thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Söndag 27 aug 23:35

Är statsminister Stefan Löfven utsatt för mobbing av sina närmaste medarbetare, det vill säga sina ministrar och statssekreterare? Nu sparkas Löfvens närmaste medarbetare! Alla utom statsministern tycks nu haft vetskap om ”problemen” inom Transportstyrelsen och att generaldirektören brutit mot svensk lag. Antingen ljuger Stefan Löfven eller så har han mobbats av sina egna.


Tittade eller snarare lyssnade på kvällens Agenda som dominerades av krisen inom Moderaterna. Två företrädare från moderaterna fanns i studion, Joakim Larsson och John Magnusson om jag kommer ihåg rätt. Den första från Stockholm den andra från västra Götaland.


Jag har inget minne av att det diskuterades politik med dessa båda moderater! Ganska märkligt eller rent ut sagt absurt. Det jag däremot kommer ihåg är att det diskuterades Sverigedemokraterna både på längden och på tvären. Det som var mest beklagligt var att Joakim Larsson fick kasta falska beskyllningar mot mitt parti och därmed också mot våra företrädare utan att programledaren reagerade. Givetvis fanns det ingen från Sverigedemokraterna närvarande.


Vi anpassar oss inte efter Sverigedemokraterna” sas det flera gånger av Joakim Larsson. Nej, och Sverigedemokraterna anpassar sig inte efter vare sig Moderaterna eller något annat parti inom 7-klövern. Det är i varje fall mitt besked.


"Kaos eller ordning" sa Joakim Larsson flera gånger också. Med sådana argument vinner inte moderaterna några val. Jag tror att väljarna vill höra politiska förslag och inga "hot" om kaos. Det är ju faktiskt moderaterna som hotar med kaos om völjarna röstar "fel". Beklämmande att höra det från en ledande moderat. Moderaternas kris lär fortsätta!


Agenda började redan idag sd-jakten på den nya moderata partiledaren. Kvällens program visade med all tydlighet att frågan om synen på Sverigedemokraterna överskuggar alla politiska frågor inom pk-media. Någon ny tydlighet fick vi dock inte från de moderata företrädarna i Agenda.


Av Thoralf Alfsson - Söndag 27 aug 08:52

 


Då har jag lyssnat till ännu ett sommartal i Sölvesborg. För varje år som går så blir det bara mer och mer folk. Det var ett bra beslut att flytta från Fyra årstiders park till Slottsudden. Det skulle man nog gjort redan 2015-2016.


 

Publikhavet.


Jimmie Åkesson lyfte de aktuella frågorna med skärpa. Jag kommer ihåg några detaljer som fastnade och som jag säkert kommer använda i kommande blogginlägg.


”Samhällsfarliga värderingar”

”Sverige är inget allamansland”

”Ultraliberalt storstadsparti” (om Centerpartiet)

”Annie Lööf och Jan Björklunds dubbelspel”

 

Men som jag sagt tidigare så hade jag gärna också sett något skarpt utspel eller krav i talet. Inte minst för att visa att vi står för vår politik och tänker driva våra krav.


Här en bild från det första sommartalet 2010. Då var vi kanske 200 personer "enligt" Expressen.


 


Det blev också väldigt många trevliga samtal med framförallt personer som läser min blogg. Väldigt många som kommer fram och berättar att de tycker att jag gör ett väldigt bra jobb och hoppas att jag inte slutar med bloggen. Det är väldigt skönt att få all denna uppskattning av Sverigevänner och partivänner. Att få det stödet betyder väldigt mycket.


Nu närmar sig sanningens år och frågan kommer besvaras om det sovande folket har vaknat under denna mandatperiod som präglats av asylkaos och massinvandring. Hur väcker man annars det sovande folket? Det blir på många olika sätt ett sanningens år!


När jag kom hem till Kalmar igår kväll var det full aktivitet. Jill Johnsson och Eric Gadd uppträde på Rävspelet, Nattloppet med väldigt mycket folk och sedan cruising med ett stort antal bilar. Jag hann med en liten runda på stan och många samtal även där och det var tummen upp från väldigt många som kände igen mig. Väldigt skönt! 

Av Thoralf Alfsson - Fredag 25 aug 23:30

Finn Bengtsson (M), min bänkgranne i riksdagen 2010-2014 går idag ut och kommenterar Anna Kinberg Batras avgång. Finn Bengtsson var den som hårdast kritiserad DÖ inom moderaterna.


Av Thoralf Alfsson - Fredag 25 aug 10:33

Som jag skrev igår kallade Anna Kinberg Batra till presskonferens idag och meddelade att hon avgår. Det var ingen större sensation utan helt logiskt.


Nu måste dock alla inom moderaterna bekänna färg. Vem vill de ha som partiledare? Kommer de att stå emot pk-samhället och alla pk-journalister (läs vänsterjournalister) som vill att Moderaterna tar avstånd från Sverigedemokraterna?

Det kommer bli en intressant strid att följa mellan media och den moderata ledningen. Det kommer säkert bli ett och annat blogginlägg om detta.


Anna Kinberg Batra tror jag kommer stänga av telefonen och njuta storligen av den kommande helgen med sin familj.

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 aug 23:47

Ibland blir man bara så trött på alla tokigheter som alla pk-människor hittar på. Det kommer mycket av den varan i flödet på sociala medier som t.ex att Svenska Kyrkan har en bild på en kvinna i hijab när man gör reklam för kyrkovalet den 17 september. Hur tänkte Svenska kyrkan? Skulle vara intressant att få källan på denna bild! Eller är det Fakenews?


 


Lyssnade en stund på Studio Ett när jag satt i bilen på väg till en ny personlig aktivitet 😉

Finansminister Magdalena Andersson intervjuades och hon sa följande.

 

”När Sverigedemokraterna och dom borgerliga partierna vill sänka lönerna för svenskar för att nyanlända skall komma i jobb. Jag tycker det är helt fel väg att gå.”

 

”Sverigedemokraterna vill ju att svenska ungdomar skall få sänkta löner för att nyanlända skall komma i jobb.”

Magdalena Andersson i Studio Ett 2017-08-24


Jag förväntar mig att ledande Sverigedemokrater bemöter dessa påstående från Sveriges finansminister. Om inte Jimmie Åkesson bemöter det bör ju Oscar Sjöstedt göra det som ekonomisk politisk talesperson för Sverigedemokraterna. Jag tycker att det är dags att flera tar plats i debatten. Det har varit ganska tyst från många Sverigedemokrater i riksdagen.


Jag tror att Anna Kinberg Batra kommer kalla till presskonferens under fredagen och meddela att hon tänker avgå som partiledare för Moderaterna. Enligt media stödjer moderaterna i Kalmar län AKB. Jag har dock hört flera ledande moderater önska att AKB avgår, inte en enda har gett sitt stöd för AKB. Jag tror att det inte finns ett särskilt brett stöd för AKB i Kalmar län.


Vår landstingsgrupp i Kalmar län har idag fått en mycket bra debattartikel publicerad i Barometern. Bra jobbat!

http://www.barometern.se/debatt/sag-nej-till-havererad-politik/


Kalmar Läns Trafik har uppenbara problem med att svara på mina frågor. Nu har man uppenbarligen skickat frågorna vidare till landstinget. Undrar om det är de rödgröna politikerna som kommer att svara eller om det är tjänstemän på landstinget. Jag tycker mina frågor är relativt enkla att svara på men Kalmar Läns Trafik vågar uppenbarligen inte själva ta ställning. Jag återkommer om detta i kommande blogginlägg.


Den senaste tiden har jag märkt att alla tokigheter som sker i vårt land tär på mig. Att hela tiden reagera på vad 7-klöverns politiker eller vad alla politiskt korrekta journalister eller lobbygrupper hittar på för att rasera vårt samhälle. Om jag saknar ett uppslag till ett blogginlägg behöver jag bara surfa runt lite på sociala medier så hittar man något ganska kvickt.


Jag har beslutat mig för att efter 14 års uppehåll börja spela golf igen. Har nyligen blivit medlem i en golfklubb och köpt en spelrätt. Jag tror det är ett bra sätt att koppla bort politiken under några timmar på golfbanan. Jag skall försöka ta mig tid till detta.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 23 aug 22:27

Min egen bedömning är att Anna Kinberg Batra avgår kanske redan till helgen eller senast under nästa vecka! Trycket kommer bli alldeles för stort på AKB.


Detta kanske gör att vissa moderata politiker blir nöjda men hur ser väljarna som redan lämnat moderaterna på detta spektakel inom moderaterna. Blir förtroendet större för moderaterna efter att man avsatt sin egen partiledare.


När började Moderaternas ras i opinionen? Den började faktiskt redan under Fredrik Reinfeldts andra mandatperiod i riksdagen eller under 2012. Jag skulle säga att startskottet för raset började med Migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet under 2011. Syftet var ju att utestänga Sverigedemokraterna från att kunna påverka migrationspolitiken.


 


När sedan decemberöverenskommelsen kom 2014 så blev inte situationen bättre för Moderaterna. Jag är personligen övertygad om att Fredrik Reinfeldt låg bakom denna överenskommelse. Fredrik Reinfeldts ”hat” mot Sverigedemokraterna styrde hans handlande. Nu kan vi se resultatet av detta ”hat”. Ett parti eller nya moderaterna i fritt fall och med svåra interna konflikter.


Moderata toppolitiker börjar nu inse att deras karriärer som politiker kan vara slut inom ett år. Då kanske många måste söka sig någon annan födkrok inom det privata näringslivet med helt andra krav än en stor käft och arrogans mot sina politiska motståndare. Det kan bli en svår omställning för många ”reinfeldtspolitiker” som aldrig haft ett riktigt jobb.


Att ge Anna Kinberg Batra sparken som partiledare löser inte något. Det är som att kissa på sig! Det blir varmt och gott till att börja med men ganska snart blir det betydligt obehagligare än innan olyckan.

 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 23 aug 14:32

     


Är precis hemkommen från möte i Samhällsbyggnadsnämnden och utdelning av Kalmar kommuns stadsbyggnadspris i Stadsparken. Läs artikel i 24Kalmar.


Jag är mycket tveksam till att Kalmar kommun delar ut pris till sig själva. I år gick priset till Kalmar kommuns bolag Kifab, Kalmar Industrifastigheter AB och den nya tågdepån. Jag anser att Kalmar kommun inte skall delta med egna byggprojekt i denna ”tävling” som kommunen arrangerar. Det är en princip.


Juryn består av Samhällsbyggnadsnämnden ordförande, Samhällsbyggnadsförvaltningens chef och stadsarkitekten. Med andra ord en socialdemokratisk politiker och två anställda tjänstemän vid Kalmar kommun. Juryn tar fram tre finalister och föreslår sedan en vinnare i varje klass.

Vinnarförslagen beslutas sedan av samhällsbyggnadsnämnden, med andra ord av politiker. Jag yrkade därför istället på Riksbyggen nya bostäder längs med Erik Dahlbergs väg som vinnare på grund av att de två övriga nominerade var dels Kifabs tågdepå och Kalmarhems höghus Kajalen. Två av tre nominerade var alltså kommunala bolag.


Jag fick givetvis inget stöd från vare sig Alliansen eller de rödgröna i samhällsbyggnadsnämnden men jag reserverade mig emot att Kifab fick priset på rent principiella grunder!

 

Om juryn varit fristående personer från både kommunen och politiken hade jag accepterat att kommunala bolag nominerats och vunnit men nu känns det som väldigt mycket jäv.

 

Hur bra tågdepån än blev så får jag en fadd smak i munnen när man delar ut pris till sig själva.

 

Pris för bästa byggnadsvård fick ombyggnaden av Handelsbankens fastighet på Kvarnholmen. En värdig vinnare!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/prisad-arkitektur/


 

PS

 

Alliansen hade dessutom möjligheten att fälla majoriteten i ett bygglovsärende men tog inte chansen. Detta på grund av att två centerpartister som ingår i majoriteten hade en annan syn på ett bygglovsärende. Jag hade samma åsikt som de båda centerpartister och ville lämna ett positivt förhandsbesked till de sökande.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

863 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se