thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Fredag 24 aug 07:27

Har ägnat en del av min tid denna vecka till min personvalskampanj i Kalmar. Har riktat in mig på att dela ut min folder i lägenhetsområden där det går ganska fort att dela ut. Det har blivit några tusen utdelade.


En sak har dock överraskat mig väldigt mycket. För det första så tycks alla känna igen mig, oavsett om det är pensionärer, brevbärare, taxichaufförer, byggjobbare, affärsidkare, kommunanställda, fastighetsskötare eller de boende i området och de vill prata om valet.


Det som överraskar mest är det enorma positiva bemötande jag får av alla. Det är tummen upp mest hela tiden. Det ropas lyckönskningar från balkonger och det görs tummen upp. För att inte tala om alla trevliga samtal jag haft under denna vecka. Det är nästen lite chockartat om man jämför med tidigare valrörelser men väldigt roligt.


Jag tror att valresultatet kan bli en stor överraskning för andra partier.

 

Av alla trevliga samtal jag haft så drar jag slutsatsen att väldigt många anser att samhället har passerat en punkt där man tagit emot för många människor från främmande kulturer och med en religion som man inte gillar.


De boende i dessa områden har under de senaste åren fått pröva på det mångkulturella samhället på sin egen bakgård och det har nog varit en annan erfarenhet än den som flera av 7-klöverns politiker haft visioner om. Ett betydligt otryggare samhälle. Områden med högre andel utrikes födda växer nu fram i en rask takt och svenskar som bott i dessa områden i decennier känner att trivseln sakta men säkert tas ifrån dem.


Skillnaden är också markant mellan områden med bostadsrätter och områden med uteslutande hyresrätter. Uppenbarligen lämnar många svenskar områden med hyresrätter för att istället köpa en bostadsrätt i ett tryggare område.


Ett nytt fenomen som jag sett är att människor slänger sin post på golvet vid postfacken i entrén till fastigheten. Det handlar enbart om fastigheter med hyresrätter. Det kan röra sig om reklam eller samhällsinformation eller tidningen Kalmarposten som bara slängs. Uppenbarligen anser dessa hyresgäster att fastighetsskötaren skall ta hand om deras post. Hur är man funtat om man gör så?


 


Kalmarhem Funkabo. 


Jag har lyssnat på många boenden som öppnat sina hjärtan under denna vecka och det kommer sannolikt bli fler under de kommande veckorna.


Det stående och genomgående budskapet från dem har varit det måste bli en förändring!

 

Efter denna vecka börjar jag faktiskt tro att socialdemokraten Johan Perssons starka ställning i kommunpolitiken börjar vika. Ett valresultat ännu en gång på runt 45 procent för socialdemokraterna i Kalmar känns ganska avlägset om jag bedömer det efter de samtal jag haft den senaste veckan.


Not in my backyard har kommit till Kalmar på allvar.


Känslan är att Socialdemokraterna kommer tappa flera mandat i Kalmar kommunfullmäktige!

 

Jag träffar också andra i dessa områden. De blickar jag fick från sunnimuslimer var allt annat än trevlig. Om blickar kunde döda.


PS

Efter ca 2 månaders väntan fick jag igår en pdf-file med en annons/affisch skapad av Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning för min personvalskampanj. Jag hade faktiskt gett upp hoppet att jag skulle få något som är godkänt av partiet. Tråkigt att jag inte fått den tidigare då kunde jag tryckt upp affischer. Nu får jag istället köpa annonsplats i media så långt de ekonomiska resurserna räcker. 


Ännu en gång ett stort tack till de som gett ett bidrag till min personvalskampanj. Om jag skall bedöma efter det bemötande jag fått när jag delat ut foldrar så kommer det gå bra.


 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 22 aug 23:23

 

Det här skulle kunna vara utsikten från det vindkraftverk som placeras längst söder ut vid Värnanäs. Drönarfoto Thoralf Alfsson


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden kom ett ärende upp om vindkraftverk vid Värnanäs, ca 30km söder om Kalmar. Ett tillstånd för att sätta upp 8 vindkraft med 150m höjd vann laga kraft för ca 5 år sedan efter flera överklaganden. Men den sökande har inte satt igång projektet, troligen på grund av de låga elpriserna. Under våren löpte tillståndet ut men innan dess sökte han en förlängning av tillståndet men samtidigt ville företaget ta bort två av vindkraftverken och istället uppföra 6 vindkraftverk med 200 m höjd istället.


Idag skulle samhällsbyggnadsnämnden yttra sig om förlängningen och ändringen.


Jag tog upp att det saknades uppgifter om hur skuggningarna skulle bli med 50 meter högre vindkraftverk i kommunens yttrande men framförallt om det inte krävdes ett nytt prövningstillstånd med tanke på den stora förändringen med sex vindkraftverk med 200 m höjd. Även att Kalmar kommun håller på att uppdatera sin vindkraftsplan med bland annat rekommenderade minsta avstånd till närmaste bebyggelse för buller och skuggningar. Det finns riktiga skräckexempel i kommunen, där människor tvingats flytta efter att vindkraftverk uppförts.


Dessutom är platsen mycket känslig då den ligger väldigt nära kusten med stora fågelskyddsområden med bland annat havsörn. Att det getts ett tillstånd tidigare för 8 vindkraftverk är helt obegripligt för mig.


 


Efter att majoriteten ajournerat mötet för överläggningar så instämde majoriteten i mina synpunkter och yttrandet ändrades med en ny skrivning om att Kalmar kommun anser att det krävs ett nytt prövningstillstånd. Även alliansens företrädare ställde sig bakom detta.


Det kan tyckas vara en liten seger men jag ser det som att SD påverkar.


SD är dessutom väldigt kritiska till att de uppförs vindkraftverk öster om väg E22 i hela kommunen. Dessa vindkraftverk skall uppföras öster om E22. Vi kommer säga nej vid en ny prövning och rösta för att Kalmar kommun lägger in sitt veto när ärendet kommer upp i kommunstyrelse och kommunfullmäktige.


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 22 aug 20:50

En del av en större intervju som gjordes för ca två veckor sedan.PS


Missa inte anmäla dig till vår valvaka i Kalmar. Den kan bli mycket minnesvärd. Kandiderar till något förtroendepost i någon kommun, landstinget och eller riksdagen så är det kostnadsfritt. Är du medlem men ej kandiderar så är det självkostnadspris för middaggen som gäller.


Alla medlemmar har fått ett medlemsbrev eller ett mejl om vad som gäller för valvakan. Skulle någon missat det så skicka mig ett mejl till


thoralf.alfsson@sd.seAv Thoralf Alfsson - Tisdag 21 aug 06:23

De senaste veckorna har jag hört ”det finns bara ett parti att rösta på” väldigt ofta från väljare. Det sägs med sådan kraft och eftertryck att jag blir förvånad, det finns liksom inget alternativ. När jag jämför med tidigare val så kan jag inte påminna mig om att det funnits denna totala beslutsamhet.


Det bådar gott inför valet!


 


Jag blev i en kommentar på bloggen kraftigt påhoppad i flera avseenden. Bland annat kritiserade personen mina foldrar som delats ut på Öland men nu också i Kalmar med start igår. Personen skrev så här.

 

”Den kampanjbroshyr, för dig som #63, som du distribuerat runt i länet ger dig inga röster extra. Den grafiska utformningen är totalt undermålig. Det finns inga människor (män i skor som John Leyton formuleradet det) som utan förstoringsglas kan se dina grafer. Du ska inte tro att någon bryr sig om att hämta ett sådant. Totalt värdelöst och ger inte en enda röst.”

 

Huvudsyftet med foldrarna som jag delat ut på Öland har varit att locka in väljare att läsa min blogg. Min tro har varit att om väljare som är lite intresserade av SD får en liten knuff att läsa lite mer på t.ex min blogg, istället för att läsa pk-media kanske kan få dem att rösta på SD och kanske också kryssa mig på valsedeln.


Jag tror tvärt emot ovanstående person att jag lyckats väl. Under de senaste månaderna har antalet besökare på bloggen varit mellan 35 000 – 40 000 unika besökare. Idag kommer jag redan passera förra månadens totala antal unika besökare på bloggen. Det tyder på att jag sannolikt kommer nå över 50 000 unika besökare på min blogg under augusti. Jag kallar inte 10 000 extra unika besökare för ”totalt värdelöst”.


Min kampanj i Kalmar som jag startade igår kommer sannolikt ge en ytterligare effekt på antalet unika besökare på bloggen under augusti. Jag kanske kan nå ännu högre än 50 000 unika läsare.I Rockneby förstördes våra valplakat för någon natt sedan. En boende uppmärksammade det hela och tog några bilder från sitt fönster. Mannen och kvinnan som gjorde detta hade en svart hund med sig av lite större sort, eventuellt en labrador.


Har du några tips om vem det kan vara så tar jag väldigt gärna emot tips. Enligt den som fotograferade gick de efter sitt illdåd mot de lägenheter som finns mitt emot kyrkan i Rockneby.


På en av bilderna ser det ut som att kvinnan dokumenterar sitt illdåd med sin mobil. Det finns säkert på Facebook eller Instagram gissar jag.


Det skulle vara väldigt bra om vi kunde sätta dit någon för dessa vandaliseringar av valplakat!

 

     

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 aug 22:51

Jag lyssnar på den ena politikern efter den andra och de kommer från alla partier inom 7-klövern. Jag lyssnar på journalister, statsvetare och så kallade experter men jag saknar alltid analysen.

Det fattas sjuksköterskor, det fattas lärare, det fattas poliser och det fattas ingenjörer. Jag upplever det ibland som det fattas människor inom de flesta yrkeskategorier.


Men jag hör aldrig någon analysera varför det fattas så många yrkesverksamma inom de flesta yrken.

 

Är det möjligen så att det handlar om elefanten i rummet.


När Isabella Lövin utfrågades ikväll så var elefanten i rummet åter igen närvarande. Lövin fick problem när hon skulle svara på hur självförsörjningsgraden av livsmedel skulle ökas från 50 procent till 80 procent. En fullständigt omöjlig ekvation för Miljöpartiet som vill öka skatterna på det mesta. Hur skall bönderna kunna odla mer som livsmedelsindustrin sedan kan förädla om kostnaderna bara ökar för att Sverige skall gå i spetsen för det som kallas klimatomställningen?


I inledningen av utfrågningen sas det att Miljöpartiets genomsnittsväljare var en 41-årig kvinna i storstan. De är uppenbarligen lättlurade.


Med Miljöpartiets politik kommer alla få mindre i plånboken! Om man jobbar vitt förstås.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 aug 14:33

Såg nedanstående meddelande från supporten på Bloggplatsen.


 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 aug 06:14

Tänk att det finns personer som kandiderar till riksdagen och som ljuger sina väljare rakt upp i ansiktet.


Vad som är än värre är att väljarna inte vet ett dugg om detta och att ansvariga för det aktuella 7-klöverpartiet inte tar sitt ansvar, utan de är så naiva och godtrogna. Jag vet faktiskt inte vilket som är värst.


 


Den första veckan med en valstuga har snart avverkats. Veckan har varit precis så rolig som vi förväntade oss. Det har varit många trevliga samtal och ett och annat samtal som varit lite obehagligt.


Jag har fått många tips och exempel på vad som inte fungerar inom välfärden men även förslag på vad som kan göras bättre.


Känslan av att vi är ett riktigt stort parti har också infunnit sig för första gången på ett märkbart sätt. Det svenska folket har nu också verkligen accepterat SD som ett verkligt alternativ och i många fall det enda alternativet i valet den 9 september.


När till och med politiska motståndare kommer fram och berättar att de tycker att vårt lokala valmanifest var väldigt bra så blir man faktiskt lite förvånad men samtidigt förstår man att vi träffat rätt. Men jag blir också förvånad när politiska motståndare kommer till vår valstuga och skall blåsa kärlekssåpbubblor hos oss. Tror man som politiker att kärlekssåpbubblor skall lösa problemen i vårt samhälle så är man inte lite naiv och verklighetsfrånvänd.


Moderaterna är våra närmaste grannar vid valstugorna. De klagade lite i veckan över att många personer inte vill ta emot deras material utan de går istället raka vägen till oss och hämtar valsedlar och informationsmaterial. Men som jag säger till de lokala moderaterna att nu får ni betala priset för ”öppna hjärtan politiken” och DÖ-överenskommelsen. Väldigt få litar på Moderaterna idag.


Hur stort tappet kommer bli för Moderaterna i Kalmar återstår att se men det kan bli stort!

 

 

I min personvalskampanj börjar jag denna vecka inrikta mig på Kalmar kommun när det gäller utdelning av foldrar. På Facebook rullar mina annonser på och de riktar sig till hela Kalmar län. Mina första tidningsannonser är också på gång i t.ex Kalmarposten.


Min trehjuling har fått gå hårt de senaste veckorna. Mitt bakhjul är nu så slitet att jag måste få dit ett nytt ganska omgående. Jag hade hoppats att det skulle klara sig över valrörelsen men det gör det inte. Där förlorar jag en dag med trehjulingen. Men i Kalmar finns ca 10 000 lägenheter i hyreshus som skall få en folder från mig och då behövs inte trehjulingen.


Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidraget till min personvalskampanj. Vill någon bidra finns uppgifterna i högermarginalen på bloggen. Kontouppgifter finns under ”Visa presentation”.

Tänk på att jag inte kan/får ta emot anonyma bidrag större än 2 275 kronor!

 

Den som vill ge ett större bidrag kan skicka sitt namn på mejl enligt nedan till mig.


Som tack tänkte jag skicka pocketboken ”Det moderna folkhemmet” skriven av Jimmie Åkesson till alla som gett ett bidrag till min personvalskampanj. De som önskar pocketboken kan skicka sin adress till mig på min mejl thoralf.alfsson@telia.com så skickar jag boken så snart jag hinner.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se