thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Fredag 4 maj 23:08

Efter flera påminnelser fick jag idag de offentliga handlingar som jag begärt ut angående att Socialnämnden i Kalmar beslutat ge 100 000 kronor till Drömhotellet i Mörbylånga. Ett boende för ensamkommande ungdomar som antingen fyllt 18 år eller blivit åldersuppskrivna och som vägrar att flytta till de boenden som Migrationsverket anvisar.


I praktiken innebär det att Kalmar kommun stödjer en verksamhet vars syfte är att inte följa svenska myndigheters lagakraftvunna beslut.


Enligt andra uppgifter jag fått skall den äldsta på Drömhotellet vara hela 27 år. Media påstår i sina artiklar att dessa ungdomar går i skolan i Kalmars gymnasieskolor men enligt de uppgifter jag fått är det väldigt dåligt med detta. På Lars Kagg skolan skall det finnas ett stort mått av irritation över att ha dessa ungdomar på skolan då det tydligen ger upphov till diverse problem. Detta framgår också av mejl som skickats från Helena Isaksson Baeck vid Drömhotellet till Socialförvaltnings chef Cecilia Frid. Där hon beklagar sig kraftigt över hur Lars Kaggskolan bemöter Drömhotellet och deras ”krav” för de afghanska ungdomarna.


Drömhotellet tycks drivas av några personer som ställer helt orimliga krav på kommunerna.


Mörbylånga kommun och Borgholms kommun har nyligen beslutat att inte ge mer bidrag till Drömhotellet.


Att Kalmar kommun trots det beviljat att ge ännu ett bidrag på 100 000 kronor till Drömhotellet är minst sagt märkligt och det bryter dessutom på flera punkter mot det egna regelverket för bidrag till ideella föreningar.

 

I Socialförvaltningens verksamhetshandbok finns riktlinjer för föreningsbidrag.


För det första så ställs krav på att den som söker bidrag skall redovisa sin ekonomi och hur tidigare bidrag därmed använts. Drömhotellet fick i november 2017 sist första bidrag på 100 000 kronor men ingen redovisning av hur dessa pengar använts finns i den nya ansökan.


Vilka som kan söka bidrag framgår klart av de ”ska villkor” som finns i verksamhetshandboken.


”Föreningen ska ha lokal anknytning och vända sig till invånarna i Kalmar kommun.”

 

Drömhotellet har sin verksamhet i Mörbylånga kommun och personerna som bor på Drömhotellet är inte invånare i Kalmar kommun. Ett klart avsteg/brott från det egna regelverket.


När det gäller ansökans utformning gäller följande enligt verksamhets ansökan.


Ansökan ska innehålla:

- Ansökan om föreningsbidrag – blankett

- Uppgifter om föreningen – blankett

- Beskrivning av föreningens planerade arbete/aktiviteter kommande år

- Årsmötesprotokoll

- Ekonomisk årsredovisning med balans- och resultaträkning

- Verksamhetsberättelse för föregående år

- Revisionsberättelse


Alla inkomna handlingar ska diarieföras.


Jag förstår nu varför jag fått vänta närmare en vecka på att få ut Drömhotellets ansökan om bidrag. Den innehåller inget av ovanstående krav på innehåll. Eller hur bedömer mina läsare denna ansökan?


 


Notera att Helena Isaksson Baeck skriver "100 000 tkr" inte "100 000 kr". Det innebär att hon utan att begripa det själv ansöker om att Kalmar kommun skall ge ett bidrag på 100 000 000 kronor, det vill säga 100 miljoner kronor. Det är inga dåliga krav!

 

Det framgår inte ens att det är Drömhotellet som ansöker. Utan det är Helena Isaksson Baeck som söker pengarna. Helt sanslöst enligt min mening!


Ämne i mejlet är ”3% till”. Det syftar på att Miljöpartiet anser att Kalmar kommun borde betalat ut mer än 3 miljoner kronor till denna verksamhet. Det första bidraget som Drömhotellet fick var enligt dem själva bara 3 procent av de pengar som Kalmar kommun fått från staten för ensamkommande.


Det framgår ju med all tydlighet att Socialförvaltningen tjänstemän inte följt kraven i den egna verksamhetshandboken och riktlinjerna för föreningsbidrag.


Beslutet om ytterligare bidrag om 100 000 kronor strider således mot de egna riktlinjerna och borde därmed överklagas.

 

https://www.kalmar.se/download/18.4fd4eb31163194709381b9/1525430404070/socialnamnden-protokoll-180424.pdf


Av Thoralf Alfsson - Fredag 4 maj 08:00

 

 

Islamiseringen fortsätter för varje dag som går av vårt land och naiva svenskar begriper uppenbarligen ingenting.


Idag får vi gratulera Borgholm som får en frisersalong för hijabkvinnor!


”Två tankar om två kulturer landade i samma idé. En salong för de som inte vill klippas offentligt öppnar på fredag. Kvinnorna bakom träffades på SFI.”

 

”Efter ett tag berättade Seham för Camilla om en tanke hon burit på. Idén var att öppna en salong där man även kan ta emot kvinnor som bär hijab.

– De får inte visa sitt hår för män och kan inte klippas där folk kan se in genom fönstret. I Syrien finns salonger med täckta fönster för kvinnor, säger Seham.”


Ännu ett steg i islamiseringen av Sverige. Journalisten Maria Alåsen som skrivit artikeln i Östra Småland försöker att få det som integration men begriper uppenbarligen inte att det handlar om raka motsatsen. Nu kan inte bara förtryckta hijabkvinnor utan även kvinnor som av sina män tvingas bära nikab eller burka klippa sig i Borgholm, till glädje för sina bokstavstroende män. Jag gissar att dessa män kommer eskortera dem till salongen och sedan vakta utanför.


Ännu ett steg i att bygga upp parallella samhällen, en parallell struktur som är anpassade för islam!


Ni har kommit till Sverige. Ni har till och med valt att komma till just Sverige och vi i Sverige vill inte ha det som i Syrien eller något annat arabland.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 2 maj 20:02

 

 Vid dagens kommunstyrelsemöte togs beslut om en ny strategi för jämställdhet. Det finns en del bra saker men samtidigt finns det väldigt mycket snömos i dokumentet. Jag ger mig dock inte in i diskussionen som i huvudsak förs mellan Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Liberalen var förhållandevis tyst i detta ämne.


Vänsterpartisten Bertil Dahl påstod att 10 till 15 procent av befolkningen i Kalmar län vare sig känner sig som man eller kvinna, utan något annat. Det skulle innebära att ungefär 25 000 – 40 000 länsbor inte vet vilket kön de tillhör. Miljöpartisten Max Troendlé ville gärna ha en källa på denna uppgift och när han fick RFSL blev han riktigt lycklig över svaret. Han blev glad!


Nu tror jag inte det minsta på denna siffra och anser att man istället borde bli väldigt oroad om siffran skulle stämma. För då kommer vi få stora bekymmer i framtiden. Jag tror snarare på att Bertil Dahl läst eller hört fel och att siffran skall vara 1,0-1,5 procent på sin höjd, med risk för att Max Troendlé skall bli väldigt besviken. Men RFSL har ju ett eget intresse av att blåsa upp dessa siffror för att få ökade statliga bidrag.


Max Troendlé tyckte dock att det var en stor skandal att ”icke binära” inte ens nämndes i strategin för jämställdhet och att man nu ”exkluderar alla som inte är man eller kvinna” i strategin för jämställdhet. De ”icke binära” känner enligt Max Troendlé en stor rädsla för att vistas ute. Sick…  Kanske det är de egna demonerna som skrämmer dem mest.


Jag har aldrig hört miljöpartisten Max Troendlé vara det minsta orolig för kvinnornas situation i utanförskapsområden, aldrig hört Max Troendlé uttrycka oro över överfallsgruppvåldtäkten i Norrliden som begicks av ensamkommande ungdomar från Afghanistan. Eller alla andra brott som begås av nyanlända till Sverige. Då är tystnaden total från Miljöpartiet! Och för den delen även Vänsterpartiet och flertalet av partierna inom 7-klövern. Detta enda partiet förutom Sverigedemokraterna som lyfter denna fråga är Kristdemokraterna, genom Christopher Dywik.


Enligt en samordnare på kommunen skall alla idrottsanläggningar till 2019 även ha utrustats med ett tredje omklädningsrum för de som har ett ”annat kön”, än man eller kvinna.


Vänsterpartisten Bertil gissade att Kalmar kommun nu skulle vara topp tio på jämställdhet i landet!


Kalmar kommun har även infört ”annat kön” på sina enkäter. Skulle vara intressant att veta hur många det är som är så vilsna av de som svarar på kommunens enkäter. Jag gissar att en viss andel skriver annat kön bara för att jävlas då de anser att frågan/alternativet är helt ologiskt!


Jag kom att tänka på att kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) aldrig yttrar sig när dessa frågor diskuteras. Han låter andra ledamöter inom majoriteten sköta diskussionen. Jag tror han tycker det är skönt att slippa uttrycka sig politiskt korrekt i dessa icke frågor.


 

Max Troendlé.    Foto Thoralf Alfsson 


Den 8 september kommer det bli Prideparad i Kalmar. Med andra ord dagen för valdagen. Miljöpartisten Max Troendlé blev överlycklig över detta. Jag tror däremot inte att det är någon valmagnet för Miljöpartiet.


PS

Tänk på språket om ni kommenterar. Jag godkänner inte vad som helst.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 maj 18:28

 


Innan jag gick ombord på planet hem från Mallorca laddade jag hem podden med Aron Flam och Johan Westerholm där de diskuterar hur muslimska föreningar och organisationer "lurar" till sig stora belopp från de svenska skattebetalarna. Det blev en intressant lyssning i planet hem till Kalmar.

                                                  

Jag rekommenderar alla mina läsare att lyssna på denna podd.

https://tinyurl.com/yd5pem3h

https://soundcloud.com/aronflam/85-johan-westerholms-jihad


Sågning av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är också mördande. Den historia som läggs fram angående Alice Bah Kuhnke är dramatisk och det skulle inte förvåna mig om Johan Westerholm anmäls för förtal. Men jag gissar att han har på fötterna för att kunna stå för sina uttalanden.


Om uppgifterna stämmer så skulle epitet ”landsförrädare” ligga närma till hands angående Alice Bah Kuhnke! Begrepp som Sektor 3 var helt obekant för mig. Sektor 3 leddes av Alice Bah Kuhnke från 2008-2013.  Forum Syd är en annan organisation som också nämns i podden och vars syften uppenbarligen är diffusa. Det nämns betydligt fler föreningar i podden, inte minst alla muslimska föreningar, ideella föreningar och organisationer som delar ut stora belopp av våra skattemedel till inte minst bildningsförbund som "kapats" av muslimska organisationer. Organisationer som ägnar sig åt imamutbildningar och andra segregerande verksamheter. Eller helt enkelt till att stödja islamism.


Men sågningen av Alice Bah Kuhnke är dräpande! En total överkörning!

 

 


Vi var nog många som undrade var Alice Bah Kuhnke kom ifrån så plötsligt och blev minister i Stefan Löfvens regering. Nu förstår jag betydligt mer av detta efter att jag lyssnat på denna podd. Jag kände till en del om hennes bakgrund men det här var mycket nytt. Att hon blev miljöpartist var ju bara naturligt med den bakgrunden.


Bakom den fina fasaden döljer sig uppenbarligen en helt annan agenda.

Av Thoralf Alfsson - Måndag 30 april 23:15

Då var en veckas avkoppling och hälsoresa till Mallorca snart slut. Ni som besöker min Facebooksida har säkert uppmärksammat min semesterresa. Det har inte varit sol varje dag men jag har haft en väldigt bra vecka.


Tyvärr hinner jag inte hem till vårt arrangemang på Sveaplan i Kalmar under första maj. Jag kommer till Kalmar någon timme eller två för sent.


När jag kommer hem trappar jag upp valrörelsen ytterligare ett snäpp. Första beställning från tryckeriet skall vara levererad så nu kan utdelningen av infoblad börja med trehjulingen. Det har kommit in mer ekonomiskt stöd för tryckning av ytterligare några tusen infoblad under de senaste dagarna.


Jag har ägnat en del tid under veckan och framförallt på kvällarna åt lite research och efterforskningar på nätet och hittat saker som fått mig att fundera över intressanta teorier som jag inte läst någon annanstans. Undrar om det politiska partiet själv har insett detta faktum. Skall bli intressant att forska vidare i mina teorier. Måste utöka min datamängd för att få mönstret bekräftat.


       


Väldigt fina små vägar/stigar för joggning.


Jag har startat dagen med en joggingrunda fem av sex mornar och sedan ett dopp i Medelhavet. Jag har varit här vid ungefär samma vecka under ganska många år och så kallt som havet är i år har det aldrig varit tidigare. Det måste bero på den globala uppvärmningen.  IPCC sa ju för några år sedan att värmen gått ner i havet när inte den globala temperaturen inte längre ökade. Jag undrar i vilket hav de syftade på.


Från mitt favorithotell har jag bara ca 200 meter till kanonfina joggingstigar i ett naturreservat och bara några hundra meter till ett gömsle som ligger vid våtmarken Albufera. Där jag ikväll hade en fin stund vid solnedgången.


 Av Thoralf Alfsson - Söndag 29 april 22:01

Då vet vi att Moderaterna och Ulf Kristersson föredrar att förhandla med Stefan Löfven om integrationspolitiken och allt annat.


Det måste vara chockerande för många moderata väljare!

 

 

Ulf.K: Jag delar inte värderingar med SD, därför tror jag inte på ett samtal med SD


Jimmie.Å: Om du inte delar mina värderingar o du vill samarbeta med Stefan.L så måste det betyda att du delar hans värderingar. 


Sverigedemokraterna är det nya arbetarpartiet sedan Socialdemokraterna blivit det nya invandrarpartiet! 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 29 april 11:58

   


Centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri som även kandiderar till Kalmar kommunfullmäktige har varit kursledare på arabiska om svensk politik för asylsökande och invandrare i Nybro och kanske även andra orter i Kalmar län. Sannolikt ingår det i Centerpartiets strävan att få muslimer att rösta på  det gamla bondepartiet. Ut med bönderna, in med stureplanscentern och muslimerna. Invandrargruppen är ju betydligt större än stureplansfolket. Inget annat borgerligt parti lockar heller inte denna grupp utan den planhalvan har varit vikt för de rödgröna partierna. Det vill uppenbarligen centerpartiet råda bot på.


Centerns politikerutbildningar uppmärksammades stort för något år sedan av media. På bilden syns kursledaren Jaafar Al-Jabiri från Kalmar.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/har-lar-de-sig-om-svensk-politik-pa-arabiska


Centerpartiet i Nybro har även ägnat sig åt utdelning av flygblad på arabiska i Nybro. Det är nog inte helt osannolikt att detta även skett på andra orter och i andra kommuner. Ska vi gissa att det även är Jaafar Al-Jabiri som ligger bakom texten på arabiska på dessa flygblad. Men han är ju inte den enda med sådana kunskaper inom Centerpartiet. Det verkar finnas väldigt många som har språkkunskaper i arabiska inom Centerpartiet.


 


Hur kan det komma sig att Jaafar Al-Jabiri slår ut kommunalrådet i Högsby?


Jag ställer i mig i varje fall frågan vilka intressen som styr de muslimer som kandiderar för Centerpartiet i Kalmar. När man t.ex besöker deras Facebooksidor finns det väldigt lite som har med politik att göra. Aldrig ett inlägg om aktuella politiska frågor. Inte ens när Centerpartiet är i fokus som när domen från Solna tingsrätt och centerpartiets nämndemän hamnade på löpsedlarna. Inte heller när Annie Lööf går ut med att man skall stödja regeringens förslag om att ge 9 000 ensamkommande möjlighet till gymnasiestudier istället för utvisning till en kostnad av ca 3 000 miljoner kronor. Inte en kommentar!


Vilka frågor vill dessa muslimska centerpartister driva om de blir förtroendevalda? Jag tror att väljarna är väldigt intresserade

Av Thoralf Alfsson - Lördag 28 april 20:35

Daniel Nestor som är SSU-ordförande i Kalmar län pallade inte för trycket efter att jag och flera andra lyft fram hans idiotiska och lögnaktiga inlägg på Facebook. Nu har han raderat inlägget!


Vi skall dock hålla ögonen på allt han företar sig fram till valet den 9:e september.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se