thoralf

Alla inlägg under mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 31 mars 2014 23:44

Den person med muslimsk bakgrund som hotade att döda mig och att jag skall malas ner till hund och grisfoder döms vid Solna tingsrätt för olaga hot till 50 dagsböter samt att betala ett skadestånd till mig på 5 000 kronor enligt en muntlig uppgift jag fick under gårdagen.


Frågan är om personen klarar av att betala böter och skadestånd. Eller om det kommer stå hos Kronofogden och växa till sig innan den tilltalade har pengar att betala skadeståndet.


Jag väntar fortfarande på skadeståndet från en person som 2009 lade ut en nidbild av mig på socialdemokraternas webbportal s-info. Domen kom 2011 så det har blivit mycket ränta på skadeståndet. Läs artikel i Corren.


 


Säger väl allt om dessa människor på vänsterkanten. Han fortsätter leva sitt liv utan att betala skadeståndet. Vad gör kronofogden?


Egentligen skulle man börja syna vad som sägs och görs på nätet och sedan anmäla det man finner olagligt.

Av Thoralf Alfsson - 30 mars 2014 22:57

 


I Sentios mätning för mars får Dansk Folkeparti sin högsta notering någonsin med 27,1 procent. Största parti. Venstre får 25,3 procent och för socialdemokraterna är det rena katastrofen med 14,5 procent.


Frågan som måste ställas är varför det går så bra för Dansk Folkeparti. Vad är skillnaden mellan Sverige och Danmark. Sverige har ju en invandringspolitik som är extrem i jämförelse med Danmark.


Jag tror den största skillnaden heter Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, SVT o.s.v. Med andra ord svensk media! En förljugen svensk journalistkår som undanhåller fakta för sina läsare!


Nu finns det givetvis andra skillnader men det skulle vara intressant om media bara skrev sanningen och inte vinklade alla sina artiklar under ett år. Vad skulle hända i opinionen?

Av Thoralf Alfsson - 30 mars 2014 14:47

Har tillbringat helgen i Stockholm ;-)


Har varit på ett möte med distriktsordföranden från i stort sett hela landet. Där vi bland annat fått en hel del information om det kommande valet och framtiden med t.ex utbildningar. Det märks utan tvekan att partiet växer och att vår organisation utvecklas.


Det kommer tas fram mycket material som flygblad, foldrar, annonser, tv-reklam och annat men när jag summerade det hela för mig själv så saknade jag faktiskt en sak.


Den som har stått på torgmöten, marknader och liknande och marknadsfört Sverigedemokraterna vet att många är nyfikna på vårt parti men man är inte helt övertygad att rösta på oss. När dessa personer kommer och börjar prata räcker det inte med att ge ett flygblad om invandring eller ett flygblad om vår kriminalpolitik. Det blir alldeles för fjuttigt!


Många gånger handlar det om personer som kanske är lite äldre och som därmed är sparsamma med att använda internet eller de kanske inte använder internet överhuvudtaget. I det läget måste vi ha något annat att ge dessa ”nästanväljare”, det räcker inte med ett enkelt flygblad/folder för att övertyga dem att rösta på SD. De behöver något att ta med hem som är lite mer läsvärt.


Jag vill gärna ha något sådant till valrörelsen. Egentligen redan till sommaren då vi kommer besöka många marknader i vårt distrikt och därmed träffa väldigt många människor.


Den som var med i valet 2006 kanske kommer ihåg den valtidning som fanns. Jag delade själv ut den i stora mängder och jag kunde efter valet med valresultatet i handen se att den hade gett effekt i de valkretsar jag delat ut den, i jämförelse med där den inte delats ut. Jag vill ha något liknande till årets val som jag i första hand kan ge i handen vid personliga möten, inte till att dela i brevlådor även om den säkert även skulle vara effektiv där också.


Jag har lyft frågan under helgens möte och hoppas att ansvariga inom partiet förstår vad jag efterfrågor och lyssnar och tar till sig önskemålet.


Många av min läsare var inte med 2006 och även de som var med har kanske glömt bort den. Därför lägger jag upp ett antal sidor från valtidningen så att alla förstår vad jag efterlyser! En tidning som samlar våra viktigaste politiska områden och frågor på ett enkelt och strukturerat sätt.


O.B.S Kom ihåg att den är från 2006!


 

 

 

 

 

 

 



Av Thoralf Alfsson - 29 mars 2014 18:13

Jag är lite förvånad över de hätska reaktioner som har förekommit det senaste dygnet jag kan bara tolka det som en reaktion på att jag nu kommer trycka upp 60 000 – 70 000 st infoblad för utdelning först och främst  i Kalmar län och kanske Barometerns artikel. Tack vare att mina läsare och sympatisörer bidraget med pengar. Det har kommit reaktioner på mejl, facebook, kommentarer på bloggen och i frågerutan på bloggen. Budskapet har varit t.ex så här.


”Lämna politiken och gör det du är bra på istället. Som politiker är du en gigantisk katastrof och detta sammantaget med alla dina hejdukar, följeslagare, nickedockor gör dig och din blogg till något olustigt som ökar konflikterna i Sverige mellan dom som vill varandra väl och du med dina hejdukar, nickedockor som bara vill Sverige och alla svenskar illa. LÄGG AV DIN VERKSAMHET och bli något istället. Ditt infoblad, eller pengarna, tycker jag du ska ge till invandrare som är bostadslösa och behöver mat o kläder.”

 

För det första är det inte jag som ökar konflikterna! Det är den politik som 7-klövern driver som skapar konflikterna i vårt land. Kravaller i förorterna, skjutningar i våra storstäder och motsättningar mellan olika grupper som vi aldrig sett tidigare i Svearnas rike.

 

Jag tycker det är intressant att man reagerar på mitt infoblad! Uppenbarligen tror vissa att infobladet kommer få en stor inverkan och att det kan locka många in till min blogg. Utan tvekan är man rädd att min blogg skall påverka valresultatet.

Det handlar inte om några regelrätta hot men hätska reaktioner. Att gå så långt som att kalla min blogg en maktfaktor vill jag inte göra men att den retar det politiska etablissemanget råder det ingen tvekan om. Ibland får jag faktiskt känslan av att det råder någon slags hatkärlek från media. Tråkigt att partiledningen inte uppskattar mitt arbete!


Om jag lyckas få 20 procent av de som får infobladet att också besöka min blogg kan det innebära 15 000 nya besökare och ett antal kommer säkert fortsätta besöka min blogg. Detta retar givetvis mina och Sverigedemokraternas politiska motståndare.


Kommer dessa bara till min blogg kan jag säkert också få många att lägga sin röst på Sverigedemokraterna i de kommande valen.


För att reta dessa skribenter skall jag lägga upp en artikel som jag knappt lyfte på min blogg när den förekom i den lokala tidningen Östran. Den kan ju även få vara en hälsning till de som vill peta mig från riksdagsvalsedeln.


Östran gör en utvärdering varje år som de kallar Maktlistan Kalmar län, över de femtio mest inflytelserika i Kalmar län.


    


Jag kom in på listan 2012, på en 38:e plats. När Östran (socialdemokratisk) uppdaterade listan i januari klättrade jag till 36:e plats. Förre andra riksdagsledamöter från Kalmar län som Krister Örnfjäder (S), Desirée Liljevall (S), Jan R Andersson (M),  Eva Bengtsson Skogsberg (M) och Jörgen Andersson (M). Men de som kommer från Stockholm har nog ändå svårt att förstå innebörden av listan.


Så här kommenterad Östran min placering.


    


Av Thoralf Alfsson - 28 mars 2014 11:30

Som jag skrev tidigare i veckan ställde jag med en viss tvekan upp på en intervju med Barometern i måndags. Jag blev lite bekymrad över att frågorna enbart kretsade runt riksdagslistan då jag hade förväntat mig en något bredare intervju. Men artikeln som nästan blev ett helt uppslag i papperstidningen blev helt ok enligt min mening. Det tycker även många andra som jag pratat med och det irriterar uppenbarligen en del personer i Kalmar.


Länk till artikeln sid 1 och sid 2


Läsarundersökningen visar att ca 8-9 procent av mina läsare bor i Kalmar kommun. Mellan 6-7 procent bor i någon annan kommun i Kalmar län medan hela 80 procent bor någon annanstans i Sverige. Intressant är även att drygt 5 procent bor utomlands. Får tacka alla som svarat på min läsarundersökning. Med ca 30000 unika läsare varje månad innebär det att ca 2500 personer i Kalmar kommun besöker min blogg var månad. En bra plattform för att föra fram vår lokala politik.


Att jag gjort undersökning beror på att jag och flera med mig kommer börja dela ut mitt infoblad inom några veckor. Det kommer givetvis delas i första hand i Kalmar län och därför skall det bli intressant att se om siffrorna ändrar sig efter att vi delat ut infobladet och att andel läsare från Kalmar län ökar.


Samtidigt kan jag meddela att det inkommit 14 600 kronor i bidrag till infobladet. I veckan var jag med i en rättegång angående dödshot från en person med muslimsk bakgrund. Om han blir dömd och jag får ett skadestånd kommer jag använda även skadeståndet till mitt infoblad. Det innebär att jag i så fall kan trycka upp ca 60 000 - 70 000st infoblad totalt för delning.


Min förhoppning är att kunna öka antalet besökare på bloggen rejält!


 

Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2014 23:01

Vid dagens votering gjorde jag några reflektioner.


Konstitutionsutskottet hade ett betänkande om Vallagsfrågor där Sverigedemokraterna hade en motion från Carina Herrsted om att införa gemensamma valsedlar. Precis som det finns i flera andra länder. Det vill säga att det bara finns en enda valsedel.


Carinas motion handlade om följande.


 


Som säkert alla räknat ut fick inte motionen något stöd av övriga partier i riksdagen!


 


Nästa reflektion handlar om en reservation från MP och V. Läs reservationen.


 


Sedan kan du fundera över vad som skrivs angående händelsen i Åseda där några ungdomar med annan religion/kultur flippade ur och saboterade. MP och V kanske borde reflektera över detta i sitt fortsatta arbete i riksdagen.

http://avpixlat.info/2014/03/27/teaterforestallning-fick-avbrytas-elever-gick-barsark/


Ikväll har jag kunnat läsa följande på Robert Stenqvists facebook-sida. Detta är väl fullständigt klockren diskriminering av ett parti. Hur många tror att MP och V reagerar över detta?


”Jaha hem från fullmäktige väntade 52 mail. Dessutom så fick vi beskedet att vi inte var välkomna på festivalen i Tumba i vår. Om vi deltog skulle en massa idrottsföreningar, som är för allas lika värde, dra sig ur festivalen. Så vi var inte välkomna nej. Känns nästan som att vi är lite mindre värda, bara inbillning förståss. Vi tar bara chansen att dra på oss offerkoftan. Förfarandet är ju helt no...rmalt. detta brev möttes vi av.

 

"Gällande festivalen 16-18 maj i Storvreten Tumba har det framstått negativa reaktioner från föreningar, boende och lokala företag som skulle tänka sig delta under familjefestivalen.

 

Efter att många av dessa har fått höra att SD skall medverka så har många backat tyvärr.

 

Senast som måndags kväll blev jag uppringd en av Botkyrkas större idrottsförening med ca, 2500 medlemmar att de absolut inte kommer på tal att medverka om de ser SD på plats, jag är ledsen att behöva berätta detta, så var dock svaret från dem.

Även två lokala medelstora företag har dragit åt sig öronen då jag berättade för dem att SD visat intresse om delaktighet.

 

Vi i föreningen AT hade absolut inte räknat med dessa reaktioner. givetvis tycker vi är tråkigt efter dessa starka reaktioner. Detta medför att vi i föreningen måste tänka på nytt och avvakta denna gång med ett samarbetet med SD, då vi anser att det skulle se dumt ut att endast bara vi och ni står ensamma under festivalen. Det kan även finnas en risk att ett gäng demonstranter dyker upp och förstör stämningen under festivalen.

 

Vi får helt enkelt försöka hitta någon annan form av samarbete ihop. Jag har en bra idé som vi kan diskutera framöver där det kan ge en mer positiv inställning av andra deltagare och boende.

 

Vi hör av oss efter festivalen och diskuterar olika tänkbara projekt.

 

Ha det gott så länge.

 

Föreningen Aktiv Tumba"



Som säkert de flesta känner till finns det fler exempel från bara den senaste veckan.

http://www.dn.se/sthlm/elever-blockerar-gymnasium-for-sdu/


Jag tycker bara att det är för sorgligt att SD och SDU kan mobbas, utestängas, blockeras, våldsutsätts och särbehandlas utan att samhället reagerar med kraft. Det samhälle som samtidigt säger sig värna om demokrati och jämlikhet och inte minst alla människors lika värde. Istället verkar det som visa grupper i samhället applåderar detta!


Vi sverigedemokrater har aldrig hindrat någon annan från att framföra sina åsikter eller sin politik.

Sverige befinner sig på ett sluttande plan som blir allt brantare!


Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2014 10:32

Det skall bli väldigt intressant att se hur Barometern och Östran hanterar den stora nyheten att "pizzamästaren" men även hans fru har begärts häktad för människohandel.


Jag förutsätter att det även görs en ekonomisk genomgång av företagets affärer i den utredning som nu kommer startas.


Hade det varit en etnisk svensk som ägnat sig åt människohandel hade sannolikt häktningen gett rubriker i riksmedia men nu gäller det ett par med invandrarbakgrund som sannolikt utnyttjat asylsökande i sin affärsverksamhet och då är det oftast inte lika intressant för media.


Kommer Barometern och Östran fortsätta att skriva om en ”känd företagare” i Kalmar eller kommer man skriva det som alla kommer känna till inom några dagar.


För mer detaljer läs på följande länk.


Barometern, Östran

Av Thoralf Alfsson - 26 mars 2014 18:29

Igår mörkade Barometern en händelse på Linnéuniversitetet. Idag handlar det om ett bråk på Horisont, ett boende för ensamkommande barn.


Barometern mörkar i sin artikel enligt nedan.


”En man i 20-årsåldern misstänks för misshandel och försök till grov misshandel efter att ha kastat en stekpanna och kokhett vatten mot en annan man.

Händelsen har, enligt åtalet, inträffat i Kalmar i oktober. 20-åringen ska ha kastat en vattenkokare med kokhett vatten på den andra mannen. Sedan har han även kastat en stekpanna mot offret och försökt hugga honom med en kniv. Den åtalade nekar till brott.”

 

 

Östran skriver hela sanningen i sin artikel.



“När personalen på Horisont inte ville ta med de inneboende till simhallen och på restaurang blev 18-åringen som framfört önskemålet vansinnig.

På boendet bor ensamkommande flyktingungdomar och det var en av dem som i höstas ville åka och simma och sedan gå ut och äta.

När han fick ett nej till svar blev han rejält arg och gick ut i köket, där de andra satt, och började kasta koppar omkring sig.

Han slet därefter tag i en vattenkokare och hivade iväg, vilket resulterade i att en av andra inneboende fick kokhett vatten över ryggen. Bråk följde och 18-åringen slet tag i en kniv, som en tredje yngling lyckades ta ifrån honom, varefter han kastade en stekpanna mot den redan brännskadade ynglingen. Den missade dock sitt mål.”

 

 

Undrar om man har förstånd att skämmas på Barometern? Jag tror faktiskt det! Anledningen till det är att ingen journalist skriver under dessa “mörkläggningsartiklar” hos Barometern. Uppenbarligen vill ingen på Barometern ta ansvar för artiklarna.



Östran har däremot en journalist som står för artiklarna. Det är skillnad på dessa tidningar. På Östran tar man ansvar medan man på Barometern inte bara döljer sanningen utan man döljer även sin identitet. Det finns bara ett ord för Barometern, ynkligt!


Den stora frågan är hur länge Östran får fortsätta med sin sanningsjournalistik innan Gota Medias ledning sätter ned foten och tvingar journalisterna att följa de "pressetniska" reglerna.


PS

 

Till sist vill jag göra en liten läsarundersökning. Varifrån kommer mina läsare? Gå in i högermarginalen och klicka på det alternativ som stämmer för dig. Tack på förhand!

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards