thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Söndag 3 sept 23:45

 


Det var med en viss förvåning jag läste denna artikel i lördagens Ölandsbladet. Jag tolkar det som att det ensamkommande barnet, som inte längre är något barn fått nej hos socialförvaltningen i Mörbylånga kommun.


Nu har den ensamkommande fått hjälp av någon vuxen att skriva ett medborgarförslag som bara gäller honom själv. Det kan knappast kallas för ett medborgarförslag. Jag hoppas att Mörbylånga kommun stoppar det i papperskorgen så snart som möjligt.


Är det personens gode man som hjälpt till att författa ett medborgarförslag. I landet gratis kan allting hända.


Det kanske vore en idé att uppmana alla ungdomar i Mörbylånga att skriva ett medborgarförslag där de önskar körkort och möbler betalda av skattebetalarna. 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 2 sept 23:25

Ser att Östran uppmärksammat mitt blogginlägg om demonstrationen vid Lars Kaggskolan. Tidningen har precis som jag reagerat på att det är Grön ungdom som sökt och betalat för demonstrationstillståndet och att inget tillstånd ännu beviljats. Det är alltså Miljöpartiets ungdomsförbund som demonstrerar mot sin egen regering.


Det är också ärligt och hederligt av Ulf Carlsson på Östran att ange källan till dessa uppgifter.Frågan är nu om Barometern och Radio Kalmar även kommer uppmärksamma de faktiska omständigheterna runt demonstrationen eller om deras läsare repektive lyssnare skall hållas ovetande om dessa fakta.


Under den senaste veckan har vi kunnat läsa att minst tre miljöpartister i riksdagen inte kommer att kandidera i kommande val till riksdagen. De tycker att Miljöpartiet har svikit sina egna väljare i de beslut partiet tagit i regeringen. Läste även att ett kommunalråd/oppositionsråd i Landskrona också väljer att göra samma sak som riksdagsledamöterna. Det finns säkert flera liknande fall ute i landet.


Tänk om dessa besvikna miljöpartister startar ett nytt och än mer radikalt parti när det gäller miljöfrågorna och massinvandringen och inte minst med koppling till klimatalarmisterna. Jag har svårt att tro att Carl Schlyter, Annika Lillemets och Walter Mutt har för avsikt att lämna politiken helt och hållet. Jag undrar om de inte har något annat i kikaren efter den behandling de fått utstå av sina partikollegor i regering och riksdag.


Ett nytt parti med dessa tre personer skulle sannolikt innebära att Miljöpartiet inte klarar 4-procent spärren till riksdagen 2018!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 1 sept 23:37

Moderaten Ulf Kristersson tillkännagav idag att han står till förfogande som partiledare för Moderaterna. Jag har lyssnat till flera intervjuer i radion med Ulf Kristersson under dagen. I P4 efter lunch pressades han av journalisten till att säga att moderaterna under hans ledning inte kommer samarbeta eller förhandla med Sd. Nu var beskedet ganska tvetydigt om man betraktar hela intervjun och senare uttalanden.

Ulf Kristersson tror att han både kan äta kakan och samtidigt ha den kvar.
Det fungerade inte för Anna Kinberg Batra och kommer inte fungera för Ulf Kristersson som partiledare heller!


Linda Amoretto kallade Ulf Kristersson för en ”tvestjärt” i mitt FB-flöde idag och det tycker jag var en alldeles utomordentlig liknelse. Ulf ”tvestjärten” KristerssonIgår (torsdag) delade posten ut vår kyrkovalsfolder till alla hushåll i Kalmar län. Det rör sig om ca 115 000 hushåll om jag minns rätt. Jag hoppas att alla SD-sympatisörer som är medlemmar i Svenska kyrkan utnyttjar sin rätt att rösta i kyrkovalet. Om någon som är skriven i Kalmar län och vill ha valsedlar hemskickade är det bara att kontakta mig så fixar jag det.


Idag kom ett märkligt brev till vår postbox i Kalmar.


 


Personen har ritat ett eget frimärke som uppenbarligen gått igenom Postens sorteringsmaskiner 😉


Nu var personen ifråga inte särskilt imponerad av vår folder. Åtminstone tolkar jag hans budskap som ganska negativt. Det är väl ingen vågad gissning att personen har sina sympatier ganska långt ut på vänsterkanten.


 


Det blir dock lite komiskt när han även delvis fyllt i baksidan av foldern där man kan ansöka om medlemskap i SD. Han/hon fyllde i varje fall i namn ;-)


 


Personen besitter i varje fall en viss självinsikt. 😉


Ett gott skratt förlänger livet!

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 31 aug 22:59

 


Sedan drygt en vecka pågår en demonstration vid Lars Kaggskolan i Kalmar som saknar demonstrationstillstånd. Det är en grupp ”ensamkommande barn” från Afghanistan som demonstrerar i sympati med demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm. I gruppen som demonstrerar finns också framförallt svenska unga tjejer.


När jag begärde att få en kopia på demonstrationstillståndet från polisen i Kalmar visade det sig att demonstrationen saknade ett demonstrationstillstånd. Se svaret nedan från polisen i Kalmar.


 


Som ni kan se av bilden som är tagen idag av mig använder det ett flertal skyltar.


En ansökan är inskickad till polisen men den är ännu inte färdig behandlad hos polisen. Det som verkligen förvånar mig är att det är Grön ungdom som sökt och betalt för ansökan om demonstrationstillstånd. Se nedan.


 

Den person som står som ansvarig i ansökan är en Alexander Franzen från Grön ungdom. Alltså Miljöpartiets ungdomsförbund i Kalmar.Samtidigt är det egentligen inte det minsta förvånande med tanke på hur Miljöpartiet driver sin politik för öppna gränser och fri invandring. I en artikel i Barometern säger landstingsrådet Linda Fleetwood (V) följande.


”– Jag kan tänka mig att gömma de som fått utvisningsbeslut, jag har gjort det tidigare, kan tänka mig att göra det igen, säger Linda Fleetwood (V), landstingspolitiker.

 

Ytterligare en politiker var på plats. Max Trondlé (MP) som företräder ett parti som sitter i regeringen och ansvarig för migrationspolitiken.

 

Dubbelmoral?

 

– Hade inte vi suttit i regeringen hade migrationspolitiken varit ännu värre, säger han. Vi har ett enigt kongressbeslut om att stoppa utvisningar till Afghanistan.”

 

Hade "migrationspolitiken varit ännu värre" säger Max Trondlé. Det säger allt om vilket samhälle vi skulle få om Miljöpartiet fick större inflytande över vår migrationspolitik. Då skulle Sverige islamiseras i rasande fart.

 

Jag undrar varför journalisten Anders Blank på Barometern inte skriver i artikeln att Linda Fleetwood är landstingsråd? En av de högsta politikerna inom landstinget, som inte respekterar våra migrationslagar!


Ett landstingsråd som gömmer personer med utvisningsbeslut. Det är en politikerskandal. Läs artikeln.

  

Notera att hon är landstingsråd i Kalmar läns landsting. Jag tar mig för pannan!


Varför har inte media kollat om demonstrationen har tillstånd. Jag tycker det är svagt av de journalister från Barometern, Östran och Sveriges Radio som bevakat demonstrationen och skrivit artiklar men de har inte lyckats att ställa en så enkel fråga till polisen om det finns ett tillstånd. Det behövs uppenbarligen alternativa medier för att kolla en sådan enkel sak.

Det är bara så ynkligt!


Idag skriver företrädare för Sveriges Radio en debattartikel i Barometern att den lokala journalistiken aldrig varit viktigare.


”Vad är sant och vad är falskt? Frågan har aldrig varit viktigare, allra helst nu i en tid när felaktig fakta sprids på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt och inte sällan i syfte att svartmåla vissa grupper i samhället.

 

För att en demokrati ska fungera är det viktigt med trovärdig, oberoende och opartisk rapportering. Dessutom är det nödvändigt att lokala frågor, beslut och missförhållanden synas. Exempel på det är P4 Kalmars granskningar av länsmusikens resor, missförhållanden på HVB-hem i länet och förre landshövdingens köp av telefonsex för skattepengar.”

 

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser inledningen på debattartikeln. De är så fruktansvärt självgoda så att hälften vore nog.


”Utan seriösa medier som förhåller sig till pressetiska regler är det annars lätt att falska nyheter etableras som sanningar. I dagens medieklimat är det allt svårare att avgöra vad som faktiskt är sant och vad som är falskt. Hoten mot journalistiken och traditionella medier idag kommer bland annat från grupperingar som sprider bilden av att vi undanhåller allmänheten sanningen. Grupperingar vars syfte är att svartmålaandra grupper i samhället.”

 

Jag anser att ovanstående exempel på att demonstrationen saknar tillstånd är ett utmärkt exempel på att ”seriösa medier som förhåller sig till pressetiska regler” inte klarar en sådan enkel sak. Vem är det som undanhåller allmänheten från sanningen?


Sanningen är den att vi idag behöver alternativa medier som bevakar att de så kallade ”seriösa medierna” eller pk-media och pk-journalisterna håller sig till sanningen och gör sitt jobb. I synnerhet public service skall inte ägna sig åt agendajournalistik. Public service skall vara objektiva i sin journalistik!


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 30 aug 22:31

Detta är bara för bedrövligt! Tänk om man finge ta dessa tjänstemän i örat och dra ut dem från sina tjänsterum och skälla ut dem.


Nedanstående kan läsas i Migrationslagen. Migrationsverket bryter mot Migrationslagen om nedanstående uppgifter är riktiga från Granskning Sverige,


Förvärv av svenskt medborgarskap efter ansökan (naturalisation)

 

11 § En utlänning kan efter ansökan beviljas svenskt medborgarskap (naturaliseras), om han eller hon har

 • 1. styrkt sin identitet,
 • 2. fyllt arton år,
 • 3. permanent uppehållstillstånd i Sverige,
 • 4. hemvist här i landet
  • a) sedan två år i fråga om dansk, finländsk, isländsk eller norsk medborgare,
  • b) sedan fyra år i fråga om den som är statslös eller att bedöma som flykting enligt 4 kap. 1 § utlänningslagen (2005:716),
  • c) sedan fem år i fråga om övriga utlänningar, och
 • 5. haft och kan förväntas komma att ha ett hederligt levnadssätt. Lag (2005:722).

12 § Om kraven i 11 § inte är uppfyllda får, om inte annat följer av andra stycket, sökanden ändå naturaliseras, om

 • 1. sökanden tidigare har varit svensk medborgare,
 • 2. sökanden är gift eller sambo med en svensk medborgare, eller
 • 3. det annars finns särskilda skäl till det.

En sökande som inte kan styrka sin identitet enligt 11 § 1 får naturaliseras, endast om han eller hon sedan minst åtta år har hemvist här i landet och gör sannolikt att den uppgivna identiteten är riktig.


Lyssna nu på detta videoklipp från Granskning Sverige.


MIGRANT FÅR MEDBORGARSKAP ***UNDER HÄKTNING FÖR GRUPPVÅLDTÄKT*** AV MIGRATIONSVERKET

GRUPPVÅLDTÄKTEN JÄRFÄLLA - NU TOTALHAVERI OCH KOMPLETT RÄTTSSKANDAL


En total rättsskandal utspelar sig just nu runt en av de häktade gruppvåldtäktsmännen i Järfälla som Granskning Sverige lämnade över till polisen i Stockholm.


Personen var precis som vi hade verifierat INTE SVENSK MEDBORGARE efter brottstillfället, men nu har systemet havererat fullständigt och migrationsverket fattade beslut om svenskt medborgarskap 2017-07-18 när han satt häktad under order från Attunda tingsrätt.

Den misstänkte gruppvåldtäktsmannen fick sitt tillstånd att vara i Sverige 2014-03-13 och har alltså fått ett svenskt medborgarskap på lite över tre år. Ansökan om medborgarskap inkom till migrationsverket 2017-05-09 och vi har nu krävt av migrationsverket att de upphäver detta beslut då åklagaren i fallet Paulina Brandberg står helt handlingsförlamad.

Migrationsverket skyddar sig bakom sekretess om varför person har fått medborgarskap i Sverige när han satt häktad och vägrar att uppge om det fanns något mer än ett muntligt påstående om födelsedatum.

Handläggaren på migrationsverket som godkände beslutet är Jonas Bäckman.

All information är offentlig handling.

Utöver detta skall nämnas att ingen åldersbedömning har gjorts på förövarna och att registrerad ålder innebär en straffrabatt på mellan 50-75%.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 29 aug 21:55

I samband med att jag körde till Sölvesborg och Jimmie Åkessons sommartal i lördags gjorde jag en liten utflykt till diverse sevärdheter i Blekinge. Jag besökte bland annat hällristningarna vid Hästhallen och sedan även runstenen Björketorpsstenen utanför Listerby.


Gjorde även ett försök att hitta hällristningar som Länsstyrelsen inte märkt ut och inte skyltat vid Sibbaboda. Jag hittade dem efter lite sökande men jag kommer återkomma till dessa i ett annat blogginlägg då det finns intressanta uppgifter om positionen av dessa hällristningar.


Men innan jag åkte till dessa fornminnen var jag i de djupa skogarna i gränstrakterna mellan Småland och Blekinge och lyckades hitta ett speciellt flyttblock. Se mitt lilla videoklipp!  

Hällristningar vid Hästhallen.

 

 


Björktorpsstenen med sina drabanter.

 

 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 29 aug 09:27

 

 

Marcus Oskarsson menar att både Sverigedemokraterna och Centerpartiet kommer förlora på kaoset inom Moderaterna och att man måste ta fram en ny partiledare. Det är ju inte samma orsak till att Centerpartiet och Sverigedemokraterna tagit väljare från Moderaterna. Det är ju två sidor av samma mynt som åstadkommit dessa väljarströmmar. Myntet är invandringspolitiken!


Om Moderaterna och en ny partiledare tar avstånd från samarbete med SD kommer Moderaterna sannolikt locka tillbaka en del väljare från Centerpartiet men knappast från Sverigedemokraterna, risken är nog stor att man istället tappar flera väljare till SD.

Om Moderaterna istället väljer en partiledare som vill samarbeta med SD, vilket inte är så troligt kommer sannolikt antalet väljare som gått till Centerpartiet snarare öka än minska. Jag tror dock inte att så många väljare lämnar SD för att rösta på Moderaterna. Det tar tid för en ny partiledare att bygga förtroende och den tiden finns inte för moderaterna.


Enligt min uppfattning kan inte både Centerpartiet och Sverigedemokraterna förlora på kaoset inom Modraterna. Sannolikt kommer ett av partierna tjäna på det istället. Det troligaste scenariot är att moderaternas nya partiledare kommer tvingas ta avstånd från SD och då tror jag att fler väljare kommer lämna Moderaterna och gå över till Sverigedemokraterna.


Marcus Oskarsson säger att Anna Kinberg Batra var populär bland Sverigedemokrater. Jag känner ingen sverigedemokrat som gillat AKB. Hon var Fredrik Reinfeldts val av partiledare vilket hon visade genom DÖ och hennes feghet att fälla den rödgröna regeringens ministrar. Var Marcus Oskarsson hittat dessa sverigedemokrater har jag inte en blekaste aning om. Den ingick nog bara i hans egen konstruktion för att hitta förklaring till att även SD skulle förlora på kaoset inom Moderaterna.


Av Thoralf Alfsson - Måndag 28 aug 23:06

Nu är det helt klart att Stefan Löfven angett falska uppgifter angående när hans statssekreterare fick information om IT-skandalen på Transportstyrelsen. Hans Statssekreterare Emma Lennartsson fick information att Säpo utredde detta 10 månader tidigare än vad Stefan Löfven sagt. Men Stefan Löfven har kanske lika svårt med tidsangivelser som han har med procenten.


"Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren ger nu sin bild av it-skandalen. Hon säger att hon ”upprepade gånger” informerat och sökt vägledning från Regeringskansliet inför sina beslut. Det framgår av protokoll från Statens ansvarsnämnd som DN har tagit del av."


Jag delar Jimmie Åkessons uppfattning att han inte tror på vad Stefan Löfven har sagt. Jimmie Åkesson tror helt enkelt att Stefan Löfven ljuger och därför bör han avgå! Vi kan givetvis inte ha en statsminister som ljuger för det svenska folket.


Inget kan få mig att tro att ingen minister eller någon annan tjänsteman informerade Stefan Löfven om IT-läckan på Transportstyrelsen. Den som tror på Stefan Löfven måste vara väldigt godtrogen och naiv eller en betongsosse! Jag är dessutom helt övertygad om att det kommer läcka mer uppgifter


Vem kommer leda socialdemokraterna i nästa års valrörelse? Kan man satsa pengar på att det är någon annan än Stefan Löfven? Blir det Margot Wallström?

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

863 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se