thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Fredag 3 mars 22:58

Undrar om de socialdemokratiska ministrarna kommer hävda att Mona Walter har fel?


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 2 mars 22:30

Var det en hämnd från den politiska majoriteten när man tänkte bygga en flyktingby i Påryd. Påryd var nämligen den valkrets där Sverigedemokraterna fick sitt högsta valresultat både till riksdagen och i kommunvalet. 22,8 procent till riksdagen och 19 procent i kommunvalet. Eller var det ren inkompetens från de ansvariga politikerna.


Nu har i varje fall Länsstyrelsen rivet upp kommunens bygglov och gett de överklagande rätt. Det kan inte anses var ett tillfälligt bygglov med tanke på de åtgärder som göras och att marken sannolikt är förorenad.Mitt förslag är att majoritetens politiker istället sätter upp flyktingbyn i den valkrets där S, V och MP fick det högsta valresultatet. Där skall det inte bli några problem med överklaganden.


I Norrliden röstade ca 70 procent på de rödgröna! Det finns också gott om grönytor i Norrliden där modulhusen som Kalmar kommun redan köpt in kan placeras.

 

 

Jag har blivit ombedd att fram lite siffror för Vimmerby kommun. Den kommun där jag är född och uppvuxen. Det var en bra tid under 60 och 70-talet. De problem som idag finns drömde man inte ens om i sina värsta mardrömmar!


Jag redovisar bara diagrammen utan kommentarer.


   

 

 


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 2 mars 13:26

 


Jag är faktiskt förvånad över att ingen reagerat över en artikel i Dagens Samhälle för några veckor sedan. Ordförande för Islamiska kulturföreningen i Karlstad, Rauf Ahmadi kommenterar i artikeln att Moderaterna säger nej till en moské i Karlstad.


 


Skall detta uttalande tolkas som ett hot om oroligheter i Karlstad om inte muslimerna får sina önskemål om en moské uppfyllda?


När man sedan läser på hans FB så undrar jag vad denna kommentar har för innebörd. Ett syfte som tydligen är för farligt att för skriva rent ut?


 


Jag har blivit uppringd av Islamiska kulturföreningens ordförande i Kalmar vid några tillfällen. Dessa samtal har gett mig en mycket stark olustkänsla, vilket jag skrivit om i blogginlägg1 och blogginlägg2. När de framträder i media så ger de en bild men i mina samtal framträder en helt annan bild, yttringar och verklighet. Efter vad jag har läst är båda föreningarna i Kalmar och Karlstad till för sunnimuslimer och bara det räcker för att skicka varningssignaler. I Karlstad förekommer dessutom uppgifter att man skulle ha nära kopplingar till salafister. Säkerligen är det även så i Kalmar.


”I Karlstad finns inte radikalisering, kvinnoförtryck, utländska finansiärer eller böneutrop, vi skulle själva stoppa det direkt.” 

Rauf Ahmadi, ordförande Islamiska kulturföreningen i Karlstad.


Hur många tror och litar på Rauf Ahmadi? Vilket skitsnack!


Sverigedemokraterna i Karlstad driver en kampanj för en folkomröstning om moskébygget i Karlstad och man har nyligen delat ut 47 000 flygblad för att samla in tillräckligt med namn för att tvinga fram en folkomröstning. Ett väldigt bra initiativ av Sverigedemokraterna. Jag skulle själv agera på samma sätt om frågan skulle bli aktuell i Kalmar. En sunnimoské innebär med automatik också radikalisering och ökad segregation. Samhället spricker sönder och motsättningarna ökar.


 


Till helgen (4 mars) bjuder dessutom Sverigedemokraterna in Mona Walter och Eddie Mohamed Omar som föreläsare om islam på Karlstad stadsbibliotek. Både är starka islamkritiker. Jag får god lust att åka till Karlstad. Gissar att det kan bli stökigt i Karlstad på lördag. Undrar om vänsterextremisterna kommer ge sig ut och demonstrera för islam? Faan trot!

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 1 mars 22:03

I samband med att media skrev att Kalmar kommun funderade på att ändra sitt stadsvapen eller om man nu ville skapa en logga istället för stadsvapnet men det vet vi ännu inte riktigt. Vi får avvakta vad kommunens tjänstemän kommer med för ett förslag eller om man lägger ned sitt projekt. Mitt förslag är att behålla stadsvapnet men att minimera texten till endast ”Kalmar”.


I samband med detta så skapade en av mina läsare en alternativ logga till min blogg. Vilket jag gillade starkt och läsaren skapade även en ny header till min blogg som jag med glädje uppdaterade bloggen med. Nu var ju inte tanken att på något sätt ta kommunens stadsvapen.


Samma läsare har istället skapat en ny logga till min blogg. Här nedan kommer några exempel på hur den ser ut och hur den kan användas. Vad tycker mina läsare om loggan?


 

 

 

 

 


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 28 feb 23:17

Ett litet avsnitt ur domen mot de sex romer som dömdes vid Kalmar tingsrätt och som haft sin stöldbas vid Salvelägret.

 

”Valentin Caldararu förekommer i belastningsregistret under tre avsnitt. Senast dömdes han den 13 september 2013 av Blekinge tingsrätt för stöld. Tingsrätten förordnade att en den 13 november 2015 meddelad villkorlig dom av Varbergs tingsrätt för stöld skulle omfatta det nya brottet. Utöver den villkorliga domen fick han böter. Av det internationella belastningsregistret framgår att han uppträtt under olika alias ”Dan Gheorghe Florin”, ”Rusalim Duro” och ”Florin Padaruta”. I Danmark är han dömd fyra gånger. I februari 2013 dömdes han av Retten i Glostrup för stöld i en byggvarumarknad till fängelse 40 dagar och till utvisning med förbud att återvända till Danmark under sex år. I mars 2014 dömdes han av Retten i Aalborg för överträdelse av inreseförbudet till fängelse tio dagar. I februari 2015 dömdes han av Retten i Glostrup för inbrott i en bensinstation till 30 dagars fängelse och utvisning under sex år. Senast dömdes han i mars 2015 av Retten i Glostrup för störande av allmän ordning och falsk tillvitelse till fängelse sex månader. Verkställigheten var fullgjord den 25 augusti 2015. Valentin har även dömts i Norge för flera stölder till böter. 2013 blev Valentin dessutom häktad i Norge tillsammans med kusinen Danut Radu.”

 

De sex försvarsadvokaterna i detta brottsmål kostade skattebetalarna 1 252 176 kronor. Jag gissar att polisens förundersökning. Åklagarmyndighetens kostnader och tingsrättens kostnader är väldigt stora. Totala kostnaden ligger säkert på minst 2,5 miljoner kronor, inklusive försvaret.


De häktade personerna har var och en suttit häktade sedan mitten av november. Det vill säga under drygt 100 dygn per person till en kostnad av ca 3 500 kronor/dygn. Med andra ord till en kostnad av ca 350 000 kronor/person eller 2 100 000 kronor totalt.


Nu skall de dessutom sitta i fängelse under minst sex månader ytterligare till en kostnad av ca 4 500 000 kronor innan de kan utvisas. Fängelsestraffen borde avtjänas i hemlandet, det vill säga i Rumänien. Rumänska medborgare skall inte belasta svenska skattebetalare!


De sex romerna kommer sannolikt ha kostat svenska skattebetalare ca 10 miljoner kronor när de så småningom utvisas. Detta tack vare Kalmar kommuns generösa upplåtande av gratis boende vid Salvelägret. Något som Kalmar kommuns skattebetalare dessutom betalat ca 1 miljon kronor för att hålla igång under 2015 och 2016.


Det som är helt otroligt märkligt eller helt sanslöst är att det finns politiker från Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna som försvarar detta vansinne. De vill dessutom också starta upp ett härbärge i Kalmar för romerna.

 

Möjligen beror det på att de inte läser alternativ media. De är ovetande om verkligheten!

 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 27 feb 23:06

 


Vid dagens kommunfullmäktigemöte hade jag en fråga angående kommunens kostnader för Salvelägret för tiggare under 2016 och en interpellation angående nedsågningen av 17 plataner på Norra Långgatan. Tiggarbosättningen stängdes i november 2016.


Svaret på kostnaderna när det gäller tiggarbosättningen som gått under namnet Salvelägret redovisades av kommunalrådet Dzenita Abaza enligt nedanstående kostnader.


 


Hon kunde dock inte redovisa kommunens egna personalkostnader. Trots att det rör sig om ganska många timmar. Man redovisar eller kostnadsför inte internt arbete.


Eftersom kommunen redovisat kostnader på ca 230 000 kronor för perioden 2015 är de sammanlagda externa kostnaderna för tiggarbosättningen minst 850 000 kronor men då är inte egna personalkostnader inräknade. Det innebär att kostnaden i själva verket är betydligt högre än 1 miljon kronor för kommunens skattebetalare.


Detta är de direkta kostnaderna. Sedan har vi de indirekta kostnaderna.


Idag dömdes sex romer som haft sin stöldbas vid Salvelägret till fängelsestraff från 1 till 1,5 år och utvisning vid Kalmar tingsrätt för en lång rad av stölder och häleri. Bland annat har de gjort inbrott hos Kalmar Vatten AB som är ett kommunalt bolag. Åklagaren värderar det stulna till minst 170 000 kronor.  Hur många företag och privatpersoner som drabbats vet bara dessa romer.


UPPDATERING


Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut hur media skulle rapportera om min fråga under måndagens kommunfullmäktigemöte. När jag kollar Barometern finns inte en rad om kostnaderna för Salvelägret. Det var Anders Blank som bevakade KF-mötet för Barometerns räkning. Östra Smålands Karin Asmundsson har däremot gjort en egen artikel om min fråga.


 


Är jag förvånad över att Barometerns Anders Blank väljer att tidningens läsare skall vara ovetande? Nej, det är jag inte!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 27 feb 15:30

Under förra mandatperioden tog Alliansregeringen med starkt stöd från de rödgröna initiativ till att förändra och införa nya regler när det gäller partistöd. Detta gällde i första hand på kommunal och regionsnivå. Jag tror ingen betvivlar att syftet i första hand var till för att begränsa stödet till Sverigedemokraterna när det gällde t.ex tomma stolar. Men även på det sätt som Sverigedemokraterna finansierar sina valrörelser genom att man på central nivå köper in många tjänster för partierna på lokalnivå.


Detta fick till följd att den nya lagstiftningen numera ställer krav på en redovisning och granskning över hur partistödet används. Lagstiftningen blev dock ganska tandlös då partierna i 7-klövern insåg att de själva även kunde drabbas. Enligt de nya reglerna i kommunallagen skall redovisning och granskningsrapport lämnas in senast den 30 juni för det föregående året. Det parti som inte lämnar in en redovisning inom den tiden är inte berättigad till något partistöd kommande år.


Tidningen Dagens Samhälle har gjort en sammanställning över hur den nya lagen följs i en artikel. Laglydigheten inom vissa kommuner tycks vara töjbar men inte i alla kommuner.


I Essunga kommun var det endast Sverigedemokraterna som lämnade in sin redovisning i rätt tid. Det innebär att övriga partier inte får något partistöd under 2017, endast Sverigedemokraterna. Den som gräver en grop åt andra ramlar ofta själv där i heter det ju och det stämmer alldeles utmärkt i detta fall.


Personligen var jag väldigt förvånad under förra våren när alla partier lämnat in sin redovisning i Kalmar och det fanns inte en enda rad om redovisningen i lokalmedia. I Kalmar skall redovisningen vara inne den 30 april enligt beslut i kommunfullmäktige. Varken Barometern eller Östra Småland följde upp med några artiklar.


Men den 12 juli publicerade Barometern en artikel. När jag nu har lite mer uppgifter kring hur redovisningen såg ut i Kalmar blir jag lite förvånad över Barometerns artikel. Framförallt att man inte kritiserar Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hårdare.

 

”Hur respektive parti redovisar användandet av det kommunala partistödet varierar därför en hel del. Socialdemokraterna har redovisat vart pengarna går men inte hur mycket, Miljöpartiet redovisar utgifterna i stora drag medan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna har en mer detaljerad redovisning.

I Vänsterpartiets fall redovisas inte alls vart pengarna går. Inte ens hur mycket de får i partistöd, utan de garanterar bara att pengarna har använts inom den egna organisationen och följt riktlinjerna.”

 

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet redovisade inte en enda siffra i sina inlämnade redovisningar. Det är nog den stora anledningen till att socialdemokratiska Östra Småland uppenbarligen inte skrev en enda rad om hur partierna i Kalmar kommun redovisade hur man använt sitt partistöd. Det hade ju varit ett riktigt självmål av tidningen. Då är det bättre att vara tyst och låta sina läsare vara helt ovetande.


Nedan finns Vänsterpartiets och Socialdemokraternas i Kalmar redovisning av partistödet. Dessa redovisningar har godkänts av Kalmar kommun och visar med andra ord hur tandlös den nya lagen är.


Sverigedemokraterna redovisar dock också vart vi lagt våra pengar och hur mycket vi avsatt till valfonden.


 

 


Jag tror säkert mina läsare hade kunnat föreställa sig rubrikerna i media om Sverigedemokraterna inte redovisat några siffror men att övriga partier gjort det!


Så går det till när man gräver en grop åt andra!

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

766 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se