thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 31 jan 18:27

Aftonbladets Oisin Cantwell har det inte lätt med logiken. Igår skrev han om BRÅ:s rapport från 2005 om brottslighet bland invandrare och svenskar. Hans slutsats var att vi skulle vara lugna då det bara vara 2,2 promille av invandrarna som hade begått grova brott. Han tycks mena att det är försumbart.

 

”2,2 promille av invandrarna hade varit föremål för polisens intresse för de grövsta sexualbrotten. Ja, ni läste rätt. 2,2 promille.”


Idag skriver Oisin Cantwell med rubriken ”Varför så tyst om våldsvågen i Göteborg”. Två bombdåd och en hittat tredje sprängladdning kallar Oisin Cantwell för våldsvåg. Dessa händelser är väl mindre än 0,1 promille av alla brott i Göteborg så det är väl knappast något att oroa sig för. Det måste väl upp till minst 1 procent innan man kan kalla det våldsvåg enligt Oisin Cantwells egen logik. Eller vad menar Oisin Cantwell egentligen. Eller beror det på att det är extremvänstern och flyktingboende som utsatts för brott som Oisin Cantwell kallar det för en våldsvåg. Vilket hyckleri!


Är det även en våldsvåg när 2,2 promille av invandrarna begår allvarliga och grova brott? Nej, inte enligt Oisin Cantwell.


Oisin Cantwell måste ju även mena att vi inte skall bry oss om de kvinnor som utsatts för grova sexuella brott. Dessa brottsoffer utgör sannolikt inte ens 1,0 promille av befolkningen och då är det väl försumbart enligt Oisin Cantwell!


Att en promille innebär 10 000 kvinnor i Sverige är väl fullständigt ointressant för hycklaren Oisin Cantwell då han räknar allt i promille!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 30 jan 22:09

Ungefär så har Donald Trump uttryckt sig vid något tillfälle de senaste veckorna, det kanske till och med var under hans installationstal. Jag kan bara instämma.


Jag tror världen aldrig har sett en nyvald ledare i modern tid som så snabbt efter ett val levererar sina vallöften. Donald Trump överraskar säkert även sina egna sympatisörer. Hörde några ekonomer i ett program i P1 under eftermiddagen varna för att USA:s tillväxt kan bli för kraftig med Donald Trump. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över pk-isternas krumbukter. De flesta ekonomer skulle jubla över en kraftig tillväxt.


Jag är imponerad av det sätt som Donald Trump genomför sina vallöften. Jag tror omvärldens ledare fortfarande står med gapande munnar och ännu inte förstått vad som händer. Ingen borde ju dock vara förvånad då Donald Trump bara genomför sina vallöften. Men jag gissar att flesta vant sig vid hur andra politiska ledare svikit sina vallöften så fort de blivit valda och därför förväntat sig att Donald Trump skulle agera på liknande sätt. Vad de bedrog sig!


Sverige borde också skärpa inresereglerna till vårt land.  

 

Efter att jag lyssnat på Annie Lööf i söndagens Agenda så ställer jag mig frågan varför skall man rösta på Centerpartiet?


Med dagens opinionsläge är det en bortkastad röst! Centerpartiet kommer inte stödja Stefan Löfven men de kommer heller inte stödja en högerregering som behöver stöd från SD. I det senaste fallet kommer Centerpartiet gå i opposition enligt Annie Lööf.


Ändå går det bra att ta stöd av SD i fråga efter fråga när man stoppar det ena efter det andra förslaget i riksdagen från S-regeringen under denna mandatperiod. Vilket hyckleri av Annie Lööf. Jag hoppas att väljarna ser igenom hennes floskler!


 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 29 jan 20:48

Vänstermänniskorna blev uppenbarligen helt tossiga av att jag länkade till videoklippet med bandybråket i matchen mellan Somalia och Tjeckien. Anklagelserna mer eller mindre haglar från de som stödjer det mångkulturella samhället. De kallar till och med mina faktauppgifter och statistikuppgifter från BRÅ, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, SCB o.s.v för hatpropaganda och lögnaktig propaganda.


Godhetsmänniskorna som vill dela ut våra skattemedel till hela världens befolkning tål uppenbarligen inte att sanningen och verkliga fakta publiceras och sprids i sociala medier. De är uppenbarligen frustrerade över att inte längre ha kontroll över ”pk-sanningen”.


Men de är ju i de flesta fall väldigt unga och barn av sin tid. Den kravlösa och flumskolan som vänstern infört. De kommer sannolikt få lära sig ett och annat den hårda vägen. Det är patetiskt när 20-åriga socialdemokrater som knappt har någon livserfarenhet överhuvudtaget och aldrig jobbat på en riktig arbetsplats eller har haft en familj och barn skall försöka uppfostra mig. Dessutom utom att de vet ett enda dugg om min bakgrund och livserfarenhet. Vem tror de att de är?


Jag vill mena att dessa vänstermänniskor är fullständigt faktaresistenta och försöker nu försvara något som de trott på under många år men som nu håller på att rämna. Uppvaknandet kommer bli brutalt för dessa. De som har lite förstånd har redan börjat sitt uppvaknande men för vissa liknar det mest ett komatillstånd!


För de faktaresistenta kan jag vissa några fina grafer som visar kostnadsutvecklingen för dels Försäkringskassan utbetalningar av etableringsstöd till nyanlända som placerats i någon av Kalmar läns kommuner.

Jag tänkte också vissa på Migrationsverkets utbetalningar av ersättningar till Kalmar läns kommuner under de senaste åren.


Nu förväntar jag mig inte att de faktaresistenta vänstermänniskorna skall förstå denna grafik och vad det innebär för övrig verksamhet inom välfärdssektorn i Kalmar län när nästan 1 500 miljoner kronor försvinner till asylhanteringen!

 

 

 

 

 Av Thoralf Alfsson - Söndag 29 jan 00:37

       

Ny logotype                       Befintligt stadsvapen.


Antingen är det Johan Persson som lägger ut dimridåer på sin blogg efter den massiva kritiken eller är det underlagen till beslutet i KSAU som är felaktiga. I underlagen från KSAU står det följande.


”Kalmar kommun är en stor koncern med många skilda verksamheter. En grafisk profil behövs för att alla olika förvaltningar ska kunna visa upp ett enhetligt ansikte utåt.”

 

Här står det klart och tydligt att det gäller Kalmar kommuns förvaltningar. Johan Persson skriver dock något helt annat på sin blogg då han försöker slingra sig och påstår att inget stadsvapen skall ändras eller bytas ut.


”Det som nu diskuteras och som arbetsutskottet tagit ett enhälligt beslut om handlar om kommunens och bolagens logotyper, texter och dylikt.”

 

Enligt Johan Persson så innefattas även de kommunala bolagen! Men i handlingarna nämns överhuvudtaget inte de kommunala bolagen, som har sina egna logotyper som t.ex Kalmarhem och Kalmar Vatten AB. Vill verkligen styrelserna för Kalmarhem AB, Kalmar Vatten AB och det andra kommunala bolagen byta ut sina logotyper mot ovanstående?


Det blir dock än mer knepigt när Johan Persson skriver så här på sin blogg.


”Nej. Kalmars stadsvapen ska inte bytas ut. Det ser visserligen inte ut som vårt ursprungliga stadsvapen men ska alltså inte bytas ut.”


”Den stora frågan för tjänstemännen som nu ska jobba med frågan är sålunda inte om det nuvarande stadsvapnet ska bytas ut eller ej. Frågan är om kommunen därutöver ska ha en logotype och om den ska vara i enlighet med det förslag som presenterats eller det nuvarande stadsvapnet.”

 

Läs sista stycket några gånger så ni förstår innebörden. Antingen skall det nuvarande stadsvapnet behållas eller skall man införa en ny logotype parallellt som liknar och utgår från stadsvapnet. I praktiken kommer den nya logotype givetvis användas fullt ut i kommunens verksamheter och vårt befintliga stadsvapen kommer alltså få vara kvar men användas väldigt begränsat eller inte alls. Stadsvapnet är kvar men läggs i ”malpåse”. När det sedan gått några år med den nya logotypen kan man skrota stadsvapnet med motiveringen att det ändå inte används.


Det kallar det socialdemokratiska kommunalrådet, Johan Persson på sin blogg för att stadsvapnet inte skall bytas ut. Nog märks det att han är en riktigt kommunalpamp som försöker ”blåsa” kritikerna och Kalmar kommuns invånare på ett fint stadsvapen.

 

PS

 

I min omröstning om stadsvapnet som finns i högermarginalen har i skrivande stund har 457 personer röstat. Utav dessa har 455 röstat för att behålla befintligt stadsvapen. Endast två personer vill ha den nya logotypen.  99,6 procent mot 0,4 procent. 


Frågan är om kommunalpampen Johan Persson ändå kommer driva igenom den nya logotypen? Jag gissar att han kommer göra det. Han har uppenbarligen stöd för det hos oppositionspartierna Moderaterna och Liberalerna.


Av Thoralf Alfsson - Fredag 27 jan 19:23

Igår kom också information om att majoriteten inom Kalmar kommun uppenbarligen vill byta ut Kalmar stads stadsvapen mot något ytterst simpelt förslag från någon reklambyrå

 

Kalmars stadsvapen har anor från 1200-talet. Det väcker helt naturligt känslor att kommunledningen nu vill förenkla och göra stadsvapnet till en enfärgad logga. Nedan kan du se det stadsvapen som pryder alla dokument från kommunen och det ”färglösa” förslag som en reklambyrå tagit fram på uppdrag av kommunledningen.


   

Befintligt                  Nytt förslag.


”Ett stadsvapen kommunicerar legitimitet, status och myndighet. Vi avser därför att behålla vapenformen i avsändaren, men vi vill förenkla och anpassa till en mer omfångsrik och färgstark profil.”


Så skriver ansvariga på Kalmar kommun. ”En mer omfångsrik och färgstark profil” Den nya layouten på stadsvapnet är i allra högsta grad färglös och liknar mest en vägskylt från Trafikverket men det kanske innebär att den är mer omfångsrik. Den som skrivit ovanstående ägnar sig åt rent löjeväckande ordbajsande!


Det befintliga stadsvapnet utstrålar stil, prakt, seriositet, skönhet och inte minst värdighet. Det nya förslaget är så dåligt så jag tror att det knappast är sant. Har företrädare för majoriteten och kommunledningen inte bättre förstånd. Då är det riktigt illa.

 

I kommunens handlingar framgår det inte någonstans varför man vill byta utseende och färg på stadsvapnet. Jag ställer mig frågan varför?  Eller som Christopfer Dywik (KD) uttrycker det.


”Ibland blir man så trött på denna besatthet att modernisera allt till in i absurdum. Ren och skär idioti.”

 

I mina ögon ser det lika illa ut som vilken jäkla trafikskylt som helst från Trafikverket. Frågan är om det inte är ett patentintrång ;-)


Det är dock förvånande att korset fortfarande är kvar på tornet som symboliserar det försvarstorn som fanns innan Kalmar slott byggdes, i dagens mångkulturella tvångssamhälle. Där alla människors lika värde är lag och där alla dessutom skall tvingas att tycka lika!

 

Varför kan inte majoriteten och kommunledningen vara stolta över vårt befintliga stadsvapen?

 

Delta i min omröstning om stadsvapnet. Rösta i högermarginalen på bloggen!

 

 

 

PS

Idag vill jag först tacka alla som kom till Kalmar slott och Gröna salen för att lyssna på Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson under torsdagskvällen. Det blev en härlig tillställning och det var väldigt många som tackade för kvällen på slottet. En väldigt härlig start på ett nytt år som om Alliansen vore tillräckligt starka kunnat innebära att regeringen Löfven fick kasta in handduken och att vi skulle kunna få ett nyval redan till september.


Men Centerpartiet och Liberalerna fegar ur och agerar istället stödhjul till Stefan Löfven. Ynkligt!

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 26 jan 22:16

En härlig start på det nya året med besök av Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson. Vi fyllde Gröna salen på Kalmar slott med drygt 200 Sverigevänner. Tyvärr har vi varit tvugna att säga ifrån till många som hört av sig och frågat om de fick komma och lyssna på Jimmie Åkesson. Vi har varit tvugna att prioritera vår medlemmar i första hand. 


Nästa gång Jimmie Åkesson kommer får vi hyra Kalmarsalen. Romanhallen har 900 sittplatser. Om några år kan vi säkert också fylla den!


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 25 jan 23:41

Trots att polisen fått IP-nummer och klockslag för dödshotet väljer polisen att lägga ner anmälan. Polisen har sannolikt inte ens försökt att spåra vem som står för detta IP-nummer. Det är tragiskt!


Formuleringarna är egentligen riktigt pinsamma för det svenska rättsväsendet. Brottet kommer sannolikt bara ge böter och därför kan det läggas ned. Behövs det en arbetsinsats och att den bara kan leda till böter så skiter polisen i anmälan. Uppenbarligen jobbar polisen endast med brott som kan ge fängelse. Det lustiga är att ändå minskar antalet personer som sitter i fängelse enligt medieuppgifter. Det borde innebära att vi har en fruktansvärt ineffektiv polismyndighet!


 


”Något väsentligt allmänt eller enskilt intresse åsidosätts inte genom att förundersökningen läggs ned”

 

Enskilt intresse? Det borde väl vara jag! Men ingen har tillfrågat mig. Men gärningsmannen har förstås inget emot att förundersökningen läggs ner. Det kanske är hans enskilda intresse som polismyndigheten syftar på.


I Sverige är det numera helt ok att dödshota förtroendevalda politiker! Polisen utreder det inte ens. Det borde väl betraktas som ett allmänt intresse av polismyndigheten om en politiker dödshotas. Men de förtroendevalda i vårt samhälle är väl inget allmänintresse! Vi är uppenbarligen vare sig ett allmänt eller enskilt intresse!

 

Är det någon som fortfarande undrar varför allmänhetens förtroende för polisen sjunker!

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

766 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se