thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Måndag 29 jan 20:50

Nu har Barometern lyckats ännu en gång med sina fula rubriker. När jag kontaktar journalisten så slår han ifrån sig med att det är inte han som satt rubriken. Jag säger att journalisten skall faktiskt även ta ansvar för den produkt som tidningen levererar, inklusive rubriken. Det går inte att gömma sig bakom att någon annan satt rubriken. Det är ett pinsamt dåligt argument från en journalist som jobbar på en tidning. Skärp er!


Anledningen till min upprördhet är att jag vid dagens kommunfullmäktigemöte ställde en fråga till Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson om den parkering- och bilkörningsanarki som råder på Stortorget under fredagar i samband med torghandeln och fredagsbönen i källarmoskén. Jag ställde följande fråga.


”Vad tänker den politiska majoriteten göra åt den parkeringsanarki och bilkörning som pågår på vårt anrika Stortorg under i synnerhet fredagar?”

 

På grund av min fråga anklagade Mattias Adolfsson mig för rasism och att jag ägnade mig åt förföljelse av en speciell grupp. Det vill säga de som besöker moskén eller handlar varor av sina invandrade landsmän som bedriver torghandel. Mattias Adolfsson hade uppenbarligen inga bekymmer med den parkeringsanarki som råder på Stortorget eller den bilkörning som pågår på Stortorget. Sanningen är väl sannolikt att Mattias Adolfsson känner sig väldigt träffad och att han inte tidigare agerat på detta problem.

 

Barometerns rubrik blev enligt nedan. Den låg som toppnyhet under några timmar.


 


Det framgår väl med all tydlighet att Barometern hamnade fullständigt fel i sakfrågan. Att Barometern och journalisten har en egen agenda råder det knappast något tvivel om. Moskéutspel? Det blir lite Fake news över rubriken! Läs artikeln.


Samtidigt förstår jag nu varför det inte delas ut några parkeringsböter till denna grupp som fredag efter fredag gör sig skyldig till att inte följa de regler som gäller för Stortorget. Att ge dem böter är ju uppenbarligen rasism enligt Mattias Adolfsson. Jag kan inte dra någon annan slutsats efter dagens debatt i kommunfullmäktige.


Sedan får vi inte glömma att detta är en viktig väljargrupp för de rödgröna partierna och de kommer givetvis passa sig för att agera mot denna väljargrupp ett valår.


Det förklarar varför parkeringsvakterna agerar som de gör. Några rasistiska p-böter får inte delas ut. P-böter delas uppenbarligen bara ut till grupper som inte innebär att det kan betraktas som rasistiskt!

 

Ett stort tack till den politiska majoriteten eller hela 7-klövern och ett speciellt tack till Barometern för den fullständigt missvisande rubriken med foto.

 

PS

Jag kan inte publicera hela rubriken med foto för då skulle Barometern hävda sin upphovsrätt till bilden och skicka en faktura till mig på minst 6 000 kronor. Det har hänt tidigare.


UPPDATERING

 

Östran har en helt annan rubrik och ingång i sin artikel. Man kan helt enkelt säga att rubriken ifrågasätter Mattias Adolfssons mycket lustiga slutsatser och hans beskyllningar.


 


Det är ju tur att det finns någon som i varje fall tänker till. 


Vad det gäller Barometern så är det förvånande att så många fortfarande läser tidningen och att de håller upp antalet prenumeranter. Personen som satte rubriken gillar uppenbarligen inte mig och SD men det borde han inte låta påverkas av i sitt jobb.


UPPDATERING 

 

Fick se en annan artikel i Barometern där Kalmar kommun nu skall börja jaga felparkerare i villaområden. Det borde börja på Stortorget. Jag blir förvånad över denna artikel. Försöker Barometern och ansvariga på Kalmar kommun flytta fokus från parkeringsanarkin på Stortorget.


"Det här med att parkera mot färdriktning har vi upptäckt är väldigt vanligt förekommande i villaområdena. Och det är inte alls bra att man gör det. Det är ett oerhört lagbrott egentligen, att man kör på vänster sida, säger Stefan Larsson."

 

Om det är ett oerhört lagbrott att parkera på fel sida om vägen i ett villaområde borde det vara ett minst lika allvarligt lagbrott att köra kors och tvärs på Stortorget där det råder förbud att köra överhuvudtaget?

 

http://www.barometern.se/kalmar/sa-ska-kommunen-stoppa-felparkerarna-blivit-mer-effektiva/

 


 


 


   


Av Thoralf Alfsson - Måndag 29 jan 13:49

Imorgon kommer Lars Einarsson, som utan tvekan kan kallas för Mr Kronan till kommunledningen för att informera om sin vision om ett fristående Kronanmuseum i Kalmar. Något som jag uppmärksammade i lördagens tidning av Östran.


Lars Einarsson jobbar på Kalmar länsmuseum och har haft ansvaret för projektet Kronan och nu 30 års dykningar vid vraket, där mer än 30 000 föremål nu plockats upp från vrakplatsen.


Under min tid i riksdagen hade jag kontakt och besökte Lars Einarsson och länsmuseets chef Örjan Molander och diskuterade denna vision som fanns redan då. Det ledde till att jag skrev en motion i riksdagen.

http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/marinarkeologiskt-museum_H002Kr318


Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att utreda möjligheten att inrätta ett museum för regalskeppet Kronan, regalskeppet Svärdet och amiralskeppet Mars på Öland eller i Kalmar.

 

Som ni säkert förstår har jag ett visst intresse i denna fråga och därför ställde jag en fråga till kommundirektören om jag fick delta på kommunledningsmötet med Lars Einarsson eftersom jag är gruppledare för SD.


Det inte helt oväntade svaret blev Nej, med motiveringen att om kommunledningen finner det intressant kommer det en information för kommunstyrelsen.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 28 jan 23:28

För en vecka sedan inträffade en misshandel i Kalmar. Jag skrev kort om den på min blogg. Media skrev inte särskilt mycket om den. Men det framgick att en person också blev hotad för att personen filmade med sin mobilkamera och sannolikt fick med gärningsmännen på sin film. Jag fick några dagar senare även ett mejl angående misshandeln.


”Någon hade ringt polis men de stannade ett kvarter bort och vågade inte åka fram ……..”

 

Varför åkte polisen inte fram till bråket? Vad jag förstått så åkte inte polispatrullen fram för att de ville invänta ännu en patrull innan de ”fick” åka fram eller att gärningsmännen lämnat bråket. En ganska intressant uppgift om det stämmer.


”En kvinna i sällskapet ska dessutom ha blivit hotad när hon filmat med sin mobil.

 

– Man har hotat att slå henne med någon form av skärp om hon inte slutade filma, säger Anna Göransson. De misstänkta gärningsmännen var inte kvar när polisen kom fram till platsen. Trots att flera vittnen finns till händelsen är ingen för närvarande gripen.”

 

Från artikeln i Barometern


Därför kontaktade jag polisen och ställde två frågor. Dels om uppgifterna stämde att den första patrullen stannade ca 100 från bråket och inte åkte fram förrän ännu en patrull anlänt eller att gärningsmännen avlägsnat sig. Sedan frågade jag också om polisen kommer gå ut med signalement eller foto på gärningsmännen eftersom det enligt artikeln i media tydligen finns foto eller ett filmklipp på gärningsmännen.


Jag ställde frågorna i måndags till polisen. I tisdags meddelade polisen att man beslutade att mina frågor skulle sekretessprövas och att det skulle ske skyndsamt. Vad är det som är så känsligt för polisen? Vad innebär skyndsamt på polismyndigheten? 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 27 jan 16:22

Högsby kommun är en av de minsta kommunerna i Kalmar län med enbart ca 6 000 invånare. Högsby kommuns budget omfattade under 2017 totalt ca 350 miljoner kronor i nettokostnader. Skatteintäkterna från kommunens alla invånare beräknades till ca 218 miljoner kronor under 2017.


Kommunen har under flera decennier varit lite av en avfolkningsbygd med få industrier och många av kommunens invånare pendlar därför till arbeten i Oskarshamn kommun, där både OKG och Scania men även fler större industrier finns. På senare år har dock befolkning inte minskat utan till och med ökat som en följd av det stora antalet asylsökande och att Migrationsverket byggde nya lokaler i Högsby för ca 10 år sedan.


 

Siffrorna för 2017 finns inte tillgängliga ännu men utveckling har med stor sannolikhet fortsatt på samma sätt.


Eftersom det finns väldigt få enkla jobb i en kommun utan några större industrier och att utveckling även är den att det krävs utbildning för de flesta arbeten idag så stiger arbetslösheten våldsamt fort i Högsby kommun och då enbart bland utrikes födda.


 

När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Högsby kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 20 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

 

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


På grund av det stora antalet asylsökande som bosatt sig i Högsby kommun har utvecklingen i den så kallade Etableringsreformen även den varit dramatisk sedan den infördes av den Alliansregeringen 2011. Etableringsreformen ger kommunerna ett andrum under två år innan det ekonomiska ansvaret för dessa personer helt går över på kommunen.


 


Till Etableringskostnaderna skall också läggas försörjningsstöd på minst 6,5 miljoner kronor (2016).


Sedan skall vi inte tala om utvecklingen av ersättningen till Högsby kommun från Migrationsverket under de senaste åren. Nedanstående grafiska bild över utvecklingen talar väl sitt eget språk och behöver egentligen inte kommenteras mer. Den skall ställas i relation till Högsby kommuns samlade skatteintäkter som är ca 218 miljoner kronor enligt budget för 2017.


 

Ökning sedan 2012 är ca 2 400 procent. Från 3,7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 92 3 miljoner kronor under 2017. 


2016 fanns det i Högsby kommun 4685 personer mellan 20 och 100 år. Det innebär att dessa skattebetalare betalar ca 20 000 kronor/år till att hålla igång ersättningen från enbart Migrationsverket.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 137,5 miljoner kronor för att hålla igång invandringen under de första tre åren i Högsby kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 218 miljoner kronor så utgör det ca 63  procent.


Om Högsby kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 63 procent. Det vill säga från dagens 21,71 kronor till 35,40 kronor. En höjning med nästan 14 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på nästan 12 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 47 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden är inte bara naiva, utan rent ut sagt korkade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Högsby kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Högsby kommun måste ta hela ansvaret själv om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Högsby kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

 

Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 27 jan 11:43

När jag gick in på min Facebook idag möttes jag av följande meddelande.


 


Jag blev minst sagt häpen och jag funderade omgående på vad är det för samhälle vi skapat. Har vi inte yttrandefrihet och åsiktsfrihet längre. Eller kan Facebook sätta sig över de svenska grundlagarna.


När jag väl sparat meddelandet så klickade jag fortsätt och fick då följande meddelande.


 


Det skall alltså handla om mobbing eller trakasserier enligt Facebooks bedömning. Den politiska korrektheten har även tagit över Facebook. Överheten och den politiskt korrekta eliten får inte kritiseras och granskas längre. Åsiktskorridoren har blivit ännu trängre!


Skall vi gissa att det är Östran som anmält mitt inlägg till Facebook där jag citerar från deras ledarsida.


Något är riktigt sjukt!
Av Thoralf Alfsson - Fredag 26 jan 21:01

Vid onsdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden tog jag upp den parkeringsanarki som råder på Stortorget och den biltrafik som pågår i samband med den muslimska torghandeln och fredagsbönen i källarmoskén.


Jag fick svaret att man var medveten om problemet och att parkeringsvakterna inte agerar ”snällt” vilken en parkeringsvakt uttryckt för mig. Stadsarkitekt uttryckte dock att vi skall vara rädda om vårt mycket anrika 1600-tals torg.


Jag har nu även skrivit en fråga till kommande kommunfullmäktige på måndag där Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson får svara på frågor om vad kommunen tänker göra för att stoppa parkeringsanarkin.


Idag var det ju dags igen för torghandel och fredagsbön. Min förhoppning var att något skulle hänt eftersom parkeringsvakterna inte skulle vara ”snälla”. Det var helt felaktigt! Fram till ca 13:30 hade endast en bil bötfällts av parkeringsvakterna. Det var faktiskt två parkeringsvakter på plats tidvis. Det upplysta alla om att det inte var tillåtet att parkera. De inväntade att de som parkerat på Stortorget skulle komma till sina bilar utan att bötfälla dem!


Ett stort antal bilar körde tvärs över Stortorget för att de är så bekväma och inte vill bära grönsaker/frukt några längre sträcka och därför kör de fram till torgstånden på Stortorget.


De är beklämmande att se hur kommunen och parkeringsvakterna böjer sig för det mångkulturella samhället. Efter att jag sett dagens uppvisning börjar jag faktiskt undra vad det är som pågår!

 

Här ett exempel på biltrafiken på Stortorget. Det fanns många, många fler idag.Imorgon kommer jag med det första blogginlägget angående Migrationsverkets ersättningar och kostnaderna för Etableringsreformen för kommunerna i Kalmar län. Har inte bestämt vilken kommun jag skall börja med ännu. Det finns 12 kommuner att välja på.


Det är sjukt! Sjukt är bara förnamnet enligt min uppfattning. 
 


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 25 jan 23:36

Just nu har jag väldigt mycket på gång och mycket att hålla reda på. Med andra ord många järn i elden.


Idag fick jag ny statistik från Migrationsverket som var betydligt värre än vad jag hade förväntat mig. Jag skall nu plocka in siffrorna i mina egna dokument för att kunna uppdatera mina grafiska presentationer. Sedan kommer jag givetvis publicera det på min blogg tillsammans med statistik från försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.


Jag kan säga att det är ett under att Sverige går bra! Men det gör inte Sverige på riktigt!

 

Om Sverige hade gått bra hade vi inte haft några fattigpensionärer, tänderna hade tillhört kroppen, vi hade inte haft några vårdköer, eleverna hade gått ut med godkända betyg från grundskolan, till och med skatterna hade varit lägre. Men så är inte fallet.


Vid gårdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden tog jag upp den parkeringsanarki som råder på Stortorget. Imorgon är det fredag igen. Skall bli intressant att se om det blir någon förändring.


FAKE NEWS AWARD


Tack för alla förslag som kommit på värsta fake news i svensk media. Några hade jag till och med glömt bort men det flesta har jag skrivit om tidigare på bloggen. Jag kommer sammanställa det till ett blogginlägg med de nominerade bidragen innan omröstningen börjar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 24 jan 21:37

Idag var det uppenbarligen tänkt att Samhällsbyggnadsnämnden skulle besluta om ett nytt tillfälligt bygglov för den så kallade flyktingbyn i Påryd. Kalmar kommun har tänkt att placera 10st modulhus/Attefallshus på en tomt i Påryd och sedan placera ensamstående nyanlända män i dessa modulhus. Kalmar kommun köpte till och med in 5st till en kostnad av 390 000 kronor/st under 2016 men eftersom det ännu inte finns något bygglov som vunnit laga kraft så står modulhus på en företagstomt tillhörande säljaren.


Dagens möte tog dock en oväntad vändning!  DDT-vändning!

 

Läs mitt blogginlägg

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/20/11509282-ddt-inget-hinder-for-asylboende-i-kalmar/

 

 

Jag yrkade på avslag på det nya förslaget till beslut om att bevilja ett nytt bygglov. Men det visade sig att kommunens olika avdelningar hade olika uppfattning om bygglovet när det gäller att man vid en undersökning för mer än ett halvår sedan påträffade DDT på tomten. Majoriteten blev då väldigt försiktig och drog tillbaka hela ärendet från dagens föredragningslista! Vi får se när det kommer tillbaka eller om det inte kommer tillbaka överhuvudtaget.


Jag vill faktiskt inte skriva om hur det motiverades från både majoritetens politiker och tjänstemän. Om jag hörde rätt så var det en ytterst anmärkningsvärd åsikt som framfördes enligt min uppfattning och det skulle kunna drabba en enskild tjänsteman.


Jag har dock aldrig varit med om att ett ärende dras tillbaka bara en liten stund efter att man godkänt hela föredragningslistan.


Imorgon lämnar jag in en motion om att de 5 Attefallshusen istället skall bjudas ut till försäljning till allmänheten. Vi föreslog det redan i vår budgetreservation i november men nu blir det även en motion.


Jag har fått ett förslag om att ha en omröstning på bloggen om vilken Fake news som varit den värsta i svensk media.


Men för att kunna göra en lista att rösta på måste jag ha förslag på fake news från svenska media under de senaste åren. Sedan väljer jag ut ett lämpligt antal att rösta på. Vinnaren skall sedan också belönas på något sätt. Årets Fake journalist på Fake gala.


Skriv era förslag i kommentarerna eller skicka ett mejl till

thoralf.alfsson@telia.com

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

988 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se