thoralf

Alla inlägg den 8 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2014 22:43

Jan Helin borde studera förtroendebarometern som presenterades i torsdags. Därefter borde han tagga ner lite. Hans uppträdande i t.ex SVT-Debatt inger just inget förtroende. Att han bara har mage att stå och förneka hur tidningarna och inte minst hans egen tidning Aftonbladet mörkar och pixlar i tid och otid. Jan Helins attityd mot Gunnar Sandelin gillade jag inte och säkert inte så många andra tittare heller.


Aftonbladet har rasat ner till 13 procent enligt förtroendebarometern. Så mycket lägre än så kan man inte komma. I och för sig undrar man ändå hur det står till när 13 utav 100 har förtroende för en sån skittidning. Allt måste ju läsas med en nypa salt! Undrar i vilka kategorier dessa personer finns?


 


Min stora fråga är följande. Varför finns inte TT med i undersökningen? Tidningarnas Telegrambyrå är det företag som utan minsta tvivel får flest nyheter publicerade. Ändå finns inte TT med i undersökningen. Jag började ett av min bästa blogginlägg på följande sätt den 13 april 2011.


”Tidningarnas Telegrambyrå eller i vardagligt tal TT upplevs nog av många svenskar som ett objektivt och kanske rent utav som ett ”statlig nyhetskanal”. TT vårdar sin anonymitet och därmed sin trovärdighet med stor omsorg. TT är det enda vi ser och då är det också sant.

Hur många kan nämna ett namn på någon journalist eller reporter på TT?

Hur många kan namnge någon i TT:s styrelse?

Anonymitet ingår i TT:s image! Om allmänheten visste att Aftonbladet är storägare i TT och att Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin sitter i styrelsen skulle TT:s trovärdighet sjunka högst betänkligt.”

 

Jag undrar varför TNS Sifo och Göteborgs universitet utelämnar TT i sin undersökning när det gäller förtroende. Anser man precis som många andra att TT alltid förmedlar sanningen? Eller ingår det även hos TNS Sifo att vårda TT:s anonymitet.


Jag har ställt frågan till Toivo Sjörén på TNS Sifo men ännu inte fått svar.


Jag är dock lite förvånad över att public service tillmäts ett så stort förtroende. Både SR och SVT trampar allt som oftast i klaveret men det tycks inte det svenska folket uppfatta. Märkligt!


Intressant är också ökning i förtroende för Jimmie Åkesson! En ökning med närmare 100 procent sedan 2010. Den följer i princip opinionsundersökningarna och det är väl i och för sig helt naturligt. Men samtidigt är det en bekräftelse på att SD mycket väl kan dubblera valresultatet i ännu ett val.

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2014 07:53

  


Av någon anledning har vindkraften fått utrymme i media den senaste veckan. Den har till och med debatterats en del. Frågan är varför? Men när man ser till vilka partier som är kritiska till de stora subventionerna till vindkraften kan man ju börja fundera. Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna!


Vindkraften måste klara av att stå på egna ben! För varje vindkraftverk med storleken 2MW ges subventioner som motsvarar kostnaden för 3 undersköterskor eller 3 poliser eller 3 lärare. Är det en riktig politik? Hur många svenskar är medvetna om detta idag?


Att vänsterstyrda medier och public service då försöker framhålla vindkraften för att "skada" sina värsta politiska motståndare är inte förvånande. Den undersökning som SVT gjort är säkert sann men den måste ses i ljuset av att det svenska folket är djupt okunniga om hur subventionerna för vindkraften ser ut. Men egentligen råder det en stor okunnighet bland allmänheten om hela energipolitiken.


Det är hög tid att svenska folket får veta sanningen om vindkraften och hur negativt våra ägare av vattenkraftstillgångarna behandlas av staten.


Se gärna dessa inslag från Jämtnytt som beskriver verkligheten och inte den förskönande bild som etablissemanget med Miljöpartiet och Centerpartiet i spetsen försöker framhäva om vindkraften.


Det första inslaget har rubriken "Vindkraften - Vår tids största bluff"




Subventionerna är stora och innebär ingen minskning av koldioxidutsläpp i Sverige.


Jag fick nyligen ett mejl från en person som jobbar inom ett av de största företagen som levererar utrustningar för elproduktion, att man där ser en ökning av försäljningen av gasturbiner. Dessutom att dessa numera också körs mer frekvent i Sverige och då speciellt i södra Sverige. För att balansera elproduktionen på grund av den otillförlitliga vindkraften.


I Sverige har vi en elproduktion som baseras på baskraft från kärnkraften och vattenkraften. Vi har en elproduktion som till 97-98 procent är koldioxid fri. Om vi nu är tvungna att använda gasturbiner för att balansera vindkraften vad blir då effekten.


Enligt uppgift förbrukar en gasturbin på 100MW 36m3 diesel per timma. 36 000 liter/timma. Är det till och med så att vindkraften i Sverige innebär utökade utsläpp av koldioxid i Sverige?


Läs även detta pressmeddelande från Eon. Berättar man hela sanningen. Borde inte behovet istället minska av gasturbiner om vindkraften är så förträfflig.



Enligt vindbrukskollen ser den planerade utbyggnaden av vindkraften mycket konstig ut. I Stockholms län, Uppsala län, Västmanland och Södermanland är utbyggnaden av vindkraft minimal men i andra delar av landet är den enorm. Beror det på att politikerna i Stockholm med omnejd inte önskar några vindkrafteverk på sin egen bakgård. Man börjar faktiskt undra!


 


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards