thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - Lördag 24 juni 23:50

Gratulerar Sverige och Moderaterna till att ha fått en sådan vass politiker som Kahin Ahmed (M). Framtiden ser ljus ut för landet!

 

Kahin Ahmed (M) är inte lite fräck! Så fort han får mothugg av Richard Jomshof sliter han fram rasistkortet. Vilken ynklig figur! 

 

Att DN sedan också vinklar sin artikel och bortser från de lögner som Kahin Ahmed framför i sin artikel är väl bara väntat. Ingen får givetvis ifrågasätta det Kahin Ahmed skrivit!

ANNONS

MSB

Av Thoralf Alfsson - Lördag 24 juni 11:18

MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap stoppade i veckan granskningen av Muslimska Broderskapsrörelsen i Sverige efter påtryckningar från muslimska grupper i Sverige. De var upprörda över att bli granskade och att deras organisationer inte fick arbeta i det fördolda.

https://www.fokus.se/2017/06/nerringd-jo-anmald-och-mejlbombad/


Sedan meddelade MSB att man istället skulle satsa 10 miljoner kronor på genusforskning. Ska gå till botten med ”maktrelationer” vid krishantering.

http://www.dagensjuridik.se/2017/06/msb-satsar-10-miljoner-pa-genusforskning-ska-ga-till-botten-med-maktrelationer-vid-krishante


Sverige i ett nötskal!

 

Jag anser att ansvariga i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp borde protestera mot detta!

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Fredag 23 juni 19:11

Jag har full förståelse för att Barometern inte lagt upp denna nyhet på sin Facebooksida. Kommentarerna skulle vara giftiga och mycket kritiska. Undrar om inte samboparet Persson och Almqvist gått för långt nu!Av Thoralf Alfsson - Fredag 23 juni 00:18

Det finns Sverigedemokrater som uppenbarligen har problem med min blogg. Eller de tycks anse att min blogg är ett problem. Det finns ett brus som även når fram till mig. Jag får ibland höra antydningar via någon annan person som hört Sverigedemokrater prata om min blogg som ett problem. Jag har dock aldrig fått veta vad som är problemet med min blogg. Ingen utav dessa personer har berättat och förklarat för mig vad i problemet består. Jag skulle vara väldigt tacksam om jag fick reda på detta. Det skulle bli så mycket enklare då.


Är det mina texter och de ämnen som jag lyfter fram som är problemet? Är det att jag lyfter fram fakta från svenska myndigheter om invandringen? Eller är det för att jag inte anslutit mig till klimatalarmismen utan att jag försöker vara objektiv och lyssna på andra än Johan Rockström? Eller för att jag är mycket kritisk mot islam och den islamisering som pågår av det svenska samhället? Eller är det för att jag håller yttrandefriheten högt och godkänner kommentarer som ibland till och med kritiserar mig själv eller Sverigedemokraterna och ledande personer inom partiet? Eller är problemet att alldeles för många läser min blogg? Eller att alldeles för många tycker att min blogg är läsvärd?


Men om man skall använda det nya modeordet, utmaning, som jag starkt ogillar och som tyvärr även börjat användas av ledande Sverigedemokrater istället för problem så borde man ju istället anse och beskriva min blogg som en utmaning och inte ett problem.


GLAD O TREVLIG MIDSOMMARAFTON ÖNSKAR JAG ALLA MINA LÄSARE!


 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 22 juni 22:51

Barometern har idag något som nästan kan liknas vid en snyftartikel om före landshövdingen Stefan Carlsson på hela 3 helsidor i pappersupplagan.


”Ett år efter att Stefan Carlsson under förnedrande omständigheter fick lämna landshövdingeuppdraget är han beredd att ta sig an livet och vardagen igen.”

 

Att det var helt och hållet självförvållat tycks Barometern fullständigt glömt bort när man skall lyfta fram Stefan Carlsson som framtida socialdemokratisk politiker i Borgholms kommun. Alkoholproblem och sexsamtal på skattebetalarnas bekostnad tycks vara bortglömda.


Det socialdemokratiska kommunalrådet i Borgholm Ilko Corkovics kommenterar uppgifterna om att Stefan Carlsson vill kandidera för socialdemokraterna i valet 2018 med följande ord till Barometern.


”Det är positivt, han är en kraftfull person. Vi står inte bakom det han har gjort, men personligen kan jag tycka att han har betalat priset för det som har hänt tidigare. Man kan inte döma en person för all framtid.”

 

Men Sverigedemokrater kan Ilko Corkovics och hans vänner inom socialdemokraterna döma för all framtid. Det ser vi exempel på dagligen, inte minst om vi skall prata om Kent Ekeroth.


Att Stefan Carlsson sedan inte är ärlig i sina svar till Barometern är ju bara tragiskt. Men jag förstår att han vill skydda både sig själv och Malin Almqvist och andra tjänstemän på Länsstyrelsen. Frågan är varför Barometern använder tre helsidor till reportage om en före detta Landshövding som fullständigt skämt ut sig för de invånare som han skall företräda.


Det är bara att läsa alla kommentarer på Barometerns Facebooksida där det finns flera artiklar om Stefan Carlsson. Irritationen är stor över att Barometern gör en artikel på hela tre helsidor.


Idag har jag varit i Sandvik på Öland för att se invigningen av den nya avsaltningsanläggningen som Borgholms kommun investerat ca 113 miljoner kronor för, inklusive vissa anslutningsledningar för att bygga bort flaskhalsar. Hans Majestät konungen var på plats för att inviga anläggningen. Kungen undvek dock att skylla det låga grundvattnet på klimatförändringarna, till skillnad mot flera andra talare.


Det såg ut som kungen var ganska skeptiskt till det avsaltade vattnet. 

 

Men efter att ha fått lite i glaset blev det andra miner.


 


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 21 juni 21:24

Hyenorna inom media vädrar morgonluft och hoppas på att Kent Ekeroth skall slängas ut till journalistmobben. Det går inte att tolka medias intresse för rättegången vid Stockholms tingsrätt på något annat sätt. Jag hoppas de blir blåsta på samma sätt som när Trump vann presidentvalet i USA.


Väldigt intressant att lyssna till Sven-Erik Alhem i eftermiddagens Studio Ett. Jag trodde knappast mina öron när jag hörde hur han argumenterade och överöste Kent Ekeroths försvarsadvokat Johan Eriksson, med beröm och superlativ. Han uppehöll sig sedan länge vid den situation som Kent Ekeroth alltid befunnit sig i så fort han rört sig ute i Stockholm och då speciellt under kvällstid och vid nöjeslokaler. Nödvärnsrätt har många dimensioner som man kanske inte tänker på. Han tog även upp att flera vittnen är vänner till målsägande, underförstått att trovärdigheten kan ifrågasättas. Som avslutning gav han sin personliga åsikt om utgången av målet. Kent Ekeroth kommer frias!

 

Leif GW Person verkar ha ändrat sig efter att han närvarat vid rättegången och tror även han att Kent Ekeroth frias enligt en artikel i Expressen.


Han grundar utlåtandet bland annat på att en entrévärd ska ha betett sig olämpligt.

– Sen tycker jag åtalet är lite tunt. De har tagit misshandeln för given och nästan inte haft någon uppmärksamhet på den eventuella nödvärnssituationen, eller den inbillade nödvärnssituationen, säger Leif GW Persson.”


Som mina läsare känner till har jag ju själv blivit utsatt för helt oprovocerat våld på en pub i Kalmar. Men sedan förekommer det givetvis att jag får höra verbala kommentarer också men det jag utsatts för är nog inget som går att jämföra med det som Kent Ekeroth har utsatts för. Jag vet hur många som dömts för hot och ofredande av Kent Ekeroth. Det är många men det borde vara fler. Många har kommit undan genom åren.


Om Kent Ekeroth skulle fällas för ringa misshandel kommer väldigt många anse att det är en politisk dom för att få bort Kent Ekeroth från riksdagen. Det tycks vara många som hoppas på det. Jag tror dock att till och med vänsterfolk kommer anse att en fällande dom är en politisk dom men de kommer givetvis applådera en sådan dom.


Rättegången genomfördes dock utan nämndemän vilket är positivt då det inte kan bli någon diskussion om nämndemännens politiska hemvist.


Jag begärde ju ut hela förundersökningen i februari och har läst alla 160 sidor vilket jag skrev om i ett blogginlägg med rubriken ”Politisk dom”. Det finns många motstridiga uppgifter i förundersökningen och det tror jag försvarsadvokaten kommer skjuta in sig på väldigt hårt.

 

”På väg ner dit ser jag en entrévärd från Solidaritet som är i upplösningstillstånd och står och skriker åt Ekeroth då "kom då din fitta" …ja… "din jävla fitta, stå inte och göm dig bakom dina Säpo-vakter" helt vansinnig! så jag puttade bort honom och skriker åt honom att inte närma sig.”

 

Från mitt blogginlägg i februari.


Efter att jag hört Sven-Erik Alhem ikväll är jag nu faktiskt försiktigt optimistisk om utgången av rättegången. När jag sedan även läser vad GW Persson säger så stärks den bilden. 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 20 juni 10:07

Kommunalförbundet KalmarSunds Regionens Renhållare har beslutat köpa en andel av Törnebys solcellspark vid Kalmar flygplats. Den andel som KSRR köper förväntas producera ca 50 000 kWh/år.


Jag och Sverigedemokraterna anser att KSRR inte skall leka elkraftsproducent, då det finns ekonomiska risker med detta. Flera kommuner i länet äger idag vindkraftverk som idag går med stora förluster vilket är ett exempel på den hybris som vissa politiker drabbats av under de senaste mandatperioderna. Låt de stora elkraftföretagen som Vattenfall, Eon och Kalmar Energi ägna sig åt denna verksamhet och ta riskerna på energimarknaden, de är experterna.


Frågan är om den gällande förbundsordningen ens tillåter att KSRR köper in sig i en solcellspark och blir elkraftproducent. Vid gårdagens KF-möte skulle köpet godkännas av Kalmar kommunfullmäktige.


Det mest anmärkningsvärda i handlingarna till detta ärende är dock investeringskalkylen.


 


Vi skall titta lite närmare på siffrorna och hur KSRR kommer fram till att det skulle vara en lönande affär för KSRR. Vi tittar på år 1.


 


Intäkterna från elpriset beräknas till 14 000 kronor, vilket innebär 28 öre/kWh vilket i stort sett ligger i linje med det elpris vi har haft under sommarmånaderna det senaste åren.

Men när det gäller elcertifikatsersättningen räknar KSRR med en intäkt på 8 500 kronor, vilket innebär 17 öre/kWh. Elcertifikatsersättningen har sjunkit dramatiskt under det senaste året och pendlar i dagsläget runt 7 öre/kWh. Det innebär att ersättningen istället ligger på ca 3 500 kronor. En försvagning av den liggande kalkylen med 5 000 kronor. Vilket på sista raden för totala intäkter istället skulle bli 20 000 kronor.


Driftkostnaderna beräknas till låga 1 500 kronor.


Det skulle i så fall ge ett resultat på 18 500 kronor med min korrigering av elcertifikatsersättningen. Till skillnad mot KSRR beräknade resultat på 23 500 kronor.


Men nu kommer det riktigt sjuka i KSRR:s investeringskalkyl. Man skriver att avkastning eget kapital är 4,27 procent det första året. Men då ingår inte kapitalkostnader och avskrivningar i de redovisade kostnader!

 

Enligt avskrivningsplanen skall investeringen skrivas av på 30 år, vilket ger en årlig avskrivning på 18 333 kronor. Frågan är om inte avskrivningstiden dessutom är för lång och borde sättas till 20 eller 25 år istället.


Dessutom skall KSRR uppta ett lån för investeringen som med en ränta på 1 procent skull ge en räntekostnad på ca 5 500 kronor under det första året. Dessa kostnader tar inte KSRR med i sin investeringskalkyl när man beräknar avkastningen. Helt sjukt!


Enligt mitt sätt och det normala sättet som man beräknar en investeringskalkyl skull resultatet för investeringen under det första året landa på – 5 333 kronor eller -0,97 procent.


Det som förvånar mig allra mest är att ingen av övriga partier i Kalmar kommunfullmäktige reagerar på investeringskalkylen som medföljer ärendet. Ingen annan ledamot i kommunfullmäktige vågade ifrågasätta den felaktiga investeringskalkylen. En ledande moderat uttryckte dock mellan fyra ögon att han var besviken på att partidisciplinen inom moderaterna var så hård. Med andra ord man ”instämde” i min kritik men moderaterna fick inte visa ett öppet stöd för SD i frågan. Bedrövligt och riktigt ynkligt!


I debatten uttryckte jag också att det hade varit betydligt hederligare om KSRR inte ”fuskat” med sin investeringskalkyl och sagt att man ville investera i solcellsparken för att använda det i sin marknadsföring som miljömedvetna och verka för förnyelsebar energi och samtidigt erkänna att det inte är en investering som är ekonomiskt lönsam. Jag fick dock inget svar från Steve Sjögren som är ordförande för KSRR.


Jag yrkade på avslag på beslutet och krävde en votering. Voteringen slutade med

54 JA

6 Nej (samtliga Sverigedemokrater)

1 Avstod (en ledamot från Liberalerna)


Det som också är riktigt bedrövligt är att vare sig Barometern eller Östra Småland skriver en enda rad om ärendet, vare sig i papperstidningen eller på sina webbsidor. Jag kan ju bara spekulera i orsakerna till varför tidningarna väljer att mörka debatten, bristerna och beslutet.


I Barometern finns dock idag två insändare som berör KSRR:s köp av en andel av solcellsparken.

http://www.barometern.se/insandare/ksrr-ska-inte-leka-kraftproducenter/

http://www.barometern.se/insandare/agna-er-at-avfallet-i-stallet-ksrr/


UPPDATERING

Efter mitt blogginlägg dröjde det ca 3 timmar så kom Barometern med en artikel. Det tackar jag för!

http://www.barometern.se/kalmar/sd-forlorade-votering-om-andel-i-ny-solcellspark/PS

Ett tips till kommunstyrelsens ordförande och socialdemokraten Johan Persson är ju att anamma partikamraten och ordförande för KSRR, Steve Sjögrens metod för investeringskalkyl då Kalmar kommun skall överta Guldfågeln arena från Kalmar FF till en kostnad av 244,5 miljoner kronor. Räntekostnader och avskrivningar kan man ju strunta i!

 

Då blir köpet av arenan en mycket bra affär för Kalmar kommun

 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

823 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se