thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 23 maj 23:22

Jag har varit väldigt förkyld några dagar men idag kände jag mig så pass pigg att jag hämtade ut min trehjuling från garaget och ägnade mig ut lite utdelning av material. Jag började i Kalmar kommuns utkanter, Påryd. Ett starkt fäste för SD. Men jag ville också besöka en industritomt i Påryd för att själv bilda mig en uppfattning och dokumentera ett ärende som vi har i Samhällsbyggnadsnämnden. Jag kommer återkomma i ett separat blogginlägg om detta ärende när jag fått in mer uppgifter.


Betrakta dessa båda foton och fundera sedan över vilka konsekvenser/straff företagaren som har ansvaret för industrifastigheten borde få! Ni kommer förstå mer när ni få se fler bilder och läser det kommande blogginlägget


 

Ställ det i kontrast till denna vy från idag!


 


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 23 maj 11:03

Vilka är det som jublar efter terrorattacken i Manchester? Inte så svårt att räkna ut när det finns mängder av "bevis" på sociala medier.


Man blir beklämd när man läser denna artikel. Vad är det för människor som firar massakern i Manchester?


http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/23/islamic-state-supporters-celebrate-manchester-attack-online/Av Thoralf Alfsson - Måndag 22 maj 16:17

Herr Lindström på Expressen förstår uppenbarligen inte ironi. Det var väl i och för sig ingen överraskning med tanke på herr Lindströms tidigare krönikor i Expressen. Att skribenterna på Supermiljöbloggen följer min blogg har jag noterat tidigare nu vet vi att herr Lindström även följer Supermiljöbloggen.


Vi har under de senaste åren sett en lång rad exempel på hur så kallade medieexperter använder ovanlig temperatur, nederbörd eller storm för att ta upp klimatförändringar. Gång efter gång kopplar man samman en ovanlig väderhändelse med klimatförändringar. Om det nu är åt rätt håll så att säga! Om det däremot är lite kallare och det snöar i södra Sverige i maj så är det däremot tyst.


Jag gav mitt blogginlägg rubriken ”Besserwissrar” och med facit i hand var väl det inte helt fel. Man svär inte ostraffat i ”kyrkan”. Nu ger till och med en kort ironisk kommentar på min blogg rubriker i Expressen. Det är rätt komiskt av herr Lindström!


Det herr Lindström däremot inte nämner är de frågor jag tar upp i blogginlägget som inte är ironiska, utan i allra högsta grad allvarligt ställda. Men nu vet nog alla att herr Lindström inte har för avsikt att vara seriös utan endast vill raljera i det politiskt korrekta träsket.”Skall vi vara mer oroliga för lite ökad temperatur och att några glaciärer blir mindre eller smälter bort. Eller är det betydligt värre om det globala klimatet blir kallare med glaciärer som växer, att odlingszonerna flyttar längre söder ut, att Nordeuropa blir obeboeligt?”

 

 

En sak kan vi säkert vara överens om och det är att klimatet alltid har ändrats över tid på jorden och att det kommer att fortsätta att göra det. Är det positivt eller negativt att vi just nu har en global medeltemperatur som stigit med ca 0,8 grader på 150 år?


Om du anser att det är negativt kan du då ange vilka negativa konsekvenser vi fått av förändringen av den globala medeltemperaturen!

Av Thoralf Alfsson - Söndag 21 maj 19:21

Jag blir bekymrad när jag läser kommentarer på sociala medier och framförallt på Facebook. Jag blir ännu mer bekymrad om det även finns SD-sympatisörer bland dessa individer som använder ett språk som är helt förkastligt. Jag blir fullständigt bedrövad om det dessutom finns personer som tänkt sig att kandidera för SD i nästa års allmänna val.


Det kommer i så fall bli en ”guldgruva” för Expo och Inte rasist men när valsedlarna släpps nästa år!

 

Jag har varit rätt hårt förkyld i helgen och därmed gått på sparlåga. Knappt ens lagat någon mat då det inte smakat. Jag har dock legat i sängen och soffan och surfat runt och läst en hel på sociala medier. Nivån är bedrövligt låg i vissa trådar. Bland annat i de som handlar om journalisten från TV4 som tyckte att Jimmie Åkesson fick skylla sig själv för att hans hem utsattes för attacker. Det var ett sorgligt och obegripligt uttalande men det som går att läsa i vissa av trådarna på Facebook är betydligt värre. Rent sjuka kommentarer och människor i mina ögon. Jag vill inte ens citera vare sig hot eller hatet.


Jag hoppas att det inte är personer som tänker sig att kandidera för SD. I så fall tycker jag att ni skall tänka om. Vi vill inte ha er! Ni kommer bara innebära problem för partiet och våra seriösa och hårt arbetande partimedlemmar!

 

Jag anser också att SD borde syna vad tilltänkta kandidater ägnat sig åt på sociala medier innan det godkänns som kandidater till nästa års allmänna val.

Av Thoralf Alfsson - Lördag 20 maj 10:25

Läste en insändare i Barometern idag. En insändare som borde skrivas oftare! Det märkliga är att de övriga två insändarna på insändarsidan finns publicerade på Barometerns webbsida men inte den insändare som jag läst. Är insändaren inte tillräckligt politiskt korrekt för att publiceras på Barometerns webbsida? Varför väljer man på Barometern att inte publicera insändaren på webbsidan? Det är ett medvetet val som en ansvarig person gjort!


Handlar det om att Barometern inte vill att insändaren skall få ”fötter” och sprida sig i sociala medier över hela landet. Är det därför ansvariga på tidningen väljer att bara publicera insändaren i pappersupplagan. Är det på de sättet är det ett minst sagt ett ynkligt beteende hos ansvariga på Barometern!


Därför så väljer jag att publicera insändaren på min blogg och kommentera gärningsmannen.


 


Våldtäktsmannen Hamid Sha Zaman har jag skrivit om tidigare på bloggen. För bara ca två månader sedan dömdes även hans bror Shabir Sha Zaman för våldtäkt till 18 månaders fängelse och utvisning i 10 år. Det är dessutom inte de enda brotten dessa bröder begått.


Hamid Sha Zaman är även identisk med den person som attackerade en busschaufför under färd på Ölandsbron med stor fara för alla passagerares liv!


Utöver fängelsedomen dömdes Hamid Sha Zaman att betala ett skadestånd till offret på 125 000 kronor, plus ränta. Med den lagstiftning vi har i Sverige kommer brottsoffret sannolikt inte få detta belopp. Frågan är om det ens blir en enda krona.


 


 


Om nu Hamid Sha Zaman har avtjänat sitt mycket lindriga och absurt låga straff på 8 månaders fängelse för en våldtäkt kommer han nu att utvisas? Jag är inte så säker på det. Kommer Afghanistan ta emot honom och även hans bror när han avtjänat sitt fängelsestraff som i verkligheten blir 12 månader inte 18 månader.


Kommer det föreligga verkställighetshinder! Risken är nog stor att det svenska naiva samhället kommer få behålla dessa rötägg. Jag anser att om det föreligger verkställighetshinder skall dessa personer sättas bakom lås och bom. Inte minst för brottsoffrets skull och säkerhet! 


De skall dessutom sitta frihetsberövade tills de väljer att lämna Sverige och Europa (EU) frivilligt!!


PS


Skall bli intressant att se om insändaren kommer upp på Barometern webb efter att mitt blogginlägg publicerats.


Det dröjde drygt ett dygn innan Barometern under söndagskvällen även la upp den på webbsidan under Reagera.

Av Thoralf Alfsson - Fredag 19 maj 21:53

Det är jäkla typiskt att när den riktiga värmen äntligen kommer så går man och blir rejält förkyld. När man har ont i halsen och näsan rinner och man känner sig febrig brukar man inte precis söka sig till solstolen på ledig tid. Lusten att sitta vid datorn blir heller inte så särskilt stor 😉


Igår kväll var jag på Kalmar slott och lyssnade på Dick Harrison när han höll ett föredrag om sin nya bok som är ett beställningsjobb från Kalmar kommun och följaktligen handlar om Kalmar stad på tidig medeltid. Eller Calmarna som det kallades på den tiden.


 


Jag måste säga att jag blev besviken! Jag hade förväntat mig lite fakta om de senaste utgrävningarna och en röd tråd i föredraget, lite struktur. Men inte! Dick Harrison hoppade vilt mellan de olika tidsepokerna från 1100-tal till 1600-tal. Det var mest en show, en verbal show. Där han spottade ut påståenden i en strid ström. Jag skulle vilja påstå att han inte har belägg för vissa av sina påståenden. Det grundar jag på Vollmar Sylvanders böcker om Kalmar slott och stads historia i nio band. Jag är inne på band nummer sju just nu.


Jag har också noterat att Sverigedemokraterna på riksplanet skärpt tonen mot Alliansen och Moderaterna och nu ställer krav på Anna Kinberg Batra för att stödja henne. Helt rätt! Den hållning hoppas jag att SD behåller och dessutom ställer Annie Lööf och Jan Björklund mot väggen så fort vi får chansen!


Som jag skrivit tidigare skall det bli väldigt intressant att lyssna på talen vid årets Almedalsvecka och jämföra dem med föregående års tal.

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 18 maj 16:30

 


I måndags publicerade Östra Småland en väldigt bra artikel och gräv angående våldtäkten i Kolboda. Läs mitt blogginlägg. Polisen vägrade då svara på journalisten Ulf Carlsson frågor. Nu har polisen valt att svara på frågorna enligt en ny artikel i tidningen.


”Tror ni att händelserna som drabbade den 40-åriga kvinnan kan ha något samband med den anmälda våldtäkten i Kolboda?

 -Den händelse som målsägaren berättar om i Östran rubricerades som hemfridsbrott. Vi har inget som tyder på att den händelsen hänger ihop med den anmälda våldtäkten, men uppgifterna har funnits med i utredningen.”

 

Jag skulle utan tvekan jobba efter den hypotesen att det är samma personer vid båda tillfällen. Något annat anser jag vore tjänstefel. Varför gick polisen inte ut i media med det mycket goda signalement som fanns. Det betecknades ju som en gruppvåldtäkt av en 50-årig kvinna av media. För mig är polisens agerande en gåta!

 

”Har ni haft någon kontakt med HVB-hemmet i Kolboda för att leta efter en misstänkt?

– Vi går inte in på detaljer kring hur vi har jobbat i utredningen. Kommer det in nya uppgifter har vi möjlighet att öppna ärendet igen och då vill vi inte ha sagt för mycket.”

 

Polisen har med andra ord inte ens varit kontakt eller besökt HVB-hemmet eller asylförläggningen vid Kolbodabaden. Så tolkar jag svaret från polisområdeskommunikatören Christine Bergkvist Björklund. Med tanke på att omsättningen av personer som bor på HVB-hemmet eller asylförläggningen är stor måste ett besök göras relativt omgående efter att ett brott begåtts.

 

Det är enligt min mening ett häpnadsväckande svar från polisen i Kalmar. Handlar det om politisk korrekthet även inom polismyndigheten? Om det är så polisens utredningar fungerar så har jag full förståelse för att uppklarningsprocenten av brott är så fruktansvärt låg!

 

Tänk om man fortfarande suttit i Polisstyrelsen för Kalmar län och kunnat ställa frågor till ansvariga inom polisen!


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 18 maj 09:26

Idag skrattar vi åt:


"Moderater som säger att Reslow sviker väljarnas förtroende - samtidigt som de själva röstat med Löfven sedan hösten 2014."

 

Stefan Olsson, Landskrona.SVT:s Mats Knutson inledde omgående förminskningen av moderaten Patrick Reslow efter presskonferensen där han presenterades som Sverigedemokrat. Flera ledande moderater följde även det spåret under gårdagen liksom media, även om Mats Knutson framåt kvällen hade ”mjuknat” något.


 


När jag idag läser att Finn Bengtsson följer samma spår och rent ut sagt ljuger om Patrick Reslow så visar han upp sitt eget hyckleri i fullt dagsljus. Mitt anseende och förtroende för Finn Bengtsson ramlar ner på bottennnivå. Han blir bara ännu en i raden av hycklande moderater.


Börja med att läsa denna motion som lämnades in 2015 av fyra moderater angående DÖ. De som lämnat in denna motion var Finn Bengtsson och Patrick Reslow plus ytterligare två moderater. Har Finn Bengtsson glömt det!


I maj 2015 skrev Sydsvenskan i en artikel om upproret inom Malmömoderaterna angående Decemberöverenskommelsen.


”Konflikten om decemberöverenskommelsen delar Malmös moderater.
– Det finns olika ingångsvärden, säger partiets lokala ordförande Patrick Reslow som är riksdagsledamot.
Patrick Reslow stöder upproret som vill riva upp överenskommelsen. Även Skånestyrelsen är oenig.”

 

Under Almedalsveckan 2015 skrev Aftonbladet en artikel om turbulensen inom moderaterna.


”Tunga skånska moderater vill att partiledningen öppnar dörren för Sverigedemokraterna, skriver Sydsvenskan i dag. Bland kritikerna finns Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman och riksdagsledamöterna Patrick Reslow och Anders Hansson. Péter Kovács, rikskänd från SVT:s serie "Kommunpampar", är frispråkig med vad han anser.”

 

”När riksdagen i juni godkände den rödgröna regeringens vårbudget - ett indirekt erkännande av decemberöverenskommelsen och isoleringen av SD - valde en moderat riksdagsledamot att rösta nej till förslaget. Två andra lät sig kvittas ut. En av de var Patrick Reslow, ordförande för M i Malmö.”

 

 

 

Finn Bengtsson ljuger med andra ord! Det är ytterst beklämmande att läsa. Men det är väl uppenbarligen Finn Bengtssons enda möjlighet till ytterligare en mandatperiod i Riksdagen!


Jag hoppas att Patrick Reslows avhopp från Moderaterna bara är en början på en ny fas i svensk politik. Något som Fredrik Reinfeldt egentligen startade när han fegt smet ut bakvägen efter valet 2014. Trots att han sedan drog i ”trådarna” och lät Anna Kinberg Batra fungera som en marionett när Decemberöverenskommelsen avtalades.


Allianspartiernas fega agerande sedan 2014 är ett stort svek mot de svenska väljarna och jag hoppas verkligen att Allianspartierna straffas vid valet 2018!

 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

805 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av mina bilder till tävlingen Årets Ölandsfotograf anser du är bäst?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se