thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 30 aug 06:09

 


Igår eftermiddag kom ett gäng invandrarungdomar till vår valstuga och började käfta med mina partikamrater som var vid valstugan. Det urartade och de sparkade ned vår gatupratare, tog foldrar från ställen och kastade ut på marken, spottade på mina partikamrater och kallade dem för en rad fula saker. Mina partikamrater tvingades ringa efter polis, som snabbt var på plats.


Även ett tack till de moderater som var på plats vid deras valstuga som försökte gå i mellan och förhindra invandrargänget från att angripa våra företrädare.


Det är sorgligt hur dessa 14-16 åringar beter sig. Jag hade problem med några stycken i förra veckan då de också var otrevliga och tog foldrar från våra ställ och kastade ut på marken och spottade och fräste.


Jag undrar om det är föräldrarna som brister i sin uppfostran av sina barn eller om det är precis så här de uppfostrar sina barn. Eller är det skolan som inte klarar av att förklara att vi har demokrati i vårt land. Tyvärr så verkar det finns lärare med starka vänstersympatier som inte är objektiva i sin yrkesroll.


Igår var jag på en debatt/samtal angående klimatet på Stortorget i Kalmar. Det pågår något som kallas för Kalmarsundsveckan. Klimatalarmisten Mattias Goldman var moderator. Det var lite spännande och förväntat att alla representanter skulle visa sig duktiga och presentera alla sina förslag för att minska utsläppen. Det ena förslaget ”värre” än det andra. Givetvis var Miljöpartiet i en klass för sig. Om Miljöpartiet får bestämma kommer det bli stora förändringar och jordbruken kommer försvinna och all mat importeras till Sverige.


Jag sa i debatten att vi inte kan införa en massa nya krav på jordbruket som ökar kostnaderna och försämrar konkurrenssituationen för det svenska jordbruket. Dessutom har Sverige en självförsörjningsgrad när det gäller livsmedel som ligger på ca 50 procent, för ca 50 år sedan låg den på 125 procent. Det vill säga vi exporterade mycket livsmedel. Vi behöver nu höja vår självförsörjningsgrad och då kan vi inte försämra konkurrenssituationen för bönderna.


Jag fick som sagt inga applåder för mitt inlägg i debatten med den publiken/åhörarna men jag hoppas i varje fall att de tänkte efter lite.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 28 aug 07:33

 


Sverigedemokraterna och Moderaterna i Nybro har beslutat att ta bort alla sina valaffischer på grund av den stora vandaliseringen. Inte bara vandalisering valplakaten försvinner också spårlöst.


”Skadegörelser och stölder av valaffischer har gått för långt menar SD och M. I ett gemensamt utspel plockar de nu bort alla kampanjskyltar och tror inte de kommer upp nästa val heller.”

 

”Hur kommer det sig att ni, M och SD, gör ett gemensamt utspel?

– Vi stod och pratade med varandra och kom väl fram till samma slutsats. Jag pratade lite med Socialdemokraterna också men de ville ha kvar sina skyltar. S menar att vi låter de som sabbar vinna om de tar ned skyltarna, säger Daniel Lindvall.

 

SD tror inte att det här är ett pojkstreck.

– Nej inte då precis alla skyltar försvann, då kan man nästa gissa att det på något sätt är organiserat.”

 

http://www.barometern.se/nybro/sd-och-m-plockar-bort-alla-valaffischer/


I Kalmar har vi fått lägga mycket energi på att våra valplakat skall få stå kvar. De vandaliseras och försvinner. Det är utan tvekan värre än vid tidigare val. Till nästa val krävs det nog en diskussion om vi överhuvudtaget skall använda oss av valaffischer.


Det blir intressant att se hur övriga partier ser på detta. Vissa partier drabbas inte så särskilt hårt.


Av Thoralf Alfsson - Måndag 27 aug 17:13

 


Min gamla folder som i folkmun kallades för "50-kronan" lever vidare i en ny tappning. Jag gjorde det första utkastet 2013 och det blev väldigt uppskattat och trycktes upp i flera upplagor.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/12/12/10406696-peter-kadhammar/


Igår hade Bert Karlsson ett av dessa informationsblad i sin hand. Lite roligt!
Av Thoralf Alfsson - Söndag 26 aug 16:50

Idag på morgonen blev jag väldigt upprörd och arg när jag såg att centerpartisten och riksdagskandidaten Jaafar Al-Jabiri hade skrivit rena lögner i ett Facebookinlägg.

 

I tisdags kväll åkte jag ut till Smedby utanför Kalmar för att dela ut min personvalsfolder till ett antal hushåll. Jag delade snabba områden, där postlådorna står tillsammans, som t.ex Gudmunds väg, Cronstrans väg, Raabs väg, Krongärdesvägen, Wennerbergs väg, Måleksvägen och Kohagsvägen. Jag gissar att det rör sig om ca 400 bostäder. Jag delade inte i det invandrartäta området som i folkmun kallas Löten med Lötvägen, Fältvägen och Stenmursvägen.


Igår kväll skrev Jaafar Al-Jabiri nedanstående inlägg på Facebook. ”Idag fick jag reda på att Sverigedemokraternas fd. riksdagsman och nuvarande kommunalrådkandidat Thoralf Alfsson tog för någon dag sedan bilder på mina affischer och gick runt i området där jag bor och tog massor med bilder.”

 

Jag har inte gått omkring i det bostadsområde som Jaafar Al-Jabiri bor och tagit massor av bilder. Jag har inte ens delat ut mina personvalsfoldrar i detta område. Jag har inte ens befunnit mig där. Däremot tog jag ett foto på den valaffisch som stod uppställd utefter allmän väg vid kommunens serviceboende Smedhagen, efter att jag delat vid Måleksvägen och Kohagsvägen och körde förbi..


 


Jag tycker det är fullständigt bedrövligt att riksdagskandidaten Jaafar Al-Jabiri skriver sådana lögner på Facebook.


Än värre blir det när centerpartiets riksdagsledamot Anders Åkesson i en kommentar anklagar mig för stalking och att det är brottsligt!

 

 

 

Andra menar att jag skall anmälas och samma person skriver ”Glöm inte att Olof Palme mördades”.


Allt på grund av att Jaafar Al-Jabiri skriver ren och skär lögn på sin Facebooksida. Det är så fullständigt bedrövligt att jag inte tror att det är sant. Men uppenbarligen är det så.


Jag har tidigare ställt några frågor till Jaafar Al-Jabiri om hans värderingar, kvinnosyn, sharialagar och om hans semesterresa till Iran där han poserar på bild framför en känd shiamoské. Högst relevanta frågor med tanke på den information som jag fått tillgång till och att han kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige. Något som fått Centerpartiet att rasa och nu fått Jaafar Al-Jabiri att ljuga på Facebook och kalla mig för besatt av honom.


Varför är det så känsligt för Jaafar Al-Jabiri så att han ljuger på sin Facebook?


Bedrövligt är bara förnamnet på centerpartisternas agerande!

 

PS

Nu får jag god lust att även dela ut min personvalsfolder i Löten! Men skall jag gå i det området vill jag ha sällskap av någon. Det gör jag inte ensam, med tanke på att jag är så känd i Kalmar.

Av Thoralf Alfsson - Lördag 25 aug 22:16

 

Från vänster vår regionrådskandidat Martin Kirchberg, riksdagsledamot Mattias Bäckström Johansson och så jag själv.


Idag körde vi ett panelsamtal på Larmtorgets scen med Mika Kotanen som moderator.


 


Kom nu ihåg att det bara är de som bor och är skrivna i Kalmar län och på Gotland som kan kryssa mig. Jag har fått många samtal, sms och mejl från personer som fått valsedlar men inte kan hitta mig på valsedeln.Av Thoralf Alfsson - Fredag 24 aug 18:39

Imorgon blir jag och riksdagsledamot Mattias B Johansson och vår regionsrådskandidat Martin Kirchberg utfrågade på Larmtorgets scen av vår egen moderator Mika Kotanen.


Det börjar klockan 15:00


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se