thoralf

Direktlänk till inlägg 1 mars 2014

DAGEN EFTER

Av Thoralf Alfsson - 1 mars 2014 09:33

Tack för allt stöd jag fått det senaste dygnet! Alla mejl, meddelande på facebook, telefonsamtal och inte minst alla kommentarer på min blogg. För mig känns väldigt skönt att få det stödet från partiets medlemmar och sympatisörer (gräsrötter) men även från meningsmotståndare.


Men om partiledningen och valberedningen inte vill ha mig på riksdagslistan inför det kommande valet så är det något jag får acceptera. Jag vill känna mig välkommen på riksdagsvalsedeln och så är det inte nu. Jag är trots allt inte utesluten ur partiet.


Jag kommer istället lägga 100 procent fokus på lokal nivå. Så att vi minst blir tredje största parti i Kalmar.  Med tanke på splittringen inom moderaterna i Kalmar kanske det även finns en möjlighet att bli näst största parti.


Jag hoppas dessutom att alla medlemmar och sympatisörer har fortsatt förtroende för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Alla borde inse att det inte finns några andra alternativ att rösta på i de kommande valen. Risken idag är överhängande att vi får en rödgrön majoritetsregering efter valet och det skulle vara förödande för Sverige, inte minst vår industri och jobben. Sverigedemokraterna skulle i så fall förlora sin vågmästarställning i riksdagen och därmed förpassas till ”läktaren” under 4 år. En katastrof!


Vi skall inte strida internt utan vi skall strida emot våra motståndare i 7-klövern. Det är enda alternativet för en sann Sverigevän och Sverigedemokrat.


Vill ni visa mig ert stöd så ge ett bidrag till kampanjen för min blogg som jag skrev om i mitt förra blogginlägg.

 
 
Ingen bild

SM811

1 mars 2014 09:44

"Vi skall inte strida internt utan vi skall strida emot våra motståndare i 7-klövern. Det är enda alternativet för en sann Sverigevän och Sverigedemokrat."
Mycket bra. Skickar en slant till kampanjen.

 
Ingen bild

Mattias

1 mars 2014 09:48

Mycket bra skrivet Thoralf! Du har en storsint och ödmjuk attityd och förtjänar all respekt.

 
Ingen bild

SM811

1 mars 2014 09:49

"Vi skall inte strida internt utan vi skall strida emot våra motståndare i 7-klövern. Det är enda alternativet för en sann Sverigevän och Sverigedemokrat."
Mycket bra. Skickar ett bidrag till kampanjen.
Bra om --> Bankgiro 5279-5465 och märka din inbetalning med ”Infoblad” finns med i artikeln.

 
Ingen bild

Karl Yngve

1 mars 2014 09:50

Starkt Thoralf,och det visar tydligt dina prioriteter. Inte som många andra som sätter position, makt och annat i centrum. Med största respekt till dig. Kalle

 
Ingen bild

Frans Olsson

1 mars 2014 09:54

Du är en klok och förnuftig man Thoralf och vi är många som beklagar valnämndens beslut.
Bra att du fortsätter att kämpa för oss och vårt land.

 
Ingen bild

Tobbe S

1 mars 2014 10:03

Jag tar ställning när jag hört stämmans motivering. Ett SD som använder valberedning på samma sätt som Sossarna och ett parti där okända blivande politiska karriärister huserar vill jag inte beblanda mig med. Just detta med politiska karriärssnyltare är ett rött skynke för mig.

 
Ingen bild

Waterbug

1 mars 2014 10:06

@Stefan K
Rätt, ingen vettig människa byter parti på grundbasis av att en person inte blir nominerad av en valberedning, men låt mig utveckla hur jag tolkar skeendet.

När man hävdar att man inte nominerar Thoralf på grund av att hans sätt att kommunicera inte faller i god jord hos VB (valberedning) och säkert även bland vissa i PS (partistyrelsen) så böjer man sig helt och hållet för den rådande dåraktiga indoktrinerade normen hos vänsterfolk och pk-media, i jakten på normalisering och acceptans av partiet så får man inte uttrycka sig på ett sätt som vore HELT normalt i varenda demokrati på planeten men inte i Sverige, så sjukt är läget här just nu och det letar sig in mer och mer i SD, det finns tendenser att man håller på att bli mer och mer "PK" i jakten på att växa snabbare.

Detta är i sig helt absurt eftersom journalister och 7-klövern ändå aldrig kommer att acceptera SD under överskådlig framtid. Dessutom är jag övertygad att den normale framtida potentiella SD-väljaren inte skräms bort av retorik såsom i denna bloggen, snarare tvärt om.

Det tyder också på en helt enastående dålig verklighetsuppfattning hos VB när man inte ser vilken röstmagnet Thoralf och hans blogg har varit och att man underskattar hur stort stöd han har runt om i landet. Det här en rakryggad blogg helt befriad från floskler och en politiker som har en enastående kontakt med sina väljare, och man hävdar att detta är FEL sätt att kommunicera när det i själva verket är ett helt klockrent och unikt sätt att kommunicera.

Det finns mer att utveckla runt detta, men vad som även fick mig att gå i taket är att VB inte hade några problem att nominera sig själva till riksdagsplatser (platserna 9,11 och 31)

Sammantaget allt så skall det dock till ännu mer för att få mig att byta parti men det har också att göra med att det totalt saknas alternativ.

 
Ingen bild

Jan060

1 mars 2014 10:09

Vet inte orsaken till din petning, och behöver heller inte höra någon krystad lögn från det som allt mer börjar likna en junta. Ska fundera på mitt medlemskap nu under kommande vecka. Risken är stor att med din uteslutning och den avintellektualisering som sprider sig i partitoppen, så väljer jag att lämna SD ooch blankrösta i höst.

 
Ingen bild

Gnist

1 mars 2014 10:14

Jag ser att Kristina Winberg och Peter Lundberg står med på listan. Skulle inte dom till EU?

 
Ingen bild

ugglan

1 mars 2014 10:16

Anmärkningsvärt är att den riksdagskandidat som jag trodde var mest given, förutom då Jimmie Åkesson, inte finns med på den presenterade nya riksdagslistan.
Valberedningen måste tänka om här.

 
Ingen bild

Larre67

1 mars 2014 10:26

Nu har jag satt in 500:- vilket jag lovade i en tidigare kommentar för att stötta ditt infoblad. Jag är väldigt besviken att min favorit politiker som jag kryssade 2010 inte är med på riksdagslistan men jag forsätter ändå att stödja det enda rinliga alternativet i årets val.
SD2014

 
Ingen bild

Lassese

1 mars 2014 10:32

Det spelar ingen roll vad de säger... Det är som att luften gått ur mitt SD-engagemang. Peta bort erfarna kunniga och istället sätta in en massa uppkomlingar... Paula Bieler mfl. Vilket skämt.
Ingen Thoralf - Ingen röst. Så blir det i alla fall för mig.

 
Ingen bild

bonnläpp

1 mars 2014 10:35

Ni som fortsätter att stötta partiet kom ihåg att den person som kallade oss väljare för bonnläppar finns på riksdagslistan. Den person som borde finnas där som verkligen kämpat för er finns inte där.

Mejla valberedningen och fråga om detta faktum.

 
Ingen bild

Jacob

1 mars 2014 10:42

Din ärlighet och glöd för de politiska målen imponerar.
Det mest produktiva man kan göra i den uppkomna situationen är att meddela sin besvikelse över den uteblivna nomineringen till partiet, inte hota här med att inte rösta på partiet, varför har ni någonsin tänkt rösta Sd då?
Gör som Toralf kavla upp ärmarna och ta nya tag! Det kommer nya tider o med dem nya val och då är det avgörande hur stark lokal förankring Toralf har så att det inte går att bortse från honom som representant till riksdagen nästa gång.

Att inte rösta är faktiskt att svika den som arbetat så hårt för partiet och kontraproduktivt, bli medlemmar istället och börja slåss för Toralfs kandidatur i god tid före nästa val.

 
Ingen bild

Observer

1 mars 2014 10:43

Listan innehåller i alla fall ett namn som SD kommer att få problem med om personen ifråga kommer in i riksdagen. Synd att inte partiets valberedning har exakt koll på vilka som sätts upp på listan.

 
Ingen bild

Lotta

1 mars 2014 10:47

Till alla er som skriver att ni inte kommer rösta på SD, väljer eller funderar på att hoppa av som medlemmar. Minns Ny Demokrati där partiet kom in i riksdagen men åkte ut i valet därpå. Inre stridigheter pulvriserade partiet helt och det försvann lika snabbt som det dök upp. Är det så ni vill att SD:s framtid skall se ut? Hur ser då framtiden ut för vårt land med det enda oppositionspartiet eliminerat? Ni som vill att ett nytt parti skall startas, hur realistiskt är det att tro att ett nytt parti skall kunna ha en chans i valet? Jag ser det som mycket olyckligt om folk vänder SD ryggen genom att antingen rösta på ett annat parti eller struntar i att rösta. Oavsett val gynnar det 7-klövern och i slutänden ännu mer av den förda massinvandringspolitiken. Jag ber er alla att sansa er lite. Tänk noga igenom vilka följder ert val kommer få, för er själva era barn och barnbarn osv. Vilket samhälle vill ni lämna över åt kommande generationer?

 
Ingen bild

Odalbonde

1 mars 2014 11:02

Kämpa Thoralf!

Ansluter mig även till alla dem som vill se Kasselstrand i Riksdagen. Varför tar man inte ut bästa laget?

 
Ingen bild

Åke

1 mars 2014 11:03

Jag håller med Thoralf....Efter en natts god sömn, så har man tänkt efter lite, och visst är det så att vi alla trots allt måste kämpa vidare, TROTS valberedningens förslag ( Det är ju inte def. ännu ).
Sverige tål inte 4 år till med varken det ena eller det andra, utan det tredje måste till och bli starkare!!!

Vi ska def. inte servera en inre splittring inför media och andra, med "massavhopp" och liknande krigsrubriker, utan hålla huvudet kallt,så kommer det nog att lösa sig på sikt allting, eftersom Thoralfs stöd ute i landet är massivt och absolut underskattat av ledningen.
Det är vad jag tycker och tror iallafall!

 
Ingen bild

Skånepåg

1 mars 2014 11:17

@ Lassese Lördag 1 mars 10:32

Du skriver: ”Det är som att luften gått ur mitt SD-engagemang.”

Är precis samma sak som jag känner och vet inte hur jag skall tackla det? Kicka ur en av de som gjort partiet till vad det är i dag och jobbat för partiets bästa i ”alla väder”. Minns inför valet 2006 hur Thoralf till fots knallade omkring i de flesta delar av Kalmar och delade ut egenhändigt påkostat materiel för att göra PR för partiet. Och nu detta snöpliga slut, känns bittert!

 
Ingen bild

q

1 mars 2014 11:18

Min förhoppning är att SD blir tillräckligt stora för att tekniskt sett kunna samregera med S utan tredje part. Att kunna "bjuda under" V&MP minskar farorna betydligt.

Den lägsta vinsten blir då att Löfven kräver total lydnad av sina lakejer, med hot om att samarbeta med SD. Det blir en ren S-regering utåt, men den kräver stöd för att fungera alls.

Drömmen är givetvis att S tvingas välja mellan M och SD (med V&MP marginaliserade), alternativt att M får välja mellan S och SD. Arvfienden eller uppstickarna?

 
Ingen bild

bonnläpp

1 mars 2014 11:30

@Åke, så att bli kallad bonnläpp av de utvalda tycker du är okej tydligen. Medan de som kämpar för dig inte ens kommer med.

Du inser hoppas jag vilka du stöttar?

 
Ingen bild

Elisabeth

1 mars 2014 11:39

Beundrar ditt sätt att hantera det här på! Jag saknar ditt namn på listan men hoppas verkligen att du kommer att fortsätta blogga här för din blogg har verkligen varit en ögonöppnare för många. Jag har själv också uppskattat att få läsa om vardagen för en riksdagsledamot och få en inblick i hur ni jobbar.
Fortsätt med ditt trägna arbete Thoralf och kom ihåg att det kommer en ny lista till riksdagen 2018!

 
Ingen bild

Andreas

1 mars 2014 11:48

Thoralf Alfsson,du får nu en stående applåd från mig.

 
Ingen bild

World Traveller

1 mars 2014 11:56

Thoralf, fick du reda på att du var struken från listan här på bloggen eller var ledningen anständiga nog att meddela dig först innan de meddelade Östran?

 
Ingen bild

Robert

1 mars 2014 11:57

Jag begriper inte att varken Thoralf eller Kasselstand finns på valbar plats? Efter valet måste vi se till att dessa herrar mfl tvättäkta Sverigevänner får en mer framträdande plats.

 
Ingen bild

Hacke

1 mars 2014 11:59

Det är med stor lättnad och glädje jag tar del av ditt ställningstagande. Så talar en sann Sverigevän. Det visar att du har större och viktigare mål med ditt politiska engagemang än att personliga motsättningar, vad de nu kan bestå av, skulle få dig att vika av på den vägen. Det visste vi ju alla som haft förmånen att följa ditt bloggande.
Skulle ändå tro att man får anledning att tänka om i ledningen efter folkstormen på nätet till din fördel. Men man har samtidigt märkt mellan raderna att resorna och vistelsen i huvudstaden inte låg dig varmast om hjärtat och kanske tackar du nej även valberedningen skulle komma på bättre tankar?
Hoppas nu innerligt att folket följer ditt exempel och fortsätter stödja sd i vått och torrt - det enda egentliga alternativet i svensk politik idag.
Om inte du låter dig splittras i tvivel varför skulle vi då som med största glädje och intresse följer din blogg göra det.
Nej, det bästa sättet vi alla kan stödja Thoralf är att följa hans exempel, fortsätta kampen för sd.
Självklart kommer också ett bidrag till det nya angelägna infoprojektet för en av Sveriges bästa och viktigaste bloggar.

 
Ingen bild

Christer Persson

1 mars 2014 12:01

Vi har ju inget annat val, men detta är för jävla dåligt skött.
Har skrivit till en riksdagsledamot och även till Michael Rosenberg och påtalat mitt missnöje med detta förslag.
Kan bara hålla med om att några namn, speciellt ett, nr 31, borde aldrig komma med på en riksdagslista för vårt parti.

Vi får väl se vad som kommer fram den 15/16 mars när det verkliga beslutet tas.
Kan förstå Thoralfs tankar, att bjudas in med en armbåge i sidan vid en ev. ändrad lista kommer nog inte att fungera.
Tobbe S har rätt i att motiveringen vid stämman blir nog avgörande för hur stort förtroende vi gräsrötter och aktiva har för ledning och valberedning i framtiden.

 
Ingen bild

Lärare

1 mars 2014 12:12

Så stort och ödmjukt av dig Thoralf, att uttrycka dig som du nu gör.
Helt rätt att bara nu acceptera valberedningens beslut. De vet nog inte om vilken storm som rasar runt om i landet efter att de strukit dig från riksdagslistan.

Har tittat igenom listan, de allra flesta namnen är OK. Men man kan undra vad det är för speciellt med Paula Bieler som hamnat så långt upp, ansvarig utgivare för SD-kuriren, med i partistyrelsen osv. Tycker mig kunna se en trend... går snabbt uppför för en del.

Vilka är de egentligen som påverkar valen av kandidater?
Hur det nu än är, så jobbar vi vidare tillsammans med dig Thoralf för ett bättre Sverige och vill se ett minst 20%igt SD efter valet!

Får hoppas du orkar fortsätta bloggandet och grävandet i fortsättningen också. Din "fanclub" växer för var dag. Vi gillar dig Thoralf, du känns som en god vän fast vi aldrig träffats.



 
Ingen bild

Kenneth Karlsson

1 mars 2014 12:14

Starkt Toralf. SD är det viktiga, inte eventuella åsikter om enskilda personer.

 
Ingen bild

Hasse

1 mars 2014 12:27

Thoralf, du visar ett beundransvärt ledarskap!

 
Ingen bild

Pelle

1 mars 2014 12:39

Det är alltid bra att få sova på saken. För mig har dock inget ändrats. Det blir SD bara för att det f.n inte finns något annat rimligt alternativ. Utvecklingen i partiet gör dock att jag inte längre sympatiserar med stora delar av de som leder partiet.

Jag gillar t.ex inte alls att man låter sig styras så av media. Det finns en rädsla och media styr detta. Det är inte bra.

Min analys är oförändrad. Det behövs ett till Sverigevänligt alternativ. SD får min röst tills det finns ett annat alternativ.

De som talar om att SD ska hålla ihop har inte förstått ett dugg. SD kommer ALDRIG få inflytande på dessa nivåer. Åkesson kan påstå det hur mycket han vill. Faktum är att de 7 andra partierna idag går i motsatt riktning mot vad SD vill. Avståndet har ökat inte minskat. S och M kan samarbeta om invandringen så det behövs betydligt högre nivåer för att få politiskt inflytande.

En vågmästarroll som Åkesson talar om saknar helt betydelse eftersom denna vågmästarroll aldrig finns inom invandringen. Visst man kanske påverkar någon skatt, a-kassan, men aldrig det som är viktigt och därför att SD får sina röster - invandringen.

För inflytande krävs mycket högre siffror? Hur når man då dit? Jag tror att den väg man valt är fel. Nu är man rumsrena men det leder inte till att man når inflytande.

Se på Le Pen eller Farage, de UTMANAR inte anpassar sig.

Det är en FARLIG väg Thoralf. Vi tappar tid. Sverige sjunker allt djupare. Vi har inte den tiden. De man nu valt på denna lista, 60 personerna, är ingen som sticker ut direkt, ingen som kanske gör bort sig, men heller ingen som UTMANAR och drar till sig.

Det är det som är felet.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

1 mars 2014 12:50

Min förhoppning trots allt är att du Thoralf inte låter detta påverka din blogg så du börjar censurera dig själv!
Vi är många som står bakom dig och värnar det fria ordet.

 
Ingen bild

Ha tålamod!

1 mars 2014 12:50

Ni som luften gått ur,räkna till 10 och invänta stämman som slutgiltigt fastslår listan,den som redovisats är enbart ett förslag och är inte skriven i sten.
Pax Vobiscum

Jag bor i Skåne,men ett monetärt stöd kommer till din kampanj så att SD gör ett vad jag tror ett exceptionellt val i Kalmar.

Lycka till

 
Ingen bild

Martin

1 mars 2014 12:58

Nåja, allt är ju inte negativt med den här riksdagslistan. Det kommer ju få många Svenskar att överge låtsasnationalister och vända sig till riktiga nationalister.

 
Ingen bild

LTS

1 mars 2014 13:12

Hej Thoralf, än är inte slaget förlorat. Det handlar om ett förslag annu. Stå på dig! Det kanske är så att ditt klimatarrangemang inte faller alla på läppen. (Där håller jag med dig till 100%, bort med vindsnurrorna) Just nu ser jag inget alternativ till SD, länge sedan jag bestämde mig, rösten står fast.

 
Ingen bild

Vankelhane

1 mars 2014 13:16

Jag förstår att du är besviken och det är klart att jag som SD-väljare också är besviken på att du kommer att saknas i riksdagen i höst. Men din hållning till det inträffade är vuxen och konstruktiv och jag önskar dig och partiet all lycka på den lokala scenen. Jag är själv kalmarit i förskingringen och läser alltid din blogg.

 
Ingen bild

Mike

1 mars 2014 13:21

Så skriver en statsman... Thoralf for president :)

 
Ingen bild

Farbror Sven

1 mars 2014 13:23

Jag blir spyfärdig när jag tänker på att jag hjälper till att betala Dan Eliassos lön via min skattsedel !

 
Ingen bild

Var Hälsad, Thoralf!

1 mars 2014 13:26


Dagen Efter!
Nyktert Behärskat Värdigt Klokt.

 
Ingen bild

robban

1 mars 2014 13:27

Pelle, känns som du tog det störta felet med SD.s politik i dag, varför ska man stödja ett parti som inte utmanar utan bara jamsar med och böjer rygg?

 
Ingen bild

Var Hälsad, Thoralf!

1 mars 2014 13:28


Dagen Efter!

Nyktert Behärskat Värdigt Klokt

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 mars 2014 13:33

Jag har gjort samma analys som Pelle:

"De man nu valt på denna lista, 60 personerna, är ingen som sticker ut direkt, ingen som kanske gör bort sig, men heller ingen som UTMANAR och drar till sig. Det är det som är felet."

Men vad kan man vänta sig? Detta är Sverige - Trögfattarföreningens hemland - och den som bevakar riksdagens debatter etc ser hur de skiljer sig från andra länders parlamentsdebatter och inte minst från vissa i EU. Inte ens efter EU-anslutningen har något förändrats. Ingen Farage eller lePen här, inte.

Waterbug - du är inne på något viktigt:

"Det finns mer att utveckla runt detta, men vad som även fick mig att gå i taket är att VB inte hade några problem att nominera sig själva till riksdagsplatser (platserna 9,11 och 31)."

Så fick jag klart för mig vilka fler som varit med om att skapa denna lista. Och att sätta sig själva på högst valbar plats - är det verkligen tillåtet, för att inte säga 'korrekt'?

Vad säger nu SDs gode valarbetare S***n I****l om att hans lunchpartner ska väljas in i RD? F ö är väl inte 31:an den ende politiker han äter lunch med.

Man blir bara så lissen ...

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 mars 2014 13:39

Pelle...
En splitring av SD leder ingen vart. Se på tokvänstern och hur de (tack och lov) misslyckats.
Nej, ett starkt SD gäller om det ska finnas någon chans att stoppa förfallet.
Att ens skriva om annat, gynnar bara motståndare. De läser också här...

Nej, vi får kämpa på överallt där det går. Det är snart val till EU och senare ett ytterst viktigt riksdagsval. I dessa val MÅSTE resultatet bli ett starkare SD.

 
Ingen bild

World Traveller

1 mars 2014 13:50

Jag tror Pelle har rätt. På listan finns inga som sticker ut, inga som vågar utmana, inga som vågar tala klarspråk. Bara strykrädda personer som nu har som sina viktigaste mål att bli erkända av 7-klövern och media. Skamligt. Det är inte det SD Sverige behöver.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 mars 2014 14:01

Exakt "Odalbonde"!

"Varför tar man inte ut bästa laget"?

Jag ser många bra nya namn som Hanna Wigh och Paula Bieler som absolut platsar på listan. Pavel Gamov som stod längre ned på listan förra gången kommer att bli en enorm tillgång.

Men att Thoralf inte kommer med är bedrövligt och om inte det ändras 15-16 mars när listan fastställs kan det tyvärr leda till att partiet tappar väljare. Sen ska givetvis både Gustav Kasselstrand och Therese Borg vara med och det är för mig helt obegripligt att de inte skulle platsa på denna lista, så här har Sverigedemokraterna helt klart missat att "ta ut bästa laget", men jag hoppas på ändring.

Sen delar jag helt Thoralfs synpunkt att jobba vidare oavsett hur den slutliga listan blir för det finns bara ett parti man kan rösta på i dagsläget så som Sverige ser ut.

Bidrag kommer från mig också liksom tidigare till utskicket när det gällde att stoppa det absurda "Mediahuset".

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

OH

1 mars 2014 14:02

Jag har under en längre tid haft planer på att bli medlem i SD, men tänkt avvakta tills valet närmar sig. Som alltid visar det sig att man skall skynda långsamt. Nu avvaktar jag med beslut tills SD redovisar sin lista på riksdagskandidater.
Som icke medlem är jag mycket lite eller snarare inte alls insatt i hur partifolket resonerar men jag har svårt att förstå hur dom tänker när dom plockar bort den i sydöstra Sverige mest kända och trovärdiga representanten för Sverigedemokraterna.
Är det möjligen något kompisgäng som styr partiet, det vore förödande.

 
Ingen bild

Johan

1 mars 2014 14:11

Thoralf: Du är helt klart bäst! Röstade på dig i förra valet och planerade göra det i nästkommande. Men som du skriver bara för att du troligen inte kommer vara valbar kommer jag självklart se till att fortsätta rösta på SD ändå!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 mars 2014 14:20

Pelle : Vi tror att partiet går mot en delning , väljer Thor-alf att stanna på lokal nivå vilket är tacksamt för Kalmars skull, är förbannat starkt gjort, om det är rätt rent mänskligt är en annan sak det får tiden utvisa

Samtidigt gäller det ju att ingen världsreligion eller utövare omskrivs varken som blogginlägg eller kommentarer förhandsmoderering är ett måste.

Nu sitter ju bara folk inom media och väntar på att dra igång ett drev och få ett åtal samt en dom till stånd
Då lär en uteslutning från SD komma som ett brev på posten.

Bida sin tid kommunalpolitiskt och ev ta nya tag i ett annat parti kan vara helt rätt, för helt klart är att detta är en totalpetning från partiledningen.

Detta ,samt SD:s hantering av RG ,och umgänge med Soran kommer att kosta i valen det är bara att läsa innantill på bloggarna
Vilken i sin tur retar upp partiledningen ännumera

 
Ingen bild

Bert

1 mars 2014 14:54

Alf, du har ju alltid möjligheten att driva en personvalskampanj, är säker på att du i så fall kommer att få tillräckligt många röster för att återigen ta en plats i Riksdagen.
Men, du kanske inte vill stöta dig än mer med partistyrelsen än vad du redan tycks ha gjort. Ser dig som en framtida stark kandidat till partiordförandeposten.

 
Ingen bild

Roberth Ström

1 mars 2014 15:12

Fortfarnade är min fråga:Varför?

 
Ingen bild

biran

1 mars 2014 15:13

Thoralf visar på storhet trots sveket. Att inte Thoralf ens finns med bland de 60 beror på att han skulle bli invald på personval. Jag undrar bara vad ledningen kan ha emot en av partiets största magneter, när får vi svaret?

 
Ingen bild

Clas_S

1 mars 2014 15:22

Där förlorade SD min röst både till Europaparlamentet och till riksdagen. Nu kommer jag inte att rösta alls.

 
Ingen bild

Mats Carlsson

1 mars 2014 15:43

Rätt tänkt. Du ska inte sänka dig till den nivå som många andra gjort.. Fortsätt jobba hårt lokalt.

 
Ingen bild

biran

1 mars 2014 16:19

Ett parti kan inte misshandla sina väljare hur som helst, det är vi väljare som är partiet. Utan oss är ni noll.

 
Ingen bild

Lärare

1 mars 2014 16:25

Lite mer önskemål ang listan!

Saknar även Gustav Kasselstrand.
David Lång som nr 18, borde byta plats med Margareta Larsson som står på 10:e plats, Larsson är väl svärmor till JÅ???!!! Kent Ekeroth ska också flyttas upp. Ja, även Pavel Gamov, Christofer Dulny och Robert Stenqvist ska upp ngr platser!

Tack det blir bra.

David Lång och Kent Ekeroth är nog de vassaste och skickligaste ledamöterna, en fröjd att lyssna på dessa herrar när de sopar mattan med motståndarna.

 
Ingen bild

Stella

1 mars 2014 16:54

Det är väl inte helt omöjligt att du gör mer nytta på kommunal nivå än i riksdagen. Jag tycker mig ha sett att många som kommit in i riksdagen förändras till det sämre. Efter ett par år där inne har de glömt alla sina tidigare löften och politiska ideologier.

Lycka till och ha det gott!

 
Ingen bild

Kurtan

1 mars 2014 17:16

Storsint av dig Thoralf. Du visar att du är en sann stadsman och Sverigevän!

Vad som oroar mig förutom SD-toppens besynnerliga behandling av en av sina riksdagsmän är deras, enligt mig, brist på fingertoppkänsla...

Vad menar jag med det? Jo, att det verkar som om de focuserar mer på att bli "rumsrena" och accepterade av de övriga partier, som är ansvariga för att Sverige nu är mycket nära total kollaps, istället för att maximera inflytade i maktutövningen!

Har en liten "nyhet" till SD-toppen. SD kommer aldrig att bli accepterade så länge som ni är ett hot mot dem genom viljan att säga sanningen. Ni är förhoppningsvis inte berädda att ge avkall på sanningen, eller?!


Vad som krävs är att "det sovande folket", för att citera Reinfeldt, väcks upp genom att fakta, sanningen, och verkligheten förmedlas till dem genom KLARSPRÅK av sådana som Thoralf som faktiskt vågar göra detta!

KLARSPRÅK utan att vara oförskämd osv är det enda som behövs för att folk skall inse att de har blivit och fortfarade blir grundlurade av 7-klöver partierna!

Det politiskt korrekta dårskaperna hör inte hemma i en demokrati värd namnet utan fungerar endast kvävande och resultatet av pk och annat ser vi nu resultatet av dagligen i Sverige!

Övertygad om att majoriteten av oss svenskar innerst inne är "Sverigdemokrater" i åsikter osv men att de har blivit indoktrinerade och hjärntvättade att tro något helt annat, och denna villfarelse måste brytas genom fakta av politiker som just Thoralf!

Gör om gör rätt!
MVH








 
Ingen bild

Lärare

1 mars 2014 17:21

Bra biran!

Håller med dig till hundra procent!
Dags att lyssna till gräsrötterna!

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 mars 2014 17:22

Att låta bli att rösta på SD i EU-valet är absolut fel. Det måste in invandrings- och Islamkritiska röster i EU från Sverige. Skilj det från denna händelse.

Sedan får tiden utvisa hur det blir med fatställandet av SD,s valsedel till höstens riksdagsval.

Den som tjänar på att denna händelse tar mycket utrymme och kraft på Sverigevänliga sajter är Försäkringskassans GD Dan Eliasson. Ett oerhört kränkande uttalande mot en partiledare i vår riksdag som får inte passera ostraffat. Han bör självklart få lämna sitt uppdrag...

 
Ingen bild

Preppen

1 mars 2014 17:37

Jag är helt övertygad om att du kommer att ta SD i Kalmar till nya höjder inom kommunalpolitiken som du verkar behärska väldigt väl.Merparten av våra skatemedel går just till kommunen.Satsa på att i första hand bli oppositionsråd.Att däremot bli komunstyrelsen ordförande efter valet kan kanske te sig lite kärvt.Däremt så är jag övertygad om att du efter valet komer att leda det näst största partiet i kommunfullmäktige.

 
Ingen bild

OH

1 mars 2014 17:47

Jag såg Eliassons fula tryne på ett foto, blev illamående.

 
Ingen bild

Morningstar

1 mars 2014 17:50

Idag har den eminente bloggaren Jan Milld skrivit ett inlägg som ledningen inte bara borde läsa en gång. Dom borde läsa det flera gånger och ta det till sig. Jag tycker Milld är en av de bästa fria svenskvänliga debattörerna på nätet. Men jag vill också påpeka att Thoralfs ödmjukhet inger respekt. Hur länge sedan vi såg liknande ödmjukhet från en riksdagspolitiker? 40-50 år sedan? Detta visar att här har vi statsmanna-material a la ingen mindre än Winston Churchill! Det hade inte ens jag räknat med för 3-4 år sedan.

http://janmilld.wordpress.com/2014/03/01/sd-kritik/

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

1 mars 2014 18:04

Det är viktigt att komma ihåg att det endast handlar om valberedningens förslag. Det räcker med att en deltagare i nomineringsstämman medio mars föreslår Thoralf Alfsson, så måste stämman ta ställning till om han skall sättas upp på valsedeln eller ej.
Jag saknar några närmast självklara namn och är något tveksam inför några andra. Dock är jag inte emot någon kandidat, utan det handlar om prioriteringar.
Detta gör att jag tror att nomineringsstämman kan bli en ganska turbulent process, där listan får röstas fram namn efter namn.
Thoralf själv vädjar om sammanhållning och stöd till SD även om han inte kommer med på riksdagsvalsedeln. Det visar att han sätter Sveriges framtid före sina egna intressen.
Jag själv skulle gärna ställa upp för en ny period och även verka mer aktivt för SD, men hälsan medger inte detta. Jag färdas i rullstol och måste ha hjälp för att stiga in och ur en taxibil. Min ambition är att orka med att verka denna mandatperioden ut.
Fick ett oväntat och positivt telefonsamtal.
En pensionerad officer, som varit plutonchef på mitt kompani, ringde och ville ha kontakt med SD i Jämtland. Han, som tidigare varit socialdemokrat, har jämte två andra pensionerade kaptener bestämt sig för att engagera sig för SD. Han sade bl a:
"Jag har tjänstgjort vid förband från Kiruna till Ystad. Alla är numera nerlagda".
Men återigen. Svik inte Thoralf utan stöd hans uppfattning att hur än riksdagslistan slutligen blir, så gäller det att stödja SD.

 
Ingen bild

Gruvmor i Stråssa

1 mars 2014 18:16

Kan bara hålla med Waterbug 10:06 och Pelle 12:39. Det grämer mig väldigt mycket att rösta på SD, men kommer sannolikt att göra det i brist på bättre alternativ. SD-ledningen har agerat mycket trist och verkar inte uppskatta gräsrötterna i motsats till Thoralf. Arbetet som han personligen lagt ner är guld värt.

 
Ingen bild

Henrik S

1 mars 2014 18:27

Med all respekt för Thoralf, så har han genererat en hel del negativ publicitet för partiet, med sina ofta plumpa och alltför grova/generaliseringar på sin blogg, och därvid dragit på sig anmälningar för hets mot folkgrupp. Samtidigt har han varit så gott som osynlig i riksdagen, och är heller inte känd för den breda allmänheten. Många arga röster tycks vilja ha en mer hårdför nationalism a la SD-nittiotal då partiet som bäst fick 0,4% i riksdagsval. För att kunna bli ett stort parti måste man kunna locka de breda folklagren, och då funkar inte Thoralfs hätska och generaliserande utfall mot somalier, islam osv. Mildra din retorik Thoralf, och återkom på riksdagslistan 2018!.

 
Ingen bild

Martin

1 mars 2014 18:32

Bra val av dig Thoralf! Vi vet att du gör ett bra arbete för Sverigedemokraterna.

 
Björn Söderbrg

Björn Söderbrg

1 mars 2014 18:40

Ja du @Thoralf Alfsson ! Jag vet inte om jag ska tycka synd om dig ? Du blockera min ip adress tidigare trots att jag sympatiserat med SD. Av vilken anledning kan bara du svara på. Men som precis andra innom politiken så är ju tystnad tydligen bästa receptet på obekväma kommentarer. Åter igen vad va de som gjorde att du blockera min ip adress ?

http://Barrkis

 
Ingen bild

bonnläpp

1 mars 2014 18:57

@HenrikS, föredrar man kriminella och annat löst folk utan kompetens så resonerar man som du gör. Vi behöver inga mer syltryggar, det finns det gott om på listan.

SD behöver folk som står upp när det blåser och inte göra som Åkesson springa och gömma sig när det blåser.

Thoralf stod upp med zigenarlistan, Åkesson sprang och gömde sig och mumlade ohört något. Grattis till dina syltryggar och svärmödrar på listan.

Folk som uttalar bonnläppar och apesvin är sådana du vill ha på listan, lycka till.

 
Ingen bild

World Traveller

1 mars 2014 19:01

Thoralf har de senaste två dagarna visat att han är den ödmjukaste, mest osjälviska statsman Sverige haft på 30-40 år. SD, tänk om!

Stellan Bojerud - din pensionerade kollegas efternamn börjar möjligtvis inte på M?

 
Ingen bild

Waterbug

1 mars 2014 19:02

@Maja
Blir bara mer och mer ledsen ju mer jag tänker på det och Thoralf oerhört ödmjuka inlägg här ovan.
Vi har alltså en medlem i valberedningen som kallar människorna som tagit honom dit han är idag för "rasistiska bonnläppar" och som senare nominerar sig själv (måhända med hjälp av valberedningen) till en riksdagsplats. (Karriärist någon?)

Ställ detta i kontrast till Thoralfs gärning, en man som verkligen brinner för sitt updrag, kommunicerar med sina läsare, startar insamlingar, gör flygblad, delar ut nämda flygblad själv, (Hur många 20-30 åriga riksdagsmän i stockholm hade gjort det?) står med båda fötterna stadigt på jorden, avslöjar missförhållanden bättre än vilken grävande journalist som helst, listan kan göras oändlig.

Att då peta denna hedersknyffel till politiker till förmån för bedydligt mindre begåvade/ödmjuka "politiska broilers" (inte 100%-itg ordval) gör mig helt bestört.

 
Ingen bild

Annelie

1 mars 2014 19:13

Jag har förtroende för sverigedemokraterna, och självklart kommer jag att rösta på dom även denna gång. för hade jag alltid svårt att veta vad jag skulle rösta men så är det inte nu.

 
Ingen bild

äåö

1 mars 2014 19:18

Thoralf var värd en riksdagsplats, men det finns många duktiga som inte fick plats.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 mars 2014 19:25

Precis som Stellan Bojerud skriver ovan är det nomineringsstämman som beslutar och detta är bara ett förslag från valberedningen. Om någon föreslår Thoralf, Therese Borg eller Gustav Kasselstrand så måste stämman ta ställning till dessa förslag.

Om det inte blir någon ändring kan Thoralf göra som "Landskronas starke man" Stefan Olsson och satsa hundraprocentigt på kommunpolitiken! Stefan borde också vara given på riksdagslistan, men i hans fall är det han själv som gjort valet att satsa på kommunen! Han berättade utförligt om detta på en föreläsning i Karlskrona i höstas.

Sen kan jag tycka att 60 namn riskerar att bli för lite, det motsvarar drygt 17 procent av rösterna och det finns faktiskt möjlighet att det blir fler röster.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Tony

1 mars 2014 19:33

Jag blir också spyfärdig när man vet att man bidrager
till den uppblåste Dan Eliassons allt för höga lön.
Denne herre som innehar General direktörpost enbart för
sin politiska tillhörighet och inte för sin duglighet!

 
Ingen bild

Martina

1 mars 2014 19:45

All heder åt dig Thoralf, i ditt engagemang för partiet och genom din lojalitet så kommer du fortsätta att vara både min och många andras inspirations- och motivationskälla i vårt arbete för Sverige!

 
Ingen bild

sigurdhans@yahoo.se

1 mars 2014 19:51

Alfsson har presenterat intressant statistik i flera år och kämpar seriöst för SD, borde nog vara i RD!!

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

1 mars 2014 19:56

Kommentarerna är många på denna sida men svaren från dig är få . Åter igen vad va de som gjorde att du blockera min blogg på denna sida ????? Jag håller ju enbart med dig och resten av dom som bloggar här. Får jag inte svar av dig är du inte bättre än någon av övriga pajasarna i sittande ställning inom regering i dag

http://Barrkis

Thoralf Alfsson

1 mars 2014 20:31

Lägg av! Jag har inte blockerat någon, endast infört moderering av alla kommentarer!!!

Det kommer in kommentarer som jag inte vill ska visas från dampvänstern.

 
Ingen bild

Lärare

1 mars 2014 20:19

Jag tror att SD får ca 20%. Så in med flera namn på listan. Finns många duktiga politiker runt om att ta in;

Thoralf Alfsson, Gustav Kasselstrand, William Hahne, Stefan Thorsell, m fl kanske Jan Sjunnesson, Mats Dagerlind om de är intresserade. De har förmodligen inte anmält intresse. Tyckte bara att de skulle passa. Erik Almqvist och Christian Westling borde fått en chans till anser jag. Synd att inte Patrik Ehn finns kvar inom SD!

 
Ingen bild

Wilhelm

1 mars 2014 21:32

Än är inte sista ordet sagt. Fortsätt pa din raka och hederliga linje Thoralf, sa ordnar det sig nog!

Var karaktär mäts inte av hur vi beter oss när allt gar bra, utan hur vi för oss i motgangar.

 
Stefan K

Stefan K

1 mars 2014 21:53

Så resonerar en hedersman som kommer göra stor nytta för SD i många år framöver, på ett eller annat sätt.
Lyckönskningar Thoralf, vilka befattningar du än innehar efter höstens val.
Nu röstar vi i både EU- och Riksdagsval och blir den finne i röven (förlåt Ahonen) på etablissemanget vi alla vill vara.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 mars 2014 21:56

Lärare... När ett politiskt parti växer kraftigt, kan det bli svårt att få fram kompetent folk. Men för SD finns inte det problemet!
Men jag är fortfarande väldigt irriterad över petningen av Thoralf...

 
Ingen bild

Stundtahl

1 mars 2014 22:01

Efter att en medioker SD valberedning presenterat sitt förslag av de som förväntas representera SD i Sveriges Riksdag tycks vb ha nått gränsen för brist av kunskap och sinnlig aning……
-Inte undra på att det tog ”hus i h-vete” när tusental av SD väljare tappade fotfästet och kommenterar på flera platser –av de som tillåter politiska betraktelser, förstås.
Efter att Thoralf axlade manteln efter Kurt Lundgren (Östra Ölands Fria Horisont) har inte en politisk blogg varit mer presumtiv valgenerator för SD ,vilket borde stått klart för VB…?
Vi får se hur det går?...möjligen känns en doft av Aksel Sandemoses betraktelse?



 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

1 mars 2014 22:27

Självklart Thoralf!

Vi vet inte hur valberedningen resonerat. Jag hoppas att kanske du ändå kan vara med när listan fastställs senare i mars.

Hur som, så stödjer jag fortfarande Sverigedemokraterna. Och har fortfarande förtroende för Jimmie Åkesson.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Alexanderv Kieding

1 mars 2014 22:57

"Det känns som luften gått ut mitt SD-engagemang" osv. Bra. Låt luften gå ur! Vad vi behöver är inte ihåliga, än mindre uppblåsta engagemang, som svalnar så fort det inte blir som man tänkt sig. Vi behöver SOLIDA engagemang. Som Thoralf antyder: Vill inte VB ha mig där, hur skulle jag då kunna vilja vara där! Det får inte handla om personliga ambitioner, fåfänga och bekräftelsebehov. Vi har ett land att rädda!

 
Ingen bild

alf

1 mars 2014 23:08

Man kan bara hoppas att partistyrelsen surfar på nätet och tar till sig av den folkstormen som pågår just nu till stöd för Thoralf.

 
Ingen bild

s29

1 mars 2014 23:49

Så J Å har hittat en svärmor som kan bräda Thoralf i riksdan. Kanske läge att köpa en trisslott?

 
Ingen bild

Magentan

2 mars 2014 00:13

Signaturen Oyto på Flashback skriver följande tänkvärda ord som jag tycker passar in på oss SD-kärnväljare som är djupt missnöjda över det viktiga, saknade namnet på riksdagslistan:

(citat:) "... om du tänker efter så är det hela det alternativa nätförmedlandet av åsikter och information som SD har att tacka för sina framgångar. Kommentarsfält, bloggar, forum, Facebook och Twitter - det är dessa drivna och engagerade arbetsmyror som ser till att det alls finns förutsättningar att utmana etablissemangets verklighetsförvanskning.
Vad hade SD varit utan Flashback, sociala medier och alternativa nyhetsförmedlare som gamla Politiskt Inkorrekt?
Om en betydande del [...] är missnöjd med hur partiledningen sköter sig och driver politik, så är det alltså inte bara dessa röster det handlar om. Det handlar om att dessa rösters röster tystnar i försvaret av SD och i den ständigt pågående opinionsbildningen på alla nivåer i samhället.
Dels kan ett gäng gå förlorade till radikalare partier, men framför allt är det tempoförlusten, 'tillväxtmotorn' som hackar. Det är tusen gånger tusen pro-SD poster, tweet och kommentarer som kan gå förlorade.
Vad ska partiledningen kontra med? ..." (slut på citatet)

 
Ingen bild

Peter

2 mars 2014 00:18

Nu lyfter Avpixlat fram att Thoralf har accepterat sitt öde:
http://avpixlat.info/newsdesk/thoralf-alfsson-accepterar-valberedningens-beslut

Varför gör Avpixlat så här? Troligtvis för att få ett slut på den storm som beslutet att itvisa Thoralf från Riksdagsatbetet.
Både på Avpixlat och Fria Tider är Thoralfs utvisning för vidare medverkan heta ämnen med massvis av folk som kommenterar. Intressant är att fler tycks upprörda på FT än på Avpixlat. Avpixlat för mig är en skitblogg, drivs av sionister och har säkert många deån Tel Aviv som moderar sajten och att de "rätta" ämnen diskuteras.

SD är nog det parti som nu har de mest besvikna sympatisörerna, åtminstone tidigare sympatier. Hur kunde det gått så här illa? Borde inte SD ha haft runt 15% i sympatier nu - istället för många bittra, uppgivna SDare som känner sig lurade av partitoppen? Nu tappar SD mycket monetum på detta, när de istället får tidigare lojala sympatisörer till bittra opponenter eller fiender. Det tillsammns med ännu 4 års ökenvandring i Riksdagen (troligtvis ingen vågmästarroll) och 4 års av rekordinvandringen, gör nog att luften får ur många. De inser att Sverige är mångkulturellt och att ett nationellt parti bara kan vara marginella. Dystern, javisst, men jag hycklar åtminstone inte.

 
Ingen bild

OT

2 mars 2014 00:26

Vi kanske skall börja oroa oss för något annat istället.

"Kremlin Clears Way for Force in Ukraine...": http://www.nytimes.com/2014/03/02/world/europe/ukraine.html?hp&_r=2

Kommer det att bli något val i år, med tanke på att vi i Sverige står med rumpan bar? "Försvarsbeslutet 2000": https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsbeslutet_2000

Ingen lärdom fastnade med erfarenheten av "Försvarsbeslutet 1925": https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsbeslutet_1925

Ryssarna övar anfall mot Stockholm, Bildt går på som en bandhund och Ukrania är en buffert zon mellan USA och Ryssland.

Det är en intressant tid vi lever i.

 
Ingen bild

Jenny K

2 mars 2014 01:05

Det är för sorgligt att Thoralf körs över av SD-partiledning. Finns nog ingen riksdagsman som jobbat så hårt och engagerat som Thoralf. Han har väckt många sovande svenskar och är en stor förebild. Den rakaste och ärligaste av alla.
Jag har också skrivit i bloggar, kommentarsfält i snart alla lediga kommentarsfält. Pratat med släkten och i andra sammanhang i det utåtriktade livet propagerat för SD. Det är en hel drös som jag vänt om,
Nu börjar jag undra till vilken nytta.
Sd är det parti som har lägst i tak, Det har blivit lika insnöade som när jänkarna såg McCarthyismanhängare överallt.
Det sorgliga med Sd är att det blivt ett fegt och tråkigt parti som älskar att utesluta många gamla sd:are som slitit arslet av sig och jobbat i sitt anletes svett. Ett gäng med angivare. Dessutom känns det numera fel att stödja partiet som är så ängsligt och fegt att det inte håller sina gamla partikamrater om ryggen utan slänger ut de till vargarna, Nä det är Åkessons nolltolerans som skapat detta elände. Det har stigit Åkesson åt huvudet. Det hade kunnat skötas mycket bättre av oss själva. Då hade sd själva i lugn och ro kunnat lösa dessa konflikter. Nu låter man expo och media sköta uteslutningarna.
Allt det här vittnar om en nästan obefintlig kommunikation med gräsrötterna, ja man skiter högaktningsfullt i dem. Vi är bara bonnläppar och idioter som man kan behandla hur som helst. Detta kommer att straffa sig var så säker.
I stället för att partiet pratar om Sd´s politik pratar man endast om uteslutningar och konflikter. Väldigt dåligt skött,

exa för expo och
in

 
Ingen bild

Peter

2 mars 2014 01:07

@Thoralf jag har precis bett till Jesus Kristus för dig nu, kl 01:00, att det kommer ordna sig för dig, att du känner förtröstan för framtiden, att du får upp ögonen ännu mer på varför tillstånden är som de är, att du fortsätter vara en viktig röst och sanningsbärare, att du avslöjar mer hemlighetsmakeri och mörkande, att du håller din själ intakt även framöver till skillnad mot många andra icke rakryggade politiker. Eftersom jag har stark tro på Jesus, kommer jag även be för din frälsning genom Honom. Ha förtröstan!

 
Ingen bild

Magnus

2 mars 2014 01:19

@ Thoralf

Du skriver, att valberedningens förklaring till att stryka dig från riksdagslistan är, att du bloggar.

Men Kent Ekeroth har också en blogg?

http://kentekeroth.se/

Är valberedningen inkonsekvent - eller ogillar man, att du (till skillnad från Ekeroth) tillåter kommentarer?

Tacksam för ett svar.

 
Ingen bild

Bejje

2 mars 2014 02:30

Du har mitt stöd Thoralf! Skönt att vi har en sådan kompetens person i Kalmar. Såg dig för ett par veckor sedan på affären, men vågade inte säga hej, men det hade varit kul att få sätta mig ner med dig och tala öppet om allt som har med SD politik att göra.

Lycka till!

 
Ingen bild

Petr

2 mars 2014 03:10

Nu visade du bortom allt rimligt tvivel vilken fullkomlig hedersman du är Toralf! Imponerande hur du sätter Sverige framför dig själv på detta sätt!

 
Ingen bild

Gran

2 mars 2014 03:21

Dom lyckades lura på oss den s.k invandringen.
Nu verkar det som att dom lyckas lura på oss dom s.k sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 mars 2014 07:10

Jag har följt denna blogg en längre tid, och kommer att fortsätta med det, även efter senaste utvecklingen.

Som jag skrivit tidigare tror jag att SD är på väg att bli ett "mellanmjölksparti" lite lagom av allt.

Thoralfs blogg är mera rakt på sak, kanske för att det är "en man av folket" och inte en politikerbroiler.

En del synpunkter om Islam har framförts, och det är inte bra ur partiledningens strategi, men vad är Islams mål och medel för Sverige?

Jag tror att allmänheten kommer att få lära sig det ganska snart på ett brutalt sätt, problemet att vara "whistleblower" är känt och det finns flertal exempel på det, men Thoralf kanske hamnar i historiearkiven tillsammans med Gustav Vasa och många fler, när vår period 2000 talet skrivs ner, som Sveriges nedgång och fall.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 mars 2014 08:34

Peter : Kan inte du förklara vad en religion har med tex Avpixlat att göra, rent allmänt finns det ju rövskallar i alla grupper
Vi är så förbannat trötta på alla judebabblare så det är inte sant
Var snäll och förklara dej vi accepterar inte denna typ av synpunkter
SD accepterar det inte och detta är väl en SD blogg ?

 
Ingen bild

Lassese

2 mars 2014 09:09

Alexanderv Kieding:
Jag som sade det, gick med i SD runt 1989-90 och har varit med vid torgmöten, sprungit runt med valbroschyrer och har i över 20 år hjälpt till att sprida SD's budskap så du har grymt FEL när du säger att det har varit något tomt, uppblåst och innehållslöst engagemang.
Men nu är det slut. I förrgår begärde jag utträde från mitt livstidsmedlemsskap i SD. (har ännu inte fått bekräftelse/svar på mailet)
Petar man en av de mest kunniga, erfarna och rakryggade från möjligheten att kunna företräda mig, och ersätter honom med svärmödrar, snorungar och allsköns kappvändare, ja då slår man undan benen för mitt fortsatta engagemang. Och av kommentarerna att döma på många sajter så är jag INTE ensam.
Det är de sk kärnväljarna som SD nu retat till vansinne, och det är kanske SD som nu tappar luft och faller ihop.
Och till alla som talar om att vi måste hålla ihop partiet och inte splittras: Rätt budskap, men fel mottagare. Det är VB som splittrat... och det rejält denna gång.

Det skulle inte förvåna mig om Thoralf nu satsar 180% på det lokala planet... under annan flagg än SD's
Thoralf är en folkrörelse. Paula Beiler är det INTE

 
Ingen bild

Nicklas

2 mars 2014 10:02

All heder till dig Thoralf för att du trots allt tar det hela så bra. Nu bor jag i norra Sverige långt ifrån Kalmar men jag är helt övertygad om att du kommer att göra ett kanonjobb i kommunal- och landstingsfullmäktige.

Precis som du säger så måste man stå över personliga besvikelser, personliga motsättningar med mera eftersom alla vi som engagerar oss i den sverigevänliga folkrörelsen arbetar för något som är så mycket viktigare än våra egna karriärer, nämligen det land som våra barn och barnbarn ska växa upp i och såsmåningom ta över.

Som sagt, all respekt till dig Thoralf.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 mars 2014 10:17

Gubben o Gumman...
Snälla, låt inte våra motståndare få läsa "judebabblare" och annan antisemitisk smörja här. Betänk vilka osmakliga och felaktiga omdömen våra motståndare kallar Sverigedemokraterna. Det är inte bara "främlingsfientliga". Det blir inte bättre om dessa uttryck finns här...

 
Ingen bild

Per Karlsson

2 mars 2014 10:20

Det var droppen, hade tänkt rösta på SD både i riksdagsvalet och eu-valet men nu går rösten till Svenskarnas Parti istället. Tack för denna tiden SD.

 
Ingen bild

OH

2 mars 2014 10:48

Ledningen i SD bör fundera över hur det har gått för Centern som varit ett parti som legat stabilt på 5-8% i väljarstöd, men genom idiotiska framtidsvisioner numera ligger lika stabilt under 4%.
I val är icke medlemmars röster värda lika mycket som en partiledares.
Tänk om tänk rätt.

 
Ingen bild

Lotta

2 mars 2014 11:22

Alla ni som trots Thoralfs ödmjuka inlägg och faktumet att listan INTE är spikad ändå vänder SD ryggen, hur mycket Sverigedemokrater är ni? Ursäkta men jag tycker att ni beter er som trotsiga småbarn. Fattar ni inte att SD är det enda parti som i nuläget kommer ha en chans att kunna påverka politiken men då krävs att vi håller ihop. Oavsett utgången av omröstningen tänker ju Thoralf fortsätta sitt engagemang för SD, varför respekterar ni inte det? Hedra istället hans beslut med fortsatt röst på och medlemskap i SD, då visar ni att ni är lika hedervärda.

 
Ingen bild

Funtaren

2 mars 2014 11:36

En eloge till Thoralf för denna mogna attityd.

 
Ingen bild

Skånepåg

2 mars 2014 11:47

@ Lassese

"Det är de sk kärnväljarna som SD nu retat till vansinne, och det är kanske SD som nu tappar luft och faller ihop."

Helt rätt. För att Sverige skall överleva behövs ett starkt Sd, men den nuvarande partiledningen (där bl.a Thoralf gjort att Sd nu är vad det är) har i flera fall under det senaste året gjort felbedömningar och visat en omdömeslöshet som på sikt kan visa sig totalt ödesdiger och som motverkar detta.

Jag har en känsla av att flytta Thoralf utanför valbar plats var en första varning. Om han fortsätter sitt politiska arbete fokuserat på Kalmar och sydöstra Sverige med Sd-beteckning, tror jag att uteslutningsrisken är mycket stor. Man har bestämt sig för att "den personen" skall bort till varje pris. Varför, kan man verkligen undra? I annat fall behandlar man inte en kollega och riksdagsledamot så totalt förnedrande?

Så då kan vi bara önska Thoralf lycka till och tackar för oss.

 
Ingen bild

Nils

2 mars 2014 13:38

Ett stort antal väljare gillar politiken, men inte retoriken. Om partiledningen inte tar hand om detta problem på ett kraftfullt sätt, så får SD inget inflytande. När Jimmie Åkesson presenterade nolltoleransen gick SD fram i opinionsmätningarna, och ett bra valresultat i år förutsätter att den linjen fasthållas. Det är vad folket vill ha.

Thoralf har jobbat hårt för partiet, och så tycker, vi att han bör belönas med en plats i riksdagen, men egentligen är det ju precis så, det INTE ska gå för sig. En riksdagsplats skall inte vara en belöning, men ska ges till rätt person.

Tyvärr är det så, det går inte riktigt att ändra på, att en bra företrädare för SD är en som inte ställer till problem kanske rentav lite blek. Men så har Sverige en tradition av de stillsamma, gråmelerade, lite blyga politiska ledare som uppnår stort folkligt förtroende.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 mars 2014 14:49

Thoralf - du är den enda riksdagsman som jag hört ha en realistisk syn på vår energipolitik. Men så är du också yrkesman och inte politikerbroiler.

Det är inte länge sedan jag hörde Reinfeldt säga, att det finns inget militärt hot mot Sverige. Därför har han som moderat(!!) lagt ner det svenska försvaret. Troligen för att glädja Miljöpartiet. Vi som var med under VK2 och då levde med hotet från försvarsbeslutet 1925 undrar om Reinfeldt var helt befriad från historielektionerna i skolan. Nu har vi Ukraina. Dags för i varje fall SD att agera i riksdagen.

Du har ett bidrag till ditt infoblad på kontot i morgon.

 
Ingen bild

Lena

2 mars 2014 14:55

Efter att ha tittat på förslaget till valbara kandidater till SD:s riksdaglista samt film när presskonferensen då listan presenterades (finns i SD-kuriren), har jag iakttagit följande;
om Hanna Wigh, Paula Bieber, Oscar Sjöstedt också är med i valberedningen och alltså blivit invalda (av sig själva) Oscar och Paula har iofs haft tjänster på kansliet(Oscar är nationalekonom och har sett honom i debatt - han är mkt bra). Dessa tre är 27, 26 och 33 år gamla. Vidare är många högt upp på listan också unga. Unga vill ha unga människor omkring sig. Även valberedningens ordförande Michael Rosenberg kommenterade att de har tittat särskilt mycket efter att folk ska passa ihop på i arbetet i riksdagen. Så bara där finns en anledning till varför Thoralf inte kom med på listan, f ö den enda som nu är riksdagsman som det inte finns plats. Se gärna filmen på SD-kuriren, när frågan kommer på slutet från journalisterna om varför Thoralf inte finns med, så blir det mycket hrm, hrm hm hm och snabbt överstökat. Så detta är inget som ev. SD väljare ska finna sig i. Säg till INNAN. SD-partiet är inte större än dess väljare, det vet även Åkesson.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 mars 2014 15:05

Thoralf - du är den enda riksdagsman som jag hört ha en realistisk syn på vår energipolitik. Men så är du också yrkesman och inte politikerbroiler. Vem på SD-listan kan ersätta den kunskapen?

Reinfeldt har avrustat vårt försvar ändå värre än försvarsbeslut 1925 för att glädja Miljöpartiet. Nu har vi Ukraina. Vem på SD-listan kan försvarspolitik?

Du får ett bidrag till infoblad i morgon.

 
Ingen bild

Mejeriarbetaren

2 mars 2014 15:49

Hej Thoralf!

Som Centerpartist fick man gå över och stödja SD. C ser inte ut att vända tillbaka till sina väljare. Jag finner att jag röstar på personer snarare än partier idag. Nu måste jag återvärdera om det ska bli SD nästa gång.

Men nu kanske du får mer tid att hjälpa mig få ordning på spraytornen. =)

Thoralf Alfsson

2 mars 2014 16:32

Är det någon som har ställt till det? Spraytornen var ett roligt jobb!

 
Ingen bild

S-E & Marianne

2 mars 2014 15:49

Efter ett par dygns betänketid så har vi beslutat oss för att inte kasta yxan i sjön , utan det är SD som gäller för oss i höst ! Det är lätt att förhasta sej ibland !

 
Ingen bild

Sthlm

2 mars 2014 17:12

Här är ännu en du har stöd ifrån.

Du och alla andra som engagerar sig offentligt för SD och orkar med etablissemangets förvrängningar är värda all heder och ära.

Än mer beundransvärt är din storsinta hållning, "dagen efter".

Kalmar kan nu skatta sig lyckliga som får ditt fulla engagemang!

Väl mött, Thoralf

 
Ingen bild

Minnesgod

2 mars 2014 17:20

Hej! Var det inte Gudrun Schyman som menade att ALLA män var talibaner? En hel könsgrupp alltså!. Om T A nu har kallat någon eller några taxiförare i Kalmar för samma sak så får han pisk för detta. Kanske det även är en orsak till varför han inte kom med på riksdagslistan. Nja... jag vet inte jag.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

2 mars 2014 17:45

Thoralf! Jag är övertygad om att någon kommer att föra fram ditt namn på nomineringsstämman. Du har gjort genuina insatser för SD. Hur nomineringsstämman då röstar kommer att visa var SD står för.
Själv kan jag inte kandidera för ytterligare en period i riksdagen. Rullstol, treva sig fram till sittplatsen i plenisalen. Det håller inte. Jag behöver hjälp för att ta mig in och ur en taxi. Orkar helt enkelt inte.
Att gå med i SD är det bästa jag gjort och jag är stolt över att ha varit en del av SD:s första riksdagsgrupp.
Jag är även stolt över att ha organiserat en av de bästa SD-föreningarna i Stockholms län. Vi går till kommunval med 19 eller möjligen 20 namn.
Min önskan är att en majoritet på nomineringsstämman erkänner dina stora insatser för SD och placerar dig välförtjänt högt upp på riksdagsvalsedeln.

Thoralf Alfsson

2 mars 2014 21:05

Tack än en gång för ditt stöd Stellan. Jag vet att väldigt många önskar att du hade hälsan för ännu en period i riksdagen. Vi syns till nästa votering i riksdagen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 mars 2014 17:49

Lotta 11:22...
Tack för ett lysande inlägg. Varför kasta bort chansen att förbättra Sverige? Varför kasta bort chansen att påverka EU? Varför kasta bort dessa möjligheter att i fyra ytterst viktiga val i år, verkligen göra skillnad??
Visst vill vi ha Thoralf på vår riksdagsvalsedel, men vi får ev. gilla läget och göra det bästa av situtionen. 15 - 20 % (eller gärna mer) och en låång rad med Sverigedemokrater in i riksdagen måste vara målet.

 
Ingen bild

Dille

2 mars 2014 18:17

Klart vi ska rösta!

Se här t ex
https://www.flashback.org/t2329425

 
Ingen bild

geeezen

2 mars 2014 19:35

Jag blev också förbannad när jag läste valberedningen förslag men vi måste stå enade mot den galenskap som pågår i Sverige. Tack Thoralf för att du väljer att kämpa vidare trots valberedningens betska besked, jag har en känsla av att du kommer med på listan likväl, hoppas det iaf.

Mvh

geeezen

 
Ingen bild

Patrik Ohlsson (SD), Ängelholm

2 mars 2014 19:47

Thoralf, detta är oerhört stort skrivet av dig. Det är vid prövningar en människas rätta jag kommer fram.
I eller utanför riksdagen oavsett, så förtjänar du stor aktning.
Kampen går vidare för Sverige, tillsammans.

 
Ingen bild

Olandstoken

2 mars 2014 20:27

@S-E & Marianne , givetvis ska vi alla fortfarande rösta på SD men däremot bör valberedningen få reda på vad vi väljare tycker om att de plockar bort de personer vi vill rösta på och då inte minst både Kasselstrand och Alfsson.

Det är nog svårt nog att få fram vettiga kunniga personer med en stor vilja och mycket mod, att sitta tyst i riksdagsbänken gör ingen Sverigedemokratisk väljare glad.

SD:s ledning ska lyssna mindre på media och mer på vad deras medlemmar och väljare tycker och inte försöka bli en i mängden.

SD 20% 2014 är ett vettigt mål så länge partipiskan inte landar på fler folkvalda eminenta sverigedemokrater .

 
Ingen bild

Lotta

2 mars 2014 21:06

Något helt annat: Gota Media kommer börja ta betalt för sina "nyheter" på nätet.

http://www.exponerat.info/media-desperata-gota-media-infor-nytt-betalsystem-pa-natet/

 
Ingen bild

Mikael

2 mars 2014 21:08

Klart man ska rösta på SD. Jag blir besviken på alla oförnufta kommentarer om att "nu ska jag lägga mig på soffen eller inte rösta pa SD" bara för att Thoralf inte är med på valberedningens förslag till riksdagslista. Skärpning!

Vi ska komma ihåg att Thoralf var en av 20 utvalda att företräda SD under nuvarande mandatperiod. Det är få förunnat. Kometkarriär närmast som vore omöjlig i vilket annat riksdagsparti. Att vara riksdagsman är inte ett livstiduppdrag. Thoralf har gjort ett oerhört arbete genom sitt outröttliga arbete i riksdagen och inte minst genom att väcka opinion genom bloggen. För det är vi alla honom tacket skyldiga. Sedan har hans sätt att kommunicera inte alltid varit det mest diplomatiska. Då får han väl ta till sig den feedbacken och fundera på ordval och dyl framgent.

Nu kan jag bara hoppas att alla är lika stora i besvikelsens stund som Thoralf och tar sig samman och ser framåt med entusiasm och engagemang. Vi har två val att vinna. Låt oss hoppas att Thoralf kan bli Kalmar's starke man och vem vet återkomma till riksdagen inför 2018 som en än bättre politiker.

 
Ingen bild

Stefan i Std

2 mars 2014 21:33

@Thoralf

Stefan Torssell slutar som krönikörer på Avpixlat och du blir inte nominerad. Det är något som inte stämmer. Finns det krafter inom SD som radikalt vill ändra politisk kurs och kommer vi se flera sådana avhopp/utrensningar inom en snar framtid?

Jag börjar tveka om SD är ett alternativ för mig längre. Den där Linus Bylund har jag överhuvudtaget inget förtroende för. Spontant får jag en känsla av att den mannen INTE går att lita på.

Utan att behöva anklagas för att vara konspiratorisk undrar jag åter igen:

Finns det krafter inom SD som radikalt vill ändra politisk kurs?

 
Ingen bild

Magentan

2 mars 2014 21:38

Okej Thoralf, du får väl som du vill då, men det blir med tunga steg jag går till valurnorna i år om inte ditt namn kommer tillbaka på valsedeln tillsammans med en ordentlig ursäkt från dem det vederbör.

Den person som jag med mycket möda, enormt tålamod och stor sinnrikhet lyckades få in på den rätta SD-vägen har emellertid nu backat ur pga att du petades, så minst 1 röst minus för SD blir det i alla fall från den här sida Sverige. Den rösten kommer istället att gå till 7-klövern, det vet jag, och eftersom jag inte bor i Kalmartrakten blir det i alla fall ingen SD-sedel för min del till kommunalvalet.

 
Ingen bild

lassese

2 mars 2014 21:40

Mikael:
Det är väl inte alls så klart att man skall rösta på SD om man inte längre känner att de representerar en.
Då beter man sig ju precis som alla gamla gråsossar som omöjligt kunde rösta på något annat än socialdemokraterna.
Dessutom har SD i hög fart vandrat närmare 7-klövern i sin iver att tillfredställa media och Expo, mm.
Jag hoppas vid Gud att Thoralf & andra SD-dissidenter skapar något nytt som man kan känna sig hemma i.
Flera av personerna på den nya SD-listan ger mig starka obehagskänslor... så det är minsann inte bara petningen av Thoralf som får mig att backa från SD som jag stött i mer än 20 år.

 
Ingen bild

Lotta

2 mars 2014 21:41

Tack Hulda mk1. Man blir orolig när folk tar så lätt på sitt val av parti att man pga av ett förslag på lista kan tänka sig att byta parti eller välja sofflocket. Jag hoppas de som resonerar så inser vad resultatet av deras beslut kan bli. Vi kan aldrig få en förändrad politik om folk vänder partiet ryggen vid minsta beslut som inte faller alla på läppen. Vårt lands framtid är allt för viktig för sådana förhastade beslut. Varje röst på SD är oerhört viktig, slösa inte bort den.

 
Ingen bild

Rune

2 mars 2014 22:50

Helt riktigt Olandstoken!
Det alla borde fundera på är: Vilka äger SD? Är det några anonyma personer i denna valberedning? Eller är det SDs profiler och de väljare som vill rösta på dessa?
Vidare kan man fundera på: Skulle inte SD vara en folkrörelse?
Folkrörelser kan ju vara något spretiga i uttrycket. Men det tillhör ju folkrörelsers natur.
Eller skall SD vara styrt av en handfull personer vars idéer medlemmarna måste följa in i minsta detalj?

 
Ingen bild

Jonas Nordh

2 mars 2014 23:12

Det var tråkiga nyheter! Låter otaktiskt!

Kämpa på, bästa bloggen!

 
Ingen bild

repell

2 mars 2014 23:41

Thoralf, du är väl för rak och ärlig, kanske därför du inte fick vara med på listan?

 
Ingen bild

UncleBob

3 mars 2014 10:21


Till allla Thoralfs supportrar. Till Thoralf och till Partiledningen:

Ja det var mycket trist att Thoralf inte fick vara nominerad till riksdagen... Det överväldigande stöd han fått borde stämma partitoppen och valberedningen till eftertanke. Enligt vad jag förstår finns möjlighet att valberedningen ändrar sig. Det skulle vara väldigt uppskattat av oss gräsrötter.

Jag har tittat runt lite på olika sverigevänliga bloggar och sajter.
Det finns en blogg som har vissa högröstade aktivister ur Svenskarna Parti som sett sin chans att propagera för sin sekt. Någon politisk "splittring" i flera små fraktioner skall det inte bli.
Inte en chans!

Det är bara fjantigt att tro att en Sverigedemokrat skulle proteströsta på Svenskarnas Parti eller nåt liknande fantasifoster för att Thoralf inte blivit nominerad!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards