thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 27 juni 08:47


Socialdemokraternas starke man i Kalmar Johan Persson har kommit med ett utspel där han pekar ut Sverigedemokraterna och mig som huvudmotståndare i kommunvalet i Kalmar. Inte Moderaterna och restalliansen. När journalisten Mats Andersson ringde och berättade om utspelet blev jag faktiskt lite förvånad över att Johan Persson ville ge oss denna uppmärksamhet.


Utspelet retar säkert upp Moderaterna i Kalmar och i synnerhet oppositionsrådet Christina Fosnes.


Vad har då Johan Persson för syfte med detta utspel som får så stora rubriker i Barometern? När jag läser intervjun med Johan Persson så slås jag av tanken att han försöker skrämma väljarna med mig och SD. I Intervjun säger han att om opinionen står sig kommer SD bli största oppositionsparti. Det är också SD Calmars målsättning i kommunvalet.


Sedan övergår Johan Persson till skrämselpropaganda i intervjun. I synnerhet när det gäller min blogg som uppenbarligen är en nagel i ögat på Johan Persson. Det beror sannolikt främst på att han är medveten om hur många som läser min blogg och att ingen i pk-etablissemanget kan påverka vad jag skriver och de avslöjanden som jag har gjort och inte minst kommer att göra i valrörelsen.


Men uppenbarligen är Johan Persson väldigt orolig inför valresultatet den 9 september.


”Läser du den?

– Då och då, men den innehåller ju till väldigt stor del hets mot Kalmarbor som har ett annat ursprung än honom. Han är också känd för att fotografera människor som går i Pride-tåget, han är klimatförnekare. Han är något helt nytt.

 

Är det det som du vill tala om för Kalmarborna?

– Ja, så man inte vaknar upp dagen efter valet med Thoralf Alfsson efter att ha proteströstat lite för att röra om i grytan.

 

Vad proteströstar man i så fall emot?

– Följer man sociala medier, som jag gör, ser man att SD har varit oerhört skickliga på att bygga upp en nätmobb som bara skriver om hur illa allt är.

– Man bygger upp en stämning om att allt går åt helvete.

– Om jag gör ett inlägg om att Sverige inte hade funkat utan de utlandsfödda, att vi utan dem hade haft en extrem arbetskraftsbrist, då betraktas man som en fullständig idiot. Trots att man beskriver fakta från SCB. Skriver man att Kalmar är en av landets tryggaste residensstäder är man en jubelidiot.

– Jag vet politiker här i Kalmar som avstår från att göra inlägg om SD på grund av detta. Det är en otäck utveckling, tycker jag.

 

Handlar det också om att rösta mot ett etablissemang, som även du är en del av?

– Ja, det är klart att det är så. Det måste man förhålla sig till, och vara ödmjuk inför.”

 

Men Johan Persson har inte mycket att komma med. Jag är tydligen ”klimatförnekare” för att jag lyfter fram statistik från SMHI. Där faller Johan Persson lite på eget grepp om man fortsätter läsa intervjun. Jag har fotograferat Prideparaden i Kalmar men hu så fruktansvärt hemskt. Läs mitt blogginlägg från förra årets prideparad och bedöm själva vad som är så fruktansvärt hemskt.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/09/09/11476718-bara-1-500-gick-i-prideparaden-i-kalmar/


Sedan kommer beskyllningen att SD har byggt en nätmobb! Det Johan Persson uppenbarligen inte förstår är att människor reagerar på händelser och uttalanden från politiker inom etablissemanget. Det kallas för yttrandefrihet och åsiktsfrihet men som säkert alla vet gillas det inte av Johan Persson och etablissemanget, i synnerhet Socialdemokraterna och LO som varit vana att kunna styra det mesta tidigare.


Sedan erkänner Johan Persson att det finns politiker i Kalmar som inte har någon ”ryggrad” och vågar stå för det som de tycker och därmed avstår från att skriva insändare eller på sociala medier. Han försöker få dem till något slags "offer" och gråter ut för deras skull. Pinsamt!

 

”Var går skiljelinjen i den lokala sakpolitiken mellan S och SD, enligt dig?

– De föreslår skattesänkningar samtidigt som statsbidragen ska minska. Hur det ska få omsorgen att gå ihop, det förstår jag inte. Sedan har de varit emot ett antal bostadsprojekt, till exempel de 200 ungdomsbostäderna vid Kungsgårdsvägen. Och de var emot Linnéuniversitetes etablering i hamnen, precis som solcellsparken ute vid flyget.”

 

Med tanke på att invandringen till Kalmar kostade minst 300 miljoner kronor under 2017. Så borde det finnas utrymme för en skattesänkning om invandringen dras ned till en minimal nivå. Då finns det också mer resurser till omsorgen men det tycks Johan Persson inte förstå.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/04/06/11526463-kalmar-kommun-bruttokostnader-for-invandring-2017-minst-320-miljoner-kronor/


Att vi vill bevara grönområden i Kalmar istället för att bebygga de flesta är ingen nyhet och knappast något som Johan Persson skrämmer väljarna med. Det är även ett av våra viktigaste vallöften till väljarna.

Att vi förordade att Linnéuniversitetet skulle placeras vid Brofästet är helt sant och det står vi fortfarande för idag


Att vi sedan anser att elproduktion med sol och vind får alldeles för stora subventioner och att de är problematiska elenergislag som kräver andra energikällor när det inte blåser eller när det är molnigt/natt har kanske alla inte förstått ännu men jag är övertygad om att den insikten kommer så småningom när hushållen drabbas av elbrist på grund av den politik som de rödgröna driver.


”Vilka är Thoralf Alfssons bästa egenskaper som politiker?

– Ja du, säger Johan Persson och funderar en lång stund.

– Han är duktig på att formulera sig, framför allt skriftligt, även om jag inte håller med om vad han skriver. I fullmäktige är han ganska städad, och dominerar inte alls debatten.

Johan Persson kritiserar främst Thoralf Alfssons blogg och alla kommentarer som släpps igenom. Själv har han haft en blogg sedan 2008, men menar att han aldrig tidigare varit med om ett sådant tonläge på nätet som nu.

– Jag tar väck kommentarer som är rasistiska eller förolämpande, men Alfsson lever på dem. Han uppmanar människor att skriva, ju hetsigare, desto bättre. Någon skrev till exempel att jag skulle utvisas ur landet.

 

Tycker du att Alfssons blogg är rasistisk?

– Ja, absolut, säger Johan Persson.”

 

Sedan kritiserar Johan Persson min blogg för att vara rasistisk. Argumentet som alltid kommer när argumenten tryter. Samtidigt säger han att jag är duktig på att formulera mig. Lite motsägelsefullt.

Med tanke på hur många som håller ögonen på min blogg för att vid minsta lilla möjlighet hänga ut mig och säkert anmäla mig för hets mot folkgrupp eller liknande så kan inte min blogg beskrivas som rasistisk. Att lyfta fram kostnaderna för invandringen eller de problem som uppstår i samhället på grund av invandringen är knappas rasistisk.

Ett exempel på detta är alla partiers motvilja mot att ge BRÅ uppdraget att ta fram en ny rapport angående brottslighet bland svenskar och invandrare. När vi har motionerat om detta i riksdagen sedan 2010 har det kallats ”rasistiskt”. Idag står både S och M bakom det förslaget.


Jag tror Johan Persson misslyckas med att skrämma Kalmars väljare och medborgare med detta utspel. Medborgarna ser utvecklingen i Kalmar varje dag, när de rör sig i staden. Det styr deras uppfattningar och val mer än skrämselpropaganda från Johan Persson!

 

Här finns artiklarna från de 4-sidiga reportaget som jag tycker är neutralt och inte direkt vinklat.


http://www.barometern.se/kalmar/johan-persson-valet-star-mellan-mig-och-thoralf/

http://www.barometern.se/kalmar/thoralf-alfsson-positivt-att-vi-far-mer-uppmarksamhet/

http://www.barometern.se/kalmar/valfakta-socialdemokraterna-vs-sverigedemokraterna-i-kalmar-2014/


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 26 juni 20:08

Intervjuades igår av ett team från Barometern. Idag ville Barometern ha fotografering vid stadshuset av mig och Johan Persson (S). Om allt funkar på Barometern så kommer det imorgon ett fyra sidor stort reportage i tidningen. Jag tror det kommer väcka en del uppmärksamhet. Skall bli intressant att läsa hur Barometern vinklar det och vilka som fått kommentera uppgifterna. Jag hoppas att journalisterna och Barometern är objektiva.


Men jag kommer självklart kommentera artiklarna och hela reportaget på bloggen så snart jag kan läst dem på morgon.


Efter Barometerns fotografering idag har jag ägnat mig åt min personvalskampanj. Varit i Mönsterås med min trehjuling och delat ut ca 1 800 foldrar med information om migrationen i Mönsterås och dess kostnader och att det finns mer information att läsa på min blogg.

Kan bara konstatera att Mönsterås har drabbats hårt av nyanlända de senaste åren. Det ser inte bra ut i vissa områden. Min bedömning är att väldigt många svenskar är väldigt missnöjda med utvecklingen i sina bostadsområden. I synnerhet de som bor i hyreslägenheter och som tvingas leva med det mångkulturella i sin egen trappuppgång. Det syns så väl när man kommer till ett hyreshus vilka som bor där. Det syns utanför och det syns i fönstren, nedfällda persienner i varje fönster, inga gardiner eller växter i fönstren.


Nu återstår en dag då Fliseryd och en del mindre orter skall få besök och foldrar i sina brevlådor. Om allt annat funkar kan det bli på fredag. I så fall har 5 000 hushåll i Mönsterås kommun fått information och hur de hittar till min blogg. Sedan kommer jag satsa på Öland under juli månad efter Almedalsveckan.


Ett stort tack till de som har gett ett bidrag sedan jag skrev blogginlägget före midsommar. Det har kommit in ca 2 000 kronor sedan dess. Det innebär att jag kan trycka upp ytterligare drygt 5 000st 4-sidiga foldrar.


Imorgon onsdag kommer jag vara med en stund på Borgholms marknad. Någon timma eller kanske några timmar runt lunchtid.

Av Thoralf Alfsson - Måndag 25 juni 22:40

Min debattartikel om havsnivåer och hur det fungerade att debattera havsnivåer i Kalmar kommunfullmäktige publicerades idag i Barometern. Jag skrev om detta på bloggen i förra veckan.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/19/11541871-jag-och-donald-trump/


Men jag kände att detta ämne borde nå en större andel av befolkningen i Kalmar. Inte minst med tanke på att journalisterna hade svårt att återge vad som sas i kommunfullmäktige under min interpellationsdebatt om framtida havsnivåer i Kalmarsund. Så jag skrev en debattartikel.

http://www.barometern.se/debatt/smhi-levererar-kalla-fakta/


De fakta och den statistik/grafer jag redovisade i Kommunfullmäktige och som baseras på mätdata från SMHI finns här.


   

Detta är sanningen och verkligheten.


 Tabellen visar en gissning om framtida havsnivåer baserat IPCC worst case scenario RCP8.5 för olika mätstationer i Sverige.


Till 2050 väntas havsnivå sjunka med 40mm i Stockholm (15cm-19cm=-4cm). För Oskarshamn blir det en hvsnivåhöjning med 100mm (24cm-14cm= 10cm)


Du kan själv beräkna gissade framtida havsnivåer med hjälp av tabellen. Kom bara ihåg att dessa siffror är det värsta scenario som kan inträffa. Vilket innebär att det är väldigt osannolikt. Utan den verkliga havsnivåökning kommer med stor sannolikhet vara betydligt mindre.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 24 juni 22:32

Idag på morgonen var jag nere vid havet med min kajak och paddlade ca 11km. Nästan det första jag såg när jag började paddla var en gravandsfamilj med 8 ungar. Undrar om det var ”mina” gravändar? I så fall har de redan förlorat två av sina ungar.


Besvikelsen efter matchen mot Tyskland har lagt sig även om det var upprivna känslor igår kväll. Det är dock bara fotboll, även om vissa ser det som liv och död. Nu gäller det att vinna mot Mexiko på onsdag! Då kan vi glömma matchen mot Tyskland.


Sedan finns det även en annan besvikelse som är betydligt svårare att hantera. Besvikelse som lätt kan gå över i något allvarligare tillstånd om man inte visar lite flexibilitet inom organisationen.


Våra budskap rullar i stadsbussarna i Kalmar. Feedback från en nöjd bussresenär.


 

Jag ser att min debattartikel angående det senaste kommunfullmäktigemötet och min interpellation om havsnivåer publiceras i måndagens Barometern. Läste den på nätet och tycker att jag formulerat det rätt bra ;-)


Donald Trump får idag historiskt höga förtroendesiffror i USA. Till och med högre än vad Barack Obama hade. 90 procent av republikanerna har förtroende för Donald Trump idag. Undrar vad oddsen är för att Donald Trump blir omvald som president i USA. Är nog inte så höga odds. Skulle man lyssna på enbart svensk "trumphatmedia" borde oddsen vara skyhöga. Som vanligt rapporterar aldrig svensk media objektivt.


Lyssnade lite på Sommar och Bianca Ingrosso idag men jag stängde av efter 10-15 minuter. Det var rent ut sagt bedrövligt att lyssna till. Vem vill lyssna till sånt och hennes sprit och drogfester?


Mycket snack om hat på nätet idag. Jag har svårt att ta det på allvar. Det handlar oftast om vem som hatar. Är det vänstern som ger uttryck för sitt hat på sociala medier är det ingen som bryr sig. Det är uppenbarligen skillnad på hat och hat. I förra veckan hängde Interasistmen ut mig ännu en gång. Anledningen var att jag anmält ”fritidsgalleristen” Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp eftersom han ritat hakkors och förändrat ett foto på Jimmie Åkesson så det skulle likna Adolf Hitler. Pelle Frylestam har förtalat mig flera gånger på sin Facebook men det är ingen som bryr sig om detta då det utförs av en vänstersympatisör inom kulturvänstern. Kolla gärna hatet på Interasistmens Facebooksida och de kommentarer som finns där.


När Ingvar Kamprad gick bort fanns följande att läsa på Pelle Frylestams Facebook. Inte var det någon inom kulturvänstern som hade synpunkter på detta hat.


  


Frågan är vem som är värst Pelle Frylestam eller bibliotekarie Carina Tabbert Frylestam. Fin medarbetare som stadsbiblioteket i Kalmar anställt. Frågan är om hennes Facebook kollades innan hon anställdes av Kalmar kommun.

 

Jag förutsätter att paret Frylestam aldrig besöker IKEA!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 23 juni 19:00

Den stora dagen blev midsommardagen.


Har haft gravänder som häckat under min gäststuga de senaste veckorna. Hoppas att alla klarar sig ner till havet. Det är en lång vandring.


Har alla kommit ut tycks mamman undra eller är det pappan? Nej, det fattas visst 3 st.


 

Då var visst alla ute. 10st.


 Hoppas att det går bra för dem ner till havet. Det är bra många hundra meter.


 


Undrar om jag klarar av att se matchen mot Tyskland? Det blir tufft!

Av Thoralf Alfsson - Fredag 22 juni 21:24

De finns de som påstår att SD bara har invandringspolitik och saknar politik på andra områden. De är välkomna att besöka SD Calmar på Kalmar marknad, Rockneby marknad och Kalmar stadsfest eller i vår valstuga från den 13 augusti och fram till valdagen för att fördjupa sig i det ämne man önskar mer information om.


Vi är rustade med valmaterial för alla områden.

 

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 21 juni 16:59

SD får 28,5 procent i Yougovs junimätning. Resultatet i mätningen publicerades på onsdagskvällen av Metro. När jag idag googlade för att hitta vilka som skrivit om mätningen hittade jag bara det som kallas alternativ media. Jag saknade alla stora medier!


Tror de att de kan stoppa huvudet i sanden och låtsas att opinonsmätningen inte finns?

 

 

Tänk om tre partier ramlar ut från riksdagen den 9 september?

 

Vi vet att de alla har läst resultatet från mätningen men det är tabu att skriva om den. Sedan undrar samma journalister varför antalet läsare ökar hos alternativa medier. Är de dumma i huvudet?


Att förneka något som hänt har aldrig varit en bra taktik. Fråga Bagdad-Bob.


Jag vill önska alla mina bloggläsare en glad och trevlig midsommar! Det är lätt att fira midsommar med den opinionsmätningen i ryggen.


Nedanstående bild arrangerade jag på nationaldagen med ett viktigt budskap.


 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 20 juni 22:42

”Thoralf Alfsson slåss mot vindkraft och islamister och vill ta bort modersmålsundervisningen.”

 

”Han satt en period i riksdagen. I höstens riksdagslista står han på plats 63. Thoralf Alfsson, 60, tänker jobba stenhårt för att ta revansch. För att göra det behövs ungefär tvåtusen personröster.”


Så inleder Östra Småland sin artikel efter att jag blivit intervjuad. Den som läser artikeln kanske undrar varför jag inte pratar om invandring, migration och integration i större utsträckning men i första hand är det den nationella politiken som numera måste ta det största ansvaret efter att lagstiftningen ändrats av den rödgröna regeringen genom anvisningslagen/bosättningslagen.


Men givetvis gör vi i SD Calmar allt för att påverka så att det folkutbyte som pågår skall begränsas så mycket som möjligt. Jag är övertygad om att många medborgare i Kalmar är mer eller mindre chockade över utvecklingen sedan 2015. Stadsbilden har förändrats radikalt på bara några år och i synnerhet det sista året. Det kommer utan tvekan få konsekvenser i framtiden.


Socialdemokraternas starke man Johan Persson säger inte en stavelse angående invandringen till Kalmar. Han tiger fullständigt! Jag tolkar det som han inte gillar utvecklingen men inte vågar säga sanningen utan han måste följa partilinjen. Johan Persson låter istället hans kommunalrådskamrater sköta det istället. Något som vänsterpartisten Bertil Dahl och centerpartisten Ingemar Einarsson väldigt gärna gör i kommunfullmäktiges debatter och i andra kommunala sammanhang. Johan Persson smyger under radarn i dessa frågor. Han är inte dum eller får han goda råd från nya hustrun Malin Almqvist/Pettersson som är moderat och satt i moderaternas partistyrelse för bara 4-5 år sedan. Undra om hon också gjort en 180 graders sväng.


Precis som Östran skriver satsar jag på en revansch till riksdagen efter att jag ställdes utanför riksdagslistan 2014. Med hjälp av stöd från mina läsare på bloggen så satsar jag på en personvalskampanj i Kalmar län. Det krävs säkert omkring 2 000 riksdagsvalsedlar med ett kryss framför mitt namn.


Jag har tidigare drivit kampanj för att få nya läsare till min blogg i flera kommuner i Kalmar. Senast var det Torsås kommun i början av maj. Nu är det dags för Mönsterås kommun och i början av veckan kom mina infoblad som förhoppningsvis skall locka nya läsare till min blogg. Om allt går bra kommer 5 000 hushåll inom Mönsterås få mitt infoblad innan Almedalsveckan börjar.


 


42 buntar med 120st infoblad i varje bunt. Med andra ord 5 040 infoblad för utdelning. Drygt 2 000 har redan delats ut i Pataholm, Ålem, Blomstermåla, Timmernabben och i några villaområden i Mönsterås. Utdelningen fortsätter i nästa vecka.


Planen är sedan att gå vidare med Borgholm och Mörbylånga kommun under juli och sedan koncentrera mig på Kalmar kommun under augusti och fram till valdagen den 9 september. Finansieringen är nästan klar för hela denna kampanj med utdelning av infoblad tack vare stöd från mina läsare men jag tänker även köpa sponsrade annonser på facebook och eventuellt även annonser i gratistidningar. Så alla bidrag tas tacksamt emot! Men inga anonyma bidrag över 2 000 kronor tas emot kronor på grund av ny lagstiftning från den 1 april. Du hittar information hur du stödjer min personvalskampanj i högermarginalen på bloggen vid min presentation.


Du kan använda swish eller mitt bankkonto.


Eftersom artikeln i Östra Småland sannolikt är en plus-artikel så kan min läsare även hitta artikeln på denna länk.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/nej-till-vindkraft-och-boneutrop/


 


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 093 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se