thoralf

Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

NY ”KONSTIG” UTSTÄLLNING PÅ GALERIE LEGER

Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2014 19:48

 


Det märks att det är en valrörelse på gång och att angreppen på Sverigedemokraterna kommer att bli många under de kommande veckorna. Expressens David Baas har annonserat om att släppa en bok. Häromdagen fick jag ett tips om en kommande ”konstig” utställning i Malmö om ”järnrörshändelsen” i Stockholm.


Uppenbarligen söker ”konstnären” Peter Johansson uppmärksamhet. Inte vilken uppmärksamhet som helst heller, utan politiskt korrekt uppmärksamhet. Det samma tycks gälla Galerie Leger i Malmö som ställer ut.


Det är givetvis ingen slump att man har planerat utställningen mellan den 9 augusti och 19 augusti. Bara några veckor före valet den 14 september. Nu är det inte så mycket till konst om man skall tro och tolka det som Peter Johansson har lagt upp på nätet.


 

Är detta konst eller bara konstigt?


Se ett urval på nedanstående länk.


https://dl.dropboxusercontent.com/u/530641/johansson/mindre-bra-ideer.jpg


Han har nämligen stulit upphovsrättsskyddat material och lagt in citat. Att ett ansett galleri som Galerie Leger väljer att ställa ut detta är minst sagt pinsamt! Men det är ju möjligt att detta räknas som attraktiv konst i mångkulturella Malmö. I mina ögon är det en "mindre bra ide"!


Undrar om upphovsrättsinnehavaren kommer bjudas in till vernissage den 9 augusti.


Jag är dock helt övertygad om att media och inte minst riksmedia kommer uppmärksamma denna ”tjuvaktiga” och politiskt korrekta snyltande "konst" med stora rubriker. Dessutom är det nog ingen risk att polisens antirasiststyrka kommer rycka ut och beslag ta konsten och häkta Peter Johansson för brott mot upphovsrätten.


Det lär heller inte bli några demonstrationer utanför Galerie Leger, inga fönsterkrossningar eller spottloskor på fönstren. Utan etablissemanget och kultureliten i Malmö kommer säkert jubla inför öppen ridå! Hur vanligt folk ser på denna konst är nog mer tveksamt.


Så sjukt har nämligen Sverige blivit under de senaste decennierna. Tydligen måste det bli än värre innan det kan bli bättre.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

27 juli 2014 21:08

Hoppas det blir en anmälan för stölden av upphovsrättsskyddat material iallafall.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 juli 2014 21:54

Vi kommer att få se en störtflod av attacker mot SD under valrörelsen. Medvetna faktafel i ledare, artiklar och krönikor. Minst en bok från Åsiktsministeriet (EXPO).
Mona Sahlin måste väl också prestera något som "rättfärdigar" hennes lön. (Hon borde fö. redan i lördags uttalat sig om hoten mot Norge, men de hoten kom självklart från fel håll...)

Sedan har vi landets skolor. Vänstervridna lärare och skolval, kan bli intressant.
Radio och tv, vinklade program givetvis.
Facket, ni kommer att förvånas över deras flit.
Ja, det var lite av de krafter som kommer att agera.

Fö. har Stockholm drabbats av regnväder. Stort reportage i Aktuellt. Samma intensitet i ett oväder i tex. Kiruna, låångt bort från SVT,s kameror, hade bara blivit en litet inslag utan rörliga bilder...

 
Ingen bild

Sven-Sune

27 juli 2014 22:11

Thoralf frågar:

"Är detta konst eller bara konstigt?"

Kultureliten skulle antagligen kalla det för en "installation".

Just installationer brukar vara så långt bort från de breda massornas tycke och smak man kan komma så det stämmer säkert att spektaklet kommer att gynna SD.

 
Ingen bild

OH

27 juli 2014 22:19

När jag nu läste detta om denna utställning kom jag att tänka på en kuf som heter Alex , han finns på en organisation som kallar sig Expo.Denna tokvänsterorganisation tycks hata alla Svenskar.Dom ger ut en tidning.Allt detta vet givetvis alla här och ni undrar antagligen vad jag vill med detta.
Jo både denna tidning och utställning är rena skräpet ,jag talade med en bilhandlare om dessa och sa att det finns väl ingen som betalar för att se eller läsa detta skräp.Bilhandlaren höll inte med mig ,han sa att erfarenhetsmässigt vet jag att dom sista idioterna är ej födda än.

 
Ingen bild

Göran

27 juli 2014 22:50

För en del år sedan var det en "konstnär" som utförde något slags "installation" på Vätterns is. Kommer dock ej ihåg vad objektet föreställde, kanske att det inte föreställde någonting. När isen väl hade smält visade det sig att han blott hade skräpat ner sjön och blev åtalad för detta.

 
Ingen bild

Observer

27 juli 2014 23:21

Bra att det blir tydligt vad vi INTE skall lägga pengar på i det framtida Sverige med Sverigedemokraterna vid makten.
Dessa kulturpersonligheter kommer få det knapert.
Dessa oproduktiva skall inte få ett öre.
Varför skall vi göda sådana? Aldrig i livet.

 
Lassekolja

Lassekolja

27 juli 2014 23:52

Denna konstiga "utställning" ger mig DDR-vibbar, igen!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

UncleBob

27 juli 2014 23:53

Bilden kommere från den sekvens som använts för att påstå att Kent Ekeroth knuffat tjejen på bilden in i bilen bakom.
Det är en regelrätt lögn av David Baas och Expressen..
Det jävliga är att det är denna lögn som senare använts för att smutskasta Kent... Så trots att hon försökte ta Kents telefon, syns tydligt att "dunsen i bilen" kommer från tjejens egen hand. http://youtu.be/0SNdfVyhHW8

Denna avslöjande sekvens har visats på Youtube 9.000 ggr och bör spridas ännu mer.

 
Ingen bild

Lena

28 juli 2014 00:03

Det första jag tänkte vid påseende av dessa suddiga bilder med kameran och dess texter var att; ja det här är typiskt uttryck i bild o ton på atmosfären i samhället anno 2010-tal. Kall, rå, obeveklig, unga människor som är mycket ego, som inte bryr sig, cyniska, etc (OBS min tolkning). Sedan upptäcker jag texterna som återigen upprepar "järnrörsskandalen". Men... detta kunde ha varit en beskrivning av "unga ute i svängen övht anno 2010-framåt. Så löjligt att kalla detta konst - det är ju PK-propaganda, anti-SD, det är pinsamt!

Däremot så kan installationer vara underhållande, om det nu finns några på bloggen som inte förstår sig på det.
Minns när jag fortfarande bodde i Stockholm, och en morgon (tror det var 20089 var på väg till jobbet vid 7-tiden, vid en rondell i Årsta, storögt vaknade till och såg 101 dalmatiner(låtsashundar i naturlig storlek) utplacerade i rondellen. Massverkan gjorde intryck!!! Tro mig!! En sann (OCH SKOJIG) konstupplevelse signerad Lars Vilks.

 
Ingen bild

Onkel Sven

28 juli 2014 07:08

Efter en bland annat 14 dagars semesterresa till det landet han flytt från så är H G Strömer igång igen med sitt SD hat och spyr sin sura galla över allt och alla !

 
Ingen bild

Lotta

28 juli 2014 07:27

Fel länk:

http://www.friatider.se/v-nsterextremiser-bestals-p-zigenargala

Thoralf är du snäll och tar bort den felaktiga länken tack

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juli 2014 07:38

Annat ämne.
Gårdagens Godmorgon världen hade i panelen bla. Helle Klein och Lotta Gröning. En lyssningsvärd debatt mellan dem finns på programmets hemsida. Hur Helle Klein som lär ska vara prästvigd, kan vara så Hamasvänlig och Israelfientlig är märkligt och skrämmande.
En Trojansk häst i den Svenska Kyrkan. Tyvärr är hon inte själv...
Lotta Gröning är mer saklig och förnuftig, så det blev en hetsig och rörig debatt...

 
Svensson

Svensson

28 juli 2014 07:43

Sverige har blivit ett konstigt land,som vi vanliga svenskar inte känner igen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

28 juli 2014 07:51

Hulda:
Du har säkert rätt i att det kommer att bli ett
bombardemang av osakligheter mot SD,men det kommer
då också att innebära många nya röster på SD. För
dom flesta kan ju se att mycket har gått fel med
detta vansinniga intag av människor från jordens
alla hörn. Det finns väl inte en nationalitet på
jorden som inte hittat till detta "rasistiska" land,
vilket är märkligt, för det borde väl hellre avskräcka!

 
Ingen bild

Argus

28 juli 2014 08:52

Inget att vara ledsen för Thoralf, all reklam är bra reklam. Detta kommer inte att vända en endaste person mot SD. Detta är till för att elda på cykloperna som förövrigt är bortom all räddning. Däremot kommer de med vett och sans i behåll att vända sig emot detta och en och annan kommer därför att lägga sin röst på SD.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 juli 2014 09:14

Malmö lär ha två platser som fristad för kulturarbetare som är förföljda och riskerar fängelse. Den asylen gäller tydligen inte för malmöborna Dan Park eller hans gallerist Rönnquist.

Vad skulle hända på Galeri Leger också i Malmö om Dan Park och Rönnquist är frisläppta och de skulle komma in för att se på konstverken? Gärna i sällskap med Ekeroth. Det skulle man väl kunna kalla en installation eller happening på modernt konstspråk.

 
Ingen bild

Thoralf A

28 juli 2014 09:21

Pepparholm

Ekeroth kanske kunde knalla in och plocka ner "konsten" och ta med den under förevändning att det är han som har upphovsrätten.
Samtidigt som Säpo skyddar Ekeroth ;-)

 
Ingen bild

Bedragaren

28 juli 2014 10:36

@Thoralf A, synd bara att Ekeroth använder en bedragare att samla in sina pengar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juli 2014 11:29

@Tony.
Visst har du rätt. Många kommer att reagera över uppenbara lögner i media och vakna upp. Men de enögda kommer att bli ännu mer "enögda".
Så det blir till att reagera på de sätt som är möjliga och det med kraft. Kommentatorfälten blir säkert än mer modererade och granskade nu i höst...

 
Ingen bild

Observer

28 juli 2014 13:21

Läs:

(”Lagstifta om skyldighet att ta emot flyktingar”. Det skriver Gunnar Hedberg (M) och Lars Stjernkvist (S), som tillsammans är regeringens samordnare för ökat flyktingmottagande (SvD Brännpunkt, 23/6).

Själv föreslår jag att man i framtiden lagstiftar så att alla som gett bort andras pengar till utomstående blir personligt ansvariga och tillika återbetalningsskyldiga!

..Så att det aldrig händer igen..

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juli 2014 13:38

Annat ämne.
Gick igenom Pride-programschemat. Några osmakliga programpunkter och mycket politiskt korrekt.
Men var finns programpunkterna: Komma ut som Muslim? Islam och homosexualitet. Homoförtrycket i Islamstyrda länder.

Hur går det i Prideparaden? Kommer gruppen Stolta Muslimska föräldrar att vara med i år? Gruppen Unga homosexuella Muslimer? Gruppen med Islam mot homohat?
Man funderar...

 
Ingen bild

Johan

28 juli 2014 14:47

Idag firas som bekant Eid, vilket välkomnas av bl.a svensk handel. Ett program om denna högtid sändes också i P1 under förmiddagen:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/407643?programid=2702

Morgonandakterna under veckan hålls av Maha Al Haddad. Temat är hur hon har upplevt sin tid i Sverige. Att döma av det första programmet är bilden ganska positiv. Så sträck på er, Sverigevänner!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/407620?programid=1320

 
Lassekolja

Lassekolja

28 juli 2014 18:37

@Hulda mk1, Hoppas att jag aldrig får se HBTQ-Sverigedemokrater, med eller utan svenska flaggor, i "pride"-paraden!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Göta

28 juli 2014 20:30


EN GLAD ÖVERRASKNING
Jag råkade stoppa in hörluren till min MP3-spelare i örat idag precis när Sommarprataren i P1 började klockan 13. Under många år var "Sommar" ett av mina favoritprogram, men det var längesen nu. De senaste åren har jag helt slutat lyssna på det och i stort sett på allting på SR. Orkar inte höra på vänstersvamlet längre. Naturmorgon är nästan det enda som jag vill höra nu.

Men idag blev jag glatt överraskad. Sommarprataren var Prinsessan Anna av Bayern, som är politisk korrespondent för Tysklands största tidning Bild am Sonntag. Hon ägnade en stor del av sitt program åt att kritisera den förkvävande politiska korrekthet som hon menar håller Sverige i sitt grepp!!!

Mer om vilka kloka ord Anna von Bayern yttrade i sitt sommarprogram finns att läsa i Fria Tider, som också uppmärksammade detta.

http://www.friatider.se/prinsessa-gick-till-attack-mot-pk-sverige#.U9aDk4-_zss.twitter

 
Ingen bild

Göta

28 juli 2014 20:31

Försöker igen med länken till Fria Tider:

http://www.friatider.se/prinsessa-gick-till-attack-mot-pk-sverige#.U9aDk4-_zss.twitter

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 juli 2014 21:33

Det är något helt fel med den svenska vädergrunden.

Kvällsblaskorna varnar för värre väder - igen! ???

Som det har åskat och regnat!!! VAR DÅ? Inte där jag bor i alla fall. Jag hörde lite åska 5-6 mil härifrån igår och det kom fyra droppar vatten uppifrån. Värre var det inte. Värre hade det kunnat vara, tyckte både växtlighet och jag.

Hur någon i min trakt kan köpa en kvällsblaska för att läsa om denna falska vädergrund - det övergår mitt förstånd. Och detta är gott.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juli 2014 22:24

@Lasekolja.
Lugn, lugn. De får absolut inte vara med...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se