thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 23 oktober 2018 20:32

”Minskad mängd kärnkraft och ökad mängd vindkraft har gjort det svenska elsystemet instabilt. Det kan få allvarliga konsekvenser för industrin”

 

Skriver Johan Svenningsson, VD för Uniper i en debattartikel i förra veckan.

https://second-opinion.se/minskad-stabilitet-satter-mycket-pa-spel/

 

”Eftersom det inte går att lagra stora mängder el måste den produceras i samma ögonblick som den används. För att klara det måste elnätet ha en jämn spänningsfrekvens.

Vid tre tillfällen i somras fick Svenska Kraftnät sänka effekten på O3 med 100 MW på grund av bristen på svängmassa i elsystemet.

– Vi ser oroväckande tecken på att elsystemet inte är lika stabilt som förr, säger Torbjörn Larsson, presschef på Uniper.”

 

”Kärnkraft och vattenkraft har en stabilitet som andra energislag inte har och i väntan på att teknikutvecklingen gör det möjligt att lagra el så behövs de energislagen.”

 

Jag lyssnade på Mattias B Johansson (SD) när han i veckan lyfte problematiken med dagens elsystem i riksdagens talarstol. Centerpartisten Magnus Ek tog replik på Mattias B Johansson och började med sitt och de naivas floskelargument om att bygga ett framtida stabilt, robust och förnybart elkraftsystem.Skall det vara stabilt och robust kan det inte bygga på vindkraft och solpaneler. Då måste det byggas på Kärnkraft och Vattenkraft i huvudsak. Det borde till och med centerpartistiska riksdagsledamöter begripa. Tyvärr så lever dessa uppenbarligen i en bubbla med likasinnade. Jag tror att det bara finns ett enda argument som biter på dessa verklighetsfrånvända politiker. Vilket argument tror ni det är?


Verkligheten!

 

Jag tror det svenska elsystemet måste slås ut ett antal gånger under vintern på grund av de obalanser som byggts in i elsystemet. Och när vi får elbortfall att detta framförallt drabbar Stockholm och inte landsbygden under många timmar, kanske ett helt dygn. Jag tror det är först då politiker som centerpartisten Magnus Ek tillsammans med andra verklighetsfrånvända naiva politiker och riksdagsledamöter förstår vilka floskler de använd sig av och vilken utopi de trott på.

 

Kärnkraft och Vattenkraft är både stabilt och robust och delvis även förnybart!


Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2018 22:48

 

Ismantorps borg.                    Foto Thoralf Alfsson


Ibland tror man inte riktigt sina ögon när man läser tidningen. I detta fall handlar det om en artikel i Ölandsbladet, inte på insändarsidan. Nej, en artikel som Ölandsbladet sannolikt har betalat en del för till författaren, Rolf Ekelund, filosofie magister. Troligen också klimatalarmist.


I artikeln menar författaren att Ismantorps borg övergavs på grund av klimatförändringar på 500-talet. Om författaren stannat där hade jag inte skrivit detta blogginlägg. Men författaren menar att de som övergav Ismantorps borg istället flyttade/byggde Gråborg på grund av att klimatet var mycket varmare vid Gråborg. Hur långt är det då mellan Ismantorps borg och Gråborg. Enligt en mätning på kartan är det ca 9 km.

Hade det varit 1 april så hade jag avfärdat artikeln och författaren som ett aprilskämt. Nu är det dock inte 1 april.


”Det är högst troligt att det finns ett samband mellan nedläggningen av Ismantorps borg och utbyggnaden av Gråborg. Kanske står orsaken att finna i den klimatförändring som inträffade under 500-talet.”

 

”Så här kan det ligga till: Ismantorps borg var och är belägen i en tät och frodig ekskog, medan Gråborg ligger i ett öppet landskap, som delvis kan betecknas som alvar. Det blev helt enkelt för kallt i ekskogen kring Ismantorp. Historikerna räknar med att ungefär hälften av befolkningen svalt och frös ihjäl under fimbulvintern. Gråborg anlades därför i ett betydligt varmare område.”

 

”Gråborg anlades därför i ett betydligt varmare område”. Det skiljer ca 9 km mellan borgarna. Det skiljer obetydligt i klimat eller skillnaden är helt obefintlig i klimat mellan dessa båda borgar.


Sedan har inte artikelförfattaren en aning om hur det såg ut vid Gråborg eller Ismantorps borg för 1 500 år sedan. Det kanske var ekskogar över hela Öland, förutom på alvaret.


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Undrar om Rolf Ekelund är klimatalarmist eller bara indoktrinerad av klimatpropagandan.

 

http://www.olandsbladet.se/kultur/gjorde-klimatforandring-att-ismantorps-borg-overgavs/

 

 

Gråborg                                                                     Foto Thoralf Alfsson

 

Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2018 11:13

Jag försöker läsa en del tidningar som har blivit liggande sedan jag var i Spanien. Läser om moderaten Ulf Berg i Dagens Samhälle. Jag satt tillsammans med Ulf Berg i riksdagens Skatteutskott under nästan tre år. Det var en av några få av skatteutskottets ledamöter som respekterade mig och pratade med mig. I synnerhet i samband med de studiebesök och resor vi gjorde i Skatteutskottet, då vi inte befann oss i riksdagens lokaler. Ulf Berg var rak, ärlig och en hederlig person, vilket inte är det minsta förvånande med tanke på att han i grunden var polis.


Enligt tidningsartikeln lämnade han riksdagen 2016.


”Ulf Berg lämnade riksdagen för att han var trött på att inte få säga vad han tyckte. Han har inte ångrat sig. Nu är han arkitekten bakom ett historiskt maktskifte i Landstinget Dalarna.”

 

”Han anklagas för att använda samma retorik gentemot medierna som Donald Trump. Detta sedan han kritiserat flera publiceringar från lokaltidningarna.”

 

Jag kan väl säga att jag känner igen mig i dessa beskyllningar. Anklagelser har kommit från både det ena och det andra hållet.

 

”Jag har hela tiden trott på att du ska vara rak, du ska vara tydlig och du måste vara ärlig.

Rakheten och tydligheten var något han saknade i riksdagen. Till slut fick han nog av partipiskan.

- Jag lärde mig otroligt mycket på tio år i riksdagen. Men jag var så otroligt trött på att, jag höll på att säga pressavdelningen, skulle bestämma vad jag skulle säga.”

 

Ulf Berg.

 

Jag tror att den som är rak och tydlig och dessutom ärlig alltid vinner i längden. Åtminstone kan han/hon lägga sig varje kväll med gott samvete.

 

PS

Mina grannar undrar nog vad jag gör uppe och ute om nätterna. Här är svaret.

 

 

Del av vintergatan över Öland.

 


Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2018 16:33

Idag är jag väldigt tacksam över att Socialdemokraterna och LO lyckades införa Löntagarfonder på 80-talet. Jag är även tacksam över att Centerpartiet tillsammans med Socialdemokraterna införde ett tvångssparande 1989. Jag minns det som igår. Jag tror till och med att jag har lönebesked kvar sedan dess. Skall se om jag kan hitta något med tvångssparande.


Jag jobbade vid den tiden på Silverdalens Pappersbruk. En facklig företrädare fick frågan från en anställd om det var bra med Löntagarfonder. Svaret som gavs var följande.


”Borgarna är så väldigt emot löntagarfonder, så då måste det vara bra”.


Den nivån var det på fackliga företrädare inom LO och Pappers avdelning 49 i Silverdalen.


Jag fick däremot upp ögonen för vad statsmakten kan utsätta skattebetalarna för! Dessutom helt lagligt. Jag litar aldrig mer på i synnerhet en röd regering, eller vad Centerpartiet kan hitta på.

 

Det har påverkat mina livsval ända sedan dess. Det är jag väldigt tacksam över idag när jag summerar på sista raden!

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2018 20:37

 


När jag flög hem från Spanien i förra veckan flög jag med Norwegian till Kastrup och åkte sedan tåg till Kalmar. I stolssätet på tåget fanns magasinet Kupe, som jag bläddrade lite i under resan. Givetvis fanns en klimatalarmistisk artikel i tidningen, det ligger i tiden att alla ”politiskt korrekta” skall skriva om klimatalarmismen. Ingen tidning utan lite klimatalarmism.


Artikeln handlade om klimatångest. Enligt artikeln är var tredje ung kvinna drabbad av klimatångest i Sverige, dock bara i Sverige gissar jag. Hur stor andel unga män som är drabbade framgår inte men det verkar uppenbarligen vara ett fåtal eller kanske bara …., eftersom det inte ens nämns en siffra i artikeln.


Annika Tibblin, som är leg psykolog och symbolterapeut med inriktning på hållbarhet och natur. Säger att hon haft ett tiotal klienter på terapi för sin klimatångest. Vilken affärsidé! Hon till och med marknadsför sin verksamhet i tidningen.


”Men annars tycker jag rent generellt att klimatångest är något bra! Det är nog nödvändigt för att vi ska få till en snabbare förändring i vårt sätt att förbruka och konsumera. Klimatångest kan bli drivkraften till att vi väljer en hållbarare väg”

 

Undrar hur Annika Tibblin botar klimatångesten. Får klienterna lyssna på t.ex Lars Bern eller läsa lite upplysande artiklar som handlar om verkligheten. Artikeln kommer säkert ge nya klienter till Annika Tibblins verksamhet, i varje fall fler unga lättpåverkade kvinnor! Män är nog mer tveksamt.


I förra veckan kom IPCC (8 oktober) med en ny alarmistisk rapport. Jag lyssnar och läser med häpnad över de påståenden som återkommer i varje rapport och som tenderar till att bli mer och mer dramatiska allt eftersom att människor vant sig vid dessa alarmistiska rapporter men inte ser någon skillnad i sin egen verklighet. Då krävs det att IPCC skruvar upp dramatiken enligt ”vargen kommer” teorin.


Swebbtv hade i förra veckan ett inslag där man granskade hur SVT-Aktuellt rapporterade om IPCC-rapporten. Lars Bern förklarar och sänker SVT:s Erika Bjerström jämns med fotknölarna.


Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2018 13:43

Jag har tidigare visat en sammanställning av personkryss i kommunvalet i Kalmar. Den kommer som repris längre ned i blogginlägget.


Valmyndigheten gör dock ingen sammanställning av antalet kryss för de 6 olika landstingsvalkretsarna för Kalmar län. Jag roade mig med att göra en sammanställning för de mest kryssade Sverigedemokraterna i Kalmar län. Jag tycker resultatet var intressant och väldigt talande.


Martin Kirchberg toppade samtliga valsedlar. Trots det var det nära att jag fick fler kryss än Martin Kirchberg.


 


Den ljusgröna färgen innebär att personen klarat gränsen (5 procent) för att bli personvald. Den mörkgröna innebär att personen blivit personvald i den landstingsvalkretsen.


Jag klarade således personvalsgränsen i 3 landstingsvalkretsar av 6. Inte illa!

 

Här är de mest kryssade i kommunvalet för Kalmar kommun.


 


Kryssen talar lite för sig självt.

Av Thoralf Alfsson - 18 oktober 2018 20:45

 


Max Troendlé     Foto Thoralf Alfsson


Maktkåta moderater i Stockholm har tydligen gjort upp med Miljöpartiet om att stänga Bromma flygplats senast 2038. Ett litet slag för Stockholm men det kan bli katastrofalt för många landsortsstäder med flygförbindelse till Bromma. Däribland Kalmar flygplats.


Miljöpartisten Max Troendlé i Kalmar är väldigt glad enligt en tidningsartikel i Östra Småland.


 


Men hur tänker egentligen Max Troendlé och Miljöpartiet när han uttalar sig enligt följande i artikeln.


”Max Troendlé, distriktsordförande för Miljöpartiet i Kalmar och medlem av partistyrelsen menar att överenskommelsen om Bromma är viktigt och positivt för miljön.

– Om vi ska undvika en global uppvärmning med katastrofala följder måste vi flyga mycket mindre, detta är forskarna i princip ense om, säger han.”

 

För att i nästa mening säga följande. Nu blir det riktigt obegripligt.


”Det flyg som idag går till Bromma skulle kunna delas upp på Arlanda, Skavsta samt att Kjula i Eskilstuna som kan bli flygplats för allmänflyg och visst kommersiellt flyg,”

 

Blir det mindre klimatpåverkan om flygen går till en annan flygplats än Bromma?


Jag trodde det var klimatpåverkan och Miljöpartiets önskan att minska flygandet som var grundorsaken till att stänga Bromma. Men om man flyttar dessa flyg till andra flygplatser minskar inte klimatpåverkan. Jag skulle påstå att den istället ökar då alla resenärer i så fall måste ta sig till dessa flygplatser istället och i många fall kommer det ske med taxi och bussar. Inte med elcyklar ;-)

 

Eller handlar det om att ge stockholmarna en bättre miljö med mindre buller och att de boende i centrala Stockholm och Södermalm skall slippa inflygningarna till Bromma över sina bostäder?


Hur tänker egentligen en miljöpartist?


Nu tror jag personligen att detta beslut kommer förändras många gånger beroende på nya majoriteter i Stockholm och Sveriges riksdag innan 2038.


Av Thoralf Alfsson - 18 oktober 2018 01:00

Det tar uppenbarligen någon dag innan det når alla men idag har telefonen gått varm. Det har ringts från stora delar av Sverige, från personer som följt min blogg under både lång och kort tid, som är både förvånade och upprörda över det som pågår.


Jag har blivit tårögd mer än en gång idag när jag fått höra alla uppskattande ord för hur jag drivit min blogg och mitt engagemang för partiet. Trots petningen från riksdagslistan 2014. Det har många av mina tusentals läsare fortfarande inte glömt. Jag har dock lagt det bakom mig, något jag gjorde redan 2014. Ingen idé att gråta över spilld mjölk, som det heter.


Ett stort tack för ert stöd!

 

Ser också att Samhällsnytt skrivit en artikel. Det förklarar att så många hör av sig.


https://samnytt.se/sd-stanger-av-och-oppnar-uteslutningsarende-mot-thoralf-alfsson-efter-facebook-kommentar/


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards