thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 29 juni 20:11

Igår lyssnade jag till ett reportage om att dieselbilar har betydligt högre utsläpp än man tidigare sagt.


”Det mest uppseendeväckande är väl att utsläppen från personbilstrafiken är 30 procent högre än vad vi trodde så sent som i september. Att det var så mycket mer är lite överraskande, säger Anna Forsgren, handläggare på Naturvårdsverket, till Ekot.

 

De nya beräkningar ifrån Naturvårdsverket visar att dieselbilarna släpper ut mer kväveoxider än man tidigare har trott.

Beräkningar bygger nu på fem gånger fler testade bilar än tidigare. Det är nu 25 bilar som har testats under verklig körning på flera ställen i Europa, bland annat har mätningar gjorts vid avgasrören.

 

Att dieselbilarna släpper ut mer kväveoxider är allvarligt, säger Maria Ullerstam, enhetschef på luftenheten på Naturvårdsverket.

– Det här är skadligt för människors hälsa. Det påverkar folk med astma, med lungproblem och det finns även indikationer på att det kan ha särskild påverkan på barns lungtillväxt.”


”Bland annat har mätningarna gjorts vid avgasröret.” Man kan ju undra var man har mätt tidigare. För bara några år sedan var dieselbilar ett bra miljököp men idag är situationen helt annorlunda. Jag undrar faktiskt lite grann om dessa uppgifter stämmer. Hur kan vetenskapen ändra sig så snabbt 2017? Eller finns det något annat som ligger bakom.


Vilken trovärdighet har Naturvårdsverket?

 

Igår gick SMHI ut med en klass 2 varning om skyfall i Östersjölandskapen i Götaland. Senare ändrades det till ”risk”, istället för en klass 2 varning och idag har vi facit. Mindre än 1 millimeter i min regnmätare. SMHI:s prognos sa att det kunde bli mellan 30-50 millimeter idag.


Sanningen är den att SMHI inte klarade av att komma med en riktig prognos 24 timmar i förväg. Detta visar med all tydlighet hur svårt det är att beräkna väderutvecklingen genom olika modeller. Givetvis är det än svårare att förutsäga klimatet nästa år och ännu besvärligare om 10 eller 50 år. Jag hoppas att fler än jag reflekterar över den verklighet vi upplever.


Jag anser att det är väldigt onödigt att klimatalarmister skrämmer människor så att de drabbas av klimatångest.


Vilken trovärdighet har SMHI?

 

 

Foto Thoralf Alfsson

 

En faktor som definitivt påverkar klimatet på jorden är solens aktivitet. Men det pratas det inte så mycket om. Solfläcksaktiviteten har följts under flera hundra år och dess cykler är väl kända av forskare. Just nu befinner vi oss i fas med låg aktivitet vilket betyder ett kallare klimat.

Märkligt att jag hittar en bra och läsvärd artikel hos Yle men inte hos SVT.


Jag sätter större trovärdighet till detta än klimatmodellerna från IPCC och SMHI!

 

 
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Onsdag 28 juni 21:25

Igår kväll publicerade Barometern en artikel om att 14 får hade blivit stulna från en gård på fastlandet. 9 av fåren skulle under söndagen ha flyttats till Eketorps borg på Öland för att ingå i attraktionen för alla turister. Fåren hade tydligen varit där tidigare år och var vana vid människor.

Men innan de hann flyttas stals fåren.


Jag försökte igår kväll skriva en kommentar och länka artikeln till Facebook men det gick inte. I min kommentar skrev jag att Ramadan avslutades den 25 juni och då startar den stora muslimska festen Eid Al-fitr,som lär pågå i tre dygn. Ett av de stående inslagen är ju att halalslakta ett får eller lamm. Därför är det inte helt osannolikt att de stulna Eketorpsfåren redan halalslaktats till något firande.


Det gick inte att ens länka artikeln på Facebook. Nedanstående resultatet efter att jag istället kopierat länken till Facebook.


 


Jag mejlade då ansvarig utgivare på Barometern och frågade och fick följande svar från Per Jakobsson.


”Vi lade själva ut den på Facebook i går kväll, men på grund av tonläget och spekulationerna i tråden fattade jag beslutet att plocka bort den.”

 

Så fort misstankar eller spekulationer riktar sig mot muslimer blir det väldigt känsligt! Då sätter den stora mörkningen in i svensk media!


Det var inte bara artikeln på Facebook som plockades bort av Barometern. De tog också bort möjligheten att dela artikeln på Facebook. De mer eller mindre blockerade all spridning av artikeln.


Jag har också mejlat journalisten Maria Alåsen och frågat varför de inte skriver var någonstans fåren stals men hon har inte svarat på mitt mejl under hela dagen. Om nu polisen vill ha in tips från allmänheten kan det ju vara bra att veta om fåren stals i Kalmar, Högsby, Emmaboda eller i Påryd. Men det verkar som Barometern inte har något som helst intresse av att polisen skall lösa brott.


Hur många tror att mina misstankar om att fåren redan halalslaktats stämmer?


Vad tror ni att Barometern har gjort nu? Damage controll förstås!


Nu har man skrivit en artikel där man kontaktat både polisen och LRF som både säger att stölder av djur inte har ökat.


”Robert Loeffel kan inte svara på om antalet stölder av djur har ökat.

– Det anmäls enbart som stöld och hamnar under kategorin annan stöld. Det finns ingen möjlighet för oss att ta reda på antal.

Han tror inte att antalet av stölder av djur från beten har ökat den senaste tiden.

– Nej, det händer då och då under den här tiden på året.”

 

”Malin Engdahl, regionchef på LRF, säger att stölder inte är vanligt.

– Man hör om det någon gång ibland men vi har inte sett någon ökning. Djurägare vet att de ska ha extra tillsyn över sina djur speciellt på somrarna när det är mycket folk ute och rör sig i naturen.”

 

Det är patetiskt och läsa hur dessa politiskt korrekta individer låtsas som det regnar. Men någon gång i framtiden kommer även dessa tillstå att de varit naiva. Frågan är bara hur länge vi får vänta och hur många djur som måste stjälas innan dess.

 

Och den stackars djurägaren Mats Torstensson vill givetvis inte uttala sig om några misstankar.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2295958743961838&set=picfp.100006432043451.2295958710628508&type=3&theater


Men förr eller senare kommer även indoktrinerade människor vakna och inse vilket land Sverige blivit efter all massinvandring från tredje världen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Tisdag 27 juni 23:36

 


Jag har idag besökt min tandläkare i Hultsfred. Räkningen landade på 2 455 kronor för mina två besök den sista månaden. Inte 50 kronor som för vissa andra. Jag frågade om de inte hade ett samordningsnummer som de kunde köra det på men fick bara ett gott skratt tillbaka.


Visst är det märkligt att jag som har jobbat och betalat skatt i 40 år skall betala så mycket för ett besök hos tandläkaren medan personer som aldrig bott i Sverige och aldrig betalat skatt bara behöver betala 50 kronor för sina tandläkarbesök.


Det är så dumt så det kan bara vara dumma svenskar som accepterar något sånt.

 

Jag passade dock på att köra min trehjuling till Hultsfred (drygt 10 mil) och jag hade stoppat den full med mina infoblad avsedda för Hultsfred. Efter tandläkarbesöket ägnade jag ca 6 timmar till att köra runt i alla villaområden i köpingen och dela ut ca 1 400 infoblad. Har du fått mitt infoblad idag får du gärna skriva en kommentar på bloggen. Det är anonymt.


Mångkulturella Hultsfred!

Jag blir beklämd när jag åker runt i vissa delar av Hultsfred. Det finns knappast några svenskar i visa delar av köpingen. Vad tänker de som bor i Hultsfred? Är det denna utveckling som de vill ha? Har politikerna lurat dem eller röstade de medvetet på de partier som vill göra Sverige till ett mångkulturellt kaos. Röstade de för att förstöra sin egen kommun och sitt eget land? Hur tänker de som röstar och tänker rösta på något av partierna i 7-klövern i nästa års val. Tänker de överhuvudtaget?


Jag träffade några personer i Hultsfred som jag känner och de suckade bara över hur det ser ut i Hultsfred. Det känns som att de redan gett upp.


Många bara blundar och låsas att de inte ser kvinnorna i heltäckande kläder med bara en smal springa för ögonen. De flyr undan verkligheten i sin egen kommun. Men det hjälper inte hur hårt de blundar så blir det bara värre och värre när det återigen öppnar sina ögon. Ni kan inte blunda i hela ert liv då kommer det bli djävligt tråkigt. Har ni inte förstått det?


Det är fegt och ynkligt att försöka blunda för verkligheten.


Vad kan du göra?

Bli en av oss. Du också!

Sverigedemokraterna

 

PS

Hultsfreds kommun hotas av vite på en miljon kronor för brott mot socialtjänstlagen och att man just nu inte tar emot fler asylsökande i kommunen.


Då skall man komma ihåg att Migrationsverket under enbart 2016 betalade ut drygt 102 miljoner kronor till Hultsfreds kommun i ersättningar/bidrag.

 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 27 juni 22:59

Barometern skriver ikväll att 14 får har stulits utanför Kalmar nyligen. 9 av fåren skulle i söndags ha skickats till Eketorps borg för att vara där under sommaren tillglädje för alla barn och föräldrar som besöker Eketorps borg.


Av någon mystik anledning går det inte att länka artikeln till Facebook.


För de som inte känner till det slutade Ramadan, den muslimska fastemånaden den 25 juni. Det firar muslimerna med att festa i flera dagar i något som kallas Eid Al-Fitr. Jag tror att det inte blir en riktig fest om de inte får halalslakta får eller lamm.


Kan man inte köpa får eller lamm för att halalslakta, så får man stjäla istället. Det blir dessutom billigare. Slaktare finns det ju gott om bland nysvenskarna.


Jag tror att polisen skall rikta sina misstankar mot ett visst håll. Renhållningsarbetare bör också hålla koll på soporna de kommande dagarna. Det kommer säkert hittas slaktrester från får och lamm. Det kanske till och med är så att registreringsbrickorna fortfarande finns kvar i öronen på de slaktade djuren.


Är det någon mer som har samma misstankar?


http://www.barometern.se/oland/inga-far-pa-eketorp-i-ar-de-blev-stulna/


Tar man hit Mellan Östern, så får man Mellan Östern!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 26 juni 22:00

Ledarskribenten Daniel Braw på Barometern skriver idag en ledarartikel om Richard Jomshof och hans kommentar "Du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!”


Han får givetvis skriva ner Sverigedemokraterna och Richard Jomshof, Kent Ekeroth, Jimmie Åkesson, Björn Söder och Mattias Karlsson om han så önskar på ledarsidan i Barometern men idag är Daniel Braw minst sagt oseriös.


Inte med ett enda ord berör Daniel Braw bakgrunden till Richard Jomshofs kommentar på Facebook. Inte med ett enda ord berör han Kahin Ahmeds debattartikel som publicerades av Nyheter 24. Inte med ett enda ord berör han de felaktigheter som finns i debattartikeln. Inte med ett ord återger Daniel Braw att Kahin Ahmed ansåg att det var fel att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson fick tala under Järvaveckan eller att Kahin Ahmed ansåg att Jimmie Åkesson inte fick besöka förorterna.

Eller om jag citerar Kahin Ahmed!


”Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson!”

 

”Det är en skandal att arrangörerna för politikerveckan i Järva bjuder in Sverigedemokraterna, ett parti med nazistiska rötter.”

 

”Det hade varit bättre om de tillämpade vår förorts antirasistiska ideologi som utgår ifrån att rasistiska partier inte hör hemma i förorterna.”

 

”Sverigedemokraterna driver samma rasistiska, främlingsfientliga ideologier som den våldsamma organisationen Bevara Sverige Svenskt eller vit makt-rörelsen.” 

 

”Jimmie, försök inte att övertyga oss med din lögnaktiga propaganda.” 

 

Detta är bara ett litet axplock från Kahin Ahmeds artikel i Nyheter 24. Något som den oseriöse Daniel Braw utelämnar helt och hållet i sin ledarartikel. Daniel Braws syfte är givetvis inte att upplysa Barometerns läsare om bakgrunden utan han är bara ute efter att smutsa ner Sverigedemokraterna och Richard Jomshof. Det är så ruttet så jag har svårt finna ord för vad jag tycker om Daniel Braws agerande.


Det är väl ingen djärv gissning att Daniel Braw kan betecknas som SD-hatare efter denna oseriösa ledarartikel!


Inte med ett ord ifrågasätter han om det som skrivs i debattartikeln är Moderaternas nya politik. Är då ens Moderaterna under Anna Kinberg Batras ”nya moderater” välkomna till förorterna. Är ens Kahin Ahmed välkommen till förorterna om han driver Moderaternas nya invandringspolitik enligt hans egen logik?


Är det på den här nivån Barometerns ledarsida arbetar kan man i fortsättningen inte sätta sin tilltro till något som Daniel Braw skriver när hans personliga hat mot SD får sådant utrymme i Barometern.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 25 juni 23:20

Lyssnade idag på Kluvet land i P1 som pratade om Alternativa medier.

 

”För mig så är det fortfarande propagandasajter, dom drivs av en agenda. Så länge dom gör det och inte visar något annat kommer jag fortsätta att klumpa ihop dom.”

 

Aftonbladet, Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare, Sofia Olsson Olsén


Så hon anser således att Aftonbladet inte har någon agenda! Vilket skämt! Tror hon ens på sig själv? Skulle det vara så att hon tror att Aftonbladet inte har någon agenda så är hon lågbegåvad.


Aftonbladet är i allra högsta grad en propagandasajt för Socialdemokraterna och LO. Sofia Olsson Olsén är uppenbarligen ett skämt om hon inte förstått varför hon anställts.


Av Thoralf Alfsson - Söndag 25 juni 00:00

Ölands Naturskyddsförening anordnar varje år en tävling med titeln årets Ölandsfotograf. Eftersom jag fotograferar en hel del på just Öland brukar jag skicka in ett bidrag. Det är olika teman för varje år.

Jag har alltid funderat på om det är någon mening för mig att lägga energi på att fotografera och sedan välja ut de bilder som jag tror skulle passa som ett bidrag till tävlingen. Anledningen till denna fundering är givetvis att jag är en känd Sverigedemokrat både på Öland och i Kalmar.


Skulle Ölands Naturskyddsförening låta mig som Sverigedemokrat bli årets Ölandsfotograf i deras tävling? Jag vill i grund och botten tro väldigt gott om människor men under mina drygt tio år som politiker har jag fått lära mig att det inte är så hederligt när den politiska korrektheten råder även i diverse andra sammanhang.


Jag har dock uppmanats av läsare på bloggen och vänner att delta i tävlingen efter att de sett mina bilder.


Första året jag deltog i tävlingen använda jag dock ett ”alias” som namn då jag helt enkelt misstrodde de som ansvarade för tävlingen. Men året efter och efterföljande år har jag deltagit under mitt riktiga namn då jag ansett mig ha ett bidrag som jag tror kunnat hävda sig.


Jag har inga större förväntningar på att bli årets Ölandsfotograf. Att jag som Sverigedemokrat som dessutom ifrågasätter Naturskyddsföreningen och andra klimatalarmister för deras skrämselpropaganda finns nog inte på kartan. Det skulle vara som att svära i kyrkan för Ölands Naturskyddsförening. Det skulle säkert bli ett ramaskri bland föreningens medlemmar.


Men jag har ett stort intresse i fotografering och jag älskar naturen och allt det som Öland erbjuder under hela året. Jag tror att ni som följt min blogg under några år förstår vad jag försöker säga. Jag kommer fortsätta att skicka in mina bidrag till tävlingen, om jag anser att jag kan uppfylla det tema som gäller. Även om jag vet att jag sannolikt som Sverigedemokrat aldrig kommer få något pris.


Årets tema var "Ölands vatten" och man skall ha en bild för varje månad under året.


Jag har nu tagit del av årets vinnares bilder, Jan-Michael Breider, som är ganska bra men utan att vara något alldeles extra. Dessutom kan man faktiskt ifrågasätta om vinnaren följt tävlingsreglerna. En av reglerna säger följande.


”Bilderna ska vara i liggande format.”

 

Min tolkning är att det är tveksamt om en av bilderna uppfyller det kravet! Nämligen junibilden som upplevs som helt kvadratisk.

På nedanstående länk kan du se vinnarens 12 bilder, januari till december.

http://www.pbase.com/breider/rets_landsfotograf_2017


Juryn skall ju vara helt ovetande om vem fotografen är men om någon jurymedlem råkar läsa min blogg var jag sannolikt avslöjad då flera av mina bilder funnits på bloggen men även på mina infoblad som delats ut på Öland 😉 Vilka personer som ingår i juryn tycks också vara hemligt.


Givetvis publicerar jag här nedan också mitt bidrag till tävlingen årets Ölandsfotograf. Så kan mina läsare tycka till.


Rösta gärna i högermarginalen på bloggen på vilken bild som du tycker är bäst. Jag har ju min egen favorit men vad tycker läsarna på bloggen. Det blir min årets Ölandsbild ;-)


Januari

 

Februari

 

Mars

 

April

 

Maj

 

Juni

 

Juli

 

Augusti

 

September

 

Oktober

 

November

 

December

 


Rösta på vilken bild ni tycker är bäst! Se omröstning i högermarginalen på bloggen.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

823 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se