thoralf

Alla inlägg den 19 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 19 mars 2014 19:21

 

CDU har fastnat i Energiwende! Hur skall man ta sig ur?


Jag är bekymrad för svensk elproduktion och därmed också för svensk basindustri. Den stora osäkerhet som just nu råder inom den svenska energipolitiken är oroande. Vad händer om de rödgröna vinner valet i september? Vilka ministerposter kommer Löfven ge till Miljöpartiet?


Idag har vi haft besök av ledande personer inom EON i riksdagen för att höra deras syn på framtiden. Ett intressant samtal.


Stefan Löfven har sannolikt hittills varit en stor besvikelse för industrin och elproducenterna. Med tanke på hans bakgrund som ordförande för Metall hade nog många förväntningar på att industrins förutsättningar och jobben skulle komma mer i fokus. Istället känns det som Stefan Löfven går i Åsa Romsons och Gustav Fridolins ledband när det gäller energipolitiken. De verkar styra socialdemokraterna helt och hållet och det är mycket oroväckande.


Miljöpartiet framhåller ju den så kallade ”energiwende” i Tyskland som en framgångssaga men så är givetvis inte fallet. Konsekvenserna håller på att bli fatala för tyskarna och det är väl bara en tidsfråga innan tysk industri även drabbas av kostnaderna som idag i stor utsträckning endast vältras över på privatpersoner.


Enligt EON finns det idag 3,5 miljoner energifattiga i Tyskland. Det vill säga människor som inte har råd att köpa sin elenergi.


I Sverige ligger subventionerna genom elcertifikat och reducerad fastighetsskatt och vissa undantag av energiskatt på ca 2,5 miljarder kronor/år. Något som elkonsumenter och skattebetalarna får betala notan för. I Tyskland handlar subventionerna om ca 200 miljarder kronor. Om man tar hänsyn till befolkningsmängden är ändå subventionerna ca 10 ggr större i Tyskland för deras ”energiwende” än i Sverige.


Bloggen Klimatupplysningen skrev även om detta i ett läsvärt blogginlägg nyligen med rubriken ”Kommer Stefan Löfven offra hundratusentals industrijobb i ett svenskt energiwende


För några veckor sedan aviserade OKG/EON att man inleder en process för förberedda en eventuell avställning av sin reaktor O1. Något jag tog upp i ett blogginlägg där jag också räknade lite på hur många vindkraftverk det behövs för att ersätta O1.


Idag kan vi läsa i media att OKG/EON att man skjuter den planerade effekthöjningen på reaktor O2 på framtiden. Utan att ange något nytt datum. Läs artikel i Barometern.


Personligen tror jag dessa båda beslut hos EON delvis grundar sig i den stora osäkerhet som råder om framtida energipolitik och de effekter som den stora utbyggnaden av vindkraft ger. Tyvärr riskerar detta även smita av sig på investeringar inom vår industri och därmed också påverka förutsättningarna för att utveckla vår välfärd.


Om Miljöpartiet får för stort inflyttande över energipolitiken riskeras vår välfärd!


Av Thoralf Alfsson - 19 mars 2014 17:34

Aftonbladet visar verkligen vilken agenda man har med dagens artikel om att Sverigedemokraterna har sex dömda på sin riksdagslista. En av dessa sex är dömd för fortkörning två gånger. En gång 2002 och en gång 2011.


Men egentligen är det faktiskt bra att Aftonbladet tar med Lotta Antman och hennes fortkörning då det visar att bland övriga 59 kandidater är ingen av dessa ens dömd för en fortkörning. Men heller inte dömd för något annat brott. Mycket bra!


När det gäller Roger Hedlund och Runar Filper så är min kunskap om dessa herrar enbart positiv eller mycket positiv och jag tycker det blir väldigt tråkigt att inte få vara arbetskamrat i riksdagen med Roger och Runar under den kommande mandatperioden. Jag vet att ni kommer göra ett riktigt bra jobb med er gedigna kunskap och personligheter.


Nu ser jag fram emot att Aftonbladet granskar framförallt alla kandidater för Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i samtliga 29 valkretsar i vårt avlånga land. Frågan är om inte Aftonbladet kommer upp till tre-siffrigt antal dömda vid en sådan granskning som börjar på nivån fortkörning.


Lisa Röstlund vi väntar på den granskningen!


Det socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar Johan Persson skriver om min petning från riksdagslistan på sin blogg. Jag måste erkänna att han har en poäng! Om min petning har de orsaker han påtalar. Men nu har jag inte varit rasistisk på min blogg, i så fall hade jag givetvis blivit dömd för detta då jag blivit anmäld av vänsterextrema personer vid några tillfällen. I dessa fall har åklagaren lagt ner ärendet.


Enligt valberedningens ordförande är orsaken till min petning att jag har kommunicerat partiets politik på ett felaktigt sätt. Något jag ännu inte fått någon förklaring på.  


Johan Persson mål och önskan är ju givetvis att få bort mig även från kommunpolitiken. Annars skulle han aldrig skrivit om detta på sin blogg. Han hoppas säkert att media skall nappa på hans logik. Eller hoppas han på att hans blogginlägg skall leda till att jag ändå får en plats på riksdagslistan i sista sekunden.  ;-)


Eller vill han ha förstärkning på den socialdemokratiska listan ;-)


För att ni skall slippa leta upp Johan Perssons blogg så citerar jag vad han skriver.


”Det måste betraktas som ganska häpnadsväckande att en sittande riksdagsledamot blir bortplockad från valsedeln av sitt parti. Motiveringarna har varit svajiga men har i praktiken gått ut på att Thoralf Alfsson betraktas som för rasistisk på sin blogg.


Då inställer sig frågan. Om Alfsson inte får kandidera till riksdagen på grund av det han skrivit på sin blogg får han då kandidera till kommunfullmäktige? Eller gäller inte Jimmie Åkessons så kallande nolltolerans kommuner?


Jag lägger mig inte andra partiers nomineringar men tycker att SDs partiledning är mer än lovligt inkonsekvent och svajig. Antingen har man väl en princip eller så har man det inte. Med andra ord. Om Alfsson får kandidera för SD i kommunen borde han också få kandidera till riksdagen. Eller inte alls.”




Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards