thoralf

Alla inlägg den 2 mars 2014

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2014 23:21

 

Istad på Öland           Foto Thoralf Alfsson


Min syn på vindkraften och klimatdebatten som jag vid ett flertal tillfällen framfört i blogginlägg kan vara exempel på åsikter som jag enligt valberedningen kommunicerat på fel sätt.

Jag har själv men även tillsammans med Josef Fransson skrivit flera motioner som tar upp de stora subventionerna till vindkraften men vi har än så länge inte fått partiets stöd bakom våra motioner. Jag är dock övertygad om att detta kommer i framtiden! Vare sig jag sitter i riksdagen eller inte.


Därför kan jag inte annat än säga att jag med en viss glädje noterade detta nyhetsinslag i SVT med rubriken Vindkraften skapar spricka i regeringen.




Mats Odells analys i inslaget är klockren!


"Man kan inte lugga en skallig" ;-)



Efter snart fyra år i riksdagen besitter jag dock lite ”inside information” från andra partier och detta är helt i linje med vad jag hört företrädare säga inom KD. Jag skulle till och med säga att det råder en samsyn mellan KD och den uppfattning jag själv har om vindkraften och förnyelsebar energi.


Men tydligen har Sverigedemokraternas försiktiga position ändå gått fram enligt inslagets slutkläm.


I inslaget tar man dock inte upp två andra subventioner för vindkraften som sällan nämns i debatten. Nämligen fastighetsskatten och befrielsen från energiskatt för vissa producenter. Jag har tagit upp detta i två motioner i riksdagen, tyvärr har jag inte fått gehör för dessa motioner inom partiet. Läs mina motioner.


2013/14:Sk392 Återställd fastighetsskatt för vindkraftverk

2013/14:Sk391 Slopad skattefrihet på vindkraftsel

2013/14:N322 Vindkraft


Att frågan om vindkraften är minst sagt infekterad inom Alliansen visar sig i hur energiminister Anna-Karin Hatt uppenbarligen försökt stoppa att kristdemokraten Mats Odell från att intervjuats till inslaget. Något som Love Benigh skriver om på SVT-blogg.


    

Anna-Karin Hatt     Foto Thoralf Alfsson


När det gäller de Rödgröna så har de ännu inte sett ”farorna” med effekterna av statliga subventioner till vindkraften. Att låta Miljöpartiet styra invandringspolitiken och energipolitiken är minst sagt rena katastrofen för vårt land. Något som nu även Kristdemokraterna börjat upptäcka. När skall övriga partier inom 7-klövern upptäcka detta.


Mina yrkanden i motionerna kommer sannolikt komma från andra partier inom en inte alltför avlägsen framtid, gissar jag! Om Alliansen förlorar valet i september kommer man ganska snart angripa de rödgröna om vindkraften och dess stora subventioner.


Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2014 21:32

 


Den stora medlemsökningen avspeglar sig även vid årsmötet. Nu var vi ca 100 procent fler närvarande vid årsmötet än förra året. Nu hinner man inte prata med alla som är med men jag hann i varje fall prata med några av de nyare medlemmarna.


Mattias Bäckström Johansson omvaldes till ordförande för distriktet. Ett alldeles utmärkt val! Jag tror att det är få distrikt som har en så duktig och kunnig ordförande. Jag fick förlängt förtroende som vice ordförande men också som kassör för distriktet.


Vi hade också äran att få Gustav Kasselstrand som mötesordförande. Gustav höll även ett föredrag om EU och SDU:s syn på EU-politiken och sitt samarbete med andra partier i Europa. Med tanke på hur illa som Ungdomsstyrelsen behandlat SDU:s ansökan om bidrag hade vi från Kalmar läns sida beslutat att skänka 25 000 kronor till SDU. Jag hoppas fler distrikt följer vårt exempel om ni inte redan gör det.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards