thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 8 nov 08:31

Kvällsposten fortsätter med sina avslöjanden om SSU i Skåne. Ju mer de gräver desto fler kommer känna anledning att prata och då kommer sannolikt mer och mer fram i ljuset. Nu framkommer det att SSU i Malmö bjudit in salafister.


https://www.expressen.se/kvallsposten/extremism-sprids-av-ssu-bjod-in-radikal-predikant/


För oss som har granskat och grävt efter fakta är det dock inga nyheter. Det har funnits mycket uppgifter som pekat i denna riktning inom Socialdemokraterna.


Per Gudmundsson på SvD skriver idag om Socialdemokraternas kopplingar till de olika muslimska organisationerna som ingått "avtal" med Socialdemokraterna. Hade det varit i något annat land hade det fått allvarliga konsekvenser för Socialdemokraterna och media hade varit som blodiglar på ledande socialdemokrater. Ungefär som reportrar från CNN och jagar Donald Trump. Men i Sverige händer ingenting. Det bara rinner ut i sanden.


https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet


 Per Gudmundssons artikel har fått rubriken "Så infiltrerades socialdemokraterna av Muslimska brödraskapet" men jag ser det inte som någon infiltration utan ett medvetet handlande från Socialdemokraterna för att öka antalet personer som röstar på partiet.


I artikeln nämner också Per Gudmundsson en ny bok som tar upp hur Muslimska brödraskapet arbetar i västvärlden, med Sverige som exempel. Där poängterar författaren att det inte bara gäller Socialdemokraterna, utan att han nämner särskilt Centerpartiet och Miljöpartiet men Muslimska brödraskapet söker sig till alla mottagliga partier enligt författaren och nämner Moderaterna där han med stor sannolikhet syftar på Abderizak Waberi.


 


Mina personliga upptäckter under mina granskningar på lokal nivå tyder på att sunnimuslimer i första hand söker sig till Socialdemokraterna och Miljöpartiet och att shiamuslimer söker sig framförallt till Centerpartiet. Det finns många exempel på detta.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 7 nov 17:40

Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl skriver i sitt veckobrev om hur media bevakar valet i USA och Trump. Han beskriver det som att media fått Trump på hjärnan.


”Siden Donald Trump chokerede også de danske medier og eksperter ved at vinde præsidentvalget i 2016, har dækningen af USA været intensiv. Hvad har præsidenten tweetet siden i går? Hvad tænker hans tilhængere? Hans modstandere? Og den ene journalist efter den anden har været på rejse rundt i USA, hvorfra der rapporteres efter at have talt med amerikanerne. Der udlægges præcist, hvad der menes om dette eller hint. Og i forbindelse med midtvejsvalget har vi været med Trump på valgturne, ligesom vi tæt har fulgt en karavane af mennesker op gennem Mellemamerika og diskuteret, hvilken påvirkning dette har haft af valgkampen.

 

Det virker ærligt talt, som om medierne har fået Trump på hjernen. Der er Trump overalt. Dækningen optager medierne – specielt på tv-siden – så meget, at de må nedprioritere mange af de nyheder, som ellers betyder noget for danskernes hverdag.”


Personligen tror jag att fixeringen vid Trump har varit betydligt värre i Sverige än den varit i Danmark. I Sverige är det enligt min uppfattning DN som haft den mest ”sjukliga” bevakningen av republikanerna i USA och Donald Trump.


Nu blev det ingen ”blå våg” i mellanårsvalet som många Trumphatare hade förväntat sig. Inte minst mer eller mindre hela svenska mediekåren. Republikanerna stärker sin ställning i senaten men förlorar majoriteten i representanthuset.


Det viktigaste för demokraterna tycks vara Trumps deklarationer och skatter. Är det möjligen det enda sättet som demokraterna tror sig kunna komma åt Donald Trump inför presidentvalet 2020. De inser uppenbarligen att Trumps politik och framgångar ekonomiskt, gör att de inte kan konkurrera med Trump.


Jag tycker också det var roligt att Ted Cruz vann senatsvalet i Texas. Jag har haft några klipp med Ted Cruz på bloggen under de senaste åren. Här kommer ett par klipp som väckt en del uppmärksamhet.Av Thoralf Alfsson - Tisdag 6 nov 09:46

 

 

Det pratas mycket om fake news numera. Underförstått så är det alternativ media och på sociala medier som dessa fake news sprids, aldrig i ”riktig” media. Tidningsutgivarna bedriver just nu en kampanj med rubriken ”Bemöt lögner med fakta”.


Det är ju precis det som jag försöker bedriva på min blogg genom att lyfta fram befintlig statistik eller mätdata men som jag inte blir respekterad för inom vissa grupper. Det kanske beror på att jag då och då slår hål på de dåligt underbyggda artiklar och faktarutor som då och då dyker upp media. Inte sällan även inom public service. I många fall kan det också bero på ren okunniga journalister men då borde de lägga lite mer tid på sin research.


Här kommer ett exempel som passar in på detta och som dessutom är en fortsättning på mina blogginlägg om viktig statistik som berör Kalmar kommun.


Under de senaste år har vi hört det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson och socialnämndens socialdemokratiska ordförande Roger Holmberg, med flera säga att kostnaderna för ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd eller som det förr i tiden kallades för socialbidrag har gått ned. Siffrorna som nämns är så höga som 10 miljoner kronor lägre per år. Lokalmedia hänger givetvis på och skriver vad socialdemokraterna säger utan att granska det närmare.


Är då detta sant eller är det Fake news? Hur ser statistiken ut?

 

 

 

Som ni ser i grafiken så ser det ut att stämma väldigt väl. Totalkostnaden för ekonomiskt bistånd låg 2010 på nästan 70 miljoner kronor med en övervägande del som gick till personer som är utrikes födda. Under 2017 hade utbetalningarna minskat inom båda grupperna och låg på totalt ca 50 miljoner kronor.


En orsak till minskning kan också vara att just den här gruppen får så kallade extratjänster inom den kommunala verksamheten. Då flyttas kostnaden från kommunen till staten. Rena trolleriet!


Den 1 december 2010 trädde Etableringsreformen i kraft. Syftet med reformen var att nyanlända snabbare skulle komma in på arbetsmarknaden och därmed minska kostnaderna för t.ex ekonomiskt bistånd för kommunerna. Men det fanns även ett annat syfte som sällan nämns i dokumenten. Det blev också Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som övertog det ekonomiska ansvaret för dessa nyanlända under deras första 24 månader i Sverige, sedan de placerats och blivit folkbokförda i en kommun.


Det vill säga det ekonomiska ansvaret övergick från kommunerna till staten under de första 2 åren.

 

Hur har kostnaden för etableringsreformen utvecklats inom Kalmar kommun?


 


Man kan lugnt påstå att kostnadsutvecklingen varit dramatisk och ligger nu på ca 3 miljoner kronor per månad för staten. Om jag istället visar utvecklingen av årskostnaden för staten så blir det än mer tydligt.


 


Det finns heller inga tecken på att utvecklingen i ökade kostnader är på väg att stabilisera sig eller minska. Vi får se vad siffrorna för 2018 kommer att visa.

Om inte Etableringsreformen införts hade sannolikt alla dessa personer istället blivit försörjda genom ekonomiskt bistånd från Kalmar kommun socialförvaltning.


Om jag även lägger samman kostnaderna för etableringsreformen med Kalmar kommuns kostnader för ekonomiskt bistånd får jag följande grafikdiagram.


 


Ingen förändring när det gäller inrikes födda men när det gäller utrikes födda är kostnadsökningen för samhället, det vill säga skattebetalarna dramatisk. 2008 var kostnaden för utrikes födda ca 34 miljoner kronor och 2017 hade den stigit till ca 64 miljoner kronor. En ökning med 90 procent eller 30 miljoner kronor bara i Kalmar kommun. Kom ihåg att det finns ytterligare 289 kommuner i Sverige.


Det här fakta och inte fake news!

 

 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 5 nov 21:37

Efter att jag tittat på både Rapport och Aktuellt inser jag att talmannen Andreas Norlén måste agera. Ulf Kristersson har redan förlorat i och med Annie Lööf och Jan Björklund redan gett sina besked angående omröstningen om Ulf Kristersson som statsminister.


Det finns därmed ingen anledning för Andreas Norlén att vänta till på måndag innan han föreslår Ulf Kristersson som statsminister. Andreas Norlén bör redan imorgon tisdag gå ut med en ny presskonferens och göra det han tänkt göra på måndag redan imorgon.


Då skulle en omröstning kunna ske redan denna vecka på torsdag om en bordläggning görs imorgon och på onsdag. När sedan Ulf Kristersson fallit i omröstningen kan talmannen redan på fredag ge Stefan Löfven samma uppdrag som Ulf Kristersson och därmed spara minst en vecka eller mer i tid. 


Annie Lööf tycks vara rabiat. Hon kan inte heller räkna, Alliansen och MP har enbart 159 mandat men det krävs som alla säkert vet 175 mandat för att få en majoritet. Hur Annie Lööf skall kunna styra en regering med 159 mandat som dessutom skall vara beroende av Socialdemokraterna är en gåta.


Uppenbarligen vill Annie Lööf och Jan Björklund inte ha en borgerlig regering. De tycks föredra en vänsterregering!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 5 nov 10:26

Har sett talmannens presskonferens i riksdagen. Bra att Anderas Norlén nu ser till att omröstningarna startar men varför meddelande han inte detta redan under slutet av förra veckan. I så fall kunde omröstningen börjat i riksdagen redan denna vecka.


Jag förutsätter att Ulf Kristersson bara kommer ha KD med sig i sitt regeringsförslag. Men tyvärr finns det inga förutsättningar för att Ulf och Ebba kommer en majoritet med sig i riksdagen. Det mest sannolika är att C och L lägger ned sina röster och att de rödgröna röstar nej till Ulf Kristersson. Sverigedemokraterna kommer sannolikt också rösta nej eller avstå eftersom Ulf Kristersson inte kommer samtala något med Jimmie Åkesson. I varje fall inte offentligt.


Det kommer bli den definitiva spiken i kistan på Alliansen. Död och begraven. Men som Sverigedemokrat skulle jag inte gråta. Nu gäller det att bygga vidare på ett konservativt block tillsammans med M och KD. Det är väljarnas önskemål enligt flera opinionsundersökningar.


Efter att Ulf Kristersson fallit i omröstningen i nästa vecka kommer talmannen sedan ge Stefan Löfven samma möjlighet. När sedan även Stefan Löfven faller kommer vi sannolikt vare framme vid månadsskiftet november/december.


Vi kommer sannolikt ha en regeringslös jul och nyår.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 4 nov 09:15

I debatten pratas det mycket om subventionerade jobb eller låtsas jobb som den kritiske ofta säger. I statistiken från Arbetsförmedlingen kallas det dock för samlingsnamnet ”Arbete med stöd”. Det rymmer flera olika former av anställningsstöd som introduktionsjobb, särskilt anställningsstöd, instegsjobb, traineejobb, extra tjänster, moderna beredskapsjobb och lönebidrag.


När Arbetsförmedlingen ofta enbart visar sin statistik med siffror och redovisar förändringarna månad för månad i procent så är det inte lätt att få en överblick av situationen på arbetsmarknaden. Media gör ju heller inte speciellt mycket för att belysa utvecklingen utan media fungerar oftast som en megafon för Arbetsförmedlingen och den sittande rödgröna regeringen.


Lokala journalister tycks vare sig ha tid eller intresse av att följa upp den lokala arbetsmarknadssituationen. De är nog tyvärr hårt pressade av sina arbetsgivare på mer än ett sätt.


Som ett led i mitt lilla statistikprojekt har jag tittat lite djupare på statistiken för Kalmar kommun när det gäller subventionerade jobb eller ”Arbete med stöd” som arbetsförmedlingen kallar det. Om man dessutom visar siffrorna med grafik istället så får man en helt annan överblick när det gäller utvecklingen.

I mitt förra blogginlägg visade jag lite statistik på den totala antalet arbetssökande och skillnaden mellan inrikes och utrikes födda.


    


Kalmar kommun har dock klarat sig relativt väl i förhållande till flera andra kommuner i Kalmar län där arbetslösheten uppgår till 45-55 procent bland utrikes födda.


Om vi först tittar på de totala siffrorna för Öppet arbetslösa i Kalmar kommun.


 


Här ser vi direkt några trender. Antalet öppet arbetslösa inrikes födda minskar stadigt över tiden. Det motsatta gäller personer som är utrikes födda. Något som är helt naturligt med tanke på den stora invandringen till kommunen. Vilket du kan läsa om i mitt blogginlägg om befolkningsutvecklingen i Kalmar kommun.

En annan trend vi också kan se är hur årstiden påverkar antalet öppet arbetslösa. Under sommarmånaderna går antalet öppet arbetslösa alltid ned. Men vi kan också se att detta först och främst bara berör inrikes födda.


Om vi istället tittar på antalet som har ”Arbete med stöd” bland inrikes och utrikes födda så kan vi se liknande trender.


 


Här ser vi dock lite annorlunda utveckling för inrikes födda. Effekterna av finanskrisen 2008 tycks leva kvar länge och påverka utvecklingen negativt. Utrikes födda visar även här upp en klart stigande trend som bara tycks fortsätta och fortsätta.


Nystartsjobb är en annan grupp som av någon anledning inte ingår i gruppen ”Arbete med stöd”. Jag har inte tagit reda på varför det är så men jag har även tagit fram den grafiken.


 


Här kan man se en markant ökning bland utrikes födda medan utvecklingen är den rakt motsatta när det gäller inrikes födda. Här kan man verkligen undra varför antalet inrikes födda minskar så drastiskt. Finns det politiska beslut bakom denna utveckling?


Slår man sedan samman siffrorna för Arbete med stöd och Nystartsjobb får man nedanstående diagram.


 


Trenderna är de samma. Men varför börjar trenden för inrikes födda vika så kraftigt vid ca januari 2016. Från ca 800 personer med subventionerade jobb till under 600 personer som är inrikesfödda i september 2018. Samtidigt har antalet utrikes födda med subventionerade jobb ökat månad för månad, från ca 100 personer till drygt 300 personer.


Är det så att personer som är utrikes födda prioriteras före personer som är inrikes födda (svenskar) när det gäller subventionerade jobb?

 

I november 2015 infördes dessutom en helt ny anställningsform av den rödgröna regeringen som kallas för extratjänst och från 2017 har även så kallade moderna beredskapsjobb införts. Dessa subventionerade jobb är förbehållna den offentliga sektorn, det vill säga kommuner, landsting och statliga verksamheter.


Inom Kalmar kommun var man långsamma i starten men när man väl kom underfund med hur det fungerade så tog det fart under mitten av 2017.


Det vill säga att staten står för hela lönekostnaden.

 

Nu "byts" andra subventionerade jobb ut, där kommunen måste betala delar av lönekostnaden mot de nya extratjänsterna, där staten står för hela lönekostnaden inklusive arbetsgivaravgifter. Så här ser utvecklingen ut i Kalmar kommun. Det kan vara en orsak till de minskade kostnaderna för kommunens försörjningsstöd/socialbidrag under 2018.


 


Bara kostnaden för dessa extratjänster och moderna beredskapsjobb kan uppgå till ca 30-35 miljoner kronor bara i Kalmar kommun.


Om jag sedan som avslutning även tar upp det som av Arbetsförmedlingen kallas för ”Sökande i program”. Det vill säga de som har någon form av utbildning, jobb o utvecklingsgarantin eller etableringsreformen o.s.v så ser denna grupp ut enligt nedan.


 


Vi ser samma trend här. Antalet inrikes födda sjunker stadigt medan personer som är utrikes födda stiger konstant.


Är det en undanträngningseffekt av inrikes födda som vi ser hos Arbetsförmedlingen? En diskriminering av inrikes födda, det vill säga i huvudsak svenskar?

Av Thoralf Alfsson - Lördag 3 nov 17:14

Det blev en längre Allhelgonapromenad längs östra kusten på Öland idag. Jag utgick från trollskogen och det nygyggda Naturum som ännu ej öppnats, invigs under påsken 2019. Sedan följde jag den östra kusten ned till Ängjärnsudde, ca 5km och sedan tillbaka. 


Har haft funderingar på att vandra Öland runt. Det kanske var första etappen. Vem vet. Det borde handla om ca 350-400km för att ta sig runt. Borde bli ca 50 etapper om man vandrar ca 7-8 km varje etapp.


Här kommer några foto från dagen.


 

Slingrande stigar nära kustlinjen.


 

Vacker vy norrut från Ängjärnsudde. 


 

Ängjärnsudde, Ölands ostligaste punkt.


 

Länsstyrelsen ägnade sig förra året åt naturbränning av delar av Bödaskogen för att gynna den biologiska mångfalden. Det ser inte vackert ut idag.


 

Skulle jag bilda min egen Bilderberggrupp skulle jag ha årliga möten på denna plats. Jag missade att provsitta. Får göra det nästa gång jag passerar förbi.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se