thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Måndag 6 feb 23:38

Har besökt DN, Expressen, Aftonbladet och SvD på nätet men även public service, SR och SVT. Passade på att söka på ”Peter Springare” på deras webbsidor och om någon artikel publicerats de senaste dagarna.


DN = Ingen träff

Aftonbladet = Ingen träff

SvD = Ingen träff

SVT = Ingen träff

Expressen = En träff. Att Peter Springare var polisanmäld.

Sveriges Radio = Endast artiklar från P4 Örebro.


Svensk media försöker tysta utspelet från Peter Springare helt och hållet. Ett inlägg som är den stora snackisen på sociala medier. Peter Springare har fått minst 60 blombuketter levererade till polishuset i Örebro under dagen men en polischef har uppenbarligen infört fotoförbud av blommorna. Allt för att tysta uppmärksamheten.


Något är allvarligt fel inom svensk media och framförallt inom gruppen ansvariga utgivare och nyhetschefer. Finns det bara vänstertroll i dessa befattningar i Sverige?

Av Thoralf Alfsson - Söndag 5 feb 22:42

När jag först läste Peter Springares inlägg på Facebook blev jag tveksam till om det inte var ett fejkinlägg då det var minst sagt klarspråk från en brottsutredare på polismyndighet. Den som inte läst texten kanske inte kan förstå min tveksamhet.


”Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

 

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer...va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

 

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

 

Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.”

 

Jag gissar att det ser liknande ut i framförallt Malmö, Södertälje och delar av Stockholm. Detta är antagligen den största anledningen till krisen inom polisen. När man samtidigt genomför en omorganisation av en organisation som varit hierarkiskt uppbyggd och göra om den till en relativ platt organisation där en stor mängd ”mellanchefer” förlorar sin position inom hierarkin, kan det bara bli problem med effektiviteten. När man dessutom har en inkompetent chef som Dan Eliasson kan bara resultat bli katastrof. Trots att många verkligen jobbar häcken av sig för att det skall fungera.


Det Peter Springare ger uttryck för borde toppat media idag! Varenda tidning och TV-kanal borde haft det med i sina nyheter. Hur många är det som skrivit om det? Bara alternativ media! Där finns svaret varför den vanlige medborgaren med tillgång till internet överger gammelmedia!


Däremot när Peter Springare blir polisanmäld så lyfter media upp det men man undviker verkligen att citera Peter Springare.

 

http://www.expressen.se/nyheter/orebropolis-namnger-misstankta-pa-facebook/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=6623601

http://www.na.se/orebro-lan/kanda-polisprofilen-fran-orebro-anmals-efter-hatskt-inlagg-pa-facebook


Expressen har givetvis kallat in kriminologen Jerzy Sarnecki. Han tycker att det är ”rimligt att Örebropolisen har anmält inlägget – men han tror inte att Peter Springare gjort sig skyldig till något brott”.

 

Det är inget brott som begåtts men ändå anser medias ”expert” att han skall polisanmälas. Det brukar kallas för okynnesanmälan och nu förespråkar Jerzy Sarnecki det. Kortslutning i hjärnkontoret och det är inte första gången.


Jag tror Peter Springare just nu och i den kommande veckan kommer behöva allt stöd han kan få av alla sverigevänner. Stöd Peter Springare!

 

 

SVT Aktuellt lärde oss ikväll istället att det finns ingen anledning att vara orolig och rädd för terrorister. Det är nämligen större risk eller chans om man så vill att man dödas av blixten än att bli dödad av en terrorister.

 

Det SVT missar är att det är väldigt svårt att göra något åt åskväder och att blixten slår ner. Terrorister kan vi dock bekämpa på många olika sätt. Inte minst genom att trycka tillbaka islam från det civiliserade samhället och västvärlden. Marine LePens kampanjfilm.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 5 feb 00:22

”Det senaste hemliga vapnet den svenska krigsmakten fått är en genushandbok! Det innebär alltså att om Ryssland skulle besätta Gotland då skall svensk militär läsa i genushandboken om hur man skall dekonstruera den ryska militärens könsmaktsordning, innan man börjar skjuta på dem.

 


Åh, det är möjligt att det kan leda till att ryssarna skrattar ihjäl sig.”

 

 

 

Lyssna på den mycket intressanta intervjun med rysslandsexperten Stefan Hedlund. Jag känner onekligen ett visst obehag efter att jag lyssnat på intervjun. Sedan vet vi att vi har ett parti i regeringen som bara för några år sedan ville ha ett "icke våldsförsvar". Jag blir mörkrädd!


Sparka ut Miljöpartiet från både riksdagen och regeringen!Av Thoralf Alfsson - Fredag 3 feb 22:29

 

Åtalet mot Kent Ekeroth är inte bra för Sverigedemokraterna, oberoende av om han fälls eller frias. Fälls han för ringa misshandel i tingsrätten kommer domen sannolikt överklagas till hovrätten så det kan säkert dröja kanske till efter sommaren innan någon dom vunnit laga kraft. Den publicitet som detta ger är tyvärr väldigt negativt för Sverigedemokraterna.


Jag anser rapporteringen i media knappast är objektiv, utan den är fruktansvärt ensidig och vinklad. Hyenorna inom media vädrar morgonluft och en förhoppning om att hatobjektet Kent Ekeroth skall få lämna både riksdagen och Sverigedemokraterna.


Jag har inte sett en enda rad i vare sig DN, Expressen eller Aftonbladet om alla de fall Kent Ekeroth blivit ofredad på stan eller på krogen och dessutom hotad till livet. Sveriges Radio glömmer också bort detta, detsamma gäller SVT. Det finns ju ett antal domar där personer blivit fällda för ofredande och hot mot Kent Ekeroth

Detta omnämns inte överhuvudtaget av svensk medieelit. Det visar på ett väldigt tragiskt sätt hur politisk korrekt och sjukt vinklat media uppträder.


”Kent Ekeroth har i förhör berättat hur han, efter att ha blivit nekad inträde på nattklubben Solidaritet, avvek från entréområdet för att bege sig hemåt. I samband med detta passerade han en grupp människor som stod i kö för att komma in på klubben. När Kent Ekeroth passerade gruppen skreks glåpord och det gjordes gester mot honom. Detta skedde i sådan omfattning att två livvakter från Säpo, som hade ansvaret för Kent Ekeroths personskydd den aktuella kvällen, tvingades ingripa mot en person.”

 

Från artikel i Expressen

 

Jag tror inte någon förstår hur det är att ständigt och jämnt utsättas för glåpord och kränkande gester så fort man visar sig ute på stan. Jag har en viss erfarenhet av detta men inte i samma omfattning som Kent Ekeroth och det är inte alltid så lätt att behålla lugnet när helt osanna beskyllningar och epitet framförs offentligt. Kent har utsatts för detta ständigt trots att han aldrig begått något brott utan endast varit politiker för SD.

 

Man skall komma ihåg att det är de personer som enligt Kents livvakter från Säpo precis har hånat Kent Ekeroth med glåpord och gester som nu vittnar mot Kent Ekeroth i förundersökningen. Hur trovärdiga är dessa vittnen? Enligt min mening kan de inte tillskrivas någon större trovärdighet överhuvudtaget! Säpo-livvakternas vittnesmål bör väga betydligt tyngre!


Jag har ikväll läst hela förundersökningen och det har uppenbarligen flera gjort. Nedanstående har i varje fall gjort download på förundersökningen från en sajt på nätet. Men att de skulle skriva om detaljer som är till fördel för Kent Ekeroth förväntar jag mig inte. 


 


Enligt min uppfattning har media undanhållet uppgifter i förundersökningen som talar till Kent Ekeroths fördel. När man betraktar entrévärdens vittnesmål blir man fundersam. Att entrévärden har utländsk bakgrund verkar ha mer betydelse på vad som orsakade att Kent Ekeroth inte fick komma in på klubben än vad man kan tro. Min tolkning är att han inte var mer berusad än andra gäster som fick komma in på klubben, utan det handlade om att det var sverigedemokraten Kent Ekeroth som nekades tillträde. När man sedan dessutom kan läsa nedanstående ur ett vittnesmål i förundersökning över entrévärdens uppträdande och språk blir jag förvånad och beklämd.


”På väg ner dit ser jag en entrévärd från Solidaritet som är i upplösningstillstånd och står och skriker åt Ekeroth då "kom då din fitta" …ja… "din jävla fitta, stå inte och göm dig bakom dina Säpo-vakter" helt vansinnig! så jag puttade bort honom och skriker åt honom att inte närma sig.”


Ytterligare kommentar över entrévärden uppträdande är överflödig!


När man sedan tittar på videofilmen ser man att ordningsvakterna står och pratar med varandra, vända mot varandra och inte med ansiktet riktat mot det håll Kent Ekeroth befinner, dessutom finns det flera människor mellan dem och Kent Ekeroth. Jag håller det för helt orimligt att ordningsvakterna såg bråket. Att de påstår sig sett de detaljer de säger i förhöret är i allra högsta grad anmärkningsvärt. Jag säger som man sa när man var liten till ordningsvakterna. Är din pappa glasmästare? Frågan är om en av dem dessutom är entrévärden?


Jag blir också förvånad över att det inte finns fler vittnesmål från kön till klubben än målsägarens två vänner. Dessa kan ju knappast betraktas som särskilt objektiva vittnen. Inte minst med tanke på att polisen redan vid klubben Solidaritet upptäckte att den manliga vännen till målsägaren redan var efterlyst av polisen och dessutom omhändertogs av polisen enligt LOB. Enligt min mening faller mycket av åklagarens bevisning redan här och jag är faktiskt förvånad att åklagaren väljer att åtala. Men hon hade säkert fått hård kritik från pk-samhället om hon inte väckte åtal mot Kent Ekeroth.


Den kvinnliga vännen som också vittnar mot Kent Ekeroth läser enligt sin Facebook genusvetenskap på Södertörns högskola. Hon har även fått diplom från Afrosvenskarnas riksförbund för hennes exeptionella insatser. Hon har bland annat samlat in pengar till Black Lives Matter-rörelsen. Jag kan ju bara gissa vilka politiska åsikter hon har och om Kent Ekeroth. 


Inrikesminister Anders Ygeman väljer idag att uttala sig om Kent Ekeroth vilket är ganska förvånande, eller mycket förvånande och dåligt omdöme. Jag har suttit i samma utskott som Anders Ygeman när han var ordförande i Trafikutskottet under förra mandatperioden. Jag reagerade då på hur otrevlig och fientligt inställd Anders Ygeman var till Sverigedemokraterna. Han hälsade aldrig på mig en enda gång, inte en enda gång sa han hej när jag mötte honom i samband med möten i Trafikutskottet. Han bara stirrade rakt fram eller vände bort sig. Jag har inga högre uppfattningar om socialdemokraten Anders Ygemans objektivitet! Jag glömmer det aldrig!


Om Kent Ekeroth fälls av tingsrätten undrar jag faktiskt om det inte är en politisk dom som tillkommit genom det drev som massmedia driver fram mot SD och i synnerhet mot Kent Ekeroth.

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 2 feb 21:16

 


Under onsdagen var det många som reagerade på vad de såg när de besökte Kalmar stadsbibliotek. Hijabklädda kvinnor hade tagit plats inne på biblioteket mot rollups, bokbord och planscher. Provning av hijab erbjöds samtidigt som det spred sitt budskap. Men männen var inte långt borta, de fanns bakom bokhyllorna och höll uppsikt på vad som hände hos kvinnorna vid bokbordet. Det var Ahmadiyyamuslimer som arrangerade detta event och givetvis var socialdemokraten Nasim Malik på plats och övervakade.


 


Det är inte utan att man undrar vilket budskap dessa kvinnor och män försökte sprida på stadsbiblioteket.


 

 Ett antal personer med invandrarbakgrund har uppmärksammat denna hijabdag i en insändare i Dalademokraten med rubriken ”Ännu ett försök till normalisering av kvinnoförtryck”. Kritiken är massiv!


Många flickor och kvinnor som försökt ta sig ur hijabens fängelse har i många fall blivit utsatta för grov psykisk och fysisk misshandel eller för ett hedersmord. Det senaste exemplet är mordet på en 22-årig afghansk kvinna i Mariannelund som mördades av sin make bland annat på grund av hennes hijabvägran. Mannen svepte in hennes kropp i tre stycken slöjor vilket var ett rituellt inslag för att signalera att kvinnan mördades till följd av hijabvägran.

 

Frågan som måste ställas är om detta är ett event som skall tillåtas på stadsbiblioteket. Jag skickade ett mejl till ansvarig och fick följande svar. Förutom att jag som svar fick ett långt citat från bibliotekslagen skrev bibliotekschefen följande.


Det bedrivs ingen propaganda på biblioteket. Däremot är vårt uppdrag bland annat att sprida information och stödja bildning. Folkbibliotekets uppdrag utgår ifrån: grundlagarna, bibliotekslagen, Kalmar kommun, Kultur-och fritidsförvaltningen, Biblioteksplan, Medieplan

 

Så nu vet vi att spridandet av muslimsk kultur och hijab och liknande som niqab och burka ingår i Stadsbibliotekets uppdrag. Att låta muslimer propagera för hijab anses uppenbarligen av bibliotekschefen för att sprida information och stödja bildning.


Men det är väl bara en del av islamiseringen. Nu kommer ju till och med Svenska Basketförbundet tillåta kvinnor spela basket med hijab i högsta ligan.


Vart är vårt land på väg egentligen? Hur stor andel av Sveriges befolkning gillar denna utveckling?


 


I lördags uppmärksammades ett annat event i Kalmar på Larmtorget. Jag fick flera samtal om detta och efter jag gjort en liten efterlysning på Facebook hörde ytterligare personer av sig till mig.

 

Det var uppenbarligen arabisk hipp hopp som framfördes från scenen med väldigt hög ljudvolym. Det fanns polistillstånd och godkännande från kommunen men huruvida dessa araber hade betalt för att få använda scenen har jag inte fått något svar på från kommunen.


Flera av de som passerade förbi på Larmtorget under dessa två timmar som det pågick undrade vad som framfördes från scenen och vilket budskapet var. Det var mycket ”inshallah” och liknande.


Men det är väl bara en del av islamiseringen! Musik på Larmtorget!

 

Apropå feminister och kvinnoförtryck.


 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 2 feb 16:45

 

Jag överlämnar boken till Jimmie Åkesson på Kalmar slott.              Foto Linda Kotanen


En vecka sedan Jimmie Åkesson besökte oss i Kalmar och vårt medlemsmöte på Kalmar slott. Som tack för besöket hade vi ordnat den spektakulära boken ”Kalmar, Vikingatidens centrum” signerad av författaren Stig Enström. Jag köpte boken för några år sedan och finner den mycket intressant. Alltid roligt när någon vågar sticka ut hakan och ifrågasätta tidigare forskning.


Jag köpte boken till det låga priset av 149 kronor på Dillbergs bokhandel i Kalmar. Är du från Kalmar med omnejd rekommenderar jag ett inköp. Det finns mycket som är intressant i boken. Inte minst alla bilder och kartor.


Ett stort tack till Stig Enström som signerade sin bok till Jimmie Åkesson!


Läs även recensionen från Barometern när boken gavs ut.


http://www.barometern.se/bokrecensioner/hembygdsentusiastisk-bok-om-kalmar/

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 1 feb 18:18

"Hade skämts ögonen ur mig om jag tillhört Sosse-Gruppen i parlamentet i dag, tydligare demokratiförakt än de uppvisade idag både i från deras ledamöter och gäster på läktaren är svårt att finna. En av sossarna sitter med ett plakat bakom Nigel under hans anförande och demonstrerar, ledamöterna buar och deras gäster på läktaren beter sig fruktansvärt illa.
Skämmes ta mig fan alla Socialdemokrater för ert demokratiförakt!!"

 

Peter Lundgren. Eu-parlamentariker SD


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 31 jan 23:24

Lokalmedia skriver idag på sina webbsidor att Kalmar kommun gör ett mycket bra resultat på hela 166 miljoner kronor. Kommunen har också lyckats finansiera investeringar på 447 miljoner kronor utan att behöva låna en enda krona och dessutom betalat av 250 miljoner kronor på sina lån.  Det låter som sagt för bra för att vara sant. Då brukar det heller inte vara sant! Läs artikel i socialdemokratiska Östra Småland.


Jag tycker dock att det är väldigt tråkigt att jag som ledamot i kommunstyrelsen får informationen genom media och inte direkt från kommunledningen. Numera presenteras uppenbarligen Kalmar kommuns resultat först på kommunalpampen Johan Perssons blogg. Jag får sannolikt vänta till torsdag eller fredag innan jag får ta del av detta i kommunens handlingar men det är så Johan Persson brukar hantera information.


Jag undrar dock vad de ca 130 personliga assistenter som är anställda av Kalmar kommun men som just nu tvingas över till privata företagare efter att majoriteten bestående av S, V och C med stöd av Alliansen beslutat spara några miljoner kronor genom att privatisera alla personliga assistenter och ställa till stor oreda och oro förbrukarna. Undrar vad alla anhöriga till dessa brukare tycker om den rödgröna majoriteten som nu slår sig för bröstet över rekordresultatet. Jag undrar också hur representanter för Kommunalarbetarförbundet ser på sina politiker inom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet när det gäller denna privatisering. Men det är som jag brukar säga att Johan Persson är ingen riktig socialdemokrat, han är numera bara i kommunalpamp!


Det är svårt att kommentera de ekonomiska siffrorna utan att jag har några underlag men jag skall ändå göra ett försök. Jag är även ledamot av Samhällsbyggnadsnämnden och Samhällsbyggnadsförvaltningen gör ett överskott på 6,8 miljoner kronor. Den absolut största anledningen till detta överskott är underbemanning. Vakanta tjänster har inte blivit tillsatta framförallt på grund av svårigheter att hitta rätt kompetenser och få sökande. Det har inneburit en hård belastning på personalen och det gäller på flera förvaltningar. Följden har blivit ökande sjuktal!


Kommunstyrelsen hade i oktober en prognos på ett överskott på 39 miljoner kronor. Ett överskott som till väldigt stor del beror på försäljning av mark till Linneuniversitetet och andra bostadsprojekt.


Men det som inte nämns i artiklarna är ett antal engångsposter.


Statsbidrag för ökat bostadsbyggande, 24 miljoner kronor

Flyktingpengar från 2015 (mutpengar), 25 miljoner kronor

Välfärdsmiljarderna, kompensation flyktingmottagning, 39 miljoner kronor

 

Bara ovanstående tre poster ger ca 88 miljoner kronor extra i kommunkassan.


Sedan skall vi också komma ihåg att Migrationsverket har under 2016 betalat ut hela 210 miljoner kronor till Kalmar kommun. Hur kommunen har använt dessa 210 miljoner kronor vet nog bara den innersta kärnan i kommunledningen!

 

 


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

766 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se