thoralf

Direktlänk till inlägg 2 mars 2014

ÅRSMÖTE DISTRIKT KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2014 21:32

 


Den stora medlemsökningen avspeglar sig även vid årsmötet. Nu var vi ca 100 procent fler närvarande vid årsmötet än förra året. Nu hinner man inte prata med alla som är med men jag hann i varje fall prata med några av de nyare medlemmarna.


Mattias Bäckström Johansson omvaldes till ordförande för distriktet. Ett alldeles utmärkt val! Jag tror att det är få distrikt som har en så duktig och kunnig ordförande. Jag fick förlängt förtroende som vice ordförande men också som kassör för distriktet.


Vi hade också äran att få Gustav Kasselstrand som mötesordförande. Gustav höll även ett föredrag om EU och SDU:s syn på EU-politiken och sitt samarbete med andra partier i Europa. Med tanke på hur illa som Ungdomsstyrelsen behandlat SDU:s ansökan om bidrag hade vi från Kalmar läns sida beslutat att skänka 25 000 kronor till SDU. Jag hoppas fler distrikt följer vårt exempel om ni inte redan gör det.


 

 
 
Ingen bild

Stefan i Std

2 mars 2014 22:10

Det går inte att tolka Stefan Torssell på annat sätt än att det är något mycket illa som är på gång inom SD. Hela krönikan fullständigt kokar av sarkasm, ironi och uppgivenhet.

Jag skulle önska att du tog bladet från munnen gav oss din version.

”I Sverigedemokraternas ledning sitter en grupp politiska genier. De har kommit mycket längre än de flesta av oss i förståelsen av vad som sker i Sverige. De har också börjat fundera på lösningarna, vilket är ännu mer krävande. Men en hel del har jag lagt märke till åker snålskjuts och de har ingenting i bagaget. De har ingenting att bidra med, men har ändå blivit tongivande. Det behövs en ordentlig demokratisering.”
http://avpixlat.info/2014/03/02/tack-for-mig/

 
Ingen bild

Lars J

2 mars 2014 22:55

Kan inte släppa petningen av dig från riksdagslistan. Är enormt orolig över hur ängsliga partitoppen tycks vara över att "passa in" och bli lika slätstrukna som övriga partier i sitt sätt att framföra politik. Har därför mejlat valberedningens ordförande michael.rosenberg@sverigedemokraterna.se och ställt nedanstående frågor. Som representant för SD borde han vara mån om att kommunicera med sina väljare:)
1) I vilka politiska frågor finns det delade meningar om hur partiets politik skall kommuniceras?
2) Vilka individer eller grupper har en annan uppfattning än Thoralf gällande hur dessa frågor skall kommuniceras?
3) Hur ser den motsatta, dvs rätta uppfattningen ut om hur dessa politiska frågor skall kommuniceras?
4) Vilka egenskaper och insatser för partiet har varit meriterande när valberedningen satt samman riksdagslistan?

Med vänlig hälsning

Lars J

Thoralf Alfsson

2 mars 2014 23:20

Hej

Om du får svar på dessa berättiga frågor så tar jag väldigt gärna del av svaren.

 
Ingen bild

Hm

2 mars 2014 23:03

Har hela tiden utgått ifrån att Stefan Torsell med sin breda erfarenhet skulle vara självklar på SD:s lista. Kan det finnas något som ens liknar en logisk anledning till att han inte är det?

 
Lassekolja

Lassekolja

2 mars 2014 23:19

GRATTIS till att ha haft den eminente Gustav Kasselstrand som årsmötesordförande!
Enl. mitt sätt att se saken är Ungdomsstyrelsen dessvärre inte ensamma om att behandla SDU/Kasselstrand minst sagt negativt. SD´s valberedning för Riksdagslistan har en del att tänka över anser många med mig! Naturligtvis med reservation för huruvida Kasselstrand kandiderar, det vet jag inget om.
Själva hade vi i SD-Halland Josef Fransson till årsmötesordförande. Det funkade mycket bra och allt gick Gud ske lov enl. plan!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lars J

2 mars 2014 23:30

Nu blir jag ännu mer orolig. Ditt svar innebär ju att de inte ens meddelat dig bakgrund och orsak till att du saknas på listan, trots din enorma insats för partiet!

Jimmie!!!! Nu får du ta tag i dessa klåpare som tillåts härja fritt och vingklipper partiet på dess mest engagerade och omtyckta företrädare. De signaler som för närvarade sänds ut inte bra vare sig på kort eller lång sikt.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 mars 2014 23:52

Jag började intressera mig för SD år 1998 och är sedan många år livstidsmedlem. Som "gräsrot" har jag, om jag får säga det själv, gjort stora uppoffringar best. av både tid och pengar. Efter att ha studerat "valberedningens" förslag till Riksdagslista och även läst Stefan Torsell´s sista(?) krönika, börjar jag bli lätt oroad av vad som äger rum i SD-toppen. SD får ABSOLUT INTE bli ett nytt "Ny Demokrati", d.v.s ett sjunkande skepp, som efter hand överges och till sist sjunker. . Om så sker, vem (i h-e) skall då rädda Sverige? Skärpning Ni däruppe!!! SD´s uppdrag, att rädda Välfärdssverige från en säker undergång är alldeles för viktigt för att "ett gäng karriärister" skall "leka" bort vad bl.a vi "gräsrötter" under många år lyckats bygga upp!
Jag tänker inte nämna några namn men ett litet antal borde skiftas ut till förmån för bl.a Thoralf, Therese Borg och Gustav Kasselstrand!
Fråga: Har själv deltagit i tidigare valkonferenser. Kan inte nya namn tillkomma alt. bytas och fastställas under kommande valkonferens i mitten av mars?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Odalbonde

3 mars 2014 02:16

Heja Gustav Kasselstrand och SDU!

 
Ingen bild

World Traveller

3 mars 2014 03:38

Lars J, jag har gjort exakt detsamma som du men Michael Rosenberg bemödar sig inte ens med att svara.

 
Stefan K

Stefan K

3 mars 2014 08:12

Trevlig läsning Thoralf, mycket trevlig.
Om inte den mäktiga opinionen får upp dig på riksdagslistan, hoppas och tror jag att ditt engagemang kommer att ge resultat, både i Kalmar och övriga Sverige.
Trevligt att också Kasselstrand var närvarande och ett bra initiativ att dra in pengar till SDU. Kasselstrand vill vi ser mer av, mycket mer.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Åke

3 mars 2014 08:30

@World Traveller mfl
Har också skrivit till både Jimmie o Rosenberg samma dag som vi fick reda på detta.
Jag skrev bl.a följande:

-Thoralf och Thoralfs blogg t.ex, har gjort att faktiskt väldigt många den vägen anslutit sig och blivit medlemmar i SD, vilket borde vara positivt för partiet som helhet?

Hoppas faktiskt, och även övriga i kommunföreningen, att detta inte är oåterkalleligt, för Thoralf är definitivt en enorm tillgång, och har mkt stöd och support bland alla väljare och gräsrötterna över huvud taget. Det här beslutet kan jag/vi känna inte gagnar partiet som helhet.

Tänk om, och ta det en runda till...- slut citat.

 
Ingen bild

Lärare

3 mars 2014 09:18

Listan måste göras om!

Hade också önskat att Stefan Torsell varit med, en vass och sanningssägande man utan like. SD behöver fler tuffa politiker.
Mats Dagerlind är också en tillgång, varför är inte dessa herrar med på SD:s riksdagslista. Vet någon orsaken? Är de alldeles för skickliga?

Thoralf nämnde tidigare att det skulle komma med ngn som var känd och uppskattad, men ville inte berätta det före tillkännagivandet. Nu undrar jag om det var Stefan Torsell som avsågs. I så fall betyder det att han kandiderat till Riksdagen men tyvärr ville inte valberedningen och partiet ha honom. Frågan är Varför?

Vilka sitter i valberedningen, var hittar man namnen. En del har ju nominerat sig själva läste jag.

Att SD nu inte tar till sig de bästa och vassaste debattörerna är en gåta.

Gör om gör rätt! In med Stefan Torsell, Mats Dagerlind, Gustav Kasselstrand och så klart Thoralf Alfsson.

Hur kommer det annars att gå för SD? Borde ligga runt 15% nu!

 
Ingen bild

Pelle

3 mars 2014 10:42

Jag kommer att stötta Kasselstrand vilken väg han än väljer i framtiden. Han är den kraft som kan ena de Sverigevänliga. Potentialen är oändlig. Han har DET. Våga ta steget Gustav. Tror många ser det jag ser.

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 mars 2014 14:51

Lärare!

Valberedningen fanns långt in på SDs hemsida ... från förra valet. Jag citerar:

"Valberedningens förslag på ny valberedning antogs, och ny valberedning är:
Michael Rosenberg, Helsingborg
Linus Bylund, Stockholm
Ronny Karlsson, Krokom
Ola Svensson, Karlskrona
Janita Kirchberg, Karlskrona
Per Ramhorn, Oxie
Josef Fransson, Skövde"

Jodå, en del av dem finns med på RD-listan ... och inte så illa placerade heller.

Men värst tycker jag det är att bristen på livserfarenhet höjs till skyarna av någon anledning och premieras.

Valkonferensen blir en mycket viktig tilldragelse ... Och tänk på att kvotering kan vara en direkt förolämpning - eller kan man sätta sig över detta av privata skäl?

 
Ingen bild

Lärare

3 mars 2014 17:06

Tack Maja Dacke!

Linus Bylund känner jag igen som Jimmie Åkessons stabschef.
Jag vet snart inte vad man ska säga om listan. Nu är det ju inte klart än, kommer tydligen med fler namn, då hoppas jag på lite vassare, tuffare och rakare kandidater, som t ex Kent Ekeroth och David Lång, de kör raka puckar och viker inte ner sig.

Undrar om Thoralf ställer upp om han får förfrågan. Inte så kul kanske efter petningen. Han känner nog ändå idag, en viss tillfredsställelse efter det massiva stödet som visats honom nu. Han är en verklig hjälte. "Kalmarborna" kan känna sig stolta och privilegierade som har Thoralf.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards