thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Fredag 17 feb 19:46

Sverigedemokraternas möte i Umeå stoppades av vänsterextremister som gjorde vad de kunde för att stoppa mötet. Vänsterextremister uppmanade att störa SD-mötet enligt Västerbotten Kuriren.

 

När även brandlarmet utlöstes så gav man tydligen upp från Sverigedemokraternas sida. Gruppledaren för Arbetarpartiet i Umeå Jan Hägglund skriver på sin blogg att han tror det var en individ som jobbar på Väven som utlöste brandlarmet.


”Sedan: Jag gissar att brandlarmet startades av en enskild individ som jobbar på Väven. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Jag gissar att det var en ”enskild individ”. Jag vet inte utan jag gissar. När detta är sagt vill jag absolut inte peka ut personalen på Väven som skyldiga. Personalen är bra. Men även bland de bästa kan det finnas någon som gör ett misstag någon gång. Som i torsdags kväll. Det var nämligen ett verkligt misstag att stoppa SD-mötet via brandlarmet. Handlingen speglar en total brist på ett politiskt alternativ till SD:s budskap. Handlingen visar desto mer av vanmakt. ”

 

Jag har letat runt på nätet, media och ledarsidor efter någon som idag kommenterat det som hände igår men det är skrämmande tyst. Ingen har ryggrad att kritisera huliganvänstern.

 

Är alla ledarskribenter antidemokrater?

 

I en artikel publicerad i Aftonbladet framgår det att Vänsterpartiets ledarskap föredrar att inte uttala sig.

”Varken Ung Vänsters ordförande Hanna Cederin eller V-ledaren Jonas Sjöstedt vill kommentera händelserna, Sjöstedt med hänvisning till att Ung Vänster är en fristående organisation.”

 

Tänk er in i det motsatta förhållandet! Tänk om någon hade stoppat ett möte för Vänsterpartiet på samma sätt eller för Socialdemokraterna. Jag kan se krigsrubrikerna och varenda liten ledarskribent i varenda lokaltidning hade varit uppe på barrikaderna och hojtat om hot mot demokratin. Idag trycker de istället i sina mörka hålor på redaktionerna. Ryggradslösa!


En känd Centerpartist i Umeå går dock ut och kräver att de organisationer och personer som medverkat till det inträffade skall be om ursäkt enligt Västerbotten Kuriren. Jag gissar att han hoppas ta några billiga politiska poänger på sitt krav om ursäkt. Några ursäkter kommer knappast att komma från dessa vänsterextremister.


Min personliga uppfattning är att SD snarast skulle ordna ett nytt möte i Umeå på kulturhuset Väven med Jimmie Åkesson och gärna också Richard Jomshof eller Mattias Karlsson. Och att ett nytt möte på Väven skall vara kostnadsfritt för SD på grund av att gårdagens möte fick ställas in. Demokratin får aldrig ge vika för antidemokratiska vänsterextremister.  

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 16 feb 17:30

Läste igår ett debattinlägg i Barometern från ett antal miljöpartister med Lise Nordin i spetsen som är miljöpartiets talesperson i energifrågor. Det gör det än mer pinsamt. Jag anser att miljöpartiet är fruktansvärt okunniga och naiva i energifrågor. Med deras energipolitik skulle vi få ett haveri inom svensk industri. Jag har ju själv jobbat ca 20 år inom den energikrävande pappersindustrin som är en del av vår basindustri och jag förstår vad som krävs när det gäller energiförsörjning.


Miljöpartisterna stora argument är att det är billigare att bygga/investera i vindkraft än vad det är i kärnkraft.  Problemet är att man väljer att enbart beskriva halva sanningen av investeringen i vindkraft. Så här skriver de.


”Ny kärnkraft är dyr och ingenstans i världen byggs kärnkraft utan att staten betalar. Finland, Frankrike och Storbritannien bygger eller har planer på att bygga ny kärnkraft och projekten har stött på allvarliga problem och förseningar. Prislappen är 1 krona per kilowattimme. Det är dubbelt så dyrt som den vindkraft som redan idag byggs i Sverige som kostar 50 öre per kilowattimme.”

 

Nedanstående diagram visar elproduktionen för kärnkraft i Sverige under januari 2017. (x-axeln är månadens timmar). Källa Svenska kraftnät.


 


Som alla säkert kan se är produktionen väldigt stabil för kärnkraften. Det är därför man brukar kalla kärnkraftsel för baskraft. Man kan se att en reaktor tydligen varit stoppad under ca 2 dygn.


Sedan tittar vi på elproduktionen för vindkraft under januari.


 


Här ser säkert alla att produktionen är mycket ostabil. Vilket inte är det minsta underligt då det är vinden som växlar i styrka. Om man nu skall ersätta kärnkraft med vindkraft måste det ju producera lika mycket och ha en lika stabil produktion. Det innebär att det måste finnas någon annan elproduktion som kan ta över när det blåser mindre eller inte alls vilket inträffar flera gånger varje år. Om vi nu skall ha en säker elkraft till vår industri och välfärd. Allt annat är bara fantasier från miljöpartisterna.


Jag menar att till miljöpartisternas investering på 50 öre per kilowatttimme tillkommer också investeringskostnaden för den elproduktion som skall täcka upp för vindkraften när det inte blåser. Då hamnar sannolikt den totala investeringskostnaden betydligt högre än vad kärnkraften kostar.

 

Skall enbart vindkraften ersätta kärnkraften kan svensk basindustri tvingas lägga ner sin verksamhet.

 

Men vem vill investera i elproduktion som man bara får producera när det inte blåser och kanske få en tillgänglighet på anläggningen som är lägre än 50 procent. Den elproduktionen är olönsam från första drifttimmen till den sista drifttimmen.


Miljöpartisterna berättar med andra ord bara halva sanningen i sin debattartikel. Men det är ingen nyhet för mig. Det är snarare en regel när det gäller dessa flummare. Tyvärr är det inte så många som förstår detta! Trots att de har en åsikt och debatterar energipolitik. 


Om nu någon skulle få för sig att nämna solkraft så tänkte jag även lägga upp ett diagram för solkraften under januari.


O.B.S att y-axel är "förstorad" med 1000 ggr i jämförelse med ovanstående diagram. Solkraften toppade under någon timme med 5,7 MW.


 


Var och en borde förstå att Miljöpartiets energipolitik lever på en lögn! Gröna fanatiker får inte styra svensk energipolitik!

 

PS

Det är jäkligt tråkigt att tidningar vägrar publicerar diagram som bifogas en debattartikel. De gör det med motiveringen att de inte kan kontrollera fakta.Av Thoralf Alfsson - Torsdag 16 feb 08:53

"Kalmar kommun och Stadsmissionen har ­genom sitt stöd till Salvelägret därmed gett dessa romer goda förutsättningar att bedriva kriminell verksamhet under sin vistelse i Kalmar."

 

Min debattartikel angående att Kalmar kommun har gett stöd till kriminella romer/tiggare som bland annat gjort inbrott på Kalmar kommuns eget bolag, Kalmar Vatten AB har publicerats i Barometern.


http://www.barometern.se/debatt/kalmar-kommun-ska-inte-stodja-tiggare/


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 15 feb 19:12

Socialdemokraterna i Danmark öppnar för ett samarbete med Dansk Folkeparti. Nu vet väl alla att man ligger ganska långt före Sverige när det gäller öppenhet och demokrati i Danmark. Men jag ser detta som spådom om vad som även kommer att komma i Sverige om ett antal år.


Mikael Odenberg ansåg i förra veckan att Moderaterna borde sikta på ett samarbete med Socialdemokraterna efter nästa val. Men jag tror faktiskt att SD står närmare Socialdemokraterna i fler frågor än Moderaterna. Vi menar ju att vi är ett mittenparti, något som Moderaterna inte är!I Kalmar finns det en trotskist (bolsjevik-leninism) som förtalar mig i diverse forum. En minst sagt bedrövlig figur. Jag har tagit skärmdumpar på allt förtal och de lögner han sprider med jämna mellanrum. Det är bara frågan om när jag skall samla ihop det och lämna in det tillsammans med en anmälan. För någon vecka sedan kom detta till min blogg.


 


Jag funderade på vad personen syftade på med att jag angripit ett oskyldigt barn. Något som jag absolut inte gjort. Den 11 februari hade jag dock skrivit om Fredrik Önnevall, människosmugglaren. Så det är den enda förklaringen jag kan tänka mig, även om den är riktigt långsökt. Men som kommunist är säkert det mesta möjligt. Vad vet jag.


För några dagar sedan grät han ut på sin blogg och beklagade sig över att han hade så få besökare. Han kanske borde fundera över om hans budskap är det som svenskarna vill ha!


 

En av besökarna är ju han själv så då blir det 4-14 besök/dag ;-)


Så han får kämpa på!


PS

Trots nästan 800 utdelade foldrar och infoblad under gårdagen har det inte kommit en enda negativ kommentar via sociala medier. Förändringens vindar blåser!

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 14 feb 22:20

”Kalmars förslag om att förändra stadsvapnet har mött kritik. Nu sällar sig Riksarkivets statsheraldiker Henrik Klackenberg till förslagets motståndare.”

 

Riksarkivets statsheraldiker Henrik Klackenberg ger Kalmar kommun bakläxa på förslaget/logga. Han är till och med lite ironisk i sina kommentarer enligt Barometern.


"Men att lämna ett sedan 750 år inarbetat märke och börja kommunicera två konkurrerande märken, är väl knappast något som en kommunikationsstrateg kan rekommendera."


”Klackenberg påtalar att en förändring av stadsvapnet måste ske inom gällande blasonering, som är den heraldiska termen för den verbala beskrivning som ska ligga till grund för stadsvapnet. Om kommunen vill skapa ett fristående emblem, menar Klackenberg, ska det vara fristående och inte förväxlas med vapenskölden.”

 

Blir intressant att se hur Kalmar kommun hanterar detta!En fin dag idag med sol och en hel del plusgrader. Passade på att dela ut lite information och därmed också få en hel del motion då det blev rätt så många trapphus i trevåningshus. Jag ser att vissa fastighetsägare är väldigt dåliga på att sätta in postfack på bottenvåningen. Eftersom jag delat till ca 750 hushåll idag så inväntar jag nu att någon eller några skall höra av sig i någon form av hatkommentarer. Lite riktig information passar väl väldigt bra på alla hjärtans dag.För några dagar sedan skrev jag om Hijabdagen på Kalmar stadsbibliotek. Nu var det inte bara en hijabdag utan det delades också ut information. Enligt personer som besökte bibliotek fanns bokbordet med material från onsdagen till söndagen. Jag har fått delar av det material som delades ut och som ansvariga på biblioteket ansåg inte var någon propaganda. Ikväll har jag läst häftet med titeln ”Muhammad, kvinnans befriare”. Ja, titeln är faktiskt så.  Skriften lovordar den heliga profeten (Muhammed) och sharialagarna när det gäller kvinnans rättigheter. Skriften visar med all tydlighet att dessa muslimer inte respekterar eller ens förordar svensk lagstiftning.Hur många av dessa 20 procent som Nigel Farage nämner är muslimer själva?


”Islam förbjuder muslimer att ha hundar, och straffet för detta är att man förlorar en eller två qiraats (andel) från sina hasanaat (goda gärningar) varje dag.”

 

Enligt islam är hunden oren. När jag gjorde FN-tjänst i Sinai hade vi mycket nytta av hundgruppen vid vissa arbetsuppgifter. Tydligen var det väldigt illa att bli biten av en hund som muslim. Vidskepelse som så mycket annat inom islam.


Vi hade hund när jag var liten. Jag hade själv hund när jag var gift och när jag hade ett förhållande senare i livet. Den hunden var en korsning mellan Labrador och Border collie. Den hunden var otroligt klok och jag funderade många gånger på hur stort hennes ordförråd egentligen var. Skulle gärna vara hundägare men idag fungerar det inte eftersom jag lever ensam.


”Muslimerna ska inte försöka efterlikna kuffaar genom att springa med hunden eller röra dess mun eller pussa den, vilket orsakar många sjukdomar. Prisad vare Allah för denna rena och perfekta shariah, som kom för att ställa människornas andliga och världsliga angelägenheter till rätta, men de flesta människor inser det inte. Och Allah vet bäst.”

 

Vad är det för fel på islam? Vad är det för fel på människor som inte lyckats utveckla sin religion på 1 300 år? Varför skall dessa tillåtas invadera vårt land?


Hunden är människans bästa vän sägs det. Tänk så många äldre som har stor glädje av en hund när partnern gått bort. Vilken trygghet det kan innebära. På hjärtans dag tror jag många tänker lite extra på sin vovve!


Nedan kan du se ett klipp på en hunden Ripp som jag har förmånen att få hälsa på då och då!


 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 13 feb 22:45

 

Ovanstående text kommer från regeringens proposition angående Etableringsreformen. Alliiansregeringen som införde reformen från januari 2011 räknade med att kostnaden skulle bli 1,2 miljarder kronor per år när reformen var fullt genomförd. Arkitekten bakom reformen var Erik Ullenhag.


Idag befinner sig ca 72 000 personer i etableringsreformen. 


Kostnaden för 2016 ser ut att bli ca 6,4 miljarder kronor för Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och kostnaderna fortsätter att stiga!

 

Ingen pratar dock om dessa skenande kostnader. De svenska journalisterna verkar vara totalt ointresserade! Det handlar ju bara om 6 449 000 000 kronor! En skitsumma!

De flesta politiker verkar också fullständigt likgiltiga. Vi som läser alternativ media vet förstås orsaken. Det skulle kunna gynna Sverigedemokraterna.


 Av Thoralf Alfsson - Måndag 13 feb 14:42

Läste en intervju med Carl Bildt i helgen. Intervjun berörde många ämnen men jag fastnade för några saker angående inrikespolitiken och den turbulens som pågår. Det var speciellt två saker jag fäste mig vid.


”Jag är lite bekymrad över att det verkar vara mest positioneringsspel och positioneringsspekulationer, och mindre sakfrågor. Sverige står inför utmaningar och en del av dem är inte alldeles okomplicerade. Det är ju det som bör vara i fokus i den politiska debatten, oavsett vilket parti vi talar om.”

 

”Det som krävs är att vi tar itu med sakfrågorna. Jag tror människor vill ha svar på sakfrågorna. Positioneringsspelet är oerhört fascinerande för en begränsad grupp människor i Stockholm. Hur man bildar regering är en inte alldeles okomplicerad fråga, men det löser man efter valet på ett eller annat sätt.”

 

”Is i magen och håll kursen!” är ett annat råd från Carl Bildt.

 

Jag tror att ovanstående citat är väldigt viktiga när man bedriver politik. Det handlar om att vara tydlig i sin politik och i sitt budskap. Moderaterna är väl just nu ett lysande exempel på raka motsatsen. Igår kunde inte moderaternas partisekreterare Tomas Tobbé i Agenda ens ge svar på om Moderaterna ville fälla regeringen Löfven trots att programledaren frågade flera gånger så svarade Tomas Tobbé på något annat. Moderaternas tapp i opinionen kommer sannolikt fortsätta.


Givetvis finns det mycket taktiska bedömningar och strategitänkande inom alla partier men man får nog inte glömma bort att driva sina hjärtefrågor och sakfrågor inom politiken. Jag tror ovanstående råd från Carl Bildt är otroligt viktiga!

 

Det kan sammanfattas med att hålla sig till sakfrågorna och hålla kursen!

 


Asylinvandring, anhöriginvandring, arbetskraftsinvandring, kriminalpolitik, gränskontroller och energipolitik är områden som ligger mig varmt om hjärtat och är sakfrågor som jag anser skall ligga högst på agendan. Vi löser många andra problem i samhället genom att driva rätt linje i dessa frågor.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 12 feb 22:05

 

”Det är tre gånger högre sannolikhet att du dödas av en ko än att du dödas av en islamistisk terrorist.”

Carina Bergfelt, SVT

 

Ovanstående citat kommer ifrån Rapport den 5 februari klockan 19:30. Programledaren i Rapport svarade då följande.


”Tack Carina för att de ger oss dem perspektiven.”


Nu är det inte den enda attacken mot kossor de senaste veckorna. Den 1 februari var det vegetariska dagen och då fick minsann kossorna veta hur farliga de är för klimatet. Både Länsstyrelsen och Kalmar kommun hade tagit fram affischer om hur farliga kor och kött och mejeriproduktionen är. Affischerna hade bland annat satts upp i skolmatsalar för att påverka och skrämma elever.


     


En förälder till en elev som dessutom var bonde blev så upprörd när han fick höra talas om affischerna att han åkte till skolan och plockade ned dem. Bra jobbat!


Klimatalarmisterna får bara större och större inflytande. Samtidigt finns det forskare och professorer som tar mer eller mindre helt och hållet avstånd från klimatalarmisternas påståenden!


Jag blir i varje fall glad när jag ser många kossor i vårt landskap! Då vet jag att vårt öppna landskap bevaras och inte växer igen fullständigt!


Fler kor i Sverige! Inte terrorister!


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

766 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se