thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 11 november 2018 10:55

Det är väldigt skönt att känna det stora stödet jag har bland medlemmar inom Sverigedemokraterna, både lokalt och nationellt. För mig är situationen allt annan än rolig och varje dag tär på mig. Personer inom distriktet agerar på ett ovärdigt sätt enligt min mening med tanke på mina 13 år i partiet och mitt stora engagemang för SD.


Därför är det extra skönt att veta att så många medlemmar och väljare stödjer mig men även vanligt folk på gatan i Kalmar undrar vad som pågår. De anser att de grunder för uteslutning som framkommit i media är rena bagateller. Många har följt min blogg under många år och de säger att det är det första de kollar på morgonen, före tidningar och annat på nätet. De ifrågasätter också starkt de personer som ligger bakom den anmälan om uteslutning som lämnats in. Ifrågasätter är väl i sammanhanget ett milt och vänligt uttryck, en försköning från min sida, istället för att citera vad de i verkligheten uttrycker. Det gäller även flera politiska motståndare som hört av sig till mig och beklagat det som pågår och undrat hur SD egentligen sköter sin medlemsvård.


Det är väldigt många som hört av sig de senaste veckorna, allt ifrån riksdagsledamöter, distriktsordförande, kommunföreningsordförande och medlemmar i vårt avlånga land för att ge mig sitt stöd. Det känns väldigt skönt. Samtidigt undrar de vad man sysslar med inom partiet och vem/vilka som står bakom anmälan till partiet.


Jag förbereder mig för det värsta rent mentalt om det skulle råda ”härdsmälta” i medlemsutskottet och partistyrelsen. Frågan är om partiet gjort en konsekvensanalys, på riktigt?


PS

I eftermiddag är det fotboll på en utsåld Guldfågeln arena. Kalmar FF möter AIK! För AIK gäller seger eller oavgjort för att vinna Allsvenskan. Det blir säkert en häftig upplevelse med säkert 5 000 - 6 000 AIK-supportrar på arenan. Jag skall ta med min kamera idag och det kommer säkert några bilder på bloggen till kvällen.

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2018 10:52

En fantastisk men sorglig betraktelse av Malmö.


Av Thoralf Alfsson - 10 november 2018 10:24

Det mycket gamla och kloka ordspråket ”den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri” kan väl med fördel användas på kammaråklagare Lena-Marie Bergström idag.


Enligt Samhällsnytt bytte först Lena-Marie Bergström till ett nytt falskt namn på sin Facebook för att sedan radera den helt och hållet under fredagen. Samtidigt avslöjar Samhällsnytt fler delningar med SD-hat från kammaråklagare Lena-Marie Bergström.


https://samnytt.se/kammaraklagaren-bergstrom-gar-under-jord-efter-avslojanden-om-politisk-aktivism/


Var är kvällspressen när det gäller denna skandal på åklagarmyndigheten i Blekinge? Står kvällspressens journalister utanför Lena-Marie Bergströms bostad och väntar på att få ställa kritiska frågor, knackar de på hos åklagare Bergström, tittar de i fönstren, knackar de på hos hennes grannar, kontaktar de vänner på Facebook, pratar de med kollegor på åklagarmyndigheten? Men framförallt har de börjat granska alla rättsfall där hon varit åklagare?


Eller behandlas inte alla lika av kvällspressen?

 

Jag förväntar mig betydligt mer från svenska pk-journalister. Annars kommer alternativmedia åter en gång framstå som de som rapporterar bäst och mest.


Barometern och Östra Småland har inte skrivit en rad, trots att de ingår i samma koncern, Gota Media,  som Blekinge Läns Tidning och Sydöstran.


Jag tror det är många fler som borde ägna en tanke åt det gamla ordspråket ”Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri”.

Av Thoralf Alfsson - 9 november 2018 09:46

"Två gånger har kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona åtalat lokala SD-politiker för hets mot folkgrupp. Samtidigt delar hon kritik mot Sverigedemokraterna på sociala medier – en film där partiet likställs med nazister."

 


Det är SVT Blekinge som idag avslöjar detta. Det som jag misstänkt och som jag själv höll på att gräva efter under morgonen kommer istället som ett brev på posten från Public service. Man tror knappt sina ögon när man läser artikeln.


"Ändå kan SVT Nyheter Blekinge i dag avslöja att Lena-Marie Bergström själv delat material från gruppen ”SD är lika med rasister” – en film som drar paralleller mellan SD:s propaganda och nazismen i Tyskland. Sidan är åklagarens privata men hon förekommer där under ett annat namn.

 

– Jag har delat en film om förintelsen, men har inte uppfattat att den har en avsändare som kritiserar Sverigedemokraterna. I så fall ber jag om ursäkt för det, säger Lena-Marie Bergström.

I filmen dras paralleller mellan Hitlers Tyskland och SD.

– Så har jag inte uppfattat det. Jag trodde att det var en film om ett vittnesmål från en förintelseöverlevare.


Hur påverkar det här kravet på objektivitet när du nyss väckt åtal mot en SD-politiker?

– Inte alls. Jag är motståndare till rasism och det ligger i linje med min yrkesroll. Jag tar inte partipolitisk ställning, är inte politiskt intresserad och tycker att samtliga partier är dåliga."

 


Att hon skriver under ett annat namn på Facebook är minst sagt anmärkningsvärt och jag frågar mig givetvis varför hon skriver under ett annat namn. Att hon inte är politiskt intresserad tror jag inte det minsta på men det kan vara sant att hon "tycker att samtliga partier är dåliga". Hon kanske då syftar på riksdagspartierna. Han kanske föredrar F! eller något riktigt vänsterextremistiskt parti.


Jag anser detta vara en riktig skandal på åklagarmyndigheten! Lägg ner åtalat mot Christopher Larsson! 

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/aklagare-spred-sd-kritik-och-atalade-sd-politiker


http://www.blt.se/karlskrona/aklagaren-atalade-sd-politiker-delade-sjalv-sd-kritiskt-inlagg/


Joakim Lamotte har i ett Facebook inlägg där han ställer en del frågor till Lena-Marie Bergström gällande en dom där ett så kallat ensamkommande barn från Afghanistan dömts för sexuellt ofredande.


 

Av Thoralf Alfsson - 8 november 2018 19:57

Som avslutning på mina blogginlägg med statistik kommer också siffrorna som berör ersättningar från Migrationsverket till Kalmar kommun.


Kalmar kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen, framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 230 miljoner kronor.


   


Ökning sedan 2012 är nästan 400 procent. Från 47 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 230 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel. Inga pengar som ramlar ner från himlen eller från EU som en del personer tycks tro. Utan det handlar om skattemedel som istället kunde används för att upprätthålla och utveckla välfärden inom skola, sjukvård och äldreomsorg i kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Kalmar kommun under 2017 från Migrationsverket.


 


Av Thoralf Alfsson - 8 november 2018 08:31

Kvällsposten fortsätter med sina avslöjanden om SSU i Skåne. Ju mer de gräver desto fler kommer känna anledning att prata och då kommer sannolikt mer och mer fram i ljuset. Nu framkommer det att SSU i Malmö bjudit in salafister.


https://www.expressen.se/kvallsposten/extremism-sprids-av-ssu-bjod-in-radikal-predikant/


För oss som har granskat och grävt efter fakta är det dock inga nyheter. Det har funnits mycket uppgifter som pekat i denna riktning inom Socialdemokraterna.


Per Gudmundsson på SvD skriver idag om Socialdemokraternas kopplingar till de olika muslimska organisationerna som ingått "avtal" med Socialdemokraterna. Hade det varit i något annat land hade det fått allvarliga konsekvenser för Socialdemokraterna och media hade varit som blodiglar på ledande socialdemokrater. Ungefär som reportrar från CNN och jagar Donald Trump. Men i Sverige händer ingenting. Det bara rinner ut i sanden.


https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet


 Per Gudmundssons artikel har fått rubriken "Så infiltrerades socialdemokraterna av Muslimska brödraskapet" men jag ser det inte som någon infiltration utan ett medvetet handlande från Socialdemokraterna för att öka antalet personer som röstar på partiet.


I artikeln nämner också Per Gudmundsson en ny bok som tar upp hur Muslimska brödraskapet arbetar i västvärlden, med Sverige som exempel. Där poängterar författaren att det inte bara gäller Socialdemokraterna, utan att han nämner särskilt Centerpartiet och Miljöpartiet men Muslimska brödraskapet söker sig till alla mottagliga partier enligt författaren och nämner Moderaterna där han med stor sannolikhet syftar på Abderizak Waberi.


 


Mina personliga upptäckter under mina granskningar på lokal nivå tyder på att sunnimuslimer i första hand söker sig till Socialdemokraterna och Miljöpartiet och att shiamuslimer söker sig framförallt till Centerpartiet. Det finns många exempel på detta.

Av Thoralf Alfsson - 7 november 2018 17:40

Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl skriver i sitt veckobrev om hur media bevakar valet i USA och Trump. Han beskriver det som att media fått Trump på hjärnan.


”Siden Donald Trump chokerede også de danske medier og eksperter ved at vinde præsidentvalget i 2016, har dækningen af USA været intensiv. Hvad har præsidenten tweetet siden i går? Hvad tænker hans tilhængere? Hans modstandere? Og den ene journalist efter den anden har været på rejse rundt i USA, hvorfra der rapporteres efter at have talt med amerikanerne. Der udlægges præcist, hvad der menes om dette eller hint. Og i forbindelse med midtvejsvalget har vi været med Trump på valgturne, ligesom vi tæt har fulgt en karavane af mennesker op gennem Mellemamerika og diskuteret, hvilken påvirkning dette har haft af valgkampen.

 

Det virker ærligt talt, som om medierne har fået Trump på hjernen. Der er Trump overalt. Dækningen optager medierne – specielt på tv-siden – så meget, at de må nedprioritere mange af de nyheder, som ellers betyder noget for danskernes hverdag.”


Personligen tror jag att fixeringen vid Trump har varit betydligt värre i Sverige än den varit i Danmark. I Sverige är det enligt min uppfattning DN som haft den mest ”sjukliga” bevakningen av republikanerna i USA och Donald Trump.


Nu blev det ingen ”blå våg” i mellanårsvalet som många Trumphatare hade förväntat sig. Inte minst mer eller mindre hela svenska mediekåren. Republikanerna stärker sin ställning i senaten men förlorar majoriteten i representanthuset.


Det viktigaste för demokraterna tycks vara Trumps deklarationer och skatter. Är det möjligen det enda sättet som demokraterna tror sig kunna komma åt Donald Trump inför presidentvalet 2020. De inser uppenbarligen att Trumps politik och framgångar ekonomiskt, gör att de inte kan konkurrera med Trump.


Jag tycker också det var roligt att Ted Cruz vann senatsvalet i Texas. Jag har haft några klipp med Ted Cruz på bloggen under de senaste åren. Här kommer ett par klipp som väckt en del uppmärksamhet.Av Thoralf Alfsson - 6 november 2018 09:46

 

 

Det pratas mycket om fake news numera. Underförstått så är det alternativ media och på sociala medier som dessa fake news sprids, aldrig i ”riktig” media. Tidningsutgivarna bedriver just nu en kampanj med rubriken ”Bemöt lögner med fakta”.


Det är ju precis det som jag försöker bedriva på min blogg genom att lyfta fram befintlig statistik eller mätdata men som jag inte blir respekterad för inom vissa grupper. Det kanske beror på att jag då och då slår hål på de dåligt underbyggda artiklar och faktarutor som då och då dyker upp media. Inte sällan även inom public service. I många fall kan det också bero på ren okunniga journalister men då borde de lägga lite mer tid på sin research.


Här kommer ett exempel som passar in på detta och som dessutom är en fortsättning på mina blogginlägg om viktig statistik som berör Kalmar kommun.


Under de senaste år har vi hört det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson och socialnämndens socialdemokratiska ordförande Roger Holmberg, med flera säga att kostnaderna för ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd eller som det förr i tiden kallades för socialbidrag har gått ned. Siffrorna som nämns är så höga som 10 miljoner kronor lägre per år. Lokalmedia hänger givetvis på och skriver vad socialdemokraterna säger utan att granska det närmare.


Är då detta sant eller är det Fake news? Hur ser statistiken ut?

 

 

 

Som ni ser i grafiken så ser det ut att stämma väldigt väl. Totalkostnaden för ekonomiskt bistånd låg 2010 på nästan 70 miljoner kronor med en övervägande del som gick till personer som är utrikes födda. Under 2017 hade utbetalningarna minskat inom båda grupperna och låg på totalt ca 50 miljoner kronor.


En orsak till minskning kan också vara att just den här gruppen får så kallade extratjänster inom den kommunala verksamheten. Då flyttas kostnaden från kommunen till staten. Rena trolleriet!


Den 1 december 2010 trädde Etableringsreformen i kraft. Syftet med reformen var att nyanlända snabbare skulle komma in på arbetsmarknaden och därmed minska kostnaderna för t.ex ekonomiskt bistånd för kommunerna. Men det fanns även ett annat syfte som sällan nämns i dokumenten. Det blev också Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som övertog det ekonomiska ansvaret för dessa nyanlända under deras första 24 månader i Sverige, sedan de placerats och blivit folkbokförda i en kommun.


Det vill säga det ekonomiska ansvaret övergick från kommunerna till staten under de första 2 åren.

 

Hur har kostnaden för etableringsreformen utvecklats inom Kalmar kommun?


 


Man kan lugnt påstå att kostnadsutvecklingen varit dramatisk och ligger nu på ca 3 miljoner kronor per månad för staten. Om jag istället visar utvecklingen av årskostnaden för staten så blir det än mer tydligt.


 


Det finns heller inga tecken på att utvecklingen i ökade kostnader är på väg att stabilisera sig eller minska. Vi får se vad siffrorna för 2018 kommer att visa.

Om inte Etableringsreformen införts hade sannolikt alla dessa personer istället blivit försörjda genom ekonomiskt bistånd från Kalmar kommun socialförvaltning.


Om jag även lägger samman kostnaderna för etableringsreformen med Kalmar kommuns kostnader för ekonomiskt bistånd får jag följande grafikdiagram.


 


Ingen förändring när det gäller inrikes födda men när det gäller utrikes födda är kostnadsökningen för samhället, det vill säga skattebetalarna dramatisk. 2008 var kostnaden för utrikes födda ca 34 miljoner kronor och 2017 hade den stigit till ca 64 miljoner kronor. En ökning med 90 procent eller 30 miljoner kronor bara i Kalmar kommun. Kom ihåg att det finns ytterligare 289 kommuner i Sverige.


Det här fakta och inte fake news!

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards