thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2018 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fungerar. Juristen förklarar i sitt mejl hur ungdomsrabatten och mängdrabatten fungerar i praktiken vid svenska domstolar. Så här skriver juristen.


”Ungdomsrabatten är ett system där man man får lindrigare straff beroende på ålder.
Riktvärden: 15 åring får 1/5 del av straffvärdet för en vuxen, 16 år 1/4 del, 17 år 1/3 del, 18 år 1/2, 19 år 2/3 dels straff, 20 år 4/5 delar!

 

Förklaring avseende mängdbrottslighet. För 1 fall av stöld brukar man få 1 månads fängelse om inte rör sig om allt för stora belopp. De nästa 2 fallen brukar man få halva straffvärdet för d.v.s 2 fall till ska ge ytterligare en månad. De nästa 2-3 fallen ska ge ca 1/3 del av straffvärdet, så då behöver du 3 fall för att komma upp i en månad så 6 fall av stöld ska alltså ge ca 3 månader.

Med de ytterligare fallen av stöld och försök till stöld så borde han ha haft i vart fall ytterligare någon månad. Systemet fungerar lika dant för alla typer av brott. Man räknar det värsta brottet först med fullt straffvärde, sedan de 2-3 följande med halva straffvärdet, de 2-3 följande därpå med 1/3 del av straffvärdet, de sedan följande med 1/4, de sedan följande med 1/5, sedan får man inget mer straff. Sjukt system eller hur?”

 

Notera att juristen avslutar sin förklaring med ”Sjukt system eller hur?”.

 

Får man rösta till Sveriges riksdag vid 18 års ålder och dessutom kandidera till riksdagen så anser jag att man också är mogen att straffas som en vuxen person. Allt annat vore helt ologiskt!


På tisdag presenterar en utredare ett förslag om att ungdomsrabatten skall tas bort eller kanske bara begränsas för gruppen 18-21 år. Det finns en majoritet för detta i riksdagen då Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna vill förändra ungdomsrabatten.

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2018 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han valde att inte närvara och tvingas kommentera nederlaget.


KG Bergström sa i Studio Ett att folk kommer bli galna om de tvingas rösta igen i ett extra val. Jag tror knappast att KG Bergström pratar med vanliga väljare utan han bara sitter och spekulerar i radion. Jag kan också spekulera men jag har faktiskt pratat lite med väljare och många vill faktiskt rösta igen. Det vill faktiskt ändra hur de röstade, de är rent ut sagt förbannade på hur flera partier agerar.


KG Bergström sa också att det bara är Sverigedemokraterna som vill ha ett extra val. Vad har han fått det ifrån? Jag har en helt annan uppfattning. Jag tror att flera partier faktiskt idag vill ha ett extra val.


Den enes död, den andres bröd.

 

Jag är övertygad om att flera partier gärna vill ha ett extra val för att bli av med ett eller två partier i riksdagen. Vänsterpartiet kommer inte gråta om MP försvinner. De rödgröna lär inte sörja om Jan Björklund och Liberalerna får lämna riksdagen. Egentligen är det nog bara två partier som motsätter sig ett extra val, Miljöpartiet och Liberalerna.


Regeringsbildningen blir enklare med sex partier i riksdagen istället för åtta partier.

 

Talmannens nästa steg blir väldigt intressant men det skulle förvåna mig om inte nu Ulf Kristersson får chansen ännu en gång.

 

PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.

 

thoralfsblogg.wordpress.com

 

Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress. Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

 

Av Thoralf Alfsson - 13 december 2018 20:29

     


Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att förstå hur miljöpartister och vänsterpartister tänker.


Igår läste jag om en dom från Kalmar tingsrätt i media. Tyckte artikeln innehöll märkliga detaljer då den dömde som dömdes till fängelse i sex månader hade dömts till fängelse vid ytterligare tre tillfällen under 2018. Jag undrade hur är det möjligt att kunna dömas till fängelse i fyra olika domar under ett enda år i Sverige. Borde han inte sitta i fängelse så att han inte kan begå några nya brott någon gång under året?


Jag citerar några avsnitt ur domen där man kan läsa att den svenska killen finns under 11 avsnitt i brottsregistret.


”Han dömdes den 30 januari 2018 för stöld vid fyra tillfällen, försök därtill, tillgrepp

av fortskaffningsmedel, olovlig körning (grovt brott), grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott

vid två tillfällen till fängelse fem månader. Samtidigt förklarades villkorligt

medgiven frihet förverkad. Han blev från det straffet villkorligt frigiven den 5

februari 2018 med en återstående strafftid om två månader och sju dagar.”

 

Frågan är om han blev villkorligt frigiven den 5 februari från en tidigare fängelsedom. Eller hade han suttit häktad så länge att han frigavs en vecka efter domen. Svårt att förstå utan att ha domen från den 30 januari.


”Den 18 juni 2018 dömdes Alexander Gunbjer för stöld, brott mot knivlagen, och ringa

narkotikabrott till fängelse tre månader samtidigt som den nyss angivna villkorligt

medgivna friheten förklarades helt förverkad. Från det straffet blev han villkorligt

frigiven den 16 juli 2018 med en återstående strafftid om en månad och 23 dagar.

Den domen har inte vunnit laga kraft.”

 

Undrar om det är domen från den 30 januari som han är villkorligt frigiven ifrån eller är det domen från den 18 juni på tre månaders fängelse som han blir villkorligt frigiven från redan den 16 juli med en återstående strafftid om 23 dagar.


Men det går inte många dagar innan det är dags igen.


”Den 29 september 2018 dömdes han för tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa narkotikabrott och olovlig körning, grovt brott till fängelse tre månader. Från det straffet

blev han villkorligt frigiven den 26 oktober 2018 med en återstående strafftid om en

månad. Prövotiden utgår den 26 oktober 2019.”

 

Från det straffet blir han villkorligt frigiven redan den 26 oktober 2018, bara en dryg månad efter att han dömts till tre månaders fängelse med en återstående strafftid om en månad. Hur är det möjligt?


Men han hinner inte ut från fängelset innan han begår nya brott.


”Brott som den tilltalade döms för

1. Olaga intrång, 4 kap 6 § 2 st brottsbalken

2018-10-25 -- 2018-10-31

2. Stöld, 8 kap 1 § brottsbalken

2018-09-22 -- 2018-10-29 (2 tillfällen)

3. Försök till stöld, 8 kap 1 § och 12 § samt 23 kap 1 § brottsbalken

2018-10-29 -- 2018-11-07 (3 tillfällen)

4. Narkotikabrott, 1 § 1 st 6 p narkotikastrafflagen (1968:64)

2018-11-07

5. Ringa narkotikabrott, 1 § 1 st 6 p och 2 § narkotikastrafflagen (1968:64)

2018-09-23 (2 tillfällen)

6. Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, 1 § 1 st och 4 §

1 st lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål

2018-09-23”


Under onsdagen dömdes han vid Kalmar tingsrätt för ovanstående brott till sex månaders fängelse. Jag måste säga att det är en bedrift att dömas till fängelse fyra gånger under ett och samma år eller för att vara lite mer exakt på lite drygt 10 månader. Med en sammanlagd strafftid på 17 månader.


Det är ren parodi på det svenska rättsväsendet! Sverige är fantastiskt.


Jag anser att personer som begår nya brott gång på gång inte skall kunna friges efter att 2/3-delar av strafftiden avtjänats.


Det är det här rättssystemet som en stor del av partierna i Sveriges riksdag önskar. Jag gissar att det bara är SD, M och KD som skulle kunna förändra lagstiftningen.


PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.

 

thoralfsblogg.wordpress.com

 

Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

Av Thoralf Alfsson - 12 december 2018 20:46

Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.


Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsägelser och SVT:s egen "klimatexpert" Erika Bjerström har kommit med det ena efter det andra domedagsprognosen, om inte koldioxidutsläppen bromsas.


Det märkliga har varit att under alla dessa dagar har jag aldrig sett en debatt i Aktuellt-studion mellan någon "klimatalarmist" och någon "klimatförnekare", om uttrycken tillåts.


Annars brukar ju Aktuellt alltid ha en kortare debatt i stort sett varje kväll men inte när det gäller den fråga som de vill hävda är den allra viktigaste frågan på agendan. Jordens överlevnad. Jag tycker det är väldigt märkligt.


Jag hittade en film som gjorts av SGU, Sveriges Geologiska Undersökningar, en statlig myndighet. Filmen handlar om landhöjningen men det blir också automatiskt om havsnivåer i framförallt Östersjön.

De av mina läsare som tänker efter lite förstår säkert lite av ironin i varför jag lägger upp den animerade filmen. Notera att de kallar det för en klimatförbättring i filmen. Det är faktiskt vad det handlar om. Utan klimatförbättringen hade världen och jorden sett helt annorlunda ut idag.Det SGU säger som avslutning är att Stockholm kommer höja sig 0,5 meter om 100 år på grund av landhöjningen. Det vill säga 500 mm eller 5 mm/år.


Det är det sett ut de senaste århundradena enligt SMHI och deras mätningar av havsvattenståndet i Stockholm.


 


PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.

 

thoralfsblogg.wordpress.com

 

Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

Av Thoralf Alfsson - 11 december 2018 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?


Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandidat redan under nästa vecka? Om M och KD budgetmotionen vinner vid omröstningen imorgon har talmannen faktiskt en möjlighet att sätta press på Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor att se till att de har tillräckligt stöd vid en omröstning om ny regering redan i nästa vecka. Om inte det sker så tar riksdagen julledigt till den 15 januari.


I så fall har talmannen endast fått till två omröstningar om en ny regering på 100 dagar. Ett facit som inte imponerar på någon.


När riksdagen sedan öppnar den 15 januari 2019 så har talmannen ett nytt datum att förhålla sig till. Den 26 februari.  Om fjärde omröstningen inte sker före den 26 februari kan ett extra val hållas den 26 maj. Med andra ord samtidigt som valet till EU-parlamentet. Det besparar samhället många sköna miljoner kronor misstänker jag. Samtidigt så ökar säkert också valdeltagandet i båda valen. En extra bonus för de som hoppas motverka populisterna.


Frågan är om talmannen kan fördröja processen så länga att det är möjligt att även hålla ett eventuellt extra val på samma dag som EU-valet. Ett första steg är i så fall att inte ha en tredje omröstning före julhelgerna. Utan först framåt 20-25 januari.


Det skall bli intressant att se hur talmannen agerar efter omröstningen på fredag.

 

PS

 

Min blogg finns nu också på wordpress.

 

thoralfsblogg.wordpress.com

 

Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

 

Av Thoralf Alfsson - 10 december 2018 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonferensen. Stefan Löfven sa följande.


”Arbetslösheten har sjunkit kraftigt i vårt land. Sysselsättningen är ledande i Europa.”


Att arbetslösheten har sjunkit kraftigt i vårt land är ett riktigt falskt påstående. Jag skulle till och med påstå att det är en regn lögn om man granskar statistiken i sömmarna. Så sent som under helgen gick jag igenom arbetsmarknadsstatistiken på riksnivå och jag har därför bra koll på siffrorna. Jag hade i vilket fall som helst tänkt följa upp befolkningsstatistiken som jag skrev om i gårdagens blogginlägg med just arbetslöshetssiffrorna idag. Nu kan jag passa på och visa hur falsk Stefan Löfven är.


Här kommer verkligheten.


 


Var är den kraftigt minskade arbetslösheten? Stefan Löfven tillträdde som statsminister i september 2014 och lovade då halverad arbetslöshet och Europas lägsta arbetslöshet. Du kan knappt se någon minskning av arbetslösheten sedan september 2014. Den har minskat med runt 25 000 personer sedan Löfvens fagra löfte. Men då skall man också komma ihåg följande.


Under mandatperioden har Löfvens regering med Ylva Johansson som arbetsmarknadsminister hittat på nya ”låtsasjobb”. 2016 infördes så kallade ”extra tjänster”, 2017 infördes så kallade ”moderna beredskapsjobb” och under 2018 infördes så kallade ”introduktionsjobb”. Hur många har anställts inom dessa kategorier?


Hör och häpna ca 26 000 personer.

 

 


Extra tjänster och moderna beredskaps ersätts till 100 procent av staten och introduktionsjobben med 80 procent av staten + pengar för handledning så att det mer eller mindre motsvarar 100 procent även där.


I min värld och i min verklighet har antalet arbetslösa inte minskat något alls sedan 2014 eller ytterst marginellt. Stefan Löfven står på presskonferensen och berättas sagor för det svenska folket. Och hela journalistkåren sväljer det med hull och hår, utan en blinkning!


Jag tror mina läsare även finner det intressant att se arbetslöshetssiffrorna uppdelade på inrikes födda och utrikes födda. Det förekommer inte särskilt ofta i svensk media, om det förekommer överhuvudtaget. Det är sannolikt tabu.


 


Inrikes födda minskar men utrikes födda ökar i antalet år efter år. Grattis svenska skattebetalare.


Vem tror mina läsare får dessa nya subventionerade anställningar? Extra tjänster, moderna beredskapsjobb och introduktionsjobb? Jag tror ni kan gissa rätt även där.


 


Cirka 80 procent av dessa "låtsasjobb" går till personer som är utrikes födda.


Sedan får vi heller inte glömma ”Nystartsjobb” som i väldigt stor utsträckning går till personer som är utrikes födda.


 


Det ser ut som svenskar diskrimineras av Arbetsförmedlingen. Jag kan inte komma ifrån den känslan när jag betraktar all statistik.

 

Grattis Sverige. Alla förstår säkert vem Arbetsförmedlingen är till för och vem eller vilka som prioriteras.

 

PS

Är du intresserad av befolkningsutvecklingen och abetslöshetsstatistik i din egen kommun kan du kontakta mig på mejl.

thoralf.alfsson@telia.com


Min blogg finns nu också på wordpress.


thoralfsblogg.wordpress.com


Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

 Av Thoralf Alfsson - 10 december 2018 13:07

 

 

Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.

 

https://ledarsidorna.se/2018/12/ledarsidorna-se-avslojar-mehmet-kaplans-nya-roll-tydligare-kopplad-till-muslimska-brodraskapet/


"Efter att Mehmet Kaplan, Miljöpartiet, avgick som bostadsminister den 18 april 2016 har få eller inga känt till vad han sysselsatt sig med. Känt är att Kaplan fortfarande finns i språkröret Gustav Fridolins närmaste krets men inte vad han gjort. Det har förekommit rykten om att han varit aktiv i de islamistiska miljöerna men nu kan Ledarsidorna avslöja att Kaplan numera är engagerad biståndsorganisationen Muslim Aid."

 

"Att Muslimska Brödraskapet är etablerat som rörelse i Sverige, enligt deras egna utsagor i dels Islamiska Förbundet i Sveriges stadgar samt en dom i Förvaltningsdomstolen i Stockholm där SUM själva anför att de är en del av Brödraskapets ungdomsorganisation FEMYSO är ställt utom allt tvivel. Även verksamheten vid Muslimska Familjedagarna har genom åren präglats av Muslimska Brödraskapets ideologi där återkommande internationellt kända och erkända sharia- och jihadistpredikanter bjudits in."

 

"Att Mehmet Kaplan aldrig lämnade politiken 2016 har varit allmänt känd, inte heller att han lämnade den islamistiska miljön och Muslimska Brödraskapet. Tvärtom har han i allra högsta grad varit aktiv och är nu en del av den rörelse som skall placera Muslimska Brödraskapet i maktens centrum igen men under offentlighetens radar."

 

 

 

Min blogg finns nu också på wordpress.


thoralfsblogg.wordpress.com


Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v

Av Thoralf Alfsson - 9 december 2018 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, även om en del faktiskt försöker i sin egen dumhet, när de inte vill acceptera statistiken eller att det passar den egna agendan.


Sveriges befolkningsstatistik synas sällan i sömmarna. Alla är säkert medvetna om att Sverige för något år sedan passerade 10 miljoner invånare. På kommunal nivå jublar ofta kommunstyrelsens ordförande när befolkningen i kommunen ökar. Ett ganska märkligt beteende.


 


Sedan 2002 har Sveriges befolkning ökat med närmare 1,2 miljoner invånare. 2004 passerades 9 miljoner invånare och under 2017 passerades 10 miljoner invånare. Det tog 13 år. Med dagens takt på invandringen kommer vi sannolikt nå 11 miljoner redan 2025.


Om jag synar befolkningsutvecklingen mer i detalj och börjar med att visa inrikes respektive utrikes födda i ett diagram. Notera att skalområdet är detsamma i båda diagrammen för att utvecklingstakten skall kunna bedömas ”grafiskt”.


 


Nu kan man enkelt konstatera att antalet personer som är inrikes födda ökat med ca 356 000 personer. Samtidigt har personer som är utrikes födda ökat med ca 824 000 personer. Det innebär att ca 70 procent av befolkningsutveckling består av personer som inte är födda i Sverige.


Sedan är det möjligt att gå ännu djupare i statistiken och granska personer med svensk respektive utländsk bakgrund. Som utrikes bakgrund räknas de som är utrikes födda plus de som är födda i Sverige men med två utrikes födda föräldrar. Det som brukar kallas andra generationens invandrare.


 


Då börjar befolkningsutvecklingen bli riktigt skrämmande enligt min uppfattning. Personer med svenska bakgrund har endast ökat med ca 99 000 personer sedan 2002. Det skrämmande är att personer med utländsk bakgrund har ökat med hela ca 1 081 000 personer.


Det innebär att hela 92 procent av befolkningsökning sedan 2002 består av personer med utländsk bakgrund!

 

Många menar att det är fel att redovisa de som är födda i Sverige men av en förälder som är född i Sverige och en förälder som är född utrikes, som personer med svensk bakgrund i statistiken. Det finns de som anser att det är mer rättvisande att istället redovisa 50 procent av denna kategori som personer med svensk bakgrund och 50 procent som personer med utländsk bakgrund. En uppfattning som jag delar helt och hållet och som ger en mer rättvisande bild av verkligheten.


 


Nu blir till och med befolkningsutvecklingen negativ för personer med svensk bakgrund och hela befolkningsökningen sedan 2002 består av personer med utländsk bakgrund.


Sveriges Riksdag och regering ändrade riktlinjerna för hur statistiken skall beräknas 2002. Före 2002 räknades personer som var födda i Sverige med en inrikes född förälder och en utrikes född förälder som en person med utländsk bakgrund. Läs dokument från SCB.


När regeringen och riksdag införde den nya statistiken 2002 minskade antalet personer med utländsk bakgrund dramatiskt i statistiken. På nationell nivå blev helt plötsligt ca 300 000 personer som tidigare ansetts ha utländsk bakgrund, istället personer med svensk bakgrund i statistiken.


Här finns med andra ord ett exempel på lögn, förbannad lögn och statistik, för den som inte känner till detta. Socialdemokraten Mona Sahlin var integrationsminister 2002 och hon ville sannolikt ”förbättra” statistiken med denna definitionsförändring av hur statistiken beräknades.


Om man istället redovisar befolkningsutveckling ända fram till 2017 enligt det gamla sättet, som användes före 2002. Då får vi följande grafik.


 


Då ser det än mer negativt ut. Personer med svensk bakgrund har enligt den gamla definitionen minskat med ca 102 000 sedan 2002. Utländsk bakgrund har då ökat med 1 281 000 personer.


Grattis Sverige!

 

Ändå fortsätter mer än 80 procent av väljarkåren att rösta på de partier som har ansvaret för befolkningsutvecklingen.


PS

Är du intresserad av befolkningsutvecklingen i din egen kommun kan du kontakta mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com


Min blogg finns nu också på wordpress.


thoralfsblogg.wordpress.com


Kommer köra dem parallellt de kommande veckorna. För att se vilka som är fördelar och nackdelar med wordpress.

Via Wordpress är det lätt att dela mina blogginlägg på sociala medier som Facebook, Twitter o.s.v


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards