thoralf

Direktlänk till inlägg 27 juli 2018

DAG 1 KALMAR MARKNAD

Av Thoralf Alfsson - Fredag 27 juli 20:56

 

 

Första dagen avverkad och jag känner en väldigt positiv känsla. Jag märker att intresset och nyfikenheten bara blir större och större för varje år. Nu är känslan av att inte våga säga att man röster på SD mer eller mindre borta. Det första som tog slut idag var våra pins som visar att man röstar och stödjer SD. Det var en strykande åtgång på dessa. Människor vill markera att det är SD som gäller. Helt fantastiskt!


Antalet personer som är kritiska till SD existerar snart inte längre. I varje fall så är de tysta idag.


Det finns väljare som tror att vi kan få 30-35 procent i valet den 9 september. Vem vet.


En sak som förvånade mig var dock att bara fyra partier var på plats på marknaden. Fyra partier från fullmäktige hade inte betalat 1 800 kronor för att få en plats. Det var Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Det handlar inte om några astronomiska summor, utan dessa partier borde ha råd att betala 1 800 kronor för att kunna träffa många väljare under två dagar i Kalmar. Jag hoppas att marknadsbesökarna noterade detta.


Gå i Prideparaden tycks vara viktigare för dessa fyra partier än att träffa väljarna på Kalmar marknad sex veckor före valet.

 

Socialdemokraterna fanns på plats och i år stannade de kvar till och med efter arbetstid. I vanliga fall brukar de packa efter klockan 16. Men det är så klart valår och många av deras medlemmar är mån om att få en plats i en nämnd eller styrelse så det gäller att visa framfötterna ett valår.

 

Jag är dock lite avundsjuk på Kristdemokraterna och deras Christopher Dywik som får driva sin personvalskampanj på sitt partis evenemang. Det tillåter inte SD. Den informationen har i varje fall delgetts mig.

 

 

 
 
Ingen bild

Lille Skutt

Fredag 27 juli 21:43

KD är en sekt och ett farligt parti. Dom kommer åka ur riksdagen!

 
Ingen bild

Lars

Fredag 27 juli 21:50

Moderaterna verkar tappat rejält. Vad beror det på Thoralf?

 
Ingen bild

Laglydig

Fredag 27 juli 21:58

Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet tycks tycka precis som Bög-TV, nä så heter dom ju inte, dom heter SVT (Aktuellt i kväll) som hade ett långt repotage inför något som tydligen kallas "Nordic Pride" och hur detta delat in Bög-rörelsen, fan, jag menar Pride-rörelsen i olika riktningar. Det fanns lite mord och kvinnliga aktivister som saboterat flygtrafiken från Landvetter att rapportera om, men därom var det tyst! Sen blev det Mbapé, men repotaget handlade inte om Frankrike och vandaliseringarna i Frankrike av muslimer efter VM-segern utan om Zimbawe...

30-35 % för SD i valet? Det är väl inte otänkbart, utan snarare troligt! I vår kommun skulle jag dock inte spela några pengar på det! Det blir MER!!!

Trist det där med att en del partier inte uppmuntrar personvalskampanjer!
Go to Thoralf GO!!!

 
Ingen bild

pierre

Fredag 27 juli 22:04

Jo det verkar som om KD är lite mer demokratiskt än SD för att somliga i Kalmar län ligger före dig på valsedeln är riktigt märkligt helst som vissa är inflyttade. De jag känner som röstar SD i länet har jag sagt till att skriva ditt namn eller kryssa dig så vi håller tummarna på en riksdagsplats. PS finns SD i Borgholm fortfarande eller hor står det till för man har inget hört om dessa alls detta år.

 
Ingen bild

Robban

Fredag 27 juli 22:49

Talade med mina barn om vad deras vänner ska rösta på!
De började nästan unisont att skratta!
Visade sig att de endast kände någon enstaka person, som inte skulle rösta på SD!
Verkar lovande! Gissar att SD fortsätter att fördubbla sitt valresultat!
Underlättar naturligtvis att S verkar ha bestämt sig för att bli irrelevanta under överskådlig tid!
Faktum är att S verklighetskontakt är helt förlorad! Men jag ska inte klaga, bara tanken på hur många gråtande socialdemokrater vi kommer att få se runt 9 september, får mig att le!
Det skänker hopp om framtiden!

 
Ingen bild

Galne Gunnar

Fredag 27 juli 23:57

Kul med positiv respons på stan idag! Mår dåligt av kombinationen hög värme och mycket folk och uteblev därför från Kalmar Marknad.

Fullkomligt obegripligt att fyra riksdagspartier inte finns representerade på marknaden med så kort tid kvar till valet.

Tycker det visar vilka prioriteringar de har.

Trevlig helg alla sverigedemokrater!

 
Ingen bild

Eric H

Lördag 28 juli 00:33

"Fyra partier från fullmäktige hade inte betalat 1 800 kronor för att få en plats. Det var Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet."
Varför skulle de tvingas möta sina väljare? Särskilt de tre sista skulle behöva det.
Det (alltför) stora partistödet ramlar väl in ändå?
Och man skulle dessutom tvingas till verklighetskontakt och få sin (vrång)bild av omvärlden korrigerad!

 
Ingen bild

Sven

Lördag 28 juli 11:04

Vad är de tre viktigaste, hetaste frågorna som kommer i ett sådant evenemeng?

Thoralf Alfsson

Lördag 28 juli 12:37

Allt

 
Ingen bild

Paul

Lördag 28 juli 13:24

Läste idag att Kifab kommunbolag i Kalmar vägrat lämna ut offentliga handlingar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 dec 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fal...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fung...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se