thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2017 17:09

”Både Sverigedemokraterna och alla borgerliga partier, inklusive Centern, vill skära i miljöbudgeten. I ett läge när extremvädren avlöser varandra – nu senast så ser vi skogsbränder rasa i Kalifornien.” 

 

Gustav Fridolin i Expressen den 20 december.


I mina ögon visar ovanstående citat från Gustav Fridolin att han är en obotlig klimatalarmist. När han använder en skogsbrand i Kalifornien som exempel på extremväder. Då saknar Gustav Fridolin verkligen argument.

Skogsbränder har alltid inträffat i torra regioner och det inträffar alltid någon större skogsbrand någonstans i världen varje år. När vi för några år sedan hade den stora skogsbranden i Sverige så skyllde klimatalarmisterna på klimatförändringarna. Det är absurda påståenden!


Vi får bara fler och fler tecken och uttalanden som tyder på att miljöpartister och klimatalarmister lever i sin egen lilla bubbla, sin filterbubbla. De vägrar ta in fakta för det skulle rubba deras egen världsbild eller klimatvärld och dessutom rasera hela grunden för deras politik och existens.


Därför kämpar de idag med näbbar och klor för att upprätthålla sin alarmistiska agenda. De får tyvärr god hjälp av SVT och SR men den som är upplyst vet ju varför.


För en tid sedan gjorde en kvällstidning med hjälp av ett opinionsinstitut en undersökning om hur svenskar ser på klimatförändringarna. Frågan som ställdes var följande.


Hur allvarliga tycker du att klimatförändringarna är?

 

Jag tänkte här visa hur sympatisörer för de olika partierna tycker i denna fråga enligt opinionsinstitutet.

 

Det parti vars väljare är minst oroade av klimtförändringarna är Sverigedemokrater. Endast 31 procent anser att de är mycket allvarliga.


 


Sedan följs SD av av moderater och kristdemokrater som uppenbarligen delar placeringen med att knappt hälften av deras sympatisörer anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga.


   


Sedan kommer liberaler med drygt 60 procent följt av socialdemokrater där 70 procent av sympatisörerna anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga.


   


Sedan kommer topp 3 av riksdagspartierna men vilka partier det är kan väl knappast vara så svårt att räkna ut. På tredje plats kommer Centerpartiet där hela 75 procent anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga.


 


På andra plats kommer Vänsterpartiets väljare där hela 86 procent anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga.


 


Miljöpartiet toppar givetvis med att 92 procent av deras väljare anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga.


 


Men Miljöpartiet får faktiskt stryk av ett parti som inte sitter i riksdagen! Feministiskt initiativ, där hela 93 procent av väljarna anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga.

 

 

 


Ju högre andel som anser att klimatförändringarna är mycket allvarliga, desto mer verklighetsfrånvänt är partiets politik. Den tokigaste partiledaren är uppenbarligen Gudrun Schyman, tätt följt av Gustav Fridolin och Isabella Lövin men Jonas Sjöstedt är inte så långt efter.


Jag skulle vilja påstå att denna undersökning visar graden av hur väljarna för dessa partier indoktrinerats att tro på dessa hotbilder som klimatalarmisterna målar upp i media.


Jag gjorde även en undersökning bland mina läsare på bloggen och där var det bara drygt 3 procent som ansåg att klimatförändringarna är mycket allvarliga. Det visar på att mina läsare inte lyssnar på klimatalarmisterna och istället försöker tänka lite själva över vad någon grads uppvärmning kan innebära och hur snabbt en förändring kan påverka andra faktorer i samhället.


 


Skönt att mina läsare förstår de fakta som jag och alternativa medier skriver om. När får vi höra politiker från framförallt den rödgröna sidan också börja säga att vi varit naiva även i frågan om klimatet och be om ursäkt för att de drivit klimatalarmismen?

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2017 22:45

 


”Förra året tjänade denna politiska figur 22 miljoner. Fråga er hur det var möjligt och varifrån de pengarna kom? Svaret visar på en ny typ av korruption som inte lagen når - smart men djupt ohederligt. Han är inte ensam inom den politiska adeln att ta emot belöningar efter fullgjort värv från den styrande oligarkin.

 
Fråga er varför många svenska politiker plötsligt blir snuskigt rika sedan de lämnat sina maktpositioner?”

 

Lars Bern


Se videoklippet i förra blogginlägget om ni inte redan tittat på det.

Av Thoralf Alfsson - 26 december 2017 22:57

Inte ens under julhelgen kunde SR låta bli att vara klimatalarmister.

 

”De har ett gammalt fiskarehus från 1850-talet i Fjällbackas skärgård och det här huset ligger bara ett par meter från en strand och med havsnivåhöjningen som dom redan märker av och med starkare vindar så oroar dom sig för husets framtid. Och nu kanske detta är ett extremt läge skriver hon men det kanske finns andra husägare med liknande placering med stigande vatten som undrar om man kan göra något och i så vad.

För det här kommer tyvärr på sikt att bli ett problem av världshistoriska mått när övärldar och lågt liggande storstäder måste evakueras!”

 

Från P1 Juldagen och programmet Husesyn med Ulla Skoog.


Det här är människor som inte har ett eget tänkande och som tror blint på alla klimatalarmister. Jag blir bara klimattrött när jag hör allt detta och mer där till. De tror sig se något i framtiden som med bakgrund av dagens statistik förefaller högst osannolikt. Jag anser att de är ytterst okunniga och inkompetenta när det säger följande att ”på sikt att bli ett problem av världshistoriska mått när övärldar och lågt liggande storstäder måste evakueras”.


Den kvinna som skrivit brev till programmet och som har ett fiskarehus är uppenbarligen också drabbad av klimatalarmismen. En havsnivåhöjning som hon säger sig redan märkt av i Fjällbacka. Suck….


Det finns ingen havsnivåhöjning i Fjällbacka. Jag roade mig med att googla lite och hittade då följande i ett dokument från länsstyrelsen i Västra Götaland. Det här är verkligen i Smögen som ligger väldigt nära Fjällbacka.


 


Sanningen och verkligheten är att havsnivån har sjunkit med ca 20cm sedan 1910 enligt mätdata som kommer från SMHI.


Jag tror aldrig att riktiga yrkesmänniskor skulle förmedla lögner till sina läsare, lyssnare eller till allmänheten. Däremot kanske människor som är okunniga gör det. Frågan är hur det kan komma att dessa människor gång efter gång får påstå rent felaktiga saker i media, som radio, TV och tidningar? Frågan är varför inte ansvariga på de myndigheter som hanterar dessa uppgifter som SMHI och SGU reagerar och kräver att det görs tillrättavisningar om de uppgifter som journalister och klimatalarmister vråker ur sig utan att ha några fakta som styrker deras falska påståenden.


Jag blir bara så klimattrött och undrar vad ansvariga i det här landet sysslar med! De som påstår dessa saker om havsnivåerna i vårt land måste vara korkade. Det är ett fruktansvärt bedrägeri som hos många ungdomar skapar klimatångest. Helt i onödan!

 

PS

 

Har idag gjort ett besök vid Övralid. Verner von Heidenstams bostad och gravplats med utsikt över Vättern. Hade mina barnbarn med mig.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 24 december 2017 14:37

Jag vill önska alla mina läsare av bloggen en riktigt god jul!

 

 

Av Thoralf Alfsson - 24 december 2017 00:11

 


Som så många andra politiker och förtroendevalda var även Växjö bostäders styrelse fullständigt förblindade från verkligheten när det kommunala bostadsbolaget investerade nästan 43 miljoner kronor i ett vindkraftverk som driftsattes under 2013. Idag värderar Swecos vindkraftverket till 2,5 miljoner kronor vid en försäljning.


Vindkraftverket är inte placerat inom Växjö kommun utan i Ockelbo på Fallåsberget. Vet inte om de förtroendevalda blev upphetsade över att få ett eget objekt på Fallosberget 😉 De kanske tappade lite av sitt omdöme över att få en egen fallossymbol för enbart 43 miljoner kronor.


Nu har man skrivit ned värdet till 17 miljoner kronor men Växjö bostäder skulle helst vilja sälja vindkraftverket men med den värderingen skulle reaförlusten bli väldigt stor. Därför har man beslutat att behålla vindkraftverket. Nu får hyresgästerna betala för denna felsatsning via sina hyresavier under långtid framöver. Vindkraftverket går dessutom med förlust.


Växjö bostäders ordförande och centerpartisten Anders Bengtsson säger så här.


Det har inte varit så hemskt lyckat måste jag ju säga. Det har inte riktigt gett det vi tänkt oss.”

 

Vilket erkännande ;-)


När köpet genomfördes skrev dåvarande VD:n Kenneth Faaborg följande i årsredovisningen.


"Detta innebär att vi på sikt kommer att spara många miljoner kronor samtidigt som vi gör en viktig miljöinsats"

 

Det var så det lät för ca 5 år sedan. Ett flockbeteende från de flesta kommuner och politker inom 7-klövern.


Idag uttalar sig Växjö bostäders ordförande och centerpartisten Anders Bengtsson enligt följande i artikel i Smålandsposten.


Det här var ju en investering på närmare 43 miljoner kronor. Vem tar ansvar i dag för att det blivit så här?

–Det är självklart vi i styrelsen som har ett ansvar för detta. Då var det på uppåtgående och det var ett helt rätt beslut på den tiden. Sedan har vi fått skriva ner det i värde och tagit upp det i styrelsen för att se om vi kan sälja det. Efter analysen som är gjord bestämde vi oss för att behålla det.

 

 Hur ska ni förklara det här för hyresgästerna?

 

- Ja, vad är alternativet? Det hade varit att vi sålt det till ett undervärde. Det är ju inte heller bra.

 

Nej, det var inte rätt beslut i Växjö eller Kalmar, Högsby, Mönsterås, Hultsfred eller i någon annan kommun.


Det var ett populistiskt beslut grundat på helt felaktiga analyser och framtidsutsikter! Det enda parti som motsatt sig dessa kostsamma beslut var oftast bara Sverigedemokraterna i kommun efter kommun. Även om det har funnits några kommuner där våra sd-representanter inte vågat gå emot de rödgröna miljöpopulisterna.


Mörbylånga kommun lyckades nyligen sälja sitt vindkraftverk för 20 miljoner kronor. Det borde även Växjö bostäder göra. Men de har inte ens försökt.


Ännu ett stort misstag Växjö bostäder!


Av Thoralf Alfsson - 23 december 2017 14:11

Ledarskribenten på Östra Småland skaldar idag på ledarsidan.


Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson får en brudklänning.


SD, SD, gamle vän

tråkigt att du lever än

men du ser brunaktig ut

så du borde varit slut

Men är du bara klädd till brud

skickar säkert Uffe bud

Långt höger ut en bröllopsdans

Är för dig din bästa chans.


Uppenbarligen önskar ledarredaktion på Östra Småland livet av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 


Det är tragiskt att läsa dessa rader från Joakim Carlsson. Rader som sannolikt godkänts av den politiske chefredaktören Peter Akinder. Joakim Carlsson har som vanligt svårt att dölja sitt hat mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.


Jag och mina partivänner i SD kommer med hjälp av väljarna att svara den 9 september 2018!

 

 


Av Thoralf Alfsson - 22 december 2017 23:58

Ikväll var det stjärnklart och bra väder för lite nattfotografering på Öland. Jag fortsätter med att testa nattfotografering. Spännande effekter som går att uppnå med relativt enkla medel.


Hur många har besökt Odens flisor på natten?


 


Odens flisor består av två mäktiga kalkstensflisor, 2,5-3,0 meter höga. Enligt sägnen var det ursprungligen en enda sten men den sprack när Oden stack sitt svärd genom stenen för att tjudra sin häst, Sleipner.


Varför människor lät uppföra Odens flisor är oklart. Lokalhistorikern Folke Svensson menar att de tre resta stenarna skulle kunna symbolisera de tre högsta asagudarna, OdenTor och Frej.[1] Om så skulle vara fallet är det tänkbart att Odens flisor uppfördes som en offerplats och/eller en plats för rituella ceremonier. Det finns också teorier där var och en av stenarna symboliserade en stupad kung. En myt om hur namnet Odens flisor kom till handlar om Oden som gärna använde stenarna/flisorna som rastplats för sin häst Sleipner[


Har du besökt Kapelludden nattetid?


 


Under 1200-talets första hälft uppfördes ett kapell på platsen, S:ta Britas kapell,[2] stort nog att kunna hysa en större församling under de tider på året då handeln var som mest aktiv.[3] Idag är kapellet en ruin. Förutom kapellets norra gavel har de flesta ytterväggarna förfallit till endast någon meters höjd. Stenkorset med treklöverbladsutformning på de övre armarna är troligen samtida eller äldre än kapellet.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

988 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se