thoralf

Alla inlägg den 22 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 22 mars 2014 21:16

 


TT den svenska ”oberoende” nyhetsbyrån håller utbildning för journalister den 27 mars. För 4900 kronor får journalisterna lära sig hur Sverigedemokraterna skall demoniseras i media inför valet.


"Slipa det journalistiska verktygen för att ge lyssnare, läsare och tittare den bästa möjliga rapporteringen"


Det borde räcka med att rapportera sanningen! Utan vinklingar och förtal. För det behövs inga kurser.


Varför behövs det utbildning i hur man skall hantera Sverigedemokraterna? Skall inte SD behandlas och respekteras på samma sätt som övriga sju partier i Sveriges riksdag. Uppenbarligen inte om man skall tro TT Kompentens.


Pontus Mattsson var nyligen på besök i Borlänge i samband med att Jimmie Åkesson besökte företag i Borlänge. En av de bättre svenska journalisterna. Han har nyligen flyttet från Sveriges Radio till SVT.

Efter besöket skrev han ett blogginlägg om dagen. Var med i TV? Nej, tack! Det verkar som Pontus Mattsson är förvånad över att folk inte vill vara med i TV.


”Hos den lastbilsreparatör som han besökte sprang de anställda och gömde sig på kontoret när de fick klart för sig att det fanns en TV-kamera i närheten. När en av de anställda skymtade kameran mellan släpen var det som om det vore en krypskytt han hade upptäckt. Att vara med i TV? Säga min åsikt? Aldrig i livet.”

 

Det finns ett ordspråk som säger ”som man bäddar får man ligga”. Det är precis det som media skapat med sin politiska korrekthet där alla med avvikande uppfattningar eller personer som stödjer SD utmålas som andra klassens människor. Vem vill riskera något sådant? Särskilt om man inte är politiskt engagerad!


Då är det betydligt lugnare att undvika TV-kameror och frågvisa journalister och istället ta rätt valsedel på valdagen. Så vet inte ens grannarna vilket parti man röstar kanske inte ens hustrun .


Det finns en hel del kommentarer på Pontus Mattssons blogginlägg som alla har samma förklaring på människors återhållsamma attityd mot media.


 


För några dagar sedan fick vi ett nytt exempel på hur media läxar upp den ”olydige”. Denna gång var det en ICA-handlare i Fornåsa mellan Linköping och Motala. Expressen tog honom i herrans tukt och förmaning för att han hade satt upp en skylt där han skrev att kunderna inte skulle ge några pengar till tiggaren som satt utanför hans butik. Läs artikel.


”Snälla ge inte tiggarna någonting”


Det passade inte Expressen och journalisten Fredrik Lennander som rykte ut och hängde ut den stackars ICA-handlaren som tvingades göra avbön och be om ursäkt på stående fot.


Givetvis fanns det en person som rykte ut och tyckte att handlaren smutsade ner ICA.Något som Expressen givetvis utnyttjade.  Att tiggaren betalade sina ciggaretter med ett kontokort tycks ingen reagera på. I varje fall inte Expressens Fredrik Lennander.


Jag är övertygad om att en stor majoritet av de som normalt handlar i Fornåsa tackar ICA-handlaren när de får chansen mellan fyra ögon och när Expressen och pk-media försvunnit från Fornåsa för att jaga andra icke politiskt korrekta personer i vårt avlånga land.


Pontus Mattsson här har du ännu en anledning till varför människor inte vill medverka och låta sig intervjuas av dig och andra med en stor TV-kamera.


I Kalmar har detta också varit aktuellt sedan vakter vis ett köpcentrum avvisat tiggare vilket gav stora rubriker i lokalmedia.


Det tokiga är att att även vår lokala media tycks vara drabbade av detta ”pk-tiggeri”!

 

Jag har snart under två veckors tid försökt få in en insändare/debattartikel i Barometern om tiggeri men inte lyckats. I veckan gav jag upp och skickade den istället till Östran och Kalmar läns tidning. Men jag har fortfarande inte sett något publicerat.


Sverigedemokraterna vill förbjuda tiggeri! Vår kommunförening kommer ha med ett vallöfte om att införa ett förbud mot tiggeri i den lokala ordningsstadgan. Men detta löfte i vårt kommande valmanifest vill uppenbarligen inte de lokala tidningarna publicera.


Här kommer den relativt korta insändaren som inte publiceras.


”Sverigedemokraterna motionerade nyligen i riksdagen om att förbjuda tiggeri. Reservationen röstades ned med siffrorna 280 mot 19 vid voteringen. Inget annat riksdagsparti röstade således för Sverigedemokraternas reservation.

 

Tiggeri har blivit ett allt vanligare inslag i den svenska gatubilden. Allt oftare besvärar de utländska tiggarna förbipasserande. Nu har dessa yrkestiggare även hittat till Kalmar. En majoritet av tiggarna kommer enligt uppgift från de nyare EU-länderna, Rumänien och Bulgarien. Det är uppenbart för alla att tiggeri, vare sig det äger rum i Sverige eller i något annat land, aldrig har varit och aldrig kommer att vara lösningen på de problem som finns.

Den rumänska ambassadören i Sverige Raduta Matache skrev nyligen en debattartikel i DN där hon menade att Sverige och Rumänien måste samarbeta för att stoppa gatutiggeriet. Rumänien har ett omfattande program för att stötta och integrera romer i Rumänien men tyvärr lockas en del att tjäna pengar utan att arbeta genom tiggeri. Raduta Matache uttryckte även en önskan om att Sverige skulle se över tiggerilagarna och att kommuner skulle överväga möjligheten att förbjuda tiggeri. Flera EU-länder som Danmark och Nederländerna har redan ett sådant förbud. 


Sverigedemokraterna kommer i vårt lokala valmanifest för 2014 föreslå att ett förbud mot yrkesmässigt tiggeri införs i den kommunala ordningsstadgan för Kalmar kommun.

 

Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna Kalmar”

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards