thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Måndag 28 maj 21:02

Vid dagens kommunfullmäktige i Kalmar kom en ledande moderat fram och så något mycket märkligt.


”Om jag inte pratade så mycket migration kunde de stödja mer eller mindre alla förslag från SD”

 

Detta skall ses med bakgrund av att bara någon minut innan hade inget annat parti i kommunfullmäktige röstat för att stödja min motion om att avskaffa det "sjuka" systemet med ”internpris” för den vindkraftsel som kommunens vindkraftverk producerar.


Med andra ord ansåg Moderaterna att jag hade rätt i min motion och i mina yrkanden men de kunde inte stödja den för att jag/SD pratar för mycket migration.


Det var ett märkligt erkännande från Moderaterna. Men det förklarar samtidigt varför de aldrig gett sitt stöd till våra motioner, budgetyrkanden eller andra förslag i Kalmar kommunfullmäktige.


Moderaterna i Kalmar är en minst sagt märklig samling politiker som inte tar varje chans att driva igenom politik som ligger i deras linje. Har de ingått en egen DÖ-överenskommelse om att aldrig stödja ett förslag från SD.


Dagens kommunfullmäktige började med en allmänpolitisk debatt under två timmar. Socialdemokraten Johan Persson pressade moderaterna i flera debattinlägg att ta avstånd från SD. Moderaternas gruppledare Christina Fosnes klarade inte av pressen utan bekräftade till slut att Moderaterna inte kommer ta stöd av SD eller samarbeta med SD i Kalmar kommunfullmäktige. Christina Fosnes visade därmed sin egen svaghet!


Inte undra på att moderaterna har stora problem inom sin egen grupp i Kalmar!

Av Thoralf Alfsson - Söndag 27 maj 23:02

Efter återträffen i Strängnäs så kan jag konstatera att det är fullt möjligt att lägga på sig ett antal kilo så att man kan ha svårt att känna igen någon som man inte sett på 40 år. Men när man väl har fått prata och umgås under några timmar så upplevde jag att personligheten fortfarande var den samma.


En väldigt trevlig upplevelse att åter få träffa flera av mina kollegor från bataljon 70M. Synd att inte fler tog chansen att uppleva denna mycket trevliga stund. Samtidigt var det en liten olustig känsla att höra alla namn läsas upp på det som lämnat jordelivet under dessa 40 år.


Bodde på ett litet trevligt hotell vid en småbåtshamn i Strängnäs. Thai Garden. Något jag kan rekommendera den som besöker Strängnäs. Om man inte måste ha ett stort hotells alla bekvämligheter.


Trevligt att även flera av dem idag sympatiserade med Sverigedemokraterna.


När jag kom hem idag låg även ett brev från polisen med handlingar som jag begärt ut. Kan bara konstatera att min intuition hade rätt. Det kommer bli ett bra blogginlägg på tisdag eller onsdag. Det kanske till och med blir två blogginlägg.


Av Thoralf Alfsson - Lördag 26 maj 08:27

Spännande dag idag. Återträff i Strängnäs! 40 år sedan jag och mina kompanikamrater rykte in för FN-tjänst och utbildning i Strängnäs 1978. Skall bli spännande att träffas igen!


Camp Sinai


 

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 22:45

Det kanske är dags att omvärdera satsningen på att faktagranska "fake news". Projektet som Vinnova med partner fick ett antal miljoner kronor för att sjösätta inför valet. 


Det verkar vara mest det politiska etablissemanget som trampar i klaveret gång efter gång. Inte utan än att jag börjar tänka på det gamla ordspråket. 


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv där i.


Nu tvingas DN såga den socialdemokratiska ministern Annika Strandhäll vid fotknölarna. 


Gå gärna in på artikeln och se videoklippet.


https://www.dn.se/nyheter/politik/faktiskt-helt-fel-att-pasta-att-sd-rostade-nej-till-samtyckeslagen/


 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 08:50

Det är många som tar upp att Annika Strandhäll sprider fake news i sitt oförstånd och sin okunskap. Det är faktiskt rent bedrövligt av en minister i regeringen. Men Annika Strandhäll har aldrig suttit i riksdagen och aldrig deltagit i en omröstning i riksdagen. Kent Ekeroth skriver och förklarar detta pedagogiskt för Strandhäll.


”En minister i en svensk regering förstår inte hur omröstningar i riksdagen går till. Herre Jösses.

 

I ett betänkande, som alltså behandlar propositioner som med andra ord är lagförslag från regeringen, finns det ofta flera olika punkter som riksdagen tar ställning till. Sådana punkter kan uppkomma helt enkelt beroende på hur många ändringsförslag som partierna för fram i den motionsperiod som föreligger alla lagförslag.

 

Ett sådan ändringsförslag var att skärpa straffen och kom från SD.

 

Det var reservation nummer 2 i punkt 5.

 

I den omröstningen röstade SD "nej" vilket i riksdagen i detta fallet betyder "ja" till skärpta straff. De andra sju partierna röstade alltså "ja" vilket i det här fallet betyder "nej" till skärpta straff.

 

I korthet:

Alla partier var för lagförslaget.

Ett parti var för att straffen skulle skärpas.

 

Detta mycket enkla och mest grundläggande förhållande förstår inte den obegåvade ministern Strandhäll i S-MP-regeringen.

 

Sverige är verkligen illa ute.”

 

 Jenny Bengtssons kommentar talar sitt eget språk. Den människan kan inte ha mycket innanför pannbenet. För att inte tala om SD-hatet då förstås!


 

Jenny Bengtssons hjärna hann inte riktigt med där eller rättare sagt det var nog "reptilhjärnan" som styr Jenny Bengtsson.Men även Kalmars kommunalråd Johan Persson delar omröstningen på sin Facebook. Med ett citat som överhuvudtaget inte finns i den reservation som SD röstade för. Men uppenbarligen anser Johan Persson och Socialdemokraterna att icke svenska medborgare som begår våldtäkter skall få stanna i vårt land. De skall med andra ord inte kunna utvisas!


Jag och SD anser att utländska våldtäktsmän alltid skall utvisas då det handlar om kvinnors trygghet!

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 23 maj 12:04

Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden beslutades det om bygglov för Kalmarhem att bygga över 200 lägenheter i ett grönområde. Ett grönområde som i kommunens egen Grönstrukturplan från 2010 utpekas som värdefullt i sen helhet och värt att bevara.


Ett bedrövligt beslut som jag givetvis yrkade avslag på men jag fick inget stöd från något annat parti i Samhällsbyggnadsnämnden. Bygglovet kan förstås överklagas av de boende i området.


Jag har skrivit om denna detaljplan under hela processen vid ett flertal gånger på bloggen.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/06/11393924-information-till-berorda/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/07/11424039-forsokte-stoppa-detaljplan-idag/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/28/11430375-grotesk-detaljplan/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/31/11431339-tva-debattartiklar-publicerade/


I måndagskväll besökte jag grönområdet och gjorde ett litet videoklipp.Videoklippet finns även på min Facebook. 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 22 maj 15:55

Valg i Sverige. Vågner de op?


"Sverige er et skræmmebillede på, hvor galt det kan gå, når man lader stå til i forhold til indvandringspolitikken.


Og Sverige er et eksempel på, hvordan det kunne være gået endnu værre for os her i Danmark, hvis vi var fortsat parløbet med svenskerne efter 2001. Det år, hvor DF fik indflydelse, og vi begyndte at stramme efter de ulykker, som den skæbnesvangre udlændingelov i 1983 ellers havde medført.


I 2001 - med “systemskiftet” - begyndte vi i Danmark at stramme indvandringspolitikken, mens Sverige fortsatte med en helt ukontrolleret indvandring. Det betyder, at det ikke er usandsynligt, at næsten hver 3. bosiddende i Sverige om 30 år har afsæt i et muslimsk land i Mellemøsten eller Nordafrika. Hvor det i Danmark med samme fremskrivning, men på grund af stramningerne siden 2001, er godt det halve. Stadig alt for mange, men alligevel markant bedre end i Sverige.


Med uvant manglende beskedenhed vil jeg sige, at forskellen på Sverige og Danmark har været Dansk Folkeparti. Hvis der ikke i Danmark havde været et parti, der uanset elite og meningsdannere havde taget kampen op imod konsekvenserne af de åbne grænser - som turde gå imod strømmen og kæmpe for en kursændring - var det ikke sket.


Og at der hele tiden skal holdes fast, viser perioden 2011 - 2015 desværre tydeligt. Det er kun 3 år siden, vi i Danmark havde en regering, der øgede migrationen til Danmark fra Mellemøsten og Nordafrika markant. 4 år hvor DF var sat uden for indflydelse. Efter 2015 er det heldigvis anderledes igen, og nu har vi det laveste antal asylsøgere i over 9 år. Det er godt - og vi skal videre.


Men i Sverige er det stadig markant anderledes. Deres afgørende problem har været, at der ikke har været et parti, der som vi har kunnet presse positive forandringer igennem. Spørgsmålet er, om det kommer nu?


Et stigende antal svenskere nægter at tie stille. Selv de ellers så politisk korrekte svenske medier kan ikke længere skjule sandheden: Den svenske indvandringspolitik har været en katastrofe for Sverige og det svenske folk.


Og derfor er spørgsmålet, om det er ved valget den 9. september, at der kommer et gennembrud. Det vil i givet fald være partiet Sverigedemokraterne, som skal sikre et svensk “systemskifte”. I meningsmålinger står partiet godt - til at blive et af Sveriges største partier. Og hvis de andre partier tør slippe berøringsangsten, kan det blive et svensk vendepunkt.


Partiet har den dygtige og sympatiske partiformand Jimmie Åkesson i spidsen. Selvom valget først er den 9. september, er det allerede lykkedes ham og partiet at gøre indvandring og fejlslagen integration til centrale emner i den svenske valgdebat.


Jeg har flere gange gennem årene haft fornøjelsen at mødes med Jimmie Åkesson. For ca. et år siden i Stockholm og senest i sidste uge, hvor jeg sammen med ham var på besøg i den berygtede Rosengård-ghetto i Malmø. Det var som altid hyggeligt og interessant at mødes med Jimmie. Men derudover var det en trist oplevelse. Helt ærligt: Det føltes mere som at være i Mellemøsten end at være i en svensk storby få kilometer fra Danmark. Skræmmende. Besøget bekræftede mig i, at det er ved at være sidste udkald for vort naboland.


Jeg har stor respekt for den indsats, som ledelsen i Sverigesdemokraterne yder. Og der er for mig ingen tvivl om, at Sverigedemokraterna er nøglen til at få Sverige på ret kurs igen. Jeg håber, at de får et forrygende valg den 9. september! For Sveriges skyld - og vores her i Danmark. For selvfølgelig påvirkes vi af, hvad der sker i vores nabolande her i Skandinavien."


Vi har i øvrigt lavet en lille video om Jimmie Åkesson og mit besøg i Rosengård. Se med her:


https://www.facebook.com/danskfolkeparti/videos/2154780611216951/

Følg Kristian Thulesen Dahl på de sociale medier

Av Thoralf Alfsson - Måndag 21 maj 22:57

Kalmar kommun har inlett en treårig satsning på modersmålsstöd i förskolan med start 2017 och framåt.

 

Det beskedet fick jag idag från förvaltningschefen Mats Linde när jag fick svar på de frågor jag ställt om modersmålsundervisning och kostnader för detta. Kostnaderna ökar för varje år och uppgår nu till närmare 10 miljoner kronor per år.


Antalet elever som får modersmålsundervisning har nu ökat till lite drygt 1 200 elever under 2018. Utvecklingen visar inte på något trendbrott utan det bara fortsätter med fler och fler elever.


 


Den grupp som har den mest dramatiska utvecklingen är modersmålsundervisning på arabiska. Ökning sedan 2006 är hela 600 procent. Sedan finns det de som påstår att det inte pågår en islamisering i vårt land. De som påstår detta är inte bara naiva och okunniga. Det är även helt korkade!


 


Det dags att stoppa och lägga ner modersmålsundervisningen och istället bara undervisa i svenska!

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se