thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 april 23:53

Telefonsexlandshövdingen Stefan Carlsson som avsattes av regeringen efter mitt gräva om hans telefonfakturor på residenset har nu förevigats med en tavla. Länsstyrelsen betalar 70 000 kronor för denna tavla. Eller rättare sagt skattebetalarna får betala 70 000 kronor.


Kompisgänget Stefan Carlsson, Malin Almqvist och Johan Persson låter ännu en gång skattebetalarna stå för notan.


Det är ett hån mot skattebetalarna! Skicka fakturan till före detta landshövdingen Stefan Carlsson!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/johan-persson-avbildar-carlsson/

Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 april 23:00

Hur många terrordåd måste det ske innan folket och makthavarna fattar de rätta besluten? Jag måste säga att jag håller på att förlora hoppet om ett tryggt hemland, ett tryggt Sverige, ett tryggt Europa.

Media och journalisterna har ett enormt ansvar för den negativa utvecklingen!


Jag känner en väldig besvikelse över de reaktioner som kommer i samhället och de reaktioner som jag själv råkar ut för. Funderar på om jag skall börja skriva om vissa episoder som jag inte låtit mina läsare ta del av tidigare.


Ibland ser man dock något positivt och roligt och som samtidigt inger lite hopp om framtiden 😉Här kommer också några väldigt bra intervjuer från DGS-TV. Intervjuer som hela svenska folket borde se. Tråkigt att inte fler än ca 20 000 har sett var och en av dessa intervjuer.Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 april 16:49

Våren kommer tidigare, flyttfåglarna kommer tidigare!


”Det mest säkra måttet är starten på vegetationsperioden, det vill säga datumet då snittemperaturen når 5 plusgrader. I Syd- och Mellansverige inföll starten runt 20 april under 10-årsperioden 1961-1970 då den här typen av mätningar startade. I dag infaller den runt den 11 april - en skillnad på tio dagar.

I norra Sverige ses samma mönster, fast ännu tydligare. I dag startar vegetationsperioden två veckor tidigare jämfört med för 50 år sedan.”

http://www.barometern.se/tt-inrikes/vararna-allt-varmare-i-sverige/

 

”Att våren infaller tidigare märks också i fågelvärlden. Mätningar vid Ottenby fågelstation på södra Öland visar att flyttfåglarna nu anländer i genomsnitt fem dagar tidigare jämfört med situationen i slutet på 1970-talet. De arter som tidigarelagt sin ankomst mest är gransångare (i genomsnitt 11,1 dagar tidigare), svarthätta (10,5 dagar), gulsparv (8,9 dagar) och rödhake (8, dagar).”

 

Vad härligt det är att det blivit varmare och att våren kommer tidigare och att vegetationsperioden blivit flera veckor längre. Att flyttfåglarna kommer tidigare är också härligt. Jag satt på söndagskvällen i mitt uterum och lyssnade på alla fåglar som kommit igång med vårsången. Den enda som jag inte gillar är gransångaren, inte mycket till sångare.


Tänk om våren istället hade kommit 10 dagar senare mot vad den gjorde under 10-årsperioden 1961-1970. De skulle inneburit en skillnad med 20 dagar mot hur det är idag. Nästan en månad!


Tänk om det vore tvärtom!

 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 april 15:17

Det finns mycket att säga om denna video. Den kan knappast kallas smickrande för svensk polis!


På drygt 4 timmar har den delats 6 000 gånger och setts av över 300 000 personer. Blir det en miljon under dagen. Kommer kvällspressen visa den. Kommer Dan Eliasson kommentera trauma?


Uppdatering!


Redan vid 17:50 passerades en miljon visningar!

Vid ca 21:30 passerades två miljoner visningar!

Idag på morgonen vid ca 07:30 passerades tre miljoner visningar!


Expressen har lagt upp en redigerad version på sin webb som inte visar hela händelseförloppet.

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/mannen-gar-till-attack-mot-polisen-med-sten/Funkar tydligen inte för alla läsare. Här kommer samma klipp på YouTube


Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 april 12:55

När jag har protesterat mot nya detaljplaner i Kalmar som tar grönområden i anspråk eller till och med hela idrottsområden i anspråk som Fredriksskansområdet blir jag av den maktfullkomliga majoriteten, bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och centerpartister upplyst om den stora bostadsbristen i Kalmar. Ansvaret för den så kallade bostadsbristen har socialdemokraterna och vänsterpartiet som suttit vid makten så länge jag bott i Kalmar (2002).


Jag gick för några dagar sedan igenom alla protokoll från Samhällsbyggnadsnämnden under min tid i nämnden för att se hur många bygglov som getts till flerbostadshus under de senaste åren (inte villor och mindre ombyggnader). Detta skall ju sedan ställas emot befolkningsutvecklingen i kommunen. Sedan kan man dra slutsatsen vem bygger vi för.


Under 2015 ökade Kalmar kommuns befolkning med 1 028 personer. Det beviljades samtidigt bygglov för ca 330 bostäder i flerbostadshus. När man sedan granskar befolkningsökning mer i detalj så visar det sig att av dessa 1 028 personer hade 724 utländsk bakgrund och endast 304 svensk bakgrund enligt statistik från SCB. Det innebär att befolkningsökning bestod till 70 procent av utländsk bakgrund. Vem bygger vi för?


Under 2016 ökade Kalmar kommuns befolkning inte lika mycket utan bara med 867 personer. En besvikelse för Johan Persson som menar att det beror på bostadsbristen. Under 2016 beviljades dock bygglov för ca 450 bostäder i flerbostadshus. Av de 867 personer som befolkningsökningen bestod av hade 656 utländsk bakgrund och endast 211 svensk bakgrund. Det innebär att befolkningsökningen bestod till 76 procent av personer med utländsk bakgrund. En ökning mot 2015. Vem bygger vi för?


Under innevarande års första kvartal har det redan beviljats bygglov för hela 670 bostäder och flera stora detaljplaner kommer vinna laga kraft under året. Det beräknas ges bygglov för kanske så mycket som 1 500 bostäder i flerbostadshus. Många av dessa är så kallade snabba bostäder med enklare standard och lägre hyra. Hur kommer befolkningsutvecklingen se ut under 2017? Vem bygger vi för?


Segregationen i Kalmar växer just nu dramatiskt i Kalmar och det kan nog ingen stoppa, förutom regeringen. Jag ser den också i praktiken när jag delar ut infoblad/flygblad i bostadsområden genom att bara läsa namnen på brevlådorna eller namnen på hyresgästerna i trapphusen.


Alice Teodorescu skrev för en tid sedan detta i en ledare i Göteborgs Posten.


Av en studie från år 2015 författad av Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö, framgår att infödda svenskar flyttar från sitt bostadsområde när andelen utomeuropeiska invandrare uppgår till mellan tre och fyra procent. Först av alla flyttar höginkomsttagarna och de välutbildade. Med tiden utvecklas dessa områden inte sällan till mer eller mindre utsatta, dominerade av de som inte har råd eller möjlighet att ta sig därifrån. Det är i dessa människors ansikte som den välbärgade medelklassen, som inte sällan sympatiserar med olika schatteringar av vänsterideologi, nonchalant viftar med statistik om hur bra det går för Sverige.” 

 

Det här syns också i Kalmar och tack vare den stora byggnationen som pågår i Kalmar kommer omflyttningarna bara accelerera. När dessutom sedan majoriteten bygger så kallade snabba bostäder i Snurrom så är risken stor att Snurrom med tiden kommer utvecklas till ett ”modernt” och nytt Norrliden med en majoritetsbefolkning med utländsk bakgrund. Att sedan majoriteten beslutat att placera den nya simhallen och friskvårdsanläggningen i Snurrom är ett minst sagt ett väldigt vågspel. Vem bygger vi för?


Den segregation vi ser i Kalmar mellan norra och södra Kalmar kommer att förstärkas. Segregationen syns väldigt tydligt i t.ex valresultatet mellan norra och södra Kalmar. Som exempel kan nämnas Norrliden västra där de rödgröna får ca 75 procent av rösterna.


 


Nu kanske en och annan förstår varför Johan Persson jublar över befolkningsutvecklingen. Bakom godheten kan det också dölja sig helt andra syften.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 april 11:07

Igår kväll kände jag att behövde komma ut i naturen och det öppna landskapet på Öland. Kameran med teleobjektivet (400mm) fick följa med, även om det är tungt att bära på. Det fick jag ”betalt” för 😉


 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 1 april 12:33

Johan Persson gillade inte att jag skrev om hans uppblåsta blogginlägg om att kommunen satsar i Södermöre kommundel. Att jag sågade hans överdrivna förklaring väljer han givetvis att inte bemöta. Hela hans argumentation bygger inte på några grundläggande fakta utan troligen bara på att ett någon större andel av personer med utländsk bakgrund skrivit sig i Södermöre. Ett riktigt fejkblogginlägg från Johan Persson.


Istället väljer han att angripa mig i ett nytt blogginlägg med rubriken ”VARSÅGOD HÄR ÄR THORALF ALFSSON VALSTRATEGI”. Jag väljer att länka till hans blogginlägg så ni kan läsa ”min valstrategi” ;-)


Men mina läsare skall veta att Johan Persson inte tillåter någon kommentera på sin blogg. Han har dock en Facebooksida där det går att kommentera men Johan Persson blockerar alla som skriver något kritiskt. Jag är blockerad! Det här är en del av den maktfullkomlighet som Johan Persson utvecklat! Enbart Ja-sägare göre sig besvär! Envägskommunikation gäller.

 

Jag tänkte dock besvara de fyra punkter som Johan Persson påstår skulle vara min valstrategi.


”Hets mot allt som kan kopplas till invandring och flyktingpolitik.”


Alla som följt min blogg vet att jag lyfter fram fakta och statistik från Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialstyrelsen och SCB. Det är statistik som kommunalrådet Johan Persson aldrig tar upp i något sammanhang. Han blundar för den negativa samhällsutveckling och det segregerade samhälle som växer fram. Att jag lyfter fram detta och ifrågasätter utvecklingen kallar han för ”hets”. Alla vet också att media är väldigt sparsamma med att lyfta fram denna statistik även om det har blivit något bättre under det senaste året. Men det beror inte på Johan Persson och socialdemokraterna utan snarare på personer som Peter Springare.


Jag kommer fortsätta lyfta fram denna statistik, även om Johan Persson ogillar det och kallar det för "hets". Socialdemokraterna kommer ju inte upplysa medborgarna om verkligheten.


”Utmåla mig som en maktfullkomlig pamp.”


Om man som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd inte lyssnar på folket och den opinion som finns i vissa lokala frågor så får nog Johan Persson finna sig i att kommunens medborgare börjar använda ”kommunalpamp” när man skall beskriva hur Johan Persson bedriver sitt förtroendeuppdrag. Den kände författaren Tomas Arvidsson kallade till och med hela kommunledningen för maktfullkomlighet. Han gick till och med så långt och menade att det var meningslöst att protestera mot kommunledningen på grund av dess maktfullkomlighet. Om det skall vara någon mening med en dialog skall man ju också lyssna till sin motpart och i varje fall någon gång också ta till sig av dialogen.


När Johan Persson på ett minst sagt cyniskt sätt bara dagarna efter valet 2014, då Sverigedemokraterna var den stora vinnaren beslutade om att ändra den politiska organisationen vilket berövade SD en 40 procents tjänst visade Johan Persson verkligen prov på sin maktfullkomlighet. Det var otroligt eller sanslöst fullt att göra det efter valet.  Läs mitt blogginlägg.


Så ja, jag kommer nog vid vissa tillfällen använda ”kommunalpamp” om jag inte upplever en markant förbättring i hur dialogen fungerar med socialdemokraterna.


”Motstånd mot alla byggplaner där det finns en opinion emot.”


Här visar Johan Persson prov på sin oförmåga att förstå vilket är en bidragande orsak till maktfullkomligheten. Jag och Sverigedemokraterna försöker värna de gröna lungorna i staden. Det står i vårt valmanifest och det är en fråga vi drivit och den kommer vi fortsätta att driva. Om det sedan finns en opinion bland kommunens medborgare som sammanfaller med vårt ställningstagande så är det givetvis bra men det styr inte våra ställningstaganden. Vi styrs av den politik vi lagt fast.


Vi har varit motståndare till att Gota Media skulle få bygga sitt mediahus i en park på Kvarnholmen, vi har motsatt oss att idrottsområdet Fredriksskans raseras för att istället bygga bostäder, vi har motsatt oss att grönstråk vid Gröndalsvägen bebyggs och nu senast detaljplanen för Oxhagen där ett grönområde som utpekas som särskilt värdefullt i sin helhet i kommunens Grönstrukturplan bebyggs mot 7st höghus.


Att Johan Persson är irriterad på att så många medborgare gillar våra ställningstagande är inget problem för mig. Det stora problemet är att Johan Persson och samhällsbyggnadsnämnden ordförande Mattias Adolfsson alltid väljer att köra över sakägare och boende som yttrar sig vid samråd och granskning av detaljplaner.


Johan Persson vill uppenbarligen att folk inte skall yttra sig, för socialdemokraterna vet alltid bäst.

 

”Angrepp på den splittrade rest-alliansen i Kalmar. Gärna också där mot person.”


Den här valstrategin passar nog mest in på Johan Persson själv. Det är väl bara att fråga Liberalernas före detta gruppledare Inger Hilmansson om hur Johan Persson bemött Inger i diverse debtter och medier. Om restalliansen tar politiska ställningstaganden som inte överensstämmer med vad SD tycker kommer jag givetvis kritisera det i debatter och insändare. Givetvis kommer jag i de fall det är befogat också namnge t.ex gruppledarna i partierna på exakt samma sätt som Johan Persson gör under debatter eller i debattartiklar.


”Där har ni valstrategin. Allt med syfte att sänka nivån på det politiska samtalet.”


Johan Perssons slutsats tycks vara att om SD bedriver en oppositionspolitik när det gäller t.ex detaljplaner så sänker vi nivån i det politiska samtalet. Ett helt makalöst uttalande! Om man inte delar Johan Persson uppfattningar så sänks nivån på det politiska samhället! Jag anser att vi inom SD höjer och utvecklar det politiska samtalet och inte minst demokratin.

 

”Räcker inte det så slår han till med offer-stämpeln.”

 

Johan Persson har uppenbarligen en väldigt dålig självinsikt. Han tycks fullständigt missat att Moderaterna som första parti nyligen gick ut med att man haft ett samtalsförbud för sina förtroendevalda när det gällde Sverigedemokraterna. Det förbudet gäller sannolikt i stor utsträckning inom Johan Perssons eget parti och för den delen även flera partier.


Att Sverigedemokraternas förslag och motioner aldrig bifalls är en verklighet som jag upplevt under mina snart 11 år kommunpolitiken i Kalmar. På sin höjd kan de besvaras om de inte avslås. Men jag ser fram emot när våra motioner kommer bifallas i Kalmar kommunfullmäktige.


När det gäller min motion om att fira 500-årsdagen av att Gustav Vasa landsteg den 31 januari 1520 vid Stensö så skrev jag ett första utkast redan under min tid i riksdagen (2010-2014) men jag har inte lämnat in den på grund av att risken skulle vara överhängande för ett avslag. Och att kommunen därmed skulle sätta sig på tvären.


Det är sorgligt att behöva göra sådana överväganden men så är det med att ha en maktfullkomlig kommunalpamp att göra i Kalmar. Jag anser faktiskt att hela Johan Perssons blogginlägg bara bekräftar den bilden.

 

PS

Jag vill samtidigt be alla som nu väljer att kommentera blogginlägget på Johan Perssons Facebooksida att hålla ett vårdat språk. Men samtidigt varna för att ni sannolikt också kommer att blockeras om ni kritisera Johan Persson.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

783 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se