thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 7 september 2018 20:29

Nu är det dags för årets Prideparad i Kalmar under lördagen. Jag kommer som förra året räkna antalet personer i Prideparaden.  Förra året räknade jag till ca 1 500 deltagare men Barometern uppskattade det till 3 500.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/09/09/11476718-bara-1-500-gick-i-prideparaden-i-kalmar/


Vilken lögn!  Prideparadens deltagareantal skönmålas! Jimmie Åkesson valtalar i Kalmar då hålls siffrorna till ett minimum.


Det som upprör mig allra mest är dock att flera förskolor i Kalmar har Pridetema och till och med Prideparad för 2-4 åringar i förskolan. Helt sjukt enligt min uppfattning.


Bilden som finns i artikeln är bara för bedrövlig.


För någon vecka sedan mejlade jag Mats Linde som är förvaltningschef för skolorna i Kalmar och frågade om det även i år skulle vara Pridetema på förskolorna. Jag fick följande svar.


 

Med andra ord Pridetema på förskolorna är sanktionerat av skolchefen Mats Linde. Föräldrar har fått meddelande om att det under vecka är han-hon-hen samtal denna vecka i förskolan.


Kan inte barn få vara barn!

 

Om väljarna ger SD mer inflyttande i kommunvalet på söndag så kommer vi stoppa allt vad Pridetema och Prideparader på förskolan inom Kalmar kommun. Socialdemokraten Johan Persson har inte gjort något för att stoppa detta.

 

PS

 

Läs gärna denna artikel från tidningen Världen idag.


http://www.varldenidag.se/nyheter/genusdagis-slangde-alla-bocker-om-pippi-och-emil/reprid!Mox9LCNwAyhygNeVenhjIw/


 ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 september 2018 23:00

 

 

I valrörelsen 2006, en valrörelse som var socialdemokraten Johan Persson första valrörelse som kommunalråd, blev det kinesiska projektet Fanerdun den stora valpropagandan. Hur många minns denna helsidesannons i lokalmedia? Jag minns den i varje fall väldigt väl.

 

 


Johan Persson red på projektet i valrörelsen. Kommunen och regionförbundet skickade sedan delegation på delegation till Kina för att hjälpa Mr Lou i hans marknadsföring av projektet i Kina. Det var många som fick en gratisresa till Kina under 2006 och 2007.


När sedan projektet och spaden skulle sättas i marken kom Centerpartiets partiledare och alliansregeringens näringsminister Maud Olofsson på besök i Kalmar. Men redan från starten kantades projektet av kulturkrockar då arbetet med byggnationen skulle utföras av arbetare från Kina, som flögs in i hundratal. Svenska byggregler följdes inte och fackförbunden protesterade mot arbetsvillkor och boendemiljöer för de kinesiska arbetarna.


 


Trots alla problem så fortskred byggnationen så sakteliga men med stora förseningar. Trots detta så genomfördes en farsartad invigning av projektet där kommunalrådet Johan Persson, landshövding Sven Lindgren och regionförbundets ordförande och centerpartisten Leif Larsson deltog. Snacka om att det var en teaterföreställning som alla parter spelade med i.


 

Från vänster Leif Larsson, Mr Lou, Sven Lindgren och Johan Persson vid den farsartade invigningen.


Kort efter invigning fallerade projektet mer eller mindre totalt och Mr Lou blev mer och mer frånvarande till att han försvann helt och hållet.


Johan Persson och flera höga tjänstemän var alldeles för naiva och godtrogna. Man trodde på denna skojare från Kina trots att väldigt många varnade för bolaget och att det inte fanns någon substans bakom Mr Lou.


Idag är allt från Fanerdun rivet och har jämnats med marken vid Snurrom. Nu växer det istället upp ett bostadsområde med ca 1 100 bostäder på platsen och en framtida friskvårdsanläggning med ny simhall är också planerad vid Snurrom.


Det enda som vittnar om Johan Perssons magplask är rondellen vid Snurrom. Den består av en kinesisk tegelhög och ett antal ljuspelare som sparades när området sanerades från Fanerdun. I mörkret är rondellen enligt mitt tycke den vackraste rondellen i Kalmar.


Snurromsrondellen är ett minne över Kalmar kommun och Johan Perssons naiva hantering av det kinesiska projektet Fanerdun.

 

 

Den som har gjort designen av rondellen borde faktiskt få ett pris enligt min mening. Rondellen säger så mycket om det snurriga kinaprojektet. 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 september 2018 21:11


Utesluter verkligen Centerpartiet extremister, islamister och religiös fanatism? En hel rad av företrädare för Centerpartiet har avslöjats under det senaste året. Först ut var nämndemännen vid Solna tingsrätt som dömde mer efter sharialagar än Sveriges rikes lag.


Centerpartiets toppkandidat Mikail Yüksel i Göteborg avslöjades nyligen efter att han varit och kampanjat i Turkiet inför riksdagsvalet i Sverige. Minst sagt märkligt men uppenbarligen normalt för Centerpartiet. Hans kopplingar till de grå vargarna blev sedan spiken i kistan för Mikail Yüksel och hans kandidatur till riksdagen.


Varför lockar Centerpartiet och Miljöpartiet till sig den här kategorin människor?


Jag skrev nyligen om centerpartiets Jaafar Al-Jabiri och hans religiösa övertygelse som han uppenbarligen gör allt för att dölja. Centerpartiet i Kalmar har även Ali Sayed Hosseini på plats nummer 5 på landstingslistan. Ali S Hosseini förekommer också i de videoklipp som jag publicerat från shiamoskéer i Kalmar. Hur mycket han berättat för sina partikamrater vet jag inget om.


Ali Sayed Hosseini besökte för bara någon månad sedan Iran men inläggen från Iran på hans Facebook försvann efter att jag publicerat mina blogginlägg om shiamoskéer i Kalmar. Ett Facebookinlägg från Iran hade gillats av flera lokala toppföreträdare för Centerpartiet.


Uppenbarligen var det känsliga uppgifter för Ali Sayed Hosseini eftersom att han raderade Facebookinlägget.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 4 september 2018 21:43

SD Calmar presenterade idag ett vallöfte att vi tänker stoppa byggplanerna på Fredriksskansområdet om vi får väljarnas förtroende. SD skickade ut nedanstående pressmeddelande idag.


SD vill stoppa byggplanerna på Fredriksskans

 

Sverigedemokraterna kommer stoppa byggplanerna på Fredriksskans om väljarna ger oss sitt förtroende den 9 september. SD kommer inte förlänga de markreservationer som finns när de går ut den 31 december 2018. Vi kommer därmed bespara Kalmar kommun kostnader på ca 30-40 miljoner kronor för marksanering av hela området.

 

Sverigedemokraterna anser att det är helt fel att bygga på varje grön yta i de centrala delarna av staden. Det måste vara möjligt att spara en större yta som den vid Fredriksskansområdet för framtida generationer.


Sverigedemokraterna anser att idrottsområdena på Fredriksskans med flera fotbollsplaner är absolut nödvändiga för att alla centrala skolor skall ha idrottsytor för skolverksamheten. Inte minst när Linnéuniversitet flyttar in till de centrala delarna av staden. Dessutom finns det ett stort behov av dessa fotbollsplaner i centrala Kalmar även för föreningsverksamheten. Det är inte minst viktigt ur ett folkhälsoperspektiv.


Ytorna är också viktiga för att Kalmar skall kunna arrangera vissa typer av event i centrala Kalmar.


Sverigedemokraterna vill istället utveckla Fredriksskansområdet för att göra det mer trivsamt och inbjudande. Men även för rekreation genom att gångstråket längs med Malmfjärden utvecklas betydligt mer än vad som gjorts hittills.


För ytterligare frågor kontakta Thoralf Alfsson på 072-5179099


Vi har fått väldigt bra feedback på vårt vallöfte. Dessutom har media skrivit flera bra artiklar.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/sd-lovar-stoppa-bygge-pa-fredriksskans/


http://www.barometern.se/kalmar/vi-vill-behalla-fredriksskans-som-det-ar/

Av Thoralf Alfsson - 4 september 2018 16:37

Radio Kalmar avslöjar idag att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri ör dömd till 30 dagsböter för olovlig körning 2014. Han körde bil i Smedby utan att inneha ett körkort.


Läs artikeln på Radio Kalmar


https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=7035526Av Thoralf Alfsson - 2 september 2018 22:59

 


För några veckor sedan kallade Centerpartiet till presskonferens i Kalmar och krävde att jag skulle sparkas ut från Sverigedemokraterna. Anledning var att jag ställt en del frågor till riksdagskandidaten Jaafar Al-Jabiri och centerpartisterna kallade detta för förföljelse. I detta blogginlägg kommer jag bevisa att mina frågor var väldigt relevanta och att centerpartisterna är naiva och okunniga om sin egen medlem Jaafar Al-Jabiri. I synnerhet hans partikamrat på riksdagslistan, Anders Åkesson. Läs artikel i Barometern, artikel i Östran.

 

 

Från Centerpartiets folder med utskick av valsedlar med Centerpariets toppnamn till riksdagen från Kalmar län.


Jaafar Al-Jabiri kandiderar till Sveriges riksdag för Centerpartiet och finns på 4:e plats på partiets riksdagslista för Kalmar län. Han kandiderar även till Kalmar kommunfullmäktige där han återfinns på 6:e plats.

 

Det hela började egentligen med den så kallade Solnadomen där två centerpartistiska nämndemän dömde mer efter sharialagar än Sveriges rikes lag. I samband med detta uttryckte det centerpartistiska kommunalrådet i Kalmar, Ingemar Einarsson att Jaafar AL-Jabiri var en ”rättrogen muslim”. Samtidigt kom en bild upp på sociala medier (Facebook) där Jaafar Al-Jabiri poserade framför en känd moské i Iran. Publicerad av "Stå upp för Sverige"


 


Detta fick mig att börja undra vilka värderingar, vilken kvinnosyn och syn på sharialagar som Jaafar Al-Jabiri hade och varför han åkte till Iran och besökte kända moskéer om han nu är en sekulär muslim och inte religiös. I början av april ställde jag de första frågorna via Messenger. Jaafar Al-Jabiri svarade väldigt undvikande på mina frågor och jag fick ställa om dem flera gånger eftersom han oftast svarade något helt annat. I sina svar anklagade han istället ofta mig för diverse saker.


Efter att jag hade publicerat två blogginlägg om shiamoskéer i Kalmar för ett par veckor sedan blev det dock fart på Jaafar Al-Jabiri. Kolla gärna dessa båda blogginlägg med videoklipp innan du läser vidare i detta blogginlägget så förstår du vad det handlar om i dessa moskéer.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/08/08/11554643-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-5/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/08/14/11555987-look-at-whats-happening-last-night-in-kalmar/


Då började Jaafar Al-Jabiri skicka mejl till mig. I ett av dessa mejl kommer en text som utan tvekan kan tolkas som ett hot.


"Du trakasserar mig och vill måla upp en annan bild av mig och jag har varnat dig att det kommer slå tillbaka. Jag har varit vänlig mot dig men du gick för långt."

 

Att ställa frågor om hans värderingar, kvinnosyn och sharialagar kallar han att trakassera!


Jaafar Al-Jabiri har i alla sammanhang försökt framställa sig som en sekulär muslim (icke religiös). Han skriver aldrig om islam på sin Facebook. Han gör allt för att visa att han assimilerat sig i det svenska samhället, men har han det?

Något som också framkommer i det han skrivit på sociala medier och inte minst i sina mejl till mig. Här kommer ett antal citat från Jaafar Al-Jabiri.


”Jag är faktiskt känd för att vara väldigt sekulär.

 

”Jag känner igen lokalen som brändes ner då jag bad Eid-bön och har varit där några gånger av ren nyfikenhet då jag aldrig har varit i en moské i Sverige förut.”

 

”Andra typiskt shiamuslimska sorgceremonier och andra ritualer som du la upp klipp på gillar jag inte så de kan jag inte uttala mig om men vissa personer i bilderna känner jag faktiskt igen.”


”vem är shia och vem är sunni är för mig nonsens och det ska vara för dig också.” 

 

”Jag har inte gjort något som tyder på att jag skulle vara en religiös fundamentalist eller ens en religiös person. Du behöver rannsaka dig själv så folk kan ta dig på allvar.” 

 

Jag är en sekulär och öppen människa, jag har uppvuxen i Libanon som är mellanösterns mest sekulära land efter Israel kanske.”

 

 I Jaafar Al-Jabiris senaste mejl till mig skriver han följande.


 ”Jag kommer inte att svara på dina mejl längre för att

 

1, du ljuger

2, för att du är oförskämd

3, för att du medvetet förvränger det man skriver

4, för att jag tar inte dig på allvar och tycker synd om dig

5, du verkar vara besatt av mig

6, det sticker i dina ögon att jag har kommit så långt och har bra kontakt och samtal med de flesta av dina kollegor som respekterar mig och uppskattar att jag hälsar på de i valstugan bla. och stöttar de mot våldsamma och oförskämda människor.

7, Jag är upptagen med att värna om religionsfriheten.”

 

Sedan skrev han även ett par inlägg på Facebook med rena lögner. Något som gjorde mig väldigt arg. Jag har bemött lögnerna i ett blogginlägg.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/08/26/11558475-rena-logner/


De här påhoppen från Centerpartiet och från Jaafar Al-Jabiri är anledningen till att jag nu väljer att publicera dessa videoklipp och foto.


Allt kommer från en offentlig Facebooksida som var helt öppen men på arabiska. Den stängdes ned efter att jag publicerat mitt första blogginlägg om shiamoskéer i Kalmar den 8 augusti. Den stängdes faktiskt ned samtidigt som Jaafar Al-Jabiri började skicka sina otrevliga mejl till mig natten mellan den 8:e och 9:e september. Vilket sammanträffande. Centerpartiet kallade till presskonferens den 9 augusti. Också ett sammanträffande!

Jag tankade ned flera timmars videoklipp innan Facebooksidan stängdes ned. De klipp jag visar är bara korta utdrag från klipp som i vissa fall är 100 minuter långa.


I det första klippet som är ifrån 2016 deltar Jaafar Al-Jabiri i sorgeritualer i mosken under Aashurahögtiden i Lindsdal. Kom ihåg citatet ovan där han säger sig aldrig varit i en moské i Sverige och ogillar sorgeritualer. Jaafar Al-Jabiri återfinns med sin gröna sjal, på hans högra sida står enligt uppgift hans bror.

 

 

Nästa videoklipp har jag låtit en arabisktalande person lyssna på. Det är från 2017 och enligt den översättning jag fått predikar Jaafar Al-Jabiri om att man misslyckats med att få barn och unga att komma till moskén och att man måste ändra taktik och vara snälla mot barn om de skall komma till moskéen. Tyvärr är bild och ljud inte riktigt synkat.


Tänk på att Jaafar Al-Jabiri bara för två veckor sedan skrev att han aldrig varit i en svensk moské.I nästa klipp som också är från 2017 och den provisoriska moské man hade i Smedby talar Jaafar Al-Jabiri om hur man praktiserar islam och att "only Good can judge me" eller bara Allah kan döma mig.I nästa videoklipp som kommer från samma moské i Smedby utövas också sorgeritualer under ledning av samma person som 2016. Det är lite svårt att se men i första ledet lite till vänster finns Jaafar Al-Jabiri.Vi har religionsfrihet i vårt land och Jaafar Al-Jabiri får givetvis tro på vad han vill. Men av någon anledning så vill han dölja detta. Det kan dock bara han själv svara på.


Den här kommentaren fick jag från en flykting från Syrien som sett dessa klipp.


"Har under dagen haft långa samtal med en muslimsk arbetskamrat som flytt från Syrien om det här klippet. Han trodde inte sina ögon, blev väldigt förvånad över hans reaktion. Enligt honom är detta något förjävligt, fundamentalistisk och nedbrytande. "-Det är så här det börjar". "-De här människorna är helt dumma i huvudet", ungefär 70 personer om året dör under detta "firande" i Syrien. Att sånt här är en av orsakerna att han flydde Syrien då hans familj blivit offer i kriget, då det inte har något med själva islam att göra enligt honom, inte heller enligt hans bror som är religionsvetare i Damaskus." 

 

Fick även denna kommentar tidigare.


 
 

Om ca en vecka startar årets religiösa högtid Aashura för shiamuslimerna. Frågan är vilken lokal i Kalmar som kommer användas i år?


Nu är det upp till mina läsare att bedöma Jaafar Al-Jabiris trovärdighet. Jag tror att alla nu förstår varför jag ställde frågor om Jaafar Al-Jabiris värderingar, kvinnosyn, syn på sharialagar och varför han besökte kända moskéer i Iran. 


Centerpartiets ledning i Kalmar borde ställa samma frågor till Jaafar Al-Jabiri. Jag tror det även finns ett intresse från Centerpartiets väljare att veta vem Jaafar Al-Jabiri är.


Källan till alla dessa videoklipp är nedanstående Facebooksida som nu är nedsläckt. Det finns några uppgifter som kan tyda på att Jaafar Al-Jabiri var sidans administratör men det är bara min spekulation på uppgifter som jag fått från bland annat en journalist. Men sidan stängdes ned samma natt som Jaafar Al-Jabiri skickade mig flera mejl där han bland annat frågade vad jag fått uppgifterna från i mitt blogginlägg den 8 augusti.

 


PS

Har du redan förtidsröstat på Centerpartiet? Du vet väl att du kan ändra dig på valdagen, genom att rösta i din vallokal.


 
 
 
 

 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2018 22:57

Förra veckan innehöll många stresspåslag för min del. Både förväntade och oväntade. Jag har varit uppe i högvarv för att inte missa något och kanske inte varit den mest sympatiska i alla lägen. Det ber jag om ursäkt förr om jag varit alltför irriterad vid något tillfälle eller flera tillfällen.


Avslutningen på veckan med Jimmie Åkessons besök i Kalmar blev väldigt lyckad, trots regn och rusk. Jag har fått mycket positiv feedback idag från många olika håll 😉Dock saknar jag feedback från ett viktigt håll.


Idag har jag dock ägnat mig mer åt administrationsarbete som kassör för distriktet och förberedande av de sista publiceringarna i stadsbussarna och på LED-skärmar i stan. Planering för kommande vecka och vad som måste göras. Det ser ut som veckan blir lite lugnare när det gäller intervjuer och debatter.


Ikväll tog jag mig faktiskt också tid att köra en liten joggingrunda med ett avslutande bad i havet. Vattnet var förvånansvärt varmt, för att inte säga riktigt skönt.


Har kollat på utfrågning av Jimmie Åkesson och sin vana trogen så ägnade SVT återigen mycket tid på andra frågor än politik. Det måste vara tråkigt för Jimmie att gång på gång ägna sig åt att svara på dessa frågor. Jag tror faktiskt att det är en planerad taktik från SVT för att ”slippa” prata politik med Jimmie Åkesson. Om Jimmie fick prata och förklara vår politik så vet SVT att SD skulle tjäna på det.


Nu skall jag skriva ett blogginlägg tills imorgon, som jag hoppas blir uppmärksammat.

Av Thoralf Alfsson - 1 september 2018 20:14

 


Jag var lite orolig när regnmolnen började släppa ifrån sig sina droppar under förmiddagen och att SMHI ändrade sin prognos från uppehåll till regn under eftermiddagen. Men folket strömmade till trots vädret och media skriver att det var drygt 1 000 personer. Sedan finns det visa vänsteranhängare som påstår något annat men många skolkade sig säkert igenom skolan och kan inte räkna längre än till tio.Foto Jimmy Strömberg.

Foto Thoralf Alfsson    


Jag tror till och med att journalisterna som var på plats blev lite tagna över hur många som kom för att lyssna på Jimmie Åkesson trots det dåliga vädret. En journalist uttryckte det som att det var det otvivelaktigt största publiksiffran i något valtal han varit på i Kalmar under flera valrörelser.


 


Jimmie Åkesson körde sitt tal och publiken fick vara med och applådera, klappa händerna och jubla allt eftersom det ena efter det andra vallöftet levererades av Jimmie Åkesson. Störst jubel blev det utan tvekan när Jimmie sa att utländska personer som begår brott i Sverige alltid skall utvisas. Då hördes det dock burop från fängelsets rastgård, då kan i varje fall jag räkna ut att det var inte riktiga svenskar som var ut och fick lite frisk luft. Något som också bekräftades då de stack upp sina huvuden för att få en skymt av Jimmie Åkesson.


 


Tyska TV-kanalen ZDF var också på plats med ett team som fick en pratstund med Jimmie Åkesson. De gjorde även en intervju med mig efter Jimmies tal. Skall bli intressant att se vad det blir av detta. Jag skall få en länk under kommande vecka.


Summa samarium, en mycket lyckad eftermiddag. Trots de förbannade trafikproblemen i Kalmar på grund av Student-VM i triathlon och i synnerhet hur man löste trafiken från Ängö. Ett stort ris och många svordomar till de som planerat detta. Det tog mig ca 30 minuter att ta mig med bil från Ängö till Stadsbiblioteket och Cellgraven, det borde ta ca 3-4 minuter. En stor skandal. Så skall det faan i mig inte få fungera om vi skall ha event i staden!


Ber om ursäkt till alla partivänner som fick se mig så irriterad och uppretad när jag äntligen var framme vid Cellgraven!


PS

Nu har jag öppnat en öl och är på väg ner i varv.


https://24kalmar.se/bildextra-polis-och-paraply-tatt-under-jimmie-akessons-tal-i-cellgraven_5f47e3f5


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/storpublik-nar-akesson-talade-i-kalmar/


http://www.barometern.se/kalmar/storpublik-trotsade-regn-for-att-lyssna-pa-jimmie-akesson/


 Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se