thoralf

Direktlänk till inlägg 2 mars 2014

VINDKRAFTEN SKAPAR SPRICKOR I REGERINGEN

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2014 23:21

 

Istad på Öland           Foto Thoralf Alfsson


Min syn på vindkraften och klimatdebatten som jag vid ett flertal tillfällen framfört i blogginlägg kan vara exempel på åsikter som jag enligt valberedningen kommunicerat på fel sätt.

Jag har själv men även tillsammans med Josef Fransson skrivit flera motioner som tar upp de stora subventionerna till vindkraften men vi har än så länge inte fått partiets stöd bakom våra motioner. Jag är dock övertygad om att detta kommer i framtiden! Vare sig jag sitter i riksdagen eller inte.


Därför kan jag inte annat än säga att jag med en viss glädje noterade detta nyhetsinslag i SVT med rubriken Vindkraften skapar spricka i regeringen.




Mats Odells analys i inslaget är klockren!


"Man kan inte lugga en skallig" ;-)



Efter snart fyra år i riksdagen besitter jag dock lite ”inside information” från andra partier och detta är helt i linje med vad jag hört företrädare säga inom KD. Jag skulle till och med säga att det råder en samsyn mellan KD och den uppfattning jag själv har om vindkraften och förnyelsebar energi.


Men tydligen har Sverigedemokraternas försiktiga position ändå gått fram enligt inslagets slutkläm.


I inslaget tar man dock inte upp två andra subventioner för vindkraften som sällan nämns i debatten. Nämligen fastighetsskatten och befrielsen från energiskatt för vissa producenter. Jag har tagit upp detta i två motioner i riksdagen, tyvärr har jag inte fått gehör för dessa motioner inom partiet. Läs mina motioner.


2013/14:Sk392 Återställd fastighetsskatt för vindkraftverk

2013/14:Sk391 Slopad skattefrihet på vindkraftsel

2013/14:N322 Vindkraft


Att frågan om vindkraften är minst sagt infekterad inom Alliansen visar sig i hur energiminister Anna-Karin Hatt uppenbarligen försökt stoppa att kristdemokraten Mats Odell från att intervjuats till inslaget. Något som Love Benigh skriver om på SVT-blogg.


    

Anna-Karin Hatt     Foto Thoralf Alfsson


När det gäller de Rödgröna så har de ännu inte sett ”farorna” med effekterna av statliga subventioner till vindkraften. Att låta Miljöpartiet styra invandringspolitiken och energipolitiken är minst sagt rena katastrofen för vårt land. Något som nu även Kristdemokraterna börjat upptäcka. När skall övriga partier inom 7-klövern upptäcka detta.


Mina yrkanden i motionerna kommer sannolikt komma från andra partier inom en inte alltför avlägsen framtid, gissar jag! Om Alliansen förlorar valet i september kommer man ganska snart angripa de rödgröna om vindkraften och dess stora subventioner.


 
 
Lassekolja

Lassekolja

3 mars 2014 01:04

Jag vidhåller, säger som jag alltid har sagt: BYGG NY KÄRNKRAFT NU! BYGGSTART, helst igår!
Saknade redan vid omröstningen 1980 ett fjärde alternativ, ett utbyggnadsalternativ. Då (1980) fanns endast tre avvecklingsalternativ. Enda anledningen att ev. avvakta en tid är att invänta ny teknologi, där det vi idag kallar "avfall" kan återanvändas så till den grad att uranbrytning kan upphöra helt! Min tanke är att i takt med att industrin p.g.a 7-klövernīs samlade ointresse för industripolitik, undan för undan lämnar Sverige, kan vi åtminstone till del kompensera industriexportbortfallet med att exportera el!

http://www.status.st

 
Ingen bild

SDU mogna oficiella kommentar ang riksdagslistan

3 mars 2014 01:48

Partiets valberedning har idag presenterat sitt förslag till riksdagslista, som beslutas på valkonferensen i mars. Eftersom varken vi eller någon annan av SDU:s officiella kandidater finns med på listan vill vi kommentera hur vi ser på det.

Vi har under de senaste veckorna fört dialog med partiledningen och valberedningen och vi har verkligen haft bra möten med varandra med fokus på valåret och tiden därefter. Vi meddelades för några dagar sedan att ingen av oss står med på listan, med hänvisning till den intressekonflikt som kan uppstå om man dels företräder SDU på högsta nivå, dels är riksdagsledamot. Partiet önskar ett starkt ungdomsförbund under vår ledning även framgent och det finns inga hard feelings mellan oss, tvärtom.

Den viktigaste uppgiften för oss är att leda förbundet genom en framgångsrik valrörelse och att eftersträva ett närmare samarbete med moderpartiet än vad som varit fallet de senaste åren. Den senaste tidens möten med partiledningen har givit oss en rejäl energiinjektion inte bara inför valrörelsen utan inför hela den kommande fyraårsperioden. Vi har sträckt ut handen till moderpartiet och visat att vi inte är de som kommer att hejda ett närmare samarbete. Vi är övertygade om att detta blir startskottet på en riktigt bra tid.

Vi leder förbundet genom dess största valrörelse hittills, i ett supervalår som föregåtts av medlemsrekord tre år i rad och med ett förbund som därmed är större än någonsin. Det är få som får den möjligheten. Vi är taggade till tusen att få visa vad vi går för i valrörelsen. Vi har längtat efter att få ta förbundet ut i ”skarpt läge”. Vi har förberett för det här i åratal. Dagar, nätter, vecka in och vecka ut, har vi lagt ned kropp och själ för något vi tror på. Det var inte en enkel resa. Det krävdes, och krävs fortfarande, en starkare vilja än de flesta kan föreställa sig. Men det ger också en personlig trygghet att veta att man har kapacitet att leda en stor ungdomsrörelse i både med- och motgång. Det gör att vi känner oss lugna och förväntansfulla inför vår valrörelse.

Vi är inte SDU-ledare för evigt. Under den kommande mandatperioden kommer vi ta steget fullt ut i moderpartiet och ta vår politiska gärning till en ny nivå. Moderpartiet har också fullt ut välkomnat detta steg. Vi ser långsiktigt på vårt engagemang och vet att vi har förmågor som vi kan bidra med hos moderpartiet, den dagen vi lägger all vår energi där.

Vi är 26 respektive 21 år unga och har framtiden för oss. Den största delen av våra liv ligger framför oss. Vår politiska gärning är ännu i sin linda. Nu är det dags att kavla upp ärmarna och ta oss framåt i valrörelsen.

SD+U 2014.

Gustav Kasselstrand, förbundsordförande
William Hahne, vice förbundsordförande

Skulle nästan förtjänat ett eget blogginlägg här på sidan så att haveristerna inom SD,både väljare och företrädare förstår att politiken(SD)måste stå över eget ego och särintresse.

Enade vi stå
Söndrade vi falla

 
Svensson

Svensson

3 mars 2014 06:47

Det blåser oroliga vindar i regeringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

3 mars 2014 07:07

Om jag förstår Kesselstrand och Hahne rätt så räknar dom med att hamna i samma fålla som övriga riksdagsledamoter. Nämnligen att bli yrkespolitiker utan någon nämnvärd kunskap om verkligheten utanför politiken.Vill vi väljare ha det så?

 
Ingen bild

Eric H

3 mars 2014 09:04

"Att låta Miljöpartiet styra invandringspolitiken och energipolitiken är rena katastrofen".
Helt rätt, överallt där mp lägger sig i går det åt skogen..
Deras politik innebär i förlängningen en nära nog stängning av landet Sverige - eller konkurs. Vilket som nu är "bäst"?
Känns just nu lite som om sd-bygget krackelerar, många kända skribenter har lämnat in och riksdaglistan är en ren katastrof!
Har man gett upp och vill nu från sd-ledningen och dess närmaste ta för sig så mycket det går innan allt rasar ihop?

 
Ingen bild

pensionär

3 mars 2014 09:31

Sa inte Jimmie en gång att han ville inte ha över 10% i nästa val det är väl det han jobbar för verkar det som. Efter allt som händer tippar jag under 5%

 
Ingen bild

Magentan

3 mars 2014 10:32

Hur mycket "de tongivande" i SD än anstränger sig för att tillmötesgå kraven från 7-klövern, medierna, Expo, Inte rasist men... osv kommer SD ALDRIG att godkännas som ett icke-rasistiskt parti av vårt nuvarande etablissemang.

Inte ens om "de tongivande" med hjälp av nolltoleransen utesluter samtliga personer i hela partiet och sitter alldeles ensamma kvar, kommer de att bli accepterade som "icke-rasister" av det svenska etablissemanget. Inte i detta alltmer absurda land, där man till och med har skattesubventionerade, "rasist"-bevakande organisationer för att t.ex rasistförklara en GLASS... ! (Nogger)

Det räckte ju att Jimmie Åkesson visade sig i TV-rutan härom dagen för att ingen mindre än Sveriges allra högst betalda myndighetschef skulle brista ut i rabiat twittrande om att blotta åsynen av "rasisten" Åkesson drar igång hans kräkreflexer.

Snälla SD-ledningen, försök inte dansa med i detta falska, förnuftsvidriga "rasist"-valsande. Koncentrera ert arbete på att väcka och rädda vårt folk från de växande vansinnigheterna istället för att in absurdum öka era ansträngningar att anpassa er till dem!

SD:s nolltolerans behövdes när den proklamerades för ett par år sedan. DÅ fanns det en del förtroendevalda "pratkvarnar" ute i kommunerna som inte förstod SD:s intentioner och faktiskt hade hamnat i "fel parti". Men nu har denna tidigare välbehövliga rensning istället övergått till ett ängsligt och kontraproduktivt PK-anpassande.

Petningen av den ärliga och rättrådiga Thoralf Alfsson från riksdagslistan är droppen som fått bägaren att rinna över för väldigt många SD-trogna och sedan många år tillbaka hårt arbetande och djupt engagerade kärnväljare. Att dessa nu tänker vända SD ryggen är MYCKET illavarslande. Det är att spola bort en stor del av fundamentet till SD:s existens och kan vara början till en allvarlig splittring inom partiet, och därmed också början till en seger för SD:s värsta motståndare.

 
Ingen bild

Lärare

3 mars 2014 12:15

Läste nyligen på SD:s hemsida (under riksdagslistan presenteras) att fler namn kommer senare.

Bra, då kanske vi kan få se fram mot en ny lista.
De allra flesta namnen är OK. Men placeringarna? Svärmor på 10:e plats aj aj...där borde finnas Lång, Ekeroth före. Oscar Sjöstedt är en trovärdig och vältalig politiker, utbildad nationalekonom. Bra val där.

Hoppas nu att det tas in folk som har lite "stake" att på ett intelligent och rakt sätt framföra SD:s politik, (utan en massa inlindningar), som t ex Ekeroth, Lång och Jomshof alltid levererar. Ja, finns även flera, tycker Åkesson skärpt till sig ordentligt, låter sig inte numera bli avbruten av journalister hela tiden.

Ungdomsförbunden finns representerade i andra partiers riksdagslistor. SD borde tänka om där! Gustav Kasselstrand är populär inte minst hos landets ungdomar. Hoppas nu på riktigt starka namn på listan. Annars vet jag inte...

 
Ingen bild

SolenLyser

3 mars 2014 12:49

Man må ha olika syn på vindkraft. På vår grannö håller man på att ta i drift ett system där man inte längre kommer att behöva att bränna olja för att producera el. Huruvida det finns någon bättre metod att producera el än denna vet känner jag inte till (börjar vid 3:39):

http://www.youtube.com/watch?v=26On7S125_Y

Det handlar om att kombinera vindkraft och vattenkraft.

 
Ingen bild

Irene

3 mars 2014 13:01

SPF-tidningen Veteranen nr2 2014 redovisar 65-plussarnas partisympatier, siffror som Sifo tagit fram fōr Veteranen."En annan stor fōrāndring sedan 2010 gāller Sverigedemokraterna.I januari 2010 sympatiserade 3,8 procent med partiet.Nu ār stōdet mer ān fōrdubblat:8,6 procent".I hōstens val ār 1,9 miljoner vāljare 65 ār eller āldre=26,3 procent av alla. Nār jag nu lāser valberednings fōrslag pā vāra riksdagsledamōter och deras obegripliga borttagande av Thoralf Alfsson sā fōrstār jag ingenting - var finns livserfarenheten? De flesta pā listan kan vara mina barnbarn, visst det ār utmārkt med ungdom, man ār hungrig och vill fōrāndra vārlden men livserfarenhet, att med egna sinnen upplevt den fōrfārliga nedmonteringen av det svenska samhāllet ār fōr mig betydelsefullt, viktigare ān rosiga kinder och senaste snittet pā kostymen.Thoralf Alfsson har sedan lāng tid varit min och mānga av mina pensionārsvānners "morgontidning" att han nu plockas bort ār en ren skandal, mitt parti kānns inte mitt lāngre och mānga tānker som jag.Datorn krānglar idag men vad jag vill ha sagt tror jag gār fram, jag vill se Thoralf Alfsson i Riksdagen nāsta mandatperiod,gōr om gōr rātt!

 
Ingen bild

Fiona1177

3 mars 2014 13:08

Oavsett vad jag tycker om riksdagslistor, nolltolerans o.dyl, så tänker jag fortsätta rösta och vara medlem i SD. Det är deras politik som är viktigast för mig. Men... jag hoppas ju förstås att ledningen tar hänsyn till de kommentarer/önskemål som framkommer i bl.a denna blogg.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 mars 2014 13:55

Magentan har helt klart en poäng där även om jag inte håller med till fullo.

Jag tror det är bättre att de får fortsätta anklaga SD för att vara rasister för alla dessa småsaker som inte är rasistiska på något sätt. Då framstår de själva bara som de fåntrattar de i själva verket är.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 mars 2014 15:07

Vad är det man säger, Irene?
-Ungdom är bortkastat på de unga.

Jag ser gärna att Thoralf fortsätter i riksdagen om han själv vill.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 mars 2014 16:18

@Magentan, instämmer i varenda stavelse! När jag ser vad som händer nu i SD-toppregionen blir jag "livrädd"! Hoppas jag har fel men det som händer nu liknar exakt skeendet i Ny Demokrati! En samling karriärister tar över mer och mer, börjar bråka inbördes och bryr sig allt mindre om vad "gräsrötterna", d.v.s de/vi, som byggt det SD som efter många års "slit" och umbäranden, stigmatisering och inte minst ekonomisk offervilja, kom in i Sveriges Riksdag! Att inte anse att en av partiets bästa medlemsvärvare, en mycket balanserad och rakryggad grabb i sina bästa år, hör hemma på Riksdagslistan är inget mindre än en SKANDAL! Jag blir så dj--a arg när jag tänker på det att jag vägrar tro att det verkligen är så illa på toppen! Har Ni fått hybris????
Återinsätt omgående Thoralf om Ni vill undvika att SD blir ett nytt NyDemokrati!!! Ja, jag menar allvar!!!
Själv är jag livstidsmedlem och även om min ilska över SD-toppens sätt att behandla de mest värdefulla "SD-arbetarna" skulle leda till min egen uteslutning kommer jag att fortsätta rösta SD, helt enkelt p.g.a att ett realistiskt alternativ saknas!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

3 mars 2014 18:40

Hoppsan, KG Bergström går ut i tidningen och ber Reinfeldt "hålla klaffen".

http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/k-g-bergstrom-hall-klaffen-i-fortsattningen/

 
Ingen bild

Lotta

3 mars 2014 19:36

När är det dags för våra politiker att ta itu med den allt mer växande svenskofobin? Hörde senast ikväll en person av utländsk härkomst stå och prata om mångfald kontra det svenskofobiska epitetet enfald, som svenskofoberna använder som motsats till det fina mångfald. Läs vad ordet enfald betyder och vilka synonymerna till ordet är. Mycket kränkande och svenskofobiskt anser jag.

Vad betyder enfald?
dumhet, godtrogenhet

Synonymer till enfald
dumhet, inskränkthet, oförstånd, okunnighet, stollighet; godtrogenhet, naivitet, lättrogenhet; enkelhet, oskuld, menlöshet

 
Ingen bild

Waterbug

3 mars 2014 19:38

För att börja med ämnet så var det riktigt intressant om splittringen inom borgarna, det är faktiskt inte första gången jag nickat instämmande när jag hört Odell.
Var lite om vindkraft på morgonnyheterna idag, vi går tydligen mot ett land där man i framtiden kommer se vindkraftverk oavsett var man befinner sig i landet, riktigt obehagligt att 7-klöveristerna är lika indoktrinerade i vindkraftsfrågan som i invandringsfrågan..

Nä, nukleära energikällor kommer vi aldrig klara oss utan i framtiden oavsett hur många fula vindkraftverk vi smäller upp, fokus bör ligga på att utveckla och förbättra fissionsteknologin och att med hjälp av resten av världen forska vidare på fusion.

Rädslan för kärnkraft är helt irrationell såsom flygrädslan, avfallshanteringen har varit (och är i viss mån) ett problem men det går raskt framåt där med.



För övrigt vill jag ge Magentan en blomma för sitt inlägg som är helt klockrent.
SD måste ha tolkningsföreträde för vad "rasism" och "nolltolerans" är, det går inte att låta kulturmarxister diktera villkoren då blir nolltoleransen ett jävla stort Damokles Svärd bara.

Nolltoleransen var ett URBOTA dumt sätt att ge ett vapen till fienden i tron om att partiet skulle bli mer accepterat, till varenda dåre som hävdar att "det behövdes" vill jag bestämt hävda motsatsen.
Det går alldeles utmärkt att utesluta rasister, extremister och vanliga pappskallar utan att omge sig av svårdefinierade doktriner.

Sen får även Lassekolja en hyacint, man blir glad av att läsa dig med :)

 
Ingen bild

hasse

3 mars 2014 19:53

Jag misstänker att Thoralf petas på grund av för stor insikt och kontakt med verkligheten. Att påtala vindkraftens miljöförstöring och olönsamhet samt att ifrågasätta att koldioxiden styr klimatet ses inte med blida ögon av de frälsta. Det finns dock massvis med potentiella väljare som söker en kandidat med just den kontakt med verkligheten som TA har. Därför är han farlig för frälset och måste på något sätt utestängas.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 mars 2014 20:13

Även jag instämmer i Magentans inlägg.
"Nollrasism" var ett självmål. Ordet rasist är ett av de senaste årens mest använda ord. Alla kan bli kallad för det och det är totalt urvattnat...
Sverigedemokraterna kommer under överskådlig framtid, kallas för div. felaktiga ord, bland dem "rasistiskt".
Men ingen får avstå att rösta på SD. Varken i EU eller riksdagsvalet. Oavsett hur det går för Thoralf. Sverige är på väg åt alldeles fel håll och det är vi som måste ändra på det...

 
Lassekolja

Lassekolja

3 mars 2014 21:04

@Lotta
"Det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim och i östra Ukraina, men inte på det sätt man agerar.", säger "statsmannen" Reinfeldt. Tycker jag har hört nåīt liknande förut......
"Den som blir utatt för våld skall inte bli förvånad(måste ha förståelse för...min anm.) om man har SDīs åsikter", eller nåt liknande, som han sa på Publicistklubben till Mattias Karlsson! Dom ränderna sitter djupt!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

3 mars 2014 21:33

@Lassekolja
Helt klart är det så men är det inte exceptionellt att en journalist går ut i en tidning och ber statsministern hålla klaffen?

 
Ingen bild

tjolahopp

3 mars 2014 22:17

@Hulda mk1, du kan vara säker på att många kommer inte att rösta om inte listan görs om och blir en lista för alla.Det är fullkomligt oacceptabelt att inte det finns äldre, klokare och med livserfarenhet på sagda lista. Svärmödrar har inte på listan att göra.

Om Åkesson nu är så rädd för att tappa sin makt p.g.a att det finns folk bättre än honom själv i partiet får han helt enkelt kliva åt sidan. Partiet står inte och faller med Åkesson, tvärtom.

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

3 mars 2014 22:56

Toralf!
Du är förbannat tjatig med ditt motstånd till vindkraft som är helt sjuklig och det har kostat dig en riksdagsplats och det är befogat om du inte kommer till bättre insikt!

Kärnkraftverket som byggs i Finland skulle varit klart år 2009 och är ännu inte det. Mängder av extramiljarder har det kostat.

När det någon gång kommer igång kommer det att vara minst 40 öre dyrare per kilowatt än vindkraft!
Vem vill betala det?

Ge upp ditt patetiska motstånd till vindkraft!

För allt annat är du väldigt duktig på.
Lycka till!

http://Lennart J

 
Lassekolja

Lassekolja

3 mars 2014 23:46

@tjolahopp, kvinnan, som Du kallar Jimmie Åkessonīs "svärmor", Margareta Larsson hette tidigare Sandstedt och har kämpat under många år för Sverigedemokraterna. Vet ej säkert men jag tror hon har suttit i stiftsfullmäktige under ett antal mandatperioder och numera i Kyrkomötet. Hon fötjänar som få att fortsätta få finnas på Riksdagslistan. Att hon råkar vara mor till Jimmieīs sambo anser iaf jag inte att Margareta Larsson kan lastas för.
Inte för att det hör hit men personligen anser jag att Margareta Larsson har Riksdagens behagligaste röst att lyssna till!
Då har jag betydligt "bättre" förslag på kandidater, som finns på Riksdagslistan, men som inte borde finnas där men de behåller jag för mig själv. Thoralf, Therese Borg och Kasselstrand borde däremot vara självklara på Riksdagslistan. Jag blir mycket förvånad om inte någon av dessa tre, helst alla tre, finns med på Riksdagslistan även efter Valkonferensen om ett par veckor! Hördes det ända högst upp? Än har Ni möjlighet att skärpa Er, att reparera skadan, som Ni åsamkat vårt fina parti! Och hör seīn!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thoralf A

4 mars 2014 00:07

Lennart Johansson

Vindkraft är inte baskraft och kan aldrig ersätta kärnkraft eller vattenkraft.
När det skall byggas ny kärnkraft kommer vi att få ta ställning till kostnaderna för det. Det kommer sannolikt inom 5-7 år.

 
Lassekolja

Lassekolja

4 mars 2014 00:52

"Vindkraft är inte baskraft och kan aldrig ersätta kärnkraft eller vattenkraft."
Helt rätt Thoralf! Vad gör Lennart Johansson när termometern visar -20grader eller ännu kallare och luften vibrerar av köld och vindmöllorna är tysta som i graven p.g.a att när det blir riktigt kallt blir det även vindstilla!?! TACK Thoralf för att Du har en realistisk syn på energipolitiken!
@Lennart Johansson; Då hjälper Dig inte Dina två hål i väggen!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Bertil

4 mars 2014 15:04


Såg ni inslaget som berättade om byn Jädraås, nord-väst om Gävle?
De skulle få en årlig bypeng av vindkraftbolaget som plåster på såren, verkade kunna bli uppåt miljonen årligen. Fantastiskt för en liten by och någit som säkert gör motståndare till ja-sägare.

Eftersom vindkraften är subventionerad härör en del av bypengen från skattemedel, självtycker jag det liknar en muta.

Thoralf, hur stor andel är egentligen suventionerad?



 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

4 mars 2014 18:36

KD har bara några månader kvar i Riksdagen. De kommer inte att kunna åstadkomma särskilt mycket i den här frågan.

Jag vet av Josef Fransson, Julia Kronlid och Paula Bieler är väldigt kritiska till klimatalarmismen. Så de får ta över rollen som KD inte verkar vilja ta.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Hasse

4 mars 2014 21:18

Bertil

Jag vet inte exakt hur det är i Sverige, men i Finland garanteras vindkraftverken en inmatningstariff på drygt 105 euro per MWh. Gängse priset på elbörsen pendlar i detta nu runt 40 euro/MWh. Det är givetvis skattebetalarna och elkonsumenterna som svarar för mellanskillnaden. Lägg därtill att vind-el har "förkörsrätt" när det råkar blåsa. Några produktionsförpliktelser existerar inte. Det är bara andra kraftverkstyper som har sådana.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards