thoralf

Direktlänk till inlägg 14 november 2018

67 PROCENT UTRIKES BAKGRUND

Av Thoralf Alfsson - 14 november 2018 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.

 

 


I synnerhet den del som har med bakgrund som t.ex födelseland. Jag anser att man i rapporten, vid flera kapitel försöker förminska den stora andelen personer med utländsk bakgrund och i inledningen skriver författarna bland annat följande.


”Studiepopulationen består till 92 procent av män och 67 procent av individerna är födda i Sverige. Andelen utlandsfödda varierar dock, från 3 procent i vit makt-miljön till 72 procent i den islamistiska miljön.”

 

Senare i rapporten skriver man följande när man skall redovisa tabeller med födelseland eller rättare sagt född i Sverige eller inte Sverige.


”I studiepopulationen är mer än två tredjedelar födda i Sverige (se Tabell 4).”

 

Eller så här.

 

”Drygt två tredjedelar av studiepopulationen är född i Sverige. Andelen varierar stort mellan organisationstyper, inte minst i relation till flera av de extremistiska miljöerna där skillnader är att vänta med tanke på miljöernas världssyn och ideologi.”

 

Jag tror att många som läser rapporten föranleds att tro att en stor majoritet är svenskar. Många har säkert inte förmågan att läsa rapporten med kritiska ögon och för många är det också säkert en bekräftelse på vad de vill läsa. Ingen vill ju att de så kallad ”främlingsfientliga” skall få rätt ännu en gång. Därför köper de säkert författarnas text utan att ifrågasätta den.


När jag ser förteckningen över författarna till rapporten åker min varningsflagga upp omgående. Jerzy Sarnecki!


 


När man sedan studerar tabell nr 5 så ser man direkt att bara maximalt 37,5 procent har svensk bakgrund. Det vill säga en tredjedel. Dessutom vet vi idag att i denna grupp finns faktiskt personer som har utländsk bakgrund då dessa familjer levt väldigt länge i Sverige men i segregerade områden. Det innebär att minst 62,5 procent har utländsk bakgrund enligt min uppfattning. Tvärtemot vad författarna skriver och vad media har förmedlat.


Men sedan tillkommer ytterligare en omständighet. De som har arbetat med rapporten fick utelämna 1 817 personer från studieunderlaget då de inte hade fullständiga personnummer. Den som läst domar från svenska domstolar förstår nog vad detta innebär. Det handlar om asylsökande, personer som befinner sig illegalt i landet eller andra med utländsk bakgrund. Följande kan läsas i rapporten.


”Tillsammans lämnade Polismyndigheten och Säkerhetspolisen information om 17 855 individer. Vid en samkörning med SCB:s befolkningsregister identifierades 1 817 ofullständiga personnummer, 734 felaktiga personnummer, samt 60 återanvända personnummer.”

 

”De 1 817 ofullständiga personnumren tillhör individer som saknar fullständigt svenskt personnummer. Detta indikerar att andelen utrikes födda är underskattad i studiepopulationen med upp till drygt 10 procent.”


1 817 av studierapportens 15 244 personer utgör faktiskt ca 12 procent av underlaget. Frågan är hur man skall se på de 734 personer med felaktigt personnummer. Kan det röra sig om falska id-handlingar och väldigt många med utländsk bakgrund?


Om man nu även lägger till gruppen om 1 817 personer som utrikes födda så utgör gruppen med utrikes bakgrund ca 67 procent.

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Göta

15 november 2018 01:14

MYCKET BRA UTREDNING THORALF! (Som vanligt)
När jag för några dagar sedan hörde i P1 om denna studie och att "ca 70 procent hade utländsk bakgrund", så var min omedelbara och självklara uppfattning den att
i stort sett samtliga av dessa ca 70 procent består av första, andra och kanske till och med tredje generationens invandrare. Alltså att en hel del av dem har sitt ursprung i Mellanöstern och Afrika och resten är barnbarn till de stora massorna som kom hit från Balkan på 90-talet under inbördeskriget då Jugoslavien splittrades och Sverige till att börja med hade lika öppna gränser som vi har nu.


Ibland får man ju till och med veta namnen på de skyldiga efter rättegångar och domslut samt vid efterlysningar t ex efter de allt vanligare dödsskjutningarna, och då är det fortfarande många namn som känns igen som "Balkan-namn".

Trots detta får man ständigt höra från PK-politikerna och läsa i PK-tidningarna att det är bara nu i början som det kan bli lite jobbigt och bråkigt p.g.a den stora invandringen från MENA-länderna, men snart kommer de också att smälta in bland befolkningen precis som alla de från f.d Jugoslavien gjorde efter ett tag. Se så bra det har gått för dem nu!

Jovisst!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 november 2018 01:24

Radio bubb.la: "Problemet med att ha muslimer högst upp på listan med offer, är att muslimerna vill döda alla andra på listan"

20 till 30 personer misshandlade 2016 öppet homosexuell man på asylboendet Westsura herrgård
https://tinyurl.com/ybgwcyg3
https://soundcloud.com/nyhetsbubbla/20-till-30-personer

Londonbaserad salafistisk organisation nyligen nära att ta över Årbymoskén i Eskilstuna
https://tinyurl.com/y7v7bw5u
https://soundcloud.com/nyhetsbubbla/londonbaserad-salafistisk

Ska vi ha fler eller färre muslimer?

 
Ingen bild

Laglydig

15 november 2018 03:03

Som framgår redan av rapporten (tabell 5) så har MINST 62,5 % av de som ägnar sig åt våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige utländsk bakgrund.
Att det sannolikt är ca 10 %, och inte 5 %, fler torde framgå av de 1 817 personer som har "ofullständiga personnummer" (vilken djävla formulering förresten!).

Jag saknar AFA i undersökningen, men de kanske sorterar in under "Islamistisk extremism"?

Det första som borde ske är att de utrikes födda i samtliga grupper OMEDELBART utvisas på livstid! Det samma gäller naturligtvis de 1 817 personer som har "ofullständiga personnummer"!

Inga men, inga å andra sidan, inga "med häsnyn till", eller andra omskrivningar! Utvisning på LIVSTID efter sedvanligt DNA-test!!!

Thoralf Alfsson

15 november 2018 08:19

AFA = Autonoma

 
Ingen bild

SM811

15 november 2018 08:35

Denna rapport blev ingen stor nyhet på SVT.
Bra att SD röstade nej till den nya SVT avgiften.
När Jerzy Sarnecki finns med ringer varningsklockorna direkt.

 
Ingen bild

SM811

15 november 2018 08:45

Sverige går i rätt riktning när SD är med och bestämmer.
SD och M har gjort upp: Tiggeriförbud, ingen halalmat eller skilda badtider
https://samtiden.nu/2018/11/sd-och-m-har-gjort-upp-tiggeriforbud-ingen-halalmat-eller-skilda-badtider/

 
Ingen bild

SM811

15 november 2018 08:49

Den nya Radio- och TV-skatten: Du måste betala även om du är död
https://petterssonsblogg.se/2018/11/15/du-maste-betala-aven-om-du-ar-dod/

 
Ingen bild

SM811

15 november 2018 08:55

Miljöpartistisk kampanj: “Kommuner ska kunna beslagta bostäder för att ge dem till flyktingar”
http://katerinamagasin.se/miljopartistisk-kampanj-kommuner-ska-kunna-beslagta-bostader-for-att-ge-dem-till-flyktingar/

Detta partiet vill C och L samarbeta med. M säger nej.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

15 november 2018 09:56

Bra jobbat!
Jersky ger sig tydligen aldrig. Bara att hans namn kan kopplas till någon "undersökare" borgar för falskhet och "tillrättalägganden". Jersky resp Sarnecki är var för sig de nya beteckningarna för Fake News, lögn, bedrägeri!

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2018 11:24

Gammelmedia läser statistik som fa'n läser bibeln. Eller efter förmåga som det nog också är i alltför många fall.
När sedan författaren heter Sarnecki kan resultatet bara bli ett - fake och skönmålning till oigenkännlighet.
Och som ett brev på posten (ja, den gamla då förstås) spinner nu gammelmedia loss på alla cylindrar kring mc-gängen och med utgången att detta skulle vara en helsvensk angelägenhet och bilden av en pursvensk i skinnväst på Harley.
Finns det överhuvudtaget någon riktig svensk kvar i exempelvis Bandidos?

OT. Nationalekonom Lars Calmfors sitter nu på förmiddagen som expert i SVT Forum och sammanfattar svensk politik och det uppkomna läget på ett alldeles förträffligt sätt:
- Det är mycket allvarligt. I omvärlden är Sverige känt för att göra rationella val. Det gör vi inte längre.
Jag kan inte tolka det på annat sätt än att han med detta syftar på hela det känslostyrda 7-klöveretablissemanget som kulminerade(?) och exponerades närmast smärtsamt tydligt genom Lööf/Björklunds agerande i kammaren igår.

 
Ingen bild

C Andersson

15 november 2018 11:57

Jag kan inte se någonstans att man jämför studiepopulationen med den totala populationen i landet. Så man kan se vilka grupper som är överrepresenterade i olika sammanhang. 15000 personer i en sådan här utredning är inte mycket. Särskilt inte om man sorterar bort drygt tio procent med uppenbart utländsk härkomst.

Jag tror att det finns en överrepresentation av utrikes födda när det gäller i stort sett all kriminalitet. Men det får vi inte veta.

Vad jag kan se så finns inga överfallsvåldtäkter med, inga utländska ligor som förpestar tillvaron för ärligt folk, inget om det organiserade tiggeriet.

En utredning som kostat en hel del och inte tillför något av värde. Ett spel för galleriet.

 
Ingen bild

Göta

15 november 2018 12:21

Hmm, ser nu att jag har skrivit fel i början av min kommentar 01:14 ovan.
Det skulle stå följande:
När jag för några dagar sedan hörde i P1 om denna studie och att "CA 70 PROCENT VAR FÖDDA I SVERIGE", så var min omedelbara och självklara uppfattning den att
i stort sett samtliga av dessa ca 70 procent består av andra och tredje generationens invandrare ...osv.

Självklart är det meningen vi tittare, lyssnare och läsare av PK-media ska uppfatta det som att hela 70 procent av gatugängen, maffian, mc-gängen, bileldarna osv är "äkta svennar".

Detta fick jag ytterligare bekräftelse på när jag råkade lyssna på Ring P-1 i förrgår, där en kvinna som ursprungligen var från Finland ringde in och undrade om vi svenskar ännu inte förstått att det faktiskt pågår ett krig i Sverige. Och hon refererade till alla våldtäkter, bilbränder, gatuvåld osv som hela tiden ökar i omfattning. Då var Sverker Olofsson, som leder Ring P1 denna veckan, väldigt snabb med att påpeka att han minsann hörde i media att hela 70 procent av dessa brottslingar faktiskt var födda i Sverige! Inringaren hade också hört detta och tyckte att "det verkade konstigt". Även hon hade alltså uppfattat det precis så som PK-media vill att det skulle uppfattas.

 
Ingen bild

Stefan A

15 november 2018 12:22

Greider, Jerzy, expo... svt,s favorit"experter"..varför?.. jo man får de svar man vill ha...

 
Ingen bild

Robban

15 november 2018 13:56

Blir lätt illamående, då jag tänker på att invasionen fortgår med oförminskad styrka!
Utöver radikalt värre kriminalitet, så bokstavligen äter gökungarna oss ur boet!
Om inte kursen mot stupet ändras snabbt, kommer vi inom ett par decennier i bästa fall vara en hatad minoritet i vårt eget land! I sämsta fall en utveckling som ledde till Balkans sönderfall!
Blir lätt deprimerad vid tanken på att ca82% av mina medmänniskor uppenbarligen är svårt suicidala!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 november 2018 15:12

Jag är övertygad om att Annie Lööf fortfarandde längtar efter Fjedjik.
Det är därför hon är så vilsen.
Hon har likt den orm hon är slagit knut på sig själv.
Tänk att hon ska irra runt i sandlådan och fråga vad de andra vill när hon själv inte vet det.
Förlåt att jag skrev sandlådan,jag menar hönsgården

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2018 15:56

OT. Skriv på! Över 7 000 underskrifter nu mot detta skamliga av beslut av en enad demokratur.
https://www.skrivunder.com/riv_upp_skattefinansieringen_av_public_service

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 november 2018 15:58

Konsekvenserna av massinvasionen från Afrika och muslimska länder:

"- Människor kommer att dö"

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/regiondirekt%C3%B6ren-om-krislarmen-fr%C3%A5n-su-besparingar-%C3%A4r-n%C3%B6dv%C3%A4ndiga-1.10708539?noAccess=true&aId=1.10708539

 
Ingen bild

Trollfar

15 november 2018 17:44

http://www.barometern.se/sport/telefonsamtalet-som-avslojar-tranarfragan

Vett och etikett existerar inte på något plan i Kalmar. Det pratas om allt och alla vitt och brett, oavsett om det gäller tränare i en förening, s.k "rättshaverister" i kommunens verksamhet eller politiker som sätter sig emot.

Respekten för individen är noll.

 
Ingen bild

Lotta_1

15 november 2018 17:44

Giftormen Jonas Sjöstedt har återigen låtit munvädret fladdra i ett lögnaktigt uttalande:

”Men Jonas Sjöstedt är mycket kritisk till Annie Lööfs sätt att ”klumpa ihop” V och SD, vilket han anser att hon gör genom att kalla dem för ytterlighetspartier.
– Det är en både obehaglig och oansvarig retorik. Det innebär att hon jämställer mig med rasister.”

Hur kan denne hatiske person gång på gång få vräka ur sig att SD är rasister utan att det får konsekvenser? Vidare säger hataren:
 
”Vänsterpartiet och Centerpartiet har gjort en rad tunga uppgörelser under åren, vi styr ett stort antal kommuner tillsammans. I det läget säga likställa oss med rasister, det är uppenbart helt orimligt. Jag tycker man ska tänka på tonläget i det politiska samtalet.”

Han om någon borde ta till sig av sitt eget råd.

 
Ingen bild

Lasse Axelsson

15 november 2018 17:48

Tänk om Sveriges riksdag kunde ta efter Staffanstorp och köra lite hårdare linjer som man gör där

 
Ingen bild

Magnus

15 november 2018 17:56

Du är avstängd från ditt eget parti. Hur i helskotta kan du acceptera det?!

Thoralf Alfsson

15 november 2018 18:03

Vad tycker du att jag skall göra? Begära utträde från partiet?

 
Ingen bild

Von Kätting

15 november 2018 18:09

Göta
Sverker tror nog att alla som åker tunnelbana är svenskar.

 
Ingen bild

Putin

15 november 2018 19:30

http://www.barometern.se/kalmar/det-finns-inga-utsatta-omraden-i-kalmar/

"Det finns inga utsatta områden i Kalmar." Finns det någon i staden som lever i verkligheten?

 
Ingen bild

Lena1

15 november 2018 20:50

Lotta_1 17.44 Touché , har missat detta om Jonas S men gud va härligt att höra att han fick smaka på egen medicin...;)

 
Ingen bild

Putin

15 november 2018 22:28

Intressant att Barometern censurerade och senare tog bort sitt eget inlägg om Kalmars "icke utsatta områden" på Facebooksidan när sanningen om Kalmars verkliga problem kom fram.

 
Ingen bild

Boss

20 november 2018 00:53

Har Johan Persson någon som helst verklighetsuppfattning?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se