thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 okt 20:13

Enligt en artikel i Östra Småland har sunnimuslimerna i Kalmar planer på att bygga en ny moské eller köpa en byggnad som kan byggas om till moské.Varför är det aldrig den sunnimuslimska kulturföreningen Salams, ordförande Choukri Naji som uttalar sig och finns på bild i tidningen? Det är alltid Mahmud Salad som uttalar sig och som tidningarna får intervjua. Varför vill inte ordförande vara med på bild? Varför vill han inte vara offentlig? Vill han dölja sitt utseende för någon?


 


Ordförande Choukri Naji vid vårt tält under Kalmar marknad.


Vi får se hur detta utvecklar sig och om SD skall starta en namninsamling likt den i Karlstad som samlade ca 8 000 underskrifter för att stoppa byggandet av en moské. I Kalmar tror jag att det kommer behövas ca 4 000 namnunderskrifter för att kommunfullmäktige skall tvingas ta uppfrågan om en folkomröstning.


PS


Jag har nu lagt en beställning till tryckeriet på en folder med inriktning på Mörbylånga kommun för att marknadsföra min blogg. Ett stort tack till er som stödjer min blogg.


Jag valde att ha Karlevistenen på framsidan. Runstenen står mellan Färjestaden och Mörbylånga tätorter.


 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 okt 18:14

Vid dagen möte i Samhällsbyggnadsnämnden fick vi information angående den ”flyktingby” som majoriteten med stöd inom hela 7-klövern vill tvinga på den protesterande befolkningen i Påryd. SD har röstat emot detta i alla instanser.


För ca en månad sedan kom en dom från Mark o Miljödomstolen i Växjö som upphävde tidigare beslut och återförvisade till Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar kommun. En seger för de protesterande i Påryd.


Nu har Kalmar kommun tagit nu markprover och bara hittat lite bekämpningsmedel i ena hörnet av tomten. Jag hade hoppats att majoriteten skulle lägga ner det projekt med 5 st modulhus men nu handlar det säkert om prestige för kommunalrådet Johan Persson. En ny handläggning har påbörjats enligt stadsarkitekt Björn Strimfors och ett nytt bygglov skall tas fram och beslutas av Samhällsbyggnadsnämnden.


Uppenbarligen vill kommunalråden Johan Persson (S), Ingemar Einarsson (C) och Bertil Dahl (V) med stöd av Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet köra över den protesterande befolkningen i Påryd.

 

Att lyssna till befolkningen finns inte på kartan för en maktfullkomlig Johan Persson!

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 17 okt 22:46

Mycket snack om solen idag i nyhetssändningarna och partiklar i luften från de stora bränderna i Portugal. Jag tog några foton under eftermiddagen på solen.
 
Det är inte ofta det går att fotografera solen direkt! På bild (2) av solen i närbild kan man konstatera att det inte går att se en enda solfläck.
 
Jag tar med en bild (3) på solen från 2013. Där kan man se flera solfläckar. Förutom en tornseglare som ville vara med ;-)
 
Frågan är hur dessa eller rättare sagt avsaknaden av solfläckar påverkar klimatet på jorden? Vad tror du?
 
 
Bild 1
 
Bild 2
 
Bild 3 från 2013.
 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 17 okt 18:47

Idag kritiserar jag det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i en insändare i Barometern, eftersom Johan Persson vill utöka den politiska organisationen efter valet med en ny nämnd, Kustmiljö och vatten.


För några veckor sedan värvade socialdemokraterna den tidigare miljöpartisten Anna Thore. Hon har sitt stora intresse i Östersjöns vatten och har jobbat med flera kustmiljöprojekt. Min misstanke är att Johan Perssons stora intresse för en ny politisk nämnd grundar sig i möjligheten att just värva Anna Thore och därmed ”skadskjuta” miljöpartiet rejält inför valet 2018.


Ett smart och taktiskt drag av Johan Person som skattebetalarna i Kalmar kommun för betala för. Om Anna Thore blir ordförande för den nya nämnden så är det pampfasoner av Johan Persson som utnyttjar kommunens skatteintäkter för socialdemokraternas egna värvningskampanj.


På nedanstående länk kan du läsa min insändare som publicerades i dagens Barometern.

http://www.barometern.se/debatt/s-sviker-demokratin-i-kalmar/

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 okt 23:20

Hur många utländska medborgare sitter idag i Sveriges riksdag? Är det 30 eller 50 ledamöter eller ännu fler? Att de även har ett svenskt medborgarskap förändrar inte det faktum att de har ett utländskt medborgarskap. Var finns sympatierna? I Sverige eller i hemlandet?


Portalparagrafen i Regeringsformen säger att "All offentlig makt i Sverige utgår från folket." Så är det faktiskt inte i praktiken enligt min mening. Jag skulle säga att i praktiken är det partierna som representerar folket. Folket har inget att säga till om när partierna sätter sina riksdagslistor. Det är helt andra grunder som styr sammansättningen på riksdagsvalsedlarna.


Flera partier strävar efter att ha utländska medborgare på sina valsedlar för att locka invandrargrupper att rösta på ett parti. Hur stark vilja har dessa utländska medborgare att driva det ”svenska folkets” intresse i Sveriges riksdag? Eller känner dessa riksdagsledamöter med flera medborgarskap större intresse och vilja att driva frågor som har anknytning till hemlandet?


Använder dessa riksdagsledamöter riksdagen som en plattform för att driva sin egen agenda och opposition i frågor rörande hemlandet?

 

Den allmänna motionstiden i riksdagen visar med all tydlighet vilken agenda och vilka frågor som är viktigast för flera av dessa riksdagsledamöter med även utländska medborgarskap! Jag har tittat lite närmare på några av dessa riksdagsledamöter.


 


Jabar Amin i talarstolen i Sveriges riksdag.


Huruvida miljöpartisten Jabar Amin även har ett utländskt medborgarskap har jag inte kunnat få bekräftat men sannolikheten är nog stor för det. Jabar Amin kommer enligt Wikipedia från Kurdistan i Irak, där han är född.


Efter några månaders medlemskap i Socialdemokraterna 1998 ville Jabar Amin få en plats på socialdemokraternas riksdagsvalsedel. Något som valberedningen gick emot. Jabar Amins reaktion var tydligen ilska och hot enligt en artikel i Aftonbladet!


”Amin och de invandrare som agerat för honom har varnat för att de kan komma att lämna socialdemokraterna och bilda eget parti om deras kandidat inte nomineras.
   -Vi kommer att diskutera vår strategi de närmaste dagarna. Vi vill inte hasta fram ett beslut, sade Amin på lördagen. Carin Lundberg tycker att hans kritiker i så fall får rätt:
   -Då var det bara riksdagsuppdraget han var ute efter, då handlade det inte om ideologin eller om att vara en företrädare.”

 

Jabar Amin lämnade strax därefter Socialdemokraterna för att istället bli medlem i Miljöpartiet. Hans tid i Miljöpartiet har också kantats av problem och konflikter. Hans söner tycks också utmärka sig negativt enligt uppgifter på nätet. Jabar Amin skall enligt en annan uppgift på nätet skickat dem till Kurdistan.


https://www.dn.se/arkiv/politik/30-invandrare-lamnar-s/


Vilka enskilda motioner har då Jabar Amin lämnat in till riksdagen under det nya riksdagsåret?


Stödja folkviljan i södra Kurdistan att bli en självständig demokratisk stat

Motion 2017/18:2647

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

En FN-ledd folkomröstning i norra, östra och västra Kurdistan

Motion 2017/18:2788

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

Stöd Palestina - häv blockaden mot Gaza

Motion 2017/18:2789

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

Inrätta ett svenskt konsulat i staden Erbil i irakiska Kurdistan

Motion 2016/17:2533

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

Vallagen ska inte leda till diskriminering

Motion 2017/18:2116

av Jabar Amin (MP)


Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att se över lagstiftningen på detta område i syfte att behandla alla utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige lika i samband med kommunala val och landstingsval och tillkännager detta för regeringen.


Jabar Amin har dessutom rest till Kurdistan på skattebetalarnas bekostnad vid ett flertal tillfällen.


https://www.folkbladet.nu/1236469/jabar-amin-aker-till-kurdistan


http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/en-groen-delegation-aaker-till-irakiska-kurdistan-602227


 

Skall utländska medborgare sitta i Sveriges riksdag? Vad anser du?

Av Thoralf Alfsson - Söndag 15 okt 23:44

Valresultatet i Österrike blev en chock för de rödgröna. De båda högerpartierna ÖVP och FPÖ ökar med 7,6 respektive 5,5 procent i något som kan kallas för en jordskredsseger.


För Socialdemokraterna (SPÖ) blev det plus minus noll. För de Gröna, som backade med -8,6 procent blev det även respass ut ur parlamentet då det inte klarar 4-procent spärren, utan får 3,9 procent enligt det preliminära valresultatet. Något som svensk media inte skriver något om!


 


Det mest sannolika är att ÖVP och FPÖ nu tar över makten tillsammans vilket kommer stärka den invandringskritiska linjen i Europa och inom EU.


Tänk om vi kunde få en liknande utveckling även i Sverige.

Av Thoralf Alfsson - Lördag 14 okt 19:42

Varför ljuger socialdemokratiska politiker så ofta? I synnerhet om pensionärsskatten men även om sina egna skattehöjningar och avgiftshöjningar. Ju högre upp de kommit i karriären desto värre tycks lögnerna vara!


Läste idag en insändare från Matilda Wärenfalk, tydligen socialdemokratiskt oppositionsråd i Mörbylånga kommun. Hennes näsa borde ha växt åtskilliga centimetrar när hon skrev insändaren. Jag undrar om dessa socialdemokrater hittar på dessa lögner själva eller om lögnerna produceras på Sveavägen och sedan distribueras ut till okunniga lokalpolitiker som snällt och utan eget tänkande använder lögnerna.


”Medan S vill investera i samhällsbygget för att stärka den svenska modellen vill SD sänka skatten, allra mest för de som tjänar bäst. Däremot vill de ha kvar den orättvisa pensionärsskatten.”

 

Ovanstående är ett av många exempel på de lögner som Matilda Wärenfalk lyckats med i sin insändare till Ölandsbladet. Frågan är om inte jag och mina ”fotsoldater” borde granska denna lögnaktiga socialdemokrat lite i sömmarna.


Jag hoppas att SD-politiker på Öland så snart som möjligt skickar in ett genmäle. Jag skall i varje fall kontakta vår politiska sekreterare för Skatteutskottet i riksdagen och be dem ta fram en lista och länkar på alla de gånger som Socialdemokraterna röstat emot en sänkning eller borttagande av pensionärsskatten sedan 2010!


En sak är i varje fall säker! Jag kommer också ta fram en folder med inriktning på Mörbylånga kommun som skall tryckas upp i 5 000 exemplar och som skall delas ut i Mörbylånga kommun. Där skall jag presentera fakta om pensionärsskatten och den verkliga utvecklingen i Mörbylånga kommun. Min trehjulingen skall få gå några mil i Färjestaden, Mörbylånga med omgivningar innan den får vintervila inför valåret. Matilda Wärnfalk skall få flera foldrar i sin brevlåda ;-)


PS

Vill du stödja tryckkostnaden för denna 4-sidiga folder hittar du uppgifterna för Swish och konto i högermarginalen.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se