thoralf

Direktlänk till inlägg 27 juli 2017

VILKET SJÄLVMÅL

Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2017 23:18

Det har under eftermiddagen och kvällen kommit många kommentarer och analyser på Stefan Löfvens hantering av regeringskrisen i media och på sociala medier. Jag har läst ganska många och de flesta har sina poänger.


Flera artiklar och ledarskribenter har ungefär denna lydelse angående alternativet med ett extra val.


”Löfven skulle dessutom gå in i en sådan valrörelse efter att hans regering hade visat inkompetens utan motstycke och samtidigt ta risken att Sverigedemokraterna blev det största partiet och Miljöpartiet åkte ur riksdagen (de ligger på 4,1 procent i en sammanvägning av opinionsmätningar).” 

 

Sverigedemokraterna blev största parti! Uppenbarligen läser dessa ledarskribenter och journalister även Sentios mätningar även om de aldrig låtsas om mätningarna från Sentio. De redovisas i varje fall aldrig av svensk media. Enligt medias experter ligger väl SD sådär 5-10 procent efter Socialdemokraterna. Eller tror inte dessa journalister på sina "egna" opinionsundersökningar?


Men dagens absolut bästa kommentar till TS-gate kommer från en partikollega i distriktet, Martin Kirchberg. En reflektion som jag inte läst någon annanstans i media. Egentligen är det ytterst anmärkningsvärt och ett underkännande till alla svenska journalister som jobbar med frågor inom näringslivet.


En aspekt av TSgate som knappt belysts alls är det ironiska i att en svensk myndighet anser sig nödgade att förlägga delar av sin verksamhet utomlands av kostnadsskäl. Det innebär ju ett totalt självmål och underkännande av regeringens ekonomiska politik. Hur förväntar de sig att svenska företag ska kunna klara sig då? Vad är det som gör att det är så kostsamt att bedriva verksamhet i Sverige? När svenska företag förlägger verksamhet utomlands så brukar det bli ett ramaskri, både från regeringen och från media.
Ytterligare en aspekt är att det uppenbarligen inte gjorts någon miljökonsekvensbeskrivning, något som annars brukar poängteras och hållas högt. De tyckte alltså att det är bättre att driva servrarna med brunkolsel och dylikt än med ren svensk vatten- eller kärnkraft.
Sverige är fantastiskt.”

Martin Kirchberg på Facebook.


Jag kan bara instämma! Att svenska myndigheter av kostnadsskäl väljer att köpa IT-tjänster utomlands är ett katastrofalt självmål av 7-klövern.

 

PS

Att inte fackföreningsrörelserna reagerat på denna outsourcing? Jobben försvinner från Sverige.


"Aftonbladet Fake News i kvällens SVT Aktuellt när deras ledarskribent Karin Pettersson påstår att SD alltid röstar med Ryssland i Europaparlamentet. Ryssland är inte medlem av EU och sitter inte i Europaparlamentet. 
Det har blivit så självklart för vissa journalister att ljuga, även om saker som alla kan kolla att de totalt tappat självkontrollen.
Kom ihåg att ni inte längre kan lita på några uppgifter från MSM."

//Lars Bern


UPPDATERING


På fredag och lördag är det Kalmar marknad. Jag och mina partivänner finns givetvis på plats. Om allt stämmer kommer ni hitta oss på Storgatan.


 
 
Ingen bild

Laglydig

27 juli 2017 23:34

Snacka om att sila mygg och svälja KAMELER.

Man försöker spara några miljoner genom att outsourca säkerhetsklassat material, vilket får till följd att en del IT-personal i Sverige, om än kortvarigt, blir arbetslösa. Samtidigt fortsätter mångmiljardrullningen med invälvarna.
Dom miljonerna man eventuellt sparat på att äventyra rikets säkerhet skulle man enkelt kunnat tjäna in genom att INTE ge ekonomiska asylanter uppehållstillstånd! Vad är det för clownpolitik?

 
Ingen bild

Anna2

28 juli 2017 00:24

Klockren iakttagelse av Martin! Hade själv helt ärligt bara i tankarna att Löfven kommer att sälja sin egen morsa för att förbli vid sin Stasiministerpost och drömma om att han är envåldshärskare så den biten hade även gått mig förbi...
Eftersom han alltid håller sig "oanträffbar" när något händer och sedan aldrig vetat någonting om någonting skulle det inte förvåna mig om han har gett order till sina ministrar och GDs att aldrig meddela honom när nåt börjar gå galet - enbart för att kunna hävda att han inget visste.
Eler så kan det vara att han behöver några dagar på sig att ordna ett uttalande som inte innehåller fraserna: utmaning, ordning och reda, värdegrund, rasistnasistfaschist och allas lika värde. I direktsändning med frågor vet vi ju hur det går i alla fall.. ;)

 
Ingen bild

vmm

28 juli 2017 02:53

En aspekt som jag inte tycker har tagits upp tillräckligt är regeringens utnämning av Maria Ågren till generaldirektör för Transportstyrelsen. Det var ju hon som senare faktiskt blev dömd till dagsböter för att ha klantat sig. Hon visste inte vad registren innehöll och hon godkände att utländsk icke-säkerhetskollad personal kunde ta del av dom. Det låter i mina öron som hon inte var särskilt lämpad eller kvalificerad för den tjänst hon fick av regeringen. Då tycker jag det också faller en viss skuldbörda på regeringen. Att kunna hitta och välja personer med rätt kompetens är viktigt för en regering och här har dom uppenbarligen misslyckats.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 juli 2017 06:05

Löfven har svårt att förstå orsak och verkan.
Han slår vilt omkring sig mot Alliansen och SD med sitt lynniga humör och förstår inte att hans egen regering är orsak till misstroendet genom total inkompetens.

Ygeman sägs vara mycket populär men jag tycker att han är mycket överskattad likt Wallström.

 
Ingen bild

IT

28 juli 2017 07:18

Grundorsaken verkar fortfarande helt förbisedd. Intresserad Minister och skärpta regler är bra, men finns IT-experter I Sverige som kan systemen och vill arbeta på Transportstyrelsen. Med en GD som kopplar bort IT-avd. Personalförsörjning från den svenska skolan ? Det står inte 100tals sökande till alla inkontrakterade projekt. “så skall vi ha't, men varifrån ska vi ta't”.
Kan den egentliga orsaken vara brist på kompetent personal, och man var inte beredd att betala marknadslöner. Man kan sitta i Myggträsk och arbeta med system i Serbien också...
Lönesättning: GD har ex.125kkr/mån och kan bytas ut omgående, hur mycket kan en IT-expert räkna med, 250kkr/mån?

 
Ingen bild

Friholt

28 juli 2017 07:48

Naturligtvis är inte Peter Hultqvist oumbärlig som försvarsminister.

Därför skall en ansvarstagande S-ledning låta en redan nu presumtiv namngiven företrädare till försvarsministerposten parallellköra med Hultqvist fram till dess man får visshet om dennes framtid.

Det skulle uppfattas som en seriös behandling av kontinuiteten för svenskt försvar med eller utan nuvarande försvarsminister.

 
Ingen bild

OH

28 juli 2017 07:59

Det vore intressant att veta hur C och L tänker sig vinna valet när dom ej duger till att nu sänka sossarna.

 
Ingen bild

Gigolo

28 juli 2017 08:18

Skulle gärna vilja ha Martin Kirchbergs inlägg som insändare i Smålandsposten perfekt analys...Tack

 
Ingen bild

C Andersson

28 juli 2017 08:22

Outsourcingen som sådan är mycket allvarlig. Att använda ordet outsourcing är mycket märkligt. Vi är i Sverige och då ska vi använda svenska språket. Vad det är frågan om är att sälja ut Sverige till främmande makt. Sälja är väl inte rätt benämning. Vi kommer att få betala för förmånen att lämna ut sekretessbelagda militära uppgifter, uppgifter om civilförsvar och förvaltning. Vi kommer att lämna över uppgifterna till ett USA-ägt företag med tentakler i östeuropa. Av IBM:s anställda är en procent svenskar - resten är utlänningar. Vi kommer att få betala miljontals kronor för att göra oss av med arbetstillfällen. Kvalificerade jobb.

Vem är det som kommer att ta över tillsynen av polismyndigheten? Vem ska se till att den nuvarande rikspolischefen skils från sin tjänst. Dåvarande inrikesministern skulle säkert kunna tillföra en hel del. Men han har ju blivit mutad med en ministerpost efter nästa riksdagsval.

Så här utan att tänka efter tycker jag SD ska försöka driva igenom en misstroendevotering om än på egen hand. Då måste de andra partierna visa färg och Sverigedemokraterna visar sina välja var de står.

”Han höjer sig över det simpla politiska spel som Alliansen, tillsammans med SD, satt igång. Plötsligt framstår Alliansen och SD som ett hot mot den politiska stabiliteten”, skriver Göran Greider i public service.

Allt som försiggår i vår riksdag och i regeringen är ett politiskt spel. Vad som är simpelt eller inte bestäms inte av en simpel chefredaktör för en före detta såssetidning. Det avgör betraktaren.

 
Ingen bild

Hacke

28 juli 2017 08:24

Public service ingår helt klart som synnerligen aktiv part i aktionsgruppen ”Rädda Hultqvist.”
Deras tyngsta expert och supporter heter numera avhoppade moderaten och ”nysossen” Mikael Odelberg.

I statsradion nu på morgonen fick också Karin Pettersson fortsätta sprida sina lögner helt opåtalat om hur sd ”röstar med Ryssland i EU”.

Osmakligt också att höra hur Hultqvist och gänget kring honom nu försöker rädda skinnet genom de stora förestående militärövningarna och hans ”oumbärlighet” i o m det. Det är väl knappast bättre att ha en försvarsminister som under samma tid ska lägga huvudvikten på sitt eget försvar i KU och att hitta nya halmstrån inför den hotande misstroendeförklaringen.

Lika osmakligt är det att bevittna den flitigt använda taktiken att försöka blanda bort korten kring KU och misstroendeförklaring som i princip alla använder sig av, inte minst statsministern själv. Två totalt skilda saker som bara ett par statsvetare fått komma till tals och reda ut. Här en av dem:
https://www.sydsvenskan.se/2017-07-27/genom-att-blanda-samman-misstroendeforklaring-med-konstitutionsutskottets-granskning-forsokte-statsministern-vilseleda-allmanheten

 
Ingen bild

SM811

28 juli 2017 08:48

En uppbröstad och hämndgirig Stefan Löfvén vill inte kasta in landet i kris.
http://soldatmamma.blogspot.se/2017/07/en-uppbrostad-och-hamndgirig-stefan.html

 
Ingen bild

605xx

28 juli 2017 09:01

Vapenvägraren Hultqvist svettades ymnigt vid pressträffen!

 
Ingen bild

Tompa

28 juli 2017 09:07

Dessa politikers agerande (eller icke agerande)hade i krigstid lett till omedelbar arkebusering.
För 40 år sedan hade de kastas i fängelse med riktigt långa fängelsestraff.
Idag kan de skylla på varandra och erhåller miljonbelopp i fallskärmar.

Tiderna förändras och så undrar folk varför vårt land krackelerar sakta bit för bit.

 
Ingen bild

Edde

28 juli 2017 09:26

Hade gärna blivit av med denna clownregering men att ersätta den med en lika usel verkar ju meningslöst.

 
Ingen bild

Sommarnatt

28 juli 2017 10:14

Vad spelar det för roll om Hultqvist gjort vapentjänt eller ej för sitt uppdrag som försvarsminister? Löjligt resonemang... och vem skulle INTE svettas över att ha 10 kamerastrålkastare på sig med hot om misstroende? Alliansen gjorde självmål.

 
Ingen bild

SM811

28 juli 2017 10:15

Sveriges nye försvarsminister, Peter Hultqvist, framstår för mig som en av Socialdemokraternas försvarsvänligaste försvarsministrar någonsin.
Ändå kan jag berätta att han gjorde större delen av sin värnplikt som vapenvägrare.
http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/hur-forsvarar-du-detta-ministern/

 
Ingen bild

Lena

28 juli 2017 10:47

En mycket bra inlägg, Thoralf, det är viktigt att denna ståndpunkt kommer upp på agendan. Martin Kirchberg sammanfattar detta så otroligt bra. Har själv undrat många ggr varför allting är tvärtom? I detta fall så solklart; vi hör politiker tala om hur viktigt det är att utveckla svensk företagsamhet så att FLER kan få jobb och landet dra in MER skatt. Men sedan GÖR de tvärtom, de outsourcar t o m säkerhetsklassad information om rikets säkerhet.
Tyvärr är väl Löfven så korkad att han inte kan se detta, det är faktiskt många fler som inte heller SER detta problem.
Vad gäller Ygeman så är jag jublande glad att han förlorade sin ministerroll. Den mannen är en orm i mina ögon, skulle inte lita på honom i något läge.

 
Ingen bild

Lena

28 juli 2017 10:56

Hultqvist är vapenvägrare, är han då lämplig som Försvarsminister? Det är tveksamt tycker jag.
En annan sak som ju uppenbarat sig så övertydligt är att regeringens olika delar PRATAR INTE MED VARANDRA!!! Det är pricis som i övriga dela av myndighetsSverige - allt är uppdelat i små boxar och den ena har inte med den andra att göra! Det är ett arbetssätt som försvårar kommunikation och allt tar MYCKET LÄNGRE TID!

 
Ingen bild

l larsson

28 juli 2017 12:06

Anna Johansson fick gå med motiveringen att hon hade noll koll på de lagbrott som begicks i samband med transportstyrelsens IT-upphandling. Med samma kriterier borde "han som styr Sverige, våran statsminister Löfven" också få lämna.
Löfven hade inte en aning om hur hans ministrar hanterade IT-haveriet då de inte ansåg att statsministern behövde informeras. "Styra landet" jo pyttsan, han kan ju inte ens styra sina ministrar.

 
Ingen bild

Niklas R

28 juli 2017 12:20

@Tompa
Det kan du tacka sossarna och borgarna för att de röstade igenom en ny regeringsform som sossarna skrivit för att de ska kunna styra landet utan risk eller åtal.
Hela nuvarande regeringsform är skriven så att ansvar inte kan utdömas, annat än genom partiets egna ansvarsavdelning. Politikerna behöver aldrig stå för sina beslut och det värsta som kan hända dem är att de får avgå resten av mandatperioden.

Däremot så tog sossarna bort regeln att riksdagsledamöterna är fredade under mandatperioden så att de inte kan åtalas för småbrott och andra petitesser. Eftersom detta är ett bra sätt att kunna bli av med irriterande riksdagsledamöter från andra partier så länge som de fortfarande sitter i Riksdagen.

 
Ingen bild

Molnfritt

28 juli 2017 12:26

Alliansen vill ställa till kaos men inte själva regera. Då hade man fällt Löfven för länge sedan.

Kontentan - mycket snack och lite verkstad och Alliansen är icke att lite på!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 juli 2017 12:45

Det man sparar på att outsourca säkerhetsklassat material investerar man sedan i t.ex somalier.

Det är smart.

Jonas Karlsson på Stå upp för Sverige.
https://www.facebook.com/groups/279528999133185/

"Hösten 2014 flyttade fyra nyanlända somalier in i mitt hyreshus här i Nälden. Något värre har jag aldrig varit med om i hela mitt liv. Första året var det nattliga gräl och oväsen dygnet runt. Även om man ringde till Securitas gång på gång, så struntade somalierna totalt i detta. Det var totalt kaos och det hände något obehagligt en gång i kvarten."

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 juli 2017 14:34

”Den svenska parlamentariska demokratins sätt att fungera håller på att nå vägs ände.”
https://www.svd.se/demokratins-satt-att-fungera-haller-pa-att-na-vags-ande

Nu var pajaseriet över för den här gången och svenska folket tror fortfarande att vi har en fungerande demokrati. Det som inte en endaste journalist tycks bry sig om är att det har begåtts tjänstefel och grova brott. Dessa brott har flera ministrar haft vetskap om, men inte ”informerat” statsministern. Hur stor skada har detta haveri orsakat Sverige? Allt har nu kokats ned till att handla om ett politiskt spel. Ansvaret för detta är inkompetenta och regeringstrogna journalister.

Till svenska journalistkåren; Börja gräva för helvete!

Den svenska parlamentariska ”demokratin” har hittills krävt ett stabilt socialdemokratiskt parti runt 40-45% och ett kommunistiskt stödparti på 8-10% för att hålla illusionen av demokrati levande.

Nu verkar den varianten på demokrati inte fungera längre.

 
Ingen bild

Tony

28 juli 2017 14:44

Bara det att lämna ut sekretessbelagda uppgifter till andra länder säger mycket om dumlandet Sverige, vi måste ses som dumlandet nummer 1 i Europa. Vi har inte råd att lagra känsliga uppgifter om landet i landet?? Varför är kostnaderna här så betungande för detta ändamålet när man tillsätter det ena onödiga departementet efter vartannat??

 
Ingen bild

Tors Hammare

28 juli 2017 15:08

Outsourcing av känsliga uppgifter ja nu vet dom ju inte heller vart dom känsliga uppgifter hamnat, det är väl ändå nuvarande Regeringen som har ansvaret för hur outsourcingen genom-/slutförs. Men, men, om ett år tror jag regeringen faller. Om inte alliansen fäller budgeten i höst. Under tiden får pajas regeringen fler chanser till att göra bort sig.

 
Ingen bild

M-son

28 juli 2017 17:09

Läsning för vuxna, sandlådan stängd.
Johan Hakelius
Den som vill bilda regering kan väl börja med att förhandla fram stöd i riksdagen?
En diskussion om nya skatter kommer snabbt som ögat att övergå i frågan vem som står för nära Sverigedemokraterna.
http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/den-som-vill-bilda-regering-kan-val-borja-med-att-forhandla-fram-stod-i-riksdagen/

 
Ingen bild

LaJoh

28 juli 2017 18:02

SD måste vara konsekvent i sitt agerande och i riksdagen kräva Löfvens avgång något alternativ finns ej.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

28 juli 2017 18:16

Lena

De pratar inte med varandra, inte heller med sin statsminister...Kan det bli mer vansinnigt?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

28 juli 2017 18:32

Märkligt hur sossarna och systemet skyddar sina
kriminella statsråd och generaldirektörer, och ser
till att dom landar mjukt på en ej så ansträngande
reträttplats, eller med en stor påse pengar.

Inte frågan om härliga Arbetsförmedlingen här
inte och i bästa fall ca 800kr/dag.

Vad hade drabbat en vanlig anställd om han
t ex överlämnat ett USB minne med känslig
information?

Ekeroths eventuella örfil är i skuggan av skandalen
på Transportstyrelsen och i Regeringen närmast att
betraktas som en löjlig bagatell.

SD bör snarast ta in Ekeroth i värmen igen inom SD.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 juli 2017 18:42

Det är genant och skrämmande att vi har en försvarsminister som inte bryr sig om säkerhetshot mot landet som ligger utanför hans eget försvarsdepartement. Sverige är faktiskt större än det militära försvaret och hoten kan vara lika farliga mot andra delar av samhället, det som kallas totalförsvaret.

Dessutom har försvaret en organisation som heter MUST. Man samlar in underrättelser och bedömer säkerhetshot. Man rapporterar till ÖB och till regeringen = försvarsministern. Givetvis har Säpo i fråga om riskbedömningar om Transportstyrelsens register haft kontakter med MUST. Således måste försvarsministern den vägen och mycket tidigt haft kunskap om vad som var på väg att hända med våra totalförsvarshemligheter.

Försvarsministern må ha en trevlig image i TV med sin brytning på dalmål. Men det är inte det som ska bedömas. Det är inte heller han som ska leda flottan för att övervaka Rysslands stora övning i Östersjön.

Vi måste få en försvarsminister som har omdöme att beakta helheten i försvaret av vårt land. Det borde även Centern och Liberalerna begripa utan undanflykter.

 
Ingen bild

Didrik

28 juli 2017 18:50

"Försvarsministern åkte på safari med regeringsplanet
SvD AVSLÖJAR Försvarsminister Peter Hultqvist hade fem månader på sig att planera en tjänsteresa till Afrika. Ändå blev regeringsplanet stående i Botswana över en helg, samtidigt som Hultqvist och fem medarbetare var på privat safari och övernattade på lyxiga Tau Game Lodge."

https://www.svd.se/hultqvist-akte-pa-safari-med-regeringsplanet

 
Ingen bild

Hasse Pannband

28 juli 2017 19:05

Glömde att tillägga att SD även
bör öppna dörren för Thoralf om
han så önskar, en av dom starkaste
opinionsbildarna i Sverige.

 
Ingen bild

Tony

28 juli 2017 19:10

Så otroligt löjligt att se Statsministern karska upp
sig och liksom få det till att det är någon annans fel
att regeringen är en samling klåpare som inte har interna
kommunikationer, när han säger att nu är det allvar.

Själv tror jag att han visst vetat om det, men att det
som så mycket annat skulle hålla Svenska folket ovetande.

 
Ingen bild

Von Kätting

28 juli 2017 19:11

Safari Hultqvist! Bakom den timida fasaden,
en hänsynslös utnyttjare av systemet på
bekostnad som vanligt av hårt arbetande människor.

Finns det mutor med i bakgrunden till TS och
regeringens haveri? Inget skulle förvåna mej.

Förtroendet är i botten för svetsarregeringen.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 juli 2017 19:21

Sverige är ett unikt land.


Här höjs tiggarna till skyarna tillmäts en status likt läkare och advokater.
En stor nyhet i tv4 nyheterna är att tiggarna får fel mynt i muggarna.

Här kan säkert den som lägger fel valuta åtalas och få dryga böter.

Det är något för Fridolin att jobba för.

 
Ingen bild

Lena

28 juli 2017 19:23

@Didrik Undrar just om skattebetalarna fick betala den notan också på "lyxiga Tau Game Lodge"? Förresten vad gör en försvarsminister i Botswana? Tycker det hela är märkligt!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

28 juli 2017 19:23

Detta är socialdemokrater. Jag har
inte kollat alla namn på listan, men
av dom slumpvisa 10 som jag kollat
stämmer allt.

Kan det här vara sant?
Detta är Socialdemokraterna:
Mona Sahlin, urkundsförfalskning, förskingring
Jerry Adbo, Stockholm, våldsamt motstånd
Jan Andersson, Norrköping, köp av sexuella tjänster
Klas Andersson, Söderköping, köp av sexuella tjänster
Ulf Andersson, Vilhelmina, grovt jaktbrott
Marcus Arnesson, Göteborg, olaga hot och sexuellt ofredande
Kent Arrehag, Härnösand, bestickning
Ing-Marie Berggren, Varberg, hot mot tjänsteman
Kajsa Borgnäs, Stockholm, stöld
Raili Borg, Umeå, grovt rattfylleri
Iqbal Bashir Butt, Sigtuna, misshandel
Juan-José Cassis, Visby, misshandel och olaga hot
Mohammed Chaker, Luleå, olaga hot
Mohammad Adel Daabas, Malmö, misshandel
Torgny Danielsson, Åmotfors, grovt rattfylleri
Aho Dulan, Södertälje, olaga vapeninnehav och rattfylleri
Anita Engström, Luleå, stöld, snatteri
Bo Eriksson, Nyköping, rattfylleri
Charles Eriksson, Ödeshög, olaga hot
Leif Fast, Hudiksvall, fyra fall av bokföringsbrott
Manuel Gomez, Halmstad, grov misshandel
Mahmoud Haidar, Kalmar, ringa hot mot tjänsteman
Jan Hammer, Västerås, misshandel
Lena Hartwig, Uppsala, ohörsamhet mot ordningsmakten
Frida Heikki, Piteå, bedrägeri
Jan Emanuel Johansson, Norrtälje, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll
Peter Jonsson, Trollhättan, rattfylla
Birgitta Kihlgren, Forshaga, grov trolöshet mot huvudman
Alf Kjerrman, Älvkarleby, urkundsförfalskning och grovt bedrägeri
Baki Krasniqi, Trelleborg, vapenbrott och brott mot vapenlagen
Gun-Britt Lagerkvist, Malmö, grov förskingring
Mats Lagerman, Lindesberg, försök till trolöshet mot huvudman
Toni Lappalainen, Kalmar, olaga hot, stöld, skadegörelse och bedrägeri, förtal
Lars-Olof Larsson (tidigare Hägred), brott mot knivlagen, två fall av misshandel
Heléne Larsson, Storfors, misshandel
Ulrika Lidberg, Lidköping, grov förskingring
Hanna Lindmark, Luleå, bedrägeri
Jehangir Mohammad, Malmö, misshandel
Bo-Inge Nilsson, Åmotsfors, rattfylleri
Jan Norberg, Timrå, fortkörning
Helen Hagström Nordendorph, Uddevalla, urkundsförfalskning och bedrägeri
Magnus Nyman, Eskilstuna, misshandel
Leif Palmgren, Stockholm, rattfylleri
Hans-Erik Palmqvist, Landskrona, föregripelse mot tjänsteman
Mia Romppainen, Tornedalen, misshandel och olaga tvång
Tomas Rudin, Stockholm, snatteri
Annelie Rudolfsson, Lysekil, olovlig körning och fortkörning, trolöshet mot huvudman
Monica Rydin, Surahammar, otillbörligt verkande vid röstning
Roger Sandlund, Haparanda, jaktbrott
Börje Silk, Bandhagen, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och grov våldtäkt mot barn
Anna Sjödin, Stockholm, ringa våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande,
Ran Svanlund, Dorotea, skadegörelse
Sven-Olof Svensson, Varberg, tre fall av köp av sexuell tjänst
Marcus Svärd, Kalmar, sexuellt utnyttjande av barn
Niklas Sörman, Skaraborg, dataintrång
Saied Tagavi, Solna, otillbörligt verkande vid röstning, röstfusk
Nigisti Tekle, Stockholm, stöld
Desiree Waaranperä Krutrök, Övertorneå, bokföringsbrott
Johanna Wall, Salem, stöld
Sören Westerholm, Oskarshamn, grovt bedrägeri
Man, Lessebo, förskingring
Man, Stockholm, grovt bedrägeri
Man, Västerbotten, kvinnofridskränkningThoralf Alfsson

28 juli 2017 20:00

Socialdemokrater är också vanliga människor, precis som Sverigedemokrater.

Jag känner igen några av dessa personer och i dessa fall stämmer uppgifterna.

I ett fall där en socialdemokrat vid namn Toni Lappalainen är dömd för förtal var det jag som var målsägare.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/toni-lappalainen-s-domd.html

 
Ingen bild

Joho

28 juli 2017 20:18

Väldigt många Mohammed

 
Ingen bild

Veritas

28 juli 2017 21:03

@Hasse Pannband 28 juli 19:23
Det var en gedigen lista. Det ger lite perspektiv på Kent Ekeroth fallet.
Opartiska/sakliga media? Fyf***n!!!
SD 2018 >>>>>>>>

 
Ingen bild

Molle

28 juli 2017 22:25

Även säpochefen Anders Thornberg borde kastas ut.
Han hade ju tidigt kännedom om det också.
Det är en slingrande orm såväl som de andra kufarna.....

 
Ingen bild

Bo Hofvander

29 juli 2017 13:34

Fick höra av en ganska så insatt göteborgare, att man nu startat förberedelserna för byggandet av Västlänken under stan.
Då hade man på kommunen upptäckt att de pengar man fått in genom trängselskatten var slut!! Dessa pengar var öronmärkta till detta stora bygge, men som vi alla vet råder (i vissa fall) kommunalt självstyre och när resurserna tryter gör man som Göran Persson - tog flera hundratals miljarder från pensionsfonderna och lovade att betala tillbaka krona för krona. Men inte har vi sett något av det.
Men var hade dessa trängselskattepengar tagit vägen? Väldigt många göteborgare misstänker att pengarna använts till att finansiera invandringen och då särskilt mottagandet av ensamkommande ungdomar.
Inget av detta är bekräftat, men man skulle inte förvåna sig att det faktiskt förhåller sig så. För allt mer av landets resurser går just åt till att försörja de nyanlända och antalet kommer bara att öka allt som månaderna går.
Så var inte förvånad!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 22:54

Jag är förundrad över att en så stor andel av Sveriges befolkning fortfarande tänker rösta på något av partierna inom 7-klövern. Jag tror att detta till stor del grundar sig i att många svenskar hellre blundar och håller för öronen än tar reda på vad...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 09:24

  Brandflyg på Mallorca                                                                Foto Thoralf Alfsson   När man läser hur regeringen, ministrar och myndigheter hanterat frågan om helikoptrar och flyg för brandbekämpning blir man minst sa...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 22:57


I förra veckan briserade en mycket obehaglig historia i media. En lantbrukare hade gravt vanvårdat sina djur. Bilderna som publicerades var bedrövliga och de berörda och chockade många människor väldigt starkt. Men vem lantbrukaren var nämndes aldrig...

FYI

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 11:25


Det skrivs en del dumheter just nu på sociala medier.   Från SD:s folder Migration.     ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 00:05

Idag var jag på Guldfågeln arena och såg matchen mellan Kalmar FF och Djurgården. KFF förlorade med 0-1 men det var rättvist. KFF gjorde ingen bra match.   Det som störde mig allra mest var en person som satt bakom mig. Personen sitter alltid där...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 077 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se