thoralf

Alla inlägg under mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 4 mars 2014 18:01

 

Visby ringmur, Dalmanstornet   Foto Thoralf Alfsson


Idag och helt plötsligt vill alla partier satsa pengar på det svenska försvaret och speciellt på Gotland. Tidigare har uppenbarligen 7-klövern ansett att Visby ringmur varit tillräckligt försvar av Gotland. Det enda parti som i varje budget i riksdagen sedan 2010 yrkat på ökade anslag för försvaret är Sverigedemokraterna.


Det är beklämmande att läsa Jan Björklund uttala sig för Dagens Industri enligt följande.


”På Gotland vill han se ett återinförande av framför allt luftvärn och kustförsvar. Jan Björklund konstaterar att ”alla partier talar om Gotland nu”, men att han fram till i förra veckan varit ensam om att argumentera för militära styrkor på Sveriges östligaste ö.”


Det sorgligaste är dock att svensk media spelar med i detta hyckleri. Enbart för att inte Sverigedemokraterna skall gynnas.


För snart 3 år sedan skrev jag ett blogginlägg angående just Gotland.


”Igår var jag på ett seminarium i riksdagen med rubriken ”Stormakten Ryssland, Gotland och Sverige”. Medverkande var följande personer.

Bo Pellnäs, säkerhetspolitisk expert
Karlis Nerenieks, generalmajor (res), fd rektor Försvarshögskolan
Claes Arvidsson, ledarskribent SvD

Den som besitter Gotland behärskar Östersjöområdet!

Gotlands strategiska betydelse har inte förändrat sig på 200 år.

Den bild som dessa personer målar upp är allt annat än positiv och mycket oroande med tanke på den upprustning som pågår i Ryssland. Vad har Ryssland för avsikter med den stora upprustningen? En fråga som ansvariga i Sverige i allra högsta grad måste ställa sig.

Den ryska försvarsbudgeten var 2002 ca 500 miljarder rubel. Nästa år, alltså 10 år senare kommer den vara inte mindre än 2100 miljarder rubel.

Ryssland har under 2010 skrivit kontrakt med Frankrike om köp av landstigningsfartyget/helikopterhangarfartyget Mistral. Ett köp som oroar många och som förändrar det säkerhetspolitiska läget även i Östersjön.

De senaste stora ryska militärövningarna ”Zapad” och ”Ladoga” borde också vara ett varningens tecken för Sveriges försvarsminister Sten ”tomhylsan” Tolgfors men så tycks inte vara fallet. Vad är det egentliga syftet med dessa övningar? Handlar det verkligen om att öva försvar av en gasledning eller finns det något annat i bakgrunden?”

 

Men redan 2008 skrev jag på bloggen om hur man avrustat Gotland, alltså innan jag kom in i riksdagen. Gotland är det nuvarande svenska territorium som senast var ockuperat av främmande makt, Ryssland.

Läs mitt gamla blogginlägg om den ryska ockupationen.


Veckans utspel om försvarspolitiken från 7-klövern är inget annat än ren parodi på svensk försvarspolitik! Kanske dags att även bjuda in även Sverigedemokraterna till Folk o Försvar istället för partiet som förespråkar ett icke-vålds försvar.


UPPDATERING!


Även ett klipp där Kent Ekeroth "sänker" marit Poulsen.


Av Thoralf Alfsson - 3 mars 2014 22:50

    


Jag vill tacka alla som skänkt pengar till infobladet. Ikväll kunde vi räkna in 4 800 kronor på vårt bankkonto. Det räcker till att trycka upp ca 15 000 infoblad. Ett stort tack!!


Den första beställningen (provbeställning 5 000 exemplar) har gått iväg till tryckeriet idag. För leverans i början av nästa vecka.


Vill du vara med och bidra kan du sätta in ditt bidrag på bankgiro 5279-5465 och märka inbetalningen med ”Infoblad”. Målsättningen är att öka antalet besökare på bloggen med 100 procent fram till valet. Vilket innebär ca 60 000 unika besökare/månad.


Vid vårt årsmöte igår i Oskarshamn fick jag även en jättefin blomgrupp av medlemmar i länet. Det var väldigt uppskattat och den pryder nu mitt arbetsbord. Tack alla fina sd-vänner!


Här kommer även utkastet till infobladet ännu en gång.


 

 

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2014 23:21

 

Istad på Öland           Foto Thoralf Alfsson


Min syn på vindkraften och klimatdebatten som jag vid ett flertal tillfällen framfört i blogginlägg kan vara exempel på åsikter som jag enligt valberedningen kommunicerat på fel sätt.

Jag har själv men även tillsammans med Josef Fransson skrivit flera motioner som tar upp de stora subventionerna till vindkraften men vi har än så länge inte fått partiets stöd bakom våra motioner. Jag är dock övertygad om att detta kommer i framtiden! Vare sig jag sitter i riksdagen eller inte.


Därför kan jag inte annat än säga att jag med en viss glädje noterade detta nyhetsinslag i SVT med rubriken Vindkraften skapar spricka i regeringen.
Mats Odells analys i inslaget är klockren!


"Man kan inte lugga en skallig" ;-)Efter snart fyra år i riksdagen besitter jag dock lite ”inside information” från andra partier och detta är helt i linje med vad jag hört företrädare säga inom KD. Jag skulle till och med säga att det råder en samsyn mellan KD och den uppfattning jag själv har om vindkraften och förnyelsebar energi.


Men tydligen har Sverigedemokraternas försiktiga position ändå gått fram enligt inslagets slutkläm.


I inslaget tar man dock inte upp två andra subventioner för vindkraften som sällan nämns i debatten. Nämligen fastighetsskatten och befrielsen från energiskatt för vissa producenter. Jag har tagit upp detta i två motioner i riksdagen, tyvärr har jag inte fått gehör för dessa motioner inom partiet. Läs mina motioner.


2013/14:Sk392 Återställd fastighetsskatt för vindkraftverk

2013/14:Sk391 Slopad skattefrihet på vindkraftsel

2013/14:N322 Vindkraft


Att frågan om vindkraften är minst sagt infekterad inom Alliansen visar sig i hur energiminister Anna-Karin Hatt uppenbarligen försökt stoppa att kristdemokraten Mats Odell från att intervjuats till inslaget. Något som Love Benigh skriver om på SVT-blogg.


    

Anna-Karin Hatt     Foto Thoralf Alfsson


När det gäller de Rödgröna så har de ännu inte sett ”farorna” med effekterna av statliga subventioner till vindkraften. Att låta Miljöpartiet styra invandringspolitiken och energipolitiken är minst sagt rena katastrofen för vårt land. Något som nu även Kristdemokraterna börjat upptäcka. När skall övriga partier inom 7-klövern upptäcka detta.


Mina yrkanden i motionerna kommer sannolikt komma från andra partier inom en inte alltför avlägsen framtid, gissar jag! Om Alliansen förlorar valet i september kommer man ganska snart angripa de rödgröna om vindkraften och dess stora subventioner.


Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2014 21:32

 


Den stora medlemsökningen avspeglar sig även vid årsmötet. Nu var vi ca 100 procent fler närvarande vid årsmötet än förra året. Nu hinner man inte prata med alla som är med men jag hann i varje fall prata med några av de nyare medlemmarna.


Mattias Bäckström Johansson omvaldes till ordförande för distriktet. Ett alldeles utmärkt val! Jag tror att det är få distrikt som har en så duktig och kunnig ordförande. Jag fick förlängt förtroende som vice ordförande men också som kassör för distriktet.


Vi hade också äran att få Gustav Kasselstrand som mötesordförande. Gustav höll även ett föredrag om EU och SDU:s syn på EU-politiken och sitt samarbete med andra partier i Europa. Med tanke på hur illa som Ungdomsstyrelsen behandlat SDU:s ansökan om bidrag hade vi från Kalmar läns sida beslutat att skänka 25 000 kronor till SDU. Jag hoppas fler distrikt följer vårt exempel om ni inte redan gör det.


 

Av Thoralf Alfsson - 1 mars 2014 09:33

Tack för allt stöd jag fått det senaste dygnet! Alla mejl, meddelande på facebook, telefonsamtal och inte minst alla kommentarer på min blogg. För mig känns väldigt skönt att få det stödet från partiets medlemmar och sympatisörer (gräsrötter) men även från meningsmotståndare.


Men om partiledningen och valberedningen inte vill ha mig på riksdagslistan inför det kommande valet så är det något jag får acceptera. Jag vill känna mig välkommen på riksdagsvalsedeln och så är det inte nu. Jag är trots allt inte utesluten ur partiet.


Jag kommer istället lägga 100 procent fokus på lokal nivå. Så att vi minst blir tredje största parti i Kalmar.  Med tanke på splittringen inom moderaterna i Kalmar kanske det även finns en möjlighet att bli näst största parti.


Jag hoppas dessutom att alla medlemmar och sympatisörer har fortsatt förtroende för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Alla borde inse att det inte finns några andra alternativ att rösta på i de kommande valen. Risken idag är överhängande att vi får en rödgrön majoritetsregering efter valet och det skulle vara förödande för Sverige, inte minst vår industri och jobben. Sverigedemokraterna skulle i så fall förlora sin vågmästarställning i riksdagen och därmed förpassas till ”läktaren” under 4 år. En katastrof!


Vi skall inte strida internt utan vi skall strida emot våra motståndare i 7-klövern. Det är enda alternativet för en sann Sverigevän och Sverigedemokrat.


Vill ni visa mig ert stöd så ge ett bidrag till kampanjen för min blogg som jag skrev om i mitt förra blogginlägg.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se