thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 28 sept 17:01

 


Miljöpartiet med god hjälp av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i landstingsfullmäktige drev i veckan igenom att Kalmar läns landsting ska minska sin köttkonsumtion. Nu är det slut med en köttbit på tallriken för patienterna och Miljöpartiet får bestämma fullt ut. Alla skall äta vegetariskt!


”Förslaget löd: "Genom att byta ut delar av köttkonsumtionen mot vegetariska alternativ kan landstinget spara 5-10 ton koldioxid per procentandel kött som byts ut. Genom en översyn av planering och recept bedöms en minskning om ca 150-200 ton koldioxid kunna genomföras på sikt."”

Artikel Barometern.

 

Under måndagens kommunfullmäktigemöte blev miljöpartiets Daphne Thuvesson rasande då majoriteten vill köpa in bioflygbränsle till Kalmar Öland airport. Läs mitt blogginlägg.


Jag har full förståelse för att den socialdemokratiska kommunalpampen Johan Persson kastade ut Miljöpartiet från majoriteten i Kalmar kommun för några år sedan och ersatte dem med ”villiga” Centerpartiet. Jag är övertygad om att Johan Persson inte ångrar detta.


När hysteriska klimatalarmister från Miljöpartiet får vara med och bestämma borde väldigt många bli oroliga. I synnerhet när det säger att de grundar sig på fakta. Det fattas fortfarande mycket forskning för att vi till fullo skall förstå klimatförändringar och dess orsaker. I synnerhet om vi skall kunna förutse vad som kommer ske i framtiden! Inte imorgon, utan om 50 eller 100 år.


Jag är dock inte orolig för att korna pruttar!


PS

I september har det regnat väldigt mycket. Jag har nog aldrig sett Alvaret så grönt i slutet av september som det är idag. Det finns med andra ord mycket bete till korna, som kan pocessas till nya pruttar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 27 sept 19:19

Under måndagen utsattes jag för ett dataintrång i min dator. Min dator fick helt plötsligt ett eget liv och fjärrstyrdes av någon helt annan person. Först blir man bara helt häpen, sedan undrar man om det är någon bugg eller något annat datorfel, sedan inser man att det är ett dataintrång. Det tog mig några sekunder att inse vad som pågick innan jag drog ut stickan med det mobila bredbandet från datorn och stängde av datorn.

Jag blev chockad över detta. Att se ”musen” fara omkring på bildskärmen och öppna mappar och dokument i en mycket snabb takt var minst sagt skrämmande.


Sedan dess har jag funderat på vem/vilka som utförde dataintrånget och i vilket syfte. Jag hann uppfatta vilka mappar som öppnades i rasande fart i min dator och kan givetvis dra vissa slutsatser om vad den som gjorde dataintrånget var ute efter. Jag har några olika alternativ som jag funderar över.

  • Var det någon kriminell som försökte komma åt lösenord eller annan information för att kunna komma åt pengar?
  • Var det politiska motståndare på vänsterkanten som enligt på sociala medier anlitats av journalister för att hitta information som kan var värdefull. Det finns ju uppgifter som tyder på att det hänt förr enligt vad vissa påstår.
  • Var det Säpo?
  • Var det svensk militär? Det vill säga FRA.
  • Var det utländsk militär? NSA.

Jag kan dock inte komma ifrån att tänka på en händelse som inträffade under förra veckan. I förra veckan kom ett amerikanskt förband med patriotrobotar till Öland. Eftersom jag råkade vara på Öland och mötte flera av dessa fordon så tänkte jag kolla upp var dessa skulle placeras på norra Öland.

http://www.barometern.se/oland/amerikanska-soldater-pa-oland/


Jag hämtade min kamera och satte på mitt 400mm tele och kollade efter var dessa hade tagit vägen. Min slutledningsförmåga förde mig på rätt spår och snart såg jag en vägspärr på en mindre grusväg vid den lilla flygplatsen mellan Byxelkrok och Grankullavik. Jag stannade till och tittade lite men det skulle jag uppenbarligen inte gjort för det kom omgående ett fordon farande och som snabbt spärrade vägen för mig i min gamla Volvo. Jag blev förhörd och fick lämna mina personuppgifter till dessa svenska militärer. Min kamerautrustning låg i passagerarsätet och jag noterade att man uppmärksammade den.  Jag undrar dessutom om mina personuppgifter lämnades vidare till ansvariga för det amerikanska förbandet eller om svensk militär behöll uppgifterna för sig själva.


Några dagar senare drabbas jag av ett dataintrång. En tillfällighet eller?

 

Jag är i varje fall väldigt oroad av detta och har vidtagit diverse åtgärder och givetvis har jag pratat med datakunniga och säkerhetsansvariga idag. En polisanmälan kommer givetvis också göras.

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 26 sept 23:21

Om någon hade förväntat sig att jag skulle kommentera Hanna Wighs anklagelser mot en partikollega och riksdagsledamot så blir ni besvikna.


Min enda kommentar är att jag är väldigt besviken på att partivänner i den absoluta toppen inte kan sköta sig. Det skadar partiet och gör alla de människor som stödjer partiet och arbetar för att göra Sverige till ett bättre land väldigt besvikna.


Igår fick jag dessutom något helt annorlunda att tänka på. Men innan jag skriver om detta måste jag prata med någon som har de rätta kunskaperna, det har inte gått idag.


Vid måndagens kommunfullmäktige hade Miljöpartiet och partiets gruppledare Max Troendle tagit med sig flera afghanska ensamkommande unga män. Skulle väl vara någon slags extra tryck och demonstration från MP. De hade dock med sig en ”mamma” 😉


 


Det är intressant att se hur Max Troendle utvecklats under det senaste året i kommunfullmäktige. Jag tror inte det gillas på så många ställen. Anna Thore lämnade nyligen MP för att bli medlem i Socialdemokraterna. Patricia Vildanfors lämnade alla sina politiska uppdrag i förra veckan. Dessa båda kvinnor var Miljöpartiets toppnamn på kommunlistan 2014.


Miljöpartiets klimatalarmist, Daphne Thuvesson tar mer och mer plats i kommunfullmäktige. Igår fick hon ett mindre utbrott i fullmäktige när majoriteten vill köpa in bioflygbränsle till Kalmar Öland airport i ett rent miljösyfte för att minska koldioxidutsläppen. Hon ansåg att det var helt vansinnigt!


”Kalmar kommun har beslutat att årligen skjuta till 700 000 kronor till bioflygbränsle. Miljöpartiets företrädare är inte glada. ”Det är vidrigt. Jag är rasande”, sade Daphne Thuvesson (MP).”

Barometern


Daphne Thuvesson till och med citerade "experten" Malena Ernman för att ge extra tryck i miljöfrågorna ;-)


Av Thoralf Alfsson - Måndag 25 sept 23:18

Dagens kommunfullmäktigemöte var egentligen ganska ointressant men det finns samtidigt väldigt mycket att berätta om de interpellationer och de beslut som behandlades. Miljöpartiet förtjänar ett eget blogginlägg och det återkommer jag till under tisdagen. Skall för övrigt bli väldigt intressant att se vad lokalmedia skriver om detta kf-möte.


Ikväll nöjer jag mig med att berätta att kommunalrådet Johan Persson ljög i ett interpellationssvar! Det var moderaternas oppositionsråd Christina Fosnes som ställt en interpellation och frågat Johan Persson om Kalmar kommun köpt in några bostadsrätter eller villor för att klara boendet för anvisade flyktingar som kommit till Kalmar. Så här svarade det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.


 


Johan Perssons svar är felaktigt!


För ca ett år sedan köpte Kalmar kommun 5 modulhus som skulle placeras i Påryd för att anvisade flyktingar skulle bo i dessa modulhus. Husen har kostat ca 400 000 kronor/st. Med andra ord Kalmar kommun har betalat ca 2 miljoner kronor för dessa 5 modulhus. Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har uppenbarligen glömt bort detta i sitt interpellationssvar.


Modulhusen står dessutom fortfarande kvar i Tvärskog eftersom detaljplanen överklagats till flera instanser. Det senaste beslutet var att Mark o Miljööverdomstolen skickade tillbaka ärendet till Kalmar kommun på grund av att marken är förorenad där husen skulle placeras. Något som de klagande i Påryd hävdat i sina överklaganden. 


Jag tog givetvis upp det felaktiga svaret från talarstolen vid dagens kf-möte. Johan Persson menade då att modulhusen inte kunde räknas som vare sig villor eller bostadsrätter. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.


På följande länk kan du se en bild på modulhusen


Hur många tror att lokalmedia kommer skriva om Johan Perssons lögnaktiga svar på interpellationen. Det fanns journalister på plats både från Barometern och Östra Småland men jag har inga högre förväntningar på deras artiklar. Det gäller att hålla sig väl med makten.


PS

Många kanske förväntar sig att jag skall kommentera kvällen Kalla fakta i TV4 men det tänker jag inte göra. Förutom att jag själv blev väldigt illa behandlad i samband med att riksdagsvalsedeln beslutades 2014. Jag har dock inte försökt baktala någon inom partiet, utan istället jobbat ännu hårdare för partiet och därmed försöka bevisa att partiet gjorde ett misstag 2014!


Idag inträffade något mycket obehagligt när jag satt vid min dator. Jag kommer återkomma till det senare.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 24 sept 23:17

Imorgon är det kommunfullmäktige i Kalmar. När jag går igenom handlingarna en sista gång kan jag inte annat än tänka på ordspråket ”den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri”. Så kommer det sannolikt bli för ganska många i valet 2018, kanske även i Kalmar. Jag roade mig med att titta efter hur de olika partierna röstade i riksdagen när ändringarna i Vallagen togs 2014. Det var bara Vänsterpartiet som röstade nej till dessa ändringar.

I kommunstyrelsen talade inte de båda partierna som motsatte sig förslaget till beslut om den verkliga anledningen till deras invändningar. Frågan är om de kommer göra det under kommunfullmäktige. Jag kommer säkert vara ganska road av den debatt som sannolikt kommer äga rum under måndagens kommunfullmäktige. I synnerhet om de inte talar ur skägget 😉


AfD i Tyskland ser ut att storma in förbundsdagen med ca 90 mandat. Socialdemokraterna gör sitt sämsta val någonsin med ca 20 procent och Angela Merkels CDU/CSU backar kraftigt från 41 procent ner till ca 33 procent. Det kommer bli intressant att se vilken väg som Merkel väljer. Det ser väl ut som invandringen inte kommer stramas åt utan snarare tvärtom kommer öka och bli ännu generösare om Merkel börjar samarbeta med FDP och die Grune.


I kvällens Agenda fick en obehaglig minister ännu en gång vräka ur sig bedrövliga saker. Kanske var det i frustration över att socialdemokraterna i Tyskland gör ett katastrofval och att AfD gör ett bra val. Men oavsett vilket så är det bedrövligt att programledaren som låter den obehaglige ministern fortsätta med sitt skitprat. Undrar vilka komplex eller trauma ministern lider av?


PS

Idag har jag kopplat av med svampplockning och att se Kalmar FF slå Östersund med 2-1 på Guldfågeln arena. Om Kalmar kommun tar över arenan borde namnet ändras till Kalmar arena!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 23 sept 10:10

 


TT:s artikel i Barometern.

 

”Under sin tid som chef inom Svenska kyrkan i Kronoberg förgrep mannen sig sexuellt på barn och spred barnporr. Nu har Växjö tingsrätt dömt honom till 18 månaders fängelse.”

Citat från artikel i Smålandsposten


I artikeln kan också följande stycke läsas.


”Den nu dömde mannen var engagerad i flera samhällsfrågor. Han var inte enbart chef inom Svenska kyrkan utan också politiskt aktiv i en av länets kommuner.”

 

När sedan Nyhetsbyrån TT skriver om den dömde mannen så återfinns inget om att han även var politiskt aktiv i sin hemkommun. Däremot slår man upp det stort att han var en ”kyrkochef”. Läs TT:s artikel från Barometern.


När jag läser domen så finns det inget som anknyter till Svenska kyrkan överhuvudtaget, endast att mannen är ”kyrkochef". Brotten har skett i skogen eller i mannens hem. Jag finner det då väldigt märkligt att media (TT) då enbart lyfter fram och poängterar att mannen var kyrkochef.

Att han även var politiker för Socialdemokraterna tystas ner fullständigt. Inte ens lokaltidningen Smålandsposten skriver att det rör sig om en socialdemokratisk politiker, utan bara att han var politiskt aktiv. Jag anser att det har lika stor relevans som att han var anställd av Svenska kyrkan. Som politiker representerade han Socialdemokraterna i Familje o Individnämnden i sin hemkommun, enligt protokoll på kommunens webbsida.


Ännu ett exempel på det hyckleri som media utsätter det svenska folket för. Ett exempel på fake news!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 22 sept 23:12

”Kvinnan drogs ur bilen ner på marken där hon blev slagen med en pinne och sedan våldtagen.

Händelsen ska ha inträffat i Kalmartrakten i slutet av juli i år. Ett par veckor sedan greps den misstänkte gärningsmannen, en 30-åring bosatt söder om Kalmar.”

 

Artikel i Barometern 2017-09-22

 

Hur stora är oddsen att det handlar om en etnisk svensk gärningsman? Vad tror mina läsare?


Nej, givetvis inte. Det är ännu en Mohammad från Syrien som åtalas för våldtäkt.


Det som blir märkligt är att han är bosatt tillsammans med en 38 årig svensk kvinna bosatt söder om Kalmar, i ett ensligt belägget hus på landet. Men när man söker på sociala medier finns det inte ett spår av mannen i kvinnans stora flöde i sociala medier. Antingen har hon städat bort detta eller så handlar det om att kvinnan har gömt den 30-årige mannen i sin bostad. Enligt åtalet föreligger behov av arabisk tolk. Uppenbarligen kunde den 38-åriga kvinnan inte tillfredsställa mannens sexuella behov eftersom han åtalas för en i mina ögon grov våldtäkt. Den kommande rättegången kommer ge mer information.


När man synar kvinnans flöde på sociala medier så framgår det med all tydlighet vilka politiska referenser som gäller! Vänster och Miljöpartiet! I varje fall finns flera av de lokala miljöpartisterna som vänner på Facebook.


I en artikel i Barometern för några veckor sedan säger landstingsrådet Linda Fleetwood (V) följande.


”– Jag kan tänka mig att gömma de som fått utvisningsbeslut, jag har gjort det tidigare, kan tänka mig att göra det igen, säger Linda Fleetwood (V), landstingspolitiker.


Ännu en naiv godhetsmänniska som fått uppleva det mångkulturella samhällets baksida. Undrar om hon bryr sig det minsta om brottsoffret, den våldtagna kvinnan. Eller om hon är mest bekymrad om sin Mohammad?

 

PS

Jag kommer följa upp fallet efter att dom fallit vid Kalmar tingsrätt.

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 21 sept 23:54

 


Som jag skrev i mitt tidigare blogginlägg har Socialförvaltningen i Kalmar köpt in halalslaktade lamm från butiken Berga Livsmedel AB. Det visade sig dock att det inte bara var denna gång som socialförvaltningen handlat i denna livsmedelsbutik.


Den 26 juli bjöd socialförvaltningen på kebab vid ett evenemang vid Bergaparken. Givetvis var köttet inköpt i halabutiken i Berga centrum, det vill säga Berga Livsmedel AB. För 2 627 kronor borde socialförvaltningen fått en ansenlig mängd halalslaktad kebabkött att dela ut i sitt integrationsarbete, i sann socialdemokratisk anda.


 


Nu vet jag inte om jag vill kalla det för integrationsarbete utan snarare socialförvaltningens medverkan till islamiseringen av Kalmars utanförskapsområden.


Vem driver Berga Livsmedel AB?


 


Det verkar vara pappa och hans två söner som driver företaget. Givetvis har förstås pk-media varit på besök hos Berga Livsmedel AB under ramadan. Radio Kalmar har gjort ett inslag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6467568Ali Kareem Jafats deklarerade ingen inkomst överhuvudtaget under 2016, 0 kronor. Men under 2015 deklarerade han 152 000 kronor.

Amer Ali Kareem deklarerade under 2016 ”hela” 103 000 kronor men under 2015 endast 300 kronor.

Karar Ali Khareem deklarerade under 2016 hela 81 000 kronor och under 2015 endast 4 300 kronor.


Så man kan konstatera att butiken inte går särskilt bra. Trots en omsättning under 2015 på drygt 2,8 miljoner kronor blev resultatet minimalt eller bara 27 000 kronor enligt årsredovisningen. Det märkliga är att enligt Skatteverket har Berga Livsmedel fått tillbaka momspengar både 2015 och 2016. Mycket märkligt för en liten livsmedelsbutik. 42 000 kronor under 2015 och 38 000 kronor under 2016. Något som Skatteverkets tjänstemän borde reagera på.


Men enligt de bilder som finns när man googlar på Ameer Kareem så tycks han inte lida någon brist på pengar i varje fall, trots endast 100 000 kronor totalt i inkomst under 2015 och 2016 så tycks han köpa väldigt mycket kläder och resa mycket. Se bilder här eller dessa bilder.


Jag får det inte att gå ihop. Jag undrar hur dessa personer lyckas leva som kungar på en så låg inkomst.

 

UPPDATERING


Jag har dock skrivit om Berga Livssmedel i ett blogginlägg från 2013. Då handlade det om köttfusk men då hade butiken andra ägare. Läs mitt blogginlägg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/08/23/10121743-kottaffaren/


 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

863 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se