thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Lördag 24 feb 10:29

Torsås kommun försökte i det längsta hålla sig ifrån invandringsvågen men sedan 2014 har även Torsås kommun gått samma väg som så många andra kommuner.

 

Detta ser jag tydligt när statistiken sammanställs. Torsås kommun tillhör en av de minsta kommunerna i Kalmar län med ca 7 000 invånare. Kommunen styrs av sex partier sedan 2014 som bildat en majoritet för att hålla Sverigedemokraterna och Centerpartiet utanför makten. Det skall bli intressant att se vad väljarna tycker om detta i valet den 9:e september.


Jag har skickat min sammanställning med tre frågor till kommunstyrelsens ordförande Henrik Nilsson Bokor (S) och vice ordförande Mona Magnusson (M) men ingen av dem har valt att svara på mitt mejl. Ett ynkligt och bedrövligt agerande.


Mina tre frågor var följande.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på den utveckling som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Jag skickade även min sammanställning till kommunchefen Håkan Petersson och fick då följande svar.


 


När jag sedan påtalade att han som kommunchef är avlönad av kommunens medborgare och de skattemedel de surt betalar in fick jag följande svar. Uppenbarligen skulle jag bli rädd om det diariefördes. Det är ett minst sagt pinsamt svar från en kommunchef som givetvis skall diarieföra alla sina mejl.


 


Att ansvariga tjänstemän och politiker inte ens kan svara på min första fråga är skandal. De förtlänar definitivt inte fortsatt förtroende efter valet i september.


Här kommer då min sammanställning av Torsås kommun med mina kommentarer.


Som så många andra kommuner har även Torsås drabbats av en stor invandring som nu påverkar kommunens ekonomi negativt och risken är stor att det förvärras under de närmaste åren.


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Torsås? I stort sett har befolkningsmängden varierat runt 7 000 invånare under senaste 15 åren. Men sammansättningen av befolkningen har förändrats över tid.


 

Antalet invånare med svensk bakgrund har minskat med nästan 1 000 personer sedan 2002 men antalet invånare med utländsk bakgrund har under samma tid ökad med nästan 600 personer. Siffrorna för 2017 har ännu inte kommit från SCB.


Arbetsmarknaden är inte den allra bästa i Torsås. Många pendlar till Kalmar eller Karlskrona för att arbeta. Det innebär att arbetslösheten är ganska ok bland inrikes födda men däremot har utvecklingen bland utrikes födda varit en mindre katastrof under de senaste tio åren.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda ca 5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna pendlat runt 40 procent. En mycket besvärlig och alarmerande utveckling för Torsås kommun.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Torsås kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 10 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen.


Dessutom så har förstås Torsås kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 2,5 miljoner kronor.


Torsås kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste 4 åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hela 60 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är flera tusen procent. Från 2,7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 60 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan närmare 80 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Torsås kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 280 miljoner kronor så utgör det nästan 30 procent.


Om Torsås kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med nästan 30 procent. Det vill säga från dagens 21,43 kronor till drygt 27 kronor. En höjning med ca 6 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 39 kronor per hundralapp!

 

 De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Torsås kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när Torsås kommun måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Torsås kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.

 


Tidigare granskade kommuner.


Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


Av Thoralf Alfsson - Fredag 23 feb 22:19

Idag blev vår kommunvalsedel i Kalmar offentlig. Jag tror att vi har kommit fram till en bra lista och en lagom mix av nya och gamla namn på listan. Tyvärr valde några personer att lämna listan helt och hållet då de ansåg att de inte hamnade så högt på listan som de själva önskade.


Den beslutade listan hade nästan en 100 procentigt stöd vid årsmötet.

http://www.barometern.se/kalmar/sds-valsedel-spikad/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/sd-stuvar-om-i-toppen/

http://24kalmar.se/2018/02/23/har-ar-sds-lista-infor-kommunvalet/


Men eftersom lokalmedia bara presenterat de 10 första namnen så presenterar jag hela listan med alla 32 namnen på vår kommunvalsedel på bloggen.

Här är den beslutade listan.


1       Thoralf Alfsson

2       Linda Emma Kotanen

3       Carina Falkestad

4       Mika Kotanen

5       Petra Gustavsson

6       Curt Gustavsson

7       Micael Foghagen

8       Krister Thornberg

9       Lillemor Marcus Jonsson

10    Leif Holmberg

11    Lilith Lindgren

12    Tomas Trossing

13    Kalle Lundström

14    Monika Fältsjö

15    Tomas Salonen

16    Tommy Askerberg

17    Kalle Winner

18    Erik Van Dijk

19    Kent Petersson

20    Ellen Andersson

21    Johan Ragnarsson

22    Christian Kemna

23    Jan Bäckström

24    Björn Lindell

25    Curt Ljungholm

26    Tom Andersson

27    Irene Wertwein

28    Micael Lindholm

29    Joakim Spjut

30    Inger Eriksson

31    Olof Johansson

32    Hans Eriksson    

Av Thoralf Alfsson - Fredag 23 feb 13:45

 


Lokalmedia har varit väldigt aktiva med många tidningsartiklar när det gäller stadsarkitekt Björn Strimfors familjs, Bed & Breakfast verksamhet på Kvarnholmen och om det krävts bygglov för verksamheten eller inte. Frågan är uppenbarligen ännu inte färdigutredd men media tar upp det gång på gång.


Det finns ett liknande ärende i Kalmar där ett bageri i ett industriområde omvandlats till ett nöjespalats av en kulturförening med rötter i Libanon. I detta fall krävs det ett bygglov för den omvandling, ett bygglov som inte sökts och sannolikt inte kan beviljas då det strider mot gällande detaljplan. Att detaljplanen dessutom skulle ändras för att passa denna verksamhet är ytterst liten.


I detta fall har media inte visat något som helst intresse!

 

Myndigheterna har besiktigat nöjeslokalen och en utredning pågår. När jag frågade tjänstemän om det beror på okunskap om de svenska reglerverket som gjort att man inte sökt bygglov för verksamheten blev svaret kort och gott.


”De struntar i våra lagar och regler!”

 

Om nu lokalmedia inte varit medveten om detta pågående ärende, dels på Samhällsbyggnadsförvaltningen och Räddningstjänsten som har tillsynsansvar, så får lokalmedia nu ett tips om detta. Det skall bli intressant att se om det är lika viktigt att skriva om detta ärende som det är att skriva om stadsarkitektens Bed & Breakfast verksamhet.


Imorgon lördag den 24 februari har myndigheterna en bra möjlighet att göra en tillsyn i denna nöjeslokal. Det finns en hel del på föreningens facebooksida att titta på.


https://www.facebook.com/layalialamarkalmar/


 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 23 feb 00:36

Egentligen har jag en hel rad blogginlägg som jag skulle kunna skriva men jag tappade lusten ikväll. Jag kommer igen i morgon. 


Jag fick en skrattattack ner en kommunchef försökte skrämma mig med att mina mejl med frågor skulle diarieföras och därmed bli en offentlig handling. Han är inte den första som tror att han kan skrämma mig till tystnad. Jag reagerar precis tvärtom.  


 


Har för övrigt gjort flera upptäckter idag ;-)Av Thoralf Alfsson - Onsdag 21 feb 18:49

Det är minst sagt bedrövligt att en majoritet i Sveriges riksdag vill skriva in censur i Sveriges grundlagar som gör vanligt folk till andra klassens medborgare!


Läs gärna Ledarsidorna och Johan Westerholm som skriver om detta i ett inlägg. 

https://ledarsidorna.se/2018/02/censurlagstiftningen-kan-hejdas/


Min blogg kommer utan tvekan att drabbas om denna ändring av grundlagen genomförs. Jag kommer inte längre få tillgång till vissa handlingar som idag är offentliga men som "imorgon" kommer vara oåtkomliga för mig.


Offentlighetsprincipen kommer begränsas!


Här finns en stor anledning till att inte rösta på något av partierna i 7-klövern, det vill säga Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som vill göra denna ändring av våra grundlagar.


Nu är det hög tid att ställa sig på barikaderna och slåss för våra rättigheter!


Här kan du höra några röster.
Av Thoralf Alfsson - Tisdag 20 feb 20:09

Jag har nu avslöjat omröstningen om Fake News Award och det blev faktiskt ganska jämnt men Stefan Löfven fick 22,0 procent av rösterna. Här kommer hela resultatlistan, inom parentes procentandel.


1  Stefan Löfven, med invandringen är lönsam lite längre fram (22,0)

2  Alexandra Pascalidou, med Trump sympatisörer delar ut sprit och droger (18,0

3  PK-media, med sin publicering om gruppvåldtäkten på färjan Amorella (16,4

4  DN-journalisten Ossi Carp som skrev om Sandvikenrapporten 500 miljoner i vinst (12,2)

5  Johan Rockström, klimatalarmisten som försöker skrämma alla med ”klimathotet” (7,4

6  Carian Bergfelt, SVT-journalist i USA som menade att kossor dödar fler än islamister (5,1)

7  Erik Ullenhag, fd integrationsminister med sina myter om invandringen (4,8)

8  Anders Ygeman, fd inrikesminister som skulle utvisa 80 000 asylsökande 4,0)

9  Morgan Johansson, justitieminister om demonstration i Polen en minnesdag (3,9)

10 Annika Larsson, forskare om vikingar och islam (2,6)

11 Stefan Carlsson, fd landshövding om att 50 procent av asylsökande högskoleutbildade (1,9)

12 Golnaz Hashemzadeh Bonde, DN-krönikör om brandmannen i Boden (1,6)


Att toppfyra blev dessa är inte minsta förvånande. Jag är dock lite förvånad av att så många ändå röstade på Johan Rockström. Men det gör mig glad att så många ändå har fått upp ögonen för hur klimatalarmisterna har tappat all sunt förnuft.


Här kommer vinnande klippen med Stefan Löfven och Alexandra Pascalidou.Av Thoralf Alfsson - Måndag 19 feb 23:11

Under söndagen hade SD Calmar sitt årsmöte. Jag blev omvald till ordförande för vår kommunförening. Jag tackar för förtroende att få leda vår kommunförening ännu ett år. Vi valde en ny styrelse som nu utökas från 7 till 9 ledamöter och 4 suppleanter.


Vi har en mycket positiv utveckling när det gäller antalet medlemmar. Jag roade mig med att titta på antalet medlemmar i kommunföreningen i augusti 2014, innan valet. Sedan dess har medlemsantalet ökat med nästan 140 procent och jag gissar att fram till augusti kommer medlemsökningen sannolikt vara upp emot 200 procent om ökningen av medlemmar fortsätter dagens takt.


Tänk om antalet röster i valet ökar i samma proportion som medlemsökningen. Då blir det ett kanonval i september!

 

Det stora antalet medlemmar gör att det också blir en helt annan konkurrens om platserna på kommunvalsedeln. Något som är lite nytt för oss. Det innebär att visa personer kommer bli besvikna och andra glada. Men alla kan inte stå på valbar plats.


Att man har suttit i kommunfullmäktige innevarande period innebär inte att man automatiskt kommer på en valbar plats på kommunvalsedeln. Alla som sitter i kommunfullmäktige förväntas bidra på ett positivt och konstruktivt sätt i arbetet som ledamot i kommunfullmäktige och aktivt företräda SD från talarstolen. Ju fler kandidater, desto högre krav på de som kommer väljas och därmed också högre kvalitet på vår kommunfullmäktigegrupp.


På torsdag kväll kommer vår kommunvalsedel slutligen fastställas av styrelsen i kommunföreningen enligt årsmötets beslut om sent fastställande av kommunvalsedel.


 

 

Vill du vara med i ett vinnande lag så är det bara att gå med i Sverigedemokraterna. Som medlem i Sverigedemokraterna får du då också möjligheten att lyssna till Jimmie Åkesson i Kalmar den 19 mars.

 

Bli medlem på nedanstående länk. Bli en del av det vinnande laget!

https://formular.sd.se/sd/medlemsansokan/

Av Thoralf Alfsson - Söndag 18 feb 20:52

Som säkert många räknat ut kommer klippet i förra blogginlägget från en lokal i Kalmar där shiamuslimer har en ”moske”. För mig känns det lite overkligt. Här kommer det igen.I veckan uttalade sig biskop Fredrik Modéus i Växjö stift om en ansökan om böneutrop vid en moske i Växjö. Det är alltså en ansökan som är ställd till polisen men som Växjö kommun också får lämna synpunkter på. Jag undrar därför varför Fredrik Medéus överhuvudtaget uttalar sig. Svenska Kyrkan är väl ingen remissinstans!

 

”Ismail Abu Helal är imam och tror att en moské i Växjö är positivt för integrationen.”

 

 Den som tittar på videoklippet i mitt förra blogginlägg delar nog inte imamens uppfattning om att det är positivt för integrationen. Enligt min uppfattning är det raka motsatsen.


 Jag tror att det är bra för integrationen. Det blir en bekräftelse av religionsfriheten. Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här, säger Ismail Abu Helal.

 

 Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här. Låter det som en vilja till integration i Sverige. Nej, absolut inte!


 Under lördagen höll biskop Fredrik Modéus utbildning för nya kyrkofullmäktigeledamöter. Några av våra ledamöter från Kalmar var med på utbildningen. En av våra ledamöter hade köpt ett exemplar av koranen i present till biskop Fredrik Modéus. Den var preparerad med några blad med kommentarer från Mona Walter som förklaring till vissa verser/avsnitt i koranen.


   

 

 


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se