thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 29 mars 10:45

Intressant att läsa hur lokalmedia rapporterar om mycket grova brott i Kalmar.


Östra Småland kör en rak linje och berättar vilka de åtalade är i överfallsgruppvåldtäkten i Norrliden.


”De två åtalade unga männen är ensamkommande från Afghanistan. Den tredje personens identitet är inte känd.”

Citat från artikel i Östra Småland.

 

Barometern låter istället sina läsare vara helt okunniga om de åtalades bakgrund. Barometern överlåter till läsaren att räkna ut det.


http://www.barometern.se/kalmar/ung-man-haktad-for-overfallsvaldtakt/

http://www.barometern.se/kalmar/valdtaktsmannen-fotograferade-sitt-offer/

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 28 mars 22:45

I förra veckan skickade jag ut min statistik för Oskarshamns kommun till ansvariga toppolitiker med mina frågor som jag skickat till snart alla kommuner i Kalmar län.


Jag skickade frågorna till följande personer

Andres Erlandsson (S), ordförande kommunstyrelsen

Eva-Marie Hansson (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen

Lena Granath (V), 2:e vice ordförande kommunstyrelsen


Rolf Persson, Kommunchef


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Uppenbarligen var frågorna alldeles för svåra för dessa toppolitiker att svara på då jag erhållit följande svar från dessa.


Något för medborgarna i Oskarshamn att tänka på när det skall lägga sin röst i valet den 9:e september.


 

 

 Det här var då den statistik med mina kommentarer som jag skickade till toppolitikerna i Oskarshamn.


200 MILJONER KRONOR FÖR INVANDRINGEN I OSKARSHAMNS KOMMUN UNDER 2017

 

Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Oskarshamns kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkning men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. Befolkning har hållit sig runt 26 000-27 000 invånare under 2000-talet. Invandringen är den stora orsaken till att kommunen inte har avfolkats.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har minskat dramatiskt sedan 2002 med ca 1 500 personer vilket motsvarar en minskning med ca 7 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med drygt 2 000 personer vilket motsvara en ökning med nästan 100 procent sedan 2002.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund uppgår till närmare ca 4 500 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i kommunen.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 3,5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit mellan 25-30 procent. Att Oskarshamns kommun har en alarmerande utveckling när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom 7-klövern.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Oskarshamns kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 36 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Dessutom så har förstås Oskarshamns kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 7 miljoner kronor.


Oskarshamns kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 138 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är ca 1 600 procent. Från 8 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 138 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 200 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Oskarshamns kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Oskarshamn kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 1 340 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 15 procent av skatteintäkterna.


Om Oskarshamns kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 15 procent. Det vill säga från dagens 22,26 kronor till ca 25,60 kronor. En höjning med nästan 3,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 37 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Oskarshamns kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Oskarshamns kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd. Eller att många utrikes födda väljer att flytta ut från kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Oskarshamns kommun från Migrationsverket.


 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Västerviks kommun

Emmaboda kommun 

Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 28 mars 11:30

När journalister som i huvudsak ägnar sig åt att skriva om lokalpolitiken så tydligt tar politisk ställning på Facebook, underblåser de sin egen trovärdighet som journalister.


Noterade också att Barometerns uthängning av mig på webben tydligen inte fick plats i den tryckta upplagan. Frågan är om det beror på att Barometern nyktrat till eller om det beror på platsbrist på grund av den stora branden i Kalmar.


Igår var jag på ett panelsamtal angående bostadspolitik vid Hyresgästföreningens årsmöte, tillsammans med representanter från övriga partier från Kalmar kommunfullmäktige. Alla utom en politiker försökte göra detta ur ett lokalt perspektiv, Max Troendlé från Miljöpartiet. Han ägnade det mesta av sin tid åt att tala om hur duktiga Miljöpartiet varit i regeringen och vilken fantastisk minister Peter Eriksson är. Max Troendlé sa inte en enda sak som berörde Kalmar kommun. Vilket uppmärksammades av flera andra politiker som påtalade detta. Men då tyckte Max Troendlé att han talat färdigt och avböjde att prata mer. Minst sagt pinsamt i en paneldebatt.


 


Max Troendlé i pridetåget.


Det var synd att inte Kalmars fastighetsägare fick höra hur Max Troendlé anklagade dem för att fullständigt skita i sina hyresgäster och att de inte var ett dugg intresserade av att bygga bostäder utan bara vara intresserade av att sko sig själva och göra en så stor vinst som möjligt till sina aktieägare och att de satte hur höga hyror som helst för att uppnå detta. Vi var flera i panelen som häpnades över hans huvudlösa anklagelser! Jag förstår varför Miljöpartiet har svårt att hitta personer till sina kommunvalsedlar.


Jag fick i varje fall lite fart på debatten då jag påpekade att den största anledningen till den bostadsbrist som vi sett de senaste åren är den generösa invandringen. Att vi ger mer än 100 000 personer permanenta uppehållstillstånd varje år skapar givetvis ett enormt stort behov av nya bostäder. Inte minst på grund av anvisningslagen som tvingar kommuner att ta emot invandrar även om det inte finns bostäder i kommunerna.


Utan att säga för mycket så fick jag en skön feedback efter debatten från flera medlemmar i hyresgästföreningen.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 27 mars 16:35

 


Barometern skyndar ut för att försvara den rödgröna regeringen ställningstagande angående möjligheten att lämna utrymme för undantag mot förbudet om barnäktenskap. 


Blev idag uppringd av en journalist från Barometern som vill ha svar på varför jag och SD röstade på ett visst sätt angående Barnäktenskap i riksdagen under 2014. Journalisten mer eller mindre krävde en förklaring. När jag svarade att jag inte kunde komma ihåg det blev följdfrågan om jag inte visste vad jag röstade på.


I riksdagen genomförs säkert minst 1000 omröstningar under ett riksdagsår och under en mandatperiod kanske mer än 4 000 omröstningar, gissar jag. Det journalisten krävde var att jag ur minnet skulle kunna redovisa varför jag tryckt ja eller nej vid en av dessa omröstningar.


Jag satt i riksdagens Skatteutskott och hade därmed inte frågan om Barnäktenskap på mitt bord. Den hanterades av Justitieutskottet om de uppgifter jag fått stämmer. Den hanterades i så fall av vår ledamot i justitieutskottet tillsammans med politiska sekreterare och de som ansågs berörda. De fattade sedan ett beslut hur Sverigedemokraternas riksdagsgrupp skulle rösta angående Vänsterpartiets följdmotion i riksdagen. Övriga ledamöter följer därmed också det beslutet när det är dags för omröstning i kammaren.


Journalisten har dessutom helt fel anser jag när han skriver att Vänsterpartiet ville ha ett totalförbud av barnäktenskap. När jag läser Vänsterpartiets motion från 2014 så handlade den heller inte om ett totalförbud för barnäktenskap om de var/är ingångna i ett annat land.


Att som journalisten på Barometern inbilla sig att alla 349 ledamöterna i riksdagen är insatta och kunniga i alla frågor som det sker omröstningar om i kammaren är minst sagt naivt då det kan handla om allt från bara 5 voteringar upp till 50 omröstningar vid ett enda tillfälle. Men det förstår uppenbarligen inte journalisten.


Nu ser jag att Barometern lagt upp en artikel där man pekar ut mig som hycklare! Alla förstår säkert syftet med detta!

http://www.barometern.se/kalmar/alfsson-sd-rostade-nej-till-totalforbud-for-barnaktenskap/


Journalisten glömmer också bort att samtliga ledamöter från Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna röstade på samma sätt som jag!

 

Om journalisten varit seriös hade han tagit fram den aktuella voteringen och kollat hur det röstades men det får jag göra.

 

 

 

Jag hade alltså sällskap av 292 ledamöter i riksdagen som också röstade emot ett "totalt förbud av barnäktenskap" enligt Barometern.


Från Kalmar län hade jag sällskap av följande


Anders Andersson (KD)

Jan R Andersson (M)

Jörgen Andersson (M)

Eva Bengtsson Skogsberg (M)

Lena Hallengran (S)

Håkan Juholt (S)

Désirée Liljevall (S)

Anders Åkesson (C)

Krister Örnfjäder (S)


När skall journalisten och Barometern hänga ut dessa för hur de röstade den 27 maj 2014?


Journalisten skriver inte heller hela sanningen om förra veckans votering, utan bara den del som passar hans artikel. Typiskt en journalist som har en egen agenda. Paula Bieler har förklarat detta både i en artikel i Expressen och på sin Facebooksida men det glömde uppenbarligen journalisten bort.

 

”Sverigedemokraternas Paula Bieler medger att det gjorts en utredning och att skarpa lagförslag från regeringen är på gång.

– Men utredningen föreslår fortsatta undantagsventiler. I reservationen framgår att man vill lämna utrymme för att följa utredningens förslag. Således vill man inte ställa sig bakom ett krav från riksdagen om att lagförslagen inte ska innehålla någon möjlighet till undantag, varför jag menar att vår tolkning är fullt rimlig. Det hänvisas alltså inte enbart, vilket skett vid andra tillfällen, till pågående arbete utan man lyfter specifikt att utredningen man vill luta sig mot har framhävt behov av undantagsmöjlighet.”

 

”Jag önskar att vi röstat med dem då, inte litat på att krav på ”synnerliga skäl” var skydd nog. Nu vet vi bättre, och kräver slut på undantag. Men de rödgröna, inklusive (V), öppnar för att behålla dem. Vem hycklar egentligen?

 

Paula Bieler på Facebook.

 

Vem journalisten är behöver jag väl knappast nämna.

 

PS

 

Jag kommer inte godkänna kommentarer som inte har ett hyfsat språk, utan fula epitet och liknande omdömen. Konstruktiv kritik/kommentarer med ett bra språk godkänns alltid.


UPPDATERING

 

För att ytterligare förtydliga Sverigedemokraternas ställningstagande lägger jag också upp Richard Jomshof anförande i den aktuella debatten. Det som journalisten ansåg att jag borde ha full koll på efter snart 4 år.http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/starkt-skydd-mot-tvangsaktenskap-och_H101JuU30


Anf. 79 Richard Jomshof (SD)

Herr talman! Hederskulturers hot och våld syftar oftast till att kontrollera familjemedlemmars sexualitet och sexuella relationer till andra människor. Det kan handla om val av klädstil, fördömande attityder gentemot avvikande sexuella läggningar, synpunkter på pojkars och flickors relationer men också arrangerade äktenskap. I det senare fallet kan man tala om så kallade tvångsäktenskap när det arrangerade äktenskapet skett utan båda parters fria vilja och med explicita eller implicita hot om sanktioner. Även om det redan i dag är förbjudet att tvinga någon att ingå äktenskap i Sverige är det mycket positivt att regeringen nu stramar upp lagstiftningen för att motverka ytterligare tvångsäktenskap och barnäktenskap. Men trots de förändringar vi fattar beslut om här i dag kommer det att vara svårt för Sverige som land att skydda sig mot tvångsäktenskap som ingås utomlands under utländsk lagstiftning. Hedersförtrycket utmärker sig nämligen genom att det ofta är en hel familj, ibland hela den sociala sfären, som utövar påtryckningar mot en enskild individ. I en sådan situation är det inte lätt att till exempel vända sig till polisen. I ett försök att stävja problemet med tvångsäktenskap införde vårt grannland Danmark en så kallad 24-årsregel år 2002. Denna regel innebär bland annat att båda parter måste vara 24 år fyllda för att en boende i Danmark ska kunna gifta sig med en medborgare utanför EU. Resonemanget bakom regeln är att det generellt sett bör vara svårare att tvinga en 24-åring - som kanske hunnit utbilda sig, flyttat hemifrån och blivit ekonomiskt självständig - till äktenskap jämfört med en 18-åring som kanske lever ett liv helt styrt av släkt och familj. Erfarenheterna från Danmarks nu mer än 10 år gamla reform visar att 24-årsregeln har haft effekt. Den har förändrat migrationen till Danmark på så sätt att giftermål som skäl till anhöriginvandring minskat bland mycket unga. För att ytterligare motverka tvångsäktenskap och stärka kvinnans ställning anser Sverigedemokraterna att en 24-årsregel lik den i Danmark bör införas även här i Sverige. Jag vill därför yrka bifall till reservation 4 i betänkandet. Det kom många kloka ord från föregående talare. Om jag förstår det hela rätt tog Arhe upp problemet med giftermål under sommarmånaderna. Det finns något som heter Rockwoolfondens forskningsenhet. Den har tittat på 24-årsregeln och kommit fram till att den har haft stor inverkan på giftermålsmönstren för personer med utländsk bakgrund i Danmark. Framför allt har fenomenet med så kallade sommarbrudar, alltså att man åker på semester någonstans och gifter bort till exempel sin unga dotter, kraftigt begränsats. Regeln har alltså haft effekt; den har minskat förekomsten av den formen av äktenskap. Därför är det beklagligt att inte fler partier kan ställa sig bakom den regel som finns i Danmark. Jag tror att det hade varit väldigt bra för Sverige om vi hade kunnat göra någonting liknande här.Av Thoralf Alfsson - Tisdag 27 mars 11:59

Debatten fortsätter angående havsnivåer och klimatförändringar på Östra Smålands debattsida. Ett tack till insändaredaktionen för att även denna replik från mig publiceras.


Lars-Erik Andervad tycks vara förblindad av klimatalarmism och har uppenbarligen väldigt svårt att ta in hur verkligheten ser ut. 


Här är en länk till min replik.


http://www.ostrasmaland.se/debatt/om-nagot-verkar-vara-for-bra-for-att-vara-sant/


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 27 mars 07:55

ABK eller Alice Bah Kuhnke visade igår prov på hur man inte svarar på en interpellation i riksdagen. Är det någon som vill se ett prov på varför det finns ett politikerförakt bland många svenskar så skall ni titta på denna interpellationsdebatt. Den finns i efterföljande blogginlägg.


Mattias Karlsson har kommenterat Alice Bah Kuhnkes svar i debatten på Facebook och jag tar mig friheten att citera Mattias Karlssons reflektioner.


"Jag betvivlar inte att kulturministern Alice Bah-Kunke är en sympatisk person, som bara valt/blivit utsedd till fel jobb. Jag måste dock säga att det är lite magstarkt av henne att med tårdrypande stämma uttrycka sin kärlek till yttrandefriheten och grundlagarna och att anklaga SD för bristande respekt för dessa samtidigt som den regering hon ingår i precis lagt fram en proposition om att ändra grundlagarna i syfte att minska yttrandefriheten.

 

Jag måste säga att det är ganska magstarkt av henne att tala sig varm för det kommunala självstyret samtidigt som den regering hon är en del av har gjort mycket allvarliga inskränkningar i det kommunala självstyret, bl.a genom att frånta kommunerna rätten och möjligheterna att säga nej till asylsökande, hur ansträngd kommunernas ekonomi, välfärd och boendesituation än är.

 

Jag måste säga att det är lite magstarkt av henne att säga sig kämpa för att bevara det som hennes småländska morföräldrar byggt upp, samtidigt som hon tillhör ett parti som gjort allt för att riva ned arvet från tidigare svenska generationer och förvandla Småland och Sverige till oigenkännlighet. Ett parti vars politik har resulterat i att när jag numera hör någon nämna den lilla småländska orten Mariannelund, så tänker jag inte längre på Emil och Ida, utan på den kanske mest brutala gruppvåldtäkten i Sveriges historia och på hedersmord...

 

Hit, men inte längre! Nej till böneutrop! Låt oss på riktigt skydda och bevara den kultur och identitet som kulturministerns såväl som mina egna småländska morföräldrar byggde upp och var bärare av.

 

Avslutningsvis kan jag konstatera att kulturministern överhuvudtaget inte berörde Jomshof högst centrala fråga kring huruvida religionsfrihet inte också rimligen borde innebära friheten att kunna välja bort religiösa budskap, påbud och predikningar?"

Av Thoralf Alfsson - Måndag 26 mars 21:08

En väldigt bra interpellationsdebatt av Richard Jomshof. Jag blir dock väldigt förvånad och besviken på hur Alice Bah Kuhnke svarar på Richard Jomshofs frågor. Men hon företräder ju Miljöpartiet. Jag undrar dock vad hon tänker innerst inne.


Tyvärr är en majoritet av svenskarna så ointresserade, okunniga och naiva angående det som just nu pågår i Sverige. Islamiseringen! Den pågår i det dolda i moskéer som ofta är dolda och inte syns i det svenska samhället. Precis som den källarmoské som finns på Storgatan i Kalmar. Det finns inte det minsta tecken på att den existerar vid entrén till källarmoskén.


Det finns antagligen flera moskéer i Kalmar med de bedrivs i det fördolda och utan myndigheternas insyn! Utan bygglov och att någon brandsyn utförts. 

 

Jag tror många svenskar skulle bli fullständigt förskräckta om de visste vad som pågår i dessa moskéer.

Om de visste hur nära detta pågår deras egna hem.

Om de visste vad deras muslimska grannar ägnar sig åt.

Om de visste hur många av dessa personer ser ned på vår svenska kultur och våra värderingar.Marcus Birro skriver i GP om fegheten.


"Nej, Hermansson och älskade Göteborg. Ni har inte varit naiva. Men ni har varit förbannat fega. Ni har sett vad som hänt med dem som för flera år sedan försökte varna för detta, ni har själva varit med om att spela ut rasistkortet och islamofob-kortet. Ni har hållit i den yxan. Ni har jagat sanningssägare med yxa och förtal. Så kom inte och säg att ni varit naiva. Ni har varit fega. Det är den raka och enkla sanningen."


http://www.gp.se/nyheter/debatt/kom-inte-och-s%C3%A4g-att-ni-varit-naiva-1.5457129


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se