thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 juni 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) ur sig när argumenten tryter.


Sedan följde en rad märkliga påståenden från flera ledamöter, mest häpnadsväckande var uttalanden från Miljöpartiet och Vänsterpartiet under måndagens kommunfullmäktigemöte när min interpellation om havsnivåer vid Kalmars kust debatterades.


Tyvärr så återger inte vare sig Barometern eller Östra Småland på riktigt sätt vad som kom fram under debatten. Jag blir så besviken på de journalister som bevakade kommunfullmäktige. I Östra Smålands artikel citeras vänsterpartisten Bertil Dahl när han ljuger i debatten men det bekommer inte journalisten det minsta och vips så framstår lögnen som en sanning för läsarna.


"– Valet vi har att göra är att basera oss på Thoralf Alfssons mätningar eller FN. Du påstår saker, du skapar fake news, det är vad det handlar om, sa Bertil Dahl (V)."

 


Jag skulle aldrig använda mig av mina egna mätningar i en klimatdebatt i kommunfullmäktige. Dessutom är lögnen så uppenbar då jag knappast är 150 år gammal. De faktauppgifter och grafer som jag redovisade grundar sig på mätningar som startade redan 1887 i Karlskrona. Alla data till graferna är hämtade från SMHI:s Open data. Det är bissart att Bertil Dahls lögn kan stå utan att jag kan bemöta den.


Men jag kan inte undgå känslan av att artikeln går ut på att misskreditera mig som en oseriös politiker! 


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/anklagelser-om-fake-news/


I min interpellation hade jag ställt två frågor till samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S)


Hur mycket har havsnivån stigit vid Kalmar kommuns kust de senaste 50-100 åren?

Hur mycket förväntas havsnivåerna stiga vid Kalmar kommuns kuster i framtiden?


På första frågan blev svaret ingen höjning alls. Det finns ingen höjning av havsnivåerna i Kalmar, snarare en sänkning. Miljöpartiets tjat om havsnivåer och översvämningar är enbart klimatalarmism. Jag tror det sved att skriva det svaret!


På andra frågan svarade Mattias Adolfsson som så många andra 1 meters höjning av havsnivåerna fram till år 2100. Vilket är helt felaktigt när man läser rapporten från SMHI med rubriken ”Framtida havsnivåer i Sverige”.


I den framgår det klart och tydligt att havsnivåerna i Kalmarsund förväntas stiga med ca 10cm fram till 2050 och 45cm fram till år 2100 enligt IPCC och SMHI värsta scenario (RCP8.5). Värsta Scenario, ett scenario som är ytterst osannolikt att det kommer inträffa. Det troligaste scenario är att vi får en havsnivåhöjning på 10-20 cm fram till 2100 om vi får ett varmare klimat på jorden. Men det är inte lika alarmerande för Miljöpartiet och därför undviker de detta i alla debatter.


Istället kom flera häpnadsväckande uttalanden under debatten. Lyssna själv. Min interpellation börjar vid 56:20 in i klippet.Jag citerar några av de uttalanden som sas och kommenterar det också.


”Det är ju allmänt känt att du är klimatförnekare, det är du och Donald Trump.”

Mattias Adolfsson (S)


När jag presenterar fakta och statistik från SMHI och deras prognos för havsnivåhöjningar för Kalmarsund tar Mattias Adolfssons argument slut och då kommer den här typen av påhopp. Det är så ynkligt av samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Skall jag sjunka till samma låga nivå och börja med epitet på Mattias Adolfsson?


”Ett hundraårsperspektiv är lite väl kortsiktigt”

Per Dahl (M)


Frågan är om Per Dahl menade att vi skulle ha den planeringshorisonten i allt kommunalt arbete med detaljplaner?


”Det är underligt att man försöker bygga ett resonemang på grafer bakåt i tiden och försöker dra slutsatser framåt vad som kommer att hända.”

 

”Det är fullständigt orimligt att försöka dra en slutsats om hur framtiden ska se ut baserat på hur det har varit historiskt.”

Max Troendlé (MP)


Hårresande uttalanden från Max Troendlé som borde fundera på varför vi för statistik över nästan allting i samhället. En av de viktigaste anledningarna är ju att det visar verkligheten. Det är därmed ett av de viktigaste verktygen för att blicka in i framtiden men det passar inte Miljöpartiet.


”Man ska inte bara snöa in sig på SMHI:s rapporter.”

Max Troendlé (MP)


Max Trondlé misstror SMHI då deras fakta och prognoser för havsnivåhöjningar inte stämmer överens med vad Miljöpartiet predikar i Kalmar och i Sverige. Istället ansåg Max Troendlé att rapporter från Donald Trumps USA var bättre. Kom ihåg att SMHI.s rapporter är anpassade till våra svenska förhållande med landhöjningar. Landhöjningarna vill Miljöpartiet inte låtsas om.


”Isarna smälter när det blir varmare.”

Jonas Lövgren (M)


Jonas Lövgren har mycket att lära. Han borde lyssnat lite på Björn Brändewall när han pratade iskuber. Om det är -30 grader och sedan blir -20 grader, då har det blivit 10 grader varmare men det smälter ingen is trots att det blivit varmare ;-)


Jag tror vi får vänja oss vid den här typen av påståenden. Då man påstår saker, skapar så att säga fake news på sitt eget sätt i debatten för att gynna sina egna intressen.”

Bertil Dahl (V)


Ett häpnadsväckande påstående från vänsterpartisten Bertil Dahl. Jag visar historiska data uppmätta av SMHI och en tabell från en rapport skriven av SMHI och vänsterpartisten Bertil Dahl har mage att påstå att jag skapar fake news. Då har man någon form av blockering i skallen. Eller så är det hatet mot SD som förblindar förståndet.


Jag hoppas i varje fall att alla ledamöterna i kommunfullmäktige förstod att vi inte har haft några förändringar av havsnivåerna i Kalmar fram till idag. Jag kan dock bara konstatera att flera av debattörerna i Kalmar kommunfullmäktige vägrade att ta till sig de fakta som jag presenterade.

 

Det brukar kallas att vara faktaresistent! Vilket är ett synnerlige farligt tillstånd för en politiker. Vi har sett konsekvenserna inom Migrationspolitiken.


PS

I tysthet och mellan fyra ögon så håller ett antal politiker med om min beskrivning men de vågar inte stå för det öppet. Vad är det för samhällsklimat vi fått?

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

 


När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många kommer säkert ihåg hur stadsarkitekten Björn Strimfors jagades av media på grund av att hans fru bedrev Bed & Breakfast i familjens hus.


Men när den libanesiska restaurangen startar en verksamhet i en industrilokal, utan bygglov. Då är det fullständigt tyst i media. Jag skrev om detta redan den 23 februari men lokalmedia skrev inte en rad om detta. Varför?

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/23/11517143-svartkrog-i-industriomrade/


Verksamheten har varit stor om man skall tolka den Facebooksida som man haft för att marknadsföra sin verksamhet. Det senaste arrangemanget var tydligen den 14 april.


 

https://www.facebook.com/layalialamarkalmar/


Nu har Kalmar kommuns myndighetsutövande dömt ut ett vite till ägarna om inte lokalerna återställs till det bageri som tidigare fanns i lokalerna. Uppenbarligen har ägarna följt kommunens beslut eftersom lokalerna tycks vara tömda och nu bjuds ut till uthyrning.


 Det är märkligt att vare sig Barometern eller Östra Småland skrivit en enda rad om detta. Kan det bero på att det är en libanesisk nöjeslokal?

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

 


DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.


https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-forstagangsvaljare/


Man behöver inte vara någon Einstein för att begripa vilket syfte Peter Wolodarski har med det generösa erbjudande till alla ungdomar mellan 18-25. Att DN bedriver en agendajournalistik har ju till och med Peter Wolodarski bekräftat. Nu är man uppenbarligen så uppskrämda av opinionsundersökningar och att alternativa medier går så starkt framåt att man nu i ett desperat försök ger bort prenumerationer.


Men vilken kvalitetsjournalistik kommer DN bjuda på i den kommande valrörelsen? Blir det fler Sandviken reportage?


 


Sandviken artikeln är väl ett av Sveriges bästa exempel på Fake news. När jag utlyste en omröstning angående värsta Fake news så kom DN med sin Sandvikenartikel på fjärdeplats.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/20/11516586-fake-news-award-till-stefan-lofven/


Artikeln i DN publicerades sommaren 2014 och var säkert en del av DN agenda inför valrörelsen 2014. Idag tar alla avstånd från artikeln.


Det var definitivt inte kvalitetsjournalistik!


Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!


Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpartiet att ha lite koll på sin omgivning och de ”mörka krafterna” som tar allt mer plats.


Deras naivitet eller godhet har uppenbarligen inga gränser!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kritiska till massinvandringen för nazistier och dessutom ägnar sig åt att smeta ner politiker med nazistsymboler och förtala Jimmie Åkesson genom att sätta dit hitlerlugg, hitlermustach och sätta ett hakkors på bröstet och sedan publicera sitt ”verk” på socialmedier.


 


Att moderaten Markus Lewintus stödjer Pelle Frylestam är mycket förvånande i mina ögon.


Markus Lewintus egen Facebooksida kanske kan ge en förklaring till vem han egentligen är. I mitt stilla sinne undrar jag vad Markus Lewintus tycker om moderaternas 180 graders sväng i migrationspolitiken. Det måste vara besvärligt för Lewintus.
Notera texten i hans "röda" hjärta!

 

 


Är det moderaternas migrationspolitik i Gislaved. Men det kanske är arvodena som lockar? Markus Lewintus har en topplats i valet till kommunfullmäktige i Gislaved. Han återfinns även på listorna till landstingsfullmäktige i Jönköping men längst ned på listan. Men hans namn finns där!


 


Att moderaten Markus Lewintus stödjer en person som jag betraktar som en kommunist/socialist är märkligt.

 

Det är bara att gratulera moderaterna och väljarna i Gislaved!

 

 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57

 

På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.


Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen körts ut böneutrop i högtalare med upprepande av ”Allahu akbar” och andra fraser. Det har också gjorts i väldigt hög ljudvolym.


Vid en koll med polisen så fanns ett tillstånd för att använda en offentlig plats. Däremot var det tveksamt om det innefattade även böneutrop med den ljudvolymen.


Synd att jag inte hade vetskap om detta bönemöte och kunnat dokumentera det. Östra Småland hade dock en kvinnlig journalist på plats.


Hassan al Assads svar på journalisten frågor om inte böneutropen kunde störa de boende i Norrliden är väldigt talande för hur muslimer ser på sig själva och islam.


”– Vi har ingen aning om hur folk kommer att reagera utan det lär vi få reda på i efterhand. Det är säkert många äldre som stör sig, säger Hassan Al Assad."

 

Det är säkert många äldre som stör sig säger Hassan Al Assad men det bryr de sig givetvis inte om.

 

"Ramadan är slut. Nu firar vi att det är Eid al Fitr. Då ska man ropa Guds namn. Det här är speciellt och det är inget böneutrop. Vid kvart över nio ska en imam prata med folk och efter det ska vi be, säger Hassan Al Assad, som varit med och anordnat firandet.

 

Vid en gräsplätt i Norrliden centrum står två stora högtalare uppställda. Ur dem hördes bland annat mening Allahu Akbar, som betyder Gud är större, ropas ut.”

 

På en av bilderna i artikeln ser man klart och tydligt hur man har separerat män och kvinnor enligt samma princip som i moskéer. Män står på en plats i gräset med sina bönemattor och kvinnorna på betryggande avstånd om 30-40 meter i bakgrunden.


Vad säger alla svenska feminister om den kvinnosynen? Absolut ingenting!

 

Av de röstar jag hört idag så förstår jag att SD fick många nya väljare i Norrliden idag.

 

PS

 

När jag fick första samtalet idag tog jag bilen och körde upp till Norrliden men tyvärr så var alla på väg hem eller till sina bilar då. Men finns det någon som har bilder eller videoklipp som jag kan lägga upp på bloggen så tar jag tacksamt emot.


thoralf.alfsson@sd.seSocialdemokraterna fiskar givetvis röster i grumligt vatten bland kvinnoförtryckande män och personer med en helt annan värdegrund än den socialdemokratiska som är så viktig i alla politiska församlingar. Såväl i riksdagen som i Kalmar kommunfullmäktige.Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 07:50

 


Det finns mycket konstigt folk. Igår kväll stannade jag till vid Kalmar tingsrätt för att ta några bilder av byggnaden som jag skulle ha till en grej som vi skall ha i valrörelsen. Då stannar en bil och en man med ett aggressivt sätt hoppar ut och frågar varför jag fotograferar tingsrätten. Jag förklarade för honom att jag inte var skyldig att redovisa för honom varför jag fotograferar på allmän plats.


Han insinuerade då att jag kanske förberedde eller planerade någon form att attentat mot Kalmar tingsrätt. Vilken tokstolle! Han sa sig ha polisiära rättigheter och ha uppdrag inom försvarsmakten. Det har nog varit lite för mycket av konspirationsteorier i hans huvud.


Jag undrar faktiskt om personen är lämplig att ha polisiära rättigheter. Om han nu verkligen hade det. Eller om det bara var i hans huvud?


Har noterat att de stora butikskedjorna i Kalmar verkar hålla en relativt låg nivå och marknadsföring i samband med att Ramadan nu är slut och muslimerna skall fira Eid fitr.   Kom på att jag inte såg ett enda tecken på detta när jag var och handlade på ICA Maxi. Eller är det så att min hjärna slutat registrera den marknadsföringen.


Samtidigt har det ju under det senaste året skett en förskjutning i värderingar och åsikter som mycket väl också kan ha påverkat de stora butikskedjorna till att vara mer återhållsamma i sin marknadsföring i samband med Ramadan. Sedan är det ju valår och valrörelse också. Det kanske också påverkar.


Men verkligheten försvinner ändå inte. Jag tror att fler människor än jag upplever den stora förändringen av Kalmars stadsbild, som inträffat under de senaste åren. Frågan är hur stor påverkan den gör på vilken valsedel som medborgarna väljer den 9 september.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 juni 20:32

Barometern har nu skrivit två artiklar angående att åklagaren Johan Henningsson lagt ner förundersökningen mot Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp. Artiklarna innehåller flera häpnadsväckande svar från Pelle Frylestam och Johan Henningsson. Jag tar mig bara för pannan när jag läser artiklarna.


http://www.barometern.se/oland/hakkors-pa-sd-broschyr-utreds-inte-vidare/

http://www.barometern.se/kalmar/aklagare-om-att-kalla-sd-nazister-far-avgoras-fran-fall-till-fall/


Pelle Frylestam har ett galleri Svalan på Ängö. Politiskt tycks han stå långt till vänster och jag betecknar honom som en kommunist då han använt byggnadsmonument från socialismen Östeuropa som omslagsbilder på sin Facebooksida.


 


Jag ställer ju mig frågan om det svenska rättsväsendet skyddar en vänsterradikal kulturperson med mängder av vänner inom vänstermedia och kulturvärlden?

(sist i blogginlägget kan du se en lista på en del av Pelle Frylestams vänner på Facebook)


Nu ligger artiklarna bakom en betalvägg men jag skall citera delar av artiklarna så att alla förstår hur ”sjukt” vårt rättsväsende blivit.


Pelle Frylestam kallades till polisförhör, något han tycker var komiskt enligt Barometern.


”Polismannen undrade om jag verkligen var gallerist för han tyckte att det var ett slarvigt hakkors. Och Hitlermustaschen upptäckte han inte förrän jag uppmärksammade honom på den. Men jag förklarade att jag bara säljer tavlor, jag målar dem inte.

Men du erkände?

– Absolut. Jag hade gjort det igen om jag fått chansen, säger Pelle Frylestam.”

 

Uppenbarligen har den polis som genomfört förhöret inte tagit sin uppgift på allvar om man skall tro vad Pelle Frylestam sagt till Barometerns journalist. Var det verkligen ett förhör eller var det kompissamtal? Sedan fortsätter Frylestam.


”Åklagaren hade inget val. Alla som känner mig vet att jag är övertygad antirasist. Hakkorset och Hitlermustaschen var snarare ett sätt att förtydliga vad Sverigedemokraterna står för. Jag var inte orolig ett dugg.”

 

Eftersom Pelle Frylestam anser sig vara antirasist så kan han tydligen använda nazistiska symboler hur som helst. Han kan till och med använda dem för att smutskasta ett riksdagsparti. Förvanska partiets informationsmaterial med nazistsymboler och sedan publicera det på sociala medier med endast ett enda syfte. Att klistra naziståsikter på ett riksdagsparti och partiledaren.


Jag tror inte Pelle Frylestam hittat på svaren själv utan det kommer säkert från de personer han pratat med inom det svenska rättsväsendet. I andra artikeln har åklagaren Johan Henningsson svarat på Barometerns frågor och svaren är hårresande. Här är några citat.

Men först ett förtydligande. Han hade inte bara ritat Hitlermustasch utan även en Hitlerlugg. Men även också en photoshopad bild där halva ansiktet tillhör Hitler och andra halvan Jimmie Åkesson.


”Åklagaren Johan Henningsson la ner utredningen om hets mot folkgrupp efter att galleristen Pelle Frylestam ritat Hitlermustasch på Jimmie Åkesson (SD) och tecknat ett hakkors på en SD-broschyr. Varför?

Det handlar om vad den misstänkte uppgav i förhör. Varför han gjort detta och vilket uppsåt han har haft, det var därför jag la ner förundersökningen, säger åklagare Johan Henningsson.”


Det går bara dra en slutsats av Johan Henningsson svar. Om uppsåtet är att förtala, kränka Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna så är det med andra ord helt ok att använda sig av nazistsymboler på detta sätt. För min del anser jag att det är helt ointressant rent juridiskt vilket uppsåt Pelle Frylestam haft. Det är handligen och dess konsekvenser som skall bedömas av rättsväsendet.


Pelle Frylestam själv menar i ett Facebookinlägg att beslutet att lägga ner förundersökningen innebär att det är fritt fram att kalla SD för nazister.

Stämmer det?

– Den tolkningen får stå för honom. Det här är något som man måste avgöra från fall till fall. Man måste se i vilken kontext det används, säger han.”

 

Begriper inte Johan Henningsson konsekvenserna över sitt beslut att lägga ner förundersökningen. Han har ju bara på frågan tidigare sagt att det beror på vilket uppsåt Pelle Frylestam hade, vilket gjorde att han la ner förundersökningen.


Johan Henningsson har precis gjort det fullt legalt att kalla SD, Jimmie Åkesson och partiets företrädare för nazister. Det går inte tolka på något annat sätt.

 

Slutklämmen på artikeln gör det inte mindre pinsamt för Johan Henningsson.


”Jag såg häromdagen ett studentflak som hade texten ”Stöd Scan skjut en vegan”, det är knappast lämpligt men man kan nog inte rubricera det som hets mot folkgrupp.”

 

Jag kommer givetvis begära en överprövning av beslutet att lägga ner förundersökningen.


PS

Jag har fått en del feedback från personer som undrar över var rättsväsendet sysslar med. Även en del omdömen om Johan Henningsson som inte är så smickrande. Men de behåller jag för mig själv, i varje fall än så länge.


Pelle Frylestams FB-vänner (lista från 2016) i samband med anmälan.

Sören Björklund, styrelseledamot Gota Media AB, Lotta Zaar, journalist Barometern, Jesper Ericsson, Chef på Sveriges Radio Kalmar, Rasmus Jeppsson, journalist Barometern, Ulf Wickbom, fd politisk chefredaktör Barometern, Karin Asmundsson, journalist Östra Småland, Alexander Jensen, journalist Ölandsbladet, Peter Boström, journalist Ölandsbladet, Kenth Jönsson, journalist Ölandsbladet, Michael Ståhl, journalist Ölandsbladet, Annie Björck, journalist, Lennart Palm, reporter SR Kalmar, Erika Norberg, SR Kalmar, Bosse Nilsson, SR Kalmar, Bengt Grafström, SR Kalmar, Sven Ekberg, reporter SR/SVT, Kaisa Andersson, journalist SVT Nyheter Småland, Therese Hahne, SVT Nyheter, Johanna Hinteregger, SVT Nyheter, Malin Wollin, krönikör kvällspressen, Lena Hallengren (S), riksdagsledamot och ordförande utbildningsutskottet i riksdagen, Jonas Hellberg (S) politisk sekreterare, gift med Lena Hallengren, Ilko Corkovic (S), kommunalråd Borgholm, Marcel van Luijn (M), oppositionsråd Borgholm, Eddie Forsman, moderat Borgholm, Nisse Nilsson, kommunikationschef Länsstyrelsen Kalmar, Jörg Carlsson, överläkare Kalmar läns landsting, Karin Fransson, ägare Hotell Borgholm och matexpert i Sveriges Radio, Bertil Vallien, konstnär, Allan Willny, präst, Reine Medelius, präst, Dag Sandahl, präst.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 093 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se