thoralf

Alla inlägg under mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 11 mars 2014 23:02

Har fått samtal från kvällspressen som vill intervjua mig angående valkonferansen. Det känns som dessa journalister vädrar morgonluft och hoppas på att jag skall vara bitter och besviken om valberedningens förslag på riksdagslista vinner en majoritet under helgen.


Besviken kommer jag givetvis vara men att jag skulle börja prata illa om partiet eller mina partikamrater är fullständigt uteslutet. De journalister som hoppas på något sådant kommer bli grymt besvikna.


De journalister som har sådana förhoppningar ber jag ställa in era försök att kontakta mig.”För nästan alla jag talar med är det dóck obegripligt att regeringen låter miljöpartiet styra flyktingpolitiken i Sverige.”

Bo Frank (M) Växjö


Det är din partiledare och statsminister Bo Frank. Sluta klaga! Växjö har väl haft väldigt stor invandring under Bo Franks ledning och det har minsann inte behövts något Miljöparti för att åstadkomma det. Det har Bo Frank och moderaterna/alliansen klarat på egen hand i Växjö.Bidragen fortsätter droppa in till vårt infoblad om min blogg. Ytterligare 1 800 kronor har kommit in till vårt konto. Infobladet har också börjat delas ut av SD Södermöre i bland annat Nybro kommun. Skönt att ha så aktiva medlemmar som kastar sig över allt nytt.

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2014 23:27

Moderaterna i Kalmar har städat upp bland sina kommande ledamöter i kommunfullmäktige. Alla de ledamöter som tillhör högerfalangen inom moderaterna har städats bort. Se artikel Barometern


De "nya moderaterna" i Kalmar blir en verklighet efter 8 år vid regeringsmakten och när väljarstödet är nere på bottennivåer. Jag skulle vilja påstå att moderaterna i Kalmar är fullständigt ur fas med verkligheten. Nu när Fredrik Reinfeldt är på väg bort och därmed också hans politik då väljer moderaterna att slå in på den politiskt korrekta linjen och plocka bort alla med en avvikande mening. Speciellt de som visat det vid voteringar i kommunfullmäktige där dessa i flera frågor avstått från att rösta när det gällt flyktingmottagning eller de som röstade emot Linnéuniversitetets placering vid Ölandshamnen.


Alla de moderater som har stannat till på stan och pratat med mig är nu bortplockade eller nedflyttade till icke valbar plats på kommunvalsedeln. Några har nog inte ens ställt upp som nominerade och några har avslutat sitt medlemskap inom moderaterna.


Vid senaste valet till kommunfullmäktige i Kalmar fick moderaterna 21,4 procent av rösterna. Jag undrar verkligen om moderaterna kommer klara av att upprepa den siffran nu när Alliansen har spruckit på lokal nivå.


Centerpartiet har sedan ca ett år gått i ”säng” med Socialdemokraterna. Kommer centerpartisterna på landsbygden gilla den utvecklingen. Med sina 6,9 procent i senaste valet riskerar Centerpartiet att halveras men frågan är var Alliansens väljare kommer ta vägen om man lämnar M och C?


Jag hoppas givetvis att Sverigedemokraterna kan fånga upp många av dessa besvikna väljargrupper!


Kommer bli en mycket spännande valrörelse i Kalmar!


Idag fick jag dessutom en debattartikel publicerad i Barometern angående Linneuniversitetet. Fått positiva omdömen på artikeln från oväntat håll ;-)


Av Thoralf Alfsson - 9 mars 2014 21:26

Återger en kommentar från det senaste blogginlägget.

 

”vmm

Söndag 9 mars 11:36

Efter att ha sovit på saken så har jag fortfarande svårt att smälta att du förmodligen kommer att bli av med riksdagsplatsen, Thoralf. Jag tycker faktiskt du borde ta strid för din plats. "Du har fått en förklaring som du tycker är lam". Jaja. Jag förstår absolut din ståndpunkt att om du inte är välkommen så vill du inte vara med på riksdagslistan. Herregud vad jag har förståelse för den åsikten. Så skulle förmodligen jag också reagera. Det är bara att inse att någon eller några inom SD-toppen inte gillar dig. Varför vet jag inte. Självklart kan man alltid hitta ofördelaktiga citat från din blogg som är till din nackdel men vi är alla mäniskor med fel och brister och säger bra och dåliga saker. Jag gillar dig och vill ha dig i riksdagen. Med dina fel och brister. Så jag vill att du tar strid för din riksdagsplats och kämpar för att få en plats på riksdagslistan. Jag hoppas SD inte menar allvar med att du har en blogg och det skulle innebära något slags kommunikationsproblem... herregud, det borde vara plikt för att alla SD-riksdagsledamöter har en blogg och svarar på inlägg och email och är tillmötesgående. På den punkten tycker jag du får med beröm godkänt i betyg. Du är ett föredöme som riksdagsledamot. Jag tycker du ska kavla upp ärmarna och kämpa för din riksdagsplats.”

 

Först vill jag tacka vmm för hans kommentar vilket får mig att skriva en kommentar.


Mitt sätt att kavla upp armarna och kämpa för min riksdagsplats är att fortsätta vara den människa jag är och stå för min värderingar genom att fortsätta blogga om det jag finner aktuellt. Jag har inte för avsikt att förändra mig enbart för att det skulle passa "SD-toppen", om nu det skulle vara problemet.


Personligen tror jag att beslutet att ställa mig utanför riksdagslistan delvis beror på min frispråkighet på bloggen men även okunskap och bristande kommunikation inom partiet.


Nu är det upp till ombuden och partistyrelsen att på valkonferansen fatta ett demokratiskt beslut om riksdagslistan. Jag är vare sig ombud eller ingår i partistyrelsen så jag har därmed ingen röst. Tänker heller inte tala på valkonferansen bara för att framhålla mig själv.


Min filosofi i det lokala arbetet har alltid varit att involvera så många medlemmar som möjligt istället för att försöka behålla t.ex uppdraget som ombud för mig själv. Men jag hoppas att våra ombud från Kalmar län kommer stå upp för mig under valkonferansen. Om sedan andra ombud eller ledamöter i partistyrelsen även gör det kommer jag vara tacksam.


Jag tänker inte ta strid genom att förtala andra personer på riksdagslistan. Jag anser att alla som jag känner, åtminstone lite grann, är kompetenta för att finnas på riksdagslistan. De som jag inte känner är det som sagt var inte så lätt att uttala sig om. Att Roger Hedlund och Runar Filper nu får chansen på riksdagslistan tycker jag är mycket glädjande. Dessa både SD-herrar fick stå tillbaka 2010 trots att de var mer än väl kvalificerade att företräda SD i riksdagen.  Undrar bara hur Runar kommer pendla varje dag ;-)


Jag tänker inte heller framhäva mig själv på bloggen eller i några andra sammanhang. Så vmm jag vet inte riktigt hur jag skall ta strid för en riksdagsplats annat än att vara mig själv.


Det enda jag gör är att jag marknadsför mitt infoblad om min blogg och att den som är intresserad kan skänka ett bidrag till tryckningen av infobladet. Fram till i fredags har jag fått in 7 100 kronor. Ett stort tack till alla som gett ett bidrag. 

Jag kommer själv lägga minst 5 000 kronor på infobladet vilket innebär att jag nu kan trycka upp ca 35 000- 40 000 infoblad.


Vill du ge ett bidrag så är det följande bankgiro som gäller 5279-5465

 

Den första tryckning fick jag i min hand i fredags och den såg bra ut. Den som önskar ett antal av infobladen för att göra reklam för min blogg kan skicka mig ett mejl med namn och adress på


thoralf.alfsson@telia.com


 

 

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2014 22:43

Jan Helin borde studera förtroendebarometern som presenterades i torsdags. Därefter borde han tagga ner lite. Hans uppträdande i t.ex SVT-Debatt inger just inget förtroende. Att han bara har mage att stå och förneka hur tidningarna och inte minst hans egen tidning Aftonbladet mörkar och pixlar i tid och otid. Jan Helins attityd mot Gunnar Sandelin gillade jag inte och säkert inte så många andra tittare heller.


Aftonbladet har rasat ner till 13 procent enligt förtroendebarometern. Så mycket lägre än så kan man inte komma. I och för sig undrar man ändå hur det står till när 13 utav 100 har förtroende för en sån skittidning. Allt måste ju läsas med en nypa salt! Undrar i vilka kategorier dessa personer finns?


 


Min stora fråga är följande. Varför finns inte TT med i undersökningen? Tidningarnas Telegrambyrå är det företag som utan minsta tvivel får flest nyheter publicerade. Ändå finns inte TT med i undersökningen. Jag började ett av min bästa blogginlägg på följande sätt den 13 april 2011.


”Tidningarnas Telegrambyrå eller i vardagligt tal TT upplevs nog av många svenskar som ett objektivt och kanske rent utav som ett ”statlig nyhetskanal”. TT vårdar sin anonymitet och därmed sin trovärdighet med stor omsorg. TT är det enda vi ser och då är det också sant.

Hur många kan nämna ett namn på någon journalist eller reporter på TT?

Hur många kan namnge någon i TT:s styrelse?

Anonymitet ingår i TT:s image! Om allmänheten visste att Aftonbladet är storägare i TT och att Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin sitter i styrelsen skulle TT:s trovärdighet sjunka högst betänkligt.”

 

Jag undrar varför TNS Sifo och Göteborgs universitet utelämnar TT i sin undersökning när det gäller förtroende. Anser man precis som många andra att TT alltid förmedlar sanningen? Eller ingår det även hos TNS Sifo att vårda TT:s anonymitet.


Jag har ställt frågan till Toivo Sjörén på TNS Sifo men ännu inte fått svar.


Jag är dock lite förvånad över att public service tillmäts ett så stort förtroende. Både SR och SVT trampar allt som oftast i klaveret men det tycks inte det svenska folket uppfatta. Märkligt!


Intressant är också ökning i förtroende för Jimmie Åkesson! En ökning med närmare 100 procent sedan 2010. Den följer i princip opinionsundersökningarna och det är väl i och för sig helt naturligt. Men samtidigt är det en bekräftelse på att SD mycket väl kan dubblera valresultatet i ännu ett val.

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2014 07:53

  


Av någon anledning har vindkraften fått utrymme i media den senaste veckan. Den har till och med debatterats en del. Frågan är varför? Men när man ser till vilka partier som är kritiska till de stora subventionerna till vindkraften kan man ju börja fundera. Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna!


Vindkraften måste klara av att stå på egna ben! För varje vindkraftverk med storleken 2MW ges subventioner som motsvarar kostnaden för 3 undersköterskor eller 3 poliser eller 3 lärare. Är det en riktig politik? Hur många svenskar är medvetna om detta idag?


Att vänsterstyrda medier och public service då försöker framhålla vindkraften för att "skada" sina värsta politiska motståndare är inte förvånande. Den undersökning som SVT gjort är säkert sann men den måste ses i ljuset av att det svenska folket är djupt okunniga om hur subventionerna för vindkraften ser ut. Men egentligen råder det en stor okunnighet bland allmänheten om hela energipolitiken.


Det är hög tid att svenska folket får veta sanningen om vindkraften och hur negativt våra ägare av vattenkraftstillgångarna behandlas av staten.


Se gärna dessa inslag från Jämtnytt som beskriver verkligheten och inte den förskönande bild som etablissemanget med Miljöpartiet och Centerpartiet i spetsen försöker framhäva om vindkraften.


Det första inslaget har rubriken "Vindkraften - Vår tids största bluff"
Subventionerna är stora och innebär ingen minskning av koldioxidutsläpp i Sverige.


Jag fick nyligen ett mejl från en person som jobbar inom ett av de största företagen som levererar utrustningar för elproduktion, att man där ser en ökning av försäljningen av gasturbiner. Dessutom att dessa numera också körs mer frekvent i Sverige och då speciellt i södra Sverige. För att balansera elproduktionen på grund av den otillförlitliga vindkraften.


I Sverige har vi en elproduktion som baseras på baskraft från kärnkraften och vattenkraften. Vi har en elproduktion som till 97-98 procent är koldioxid fri. Om vi nu är tvungna att använda gasturbiner för att balansera vindkraften vad blir då effekten.


Enligt uppgift förbrukar en gasturbin på 100MW 36m3 diesel per timma. 36 000 liter/timma. Är det till och med så att vindkraften i Sverige innebär utökade utsläpp av koldioxid i Sverige?


Läs även detta pressmeddelande från Eon. Berättar man hela sanningen. Borde inte behovet istället minska av gasturbiner om vindkraften är så förträfflig.Enligt vindbrukskollen ser den planerade utbyggnaden av vindkraften mycket konstig ut. I Stockholms län, Uppsala län, Västmanland och Södermanland är utbyggnaden av vindkraft minimal men i andra delar av landet är den enorm. Beror det på att politikerna i Stockholm med omnejd inte önskar några vindkrafteverk på sin egen bakgård. Man börjar faktiskt undra!


 


 

Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2014 23:30

Under onsdagens votering i riksdagen reagerade jag starkt på två omröstningar. Den ena var ett förslag från Vänsterpartiet om att ”Avkriminalisera eget bruk av narkotika”. Det andra var ett nej från Vänsterpartiet och Miljöpartiet till att ”Förstärka tillträdesförbud vid idrottsarrangemang”. (2013/14:JuU21)


Förslagen är minst sagt häpnadsväckande enligt min mening. Vid en första anblick tänkte jag att det ”bara” handlade om cannabis men så var inte fallet. Vänsterpartiet vill att eget bruk av alla typer av narkotika skall avkriminaliseras. Helt sanslöst enligt min mening. Förstår inte Vänsterpartiet konsekvenserna av att avkriminalisera alla typer av narkotika. (2013/14:JuU15)


När det gäller det andra förslaget är jag inte det minsta förvånad. Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycks delvis ha sina väljargrupper bland fotbollshuliganer och liknande grupperingar i samhället. Jag gissar att det i mångt och mycket är samma klientel som försöker förstöra Sverigedemokraternas torgmöten eller andra offentliga aktiviteter.”15. Avkriminalisera eget bruk av narkotika, punkt 23 (V)

av Lena Olsson (V).

 

Om eget bruk inte var kriminaliserat skulle man kunna nå många med riskbruk mycket tidigare än i dag, dvs. innan de har utvecklat ett missbruk. Det skulle vara en vinst för både individen och samhället.

Kriminaliseringen leder också till ett arbetssätt inom polisen som inte är särskilt lyckat för att förebygga missbruk. Polisen har under senare år fokuserat alltmer på den enskilda missbrukaren och allt mindre på langningen.

Konsumtionsförbudet kan också ha bidragit till det ökade antalet narkotikarelaterade dödsfall, eftersom människor tvekar att söka hjälp vid överdoser och andra akuta situationer. Detta för att undvika att polisen blir inblandad. Om eget bruk inte var kriminaliserat skulle man kunna nå många med riskbruk mycket tidigare än i dag, dvs. innan de har utvecklat ett missbruk. Det skulle vara en vinst för både individen och samhället. Kriminaliseringen leder också till ett arbetssätt inom polisen som inte är särskilt lyckat för att förebygga missbruk. Polisen har under senare år fokuserat

alltmer på den enskilda missbrukaren och allt mindre på langningen. Konsumtionsförbudet kan också ha bidragit till det ökade antalet narkotikarelaterade dödsfall, eftersom människor tvekar att söka hjälp vid överdoser och andra akuta situationer. Detta för att undvika att polisen blir inblandad.”


Utskottet och Sverigedemokraternas ståndpunkt.

 

”Utskottet är fortfarande av uppfattningen att starka narkotikapolitiska skäl talar för att all befattning med narkotika bör vara kriminaliserad. Utskottet är därför inte berett att ställa sig bakom kraven i motionerna 2012/13:So20 (V) yrkande 23 och 2013/14:So616 (V) yrkande 30 om att eget bruk av narkotika ska avkriminaliseras. Motionsyrkandena bör avslås.”

 


När det gäller förstärkt tillträdesförbud vid idrottsarrangemang låter Justitieutskottets ställningstagande enligt nedan.


”Liksom regeringen anser utskottet att det behövs ytterligare åtgärder för att motverka ordningsstörningar och våld i samband med idrottsarrangemang. Utskottet delar regeringens bedömning att en lämplig sådan kan vara att förlänga den längsta tiden för ett tillträdesförbud från ett till tre år. I motsats till motionärerna anser utskottet att det finns ett behov av en sådan förlängning som föreslås i propositionen. Utskottet noterar därvid att den föreslagna möjligheten att förlänga tiden inte är avsedd att innebära någon generell förlängning av tiderna för tillträdesförbud. Syftet med ändringen är i stället att ge utrymme att bestämma en längre förbudstid än ett år när omständigheterna är sådana att riskerna för att den som förbudet riktar sig mot ska begå brott sträcker sig över en längre tidsperiod än ett år (prop. s.9) Motionerna bör därför avslås.”

 

Miljöpartiet och Vänsterpartiet yrkar i sina motioner avslag på förslaget.


Jag måste säga att det är väldigt svårt att förstå hur Vänsterpartiet och Miljöpartiet tänker i denna fråga. Jag anser att det är väldigt viktigt att samhället har kraftfulla åtgärder att ta till mot huliganer. Det skall vara kännbart att ställa till elände för idrottare och en äkta idrottspublik.

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2014 20:45

Jag har nu sammanställt statistiken för invandringen till Sverige och våra nordiska grannländer. Ingenting har förändrats i de tidigare mönstren!


Sverige framstår fortfarande som ett minst sagt ett extremt land när det gäller invandringspolitiken.


Anser nu det svenska etablissemanget att våra grannländer i norden är främlingsfientliga eller till och med rasistiska. Det är ju dessa epitet som sätts på Sverigedemokraterna av media och politiker inom 7-klövern i tid och otid. Granskningsnämnden har ju till och med godkänt att det är helt ok att sätta epitetet främlingsfientliga Sverigedemokraterna.


När man ser grafiken blir man bekymrad över de enorma kostnader den svenska invandringspolitiken medför för de svenska skattebetalarna.


När det gäller de så kallade ensamkommande barnen är statistiken väldigt avslöjande. Till Sverige kom nästan 4 000 asylsökande ensamkommande barn. Det skall jämföras med drygt 150 till Finland.


 


Frågan som svenska politiker inom 7-klövern borde ställa sig är varför kommer det nästan 4 000 till Sverige men endast 150 till Finland.


Jag sitter just nu i en debatt i kammaren angående skatteförfarande där politiker från de rödgröna härjar om skattefusket och förfasar sig över fusk på några hundra miljoner kronor eller en miljard kronor. Det är ändå bara ”kaffepengar” när man jämför med kostnaderna för så kallade ensamkommande barn där kostnaderna sannolikt idag ligger på 5-10 miljarder kronor.Graferna talar sitt eget språk. Att Sverige bedriver en extrem invandringspolitik är orsaken till att de stora strömmarna av asylsökande till Sverige och i dess spår sedan även anhöriginvandringen.


 


 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se