thoralf

Alla inlägg den 27 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2014 23:01

Vid dagens votering gjorde jag några reflektioner.


Konstitutionsutskottet hade ett betänkande om Vallagsfrågor där Sverigedemokraterna hade en motion från Carina Herrsted om att införa gemensamma valsedlar. Precis som det finns i flera andra länder. Det vill säga att det bara finns en enda valsedel.


Carinas motion handlade om följande.


 


Som säkert alla räknat ut fick inte motionen något stöd av övriga partier i riksdagen!


 


Nästa reflektion handlar om en reservation från MP och V. Läs reservationen.


 


Sedan kan du fundera över vad som skrivs angående händelsen i Åseda där några ungdomar med annan religion/kultur flippade ur och saboterade. MP och V kanske borde reflektera över detta i sitt fortsatta arbete i riksdagen.

http://avpixlat.info/2014/03/27/teaterforestallning-fick-avbrytas-elever-gick-barsark/


Ikväll har jag kunnat läsa följande på Robert Stenqvists facebook-sida. Detta är väl fullständigt klockren diskriminering av ett parti. Hur många tror att MP och V reagerar över detta?


”Jaha hem från fullmäktige väntade 52 mail. Dessutom så fick vi beskedet att vi inte var välkomna på festivalen i Tumba i vår. Om vi deltog skulle en massa idrottsföreningar, som är för allas lika värde, dra sig ur festivalen. Så vi var inte välkomna nej. Känns nästan som att vi är lite mindre värda, bara inbillning förståss. Vi tar bara chansen att dra på oss offerkoftan. Förfarandet är ju helt no...rmalt. detta brev möttes vi av.

 

"Gällande festivalen 16-18 maj i Storvreten Tumba har det framstått negativa reaktioner från föreningar, boende och lokala företag som skulle tänka sig delta under familjefestivalen.

 

Efter att många av dessa har fått höra att SD skall medverka så har många backat tyvärr.

 

Senast som måndags kväll blev jag uppringd en av Botkyrkas större idrottsförening med ca, 2500 medlemmar att de absolut inte kommer på tal att medverka om de ser SD på plats, jag är ledsen att behöva berätta detta, så var dock svaret från dem.

Även två lokala medelstora företag har dragit åt sig öronen då jag berättade för dem att SD visat intresse om delaktighet.

 

Vi i föreningen AT hade absolut inte räknat med dessa reaktioner. givetvis tycker vi är tråkigt efter dessa starka reaktioner. Detta medför att vi i föreningen måste tänka på nytt och avvakta denna gång med ett samarbetet med SD, då vi anser att det skulle se dumt ut att endast bara vi och ni står ensamma under festivalen. Det kan även finnas en risk att ett gäng demonstranter dyker upp och förstör stämningen under festivalen.

 

Vi får helt enkelt försöka hitta någon annan form av samarbete ihop. Jag har en bra idé som vi kan diskutera framöver där det kan ge en mer positiv inställning av andra deltagare och boende.

 

Vi hör av oss efter festivalen och diskuterar olika tänkbara projekt.

 

Ha det gott så länge.

 

Föreningen Aktiv Tumba"



Som säkert de flesta känner till finns det fler exempel från bara den senaste veckan.

http://www.dn.se/sthlm/elever-blockerar-gymnasium-for-sdu/


Jag tycker bara att det är för sorgligt att SD och SDU kan mobbas, utestängas, blockeras, våldsutsätts och särbehandlas utan att samhället reagerar med kraft. Det samhälle som samtidigt säger sig värna om demokrati och jämlikhet och inte minst alla människors lika värde. Istället verkar det som visa grupper i samhället applåderar detta!


Vi sverigedemokrater har aldrig hindrat någon annan från att framföra sina åsikter eller sin politik.

Sverige befinner sig på ett sluttande plan som blir allt brantare!


Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2014 10:32

Det skall bli väldigt intressant att se hur Barometern och Östran hanterar den stora nyheten att "pizzamästaren" men även hans fru har begärts häktad för människohandel.


Jag förutsätter att det även görs en ekonomisk genomgång av företagets affärer i den utredning som nu kommer startas.


Hade det varit en etnisk svensk som ägnat sig åt människohandel hade sannolikt häktningen gett rubriker i riksmedia men nu gäller det ett par med invandrarbakgrund som sannolikt utnyttjat asylsökande i sin affärsverksamhet och då är det oftast inte lika intressant för media.


Kommer Barometern och Östran fortsätta att skriva om en ”känd företagare” i Kalmar eller kommer man skriva det som alla kommer känna till inom några dagar.


För mer detaljer läs på följande länk.


Barometern, Östran

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards