thoralf

Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

BRONETT ANKLAGAR 7-KLÖVERN

Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2014 16:25

 

Larmtorget Kalmar 2009.                    Foto  Thoralf Alfsson


Vi närmar oss mer och mer valrörelsen. Ett val som kommer avgöra Sveriges öde! I varje fall enligt min uppfattning. Blir det ingen kraftig åtstramning av invandringspolitiken kommer snart Bronett och hans vänner få lämna Sverige. Var svenskarna skall ta vägen vet jag inte riktigt men många funderar uppenbarligen redan på den frågan.


Bronett funderar kanske även själv på den frågan om man skall analysera hans debattartikel i Expressen.


Jag funderar bara hur han lyckades få in Sverigedemokraterna i artikeln. Enligt min mening har någon lagt till meningen där Sverigedemokraterna nämns i efterhand. Det kanske inte ens är Henry Bronett själv utan en önskan från Expressen, vem vet. Meningen känns helt malplacerad!


Testa och läs båda varianterna.


Text i Expressen


”Antisemitismen, detta absoluta människoförakt ökar åter i världen, Europa och i Sverige. Judiska församlingen larmar nu om att hotbilden ökat markant mot judar i Sverige sedan Gazakonflikten blossat upp.

 

I vårt land hörs ingen av våra ledare, debattörer, anti-rasister, inga nyckelskramlare som upprörts över Sverigedemokraternas demokratiska torgmöten, säga något. Inga kyrkklockor ringer i protest mot att judar misshandlas och spottas på i vårt land. Tidningen Expo som vill belysa och bekämpa rasismen, skriver inget.”

 

Text utan meningen med Sverigedemokraterna.


”Antisemitismen, detta absoluta människoförakt ökar åter i världen, Europa och i Sverige. Judiska församlingen larmar nu om att hotbilden ökat markant mot judar i Sverige sedan Gazakonflikten blossat upp.

 

Inga kyrkklockor ringer i protest mot att judar misshandlas och spottas på i vårt land. Tidningen Expo som vill belysa och bekämpa rasismen, skriver inget.”

 

Det är dock beklämmande av Henry Bronett att han inte med ett enda ord nämner att det är de nya svenskarna som står för den ökande antisemitismen. Det är nämligen det som är orsaken till den stora tystnaden och det vet Henry Bronett!

 

Jag har själv sett och lyssnat till denna antisemitism på Larmtorget i Kalmar i januari 2009. Jag vet vem som framförde detta hat! Inte var det etniska svenskar eller Sverigedemokrater!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

27 juli 2014 16:46

Fast när jag läser citaten framstår det som Bronett häcklar att de som finner det lönt att nyckelskramla på SDs demokratiska valmäten ej finner det lönt att nyckelskramla mot möten som hetsar mot judar? Så jag förstår inte riktigt TAs klagomål?

 
Ingen bild

GrinOlle

27 juli 2014 17:27

@TA: Tror du har missuppfattat meningen. Han menar att dom som stör SD:s demokratiska torgmöten inte bryr sig om att störa antisemitisternas torgmöten.

 
Ingen bild

Thoralf A

27 juli 2014 17:45

Martin o GrinOlle

Antisemiterna har ju oftast sina möten tillsammans. Det vill säga nysvenskar och rödgröna!
Man kan givetvis uppfatta meningen på mer än ett sätt. Men vi (sverigedemokraterna) är faktiskt den enda grupp som pekas ut i debattartikeln och alla vet vad media och pk-eliten försöker sätta för epitet på SD. Jag förstår inte varför mitt parti nämns överhuvudtaget i artikeln.

 
Ingen bild

Göta

27 juli 2014 18:44

@ Martin och GrinOlle
Här kommer min något mer detaljerade (och långrandiga) förklaring till varför jag liksom Thoralf hyser mina egna misstankar om avsikten (åtminstone Expressens avsikt) med artikeln.

Redan i Thoralfs förra inlägg kommenterar jag artikeln och ifrågasätter varför SD över huvud taget skulle klämmas in där. Här kommer ett citat ur min egen text:

"Av någon anledning har Bronett skjutit in följande mening i texten: "I vårt land hörs ingen av våra ledare, debattörer, anti-rasister, inga nyckelskramlare som upprörts över Sverigedemokraternas demokratiska torgmöten, säga något...".

Kanske avser Bronett möjligtvis att med dessa ord smyga in någon slags "snällhetsinställning" till SD, vilket i så fall har rakt motsatt effekt. Hela den stora majoritet (ca 90 procent) av allmänheten, som inte läser de kritiska politiska sajterna på nätet utan endast blir hjärntvättade av landets alla SD-fientliga medier varje dag, ÄR TOTALT OVETANDE OM vilka som har skrivit de hemska antisemitiska kommentarerna som Bronetts artikel handlar om. Att på detta sätt blanda in SD i artikeln leder därmed till att SD av Expressenläsarna återigen helt grundlöst och orättvist blir beskyllda (eller åtminstone misstänkta) också för denna otäcka antisemitism. Särskilt som Expressen så påpassligt har stoppat in den ganska onödiga meningen om SD även som bildtext före artikeln."


99 gånger av 100 som SD nämns i svenska medier är det i negativa ordalag i form av kvalificerat skitsnack som oftast går ut på att beskylla SD för "rasism" av något slag. Hela den stora majoriteten av läsare, lyssnare och TV-tittare som aldrig är i kontakt med alternativa medier utan endast använder de SD-hatande politiskt korrekta medierna är därför grundligt hjärntvättade i att så fort ordet SD nämns i något medium så handlar det om 'SD-rasism'. Dessa läsares tankar hamnar därför lätt per automatik alltid åt samma håll. Även om det kanske inte var Bronetts avsikt att leda läsarens tankar åt detta håll, så kan det mycket väl ha varit Expressens avsikt eftersom de två gånger onödigtvis blandar in SD i en text som för övrigt inte med ett enda ord nämner de verkliga "bovarna i dramat".

 
Ingen bild

Olof Ek

27 juli 2014 19:09

När jag läste texten här så delade jag den "allmänt vedertagna" uppfattningen, men när jag läste allt i sin helhet så tycker jag faktiskt att det framstår som obestridligt uppenbart att Sd

 
Ingen bild

GrinOlle

27 juli 2014 19:09

@TA och Göta
Jag förstår vad ni menar även om jag inte är övertygad om att det var avsikten... men kanske?

@TA
Ditt parti är mitt parti sedan 4 år =)

 
Ingen bild

Olof Ek

27 juli 2014 19:12

Delen av texten var i positiv bemärkelse.

 
Ingen bild

w-son

27 juli 2014 19:37

Synd och i det närmaste skamligt fegt av Bronett att inte med ett enda ord i artikeln i klartext skriva varifrån denna uppblossande antisemitism kommer. Inte med ett ord nämns att den är importerad samt att de kommer från vänstergrupper samt de mer marginella på högerflanken. Istället skjuter man in en mening om nyckelskramlarna som stör SDs demokratiska möten.

Det mest osmakliga i sammanhanget är att vi läsare tydligen skall förledas tro att just dessa nyckelskramlare som stör SDs möten, dvs de sim i svensk media utmålas som "de goda", skall säga ifrån om den ökande antisemitismen i Sverige då det till stor del är just dessa individer som står för antisemitismen i vårt land!!!

Vilka som står för hatet får läsaren gissa sig till enkom genom att Gazakonflikten nämns i artikeln. Det enda parti som på något sätt varnat för den ökande antisemitismen är ju paradoxalt SD som av media liksom av Bronetti ständigt anklagas för att vara rasister om inte nazister. Fy så fegt!

 
Ingen bild

Göta

27 juli 2014 19:51

OM TERRORHOT i NORGE OCH EBOLA I VÄRLDEN

Citat från Fria Tider:
"Terrorhotet mot Norge kan mycket väl komma från muslimer bosatta i Sverige. Det tror den norska säkerhetspolisen och har därför sedan i lördags på morgonen beslutat sig för att skärpa gränskontrollerna mot Sverige. Alla som reser in i Norge måste därför identifiera sig vid den norsk-svenska gränsen, med pass eller med giltigt körkort."

Norge, som klokt nog har hållit sig utanför EU och är fria att själva bestämma över sitt land, har alltså nu infört noggranna identifieringskontroller vid gränsen till Sverige. Det skulle inte alls förvåna mig om den förnuftiga och verklighetsanpassade regeringen i Norge vilken dag om helst vidtar liknande identifieringsåtgärder plus karantänbestämmelser för att skydda sin befolkning mot den obotliga och starkt dödliga Ebola-epidemin som nu alltmer okontrollerat sprider sig till fler länder.

Citat från Avpixlat:
"Ebola sprids nu till andra länder via flygpassagerare. - - Det är nu officiellt bekräftat att viruset har spritts till Afrikas folkrikaste land, Nigeria, via flygresenärer. En person insjuknade nyligen i ebola på ett flyg till Nigeria och dog senare på sjukhus där. Ingen vet om fler kan ha smittats.
I Sverige tar man dock fortfarande lätt på spridningsrisken. [...] INGA KONTROLLER GÖRS AV ÅTERVÄNDANDE RESENÄRER ELLER NYANLÄNDA ASYLANTER FRÅN REGIONEN. De svenska myndigheterna menar att det räcker att upplysa resenärer till Västafrika om att de bör tvätta händerna. Medicinska kontroller anses som alltför kränkande och inkräktande på den personliga integriteten."

Ytterligare en stark anledning att snarast normalisera Sveriges vansinniga OKONTROLLERADE MASS-invandring!

I invandringsdebatten påpekas ibland att även svenskarna minsann utvandrade i stora skaror till USA under 1850-1930-talet. Givetvis nämner man aldrig samtidigt något om att det var en himmelsvid skillnad på villkoren för alla som anlände till Amerika jämfört med dagens okontrollerade massinvandring till Sverige.

VARJE person tvingades t.ex gå igenom en hälsokontroll innan man över huvud taget släpptes in i Amerika. Alla som anlände till New York samlades först upp på den lilla ön Ellis Island för en noggrann kontroll. Om man ansågs vara frisk, arbetsför och utgjorde bra arbetskraft, kom man fort igenom kontrollerna. Men de som misstänktes ha någon sjukdom eller andra problem fördes snabbt åt sidan. Och de var många. En del av dessa sattes i karantän i veckor, andra skickades snarast tillbaka till sitt hemland igen. De lyckliga som godkändes fick sedan från första dagen själva ansvara för att MED EGNA MEDEL skaffa boende, mat och övrig försörjning till sig själva och eventuell barnaskara.
I Amerika tillhandahölls definitivt inga möblerade bostäder och generösa, tidsmässigt obegränsade bidragspengar till var och en.

http://www.friatider.se/norge-sk-rper-gr-nskontrollerna

http://avpixlat.info/2014/07/27/ebola-sprids-nu-till-andra-lander-via-flygpassagerare/

 
Ingen bild

Malte The Swede

27 juli 2014 20:04Sveriges Censurmyndighet heter numera "Afrosvenskarnas Riksförbund"; en etnorasistisk organisation som domineras av den afrikanska Sabuniklanen.

http://avpixlat.info/2014/07/26/afrosvenskarnas-riksforbund-hmf-anmaler-gammeldags-fordomsfri-negerboll/

 
Ingen bild

Gubben Svensk

27 juli 2014 20:18

Min teori är att någon Expo-tomte tittat på manuskriptet och likt en gammal politisk Kommissarie, "rättat" till texten.

 
Ingen bild

Yngve

27 juli 2014 20:24


Den där Henry Bronett är inte mycket att hänga i julgranen. Han har inte alla hästarna i stallet.
Efter faderns död tog han över rollen som cirkusdirektör och det höll på att gå åt skogen. Cirkuspersonalen reste sig mangrant mot honom och krävde hans avgång. Som tur hade han en bror som heter Robert som klev in och räddade företaget.
Numera "jobbar" Henry Bronett som poet och då och då kläcker en och annan debattartikel som tabloidblaskan publicerar åt honom.
Jag läste en sådan artikel av honom för ett tag sedan med samma andemening, dvs det ökade judehatet i Sverige och i slutet av artikeln blev häpen av att han genom en flummig kullerbytta skyllde skulden för detta på SD, det enda riksdagsparti i Sverige idag som vill stoppa den muslimska invasionen och därmed det växande judehatet.

 
Ingen bild

Wally Walross

27 juli 2014 21:07

@Göte
Ej att förglömma i samband med massinvandringen till Amerikat på den tiden, är hur det gick för dess ursprungsbefolkning,indianerna. De blev ju mer eller mindre utrotade.

 
Stensson

Stensson

27 juli 2014 22:06

I söndagens HD (Helsingborgs Dagblad/Landskronaposten), en mycket politiskt korekt tidning) så utelämnas en del basfakta i en häpnadsväckande artikel.

Området Koppargården är ett mycket invandrartätt område i Norra Landskrona med hög kriminalitet.

Inte ens polisen undsätter sina egna om de råkar illa ut där.

http://hd.se/landskrona/2014/07/28/kriminella-far-fritt-spelrum-i/

"Polismannen hamnade ensam med mobben i Koppargården och drog sitt vapen. Men larmad förstärkning valde att inte gå in av rädsla för att starta ett upplopp. Händelsen har lett till konflikt mellan områdespoliserna och polisledningen. Nu läggs hela satsningen på området ner."
...
"Kritiska röster inom polisen har uttryckt att detta betyder att de kriminella ser att de kan driva polisen på flykt från området. Flera nyckelpersoner i Koppargården är identifierade som grovt kriminella med kopplingar till organiserad brottslighet. "

--
Läsarkommentarer finns, t.ex

"En ensam polisman var omringad av en grupp på 50-70 personer, som får ta emot dödshot, spottloskor och diverse utfall – och polisledningen vågade inte gå in eftersom de var rädda för att starta ett upplopp."


"Vilket otroligt svek att lämna en kollega i en sådan sits!

Rädda för upplopp, saknar ni förmågan att hantera ett sådant?
Tårgas och gummikulor finns väl fortfarande?

Respekten för polisen blev väl om möjligt lägre av att ni inte vågade gå in.

Just ett tryggt och trevligt samhälle de ansvariga har byggt upp"


http://hd.se/landskrona/2014/07/28/kriminella-far-

 
Ingen bild

Stefan A

28 juli 2014 08:05

Tolkar det också som att det var kritik mot nyckelskramlarna och deras enorma hyckleri och inte något mot SD, att han inte pekar ut någon direkt kan bero på att han är rädd om livhanken, är man "känd från media" är man nog särskilt utsatt, det som händer i mellanöstern får omedelbart konsekvenser i Sverige numera, sjuklövern har fått sitt våldssamhälle man tydligen eftersträvade, tydligare varningssignaler om vad som väntar kunde man inte få än det våld och mötesstörningar SD råkade ut för vid valet 2010, men gjorde man något? nej, bara några halvkvävda fördömanden från enskilda när hela sjuklövern borde rest sig upp och rutit ifrån. Våldssamhället smyger sig på, uttrycker man "obekväma" åsikter numera så är det fullt normalt att man behöver livvaktsskydd, det är helt sjukt,det "öppna samhället" svamlar man om, snarare är det våldsvänstern och islamisternas och tystnadens rike, ger helt och hållet den hetsande fulmedia och den naiva och handlingsförlamade sjuklövern skulden för den rådande situationen.

 
Ingen bild

Argus

28 juli 2014 08:46

Det är få kända (eller halvkända) människor som verkligen står upp för något och om de gör det så brukar det ligga väl inom åsiktskorridoren. Så jag med googlande lite och fann detta på en blogg som utger sig för att vara Henry Bronetts:

"Det är ingen tvekan om att de förenklade och extrema åsikterna är på frammarsch och de etablerade partierna verkar handfallna inför detta. Och värre, de faller till föga och talar i förenklade demagogiska termer, även de. Ibland verkar det nästan som om partierna blivit rädda för oss väljare! Sägs något för tydligt, finns alltid en minoritet som känner sig kränkt eller förfördelad. Det viktiga är att vinna röster inte ha en klar åsikt. Så medan vissa partier blir otydliga, framträder andra som allt tydligare. I otrygga tider, blir partier med enkla lösningar ofta aptitliga. Sverigedemokrater är hur tydliga som helst och har lösningen på våra problem, stoppa invandringen! – Råttfångarens melodi hörs klar och tydlig.". http://www.goldkette.se/2012/05/04/extrema-asikter-pa-frammarsch/

Jag tar det en gång till för säkerhets skull: "Sverigedemokrater är hur tydliga som helst och har lösningen på våra problem, stoppa invandringen!".

I mina ögon är Henry Bronett en hycklare som inte vet om han ska vara rädd för de importerade "anti-semiterna"* eller för att hamna utanför åsiktskorridoren.

* "Semiter eller semitiska folk härrör från Bibeln och betecknade ursprungligen folk nämnda i Första Moseboken 10:21–31 som ättlingar till Noas son Sem, i sin tur far till Elam, Assur, Arpaksad, Lud och Aram. Idag används begreppet av etnologer med (ungefär) betydelsen folk som talar semitiska språk.

[...]

Det semitiska språk som idag har flest talare är arabiskan, följt av amhariskan, hebreiskan och tigrinja." (Wikipedia)

 
Ingen bild

Thor

28 juli 2014 09:55

Snedtolkning.

Nu tror jag att flera här, inklusive TA,tolkar in mer i yttrandet än vad där står. Utan konspiratoriska glasögon så läser jag så här:
"Alla djävla hycklare som sabbar SD´s demokratiska torgmöten och ständigt kastar skit på SD, var är ni nu när judar förföljs av era älsklingar"?

För övrigt känner jag uppkastningar vara på väg varje gång någon förklarar "värdergrund" som orsak till att stänga SD ute. T ex LRF och fackförbund.

När typer som är ledamöter i "Muslimska mänskliga rättighetskommittén" utan några som helst problem accepteras i de "finaste hycklarsalongerna" går fan i mig skam på torra land.

Smaka på det långsamt! "Muslimska mänskliga rättighetskommittén"
Lika sjukt som "Islam - Freden och kärlekens religion"
Ställda inför det som faktiskt nu händer (IS) kryper imanerna till korset och förklarar att "IS har feltolkat islam". Sure baby. Åk dit och berätta det för dem då!

 
Ingen bild

robban

28 juli 2014 11:29

känns lite grann som ett (medvetet)syftningsfel det där med nyckelskramlarna. sen appropå bilden tycker jag det är märkligt att folk som flytt från ett land demonstrerar samma åsikter som de säger sig har flytt i från. vilka flyktingskäl har de egentligen?

 
Ingen bild

Thor

28 juli 2014 11:37

Läs hela yttrandet. Inte ska det läsas som kritik mot SD.
"http://www.expressen.se/debatt/antisemitismen-okar-i-sverige---och-vi-tiger/"

 
Ingen bild

JohanIII

28 juli 2014 18:50

Men varför tog du då inte bort meningen med kyrkklockorna? Det är ju en klar referens som folk ju också kopplar till SD-neggande.

Nejdu, jag håller med alla som säger att detta int har att göra med att "dra in" SD, utan att det är - precis om det står - en kritik mot SD-motståndares dubbelmoral. Sen att Bronett kanske har en mycket tvehågsen inställning till nationalistiska krafter i gemen, betyder inte att han vill direkt smutskasta just SD. Tvärtom är han ju i.o.m detta uttalande på väg mot en aha-upplevelse där han kan se SD som just Israel/jude-stödjande (en vanlig "anklagelse" i de mer ultra-nationella leden). Om han nu inte redant aha-at redan.

Och enligt artikeln - tack Argus - är han som du skriver just och direkt 'rädd för de importerade "anti-semiterna" ', eller noggrannt räknat alla former av antisemitism. Men vad han inte är, är direkt rädd för SD.

Och vad du inte skriver, Argus, är att artikeln är från 2 år sedan. Jag tror poletten trillat ned för Bronett sedan dess - att döma av den här debatterade formuleringen. Vi bör istället välkomna alla omvändningar.

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 juli 2014 21:03

Det finns ingen värdegrund av värde.

Bara en värdeAVgrund.

 
Ingen bild

Hagar Kennemo

29 juli 2014 20:03

Jag menar också att det om SD kan förstås positivt. Men det som gör mig störtförbannad är att judarna i Sverige (och de flesta i Danmark också) inte vågar säja rakt ut, att det är muslimerna och die Linken ( vänster)) Sturmabteilungen (SA) som är förbrytarna. Det är ju DÄRFÖR som de svenska politierna inget säjer. Varje positiv yttring om judar betyder i Sverige islamofobi. Och DET kan ju svenska politiker inte göra sig "skyldiga" till. Men jag tycker att det faktiskt är fegt, när Körösy startar med att tala om hakkors. Så att alla ska associera "nazister". När vi alla vet, att det gäller sig om de NYA fascisterna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se