thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Lördag 11 feb 22:34

Jag tror! Nej, jag har fått nog av svensk uppfostrings-TV. Osakliga inslag! Politiskt korrekta inslag där bara en sida av argumenten lyfts fram. Det gäller t.ex klimatdebatten där enbart klimatalarmister syns i TV-rutan och det amerikanska president valet där intervjun som Peter Rawet utförde var ett fruktansvärt bottennapp. En skandal! Eller inte minst när det gäller den politiska rapporteringen. Hur SD utestängdes från SVT innan riksdagsinträdet. Vem minns inte Skavlans intervju av Jimmie Åkesson.


SVT betalar dessutom Fredrik Önnevalls rättegångskostnader för ett brott han begått. Människosmuggling! Om inte de svenska licensbetalarna protesterar kraftigt mot detta så tror jag inte längre på det svenska folket! Sverige kommer gå under i pk-träsket.


Jag tror att min TV har gjort sitt i mitt hem. Den åker sannolikt ut nu! Om jag vill se något kan jag använda min dator.


I kvällens Rapport fick vi veta följande angående de personer som gripits i Turkiet och som betraktas som IS-terrorister.


”Den svenske mannen är född i Irak”

Citat från Rapport. Behöver väl inte kommentera mer än så!Den svenska socialdemokratiska och världens första feministiska regering enligt egen utsago gör nu ett statsbesök i Iran rapporterar Rapport. En bild säger mer än tusen ord! Så här agerar en svensk feministisk sosseregering! Skämmes ta mig fan!


 

 

Den svenska regeringens feministdelegationen till Irak.


 

 

 
Av Thoralf Alfsson - Lördag 11 feb 18:14

63 628 borttappade pass under 2016. Det är bara 16 pass mindre än toppnoteringen under 2015 med 63 644 borttappade pass. Sedan 2008 har 500 000 pass tappats bort!

 

”Även om antalet borttappade pass ligger fortsatt högt finns ingen större anledning till oro, anser Lars Bjöhle.

– Det är klart att vi ska ha ner de här siffrorna, absolut. Men vi utfärdar 1,5 miljoner pass per år och har totalt cirka 7,5 miljoner pass ute i cirkulation. Då blir det givetvis förluster.”

 

Artikel SVT

 

Suck… Lars Bjöhle är ännu en i raden av tjänstemän som försöker eller känner sig tvungen att vara politiskt korrekt. Det är klart att många pass måste utfärdas när man måste förnya sitt pass vart femte år.


Lars Bjöhle har givetvis mer fakta och statistik över vilka som förlorar dessa pass. Jag är fullständigt övertygad om att detta påminner om det som Peter Springare rapporterar om i sin senaste uppdatering på Facebook.


"Mord/mordförsök 1 jan 2015 - 30 dec 2016; 12 utredda ärenden. 24 misstänkta gärningsmän
I 10 av ärendena var gärningsmännen av utländsk härkomst. I 2 av ärendena var gm av svensk härkomst. Av de sammanlagt 24 involverade gärningsmännen var 22 av utländsk härkomst och 2 av svensk härkomst."

 

Läs det en gång till! 92 procent av de involverade gärningsmännen var av utländsk härkomst. Jag är inte det minsta förvånad.


Om vi fick statistik från polisen om vilka som tappar bort sina pass så skulle det inte förvåna mig om 92 procent även i detta fall har utländsk härkomst. Är det någon som vill sätta emot? Jag skall begära ut statistiken över detta men jag vet att jag kommer nekas dessa uppgifter men av princip så kommer jag ändå göra detta. Statistiken finns givetvis hos polismyndigheten med den är säkert PK-stämplad som hemlig.


Den svenska godheten och naiviteten är skrämmande!

 

Jag har uppdaterat mitt infoblad för Kalmar med ny statistik. Jag har fått hem den första beställningen från tryckeriet. Eftersom infobladen gör reklam för min blogg så finansierar jag bladen från egen ficka och med bidrag/gåvor till bloggen. Kommer beställa fler från tryckeriet när ekonomin tillåter ;-) 


Kommer även uppdatera befolkningsutvecklingen i infobladet när statistiken släpps från SCB i slutet av mars.

Är det någon som vill dela ut dem i Kalmar eller som vill ha ett antal exemplar till familjen, släkten eller till något annat sammanhang är det bara att kontakta mig så fixar jag det. Kontaktuppgifter finns i högermarginalen.


Så här ser nya mittuppslaget ut. 


   

Av Thoralf Alfsson - Lördag 11 feb 09:27

Attackerna mot PK-bubblan kommer från allt fler håll och attackerna har större tyngd. PK-etablissemanget har dessutom svårare och svårare att försvara sig. Jag tror att ”bäst före datum” har gått ut för ett antal PK-personer som varit stamgäster i TV-soffor och morgonprogram och som varit försvarare av PK-lögnerna. Låt dem vila i frid!


Frågan är vilket parti som kommer gynnas mest när PK-bubblan spricker?


Just nu finns det så många ämnen i min lista över saker jag tänkte skriva om på bloggen att jag måste skriva flera blogginlägg varje dag. Det händer mycket just nu.


SVT:s Fredrik Önnevall dömdes i veckan  för människosmuggling till villkorlig dom och samhällstjänst. När det nu kommer uppgifter om att SVT betalar rättegångskostnaderna med licenspengar blir jag minst sagt förvånad. Men samtidigt förstår man mer hur det gick till. Beslutet att begå brott genom människosmuggling var givetvis förankrat inom redaktionen och SVT-ledningen i Stockholm. Det var inget eget beslut av Fredrik Önnevall och hans kollegor, utan ett PK-beslut fattat av Fredrik Önnevalls överordnade inom SVT.


Det är givetvis därför som SVT betalar rättegångskostnaderna för Fredrik Önnevall.


 


Dessutom gör man allt för att rättfärdiga sin människosmuggling till Sverige, till och med i nyhetssändningarna.


Dublinförordningen betyder dessutom inte ett smack i praktiken.

Av Thoralf Alfsson - Fredag 10 feb 19:06

 


Jag har i många blogginlägg varnat för att kommuner inte skall investera i vindkraftverk. När Kalmar kommun beslutade köpa ett vindkraftverk för ca 32 miljoner kronor 2012 yrkade vi avslag på detta i kommunfullmäktige. Främsta orsaken var att Kalmar kommun inte skulle riskera skattebetalarnas pengar i ett sådant projekt utan de skall användas till välfärden.


Nu håller vindkraftsbranschen att kollapsa fullständigt. De så kallade elcertifikaten hade nått nya bottennivåer och branschen skriker efter mer och större subventioner. Det finns ingen logik i detta. Produceras det mer elenergi än det förbrukas får man stå sitt kast och ta konsekvenserna. Det skall inte skattebetalarna och konsumenterna göra, utan det får faktiskt ägarna göra.


Idag fanns det en undangömd artikel i Barometern angående att det vindkraftverk som Högsby, Mönsterås och Hultsfreds kommun köpt in gemensamt för 33 miljoner kronor även 2016 gick med förlust, för andra året i rad. Risken är stor att förlusterna blir ännu större under 2017. Artikeln fanns inte på nätet så jag mejlade nyhetschefen Jesper Ericsson och påtalade att artikeln borde finnas på webbsidan. Den publicerades under eftermiddagen ;-)

 

”Sammanlagt gick man i år med 850 000 kronor i förlust, och för Högsbys del, som äger 20 procent, innebär det att man får skjuta till 200 000 kronor.”

 

”När man röstade om att köpa in sig i vindkraftverket, för en total summa av 33 miljoner kronor, var ledamöterna i kommunstyrelsen inte helt eniga. Leif Gustavsson (SD) och Marcus Schön (M) reserverade sig mot beslutet, och ansåg inte att det var en kommunal angelägenhet att riskera skattemedel till verksamheten.”

 

En hederlig journalist som också berättar för läsarna vilka partier som röstade nej. Ganska ovanligt!

 

Igår publicerades också en debattartikel skriven av Sverigedemokraternas energipolitiska talesperson Mattias B Johansson i Barometern med inriktning på framtida elförsörjning. 


UPPDATERING

 

Läsaren som skapat den nya headern har läst kommentarerna i inlägget och gjort några justeringar som jag gillar. Jag hade noterat att ca 13 tyckte den översta headern var bäst medan ca 11 tyckte den undre var bäst. Men som sagt det är jag som bestämmer ;-)


Lägger upp den nya headern!Intressant intervju med Peter Stilbs om det överdrivna klimathotet. Skoj att mitt diagram om havsnivåstigningen finns med efter ca 14 minuter.


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 9 feb 20:20

En av mina läsare av bloggen hörde av sig idag. Han gillar uppenbarligen inte att Kalmar kommun håller på att ta fram en logotype som i praktiken skall ersätta det gamla stadsvapnet. Jag har skrivit om detta i tidigare blogginlägg. Det har väckt en hel del uppmärksamhet i Kalmar. Vi i oppositionen (SD, M, L, KD och MP) fick träffa ansvarig under ett möte i tisdags och lyssna på orsakerna och varför. Men jag blev inte mycket klokare för det.


           

Befintligt stadsvapen        Ny logotype        


Nu har läsaren som har grafiska kunskaper tagit fram en logotype för min blogg. Jag har ju alltid haft Kalmar slott som profilbild och det har han tagit fasta på.


Tornet i logotypen symboliserar ett T, som initialen i mitt förnamn Thoralf. Porten i tornet har sedan utformats som bokstaven A, vilket är initialen i mitt efternamn Alfsson. De sexuddiga stjärnorna har också vridits tillbaka till sitt ursprungliga läge.


 


Vid mötet i tisdags ställde jag frågan till ansvariga från kommunikationsavdelningen varför man vridit stjärnorna 30 grader. Svaret blev att de inte ens uppmärksammat det. Ett minst sagt märkligt svar, då både jag och kristdemokraten Christopher Dywik uppmärksammat detta. Man kan ju givetvis spekulera i detta men jag låter bli att göra det idag. Blir dock intressant att se om stjärnorna kommer få sin ursprungliga position efter mötet.


Frågan är om jag skall varumärkesskydda min logotypen hos PRV ;-)


Jag är väldigt glad och imponerad över det förslag och tankarna bakom detta som läsaren åstadkommit. Men det räcker inte med det. Han har även gjort ett förslag till ny header för min blogg där logotypen ingår. Väldigt snyggt enligt min mening.


Vad tycker mina andra läsare?  Vilken variant ser bäst ut?


 

 


UPPDATERING.


Ett intressant klipp om oärliga SVT-journalister.Av Thoralf Alfsson - Onsdag 8 feb 22:56

Boken Massutmaning toppar flera nätförsäljningslistor. Nu kan till och med media inte längre undvika att ta upp boken. Idag var Tino Sanandaji inbjuden till StudioEtt för en intervju. Tino bet ifrån bra när programledaren försökte angripa Tino.


StudioEtt:s rubrik på inslaget är minst sagt missvisande ”Stor kritik mot Tino Sanandajis nya bok”. Men ändå så köper väldigt många boken, till och med så många att den toppar flera försäljningslistor.


Som vanligt så försöker SR misskreditera Tina Sanandaji och hans bok. Den är ju inre politisk korrekt. För att göra det har SR kallat in professor Stefan Jonsson från Linköpings universitet. Tino Sanadaji beskriver Stefan Jonsson enligt följande på sin Facebook.


”Kritiken är av professor Stefan Jonsson. Sveriges Radio talar inte om att han är en marxistisk litteraturvetare som försvarat Sovjet och skrivit essäer om "kamrat Lenin". En övernattad marxist slår fast att jag är extrem och att invandring är lönsam.”

 PS


SD Calmar har årsmöte på söndag den 12 februari  klockan 15:00. Alla medlemmar i vår kommunförening är välkomna. Tänker du komma är vi tacksamma om du anmäler det på kalmar@sd.se eller ringer mig på 072-5179099.  

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 8 feb 16:18

Jag har drabbats av besvikelse och sorg över hur vårt samhälle utvecklas. Ägnar några timmar, några gånger i veckan åt att dela ut information i Kalmar. Då möter man i vissa områden hur verkligheten ser ut. Hur många Muhammed, Ahmed, Haidari och liknande som bosatt sig i Kalmar. Man möts av hatiska blickar, framförallt från deras kvinnor när man befinner sig i ”fel bostadsområde”.


Jag blir både besviken och sorgsen när jag ser och upplever detta. Det sorgliga är att så få förstår vilken framtid vi håller på att skapa. Vi kan fullständigt glömma bort det välfärdssamhälle vi har skapat och som vi levt med under ca 50 år. Vårt samhälle kommer bli väldigt segregerat, motsättningarna kommer öka, klasskillnaderna kommer öka fort under det kommande decenniet. Skatteunderlaget kommer minska och bidragstagarna kommer öka. Med ökad segregation och klasskillnader kommer ökad brottslighet som ett brev på posten!


Sammanhållningen i samhället kommer krackelera, viljan att betala skatt och att göra rätt för sig kommer sjunka dramatiskt. Malmö är idag redan ett utmärkt exempel på detta. De kommande åren kommer flera eller många städer följa efter i rasande takt!


Hur kan människor vara mer intresserade av Bonde söker fru, Så ska det låta och alla andra lågkvalité underhållningar som SVT, TV3 och TV4 tillhanda håller snart varje kväll, än hur samhället försämras och krackelerar? Att så många människor i åldern 24 till 55 år kan vara så fullständigt ointresserade av sin egen pension och hur de skall få sin ekonomi att gå ihop när de blir gamla är häpnadsväckande. Det gör min otroligt besviken och sorgsen.


Att vi sedan har sju partier i regering och riksdag som inte bryr sig det minsta utan prioriterar all värdens befolkning före den svenska befolkningen är bisarrt. Att svenska folket inte reser sig mot dessa landssvikare är helt oförståeligt!


Att en så stor majoritet av svenska folket val efter val röstar för sin egen "utplåning" är helt sjukt! Att inte fler människor engagerar sig är väldigt bedrövligt! Tänker de överhuvudtaget?

 

Utöver detta är jag även besviken och sorgsen över en hel lång rad av andra saker men det tänker jag hålla för mig själv. Men det gör att man tappar lusten!


Kunde jag, skulle jag helst köpa en restresa till solen imorgon! Man kanske blir deprimerad av att inte få se solen på flera veckor. Vet inte om jag står ut till den 14 mars!


Islam är en politisk ideologi som måste stoppas i Sverige!

 Av Thoralf Alfsson - Tisdag 7 feb 23:14

Idag har jag varit på möte med kommunstyrelsen i Kalmar. Jag tror det var det kortaste ks-möte jag varit på, bara ca 2 timmar.


Det enda ärende som det blev lite debatt runt var kommunens yttrande över betänkandet om en svensk flygskatt. Den rödgröna majoriteten (S, V och C) gick emot sin ”egen” regering och gick emot en flygskatt. Jag och övriga partier i alliansen gick också på samma linje. Det var bara Miljöpartiet som ville införa en svensk flygskatt. Miljöpartisten fick en hel del mothugg från oss övriga. Då han även drog in att det varit väldigt varmt i Arktis under en period lyfte jag upp att det snöade kraftigt över Sahara för någon vecka sedan och det hade inte inträffat på 49 år enligt uppgifter i media. Lite mothugg måste han också få ;-)


Det är dock anmärkningsvärt att Socialdemokraterna går emot sin egen regerings betänkande!

 

Vi fick också en dragning av ekonomichef Urban Sparre om det preliminära bokslutet för 2016. Där kommunen gör ett starkt resultat på + 166 miljoner kronor.

 

Det kan låta väldigt bra vid första anblicken men det handlar om i första hand ökade statsbidrag och ökande exploateringsintäkter på grund av markförsäljningar för Linneuniversitetet och bostäder.


Generella statsbidrag och utjämning                      670 miljoner kronor

Riktade stadsbidrag, Mig.verket, F-kassan              497 miljoner kronor


Det innebär att Kalmar kommun tagit emot 1 167 miljoner kronor från statskassan under 2016 och det är hela 225 miljoner kronor mer än under 2015.


När man sedan lägger till att exploateringsintäkterna är 118 miljoner kronor mot 47 miljoner kronor för 2015. Alltså ett plus på 71 miljoner kronor mot 2015 så förstår alla vad det goda resultatet har för orsaker.


Vi får se hur länge Magdalena Andersson har råd att dela ut så mycket pengar till kommunerna. I en högkonjunktur borde staten samla i ladorna. Den minnesgode kommer säkert ihåg att Magdalena Andersson sa att ladorna var tomma när hon tog över efter Anders Borg. Istället för att samla i ladorna delar hon nu ut pengarna till kommunerna så att inte kommunsektorn kollapsar på grund av alla åtaganden som massinvandringen innebär. Eller skall vi säga utmaningar?


Vilken tur regeringen har att hjulen snurrar för fullt inom industrin!


Men trots detta kommer bara fler och fler varningssignaler att den offentliga sektorn går på knäna. Inte minst från rättsväsendet.


PS


I eftermiddag orkade inte Aftonbladet hålla emot längre! Två artiklar publicerades om Peter Springare ;-)


Missat lägga upp detta klipp.


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

766 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se