thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 7 feb 23:25

När Anna Kinberg Batra tillkännagav att hon kunde tänka sig att prata med Sverigedemokraterna blev många av Moderaternas sympatisörer kritiska och gick till Centerpartiet som en protest. Uppenbarligen för att de var nya moderater och ville ha en generös invandringspolitik.


När Anna Kinberg Batra sedan avgick och ersattes av Ulf Kristersson kom många av dessa väljare tillbaka. Nu kopierar Ulf Kristersson istället Sverigedemokraternas politik på punkt efter punkt med nya utspel varje vecka men då stannar uppenbarligen sympatisörerna kvar hos Moderaterna.


Vad är skillnaden på att prata med Sverigedemokraterna, mot att istället kopiera Sverigedemokraternas politik?


Kan någon moderatsympatisör förklara detta för mig? Eller är det bara ”avsändaren” som betyder något, inte innehållet?


Hur smarta är moderaternas sympatisörer?

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 7 feb 18:31

Fick för ett par veckor sedan en inbjudan till en återträff med alla som gjorde FN-tjänst i Sinai på bataljon 70M, juni-december 1978. I slutet av maj är det med andra ord exakt 40 år sedan vi ryckte in i Strängnäs för vår grundutbildning. Jag muckade i Eksjö på fredagen efter 10 månaders värnplikt och ryckte sedan in för FN-tjänst på måndagen. En del av mina lumparkompisar tyckte att man var knäpp ;-)


Men det blev en fantastisk upplevelse under 6 månader i Sinai med både besök och rundresor i Israel och Egypten. Jag har knappast träffat en enda av dessa personer på 40 år.


Nu har jag i varje fall anmält mig till återträffen i Strängnäs. Regementet är väl nerlagt som så många andra regementen men nu hoppas jag att det kommer så många som möjligt från min egen grupp och pluton. Jag blev tvungen att plocka fram min minnesutgåva av Sandpappret, bataljonens månadstidning och hittade detta foto på mig själv med AK4:an.


På den tiden fanns det inte många självmordsbombare. Det kanske inte ens var uppfunnet av islamisterna.


 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 7 feb 11:41

Mitt svar till Thomas Bergström, ordförande, Karlslunda byalag publicerades idag i Barometern. Det gäller den så kallade" flyktingbyn" i Påryd som planeras på DDT-smittad mark.


http://www.barometern.se/debatt/paryd-behover-riktiga-lagenheter-mer-an-attefallhus-2/

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 6 feb 22:39

Jag fick igår statistik från Arbetsförmedlingen över hur stor andel som är arbetslösa bland inrikes respektive utrikes födda för samtliga 290 kommuner i Sverige. Skillnaderna är minst sagt dramatiska.


De här orterna toppar med högst andel utrikes födda som är arbetslösa.


 


Jag är väl inte det minsta förvånad över att två av dessa kommuner kommer från Kalmar län och att övriga kommuner är landsbygdskommuner med en svag arbetsmarknad.


Om man sedan vänder på steken för att se vilka kommuner som har lägst arbetslöshet bland utrikes födda så  är topp tio från Stockholmsområdet. En stor anledning är säkert att dessa kommuner har tagit emot väldigt få nyanlända i förhållande till sin folkmängd men även att arbetsmarknaden ser helt annorlunda ut i en storstadsregion.


 


De här tabellerna visar enligt mig att splittringen mellan stad och land kommer öka de kommande åren. Det kommer drabba alla medborgare som lever på landsbygden medan storstadsmänniskorna kommer fortsätta leva i sin egen värld.


Tänk om dessa storstadskommunen hade samma arbetslöshetssiffror som Filipstad eller Högsby? Vilken debatt det skulle råda i nationell media och i public service. 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 6 feb 15:05


Vår partiordförande Jimmie Åkesson kommer till Kalmar den 19 mars! Alla medlemmar i länet är välkomna och kommer att få en kallelse. Är du inte medlem än så finns fortfarande tid att hinna bli det. Medlemskap kostar bara 200 kr och går enkelt över nätet - tveka inte att gå till https://sd.se/medlem

Av Thoralf Alfsson - Måndag 5 feb 23:37

Jag eftersökte för en tid sedan förslag på vilken den värsta fake news från det svenska politiskt korrekta etablissemanget. Jag har fått in hel del förslag. Vissa anser jag inte är så bra men jag har fått ihop en lista enligt nedan. 


 • Sandvikenrapporten
 • Brandmannen i Boden
 • Al Gore, klimatalarmister
 • Ullenhags myter
 • Ygeman lovade utvisa 80 000
 • Vikingar och islam
 • Finlandsfärjan Amorella, gruppvåldtäkt av svenskar/somalier
 • Alexandra Pascalido i TV4 om att Trump delade ut knark till väljare.
 • Polacker firar sin nationaldag
 • Rysshotet
 • Stefan Löfven, invandringen blir lönsam på lång sikt
 • Carina Bergfeldt  fler människor dödas av kor än av islamister
 • Svensk medias undanhållande av fakta gällande migration och kriminalitet.

Har ni några mer förslag innan jag gör en liten beskrivning av varje exempel och startar en omröstning. 


Idag figurerade en klimatalarmistisk artikel från 2006 på sociala medier, där förre meterologen och numera klimatalrmisten Pär Holmberg uttalade sig om vintrarna om 20 år. Alltså 2026 som skulle vara mer eller mindre snöfria. Kom ihåg att det redan gått 12 år sedan 2006. 


Idag har vi ett snötäcke på ca 170 cm i Hälsingland på någon ort. Mer eller mindre hela Sverige har ett snötäcke och många minusgrader ikväll. Det kallar jag inte för snöfritt. 


”Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott. Det tror tv-meteorologen Pär Holmgren. 


- Snögränsen är ett av tydligaste exemplen på att vi får ett varmare klimat.”


”Pär Holmgren befarar att Vasaloppet inte överlever sitt 100-årsjubileum 2022. - Det blir besvärligare att arrangera och färre och färre kommer att vara intresserade av att åka skidor när vintrarna blir sämre.”

https://www.expressen.se/nyheter/snon-pa-vag-att-forsvinna-for-alltid/

 

 

Vissa nyheter tar det många år innan man kan bevisa att det var rena fake news!

Av Thoralf Alfsson - Söndag 4 feb 23:30

Idag har jag varit mötessekreterare vid SD Nybros årsmöte, vilket gick väldigt smidigt på ca 40 minuter. Barometern publicerade idag en artikel om befolkningsutvecklingen i just Nybro där kommunchefen Jan Darrell uttalar sig i väldigt positiva ordalag.


”Vi kan inte säkert säga varför fler väljer Nybro utan det finns flera förklaringar. En kan vara att vi är i en högkonjunktur och det går bra för flera företag i kommunen som har nyanställt och folk stannar här eller flyttar hit, säger Jan Darrell.”

 

När jag pratade med våra medlemmar så visade det sig att det är enorma problem i vissa skolar i Nybro med avhoppade lärare och att föräldrar till svenska barn flyttar sina barn till andra skolor när antalet barn med invandrarbakgrund blir för stor. Jag förstår dessa föräldrar som gör det med stor omtanke till sina egna barn och deras framtid.


Med anledning av Barometerns artikel som även finns i Östran kände jag att nästa kommun att presentera statistiken för måste bli Nybro kommun. Det är helt förbluffande att kommunchef Jan Darrell inte är väldigt bekymrad och oroad över framtiden och befolkningsutvecklingeni den kommun som han ansvarar för.


Det har varit en ganska dramatisk förändring i befolkningsstrukturen och då har ännu inte siffrorna från 2017 blivit officiella.


 


Nybro har ju en del industrier som t.ex golvtillverkaren Khärs men kommunen har också förlorat flera industrier som Smurfit Kappa där jag varit och jobbat som konsult många gånger. Ändå är arbetslösheten stor bland utrikes födda och då befinner sig ändå många fortfarande i etableringsreformen.


 


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Nybro kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 36 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

  

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Kostnaden för Etableringsreformen fortsätter dock att öka och öka kostar närmare 3 miljoner kronor varje månad. Eller närmare 33 miljoner kronor under 2017. Det innebär ett stort antal bidragstagare. Gissningsvis någonstans mellan 300-400 personer som inom något år kommer bli Nybro kommuns ansvar och kostnad för kommunens skattebetalare när det lämnar etableringsreformen.


 


Dessutom har Nybro kommun kostnader för försörjningsstöd på ca 8 miljoner kronor för personer med utländsk bakgrund men siffran är från 2016 så den kan vara ännu högre för 2017.


Sedan kommer vi ju till ersättningarna från Migrationsverket under 2017. Även dessa kostnader fortsätter att stiga och har nu passerat 100 miljoner kronor. Eller för att vara mer exakt drygt 124 miljoner kronor för 2017. Det motsvara en höjning av kommunalskatten med 3,50 kronor.


 


Ökning sedan 2012 är ca 1600 procent. Från 7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 124 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 200 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Nybro kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 830 miljoner kronor så utgör det ca 25  procent.


Om Nybro kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med ca 25 procent. Det vill säga från dagens 22,33 kronor till ca 28 kronor. En höjning med nästan 6 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 40 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserad. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Nybro kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Nybro kommun måste ta hela ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Nybro kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.


Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 


Källa: Nybro kommuns budget och verksamhetsplan för 2018, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket
Av Thoralf Alfsson - Lördag 3 feb 17:11

En del har undrat om jag inte skulle rapportera något från hur det såg ut denna fredag på Stortorget under torghandeln och fredagsbönen. Jag kan informera om att tidvis fanns det en eller två parkeringsvakter från Securitas på plats. I stort sett alla bilar som var parkerade på Stortorget hade alla utom en bil handikapptillstånd. Det vill säga det får parkera på Stortorget under 3 timmar.


Antalet besökare var dock betydligt mindre under fredagen då det både regnade och kom snöblandat regn. Parkeringsvakterna verkade också ha bra koll på situationen. Men det är ju tråkigt att det skall behövas parkeringsvakter på plats för att det inte skall utbryta parkeringsanarki. Bilkörning på torget var också mindre. Parkeringsvakterna filmade några av de bilar som körde kors och tvärs bland folk på torget. Jag hoppas att de bötfälls i efterhand.


Under eftermiddagen fick jag dock en länk till ett Youtube-klipp från Stortorget i Kalmar. Det visar att den socialdemokratiske politikern Nasim Malik var en av de som trotsade parkeringsförbudet för att handla på Kvarnholmen. Nasim Malik sitter bland annat i kommunfullmäktige och är mycket väl medveten om vad som gäller och inte minst den debatt som pågår. Han är även ledamot av socialnämnden och har stått på 7:e plats på Socialdemokraternas riksdagslista 2006, 2010 och 2014 om jag minns rätt.


Den som upptäckte Nasim Malik ställde också frågor till Nasim Malik som då flyr in i bilen utan att svara och lämnar Stortorget i sin bil.UPPDATERING


För er som inte känner till Nasim Malik så vill jag gärna att ni läser detta blogginlägg skrivit av framlidne journalisten och författaren Kurt Lundgren som också hade en blogg med titeln "Östra Ölands Fria Horisont" En blogg som var ett sant nöje att läsa och som gav mig mycket inspiration. 


Kurt Lundgren skrev också om Nasim Malik och den skinkmacka han fick på SAS-flyget till Stockholm.


http://kurtlundgren.webblogg.se/2006/december/sanningen-om-en-muslimsk-skinkmacka.html


Vi är nog många som fortfarande saknar Kurt Lundgren och hans kunskaper och inte minst hans fyndiga och ironiska texter.


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

988 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se