thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Lördag 6 maj 23:03

Idag har jag haft en helt underbar semesterdag på Mallorca. Tänk om alla dagar kunde vara så sköna och härliga. Att jag sedan också kunde ligga vid poolen och lyssna till Jimmie Åkessons vårtal gjorde dagen ännu bättre. Det är tredje året i rad som jag ligger vid samma pool och lyssnar på Jimmies vårtal. Har blivit lite av en tradition 😉


Har ätit en alldeles utsökt köttbit med ett gott rödvin på en restaurang jag inte besökt tidigare. Det lär bli fler besök.


Läste vad det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson skrivit på sin blogg. Han hade tydligen fått frågan hur han ser på den opposition som finns på kommunal nivå. Johans Perssons analys stämmer väldigt bra överens med min egen analys.


”Moderaterna måste göra som man gjort på nationell nivå, sätta sig med Sverigedemokraterna och Thoralf Alfsson om de ska kunna utmana majoriteten på riktigt. De måste då också ha med sig Liberalerna och Miljöpartiet i en sådan förhandling. Kristdemokraterna måste dessutom klara 3 procent spärren som nu gäller i val till kommunfullmäktige.

 

De ska därutöver enas om ett program för den kommande mandatperioden och fördela posterna mellan sig. Mot bakgrund av att inte ens de tre borgerliga partierna ens i opposition kan enas om något så känns det tämligen avlägset.”

 

Johan har helt rätt! Inte inger alliansen någon särskild trovärdighet idag!


I Oskarshamn bjöd SD in oppositionen till ett möte för att diskutera förutsättningarna för att utmana och ta över makten i Oskarshamn. Allianspartierna vare sig kom till mötet eller svarade på inbjudan. Jag tror att Allianspartierna i Kalmar resonerar på samma sätt. De har inte insett att verkligheten ser annorlunda ut idag, än vad den gjorde för tio år sedan.


Precis som Johan Persson skriver måste KD klara 3-procent spärren men det gäller även också för Miljöpartiet i Kalmar med alla deras personkonflikter. Både MP och KD kan ramla ur kommunfullmäktige i Kalmar.


Om inget förändras fram till valet är det bara för SD att köra sitt eget race för att bli så stora som möjligt i valet. Idag har vi sex mandat i KF och vi siktar på tvåsiffrigt och att bli största oppositionsparti.

 


Jag siktar med andra ord på att bli kommunstyrelsens vice ordförande efter valet 2018! Se fram emot det Johan Persson!

 

PS

 

Eftersom Östra Småland inte ville skriva en artikel om hur Kalmar kommun redovisar ekonomin för sitt vindkraftverk fick det istället bli en insändare.


http://www.ostrasmaland.se/insandare/rena-trolleriet-med-vindkraft-i-kalmar/

Av Thoralf Alfsson - Fredag 5 maj 22:56

Om man åker till Mallorca och Alcudia på semester så gör det inget om det blir en mellandag med lite molnigt väder. Istället för solstolen kan man då ta en promenad i naturreservatet Albufera, som ligger vägg i vägg med badstranden kan man säga. Har inte min bästa kamera med mig men fick ändå en del bilder som jag är nöjd med.


Natthäger.  

Näktergal

  

Silkeshäger

Kohäger

  

Sedan kom jag inte längre, det är smörblommar som blommar.


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 4 maj 22:57

Barometern kom idag med en artikel angående hur Kalmar kommun hanterar den ekonomiska redovisningen av sitt vindkraftverk. Jag har tagit upp det i en interpellation i kommunfullmäktige och sedan följt upp det med en motion där jag vill avskaffa internpriset.


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 4 maj 19:10

Niklas Svensson på Expressen skriver en artikel om slöjkuppen på SAS. Det visar sig vara inget annat än en kupp för att driva en muslimsk agenda mot svenska företag. Fler svenska företag kommer säkert utsättas för liknande kupper. Min förhoppning är nu att denna slöjkupp får rak motsatt verkan mot vad slöjkuppsmakarna hade tänkt sig.


Plocka av er slöjan om ni vill jobba! Jobbar ni inte skall ni heller inte få några bidrag! Det hoppas jag blir det nya Sverige!

 

Nu är det förstås inte Expressen och Niklas Svensson som avslöjar denna slöjkupp utan det är som vanligt alternativ sajter. I detta fall Rebecca Weidmo Uvell. Läs hennes avslöjande blogginlägg.


http://uvell.se/2017/05/02/9761/


http://uvell.se/2017/05/03/nya-offensiven-fran-muslimska-aktivister/

 

Det är härligt när Rebecca Weidmo Uvell fullständigt klär av dessa muslimska aktivister in på bara skinnet och avslöjar deras verkliga agenda.


Det handlar om ett lågintensivt krig som har startats!

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 3 maj 21:35

Imorgon debatteras flera betänkanden om skolan i riksdagen. Efter EU-domen gällande arbetsgivares rätt att kräva att personal inte använder religiösa symboler på sin arbetsplats anser jag att det är hög tid att SD också kräver att muslimska slöjor, burka och niqab inte skall bäras av skolpersonal på förskolor, grundskolor och gymnasier.


Jag anser också att slöja skall förbjudas för elever i den svenska grundskolan och det skall även gälla friskolor. I synnerhet religiösa friskolor. Jag har ställt frågan till alla rektorer inom Kalmar kommun om de har några klädselregler på sin skola. I princip säger alla att det inte finns men sedan tillägger en del om hur ytterkläder, kepsar och mobiler hanteras. Ingen har väl vågat att ta upp de muslimska religiösa symbolerna. De kan ju få epitet rasister.


Richard Jomshof har skrivit en motion i riksdagen angående slöja i grundskolan.


”Den muslimska slöjan är en symbol som symboliserar såväl religiös underkastelse som påtvingad uppdelning mellan män och kvinnor, framtagen av män för att förtrycka kvinnor. Den torde därmed strida mot allt som vårt jämställda, demokratiska och sekulära samhälle står för.

 

Det är illa nog att vuxna kvinnor utsätts för detta förtryck, med övriga partiers goda minne. Det är dock än värre när barn utsätts för detsamma. Barn som utsätts för muslimskt förtryck i hemmet måste få chansen att i varje fall slippa detta förtryck under skoltid. Det är nämligen vår skyldighet att se till att dessa barn tillåts vara just barn, med möjlighet att växa upp till självständiga individer.

 


Jag menar därför att det ska införas ett förbud mot muslimsk slöja i den svenska grundskolan, ett förbud som ska gälla såväl lärare som elever.”

 

Hoppas att detta slöjförbud tas upp under debatten i riksdagen under torsdagen! Det är dags nu!

 

Vad tycker du? Rösta i högermarginalen.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 2 maj 23:12

Började dagen med möte i kommunstyrelsen. En motion från mig var uppe tillbehandling inte avslag men besvarad som rimligen borde varit bifall om jag läser svaret vilket även moderaten Per Dahl ansåg.


Yrkade bifall till ett medborgarförslag som att förbjuda tiggeri.


En enhällig kommunstyrelse valde också att använda vetorätten mot etableringen av ett vindkraftverk vid Mortorp. Väldigt bra!


Sedan ett möte med kommundirektören Annette Andersson och övriga gruppledare för oppositionen.


Sedan över till Barometern för ett samtal med en journalist. Jaag hoppas att det blir en bra artikel!


Sedan var det bara hem och hämta resväskan ;-)Checkat in på hotellet och ser fram emot en skön vecka!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 1 maj 22:34

Jag vill börja med att gratulera alla socialdemokrater och vänsterpartister på 1:a maj. Ni har fått det samhälle som ni så innerligt önskat under flera decennier. Vi ser det i vardagen var evigaste dag, oavsett var du bor i vårt avlånga land. Ni ville ha hit MellanÖstern och nu har ni också fått MellanÖstern. Men nu gillar uppenbarlige inte Stefan Löfven det samhälle som ni så innerligt önskat om man skall tro hans tal på första maj. Nu är han arg på riktigt och skall ta i med hårdhandskarna 😉


Men jag skall heller inte glömma bort att gratulera alla Miljöpartister som haft samma mål. Det tragiska är dock att Allianspartierna också jobbat för denna utveckling. Två av allianspartierna jobbar fortfarande för detta! Centerpartiet och Liberalerna. Folkpartiet hade en utmärkt möjlig att byta spår när man bytte namn till Liberalerna men det har nog snarare blivit värre. Den dagen Jan Björklund slutar som partiledare kommer sannolikt det riktiga liberala sammanbrottet. Moderaterna och Kristdemokraterna har till det yttre ändrat ståndpunkt men är det bara en omvändelse under galgen för att blidka opinionen. Kommer AKB stå upp för den nya linjen trots angreppen från Löfven?


Organisationen Rätten till våra kroppar har demonstrerat tillsammans med vänsterextremisterna idag. De demonstrerar för rätten att bära slöja på alla arbetsplatser men har uppenbarligen inte förstått att slöjan inte tillhör kroppen.


Frågan är om dessa muslimska kvinnor i sina slöjor demonstrerar mot omskärelse? Där handlar det om rätten till sin kropp!

 

Jag tvivlar att dessa muslimska kvinnor kommer demonstrera mot omskärelse vare sig det gäller flickor eller pojkar! Hyckleri är bara förnamnet!


Jag vill inte ha hit MellanÖstern!  Dags för av-slöjande i Sverige!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 1 maj 11:48

Det gick tydligen hett till när Valborg Cup spelades i Kalmar Sportcentrum under valborgsmässoafton om jag skall tro ett vittne till händelserna. Det kanske är lite optimistiskt att tro att media skall berätta om detta stora bråk. 24Kalmar har dock en artikel om ett bråk.


”Patrullen åker dit där det användes bälten och pinnar. Sedan lugnar det ner sig och personerna sprang iväg. Det var yngre ungdomar som bråkade, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral. Enligt henne pågick bråket i ungefär en timme innan det hela mattades.”

 

Enligt vad jag hört handlar det om två lag. Ett lag bestående av ”ensamkommande barn” och ett annat lag från Araby i Växjö som tydligen möts i en match som sedan urartade i bråk och slagsmål. Det skall ha varit en hel del poliser på plats enligt vittnet. Om matchen spelades klart år osäkert. Frågan är om det var finalmatchen?

Kommer i så fall det fina priset delas ut till något av dessa lag? 


UPPDATERING!

 

Barometern har kommit med en artikel men tidningen berättar inte vilka som bråkade och varför.


http://www.barometern.se/kalmar/lugn-valborgsnatt-i-lanet/


"Det var under de sista matcherna under fotbollsturneringen som allt brakade samman. Det hetsades mellan lagen och även mellan publiken. Det utlöste ett läktarbråk där det stundtals var totalt kaos. Det var värst på den läktaren där ett 40-tal fans från Araby i Växjö stod.

– Det var stundtals riktigt otäckt, folk slogs med varandra, fanns det något löst föremål så kastades det. Det var på väg att bli riktigt allvarlig, säger en spelare."

 

"En förälder till en annan spelare undrar hur det kunde ske.

– Det blev blodigt allvar, detta på ett drogfritt arrangemang där det bara ska vara glädje. Jag fick det också berättat för mig att man under en tidigare match attackerat domare både med slag och hot."

 

TAR MAN HIT MELLANÖSTERN, FÅR MAN MELLANÖSTERN

 

 

 


 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

805 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av mina bilder till tävlingen Årets Ölandsfotograf anser du är bäst?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se