thoralf

Alla inlägg under mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 19 mars 2014 17:34

Aftonbladet visar verkligen vilken agenda man har med dagens artikel om att Sverigedemokraterna har sex dömda på sin riksdagslista. En av dessa sex är dömd för fortkörning två gånger. En gång 2002 och en gång 2011.


Men egentligen är det faktiskt bra att Aftonbladet tar med Lotta Antman och hennes fortkörning då det visar att bland övriga 59 kandidater är ingen av dessa ens dömd för en fortkörning. Men heller inte dömd för något annat brott. Mycket bra!


När det gäller Roger Hedlund och Runar Filper så är min kunskap om dessa herrar enbart positiv eller mycket positiv och jag tycker det blir väldigt tråkigt att inte få vara arbetskamrat i riksdagen med Roger och Runar under den kommande mandatperioden. Jag vet att ni kommer göra ett riktigt bra jobb med er gedigna kunskap och personligheter.


Nu ser jag fram emot att Aftonbladet granskar framförallt alla kandidater för Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i samtliga 29 valkretsar i vårt avlånga land. Frågan är om inte Aftonbladet kommer upp till tre-siffrigt antal dömda vid en sådan granskning som börjar på nivån fortkörning.


Lisa Röstlund vi väntar på den granskningen!


Det socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar Johan Persson skriver om min petning från riksdagslistan på sin blogg. Jag måste erkänna att han har en poäng! Om min petning har de orsaker han påtalar. Men nu har jag inte varit rasistisk på min blogg, i så fall hade jag givetvis blivit dömd för detta då jag blivit anmäld av vänsterextrema personer vid några tillfällen. I dessa fall har åklagaren lagt ner ärendet.


Enligt valberedningens ordförande är orsaken till min petning att jag har kommunicerat partiets politik på ett felaktigt sätt. Något jag ännu inte fått någon förklaring på.  


Johan Persson mål och önskan är ju givetvis att få bort mig även från kommunpolitiken. Annars skulle han aldrig skrivit om detta på sin blogg. Han hoppas säkert att media skall nappa på hans logik. Eller hoppas han på att hans blogginlägg skall leda till att jag ändå får en plats på riksdagslistan i sista sekunden.  ;-)


Eller vill han ha förstärkning på den socialdemokratiska listan ;-)


För att ni skall slippa leta upp Johan Perssons blogg så citerar jag vad han skriver.


”Det måste betraktas som ganska häpnadsväckande att en sittande riksdagsledamot blir bortplockad från valsedeln av sitt parti. Motiveringarna har varit svajiga men har i praktiken gått ut på att Thoralf Alfsson betraktas som för rasistisk på sin blogg.


Då inställer sig frågan. Om Alfsson inte får kandidera till riksdagen på grund av det han skrivit på sin blogg får han då kandidera till kommunfullmäktige? Eller gäller inte Jimmie Åkessons så kallande nolltolerans kommuner?


Jag lägger mig inte andra partiers nomineringar men tycker att SDs partiledning är mer än lovligt inkonsekvent och svajig. Antingen har man väl en princip eller så har man det inte. Med andra ord. Om Alfsson får kandidera för SD i kommunen borde han också få kandidera till riksdagen. Eller inte alls.”
Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2014 22:00

 


Har besökt min tandläkare idag. Ett lite akut besök så jag fick be en ersättare ta mitt utskottsmöte idag.


40 minuter i tandläkarstolen kostade mig 3 095 kronor. Hade jag befunnit mig illegalt i Sverige hade det kostat 50 kronor.


Visst har vi ett jämlikt samhälle! Där vi straffar den inhemska befolkningen och belönar de som inte följer lagen.


Tur att jag inte tillhör gruppen ”fattigpensionärer” då hade halva pensionen för mars månad gått upp i rök på 40 minuter.


Jag skrev om detta på min facebook och skrivande stund har det delats närmare 100 gånger. Intressant!


För övrigt har det varit snart tre intressanta veckor sedan valberedningen presenterade sitt förslag till riksdagslista. Jag tänkte redan när jag åkte upp till Stockholm för två veckor sedan efter beskedet att det skall bli intressant att se hur jag bemöts av människor på vårt kansli och av ledamöter från andra partier. Riksdagen är en stor arbetsplats.


Jag kan bara sammanfatta det som intressant! Både positivt men även väldigt negativt. Det är tur att man inte har ömma tår och blir kränkt för varje sak.


Det skulle kunna bli ett kapitel i mina memoarer. Om jag någonsin skriver om mitt liv. Men de senaste veckorna har faktiskt tankarna börjat snurra i mitt huvud. Ett och annat avslöjande skulle det bli.

Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2014 19:15

Har avböjt att kommentera beslutet om riksdagslistan i flera medier men när TV4 presenterade sitt upplägg så sa jag ok.


Inslaget i TV4 Kalmar blev inte så illa. Var nog ett riktigt beslut att ställa upp på intervjun. Mitt svar på några frågor var inte så bra enligt min minnesbild men dessa svar utelämnades i inslaget ;-)

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2014 17:56

Har varit pyroman och eldat ris nästan hela dagen. Bra terapi ;-)


Många skriver till mig om den besvikelse de känner över att jag ställts utanför riksdagslistan och jag uppskattar ert stöd. Men för mig är det helt obegripligt att man överger mitt parti och dessutom säger att man skall röstskolka/bli soffliggare eller rösta på något annat parti. De som tänker på det sättet begriper jag mig inte alls på och jag funderar starkt på hur stora sverigevänner ni egentligen är.


Jag blir inte smickrad av dessa ställningstaganden men jag hoppas att det bara är starka reaktioner och att det är det som brukar kallas ”reptilhjärnan” som styr. Jag hoppas att alla när ni tänkt efter ytterligare någon dag eller någon vecka inser att det idag bara finns ett enda parti att rösta på i de kommande valen, Sverigedemokraterna! Det är det enda partiet som har en realistisk chans att tvinga fram förändringar i vårt samhälle.


Jag är Sverigedemokrat och kommer så förbli!


Låt oss göra supervalåret 2014 även till Sverigedemokraternas superår!


Jag gratulerar alla som finns på riksdagslistan och hoppas att alla nu till 100 procent satsar på valrörelsen. Det förpliktar också att vara på listan! Det går heller inte att ta ut några segrar i förskott.


Det återstår 182 dagar till valdagen, 182 dagar med hårt arbete!

 

Till skillnad mot många andra i riksdagsgruppen har jag 30-års erfarenhet från det privata näringslivet, MoDo, M-Real, ABB, Benima och ÅF. Jag började arbeta på MoDo 1980, då vara jimmie åkesson inte ens ett år. Dessförinnan hade jag gjort FN-tjänst i Sinai på bataljon 70M under 1978, innan Jimmie var född.


Jag vet hur en arbetsplats med tjänstemän fungerar och bör fungera. Jag har haft många olika chefer, bra som dåliga. Jag har varit med om utvecklingen under tre decennier av arbetssätt och ledarskap inom dessa företag. Även gått flera utbildningar genom dessa företag.


Under gårdagens debatt pratades det mycket om laget, lagledare, tränare och till och med Zlatan. Många klyschor!


Jag kan bara säga att det finns mycket att önska idag om jag jämför med det privata näringslivet men det förstår nog bara den som har lång erfarenhet i det privata näringslivet, inte den som kommer från skolbänken direkt till en politisk karriär.


Det låter vackert från talarstolen men verkligheten är att det också skall också omsättas från vackra ord till en fungerande verksamhet och organisation! En organisation som skall fungera i två plan ;-)

Av Thoralf Alfsson - 15 mars 2014 17:26

Jag vill tacka alla som vågade sig upp i talarstolen och prata för min plats på riksdagsvalsedeln! Med risk för att hamna i onåd. Jag hade dock förväntat mig stöd från några fler personer men dessa hade uppenbarligen inte modet.


Ett inlägg i debatten gjorde mig dock upprörd och ett annat inlägg gjorde mig både förvånad och upprörd.


Jag vill verkligen understryka att jag inte har haft något med den alternativa listan att göra. Jag har hänvisat alla som ringt mig till våra ombud för Kalmar län. Jag har dessutom inte fått några tillrättavisningar eller varningar angående mitt sätt att kommunicera.

Jag har ställt en del frågor till ledamöter i valberedningen men hela tiden fått svaret att de inte kan diskutera enskilda personer. Om nu detta kan vara till någon ledning varför jag är lite upprörd över det som sas under debatten.


Än en gång ett stort tack till de som visat mig sitt stöd!


UPPDATERING!


Partistyrelsen har fortfarande en möjlighet att ta hänsyn till att drygt 30 procent av ombuden ville se en alternativ lista med mig på valbarplats. Partistyrelsen skall nämligen besluta om namn på riksdagsvalsedelns plats 61-73. Jag kan få en av dessa platser!


Då får i varje fall våra SD-väljare en möjlighet att visa om de har samma uppfattning som valkonferensen eller en annan uppfattning!


Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2014 19:07

Som jag tidigare skrivit på bloggen har jag inte för avsikt att kommentera valberedningens förslag på riksdagslista, vilket jag även svarat media. Detta gäller även den alternativa listan som presenterades igår.


De två veckorna som gått sedan valberedningen presenterade sitt förslag har varit jobbiga och lite svårt att motivera sig inför riksdagsarbetet, utskottsmöten och fyra debatter i kammaren men jag har gjort mitt jobb som om inget hänt även om olustkänslan funnits i kroppen hela tiden.


Jag är dock väldigt besviken på några saker. Valberedningens ordförande har aldrig kontaktat mig vare sig före eller efter att valberedningens förslag presenterades. Istället fick en ledamot i valberedningen sköta det jobbet. Jag tycker det är beklämmande!


Ingen från den så kallade ”partitoppen” eller den ”inre kretsen” har heller kontaktat mig för att prata om varför jag petats från riksdagslistan och förklarat vad jag kommunicerat fel av partiets politik. Skäms man i ”partitoppen”?


Nu har dock Mattias Karlsson kommenterat den alternativa listan på SD-Kurirens webbsida och valberedningens Josef Fransson har kommenterat valberedningens arbete på Facebook.


Jag blir dock lite förvånad och förundrad över vad de skriver. Inte minst det Josef Fransson skriver under punkt nr 3 i hans fb-inlägg. Men jag tänker inte heller kommentera detta. Var och en kan säkert bilda sig en egen uppfattning. Sedan finns det andra som redan kommenterat.


Jag har funderat fram och tillbaka huruvida jag skall närvara vid valkonferensen eller inte. Jag är inte ombud eller ingår i partistyrelsen och har därmed ingen rösträtt som många andra av de 60 personerna på listorna.

I vårt distrikt Kalmar län har vi eftersträvat att så många som möjligt skall vara delaktiga i arbetet inom partiet därför har jag avstått från att vara ombud men jag är samtidigt övertygad om att våra ombud från Kalmar län gör det som de anser vara bäst. De har mitt fulla förtroende.


Men med tanke på att media redan började ringa och mejla mig i onsdags och att de säkert kommer “jaga” mig i helgen oavsett om jag blir invald på listan eller inte. Hur jag än kommenterar detta kommer det bli fel i vissas ögon och därför har jag beslutat att stanna på hemmaplan i helgen. Tyvärr kanske några blir besvikna över att jag inte är närvarande men jag hoppas att ni förstår mitt beslut och min besvikelse.


Kommer istället ägna mig åt lite trädgårdsarbete och följa valkonferensen på nätet. Men även läsa boken Domedagsklockan som kom med posten idag.


Oavsett hur det slutar är jag enormt tacksam över det stora och överväldigande stöd jag fått från alla partivänner och partisympatisörer men även politiska motståndare. Ett stort tack till er alla!

Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2014 23:51

Bo Frank (M) skrev häromdagen följande på sin blogg.


”För nästan alla jag talar med är det dock obegripligt att regeringen låter miljöpartiet styra flyktingpolitiken i Sverige.”

Bo Frank (M) Växjö

 

Nu har det hänt igen! Det skall bli ännu enklare att stanna i Sverige för personer utanför EU. Jag tar mig för pannan och undrar vad Alliansen sysslar med.


Bo Frank kommenterar det på sin blogg.


”Samtidigt har regeringen träffat en ny överenskommelse med mp om att världens mest generösa flyktingpolitik skall bli än mer generös. Stödet för svensk flyktingpolitik bland medborgarna eroderar. Vore intressant att få veta hur sådana beslut kommer till. Det är i vart fall inget som diskuteras på bredare front i partiet.”


Det är uppenbart att nya moderaterna vill köra opinionssiffrorna i botten!! Svårt att se det på något annat sätt, man vill helt enkelt låta de rödgröna ta över.


Nya Moderaternas mål tycks vara att krossa småpartierna FP, C och KD.Igår dök en proposition upp från regeringen om Skattereduktion för mikroproduktion av förnybar el (2013/14:151)


Jag tar mig för pannan när jag läser den inledande texten!


”Remissinstanserna: Majoriteten av de remissinstanser som yttrat sig tillstyrker eller har inget att erinra mot förslaget.”

 

När jag sedan läser en sammanfattning av vad  remissinstanserna svarat blir jag förbluffad med tanke på ovanstående påstående.”Flera remissinstanser anser att skatteincitamentet ska ges en annorlunda utformning. Konsumentverket, Kungliga tekniska högskolan (KTH), Statens energimyndighet, Statens jordbruksverk, Eskilstuna kommun, HSB Riksförbund, Hushållningssällskapens förbund, Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholms kommun, Svensk Vindkraftsförening, Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges energiföreningars riksorganisation (SERO), Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) och Tekniska verken Linköping Nät AB anser att ett system med s.k nettodebitering av el som omfattar kvittning av energi- och mervärdesskatt, förkortat nettodebiteringssystem, ska införas i stället för en skattereduktion.Exergetics Energisystemteknik AB, Svenska Bioenergiföreningen (SVEBIO) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) anser att ett nettodebiteringssystem som omfattar kvittning av energiskatt ska införas. Statens jordbruksverk och Svensk Vindenergi framhåller att en skattereduktion har den nackdelen att den inte träffar den som inte har någon skatt att reducera.Konjunkturinstitutet (KI), Regelrådet, Skatteverket, Statens energimyndighet, Bostadsrätterna Sverige och Svensk Elbrukarförening avstyrker förslaget. KI anser att skattereduktionen är samhällsekonomiskt olönsam. Regelrådet anser att konsekvensanalysen saknar en bedömning av om förslaget medför kostnader för ansökningsförfarandet såvitt avser företag. Skatteverket anser att skattelagstiftningen inte ska belastas med uppgifter som kan lösas på annat sätt. Statens energimyndighet och Bostadsrätterna Sverige anser att frågan om vilket slag av incitament som bäst främjar mikroproduktion av förnybar el och utformningen av incitamentet behöver övervägas ytterligare. Svensk Elbrukarförening anser att Sverige inte behöver mer produktionsresurser för el.Statens jordbruksverk, Uppsala universitet, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningens Riksförbund, O2:s vindkraftskooperativ, SalaHeby solelförening, Svensk Vindenergi, Svensk Vindkraftsförening, Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges energiföreningars riksorganisation (SERO), Sveriges Konsumenter, Telge Energi AB, TelgeEnergi Vind och Telge Kraft AB anser att s.k andelsägd elproduktion ska få skattereduktionen.”Ändå anser regeringen i sin proposition att en majoritet av de remissinstanser som yttrat sig tillstyrker eller har inget att erinra mot förslaget. Det är minst sagt hårresande enligt min mening.

 

De instanser som yttrat sig är dessutom väldigt tunga instanser! Speciellt de som avstyrker förslaget!


Jag tar mig för pannan än en gång!


Väldigt roligt att SD-TV lagt upp mitt anförande angående punktskatter på SD-Kurirens webbsida och YouTube. Det hör inte till vanligheterna att jag får den förmånen. Är det möjligen en "vink" till valberedningen att man har gjort ett "misstag" med sitt förslag till riksdagslista. Vem vet?Med tanke på vad jag tar upp i mitt anförande om punktskatter och de subventioner som finns till vindkraften är dagens inslag i SVT minst sagt aktuellt. De rödgrönas och Centerpartiets förslag är att öka subventionerna. Var moderaterna står är det ingen som vet!


Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2014 07:46

Det blev inget blogginlägg igår och det är ovanligt men jag hade en lång dag i riksdagen och sedan satt jag i telefonmöte med vårt eget AU för Kalmar län. Så hela kvällen försvann.


Först vill jag tacka SD Västervik som beslutat stödja mitt infoblad om bloggen med ett rejält bidrag. Det känns väldigt skönt att veta att det stödet finns och nu vet jag också att mitt infoblad kommer delas inom Västerviks kommun. En anledning till stödet är också att vi i SD Kalmar stödde kommunföreningen i Västervik ekonomiskt när den startades 2007-2008 så att de skulle kunna komma igång med sin verksamhet. Tack SD Västervik!


Som många kanske förstått av mina blogginlägg och uppdateringar på Facebook är jag en naturvän och jag tar ofta chansen på min ledighet att röra på mig i naturen och då gärna på Öland. Men jag har även lite gröna fingrar och tycker det är avkopplande att pyssla med växter både inne och ute i trädgården. Därför har jag följt hur EU försökt styra hanteringen av fröer och sticklingar. Säkert en fråga som många inte haft en aning om och svensk media har knappast ägnat något intresse åt frågan.


Nu har nästan ett enhälligt parlament sagt nej till förslaget. Bra!


”Parlamentet sade nej till den kontroversiella frölagen. Oron bland hobbyodlare och småföretag för att de inte längre skulle få byta och handla med fröer och plantor har varit stor.


Hobbyodlare i Sverige har engagerat sig och koloniträdgårdsföreningar har hållit möten. Utan tvekan har EU-kommissionens förslag om ny fröförordning väckt mycket debatt.


I dag förkastade ett nästan enhälligt parlamentet kommissionens förslag.”

 

Läs artikel Riksdag & Departement


Det var endast 15 ledamöter i parlamentet som röstade för förslaget medan 650 ledamöter röstade emot förslaget.


En svensk fanns bland dessa 15 ledamöter, folkpartiets Marit Paulsen.


 

 

Marit Paulsen har uppenbarligen förlorat delar av sina grundläggande värderingar sedan hon hamnade i Bryssel. En sorglig utveckling för en kvinna som varit folkkär och stått upp för den lilla människan. Nu har hon blivit en del av EU-maskineriet som vill krossa allt nationellt eller folkligt motstånd som kommer i dess väg.


Alla hobbyodlare och småhnadlare av fröer jubblade säkert igår. Jag trodde i min enfald att Marit Paulsen var för mångfald även i naturen men så var uppenbarligen inte fallet.


Under gårdagen hade Skatteutskottet flera debatter i kammaren. Jag brukar inte lägga upp mina egna anföranden på bloggen. Men idag gör jag ett undantag för mitt anförande om punktskatter.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se