändringarna och kostnaderna för massinvandringen. Jag hoppas många finner frågorna intressanta och att många kommer fundera och vilja veta de rätta svaren på frågorna. Svaren finns dock inte i foldern utan de kommer presenteras på min blogg men den som letar i gamla blogginlägg kan hitta svaren på nästan alla frågor.Från den 17 juli kommer jag börja ge de rätta svaren på frågorna med mina kommentarer och länkar till referenser för den som tvivlar på de rätta svaren. 


Därmed hoppas jag kunna locka många nya besökare till min blogg 😉


För övrigt innehåller foldern information om svensk pk-media, det sovande folket, brottslighet, massinvandringen och islamisering.


Vill du stödja bloggen och mina projekt så finns uppgifter om Swish i högermarginalen eller kontouppgifter under ”Visa presentation”.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 juli 12:30

Mitt genmäle på Barometerns artikel på ledarsida från i fredags har idag publicerats i Barometern och på webben.


http://www.barometern.se/ledare/barometern-sprider-desinformation-brev-till-ledarsidan/


Martin Tunström har givetvis svarat på mitt genmäle. Ett minst sagt ”desperat” svar som en bekant uttryckte det.


”Symptomatiskt nog ger han också åklagaren skulden. Hon skulle ha avbrutit intervjun.”

 

Suck…. att påpeka att intervjun var helt frivillig föll tydligen inte Martin Tunström på läppen.


Sedan kan jag inte annat än skratta åt dagens självmål av Martin Tunström eller om jag nu skall se det som en ursäkt från Martin Tunström för hans antydningar/anklagelse om antisemitism.

Idag skrev han följande i sitt svar.


”Just frimurarkopplingen tog vi upp eftersom den anknyter till en högerextrem antisemitisk tradition.”

 

I fredagens artikel skrev Martin Tunström följande.


”Hölcke anklagas för kopplingar till frimurarorden. Vilket visar sig vara att någon i hennes familj är medlem i Rotary! (Själv är jag för övrigt medlem i frimurarorden om någon undrar.)”

 

Martin Tunström är således medlem i frimurarorden som enligt honom själv har en högerextrem antisemitisk tradition. Självmål. Här pratar vi verkligen om att kasta sten i glashus från Barometern ledarredaktion.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 juli 20:05

Jag lyssnade på Jonas Sjöstedts tal i Almedalen. Givetvis häcklade han Alliansen men förvånansvärt lite smutskastande av Sverigedemokraterna eller rättare sagt ingenting egentligen. Är han frisk Jonas Sjöstedt?

Dock skojade han med Anna Kinberg Batra eller AKB som Jonas Sjöstedt hade en egen tolkning av ”Aldrig Klara Besked”. Den var faktiskt riktigt bra!


Sedan har vi det här med Vänsterpartiets matematik. Så här sa Jonas Sjöstedt i sitt tal.


”Vi var många som blev upprörda när vi läste om butiksbiträdet Lilian. Hon är 67 år och har jobbat i kassan på matkedjan Willys i tolv år, nu är hennes knän utslitna. Tidningen Etc jämförde hur mycket skatt hon betalar med hur mycket som betalas av Antonia Ax:sson Johnsson, den miljardär som med sin familj äger Willys. Det visade sig att medan Lilian betalade 23 procent i skatt, så betalade Ax:son Johnsson bara 18. Miljardären som tjänar flera miljoner i månaden har alltså lägre skatt än hon som sitter i kassan.”

 

Om vi nu säger att Lilian i kassan på Villys tjänar 25 000 kronor/månad. Om vi då räknar på det hela.


25 000 kronor  > 23 % > 5 750 kronor/månad i skatt för Lilian.

2 000 000 kronor  > 18 %  > 360 000 kronor/månad i skatt för Antonia Ax:sson Johnsson


Antonia Ax:sson Johnsson betalar alltså 354 250 kronor mer i skatt per månad än Lilian på Willys men Jonas Sjöstedt anser att Lilian betalar mer i skatt. Det är Vänsterpartiets matematik.


Slutsatsen måste vara att Vänsterpartiets väljare kan inte vara särskilt bra på matematik om de tror på Jonas Sjöstedt.Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 juli 13:34

Stefan Löfven kommer inte till Almedalen i år utan skall åka runt i Sverige istället. Det är riktigt fegt av Stefan Löfven. Han smiter ifrån alla frågor och debatter i Almedalen. Om Stefan Löfven vill besöka mindre orter i Sverige har han 51 andra veckor på sig under året att göra det.


Att vissa politiska kommentatorer menar att Stefan Löfven skulle vara en vinnare i och med sitt fega agerande är minst sagt märkligt.


Jag noterar att Stefan Löfven uppenbarligen inte besöker någon ort den 5 juli. Varför? Jo, det är socialdemokraternas dag i Almedalen och då vill fegisen och statsminister Stefan Löfven inte ta medietid från Socialdemokraterna.


Jag är förvånad över att media inte kritiserar Stefan Löfven för att han smiter från Almedalen. Men vi vet ju att ca 80 procent av journalisterna sympatiserar med de rödgröna partierna. Tänk om Jimmie Åkesson inte kom till Almedalen. Vilka rubriker och skriverier det skulle bli. För att inte tala om alla spekulationer.


Nej, jag tycker det är fegt av Stefan Löfven att inte komma till Almedalen!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 1 juli 23:23

Stortorget vid lunch på fredagenKörde igår förbi Stortorget i Kalmar och såg då ett  stort antal bilar parkerade på torget, trots parkeringsförbud.


Jag stannade till för att ta några bilder och kolla in om det kom någon parkeringsvakt för att lappa alla fordon. Under tiden jag kollade åkte en del bilar efter att de handlat av de arabiska torghandlarna men det kom hela tiden nya bilar med MENA-personer. En del gick uppenbarligen till källarmosken, andra handlade grönsaker och frukt av de gapiga arabiska torghandlarna.


Helt plötsligt dök in journalist från Barometern upp och fotograferade bilarna och skrev i sitt block. En stund senare kom även en parkeringsvakt och började lappa bilar. Han hade en hel del att göra.Bra av Barometern att man tar upp denna vildparkering som sker på Stortorget. Nu läser väl knappast den aktuella gruppen Barometern men en och annan svensk kanske kan få upp ögonen för vad som pågår. Även bra att det skrivs ut böter för de som parkerar på Stortorget.


Jag blir dock lite förvånad när jag läser Barometerns artikel. Kalmar kommuns Stefan Larsson säger följande till Barometern.


”Det är många som tänker att jag ska bara in bara lämna tipset eller bara köpa sushi och sen blir sura när de får böter. Men är det förbud så är det.”

 

Hur många lämnar in tipset ”manuellt” idag? Dessutom tror jag det inte finns någon spelbutik i närheten av Stortorget. En sushibutik finns det dock men jag anser att det är lite dimridåer från Stefan Larsson, som mycket väl vet vilka det är som felparkerar i så stor utsträckning på Stortorget. 

Men det går ju inte att ställa grupp mot grupp!


 

Stortorget lördag förmiddag.


Ingen fredagsbön eller arabiska torghandlare.


Av Thoralf Alfsson - Lördag 1 juli 14:16

Vid Centerpartiets Almedalstal 2013 hade Annie Lööf med sig en kompass. Det var nog många som inte förstod i vilken riktning Centerpartiets kompass visade. Idag ser vi hur stureplanscentern har förändrat partiet till något helt annat än vad människor på landsbygden är vana vid.


 


Vilken grupp Centerpartiet och Annie Lööf flörtar med råder det ingen tvekan om. Eid Mubarak Annie Lööf!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 30 juni 18:53

Tyvärr finns det personer som tror på den bild som media och de sju partierna inom 7-klövern målar upp dag ut och dag in. Dock finns det nu även en del som vaknat och förstått vilka som i huvudsak ligger bakom antisemitismen. En studie som gjorts i flera länder visar en helt annan bild än den svenska experter, journalister och politiker har i frågan.


 


Muslimer och vänstersympatisörer är kraftigt överrepresenterade i Sverige! Det är framförallt muslimska ungdomar som behöver åka på besök till de tyska koncentrationslägren.


Hur många tror att Forum för levande historia riktar in sig mot muslimer och vänsterextrema? 

 

Barometerns ledarsida borde ta upp resultatet från dessa undersökningar.

 

Att Miljöpartiet haft islamkramare i sina led är ju allmänt känt men nu kan jag konstatera att det även gäller svenska kyrkan.

Av Thoralf Alfsson - Fredag 30 juni 10:30

 


Idag anklagas jag på Barometerns ledarsida för att sprida desinformation och för ett angrepp på Stockholms tingsrätt. Anledningen är enligt tidningen att jag länkat till Granskning Sveriges samtal till domaren vid Stockholms tingsrätt Maria Hölcke. Anledningen är nog snarare min kritik av Barometern i mina tidigare blogginlägg.


I ett blogginlägg i måndags kritiserade jag Barometerns ledarskribent Daniel Braw för hans artikel angående den dispyt som utbröt mellan Richard Jomshof och moderaten Kahin Ahmed. I artikeln som är ett angrepp på Richard Jomshof nämner Daniel Braw inte med ett enda ord något om bakgrunden eller citerar ett enda uttalande från Kahin Ahmeds artikel i Nyheter 24. Det är att sprida desinformation!


När jag sedan i onsdags kritiserade Barometern i ett blogginlägg för att blockera sin egen artikel på Facebook och dessutom ta bort möjligheten att dela artikeln om stölden av 14 får i Påryd blev det tydligen för mycket för Barometerns ledarredaktion.


Var och en som lyssnar på samtalet med domare Maria Hölcke får bilda sig en egen uppfattning om samtalet och huruvida det är felaktiga uppgifter eller desinformation. Jag förstår att Martin Tunström inte gillar samtalet och det som sägs i samtalet men Maria Hölcke har ju faktiskt möjligheten att avbryta samtalet när hon vill men det gör hon inte. Det är helt frivilligt och pågår i ca 30 minuter.


 


Martin Tunström.   Foto Thoralf Alfsson


Martin Tunström gillar uppenbarligen inte samtalet men för den skulle borde han inte ägna sig åt att skjuta budbäraren. Men precis som Daniel Braw undviker Martin Tunström att ange bakgrunden och källan i sin artikel. Inte med ett enda ord nämner Martin Tunström att det är Granskning Sverige som står bakom dessa uppgifter. Jag får nästan känslan av att Martin Tunström vill få läsaren att tro att det är jag som ligger bakom dessa uppgifter.


När Martin Tunström sedan avslutar med ”angreppet har en antisemitisk och antikristen touch. Man kan bara spekulera i varför Thoralf Alfsson sprider denna sörja”, blir jag väldigt upprörd. Det är en synnerligen obehagligt angrepp och insinuation eller rent av en anklagelse från Martin Tunström!


Vi lever i ett land som säger sig ha åsiktsfrihet, yttrandefrihet och där människor själv får bestämma vad de skall tycka i olika frågor. Det verkar inte Barometerns politiska chefredaktör Martin Tunström ha förstått. Det är ett stort och allvarligt bekymmer!

 

PS


Jag har begärt att få en replik på Barometern ledarsida med samma antal tecken men ännu inte erhållit något svar från Martin Tunström.


Har nu fått svar från Martin Tunström och jag skall få in en replik på måndag.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

823 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se