thoralf

Alla inlägg den 25 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 25 mars 2014 18:18

Idag har Barometern visat sin rätta agenda ännu en gång genom att undanhålla sina läsare adekvat information i en artikel. Utan tvekan måste detta vara ett uttalat arbetssätt på Barometern. Helt makalöst.


Varför är jag då upprörd!


I Kalmar har vi två tidningar Barometern och Östran. Idag beskriver de att Linnéuniversitetet vill stänga av en student men beskrivningen i artiklarna skiljer sig markant åt.


Barometern skriver följande i sin artikel.


”En undervisande lärare på universitetet har anmält att en manlig student vid flera tillfällen varit hotfull. Han har också varit full på en lektion.
Det var i början av mars som mannen bad att få prata i enrum med en kvinnlig student. Han frågade ut kvinnan om hennes privatliv på ett hotfullt sätt, gav henne en present och ringde även hem till kvinnan på kvällen.
Den manliga studenten gav även läraren en present. Vid ett annat tillfälle kände läraren hur studenten luktade alkohol under en föreläsning, han höjde också rösten mot läraren som kände sig illa berörd.
I ett brev till rektor kräver en mellanchef att studenten omedelbart stängs av från undervisningen.”

 

När man läser artikeln så ser man förstås inga konstigheter i artikeln men när man sedan läser Östrans artikel om samma händelser blir bilden en annan och man förstår vad Barometern försöker dölja. Inte minst rubriken som Östran valt på sin artikel talar sitt eget språk.


 

 

"Trots upprepade tillsägelser har studenten fortsatt att uppträda hotfullt både mot medstudenter och mot sina lärare. Nu ansöker viceprefekten att studenten ska stängas av i väntan på disciplinnämndens beslut.

I början av mars vill studenten tala med en kvinnlig student. Han bad henna bryskt att sätta sig ned sedan lindade han en sjal om henne och bad henne att bära sjalen i klassrummet på fredagen.

– Han lindade sjalen om mig, utan att fråga mig om lov, skriver kvinnan i sin anmälan.

Kort efter den händelsen har studenten gått fram till en annan kvinnlig student och bryskt bett henne att få vara ensam med henne. Sedan har han krävt att hon ska sätta sig ned och därefter lindat en sjal, som han köpt själv, även om henne.”

 

Läs hela Östrans artikel.


För mig är det helt makalöst att Barometerns journalist väljer att dölja dessa handlingar och fakta. Givetvis är detta för att läsaren kan dra slutsatsen att det handlar om en muslimsk student och möjligen att även kvinnorna kan vara muslimer som inte följer sina "traditioner".

Detta får enligt Barometern och de pressetiska reglerna uppenbarligen inte framgå av materialet i artikeln. Eftersom Barometern utelämnat dessa uppgifter i sin artikel är det sannolikt också verkligheten.


Vilket hyckleri man ägnar sig åt på Barometerns redaktion. Får de aldrig dåligt samvete när de undanhåller fakta för sina läsare dag efter dag?


Ett stort tack till Östran som ger sina läsare sanningen trots de ”pressetiska” reglerna


PS


Till sist vill jag göra en liten läsarundersökning. Varifrån kommer mina läsare? Gå in i högermarginalen och klicka på det alternativ som stämmer för dig. Tack på förhand!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards