thoralf

Direktlänk till inlägg 6 november 2018

BEMÖT LÖGNER MED FAKTA

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2018 09:46

 

 

Det pratas mycket om fake news numera. Underförstått så är det alternativ media och på sociala medier som dessa fake news sprids, aldrig i ”riktig” media. Tidningsutgivarna bedriver just nu en kampanj med rubriken ”Bemöt lögner med fakta”.


Det är ju precis det som jag försöker bedriva på min blogg genom att lyfta fram befintlig statistik eller mätdata men som jag inte blir respekterad för inom vissa grupper. Det kanske beror på att jag då och då slår hål på de dåligt underbyggda artiklar och faktarutor som då och då dyker upp media. Inte sällan även inom public service. I många fall kan det också bero på ren okunniga journalister men då borde de lägga lite mer tid på sin research.


Här kommer ett exempel som passar in på detta och som dessutom är en fortsättning på mina blogginlägg om viktig statistik som berör Kalmar kommun.


Under de senaste år har vi hört det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson och socialnämndens socialdemokratiska ordförande Roger Holmberg, med flera säga att kostnaderna för ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd eller som det förr i tiden kallades för socialbidrag har gått ned. Siffrorna som nämns är så höga som 10 miljoner kronor lägre per år. Lokalmedia hänger givetvis på och skriver vad socialdemokraterna säger utan att granska det närmare.


Är då detta sant eller är det Fake news? Hur ser statistiken ut?

 

 

 

Som ni ser i grafiken så ser det ut att stämma väldigt väl. Totalkostnaden för ekonomiskt bistånd låg 2010 på nästan 70 miljoner kronor med en övervägande del som gick till personer som är utrikes födda. Under 2017 hade utbetalningarna minskat inom båda grupperna och låg på totalt ca 50 miljoner kronor.


En orsak till minskning kan också vara att just den här gruppen får så kallade extratjänster inom den kommunala verksamheten. Då flyttas kostnaden från kommunen till staten. Rena trolleriet!


Den 1 december 2010 trädde Etableringsreformen i kraft. Syftet med reformen var att nyanlända snabbare skulle komma in på arbetsmarknaden och därmed minska kostnaderna för t.ex ekonomiskt bistånd för kommunerna. Men det fanns även ett annat syfte som sällan nämns i dokumenten. Det blev också Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som övertog det ekonomiska ansvaret för dessa nyanlända under deras första 24 månader i Sverige, sedan de placerats och blivit folkbokförda i en kommun.


Det vill säga det ekonomiska ansvaret övergick från kommunerna till staten under de första 2 åren.

 

Hur har kostnaden för etableringsreformen utvecklats inom Kalmar kommun?


 


Man kan lugnt påstå att kostnadsutvecklingen varit dramatisk och ligger nu på ca 3 miljoner kronor per månad för staten. Om jag istället visar utvecklingen av årskostnaden för staten så blir det än mer tydligt.


 


Det finns heller inga tecken på att utvecklingen i ökade kostnader är på väg att stabilisera sig eller minska. Vi får se vad siffrorna för 2018 kommer att visa.

Om inte Etableringsreformen införts hade sannolikt alla dessa personer istället blivit försörjda genom ekonomiskt bistånd från Kalmar kommun socialförvaltning.


Om jag även lägger samman kostnaderna för etableringsreformen med Kalmar kommuns kostnader för ekonomiskt bistånd får jag följande grafikdiagram.


 


Ingen förändring när det gäller inrikes födda men när det gäller utrikes födda är kostnadsökningen för samhället, det vill säga skattebetalarna dramatisk. 2008 var kostnaden för utrikes födda ca 34 miljoner kronor och 2017 hade den stigit till ca 64 miljoner kronor. En ökning med 90 procent eller 30 miljoner kronor bara i Kalmar kommun. Kom ihåg att det finns ytterligare 289 kommuner i Sverige.


Det här fakta och inte fake news!

 

 

 
 
Ingen bild

O.N.

6 november 2018 11:05

Tack Thoralf för att du tar fram de här diagrammen!
Alla svenskar borde läsa och begrunda dem.

 
Ingen bild

Hacke

6 november 2018 11:17

Klockrent Thoralf! Detta färska exempel på medias bedrägliga beteende har vi kunnat ta del av i media hela vägen, från minsta lokalblaska till de stora drakarna med propagandakolossen public service i spetsen. Och det går knappast att skylla på okunskap, slarv eller ont om tid. Detta är så basal kunskap att även en ”journalist” ska kunna begripa och ställa de självklara frågorna eller med dagens teknik snabbt hämta den statistik som krävs och ställa de olika siffrorna mot varandra.
Nej, detta är bara ännu ett exempel på fake news på riktigt som msm dagligen och stundligen dränker den sovande befolkning med i form av politiskt selekterad nyhetsvärdering, utelämning av väsentliga och relevanta uppgifter, mörkning, skönmålning, bildmanipulationer som vitpixling o d för att inte tala om de renodlade blå dunsterna.
Det är detta bedrägeriernas monopol man nu ser hotat på alltfler håll och nu försöker släcka ned den ena möjligheten efter den andra för medborgarjournalisterna att kunna avslöja och med hjälp av nätets välsignelse föra ut till de grundlurade och svikna massorna.
Att sedan parallellt med detta se deras olika kampanjer för ”sanningen” och ”faktakontroller” gör mig spyfärdig av förakt.

Thoralf. Om sd skulle fortsätta att svika dig (med Gud förbjude uteslutning) har du en given plats i den sverigevänliga folkrörelsen och sannolikt också försörjning hos de trots allt växande fria medierna. Du skulle bli, eller snarare är du sedan länge, en strålande och sällsynt produktiv grävande journalist. Det finns sannolikt många där ute i det fria medielandskapet som skulle ta emot dina väldokumenterade (för)tjänster med öppna armar.
Det borde du kunna leva hyggligt på till fasa för demokraturens kreatur och då inte minst det fria ordets fiende nummer ett – statsunderstödda mainstreammedia.

Thoralf Alfsson

6 november 2018 11:24

Hacke

Jag tror det ligger väldigt mycket i din kommentar. Inte minst ett stor behov av att få oberoende fakta på kommunal nivå.

Det jag blir utsatt för just nu skaver i både själen och hjärtat.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

6 november 2018 11:45

Beträffande Kalmar kommuns kostnader så är det väl inget fejk. De ha ju gått ner.

Thoralf Alfsson

6 november 2018 13:27

Vilket jag skriver.

"Totalkostnaden för ekonomiskt bistånd låg 2010 på nästan 70 miljoner kronor med en övervägande del som gick till personer som är utrikes födda. Under 2017 hade utbetalningarna minskat inom båda grupperna och låg på totalt ca 50 miljoner kronor."

Men för skattebetalarna är det i grund och botten ointressant om det är kommun, landsting eller staten som får ta kostnaden. Det är i slutänden ändå skattemedel som används.

 
Ingen bild

Tim

6 november 2018 12:35

Som tur är så är alla medvetna om Kalmar kommuns siffertrix.

 
Ingen bild

Laglydig

6 november 2018 13:27

@Hacke
Tisdag 6 nov 11:17

Klockrent Hacke! Kommentarer från min sida överflödiga.

 
Ingen bild

Thor

6 november 2018 13:30

Mycket bra. Ovanpå dessa skrämmande diagram kostnader för subventionerade låtsasarbeten, a-kassa när låtsasarbetena är avslutade, retroaktiva barnbidrag, retroaktiv föräldrapenning, reroaktivt underhållsstöd.......

Sverigedemokraterna borde i högre grad använda riksdagens utredningstjänst för att få fram sanningen om de groteska kostnaderna. Men det är väl för offensivt. Thoralf utför sitt hedervärda arbete, den ende jag känner till i hela landet som gräver fram och sammanställer sanningen.

 
Ingen bild

Björn Larsson

6 november 2018 13:33

Vadå "fakta"? Det finns ju bara åsikter. Och det är en mänsklig rättighet att ha vilken åsikt man vill (som stämmer med värdegrunden). Har ni förresten tänkt på att ALLA som använder ordet "värdegrund", ett orwellskt nyord som konstruerades för cirka 20 år sedan, samtliga har samma åsikt?

 
Ingen bild

SM811

6 november 2018 13:46

Strålande som vanligt från dig Thoralf.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 november 2018 14:49

”Innvandrere utgjør 52 prosent av alle sosialhjelpsmottakere i yrkesaktiv alder”
https://resett.no/2018/11/06/okt-innvandring-er-en-av-arsakene-til-storre-ulikheter-i-norge/

I Norge är 52 % av socialbidragstagarna invandrare(muslimer och afrikaner)

I Sverige är siffran sannolikt 80-85 %. Fundera gärna på hur det kommer att gå vid nästa lågkonjunktur.

Det kommer att bli våldsamt.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 november 2018 15:13

Jag håller helt med Hacke. Det är intressant när jag funderar. Trots att det är trettio mil och vi aldrig har mötts så är Thoralf den enda aktive Sverigedemokrat som jag tycker att jag något känner. Alla andra är mestadels anonyma och tysta. Det var också den bloggen som fick mig att definitivt byta parti. Men sådant tycks det finnas pösmunkar i ledningen som inte vill förstå.

Det är intressant vad Ebba Busch Thor säger om Annie. Jag litar ännu inte helt på Ebba. Men det kanske gror och kan spira.

http://www.friatider.se/busch-thor-det-h-r-handlar-om-sveriges-b-sta-inte-annie-l-f

 
Ingen bild

Ölandsbonde

6 november 2018 15:29

Om man skriver om Kalmar och kommunens kostnader så är det väl om det man skriver. Inte hela landets. Alla förstår, borde i alla fall, att även statens kostnader har sitt ursprung i skattemedel.

Jämför om tidningen skulle skriva att Kalmar FF´s publiksnitt hemma är ca 500 personer färre jämfört med guldåret. (Jag har lagt på 8.000 för matchen mot AIK). Är det fel menar du? Ska man ta med alla andra lags publiksnitt också för att på ett riktigare sätt beskriva situationen för Kalmar?

5,637
6,102

Thoralf Alfsson

6 november 2018 15:47

En minst sagt märklig jämförelse.

Men vill inte förstå så vill man inte.

Det handlar om hur kommunerna tar varje chans/möjlighet att skjuta över kostnaderna på staten och sedan slå sig för bröstet och tala om hur duktiga man är.

Att det sedan inte spelar någon roll för skattebetalarna bryr sig dessa kommunpolitiker det minsta om.

Inte heller Ölandsbonde.

 
Ingen bild

Maja Dacke

6 november 2018 16:22

Och nu till något helt annat:

Prelog: Jag var pacifist och kärnkraftsmotståndare tills min son som reservare förklarade för mig att vapen skrämmer till fred - och tills Thoralf förklarade kärnkraftens fördelar.

Och nu till det helt andra:

Alla ni grabbar i tråden som tänker tillbaka eller inte har något att tänka tillbaka till - här kommer något för er. Nyligen pågick denna parad i ett litet EU-land som varje dag via sin TV - RTP - förmedlar kultur etc till sitt folk flera timmar.

Ni kvinnor som händelsevis använder länken: Kolla hur många kvinnor som är med i paraden. De känns igen på hårboll i nacken och ev annan framsida. Eller de som i kjol visar benen.

Själv var jag mest förtjust i alla hästar som paraderade och vissa muskelknuttar ...

Detta är ett land som tar väl hand om familjer från krigshärdar och inte s k ensamkommande störningsmoment. Och märk väl alla måste lära sig landets språk, helst före inresa, och ha en stark vilja att arbeta. Ty det är ett arbetsamt folk. Just det. Och jag suckar och önskar att jag var en av dem.

https://www.youtube.com/watch?v=TM4e75TC_XY

 
Ingen bild

Farbror Fredde

6 november 2018 16:39

Jag börjar bli luttrad. Jag tror att väldigt många människor är faktaresistenta. Min gamla morsa har hamnat i en afghanaktivistgrupp och hon förstår inte skillnaden mellan åsikter och fakta. I Tyskland är den kände f d högt uppsatte sossen Thilo Sarrazin ett hatobjekt med sina faktaspäckade böcker. Den senaste om islam gavs nu ut av Bonnierägda (!) FBV efter att hans gamla förlag bröt kontraktet. På en amerikansk blogg jag följer, beskriver folk om hur meningslöst det ofta är att prata med fullständigt hjärntvättade personer. Det är som en religion att tro på omöjliga och absurda saker.

 
Ingen bild

Didrik

6 november 2018 17:27

DOMEN:
Större hycklare och lögnare än socialdemokraterna finns inte Folk som Morgan Johansson och Anders Ygeman vars munnar är svarta av alla de lögner de låtit sina tungor sprida.

Man får hoppas att om inte förr så får de sitt straff efter döden då de står inför den Store Domaren och ska rättfärdiga sina omoraliska gärningar. Tänk att stå där naken in på bara själen och veta att man inte gjort annat än ljugit folk rätt upp i ansiktet bara för att behålla greppet om makten och den jordiska härligheten. Stå där och höra sig själv bekänna alla synder, alla lögner utan det skydd som din jordiska samhällsposition gav dig.

Då kommer du nog att krympa ännu mer Morgan, då blir du så liten så du knappt syns.

 
Ingen bild

Överste Senap

6 november 2018 17:42

OT
Har man rätt att hata sitt eget land på grund av vanstyre av politiker som spottar på sitt eget folk? Har man överhuvudtaget några rättigheter kvar i Sverige? Får jag lov att tycka att det vore lika bra att Sverige kom under rysk överhöghet då jag tror att rysk militärpolis skulle kunna upprätthålla lag och ordning bättre än dessa svartuniformerade småflickor med hästsvans?

I min ungdom trodde jag aldrig jag skulle få uppleva det jag idag tvingas åse. Gymnasieskolor med knappt en enda vit svensk elev. Ett politiskt etablissemang som krälar i stoffet för islamistiska intressen i tron att de ska kunna köpa deras röster. Aningslösa politiker som tillåtit en okontrollerad massmigration som lett till utanförskapsområden rena parallellsamhällen där svensk lag inte längre råder. Där kvinnor som vägrar bära slöja trakasseras av muslimska moralpoliser.

 
Ingen bild

Överste Senap

6 november 2018 17:51

Man tror det är en mardröm, men
nej, det är Sveriges överbefälhavare Micael Bydén
som "rockar loss" i bögparaden.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-rockar-overbefalhavare-micael-byden-loss-till-elvis

 
Ingen bild

Laglydig

6 november 2018 18:49

@Ölandsbonde
Tisdag 6 nov 15:29

Jag förstår inte liknelsen. Kommunerna försöker skjuta över kostnader på staten och staten försöker skjuta över kostnader på kommunerna. Ett totalt nollsumme spel, som bara gör det svårare att beräkna den verkliga kostnaden för massinvationen.
Regeringen skryter med att de amorterat på statsskulden samtidigt som kommunernas sammanlagda skulder ökat med det mångdubbla. Min uppfattning är densamma som Hans Jensevik. En majoritet av kommunerna kommer inom bara några år att befinna sig i en "Malmö-situation". Detta innebär att det kommunala utjämningssystemet inte kommer att fungera eftersom underskotten i kommunerna bara ökar.
Om du får sänkt statlig skatt, vad spelar det då för roll om den kommunala skattesatsen höjs med 3 (eller ännu fler) kronor?

 
Ingen bild

Tony

6 november 2018 18:59

Och det är inte bara lögner som sprids, det handlar även om
sådant som inte sägs, undanhållande av fakta, fakta som tigs
ihjäl för att det ska tystas ned, och dom värsta syndarna är
dom som försöker att framstå som sanningssägare !

 
Ingen bild

AWSvensson

6 november 2018 19:13

Att vilseleda befolkningen genom att skönmåla att kostnaden för migranters försörjning har sjunkit.Ett av de första åtgärderna med detta syfte var förtidspensionering o senare införandet av äldreförsörjningstöd. Hade inte staten dragit på sig dessa kostnader så hade det funnits medel både för välfärden o skattesänkningar.

 
Ingen bild

Laglydig

6 november 2018 20:44

@AWSvensson
Tisdag 6 nov 19:13

Att det rör sig om extremt stora summor som hade funnits kvar till svenskar för ökad välfärd, skattesänkningar etc råder det inget tvivel om.
De uppskattningar av massinvationens kostnader som har beräknats till mellan 250 och 400 miljarder kronor per år.
Om vi räknar bort den delen av populationen som är orsaken till dessa kostnader återstår ca 8,5 miljoner svenskar (infödda svenskar, andra nordbor etc).
Detta innebär att det utan massinvation hade funnits mellan 30 000 och 45 000 kronor i utrymme för ökad välfärd, skattesänkningar etc för den kvarvarande befolkningen per år!
D v s mellan 120 000 och 180 000 kronor för en vanlig tvåbarnsfamilj per år.

Det är lite knepigt att 82 % av befolkningen har röstat för ett fortsatt otryggt samhälle, brottslighet, våldtäkter, dödsskjutningar etc när man istället kunde få det så mycket bättre.

 
Ingen bild

Robban

6 november 2018 20:58

Att sossar är mytomaner är välkänt!
Som tur är, så är det lätt att avslöja dom när de säger en lögn!
Man ser att läpparna rör sig! :)

 
Ingen bild

Petrus

6 november 2018 22:59

Kalmar kommun och Johan Persson är en enda stor lögnmaskin!

 
Ingen bild

C Andersson

6 november 2018 23:46

"Stal väska från äldre kvinna med rullator
En kvinna i 85-årsåldern utsattes för stöld utanför en kyrka på Skomakaregatan i Karlskrona. Två okända män tog kvinnans väska."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/stal-vaska-fran-aldre-kvinna-med-rullator

Det var precis utanför porten. Snart vågar man inte ens gå ned med soporna. Mitt inne i stan.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 november 2018 07:29

På tal om undanhållande av fakta !
Den möjliga ubåten som ni har sett var ingen ubåt och då undrar man vad det var.
Nej,det ska inte allmänheten få veta i fake news landet Sverige.
Är det inte väldigt ironiskt !
När du fångar en fågel med kameran Thoralf,skulle du vara nöjd med att tala om vad det inte var för art ?
Jag tycker att det verkar som att du vill ha reda på arten om du inte är säker själv.
Endast i Sverige rapporteras bara "Det var ingen ubåt"

 
Ingen bild

SM811

7 november 2018 08:35

Arbetsförmedlingens lögn.
Arbetsförmedlingens glädjeresultat sågas – 30 miljoner kronor per låtsasjobb

Lura väljare
Ekonomen Tino Sanadaji kallar det för regeringens sätt att lura väljare att man löst integrationen.

– Arbetsförmedlingen går ut med detta regelbundet, och tricket är alltid samma: 44 procent är riktiga jobb *plus* studier *plus* arbetsmarknadsåtgärder, där ökningen inte är riktiga jobben, skriver han på Facebook.

Endast 7 procent går vidare till “arbete utan stöd“, dvs riktiga jobb som genererar skattepengar snarare än bidragsjobb försörjd av skattebetalare, vilket är en minskning från 8 procent sist.
https://samtiden.nu/2018/11/arbetsformedlingens-gladjeresultat-sagas-30-miljoner-kronor-per-latsasjobb/

 
Ingen bild

Ludvig

7 november 2018 10:25

Tack för denna bloggen, i den får man fakta.

 
Ingen bild

Friholt

7 november 2018 11:26

@Pretty Boy Floyd 07:29 Nej, det var ingen u-båt som sågs på Askrikefjärden i somras. Det var en sopcontainer som stod på en pråm som drogs i marvatten. Det stod DN på containern har det påståtts - fast inte i DN.

 
Ingen bild

F. F..

7 november 2018 12:16

Två muslimska kvinnor i Represetanthuset
Sinead O'connor konverterar till islam

 
Ingen bild

Kim

7 november 2018 12:38

Hur har kommunen mage till dessa lögner? Landstinget i miljonförlust idag enligt Barren. Vad beror det på???

 
Ingen bild

SM811

7 november 2018 13:25

Bra jobbat av SD.
S-toppen efter fräcka SD-kuppen: ”De har våldtagit oss”
https://nyheteridag.se/s-toppen-efter-fracka-sd-kuppen-de-har-valdtagit-oss/

 
Ingen bild

Skäggbarn

7 november 2018 15:13

Jaha, nu ska vi vänta en vecka till så Uffe kan röstas ned, sedan ytterligare en procedur för Steffe och Annie. Suck, tiden går!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 november 2018 15:40

@Friholt 😂
En sopcontainer !
Ha ha ha ha !
Det var väl Alliansen som var ute på kryssning.

 
Ingen bild

Viveka

7 november 2018 15:45

Det här har publicerats på svt nyheters hemsida. Det förvånar mej. I tv lär det nog inte komma upp. Kan inte heller se vad kostnaderna för detta för med sig.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/tva-ars-vantan-pa-ersattning-kritiserar-migrationsverket

Thoralf Alfsson

7 november 2018 15:52

Fina asylsökande det kommer till Sverige.

 
Ingen bild

s-e karlsson

7 november 2018 15:57

Ordspråket : Ser inte skogen för bara trän,innehåller mycket sanning !

 
Ingen bild

oveg

7 november 2018 17:17

Ja SM811 13.25, kanske samma begåvning som håller Thoralf på sträckbänken.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

7 november 2018 17:23

Det måste bli stopp. på riktigt.
Spränga Öresundsbron?

 
Ingen bild

Didrik

7 november 2018 17:42

Massinvandringen har urholkat solidaritetstanken,
ingen kan känna solidaritet med de som inte bidragit med något
utan bara kommit till ett dukat bord.

Att de flesta som kommit till Sverige inte är riktiga flyktingar enligt FN:s definition på begreppet. De flesta som kommit till Sverige har kommit från säkra länder bara för att få det materiellt och ekonomiskt bättre. Man "flyr" över säkra länder medan bidragssnabeln
har vittring på naiva Sverige.

Det som en gång var tänkt som ett ekonomiskt och socialt skyddsnät för de mest utsatta i samhället har kommit att missbrukas av ekonomiska migranter.

Detta har tärt hårt på den svenska ekonomin då det rör sig om hundratusentals främlingar som idag överlever på bidrag i Sverige. Folk som förvandlat miljonprogrammets förorter till veritabla invandrargetton.

Värst av allt är att det blivit vänsterns och sossarnas trognaste valbas. De flesta områden med bidragsberoende invandrare röstar på socialdemokraterna.

 
Ingen bild

calle

7 november 2018 23:41

när alla kommuner är som maljö, funkar inte utjämningssystemet. nu är även Härnusand som malmö! hela Sverige i KONKURS!!
precis som städer i usa https://www.svt.se/nyheter/detroit-en-spokstad-efter-konkursen

Thoralf har ju haft rätt i sina fakta han berättat på denna blogg.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/en-bra-bit-over-300-miljoner


 
Ingen bild

C Andersson

8 november 2018 07:38

@Hasse Pannband 7 nov 17:23

I och för sig. Min dotter har flyttat från Möllan till Köpenhamn. Men å andra sidan är bron kvar är det enkelt för hennes gamle far att åka tåget från dörr till dörr.

Uppriktigt sagt så tyckte jag att det var läskigt att gå från Triangelen till gatan där hon bodde. Jo det heter Triangelen, nyckelen och cykelen i Malmö stad.

Köpenhamn är en förbaskat trevlig stad. Här är hela stan snart en no-go-zone.

 
Ingen bild

C Andersson

8 november 2018 17:33

Ursäkta en yngling men vad är SD för jävla parti?

https://samnytt.se/sds-gruppledare-i-karlskrona-atalas-for-hets-mot-folkgrupp-efter-anmalan-fran-socialdemokrat/

Thoralf Alfsson

8 november 2018 17:34

Vad menar du?

 
Ingen bild

Pepparholm

8 november 2018 17:55

Det är sorgligt att Utrikesminister Margot ånyo skämmer ut vårt land på den internationella arenan. Jag tänker på krypa under stenen som hon tydligen lärt av Annie. Hoppas att utrensningarna skyndas på i Rosenbad och angränsande kvarter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se